εθισμός στο ιντερνετ

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

εθισμός στο ιντερνετ

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 30 Ιαν 2008, 00:17

Άσχετα με το αν η υπερβολική χρήση του ιντερνετ έχει οριστεί επιστημονικά ως γνήσιος εθισμός ή όχι, είναι γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι έχουν εθιστεί.

Θέτω το ζήτημα όσων υποφέρουν από τις συνέπειες του πάθους τους ή της ιδεοληψίας τους. Αυτών που η ενασχόλησή τους με το ίντερνετ δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην προσωπική τους ζωή.

Λέγεται ότι 90% των παθολογικών χρηστών του ιντερνετ παρουσιάζουν σύνδρομο κατάθλιψης, ασθένειες φόβου καθώς και μέσα μανιώδους χρήσης και κατάχρησης, αλλά και σύνδρομο στέρησης.

Σε ορισμένες περιπτώσεις το ίντερνετ χρησιμοποιείται όταν λείπουν οι πρακτικές επικοινωνίας και οι συναναστροφές. Τότε η μανία κατάχρησης έρχεται διαμέσου της κατάθλιψης. Διαμέσου της φυγής από τις διαπροσωπικές σχέσεις λόγω του συνδρόμου κατάθλιψης και φόβου, κάποιες ψυχικές ασθένειες μπορεί να οξυνθούν.

Το θύμα του ίντερνετ παραμελεί τον εαυτό του και τις ανάγκες του, την υγιεινή του και περιορίζει ή διακόπτει τις κοινωνικές και ανθρώπινες επαφές.

Αν δεν μπορεί να αλλάξει αυτήν την συμπεριφορά του, παρόλο που ενδόμυχα ίσως καταλαβαίνει αυτές τις αρνητικές συνέπειες, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχασε τον έλεγχο.

Διάφορες ιντερνετικές επαφές είναι ικανές να επιφέρουν διαταραχές, όπως πχ εικονικές σχέσεις ή ακόμα και σεξουαλικά καταναγκαστικές συμπεριφορές.

Η εμμονή να περνά κανείς όλη τη μέρα του μπροστά σε μια οθόνη, μπορεί να τον εθίσει τόσο ώστε να αμελεί τις προσωπικές του σχέσεις και να τον κάνει να φτάσει στην κατάθλιψη.

Η αμέλεια για την υγεία και την εμφάνιση, η έλλειψη ύπνου, η έλλειψη σωματικής άσκησης και κυρίως η έλλειψη κοινωνικής επαφής, δεν αποτελούν ισχυρότατες ενδείξεις και συμπτώματα εθισμού;

Οι εθισμένοι στο ιντερνετ εμφανίζουν τρέμουλο ή κάνουν κινήσεις στα καλά καθούμενα με τα δάκτυλά τους σαν να πληκτρολογούν, εμφανίζουν ξηροφθαλμία, αλλά το πιο επικίνδυνο, χτίζουν μια εικονική προσωπικότητα. Πολλοί απ΄ αυτούς παρουσιάζουν ιστορικό κατάθλιψης, αλκοολισμού, έντονου άγχους και σύνδρομο στέρησης.

Σίγουρα το κάθε μέσο έχει διαφορετικό βαθμό εθισμού. Άλλο η τηλεόραση, άλλο το ίντερνετ άλλο οι γυναίκες, άλλο η γιόγκα, άλλο η φούμα και άλλο το άλλο.

Με το internet σήμερα μπορείς να κάνεις τα πάντα. Και αυτό το καθιστά αυτομάτως πολύ πιο ελκυστικό και πολύ πιο εθιστικό από άλλα συνήθη μέσα.

(Κάνουν όμως τα μεγάλα μέσα τους μεγάλους πολιτισμούς,

κάνουν τον μεγάλο άνθρωπο;)
Άβαταρ μέλους
AlcO
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: AlcO

Re: εθισμός στο ιντερνετ

Δημοσίευση από AlcO » Τετ 30 Ιαν 2008, 02:57

Ωραίο θέμα αυτό. Ο εθισμος αυτος επιρεάζει ολοένα και περισσοτερα άτομα που προσφάτως έχουν ερθει σε επαφη με το διαδικτυο. Δεν έχουν επιγνωση των επιθέσεων που δεχοντε σε ψυχολογικό και νοητικό επιπεδο, και συχνα πέφτουν στις παγίδες που καλοστηνοντε απο διαφορους κερδοσκόπους. Και κυρίος αυτό ειναι ορατό στα μικρα πεδιά. Που είναι 10 χρονών και ο καθημερινος τους στόχος είναι πως να αυξησουν την δύναμη τους στα ηλεκτρονικά διαδικτιακά παιχνιδια που παίζουν.
Σιγουρα θα είναι ένα από τα κυρια προβλήματα του μέλοντος αυτο. Στην μετέπειτα γενιά του "γρηγορου ιντερνετ".
As a well-spent day brings happy sleep, so a life well spent brings happy death. - Leonardo Da Vinci
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos

Δημοσίευση από seliniasmenos » Τετ 30 Ιαν 2008, 06:34

Eγώ πάντος δηλώνω εθισμένος. Καμμένος μέχρι το τελευταίο κύτταρο.

Ο πιο ερωτικός στίχος για μας τους καμμένους: "Χωρίς εσένα η ζωή θα είναι ένα βαρετό σερφάρισμα στο ίντερνετ"
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 30 Ιαν 2008, 10:07

Eγώ όχι.

Γιατί μπορώ να απέχω και απείχα επί μακρόν, χωρίς παρελκόμενα ή "στερητικά".

Για το γόνατό μου που πονάει τρελά όταν κατεβαίνω σκάλες, θέλω λύση εγώ κι όχι για τον τυχόν εθισμό μου.
Αυτός άλλωστε μπορεί να ισχύει για παιδιά κυρίως στην εφηβεία, πάντως όχι στην επιεικέστατη εφηβεία που γίνεται 50.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
chill
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από chill » Τετ 30 Ιαν 2008, 12:18

Eγω αν δεν ειχα ιντερνετ θα επρεπε να βγαινω εξω. Να πηγαινω στα μπαρ (μπλιαχ!) και στα σινεμα (γιακ!).
Δεν ξερω αν ειναι εξαρτηση αλλα ετσι οπως ειναι η φαση εξω, ξενερωνω και προτιμω να αραζω στο ιντερνετ.

Επισης οπως σας εχω πει, προσπαθω να γινω το ιντερνετ. Μια μερα θα κανω απλοουντ τον εαυτο μου στο ιντερνετ και θα ζησω ως ψηφιακη διανοια ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

FEAR ME!
“Humanity has advanced, when it has advanced, not because it has been sober, responsible, and cautious, but because it has been playful, rebellious, and immature.”
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 30 Ιαν 2008, 21:37

Οσο ειναι καιρος να απαγορευσουμε το ιντερνετ και να επιβαλουμε την θανατικη ποινη στους παροχεις ιντερνετ.
Η οποια θα ισχυει και αναδρομικα :P
Άβαταρ μέλους
UnIc0rN
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: UnIc0rN
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από UnIc0rN » Τετ 27 Φεβ 2008, 13:35

Τα παντα μπορουν να γινουν εθιστηκα, οταν ταυτιζομαστε με αντικειμενα και ιδεες. Οταν δλδ δεν ξερουμε ποιοι ειμαστε, τι κανουμε και τι σκοπο εχουμε. Δλδ οι πλειοψηφια των σημερινων παιδιων και νεων. Οχι οτι και οι παλιοι ειναι καλητεροι... αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο.

Αρελα... ποιο γονατο ποναει; Αυτο που θελω να κανεις προς το παρον ειναι να βαζεις παγο καθε βραδυ. οκ;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 12 Μαρ 2008, 10:27

UnIc0rN έγραψε:Τα παντα μπορουν να γινουν εθιστηκα, οταν ταυτιζομαστε με αντικειμενα και ιδεες. Οταν δλδ δεν ξερουμε ποιοι ειμαστε, τι κανουμε και τι σκοπο εχουμε. Δλδ οι πλειοψηφια των σημερινων παιδιων και νεων. Οχι οτι και οι παλιοι ειναι καλητεροι... αλλα σε πολυ μικροτερο βαθμο.

Το νετ για μένα είναι κάτι σαν το τσιγάρο, αλλά όχι ακριβώς.
Το νετ μπορώ να το κόψω, (το'χω κάνει πρόσφατα) το τσιγάρο όχι (δε θέλω)
Αρελα... ποιο γονατο ποναει; Αυτο που θελω να κανεις προς το παρον ειναι να βαζεις παγο καθε βραδυ. οκ;
http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... =31&t=3841
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Lionheart » Τετ 12 Μαρ 2008, 19:00

Κι εγώ ήμουνα εθισμένος. Πολύ. Ώσπου ανακάλυψα ότι μπορώ να αποκτήσω παρέες με λίγη θέληση, και να αποκτήσω μία κανονική ζωή.

Είναι γελοίος εθισμός, καθαρά ψυχολογικός, και μόνο με ένα γερό χαστούκι, ή ένα καλό χάδι ξεπερνιέται...
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Σάβ 15 Μαρ 2008, 17:27

Είναι γελοίος εθισμός, καθαρά ψυχολογικός, και μόνο με ένα γερό χαστούκι, ή ένα καλό χάδι ξεπερνιέται...
Αν μιλάμε για πλήρη κάψιμο, δηλαδή για προσκόλληση στο διαδίκτυο, ενα γερό χαστούκι για να καταλάβεις πόσο καμένος είσαι, είναι η πλήρης απομόνωσή σου απ' τους συνανθρώπους σου για την οποία υπεύθυνος θα 'σαι εσύ, και το καλό χάδι είναι η σύναψη φιλίων οι οποίες θα σου δείξουν με τον καιρό πόσο σημαντικά και αληθινά πράγματα έχανες τόσο καιρό. Ας ελπίσουμε ότι θα συμβεί το δεύτερο στους πλήρως εξαρτημένους γιατί το πρώτο μπορεί να καταρακώσει τον εξαρτημένο. Καλό είναι ν' απεξαρτηθούμε από οτιδήποτε ανακαλύπτωντας καλύτερα πράγματα και όχι ν' απεξαρτηθούμε όταν η ίδια μας η εξάρτηση μας καταστρέψει, γιατί τότε μάλλον θα 'ναι αργά. Η φιλία και η συναναστροφή μας με ανθρώπους είναι φυσική ανάγκη, όχι επίκτητη όπως το διαδίκτυο, το τσιγάρο κ.ά.
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Lionheart

Δημοσίευση από Lionheart » Σάβ 15 Μαρ 2008, 22:37

Αν μιλάμε για πλήρη κάψιμο, δηλαδή για προσκόλληση στο διαδίκτυο, ενα γερό χαστούκι για να καταλάβεις πόσο καμένος είσαι, είναι η πλήρης απομόνωσή σου απ' τους συνανθρώπους σου για την οποία υπεύθυνος θα 'σαι εσύ, και το καλό χάδι είναι η σύναψη φιλίων οι οποίες θα σου δείξουν με τον καιρό πόσο σημαντικά και αληθινά πράγματα έχανες τόσο καιρό.
Για το πρώτο, κι εγώ μέσα αλλά δεν είναι απόλυτο. Το καλό χάδι δεν είναι μόνο μία φιλία. Μία σχέση όμως πάντα βοηθά. Βλέπεις ότι υπάρχει κι αληθινή ζωή. Όχι σε HTML.
Άβαταρ μέλους
KaNt
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KaNt

Δημοσίευση από KaNt » Τρί 01 Ιούλ 2008, 03:39

Προσωπικά, 8 χρόνια ήμουν κολλημένη τρελά, ακόμα και οι σχέσεις μου από ‘κει ξεκίναγαν. Όσο για τις "έξω" φιλίες μου, τις είχα εντελώς ξεχάσει, αν δεν έρχονταν στο σπίτι οι ίδιοι θα είχαμε χαθεί εντελώς. :thumbsdown:

Το καλό (κακό τότε γιατί είχα σκάσει) είναι ότι έτυχε μια μετακόμιση και για ‘κανα 2 χρόνια έμπαινα μόνο από την δουλειά... κάπως έτσι βρήκα την υγειά μου και τώρα αν και το έχω και πάλι στο σπίτι, το χρησιμοποιώ όσο χρειάζεται και για εποικοδομητικά πράγματα.
:xara:
Δύο Πράγματα Γεμίζουν Την Ψυχή Με Όλο & Καινούριο & Μεγαλύτερο Θαυμασμό & Σεβασμό, Οσο Συχνότερα & Σταθερότερα Ασχολείται Μαζί Τους Ο Στοχασμός: Ο Έναστρος Ουρανός Που Βρίσκεται Από Πάνω Μου & Ο Ηθικός Νόμος Που Βρίσκεται Μέσα Μου
Άβαταρ μέλους
Lionheart

Δημοσίευση από Lionheart » Τρί 01 Ιούλ 2008, 22:56

το χρησιμοποιώ όσο χρειάζεται και για εποικοδομητικά πράγματα.
'Οπως, chat, games, videos, movies και άλλα τέτοια;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”