"Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

"Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Δευ 30 Μαρ 2020, 12:53

Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;
Του Κώστα Στούπα

Δευτέρα, 30-Μαρ-2020 00:02

1) Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;

Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες δεν είναι παρά τα πρώτα δείγματα των συνεπειών της επιδημίας "covid-19" στην οικονομία και την κοινωνία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών το πιθανότερο σενάριο είναι πως οι συνέπειες αυτές θα συνεχιστούν κατά κύματα έξαρσης και ύφεσης για περισσότερο από ένα χρόνο μέχρι να υπάρξουν ενδείξεις φυσικής ανοσίας του πληθυσμού ή ελέγχου της εξάπλωσης μέσω κάποιου εμβολίου...

Η αλήθεια είναι επίσης πως ακόμη βαδίζουμε στα τυφλά σε σχέση με τις ιδιότητες του "κορονοϊού", τις συνέπειες στα άτομα και τον πληθυσμό και κυρίως τα τρωτά του σημεία. Η επιδημία εξαπλώνεται εδώ και λίγους μήνες και θα χρειαστούν αρκετοί ακόμη μέχρι να προκύψει μια πληρέστερη εικόνα γι' αυτήν.

Δεν γνωρίζουμε π.χ. αν σε όσους έχει μεταδοθεί ο ιός αναπτύσσουν ανοσία απέναντί του και για πόσο καιρό. Άλλο είναι να προκύπτει ανοσία για πάντα, για δέκα χρόνια, για δέκα μήνες ή για δέκα μέρες.

Ακόμη και αν προκύπτει ανοσία δια βίου στον βαθμό που τα μέτρα καραντίνας πετύχουν να περιορίσουν την εξάπλωση, τον επόμενο χειμώνα θα έχουμε έναν πληθυσμό ευάλωτο απέναντι σε μια πιθανή αναζωπύρωση όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Το πλέον αισιόδοξο σενάριο σε σχέση με τη δημιουργία κάποιου εμβολίου αφορά το επόμενο Καλοκαίρι.

Αν δεν προκύψει εν τω μεταξύ κάποιο "θαύμα" όλα αυτά σημαίνουν πως για 1 με 1,5 χρόνο μεγάλα τμήματα της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι "νεκρά" ή θα υπολειτουργούν. Για την Ελλάδα τα πράγματα προβλέπονται χειρότερα.

Η πτώση των μετοχών, η εκτίναξη των χρεών σε πρωτοφανή επίπεδα είναι το λιγότερο απ’ όσα μπορούμε να περιμένουμε. Στο κάδρο των πιθανών συνεπειών μπαίνουν οι χρεοκοπίες, οι έλεγχοι κεφαλαίων αλλά και οι ελλείψεις βασικών αγαθών... Στα μονόστηλα των εφημερίδων υπάρχουν ήδη ειδήσεις που ενημερώνουν πως κάποιες χώρες απαγορεύουν τις εξαγωγές βασικών αγαθών και υγειονομικού υλικού. Πολλές αλυσίδες παραγωγής και εφοδιασμού έχουν σπάσει και αυτό προμηνύει ελλείψεις.

Δηλαδή, μιλάμε για συνθήκες ανάλογες με αυτές ενός παγκοσμίου πολέμου.

το υπόλοιπο εδώ
https://www.capital.gr/o-kostas-stoupas ... -xeirotera
υπογραμμίσεις δικές μου
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vaskos την Δευ 30 Μαρ 2020, 12:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Δευ 30 Μαρ 2020, 12:56


Δευτέρα 30 Μαρτίου


Η Αίγυπτος αναστέλλει όλες τις εξαγωγές οσπρίων για τρείς μήνες

http://www.freepen.gr/2020/03/blog-post_5680.html
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Δευ 30 Μαρ 2020, 12:58

25 Μαρτίου 2020,

World
Countries Starting to Hoard Food, Threatening Global Trade


https://www.bloomberg.com/news/articles ... r-business
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Δευ 30 Μαρ 2020, 13:07

"Τις τελευταίες εβδομάδες, τα κράτη μέλη της ΕΕ έκλεισαν τα σύνορά τους, απαγόρευσαν τις εξαγωγές κρίσιμων προμηθειών και διακράτησαν την ανθρωπιστική βοήθεια.
..................................................................
-Γαλλία 3 Μαρτίου.
Η Γαλλία κατέσχεσε όλες τις προστατευτικές μάσκες που κατασκευάστηκαν στη χώρα για να μην εξαχθούν.
Θα τα διανείμουμε στους επαγγελματίες του τομέα της υγείας και στους Γάλλους που πλήττονται από τον κορωνοϊό", έγραψε ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron στο Twitter.
Στις 6 Μαρτίου, η γαλλική κυβέρνηση υποχρέωσε την εταιρεία Valmy SAS, κατασκευαστή μασκών προσώπου κοντά στη Λυών, να ακυρώσει μια παραγγελία για εκατομμύρια μάσκες που είχε ζητήσει να προμηθευτεί η Εθνική Υπηρεσία Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

-Γερμανία, 4 Μαρτίου.
Η Γερμανία απαγόρευσε την εξαγωγή ιατρικού εξοπλισμού προστασίας, όπως γυαλιά ασφαλείας, αναπνευστικές μάσκες, προστατευτικές στολές, προστατευτικά γάντια.
Στις 7 Μαρτίου, η ελβετική εφημερίδα Neue Zürcher Zeitung ανέφερε ότι οι γερμανικές τελωνειακές αρχές εμπόδισαν ένα ελβετικό φορτηγό που μετέφερε 240.000 προστατευτικές μάσκες να φθάσει στην Ελβετία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ.
Η ελβετική κυβέρνηση κάλεσε τον γερμανό πρεσβευτή να διαμαρτυρηθεί ενάντια στην απαγόρευση των εξαγωγών από την Γερμανία.
Σε αυτές τις επαφές, οι γερμανικές αρχές κλήθηκαν να απελευθερώσουν άμεσα τα αποκλεισμένα προϊόντα, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της ελβετικής κυβέρνησης.
Αφού αντιμετώπισε αντιδράσεις από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, η Γερμανία αποφάσισε στις 19 Μαρτίου να απαγορεύσει την εξαγωγή μασκών.

-Αυστρία, 10 Μαρτίου.
Η Αυστρία έγινε η πρώτη χώρα της ΕΕ που έκλεισε τα σύνορά της σε άλλη χώρα της ΕΕ.
Ο Καγκελάριος Σεμπαστιάν Κούρς ανακοίνωσε ελέγχους κατά μήκος των συνόρων με την Ιταλία και απαγόρευση εισόδου των περισσότερων ταξιδιωτών από εκεί.
Η μέγιστη προτεραιότητα είναι να αποτρέψουμε την εξάπλωση και να εισάγουμε την ασθένεια στην κοινωνία μας.
Υπάρχει λοιπόν απαγόρευση εισόδου ατόμων από την Ιταλία στην Αυστρία, με εξαίρεση τους ανθρώπους που διαθέτουν ιατρική γνωμάτευση που πιστοποιεί ότι είναι υγιείς.
Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης την απαγόρευση όλων των αεροπορικών ή σιδηροδρομικών μεταφορών στην Ιταλία.
Η απόφαση της Αυστρίας απείλησε να ακυρώσει τον αποκαλούμενη συνθήκη Σένγκεν που τέθηκε σε ισχύ το 1995 και καταργεί την ανάγκη για διαβατήρια και άλλα είδη ελέγχου στα αμοιβαία σύνορα 26 ευρωπαϊκών χωρών.

-Σλοβενία, 11 Μαρτίου.
Η κυβέρνηση έκλεισε ορισμένα σημεία διέλευσης των συνόρων με την Ιταλία και σε αυτά που παρέμειναν ανοιχτά, άρχισε να πραγματοποιεί υγειονομικούς ελέγχους για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού.

-Τσεχία, 17 Μαρτίου.
Οι τσεχικές αρχές κατάσχεσαν 110.000 μάσκες προσώπου που η Κίνα είχε στείλει στην Ιταλία.
Στις 23 Μαρτίου, η Τσεχική Δημοκρατία παρέδωσε το κατασχεθέν υλικό στην Ιταλία.
Υπάρχουν 110.000 μάσκες ως δώρο στην Ιταλία, η οποία υποτίθεται ότι αντικαθιστά το υλικό που πιθανότατα ήταν ένα κινεζικό δώρο για τους Ιταλούς δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Ζουζάνα Στίχοβα.

-Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε μια σπάνια τηλεοπτική ομιλία, κάλεσε όλους τους Γερμανούς να υπακούσουν σε κανόνες που αποσκοπούν στη μείωση της άμεσης κοινωνικής επαφής και στην αποφυγή όσο το δυνατόν περισσότερων νέων μολύνσεων.
"Είναι σοβαρό," είπε.
Από τη στιγμή που η γερμανική επανένωση, στην πραγματικότητα, από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν υπήρξε ποτέ πρόκληση για τη χώρα μας στην οποία η αλληλεγγύη ήταν τόσο πολύ σημαντική.
Ήταν η πρώτη φορά που η Μέρκελ επί 15 χρόνια στο αξίωμα απεύθυνε διάγγελμα στους Γερμανούς.
Δεν ανέφερε την Ευρωπαϊκή Ένωση ή άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.


-Βέλγιο, 22 Μαρτίου.
Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει εντάσεις μεταξύ του Βελγίου, το οποίο είναι σε καραντίνα, και των Κάτω Χωρών, που ακόμη είναι ανοικτές οικονομίες.
Στην Ολλανδία, τα καταστήματα εξακολουθούν να είναι ανοιχτά και επιτρέπονται ακόμα συνεδριάσεις με 100 άτομα - αυτοί είναι οι χώροι αναπαραγωγής του ιού, δήλωσε ο Μαρίνο Κούλεν, δήμαρχος της βελγικής συνοριακής πόλης Lanaken.
Οι βελγικές αρχές έχουν δημιουργήσει οδοφράγματα κατά μήκος των συνόρων και ζητούν από αυτοκίνητα με ολλανδικές πινακίδες κυκλοφορίας να επιστρέψουν στην πατρίδα τους.
Η ολλανδική κυβέρνηση είναι ανίκανη και γελοία στην απάντησή της στην κρίση του κορωνοϊού", δήλωσε ο Leopold Lippens, δήμαρχος της βελγικής κωμόπολης Knokke-Heist.
Οι Κάτω Χώρες δεν κάνουν τίποτα, οπότε πρέπει να προστατευθούμε".

-Ισπανία, 25 Μαρτίου.
Αφού δεν έλαβε βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ισπανική κυβέρνηση ζήτησε βοήθεια από το ΝΑΤΟ για την απόκτηση 1,5 εκατομμυρίων μασκών προσώπου και 450.000 αναπνευστικών οδών.
Το ΝΑΤΟ δεν διαθέτει αυτό το υλικό και τι έκανε το ΝΑΤΟ μεταβίβασε το αίτημα των Ισπανών στους υπόλοιπους 29 συμμάχους, πολλοί από τους οποίους είναι επίσης μέλη της ΕΕ.

-Πολωνία, 25 Μαρτίου.
Οι πολωνικές αρχές εμπόδισαν την εξαγωγή εκατοντάδων χιλιάδων φιαλών απολυμαντικών για τα χέρια στη Νορβηγία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ.
Η νορβηγική εταιρεία Norenco κατασκευάζει διάφορα προϊόντα για τον καθαρισμό των χειρών για τη σκανδιναβική αγορά σε εργοστάσιο που διαθέτει στην Πολωνία.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Norenco, Arne Haukland, δήλωσε ότι αφού υπέβαλε αίτηση για άδεια εξαγωγής, πέντε άτομα έφθασαν στο εργοστάσιο και ζήτησαν να παρουσιαστούν τα αποθέματα. Είπε ότι η εταιρεία έλαβε τότε μια επιστολή που την διέταξε να πουλήσει οποιοδήποτε απολυμαντικό χεριών που είχε παράξει στις τοπικές αρχές της πόλης στο Lubin σε σταθερή τιμή, σύμφωνα με τους νόμους έκτακτης ανάγκης που ψηφίστηκαν στην Πολωνία στις αρχές Μαρτίου.
Η κατάσχεση επιδείνωσε το πρόβλημα εφοδιασμού που αντιμετωπίζουν νορβηγικά νοσοκομεία.

- Γαλλία, 25 Μαρτίου.

Ο πρόεδρος Macron, σε δηλώσεις του σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην ανατολική πόλη Mulhouse, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον κορωνοϊό, κάλεσε για εθνική και όχι σε ευρωπαϊκή, ενότητα:

-Εν τω μεταξύ, στην Ιταλία, σε μια δημοσκόπηση σε εθνικό επίπεδο που δημοσιεύθηκε στις 18 Μαρτίου διαπίστωσε ότι το 88% των Ιταλών πιστεύει ότι η ΕΕ δεν βοηθάει την Ιταλία.
Μόνο το 4% είπε ότι στηρίζει την Ιταλία, ενώ το 8% δεν είχε άποψη.
Περισσότεροι από τα δύο τρίτα (67%) των Ιταλών δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι η συμμετοχή τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί μειονέκτημα για τη χώρα τους.


Αποσπάσματα από άρθρο του Gatestone institute
το άρθρο όλο εδώ
https://bankingnews.gr/index.php?id=490878
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Δευ 30 Μαρ 2020, 13:30

Παλαιότερο άρθρο από το πόρταλ
υπογραμμίσεις-εκ νέου-δικές μου

Πέμ 02 Ιαν 2020, 12:56

ΔΙΕΘΝΗ
Τετάρτη, 01-Ιαν-2020 08:02
Αυξάνονται ραγδαία ο χρυσός και τα ακριβά νομίσματα που "εξαφανίζονται"...

Του Γ. Αγγέλη

Τα μεγέθη είναι πλέον τεράστια για να μπορούν να ενταχθούν στα όρια του στατιστικού λάθους: έρευνα της Goldman Sachs καταγράφει την εξαφάνιση ή ακριβέστερα την "απόσυρση” από την κυκλοφορία μεγάλων όγκων χρυσού, πέρα από εκείνους που αποθηκεύουν οι Κεντρικές Τράπεζες ή που συμβολαιοποιούνται και αποτελούν εγγυήσεις σε παράγωγα χρυσού.

Συγκεκριμένα περί τους 1.200 τόννους χρυσού έχουν "εξαφανισθεί” από την κυκλοφορία τα τελευταία χρόνια χωρίς να είναι πλέον "γνωστό” που βρίσκονται ή ποια είναι η κατάληξή τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Goldman Sachs πρόκειται για ποσότητες χρυσού οι οποίες τα τελευταία τρία χρόνια αλλά ειδικά το 2019 έχουν διακινηθεί και έχουν αποσυρθεί σε ιδιωτικές "αποθήκες” και θησαυροφυλάκια, ανά τον κόσμο.

Και να σκεφθεί κανείς ότι αυτό συμβαίνει ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες με τις χρηματιστηριακές αγορές να "χτυπάνε” νέα ιστορικά υψηλά, θα έπρεπε η αποθησαύριση κεφαλαίων σε "ασφαλή καταφύγια” όπως ο χρυσός ή και το δολάριο να έχει μειωθεί στο ελάχιστο.

Οι αριθμοί δείχνουν, σύμφωνα με την Goldman Sachs αλλά και σύμφωνα με προηγούμενη έρευνα της JP Morgan, ότι ο αποθησαυρισμός χρυσού σε φυσική μορφή όπως επίσης και χαρτονομισμάτων υψηλής αξίας σε δολάριο αλλά και ευρώ έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ιδιαίτερα μέσα στο 2019 που τα χρηματιστήρια έχουν δώσει τις υψηλότερες αποδόσεις...

Για τους ερευνητές της GS η αιτία πίσω από την εξαφάνιση του χρυσού ή των μεγάλων χαρτονομισμάτων, βρίσκεται στην ισχυρή "τάση” του 1% του πλουσιότερου κομματιού εισοδημάτων που διοχετεύει κεφάλαια σε χρυσό, αναμένοντας μία νέα μεγάλη χρηματοοικονομική αναταραχή...

Το εντυπωσιακό είναι ότι μέσα στο περιβάλλον αυτό και οι Κεντρικές Τράπεζες παρουσιάζουν την ίδια "τάση” με ραγδαία αυξανόμενες αγορές χρυσού που θα ξεπεράσουν τους 650 τόννους μέσα στο 2019.

Χαρακτηριστικό του "προβληματισμού” που επικρατεί είναι το γεγονός ότι η Επιθεώρηση της Κεντρικής Τράπεζας της Ολλανδίας σχετικά πρόσφατα δημοσίευσε άρθρο/μελέτη όπου εξηγείται και υποστηρίζεται η χρησιμότητα της συγκέντρωσης χρυσού για τη διασφάλιση της νομισματικής σταθερότητας σε περίπτωση αναταραχής την επόμενη περίοδο...

Σε αυτό το περιβάλλον της σιωπηρής απόσυρσης νομισμάτων υψηλής αξίας πέραν του χρυσού, η Γερμανία φαίνεται να είναι πολύ ψηλά στη λίστα. Πέρα από την ολοκλήρωση του προγράμματος επίσπευσης της επιστροφής των αποθεμάτων χρυσού από τις ΗΠΑ και τις νέες αγορές που κάνει η Bundesbank, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία της νομισματικής κυκλοφορίας, έχουν εξαφανιστεί τα... ίχνη χαρτονομισμάτων συνολικής αξίας, που υπερβαίνει τα 150 δισ. ευρώ. Και τα οποία θεωρείται ότι βρίσκονται σε θυρίδες και στα "στρώματα” των γερμανών αποταμιευτών.https://www.capital.gr/diethni/3402056/ ... fanizontai
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 59138
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1900 φορές
Έλαβε Likes: 3069 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 30 Μαρ 2020, 15:12

Πιστεύω πως φετος (ισως και του χρόνου) θα ζήσουμε ΠΑΡΑ πολύ
δύσκολες στιγμές. Λίγοι μπορούν να διανοηθούν πόσο δύσκολες...

Η οικονομία θα συντριβεί, πράγμα που λέγαμε
για καιρό αλλά τώρα το βλέπουμε να ξετυλίγεται μπροστά μας...
Μια συντριβή που θα κάνει το κραχ του 29, παιδικό πάρτι,
για να μην πούμε για το 2008 που ήταν πραγματικά ανώδυνο
μπροστά στο 29... Οι ΗΠΑ ήδη τυπώνουν χαρτί (χρήμα) αβέρτα,
και ό,τι κάνουν οι ΗΠΑ, έχει παγκόσμιο αντίκτυπο...
Αυτό που γίνεται, (τύπωμα χαρτιού, νέκρωση επιχειρήσεων,
απώλεια θέσεων εργασίας) κάνει και τον πιο άσχετο (σαν κι εμένα)
στα οικονομικά να προβλέπει υπερπληθωρισμό και να θέλουμε
ένα καρότσι γεμάτο χρήμα για να πάρουμε ένα καρβέλι ψωμί.

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι'αυτό και να επιδιώξουμε το συντομότερο
όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτάρκεια εκτός συστημικού δικτύου.

Θεωρώ πως ήταν προγραμματισμένο αυτό το κραχ,
αλλά προταξαν την πανδημία, για να μην τους λυντσαρει
ο κόσμος... Να μη φανεί ότι φταίνε αυτοί (το 1% που κουμαντάρει
την οικονομία και όχι μόνο) για την κάκιστη οικονομική διαχείριση,
μέσα από την οποία μάζεψαν με απίστευτους ρυθμούς
τον παγκόσμιο πλούτο, και παράλληλα διέλυσαν τόσες ζωές
στον νεοταξικό πλανήτη, μέσα στα χρόνια...

Η πανδημία ανακηρύχτηκε για να περιοριστούμε κατ'οίκον
(αφυπνιστήκαμε πολλοί, βλέπετε) να φοβηθούμε, να μαζευτούμε,
να χάσουμε και την τελευταία ικμάδα ανεμελιάς και χαράς,
να χάσουμε καθε αίσθηση ελευθερίας, και για πολλούς άλλους
λόγους (που έχω αναπτύξει ήδη)...Σε άμεσο χρόνο όμως,
ανακηρύχτηκε για να μη φανεί πως ευθύνονται αυτοί για το κραχ
που θα έρθει, αλλά ο ιός που θέλει να μας σκοτώσει...Μετά από την τραγωδία που θα ζήσουμε, ίσως, λέω ίσως,
να ξημερώσει μια καλύτερη μέρα...
Και λέω ισως, γιατί αυτό θα εξαρτηθεί καθαρά από εμάς.

Προσωπικά δεν ξέρω αν είμαι όντως έτοιμη γι'αυτό
που βλέπω να'ρχεται, ξέρω μόνο πως είμαι έτοιμη
να το παλέψω, γιατί έχω λόγους αγάπης...
(της οικογένειάς μου, των φίλων μου, της ζωής)....Ευχαριστώ για το νήμα που άνοιξες, Βάσκο. :rose:
Μου έδωσε το βήμα να ξετυλίξω αυτές τις σκέψεις.
Σκέψεις, που δε χρειάζεται να'σαι πυρηνικός φυσικός
για να κάνεις...


https://www.facebook.com/arela.ideo/pos ... 4755058277
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
Aquila
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 1279
Εγγραφή: Κυρ 21 Αύγ 2016, 17:18
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 271 φορές
Έλαβε Likes: 539 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από Aquila » Δευ 30 Μαρ 2020, 16:02

Οικογένειες ή ομάδες ανθρώπων που έχουν φροντίσει εδώ και χρόνια για την αυτάρκεια στην ζωή τους, και κρατούν χαμηλό προφίλ, δεν βρίσκω τον λόγο να μην είναι έτοιμοι για αυτό που έρχεται. Ή για οτιδήποτε άλλο έρθει.
Εγώ θα έλεγα ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι αυτό που θα έρθει μετά από το "μετά". Δλδ μετά από την επέλαση του κραχ, αν και όταν συμβεί αυτή.

Αν επικρατησει έπειτα το πιο δυσοίωνο κομμάτι των όποιων προβλέψεων ακούγονται και λέγονται, τότε θα μιλάμε για ξεκάθαρη κατάρρευση της κοινωνίας παγκοσμίως.
Αστικοί και μη, πόλεμοι. Συμμορίες, πλιάτσικα, φόνοι για ένα κομμάτι ψωμί ή πόσιμο νερό. Καταστάσεις Μαντ Μαξ δηλαδή.
Θεωρώ ότι αυτό το τελευταίο σενάριο, είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί.
Δεν συμφέρει τους ιθύνοντες του πλανήτη να αφανιστούμε έτσι. Γι'αυτούς δεν είμαστε τίποτε άλλο, παρά μια καλά οργανωμένη στάνη.
Και γι'αυτούς τους "βοσκούς", αυτή η στάνη τους δίνει ενέργεια, δύναμη κι επιβίωση, από πολλές απόψεις.

Ανακύκλωση; Ναι, βέβαια μπορείς να κάνεις στο περιεχόμενο της στάνης.
Ακόμη και αναβάθμιση.
Αλλά εξαθλίωση, που μπορεί να αποβεί ακόμη και σε μακροπρόθεσμη αφάνιση; όχι δεν το νομίζω.
Από την άλλη βέβαια τίθεται και το ερώτημα: τι είδος ζωής μπορείς να έχεις μετά από αυτό; Και τί ποιότητα;

Η Βασούλα το έγραψε πολύ εύστοχα:
ArELa έγραψε:
Δευ 30 Μαρ 2020, 15:12
Πρέπει να είμαστε έτοιμοι γι'αυτό και να επιδιώξουμε το συντομότερο
όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτάρκεια εκτός συστημικού δικτύου.
Στο εξωτερικό υπαρχει μια φράση που χρησιμοποιούν συχνά οι preppers, και είναι αυτό ακριβως.
Living off the grid...
Mακάριοι αυτοί που θα το επιτύχουν, ή το έχουν ήδη κάνει.
₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 59138
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1900 φορές
Έλαβε Likes: 3069 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 30 Μαρ 2020, 16:48

Aquila έγραψε:
Δευ 30 Μαρ 2020, 16:02
Στο εξωτερικό υπαρχει μια φράση που χρησιμοποιούν συχνά οι preppers, και είναι αυτό ακριβως.
Living off the grid...
Mακάριοι αυτοί που θα το επιτύχουν, ή το έχουν ήδη κάνει.

Εχω ακούσει πολλά αγγλόπουλα κι αμερικανόπουλα (όχι αμερικανάκια)
να το λένε. Δεν ανακάλυψα την πυρίτιδα :lol: :lol:


Ανακάλυψα βέβαια κι άλλους μπουκωμένους όταν ανέβασα το ίδιο ποστ μου
και στο φβ

Εικόνα
Εικόνα

εννοείται ότι την έστειλα με συνοπτικές διαδικασίες,
γιατί ήταν το πρώτο ποστ που έπεσε και με χάλασε η σκατοψυχιά
την οποία βέβαια (για να πω την αλήθεια) απαξιωσαν και άλλοι...
αλλά έγραψα κι ένα διευκρινιστικό για να'χαμε να λέγαμε :P

Εικόνα
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Δευ 30 Μαρ 2020, 23:30

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26.03.2020

Ποιες χώρες δημιουργούν απόθεμα τροφίμων με απαγόρευση εξαγωγών

https://www.kathimerini.gr/1070847/arti ... h-e3agwgwn
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Τρί 31 Μαρ 2020, 22:00

Εικόνα


Ο «ιός» του προστατευτισμού επιστρέφει
31 Μαρτίου 2020 12:11
http://ardin-rixi.gr/archives/216930?fb ... T_SJ0-SxFY
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Τετ 01 Απρ 2020, 17:33

πριν μία ώρα
Κορωνοϊος: Προειδοποιήσεις για διατροφικές ελλείψεις διεθνώς από ΟΗΕ, ΠΟΥ και ΠΟΕ

https://www.protothema.gr/koronoios-liv ... u-kai-poe/
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 7321
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 341 φορές
Έλαβε Likes: 261 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από OTTO » Πέμ 02 Απρ 2020, 13:45

Επειδή συζητιέται το σεναριο υποχρεωτικών εμβολιασμών:

Θα πρεπει να απαιτήσουμε να μας ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ, ότι ο εμβολιασμός μου με καθιστά ΜΗ ΦΟΡΕΑ, και άρα ότι δεν θα κολλήσω αλλον. Πού δεν πρόκειται να το αποδείξουν αυτό ποτέ, καθότι ο εμβολιασμός δημιουργεί αντισώματα, τα οποία βρίσκονται μέσα σου και καταπολεμούν τον όποιον εισβολέα, αλλά δεν σε καθιστούν μη φορέα. Τα αντισώματα δεν λειτουργούν ως ασπίδα προστασίας για τους άλλους παρά μόνο για εμένα. Και στην περίπτωση που πουν ότι θα μειωθούν έτσι συμπτώματα όπως φτερνίσματα και βήχες, τα οποία αυξάνουν την πιθανότητα να κολλήσεις κάποιον, η απάντηση ειναι απλή: Γιατί υποχρεωτικός εμβολιασμός και όχι υποχρεωτική χρήση μάσκας;

Δεν το θέτω ως συζήτηση, το θετω ως πρόταση αντιμετώπισης αυτού του κινδύνου.
Έρχεται δίκη.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 59138
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1900 φορές
Έλαβε Likes: 3069 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 02 Απρ 2020, 14:51

OTTO έγραψε:
Πέμ 02 Απρ 2020, 13:45
Θα πρεπει να απαιτήσουμε να μας ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ, ότι ο εμβολιασμός μου με καθιστά ΜΗ ΦΟΡΕΑ, και άρα ότι δεν θα κολλήσω αλλον. Πού δεν πρόκειται να το αποδείξουν αυτό ποτέ, καθότι ο εμβολιασμός δημιουργεί αντισώματα, τα οποία βρίσκονται μέσα σου και καταπολεμούν τον όποιον εισβολέα, αλλά δεν σε καθιστούν μη φορέα.
viewtopic.php?p=326496#p326496
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 12800
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 131 φορές
Έλαβε Likes: 308 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 02 Απρ 2020, 15:14

Δεν είμαι έτοιμη για τα χειρότερα και όταν περιμένεις χειρότερα απλά δεν ζεις.
Όταν τρεμεις από φόβο δεν ζεις.
Όλα είναι ρίσκο.
Δεν θέλω να σκέφτομαι ένα ζοφερό μέλλον.

Χθες ο/η Σίνερ έγραψε κάτι πολύ καλό σαν ανάρτηση στο μουτσουν
Αν έχουμε κουλτούρα ζωής και θανάτου.

Ετυχε να έχω από παιδί.
Όταν έβαζα 45ρια με χάρους τα τραγουδούσα και του έβγαζα τη γλώσσα.

Ζωή πριν το θάνατο να υπάρχει.
Χωρίς ρίσκο δεν υπάρχει.
Χωρίς ελευθερία δεν υπάρχει.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 12800
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 131 φορές
Έλαβε Likes: 308 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από doctormarkon » Πέμ 02 Απρ 2020, 15:16

Η Ελλάδα έχει επάρκεια σε πολλά είδη.

Όμως είδα στην Κρήτη ότι έθαβαν ντομάτες αγγούρια πιπεριές.
Αφού υπάρχουν δρομολόγια γιατί τα έθαψαν.

Θα έχουμε έλλειψη σε περίπτωση καραντίνας στα τρόφιμα κλείσιμο σουπερ μάρκετ ή όποια συνθήκη αναγκάζει τον παραγωγό να τα θαβει
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Jason
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 132
Εγγραφή: Τετ 22 Νοέμ 2017, 16:50
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 145 φορές
Έλαβε Likes: 57 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από Jason » Πέμ 02 Απρ 2020, 18:34

Στο βίντεο του Icke που έφερα και σε άλλο νήμα, κάποιος έκανε το εξής πολύ εύστοχο σχόλιο:

"Γεια σας παιδιά.
Μόλις διάβαζα τα σχόλια όλων εδώ.
Φαίνεται ότι όλοι φτάνουμε στο ίδιο συμπέρασμα, είμαστε προφανώς τουλάχιστον παραπλανημένοι.
Αναρωτιόμουν λοιπόν αφού είμαστε όλοι κλειδωμένοι μέσα, γιατί να μην παίξουμε όλοι το ρόλο μας για να αποκαλύψουμε αυτή τη σέκτα;
Σκεφτόμουν να συναντηθούμε όλοι μαζί σε ένα ομαδικό chat και όταν ένα κανάλι ισχυριστεί ότι ένα συγκεκριμένο νοσοκομείο ή ένα παρακείμενο κτίριο κατακλύζεται υποτίθεται από ασθενείς με τον ιό, όποιος είναι πιο κοντά σε αυτό το νοσοκομείο να πηγαίνει εκεί και να τραβήξει το δικό του βίντεο για να δείξει το αντίθετο σε αυτό που ισχυρίζονται τα κανάλια.
Μένω βορειοανατολικά και μπορώ να καλύψω 4 νοσοκομεία εάν χρειαστεί.
Είναι αυτό ευσεβής πόθοι;
Σιχάθηκα αυτή την απάτη. Παιδιά, πρέπει να κάνουμε κάτι, δεν θέλω να κάθομαι και να μην κάνω τίποτα.
Η πρόταση μου απευθύνεται επίσης σε όλα τα αδέρφια σε όλες τις χώρες.
Αλλά νομίζω ότι οι άνθρωποι στην Αγγλία έχουν μια μεγάλη ευκαιρία να εκθέσουν αυτές τις απάτες, όσο ακόμη μας επιτρέπεται η κίνηση έξω. "


Και του απαντούν από κάτω εκατοντάδες άτομα που προτίθενται να το κάνουν αφήνοντας και λινκ για άτομα που το κάνουν
ήδη με tag #filmyourhospital

https://www.youtube.com/results?search_ ... urhospital

https://twitter.com/hashtag/filmyourhospitals?src=hash

https://twitter.com/hashtag/FilmYourHos ... htag_click


Tις κάμερες ανά χείρας λοιπόν και θα προσθέσω όχι μόνο για τα νοσοκομεία αλλά για οτιδήποτε περίεργο δούμε σχετικά.
:telescope: :poke:
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Πέμ 02 Απρ 2020, 18:54

vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Παρ 03 Απρ 2020, 05:59

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6505
Εγγραφή: Παρ 08 Απρ 2011, 23:21
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 84 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 03 Απρ 2020, 19:03

doctormarkon έγραψε:
Πέμ 02 Απρ 2020, 15:16
Η Ελλάδα έχει επάρκεια σε πολλά είδη.

Όμως είδα στην Κρήτη ότι έθαβαν ντομάτες αγγούρια πιπεριές.
Αφού υπάρχουν δρομολόγια γιατί τα έθαψαν.

Θα έχουμε έλλειψη σε περίπτωση καραντίνας στα τρόφιμα κλείσιμο σουπερ μάρκετ ή όποια συνθήκη αναγκάζει τον παραγωγό να τα θαβει
Αυτά που πήγαν για θάψιμο ήταν ένα ποσοστό που πήγαινε πιθανον για τουριστική κατανάλωση το οποίο αν πήγαινε στην εγχωρια αγορά θα υπήρχε πτώση τιμών...που τέλη Απριλίου θα αυξηθούν κι αλλο πιθανόν
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
vaskos
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2221
Εγγραφή: Πέμ 10 Οκτ 2019, 23:11
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 155 φορές
Έλαβε Likes: 231 φορές

Re: "Είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα;"

Δημοσίευση από vaskos » Παρ 03 Απρ 2020, 19:32

Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”