Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 4982
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 636 φορές
Έλαβε Likes: 863 φορές

Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από Jackal » Πέμ 03 Οκτ 2019, 14:36

Ήθελα να το ανοίξω καιρό αυτό το θέμα. Ο πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος είναι γνωστός σε όλους
εδώ και αρκετά χρόνια. Το πόσα χρόνια έχει ξεκινήσει δεν ξέρω. Θα φέρω κάποια πράγματα στην συνέχεια
με απίστευτες γελοιότητες κατά του κόκκινου κρέατος που έχουν πει. Θα ξεκινήσω όμως με μία μικρή δικαίωση
του κόκκινου κρέατος παρά την προπαγάνδα που σπέρνουν κάποιοι είτε λόγω των πιστεύω του και των διατροφικών
τους συνηθειών π.χ χορτοφάγοι,ψαροφάγοι,βιγκαν κ.α είτε λόγω των επιχειρηματικών τους και όχι μόνο σχεδίων
π.χ εταιρίες plant base κρεάτων, επιχειρημαρίες όπως ο Bill Gates που χρηματοδοτεί εργαστηριακό κρέας άρα μιλάμε για κάποια δις κέρδών μακροπρόθεσμα αφού μιλάμε για όλο τον κόσμο ακόμα και εταιρίες γενετικά τροποποιημένων οργανισμών όπως η σόγια που είναι βασικό συστατικό για τα plant base μπιφτέκια.


Δεν είμαι υπερ της φανατικής κατανάλωσης του κόκκινου κρέατος , είμαι όμως υπερ τη κατανάλωσης του με
μέτρο και το θεωρώ πολύ σημαντικό κομμάτι της διατροφής αν όχι απαραίτητο. Η υστερία κατά αυτού ύποπτη όσο δεν πάει.
Η υπερβολική προώθηση του λευκού κρέατος κυρίως του κοτόπουλου επίσης ύποπτη όσο δεν πάει.

Στο τοπικ μπορούν να γίνουν εννοιείται αναφορές για βιγκαν & χορτοφάγους αλλά δεν θα επικεντρωθούμε εκεί
γιατί υπάρχει ήδη αντίστοιχο τοπικ και το θέμα αυτού του τοπικ είναι ο πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος,
ποιοί και γιατί πολεμούν στο κόκκινο κρέας και το κατα πόσο αυτό κάνε καλό ή κακό στην υγεία μας !
Για το κρέας εργαστηρίου επίσης έχουμε τοπικ και είναι καλό να βάζουμε εκεί ότι σχετικό έχουμε και όχι εδώ.Στα κάγκελα πάλι οι βίγκαν με νέα μελέτη για το κόκκινο κρέας

Αίσθηση προκάλεσε στον επιστημονικό κόσμο η δημοσίευση νέας μεγάλης διεθνούς μελέτης, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο να περιορίσουν την κατανάλωση κόκκινου και επεξεργασμένου κρέατος, αφού είναι ανεπαρκή τα έως τώρα επιστημονικά δεδομένα ότι κάτι τέτοιο ενέχει κινδύνους για καρκίνο, διαβήτη ή καρδιοπάθεια.

Λίγο-πολύ, η νέα έρευνα κατέληξε στο ανατρεπτικό συμπέρασμα ότι όσοι μειώνουν ή κόβουν αυτά τα κρέατα, φαίνεται να έχουν ελάχιστα έως μηδαμινά οφέλη στην υγεία τους, συνεπώς δεν έχει κανείς λόγο να περιορίσει το αγαπημένο μοσχάρι, λουκάνικο, ζαμπόν ή μπέικον του. Αυτό μπορεί να χαροποιήσει τους φανατικούς του κρέατος, αλλά θα φέρει σύγχυση στο ευρύτερο κοινό που βλέπει τους επιστήμονες κατά καιρούς να κάνουν στροφή 180 μοιρών σε θέματα διατροφής, καθώς το κόκκινο κρέας δεν είναι η μοναδική υπό αμφισβήτηση περίπτωση (βλ. αλάτι, λίπη, υδατάνθρακες κ.α.).

Εδώ και αρκετά χρόνια, η κυρίαρχη επιστημονική συμβουλή και από τους διεθνείς οργανισμούς υγείας είναι ότι οι καταναλωτές πρέπει να μην τρώνε πολλά κόκκινα και επεξεργασμένα κρέατα, επειδή περιέχουν κορεσμένα λίπη και συντηρητικά. Όμως η νέα έρευνα ουσιαστικά εγείρει βάσιμες αμφιβολίες κατά πόσο τα εμπειρικά στοιχεία επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο. Αμέσως ξέσπασε επιστημονική διαμάχη, με άλλους επιστήμονες να κατηγορούν τους ερευνητές για λανθασμένα και επικίνδυνα συμπεράσματα που αθωώνουν κακώς το κόκκινο κρέας.

Η τριετούς διάρκειας μελέτη από 14 ερευνητές σε επτά χώρες, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή επιδημιολογίας Μπράντλεϊ Τζόνστον του καναδικού Πανεπιστημίου Νταλουζί, δημοσιεύθηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Annals of Internal Medicine». Σύμφωνα με τον Τζόνστον, «με βάση την έρευνα μας, δεν μπορούμε να πούμε με καμία βεβαιότητα ότι η κατανάλωση κόκκινου ή επεξεργασμένου κρέατος προκαλεί καρκίνο, διαβήτη ή καρδιοπάθεια».

«Από τις 12 τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες κλινικές δοκιμές που αφορούσαν συνολικά περίπου 54.000 άτομα, δεν βρήκαμε στατιστικά σημαντική μείωση του κινδύνου καρδιοπάθειας, καρκίνου ή διαβήτη για όσους κατανάλωναν λιγότερο κόκκινο ή επεξεργασμένο κρέας. Η βεβαιότητα από τα στοιχεία για μείωση των κινδύνων είναι από χαμηλή έως πολύ χαμηλή», πρόσθεσε.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει ταξινομήσει το επεξεργασμένο κρέας ως δυνητικά καρκινογόνο από το 2015, ενώ το Παγκόσμιο Ταμείο Ερευνών για τον Καρκίνο (WCRF) έχει κάνει ανάλογη προειδοποίηση από το 2010. Η ελληνικής καταγωγής δρ Γιώτα Μήτρου, διευθύντρια ερευνών του WCRF, δήλωσε ότι «συνεχίζουμε να στηρίζουμε την αξιόπιστη έρευνα μας των τελευταίων ετών και προτρέπουμε το κοινό να ακολουθεί τις τρέχουσες συστάσεις για το κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας».

«Η μελέτη», πρόσθεσε, «θέτει σε κίνδυνο τους ανθρώπους λέγοντας τους πως μπορούν να τρώνε όσο κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας θέλουν, χωρίς να αυξάνουν τον κίνδυνο τους για καρκίνο. Το μήνυμα που οι άνθρωποι χρειάζονται να ακούσουν, είναι ότι δεν πρέπει να τρώνε περισσότερες από τρεις μερίδες κόκκινου κρέατος την εβδομάδα και να αποφεύγουν τελείως το επεξεργασμένο κρέας».

Οι συμβουλές για περιορισμό του κόκκινου κρέατος, πέρα από λόγους υγείας, γίνονται και στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και περιορισμού των «αερίων του θερμοκηπίου», τα οποία προέρχονται από την εκτροφή μεγάλων ζώων (περίπου το 14,5% των συνολικών εκπομπών). Οι ερευνητές παραδέχτηκαν ότι κάποιος μπορεί να μειώσει το κόκκινο κρέας γι’ αυτό και μόνο το λόγο.

Αρκετοί επιστήμονες που δεν συμμετείχαν στην έρευνα, αναγνώρισαν ότι τα στοιχεία από μελέτες ανά τον κόσμο αφήνουν πράγματι ανοιχτό το ζήτημα κατά πόσο το κόκκινο, επεξεργασμένο κρέας κάνει κακό στην υγεία. ‘Αλλοι εμφανίστηκαν πιο «κάθετοι» στην άρνηση τους να αποδεχθούν το πέπλο αμφιβολίας που ρίχνει η νέα μελέτη στο θέμα.

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ των ΗΠΑ ανέφεραν ότι τα νέα συμπεράσματα «πλήττουν την αξιοπιστία της επιστήμης της διατροφής και υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη του κοινού στην επιστημονική έρευνα». «Αυτή η μελέτη έχει πολλά σφάλματα και είναι η πιο εξωφρενική κατάχρηση των διαθέσιμων στοιχείων που έχω ποτέ δει», ανέφερε ο (φυτοφάγος) καθηγητής επιδημιολογίας Γουόλτερ Γουίλετ της Σχολής Δημόσιας Υγείας. Για «ανεύθυνη και ανήθικη» έρευνα έκανε λόγο ο συνάδελφός του καθηγητής του Χάρβαρντ Φρανκ Χου.

Παραμένει πλέον ερώτημα κατά πόσο η νέα επίμαχη μελέτη θα επηρεάσει τις ανά τον κόσμο διατροφικές συστάσεις στο μέλλον. Ήδη πάντως διάφοροι επιστημονικοί φορείς (Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, Αμερικανική Καρδιολογική Ένωση κ.α.) επέκριναν τα νέα ευρήματα, καθώς και το περιοδικό που τα δημοσίευσε, δηλώνοντας σαφώς απροθυμία να αλλάξουν άποψη.

https://incorrect.gr/2019/10/03/sta-kag ... ea-meleth/

Αντίστοιχο ελληνικό άρθρο : Νέα έρευνα αθωώνει την κατανάλωση κόκκινου κρέατος -Στα «μαχαίρια» οι επιστήμονες

Και άρθρο για την ίδια έρευνα από τους New York Times : Eat Less Red Meat, Scientists Said. Now Some Believe That Was Bad Advice.

Ομολογώ ότι δεν περίμενα άρθρο για αυτή την έρευνα από τους New York Times ως Αριστερή αφημερίδα και φαντάζομαι (δεν διαβάζω για την διατροφή ούτε του πολύ παρακολουθώ) και υπερ της βίγκαν διατροφής .
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5486
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 12 φορές
Έλαβε Likes: 87 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Πέμ 03 Οκτ 2019, 17:03

Η χρηση με μέτρο είναι πολυ δύσκολη για τον μέσο άνθρωπο που ζει στην πόλη. Σε κάθε γωνιά και ένα μαγαζι που πουλάει, γυρω ή χαμπουργκερ. Ο πειρασμος ειναι πολυ μεγαλος. αλλα χειροτερος ειναι ο υδατανθρακας. Καλυτερα να φας ενα σουβλακι που εχει και ψωμι και ντοματα και πρωτεϊνη παρα ενα κρουασάν.
-
The bird of Hermes is my name.
Eating my wings to make me tame.
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 4982
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 636 φορές
Έλαβε Likes: 863 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από Jackal » Πέμ 03 Οκτ 2019, 17:51

Θα σου μιλήσω με βάση την δική μου εμπειρία. Ανέκαθεν (απ όσο θυμάμαι) ήμουν ένα άτομο που
που είχα ανησυχίες για την διατροφή. Φυσικά έτρωγα κρουασάν,σοκολάτες , πατατάκια κ.α
σε νορμάλ σχετικά πλαίσια. Κάποια στιγμή πολύ μικρός σιχάθηκα τα γαριδάκια και από αυτά που
άκουγα και δεν ξαναέφαγα σχεδόν ποτέ. Πλέον έχω κόψει την ζάχαρη στο 90% αφού και το ψωμί
έχει και η κέτσαπ που μια στο τόσο τρώω κ.α Για να μπω στο θέμα μας λοιπόν εδώ και χρόνια
έχω μειώσει πολύ την κατανάλωση κόκκινου κρέατος κυρίως από γύρο χοιρινό και σουβλάκια χοιρινά
και τρώω κυρίως κοτόπουλο. Εκτός του ότι δεν έτρωγα ξίγκια κτλ και είχα (και έχω) αν και αδύνατος
έναν φόβο προς την μάστιγα της παχυσαρκίας και των κολλητών της αρρωστιών θεωρώ ότι η γενική
τρομοκράτηση και προώθηση υπερ του λευκού κρέατος και κατά του κόκκινου μπορεί να συνέλαβε.
Ναι αρκετοί άνθρωποι πολύ καλώς τα τελευταία χρόνια (σε πολλές δυτικές χώρες) ψάχνονται, προβληματίζονται
ασχολούνται με την υγιυνή διατροφή και γι αυτό δημιουργούνται αρκετές διατροφικές τάσεις, μόδες,συνήθιες.
Το θέμα είναι να ξεχωρίζουμε την πραγματικά υγιηνή διατροφή από τις υποκεινούμενες διατροφικές τάσεις και συνήθιες
που έχουν 1) ως στόχο την τσέπη μας και 2) την ίδια μας την υγεία. Αν δεν είχα διαβάσει, αν δεν είχα πονηρευτεί με την δαιμονοποίηση
του κόκκινου κρέατος δεν σου κρύβω μπορεί να το είχα κόψει και να έτρωγα μόνο κοτόπουλο και ψάρια. Κάποτε πριν τα 18 μου σκεφτόμουν
όταν ενηλικιωθώ να γίνω βιγκαν. Αν δεν ήμουν αδύνατος, δεν είχα πάει γυμναστήριο να δέσει λίγο το σώμα μου και δεν είχα πονηρευτεί και σε
αυτόν τον τομέα μπορεί να ήμουν ήδη. Γι αυτό λέω ότι δεν είναι όλα έτσι ακριβώς όπως θέλουν να μας τα παρουσιάσουν. Η επιρροή που ασκούν κυρίως στους νέους είναι τεράστια και μιλάω από δικά μου βιώματα. Κάποιοι "επιστήμονες" όπως διαβάσατε στο άρθρο αν και είναι διεθνής έρευνα ωρύονται επειδή είναι ενάντια στα πιστεύω τους και στις συνήθιες τους. Αν ήταν κατά του κόκκινου κρέατος όπως θέλουν και προωθούν από την ακαδημαική τους θέση θα πανηγύριζαν και όλα καλά.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 59198
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1918 φορές
Έλαβε Likes: 3101 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 03 Οκτ 2019, 19:35

Γύρο έπαψα να τρώω προ πολλού... ή καλαμάκι προβατίνα που βρίσκω στον Ωρωπό
ή σουβλάκι στο σπίτι μου, απ'τα χεράκια μου με μπιφτεκάκια, τζατζίκι, ντοματούλα,
κρεμύδι κλπ.
Δε διαφωνώ καθόλου με τη λογική σου. Απλά έπαψα να θεωρώ τη ζάχαρη
τόσο ζημιογόνα (ειδικά την καστανή), γιατί η στέβια είναι απείρως πιο ζημιογόνα
ειδικά για νέους (κυρίως άντρες) που πρέπει να έχουν ικανότητα τεκνοποίησης
και η στέβια αργά αλλά σταθερά τους μειώνει τη σπερμομέτρηση δραστικά.
Το κακό είναι ότι τη βάζουν πια σχεδόν παντού, οπότε αγόρια (και κορίτσια)
που θέλετε κάποτε να κάνετε οικογένεια, προσοχή.
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6505
Εγγραφή: Παρ 08 Απρ 2011, 23:21
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 84 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 03 Οκτ 2019, 20:00

Και ο Πλούταρχος προπαγάνδα έκανε με το βιβλίο του,Περί Κρεατοφαγίας
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 4982
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 636 φορές
Έλαβε Likes: 863 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από Jackal » Πέμ 03 Οκτ 2019, 21:18

ArELa έγραψε:
Πέμ 03 Οκτ 2019, 19:35
Γύρο έπαψα να τρώω προ πολλού... ή καλαμάκι προβατίνα που βρίσκω στον Ωρωπό
ή σουβλάκι στο σπίτι μου, απ'τα χεράκια μου με μπιφτεκάκια, τζατζίκι, ντοματούλα,
κρεμύδι κλπ.
Δε διαφωνώ καθόλου με τη λογική σου. Απλά έπαψα να θεωρώ τη ζάχαρη
τόσο ζημιογόνα (ειδικά την καστανή), γιατί η στέβια είναι απείρως πιο ζημιογόνα
ειδικά για νέους (κυρίως άντρες) που πρέπει να έχουν ικανότητα τεκνοποίησης
και η στέβια αργά αλλά σταθερά τους μειώνει τη σπερμομέτρηση δραστικά.
Το κακό είναι ότι τη βάζουν πια σχεδόν παντού, οπότε αγόρια (και κορίτσια)
που θέλετε κάποτε να κάνετε οικογένεια, προσοχή.
Πολύ καλά κάνεις για το κρέας :wink:
Υπάρχουν άπειρα "σάπια" κρέατα. Όσο ποιοτικότερα-αγνότερα τόσο καλύτερα για εμάς!
την ζάχαρη την θεωρώ επικίνδυνη για την υγεία
λόγω της επεξεργασία που δέχετε και την τεράστιας ποσότητας που καταναλώνει
ο σύγχρονος άνθρωπος. Είναι ΠΑΝΤΟΥ σε ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ποσότητες. Για την Στέβια
δεν γνωρίζα γι αυτό που λες αλλά θα το ψάξω γιατί τρώω που και που αλλά
αποφεύγω σχεδόν όλα τα γλυκαντικά (τεχνητά και μη). Εκτός από το μέλι και
το σιρόπι σφενδάμου που είναι τα καλύτερα που υπάρχουν.
alkinoos έγραψε:
Πέμ 03 Οκτ 2019, 20:00
Και ο Πλούταρχος προπαγάνδα έκανε με το βιβλίο του,Περί Κρεατοφαγίας
Δεν ξέρω τι έλεγε ο Πλούταρχος, νομίζω κάτι έχω δει από εσένα εδώ στο φόρουμ.
Οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν-είναι και θα είναι για την επιστήμη από τα λαμπρότερα μυαλά
και πρωτοπόροι των περισσότερων σύγχρονων επιστημών. Αλλά δεν ήταν αλάνθαστοι.

Η σύγχρονη επιστήμη έχει δείξει ότι σε πολλά πράγματα ήταν λάθος. Όπως οι περισσότεροι
επιστήμονες του παρελθόντος έχουν εκφράσει απόψεις που ήταν λάθος. Ακόμα και πολλοί σημερινοί
θα διαψευθούν από τους αυριανούς. Οπότε δεν έχω κάτι άλλο να πω πάνω σε αυτό.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 59198
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1918 φορές
Έλαβε Likes: 3101 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από ArELa » Πέμ 03 Οκτ 2019, 22:07

Jackal έγραψε:
Πέμ 03 Οκτ 2019, 21:18
Για την Στέβια
δεν γνωρίζα γι αυτό που λες αλλά θα το ψάξω

δε χρειάζεται να το ψάξεις γιατί το έψαξα εγώ εξ αφορμής ενός
ποστ μιας φίλης στο βίντεό μου με τον uhu

αυτό που είπε, το έβαλα εδώ viewtopic.php?p=318404#p318404

το έψαξα, βρήκα τα σχετικά και τα έβαλα με λινκ από κρατικό
φορέα των ΗΠΑ που επιβεβαιώνει του λόγου της Μάγδας το αληθές
εδώ viewtopic.php?p=318408#p318408


κι αυτό δεν είμαι μόνο εγώ που ενημερώνω τους άλλους,
συχνά οι άλλοι (κάποια τσακάλια που παρακολουθούν το κανάλι μου)
ενημερώνουν εμένα. :ups: :respect:
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 7335
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 345 φορές
Έλαβε Likes: 265 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από OTTO » Πέμ 03 Οκτ 2019, 22:21

Για κρέας κοτοπουλάκι και ψαράκι. Κόκκινο θεωρώ ιδανικό δυο φορές το μήνα (που δυστυχώς δεν το τηρω).
Έρχεται δίκη.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5451
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 136 φορές
Έλαβε Likes: 227 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Παρ 04 Οκτ 2019, 09:14

Πόσοι τόνοι λιπάσματος έχουν πέσει στην Ελλάδα συν τα φάρμακα στις καλλιέργειες έχουν δηλητηριαστεί τα πάντα.
Αλλά το κόκκινο κρέας αφού.. :dunno:
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 12806
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 131 φορές
Έλαβε Likes: 311 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από doctormarkon » Παρ 04 Οκτ 2019, 09:32

Τις απόψεις μου τις ξέρετε περί κρέατος και έχω χρόνια να φάω.
Είμαι καλά όπως άλλωστε το έχω ξαναπεί.

Αλλά δύο πράγματα δεν αντέχω
Τη ρουφιανιά και το κουμάντο.
Γι αυτό δεν επιβάλλω τις απόψεις μου σε άλλους.
Όπως δεν θέλω να μου επιβάλλουν τις δικές τους ή να κάνουν κουμάντο τι θα φάω για το καλό μου τάχα.
Ούτε εγώ κάνω αυτό που σιχαίνομαι.

Αν κάποιος έχει προβλήματα που ενδέχεται να προέρχονται από κρέας απλώς προτείνω να κάνει μία δοκιμή.
Μια αποχή λίγων ημερών ή ακόμα και 40 ημερών. Η όσο αντέχει.

Και πάλι χωρίς να επιβάλλω κάτι.
Μπορεί κάποια πράγματα να προέρχονται από το "πολύ" κρέας.
Υπάρχει υπερκατανάλωση τα τελευταία δέκα χρόνια κάτι που δεν συνέβαινε παλαιότερα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 4982
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 636 φορές
Έλαβε Likes: 863 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από Jackal » Παρ 04 Οκτ 2019, 16:55

OTTO έγραψε:
Πέμ 03 Οκτ 2019, 22:21
Για κρέας κοτοπουλάκι και ψαράκι. Κόκκινο θεωρώ ιδανικό δυο φορές το μήνα (που δυστυχώς δεν το τηρω).
Κοτόπουλο τρώω και εγώ αρκετό λόγω γυμναστηρίου. Απλά ας μην θεωρούμε τα σημερινά κοτόπουλα
ως κάτι απόλυτα υγιεινό επειδή έχει ελάχιστο λίπος. Αν δείτε τι τρώνε και πως έχουν αλλάξει τα κοτόπουλα
από αυτά που υπήρχαν πριν 20 χρόνια θα καταλάβετε πολλά. Το καλύτερο θα ήταν να είχαμε όλοι τις δικές
μας κοτούλες. Και μόνο που θα ήταν ελεύθερες με αρκετά καλύτερη τρωφή θα ήταν ενα μεγάλο συν. Ορμόνες
δεν ξέρω αν τους δίνουν, δεν το αποκλείω αλλά λίγο καλύτερη νομοθεσία έχει η ΕΕ από τις ΗΠΑ...
τουλάχιστονδεν έχουν φθόριο εμάς. Πάλι καλά.Ψαριά κυρίως μικρά είναι ότι καλύτερο υπάρχει.
Το ότι δεν έχεις κόψει τελείως το κόκκινο κρέας είναι πολύ καλό και ας μην τρως τόσο συχνά. :thumb:
AnonymosEreynhths έγραψε:
Παρ 04 Οκτ 2019, 09:14
Πόσοι τόνοι λιπάσματος έχουν πέσει στην Ελλάδα συν τα φάρμακα στις καλλιέργειες έχουν δηλητηριαστεί τα πάντα.
Αλλά το κόκκινο κρέας αφού.. :dunno:
Όσο μπορεί ο καθένας ας κοιτάξει να έχει το χωράφι του όσο πιο αγνό γίνεται. Εγώ έχω φυτέψει μπρόκολα,κουνουπίδια,μπατζάρια και kale
και δεν έχω βάλει τΊποτα. Προτυμώ να μου τα φάνε τα σαλιγγάρια παρά να βάλω χημικά φυτοφάρμακα. Υπάρχουν παγίδες στο ίντερνετ (wish)
με σκέπαστρο για την βροχή που βάζεις μπύρα και πέφτουν μέσα τα σαλιγγάρια. Θα αγοράσω να τελειώνω με τα σπαστικά σαλιγγάρια.

Μέσα σε 5 μόνο χρόνια πήγαμε απο το 100% βοδινό μπιφτέκι στο plant base patty (φυτικό μπιφτέκι).
Kάτι μου λέει ότι σε 5 χρόνια από σήμερα θα δούμε και τα lab grown burger στα φαστφουντάδικα σαν τα Goodys & McDonalds .


Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5451
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 136 φορές
Έλαβε Likes: 227 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Παρ 04 Οκτ 2019, 17:05

Jackal έγραψε:
Παρ 04 Οκτ 2019, 16:55
Όσο μπορεί ο καθένας ας κοιτάξει να έχει το χωράφι του όσο πιο αγνό γίνεται. Εγώ έχω φυτέψει μπρόκολα,κουνουπίδια,μπατζάρια και kale
και δεν έχω βάλει τΊποτα. Προτυμώ να μου τα φάνε τα σαλιγγάρια παρά να βάλω χημικά φυτοφάρμακα. Υπάρχουν παγίδες στο ίντερνετ (wish)
με σκέπαστρο για την βροχή που βάζεις μπύρα και πέφτουν μέσα τα σαλιγγάρια. Θα αγοράσω να τελειώνω με τα σπαστικά σαλιγγάρια.
:ups:
Εγώ τώρα θα βάλω από βδομάδα τα μπρόκολα ,κουνουπίδια και τα λάχανα για το χειμώνα. Δεν επηρεάζονται απ το χιόνι.
Για τα σαλιγκάρια ρίχνω στάχτη μακρυά απ την ρίζα σε κύκλο.
Διαρκεί λίγο και ξαναρίχνω.

Το πρόβλημα είναι τα υπόγεια τετράποδα. Σκάβουν τούνελ και τα χαλάνε όλα.
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 4982
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 636 φορές
Έλαβε Likes: 863 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από Jackal » Παρ 04 Οκτ 2019, 17:15

Ναι το ξέρω αυτό το κολπάκι αλλά με την βροχή υπάρχει πρόβλημα.
Εδώ Πάτρα είναι μην αρχίσει αν αρχίσει δεν σταματάει..θα το κάνω
πάντως, εξάλου νομίζω κάνει καλό και στα φυτά η στάχτη.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5486
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 12 φορές
Έλαβε Likes: 87 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Σάβ 05 Οκτ 2019, 00:56

Σας ζηλεύω παλιόπαιδα.
-
The bird of Hermes is my name.
Eating my wings to make me tame.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 12806
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 131 φορές
Έλαβε Likes: 311 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 05 Οκτ 2019, 10:21

Θα σας παραπέμψω και πάλι στη Μουτίδου αλλά στο βιντεάκι της για το Πάσχα.
Και πάλι έκλαψα και κλαίω από τα γέλια.
Το έχω δει αρκετές φορές από χθες και κάθε φορά χτυπιέμαι από τα γέλια.
12.000 θερμίδες λέει η Μουτίδου έχει ένα τραπέζι του Πάσχα.
Κάνει όμως λάθος.
Δεν είναι μόνο 12.000 θερμίδες αλλά μπορεί να ξεπεράσει και τις 30.000.
Οι γκριμάτσες που κάνει για το πως νοιώθουν την επομένη είναι όλα τα λεφτά.
Κλαίωωωωωωωω.
Δεν έχει σημασία αν είναι παχουλούλα.
Θεά είναι. Το χιούμορ επιτρέπει να κοροϊδεύεις και τον εαυτό σου και εκεί είναι η μαγκιά.

Στη συνέχεια παραπέμπω και σε ότι είπε ο Λιάγκας για την πανέμορφη παχουλή του GNTM που τάχα πρόσβαλλε την αισθητική του και κάτι για πολιτικώς ορθόν.

Όχι δεν είναι άσχετο.
Το πολιτικώς ορθό του μοντέλου είναι να έχει αναλογίες 90-60-90 και 1.80.

Το "πολιτικώς ορθό" του οικογενειάρχη μεσήλικα είναι να τρωει 20.000 θερμίδες στην καθισιά του σε ζωικά λίπη.

Αν αυτό δεν είναι σχιζοφρένεια και διπολική διαταραχή τι είναι γμτ??????????

Δεν θα πω τίποτα για βίγκαν γιατί έχω ανοίξει άλλο γι αυτό το θέμα.

Αλλά αυτή την πολυφαγία τη βρίσκω αφύσικη και απαράδεκτη.
Και πάλι δεν επιβάλλω.
Δικαίωμα του καθενός να κάνει ότι θέλει να τρωει ότι θέλει και όσο θέλει.

Ο καθένας πρέπει να δέχεται το "διαφορετικό".
Διαφορετικό δεν είναι μόνο ο γκει ή ο μετανάστης.
Είναι και αυτοί εννοείται...............!!!!!!!!!!!

Το διαφορετικό είναι και να είσαι οικογενειάρχης μεσήλικας και να μην αποδέχεσαι αυτή την παράνοια.
Ναι τρως χοντρό μπούλινγκ και αναίτιες επιθέσεις.
Ναι ξεχωρίζεις.
Ναι η ζωή σου γίνεται πολύ δύσκολη αν δεν μπεις με το στανιό στο ηλικιακό καλούπι και στον τρόπο ζωής του μεσήλικα οικογενειαρχη.

Έχουμε δεχτεί άσχημους χαρακτηρισμούς όπως τσιγκούνηδες τσίπηδες κλπ ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει.
Εγώ αλλά και άλλες γυναίκες που θέλουν να διατηρούν καλή φόρμα δεχόμαστε χαρακτηρισμούς όπως ανεπρόκοπες τεμπέλες που βαριόμαστε να μαγιρέψουμε.
Το πρώτο Πάσχα ως χορτοφάγοι (τρωγαμε τυριά και αυγά τότε) η πεθερά έκλαιγε γιατί νόμιζε ότι προσχωρήσαμε σε κάποια περίεργη αίρεση.

Και είμαστε από την Αθήνα δεν έχουμε χωριό.
Ο άντρας μου μικρασιάτης από Κοκκινιά.
Φαντάσου να ζούσαμε σε κανένα κρεατοχωριό και ταυτόχρονα κλειστή κοινωνία.
Επειδή στις γυναίκες πέφτει το ανάθεμα θα με είχαν περάσει από ιερά εξέταση και θα με είχαν κάψει σαν μάγισσα στην πλατεία του χωριού.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Jackal
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 4982
Εγγραφή: Σάβ 18 Ιουν 2016, 23:08
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 636 φορές
Έλαβε Likes: 863 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από Jackal » Σάβ 05 Οκτ 2019, 19:23

_Divine_Sinner_ έγραψε:
Σάβ 05 Οκτ 2019, 00:56
Σας ζηλεύω παλιόπαιδα.
:) :wink:
doctormarkon έγραψε:
Σάβ 05 Οκτ 2019, 10:21
Μουτίδου αλλά στο βιντεάκι της για το Πάσχα.
Και πάλι έκλαψα και κλαίω από τα γέλια.
Το έχω δει αρκετές φορές από χθες και κάθε φορά χτυπιέμαι από τα γέλια.
12.000 θερμίδες λέει η Μουτίδου έχει ένα τραπέζι του Πάσχα.
Δεν πολύ κατάλαβαίνω που κολλάει η κατανάλωση κρέατος μέχρι
σκασμού το Πάσχα ή γενικά η μεγάλη κατανάωση αυτού με το τοπικ αυτό.
Δεν είπα ότι η μεγάλη κατανάλωση μας κάνει καλό (αν και κάποιοι το πιστεύουν αυτό),
αλλά ότι κάποιοι προσπαθούν να το βγάλουν από τις διατροφικές συνήθειες μεγάλου ποσοστού
ανθρώπων στις Δυτικές κοινωνίες.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 12806
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 131 φορές
Έλαβε Likes: 311 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 06 Οκτ 2019, 10:37

Jackal έγραψε:
Σάβ 05 Οκτ 2019, 19:23
_Divine_Sinner_ έγραψε:
Σάβ 05 Οκτ 2019, 00:56
Σας ζηλεύω παλιόπαιδα.
:) :wink:
doctormarkon έγραψε:
Σάβ 05 Οκτ 2019, 10:21
Μουτίδου αλλά στο βιντεάκι της για το Πάσχα.
Και πάλι έκλαψα και κλαίω από τα γέλια.
Το έχω δει αρκετές φορές από χθες και κάθε φορά χτυπιέμαι από τα γέλια.
12.000 θερμίδες λέει η Μουτίδου έχει ένα τραπέζι του Πάσχα.
Δεν πολύ κατάλαβαίνω που κολλάει η κατανάλωση κρέατος μέχρι
σκασμού το Πάσχα ή γενικά η μεγάλη κατανάωση αυτού με το τοπικ αυτό.
Δεν είπα ότι η μεγάλη κατανάλωση μας κάνει καλό (αν και κάποιοι το πιστεύουν αυτό),
αλλά ότι κάποιοι προσπαθούν να το βγάλουν από τις διατροφικές συνήθειες μεγάλου ποσοστού
ανθρώπων στις Δυτικές κοινωνίες.
Είσαι πολύ νέος και φοιτητής.
Δεν έχεις ιδέα τι τρώει ένας μεσήλικας και μία μεσήλικη.
Κατά κανόνα βέβαια αλλά και με βάση το στάτους και το ηλικιακό καλούπι όπως και συνήθειες που παγιώθηκαν με τα χρόνια.

Βλ και τα στέκια που λέγονται και "φοιτητικά"
Κι εμείς πάμε σε αυτά και πηγαίναμε από την εποχή που τρώγαμε κρέας.
Μικρές μερίδες και λογαριασμός ανάμεσα που σπάνια ξεπερνάει τα 15 ευρώ για ένα ζευγάρι.
Πάει και ο μεσήλικας μικροαστός σε μαγαζί που προορίζεται για κείνον οικογενειακή ταβέρνα δηλαδή και πληρώνει πάνω από 50.
Αν παραγείλει για 30 ο σερβιτόρος ξινίζει τα μούτρα.

Που οφείλεται αυτή η διαφορά?

Πολλοί οι λόγοι.

Εχω μιλήσει πολλές φορές για το ηλικιακό καλούπι και τους μικροαστούς και τη νοοτροπία τους.


ΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑΡΕΣ ΤΡΩΝΕ ΟΣΟ ΔΥΟ ΕΙΚΟΣΑΡΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΠΛΕΣ ΤΙΣ ΧΑΡΕΣ.

Με τα χρόνια το ρεζερβουάρ μεγαλώνει αλλά αυτό δεν είναι μία φυσική εξέλιξη αλλά μια εξέλιξη αποτέλεσμα χειραγώγησης.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 12806
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 131 φορές
Έλαβε Likes: 311 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 06 Οκτ 2019, 10:38

Ο Έλληνας από την άλλη ο μεσήλικας τρώει τα τρπλά απ ότι ένας συνομήλικος Ελβετός Ολλανδός η Γάλλος.
Οποιος πήγε στις παραπάνω χώρες έπαθε ένα πολιτισμικό σοκ.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Aquila
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 1285
Εγγραφή: Κυρ 21 Αύγ 2016, 17:18
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 275 φορές
Έλαβε Likes: 546 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από Aquila » Κυρ 06 Οκτ 2019, 12:58

Ο σύγχρονος Έλληνας, ανεξαρτητου ηλικιακού πεδίου, τρώει αρκετά υγιεινα, και μέτριες ποσότητες, και αυτό δυστυχώς όχι γιατί το επιδιωκεί αλλά γιατί ευτυχώς ζούμε σε ευλογημένο μέρος που μας παρέχει εξαιρετική ποιότητα πρώτων υλών. (Μιλάω πάντα για τις αγνές Ελληνικές πρώτες ύλες).
Στην αρχαιότητα βέβαια, τα πράγματα ήταν ακόμη πιο ψαγμένα. Οι Ελληνες ανέκαθεν είχαμε ιδιαίτερο πάθος με το φαγητό.
Τρανό παράδειγμα τα αρχαιοελληνικά Συμπόσια, από τα οποία εκτός βέβαια από τα άφθονο κρασί που ήταν και ο πρωταγωνιστής, δεν έλειπε το κόκκινο κρέας, όπως δεν έλειπε βεβαίως και η χορτοφαγική και φρουτοφαγική διατροφή.
Τα δε τραπέζια ήταν τίγκα, τόσο από ποσότητα όσο και από ποικιλίες συνταγών. Ωστόσο ποτέ δεν έτρωγαν για να σκάσουν.Ετρωγαν σε μικρές ποσότητες, τόσο όσο για να καταπραϋνουν την πείνα τους. Κι εδώ είναι η μεγάλη λεπτομέρεια που κανείς βίγκαν δεν θα αναφέρει σήμερα.

Η ποσότητα της διατροφής του σύγχρονου Έλληνα, πάντα σε συνάρτηση με την ποιότητα, μπορεί να επιβεβαιωθεί όχι μόνο από τον κάθε σοβαρό και σπουδασμένο σεφ, αλλά και από κάθε ανεξάρτητη επιστημονική μελέτη.

Η "τσουβαλοποίηση" προσωπικών ή μεμονομένων περιπτώσεων ή παραδειγμάτων, για ακόμα μια φορά, δείχνει την προσπάθεια των απανταχού βίγκαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα της βιγκανικής ατζέντας.

Τέλος, οσο για την ποσότητα, είναι τουλάχιστον αφελές αν δεν λαμβάνονται υπόψιν πολλοί και διάφοροι παράγοντες, όπως οι ώρες εργασίας, οι καθημερινές σωματικές απαιτήσεις, ο προσωπικός μεταβολισμός, μέχρι και οι τοπικές κλιματολογικές συνθήκες παίζουν ρόλο. Η παιδεία και η γνώση επίσης παίζει και εδώ σπουδαίο ρόλο.

Αν τα πράγματα ήταν τόσο απλά ως προς την ποσότητα και την αύξηση βάρους, τότε γιατί με μια απλή σκέτη δίαιτα δεν αδυνατίζουν οι παχύσαρκοι, ή με μια αύξηση φαγητού δεν παχαίνουν οι αδύνατοι; :D
₪₪₪₪₪₪ ЭЄ ₪₪₪₪₪₪
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 6505
Εγγραφή: Παρ 08 Απρ 2011, 23:21
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 84 φορές

Re: Πόλεμος κατά του κόκκινου κρέατος

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 06 Οκτ 2019, 13:58

Από έρευνα που έχω διαβάσει οι περισσότεροι νέοι δεν θα ξεπεράσουν την ηλικία των γονέων τους.Από άλλες έρευνες ασθένειες όπως καρκίνος, καρδιακά,προστάτης και άλλες πολλές ασθένειες στις επόμενες δεκαετίες θα χτυπάνε και νεαροτερες ηλικιες,ήδη συμβαίνει αυτό.Γιατί αυτη η αυξηση,ποιοι οι λογοι;Η διατροφη και η ψυχική υγεια.Μπορεί ο καθένας που σκέφτεται με το στομάχι του να τα θεωρεί αυτά ως ηλιθιότητα,και αυτό συμβαίνει . ..καμία ασθενεια δεν θα γεννηθεί μέσα μου.Έτσι γράφω ξερά και ωμά, αδιαφορω για την υγεία εκείνου που ενώ βλέπει πως κάτι τρέχει με τις ασθενειες και την τροφη του αρχίζει τον χλευασμο και την ειρωνεία.


Και ναι το κρέας ασθενεί το σώμα,όπως έγραψε ο Πλούταρχος.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”