Βόριο-οστά,αποτοξίνωση,καρκίνος πνεύμονα

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: Παρ 08 Οκτ 2010, 17:58
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΔΡΑΜΑ
Έλαβε Likes: 6 φορές

Βόριο-οστά,αποτοξίνωση,καρκίνος πνεύμονα

Δημοσίευση από firefightergr » Τετ 16 Ιούλ 2014, 08:16

Βόριο! Ένας Πολύτιμος Σύμμαχος Κατά της Οστεοπόρωσης!

Αν ρωτήσετε ποια θρεπτικά συστατικά απαιτούνται για υγιή οστά, για γερά δόντια και για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, οι περισσότεροι θα απαντήσουν : το ασβέστιο. Το ασβέστιο είναι ένα από τα πολλά θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για την διατήρηση γερών οστών, όμως το συστατικό για το οποίο σίγουρα δεν έχετε ακούσει τίποτα είναι το βόριο.


Το βόριο είναι ένα ιχνοστοιχείο που αυξάνει την απορρόφηση και την αξιοποίηση του ασβεστίου από τον οργανισμό και στην συνέχεια την ενίσχυση των οστών, αλλά συχνά παραβλέπεται ως μια θρεπτική ουσία για την υγεία των ιστών και ακόμα και επαγγελματίες διατροφολόγοι το έχουν τελείως ξεχασμένο. Σύμφωνα με το βιβλίο του Dr. Bernard Jensen "Οδηγός για την Χημεία του Σώματος και Διατροφή" αναφέρονται έρευνες που δείχνουν πως το βόριο αυξάνει τα επίπεδα των οιστρογόνων στο αίμα καθώς και άλλων ορμονών, που εμποδίζουν την απώλεια του ασβεστίου και την απομετάλλωση των οστών (απώλεια πολύτιμων ανόργανων ουσιών από τα οστά).
Το βόριο επίσης δρα σαν μια ήπιας μορφής θεραπεία υποκατάστασης ορμονών για γυναίκες στην εμμηνόπαυση, που έχουν έλλειψη αυτών των ορμονών. Αυτή η ομάδα γυναικών είναι πιο ευάλωτη με πιο εύθραυστα οστά λόγω της πτώσης των ορμονών.

Ο οργανισμός χρειάζεται βόριο για να διατηρήσει τα επίπεδα ασβεστίου στον οργανισμό και σύμφωνα με έρευνες, γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση με διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε βόριο είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν σημαντικές ποσότητες ασβεστίου και μαγνησίου από το σώμα τους. Όταν σε αυτές τις γυναίκες δόθηκε συμπλήρωμα βορίου 3mg την ημέρα, η απώλεια ασβεστίου μειώθηκε κατά 40%. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το βόριο ενισχύει τα φυσικά στεροειδή που παρασκευάζονται από τον οργανισμό στο αίμα. Αυξάνει στο διπλάσιο τα επίπεδα των οιστρογόνων και της οιστραδιόλης 17Β, φτάνοντας έτσι στα ίδια επίπεδα με τις γυναίκες που έχουν φαρμακευτική θεραπεία υποκατάστασης οιστρογόνων.


Ο μέσος κάτοικος του μοντέρνου κόσμου παίρνει μόνο την μισή ποσότητα βορίου που χρειάζεται σε καθημερινή βάση από την διατροφή του, για να προλάβει τα προβλήματα απώλειας ασβεστίου από τον οργανισμό και την οστεοπόρωση. Σύμφωνα με τους επιστήμονες έτσι εξηγείται και ο λόγος που οι άνθρωποι εξακολουθούν να παρουσιάζουν οστεοπόρωση παρ' όλα τα συμπληρώματα ασβεστίου που λαμβάνουν. Θα μπορούσε να εξηγήσει και το γιατί όσοι κάνουν χορτοφαγική διατροφή έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν οστεοπόρωση, δεδομένου ότι τρώνε μεγαλύτερες ποσότητες από φρούτα και λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βόριο.


Βόριο θα βρείτε σε φρούτα όπως τα αχλάδια, τα σταφύλια, οι σταφίδες, οι χουρμάδες, τα ροδάκινα και τα μήλα. Σε όσπρια όπως η σόγια, σε ξηρούς καρπούς όπως τα φουντούκια και τα αμύγδαλα και στο μέλι.
 
Υγειοφάγος
http://igeiofagos.blogspot.gr/2013/08/blog-post_17.html

http://projectavalon.net/forum4/showthr ... de-removal

http://nexusmagazine.co.nz/resources/1904borax.pdf

Το διατροφικό βόριο μειώνει τον κινδύνο εκδήλωσης καρκίνου του πνεύμονα

Νέα Υόρκη: Οι υψηλότερες ποσότητες βόριου στην διατροφή σχετίζονται με μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα στις γυναίκες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Epidemiology.

Αυτό εξηγεί γιατί το διατροφικό βόριο μπορεί να παίζει ρόλο στην άμυνα κατά του καρκίνου λόγω φλεγμονής.

Το βόριο είναι πανταχού παρόν στις τροφές. Οι δέκα κύριες διατροφικές πηγές του βόριο είναι: ο καφές, το κρασί, τα μήλα και τα αχλάδια, το φιστικοβούτυρο και τα φιστίκια, τα σταφύλια, ο χυμός πορτοκαλιού, οι σαλάτες, τα φασόλια, οι μπανάνες και το μπρόκολο.

Ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου M.D. Anderson του Πανεπιστημίου του Τέξας μελέτησαν τους συσχετισμούς μεταξύ κινδύνου καρκίνου του πνεύμονα σε γυναίκες και της κατανάλωσης βόριου και της θεραπείας ορμονικής υποκατάστασης (ΘΟΥ), η οποία είναι γνωστό ότι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα, χρησιμοποιώντας στοιχεία από συνεχιζόμενη μελέτη.

Συγκριτικά με τα υψηλότερα επίπεδα πρόσληψης βόριου, η χαμηλότερη κατανάλωση συσχετίστηκε με 92% αυξημένες πιθανότητες καρκίνου των πνευμόνων.

Η τάση αυτή ήταν προφανέστερη σε γυναίκες 60 ετών και κάτω και μεταξύ των γυναικών με μεγάλο σωματικό βάρος.

Η χρήση ΘΟΥ συσχετίστηκε με 31% μείωση του κινδύνου εκδήλωσης καρκίνου των πνευμόνων.

Ο υψηλότερος κίνδυνος νόσησης παρατηρήθηκε σε γυναίκες με χαμηλά επίπεδα βόριου που δεν έκαναν χρήση ΘΟΥ και ήταν άνω των 60 ετών.
http://health.in.gr/woman/news/article/?aid=1231094955
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”