Το θέμα όμως είναι ότι δεν παίζω εγώ αλλά οι εταιρείες, καθώς πλέον τα περισσότερα προϊόντα που βρίσκουμε στα ψυγεία των εταιρειών δεν είναι παγωτά αλλά παγωμένα γλυκίσματα. Και ιδού η διαφορά:
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ, και αξίζει να το διαβάσετε, σας διαβεβαιώ!Το-mati έγραψε:Η διαφορά είναι τεράστια… Το παγωτό υποχρεούται να γίνεται από γάλα φρέσκο ή σκόνη και όλα τα λιπαρά που εμπεριέχονται σε αυτό να προέρχονται από το γάλα. Απαγορεύεται λοιπόν από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ο ΚΤΠ συνοψίζει τις νομικές προδιαγραφές όλων των κυκλοφορούντων τροφίμων) η οποιαδήποτε προσθήκη λιπαρών που δεν έχουν σχέση με το γάλα.
Στα παγωμένα γλυκίσματα τώρα, υπάρχει ελευθερία προσθήκης φυτικών λιπαρών όπως ηλιέλαιο, καρυδέλαιο, φοινικέλαιο, αραπέλαιο και όποια άλλη μαργαρίνη φαντάζεστε (και τους συμφέρει). Το ηλιέλαιο αποφεύγεται γιατί δημιουργεί πρόβλημα στην ομοιογένεια του τελικού προϊόντος.
Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι στα ψυγεία με τα γιαούρτια, πολλά σκευάσματα γράφουν "επιδόρπιο γιαουρτιού" και όχι "γιαούρτι"... αγνοώ τη διαφορά, αλλά που θα πάει, θα το μάθω κι αυτό!
Νομίζω ότι έχω αναφέρει ξανά στο παρελθόν πως το πρώτο διάστημα που ήμουν στο Ηνωμένο Βασίλειο πέρναγα μεγάλα χρονικά διαστήματα στο Sainsbury's μελετώντας διεξοδικά τις ετικέτες των τροφίμων πριν αποφασίσω τι να ψωνίσω τελικά.