Αλόη
- alkinoos
- Επίτιμος

- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 85 φορές
- Έλαβε Likes: 94 φορές
Αλόη
Tα πλεονεκτήματα της αλόης είναι γνωστά εδώ και 5.000 χρόνια. Στην αρχαιότητα, την αποκαλούσαν «Bότανο της Αθανασίας». Mία από τις πιο φημισμένες αναφορές που την αφορούν είναι αυτή του Xριστόφορου Kολόμβου, που έγραψε: «Tέσσερα φυτά είναι απαραίτητα για την υγεία του ανθρώπου: το σιτάρι, η άμπελος, η ελιά και η αλόη. Tο πρώτο τον τρέφει, το δεύτερο αναζωογονεί το πνεύμα του, το τρίτο τού χαρίζει αρμονία, το τέταρτο τον θεραπεύει».
http://www.e-geoponoi.gr/2010-01-24-08- ... 51-06.html
http://www.e-geoponoi.gr/2010-01-24-08- ... 51-06.html
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Γυναίκα
Re: Αλόη
Λατρεύω την Αλόη, την έχω σε περίοπτη θέση στο μπαλκόνι μου, κι ό,τι "παιδιά" έχει γεννήσει τα έχω στείλει σε φίλους, συγγενείς και γνωστούς που ξέρω ότι θα την αγαπάνε, κι έχουν όλα θεριέψει! Με το παραμικρό, κόβω ένα φύλλο της, αφού πρώτα της ζητήσω την άδεια και την ευχαριστήσω με πολύ σεβασμό, και αυτή μας θεραπεύει οικογενειακώς. Συνήθως έχω στο ψυγείο ζελέ που περίσσεψε από το εκάστοτε φύλλο, και είμαστε πάντα κομπλέ. Καψίματα, κοψίματα, ερεθισμοί, συγκάματα -όταν ήταν πιο μπεμπέ οι μικρές... ΓΙΑ ΟΛΑ! ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ!!! Να 'σαι καλά, Αλκίνοε που την τίμησες με αυτό το ποστ...
ΥΓ Και ο Μέγας Αλέξανδρος την μετέφερε μαζί του στις απίστευτες διαδρομές του για τα τραύματα των στρατιωτών του...
ΥΓ Και ο Μέγας Αλέξανδρος την μετέφερε μαζί του στις απίστευτες διαδρομές του για τα τραύματα των στρατιωτών του...
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- alkinoos
- Επίτιμος

Ὀσο κι'αν παράξενα διαβάζεται ,Αύγουστο μήνα έμαθα γι'αυτήν σε μια παραλία.Μια φίλη έφερε ένα κομμάτι ,είδε το κόψιμο που είχα στον αγκώνα ,έκοψε λίγο και μου είπε να το βάλω στη πληγή...Σήμερα που πήρα δυο ρίζες από έναν φίλο να φυτεύσω στο κτήμα σκέφτηκα ,στα ΙΔΕΟ υπάρχει ; Τώρα ναι 
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
- Kariatida
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

- Irc ψευδώνυμο: Kariatida
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Έχε υπ' όψην Αλκίνοε ότι μέσα σ' έναν περίπου χρόνο θα πετάξει ρίζες (μωρά). Μια κυρία απ' την Κούβα που καλλιεργεί Αλόη στον Πειραιά, μάς είπε ότι βγάζει 3-5 μωρά τον χρόνο και μεγαλώνει/επεκτείνεται πολύ. Όσο περισσότερο χώρο έχει, τόσο πιο γρήγορα μεγαλώνει. Μπορείς τα μωρά να τα βάζεις σε γλάστρα και είτε να τα δίνεις σε γνωστούς/φίλους, είτε γενικότερα να τα δίνεις, γιατί αν τα αφήσεις ανεξέλεγκτα θα εξαπλωθούν παντού. Εμάς η Αλόη μας, επειδή της μιλάμε, της βάζουμε μουσική, και γενικά την κάνουμε παρέα και τα συναφή, είναι 4 μηνών και είναι ήδη θηρίο ανήμερο. Λογικά την άνοιξη θα ξεκινήσει να βγάζει μωρά.
Πάντως, δοκιμάσαμε αυτό που είπε η Φρουφρού με τα εγκαύματα (έκαψε η μάνα μου τον βραχίονά της) και ενώ ξεκίνησα να της κάνω πρώτες βοήθειες, της βάλαμε αλόη (απ' ευθείας κοτσανάκι απ' την αλόη μας) και μέσα σε ένα τέταρτο περίπου είχαν φύγει και οι φουσκάλες και η κοκκινίλα. Είναι θαυματουργό.
Η κυρία που μας κατατόπισε περί αλόης, μας είπε ότι μεταφυτεύεται μόνο βράδυ, όπως επίσης και μόνο βράδυ της "παίρνεις" τα μωρά/ρίζες που πετάει γιατί το βράδυ είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να "πιάσει" η μεταφύτευση, και τη μεταφυτεύεις κοντά στον Μάη. Δεν θέλει πολύ ήλιο γιατί γίνεται καφέ και θέλει μέτριο νερό.
Το τζελ της Αλόης μπορείς είτε άμεσα να το βάλεις πάνω στην πληγή/έγκαυμα, βοηθάει στα σημάδια του προσώπου (ουλές, σπυράκια,κλπ), μπορεί να γίνει έλαιο για μασάζ, όπως επίσης, αν βγάλεις τη φλούδα και κόψεις το εσωτερικό σε μικρά τετραγωνάκια και τα βάλεις στην κατάψυξη, έχεις αμέσως τα δικά σου "χαπάκια" αλόης που παίρνοντάς τα βοηθάς το εσωτερικό του οργανισμού σου. Δοκίμασα να πιω αλόη σε ρόφημα και δεν πινόταν με τίποτα.
Πάντως, δοκιμάσαμε αυτό που είπε η Φρουφρού με τα εγκαύματα (έκαψε η μάνα μου τον βραχίονά της) και ενώ ξεκίνησα να της κάνω πρώτες βοήθειες, της βάλαμε αλόη (απ' ευθείας κοτσανάκι απ' την αλόη μας) και μέσα σε ένα τέταρτο περίπου είχαν φύγει και οι φουσκάλες και η κοκκινίλα. Είναι θαυματουργό.
Η κυρία που μας κατατόπισε περί αλόης, μας είπε ότι μεταφυτεύεται μόνο βράδυ, όπως επίσης και μόνο βράδυ της "παίρνεις" τα μωρά/ρίζες που πετάει γιατί το βράδυ είναι μεγαλύτερες οι πιθανότητες να "πιάσει" η μεταφύτευση, και τη μεταφυτεύεις κοντά στον Μάη. Δεν θέλει πολύ ήλιο γιατί γίνεται καφέ και θέλει μέτριο νερό.
Το τζελ της Αλόης μπορείς είτε άμεσα να το βάλεις πάνω στην πληγή/έγκαυμα, βοηθάει στα σημάδια του προσώπου (ουλές, σπυράκια,κλπ), μπορεί να γίνει έλαιο για μασάζ, όπως επίσης, αν βγάλεις τη φλούδα και κόψεις το εσωτερικό σε μικρά τετραγωνάκια και τα βάλεις στην κατάψυξη, έχεις αμέσως τα δικά σου "χαπάκια" αλόης που παίρνοντάς τα βοηθάς το εσωτερικό του οργανισμού σου. Δοκίμασα να πιω αλόη σε ρόφημα και δεν πινόταν με τίποτα.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση
- alkinoos
- Επίτιμος

- alkinoos
- Επίτιμος

Μπορείς να βρεις και σε Γεωπονικά κέντρα ή αν δεν έχουν να σου παραγγείλουνEva Luna έγραψε:Ειναι ευκολο να βρουμε την αλόη σε φυτωρια;
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 351 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Υπάρχει παντού. Όπου πουλάνε φυτά
Και αν έχεις αλόη σε γλάστρα γίνεται μεγάλη γρήγορα και βγάζει συνεχώς φύλλα και μικρά φυτώρια δίπλα.
Αλλά αν την πάρεις μικρή πρέπει να περιμένεις να χοντρύνουν τα φύλλα της και να γίνουν κάπως μεγάλα.
Και αν έχεις αλόη σε γλάστρα γίνεται μεγάλη γρήγορα και βγάζει συνεχώς φύλλα και μικρά φυτώρια δίπλα.
Αλλά αν την πάρεις μικρή πρέπει να περιμένεις να χοντρύνουν τα φύλλα της και να γίνουν κάπως μεγάλα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- Kariatida

Πώς είναι το άνθος της; Ομολογώ πως δεν την έχω δει να ανθίζει. Θα πρέπει να είναι μαγευτική εμπειρία, Πάνω που νόμιζες πως τα ήξερες όλα για το φυτό σου....τσουπ :Ρ
- seliniasmenos

Λοιπόν, επειδή τυχαίνει να γνωρίζω αρκετά πράγματα για την αλόη, εφιστώ την προσοχή:
Η Αλόη είναι θαυματουργό φυτό αλλά στην χρήση της χρειάζεται προσοχή. Μπορείτε να την βάζετε εξωτερικά όπου θέλετε, αλλά προς θεού, μην φτιάχνετε χυμό αλόης και την καταναλώνετε για μεγάλη περίοδο. Η Αλόη ανάμεσα στον πράσινο φλοιό της και το τζελ, περιέχει αλοινη που είναι τοξική ουσία. Ένας απόλυτα υγειής άνθρωπος μπορεί να καταναλώσει για μόνο 20 μέρες και μετά έχει τα αντίθετα αποτελέσματα στον οργανισμό. Για μεγαλύτερες περιόδους φροντίστε να πάρετε πιστοποιημένο χυμό χωρίς ίχνος αλοινης, κάτι που θα καταλάβετε και στην γεύση όταν το δοκιμάσετε: Αν υπάρχει έστω και ίχνος πικρίας, τότε περιέχει την τοξική ουσία.
Αν παρ'όλα αυτά, θέματος οικονομικού, αναγκαστείτε να φτιάξετε χυμό αλόης, να είστε πολύ γρήγοροι στις κινήσεις σας.
Θα επανέλθω στο θέμα κάποια στιγμή με περισσότερα θέματα: Πως να ξεχωρίζετε ποια είναι η γνήσια αλόη (έχω δει να πουλάνε άσχετες αλόες ως vera), ποια είναι τα οφέλη της στην υγεία, πότε μπορεί να δουλέψει, μυστικά για τον χυμό της, και πολλά πολλά άλλα. Έχω έναν φίλο ειδικό πάνω στην αλόη που κάνει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα που με έχει ενημερώσει πλήρως, γι'αυτό το λέω
Η Αλόη είναι θαυματουργό φυτό αλλά στην χρήση της χρειάζεται προσοχή. Μπορείτε να την βάζετε εξωτερικά όπου θέλετε, αλλά προς θεού, μην φτιάχνετε χυμό αλόης και την καταναλώνετε για μεγάλη περίοδο. Η Αλόη ανάμεσα στον πράσινο φλοιό της και το τζελ, περιέχει αλοινη που είναι τοξική ουσία. Ένας απόλυτα υγειής άνθρωπος μπορεί να καταναλώσει για μόνο 20 μέρες και μετά έχει τα αντίθετα αποτελέσματα στον οργανισμό. Για μεγαλύτερες περιόδους φροντίστε να πάρετε πιστοποιημένο χυμό χωρίς ίχνος αλοινης, κάτι που θα καταλάβετε και στην γεύση όταν το δοκιμάσετε: Αν υπάρχει έστω και ίχνος πικρίας, τότε περιέχει την τοξική ουσία.
Αν παρ'όλα αυτά, θέματος οικονομικού, αναγκαστείτε να φτιάξετε χυμό αλόης, να είστε πολύ γρήγοροι στις κινήσεις σας.
Θα επανέλθω στο θέμα κάποια στιγμή με περισσότερα θέματα: Πως να ξεχωρίζετε ποια είναι η γνήσια αλόη (έχω δει να πουλάνε άσχετες αλόες ως vera), ποια είναι τα οφέλη της στην υγεία, πότε μπορεί να δουλέψει, μυστικά για τον χυμό της, και πολλά πολλά άλλα. Έχω έναν φίλο ειδικό πάνω στην αλόη που κάνει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα που με έχει ενημερώσει πλήρως, γι'αυτό το λέω
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Χρήσιμες (χρησιμότατες θα'λεγα) οι συμβουλές Σελ.
(εγώ τουλάχιστον δεν είχα ιδέα)
Αναμένω με ενδιαφέρον τα επιπρόσθετα...
(εγώ τουλάχιστον δεν είχα ιδέα)
Αναμένω με ενδιαφέρον τα επιπρόσθετα...
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- seliniasmenos

Ναι, αυτές τις μέρες δεν έχω χρόνο να σας γράψω, είναι πολλά άλλωστε, αλλά θα επανέλθω στο θέμα. Η Αλόη έχει διαφημιστεί πολύ τελευταία, και δικαίως, αλλά υπάρχει πολύ παραπληροφόρηση. Και όπως όλα, χρειάζεται να γνωρίζεις πως να τα χρησιμοποιείς σωστά.
- ArELa
- Founder-Administrator

όντως, και ακόμα πιο τελευταία, έχουν λυσσάξει με τη στέβια, το κολαγόνο και το υαλουρονικό οξύ. (το υαλουρονικό δε, διαφημίζεται αυτές τις μέρες απ'όλα τα κανάλια, όλες τις lifestyle εκπομπές, λες και δεν υπάρχει αύριο)seliniasmenos έγραψε:Η Αλόη έχει διαφημιστεί πολύ τελευταία,
Ονομασίες και ουσίες (?) που πριν 10 χρόνια (και λιγότερο για τα περισσότερα) δεν είχαμε καν ακούσει. Απόδωσέ το στην καρασυνωμοσιολόγα μέσα μου,
αλλά μου κάνει ΠΑΡΑ πολύ ύποπτο αυτό.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- BlueAngel
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έδωσε Likes: 22 φορές
- Έλαβε Likes: 11 φορές
Οντως υπάρχουν πολλά είδη.Εχω πάρει από μεγάλη πολυεθνική αλόη και από ανθοκομική έκθεση. Το πρώτο φυτό μεγαλώνει χωρίς να βγάζει παραφύαδες.seliniasmenos έγραψε:Θα επανέλθω στο θέμα κάποια στιγμή με περισσότερα θέματα: Πως να ξεχωρίζετε ποια είναι η γνήσια αλόη (έχω δει να πουλάνε άσχετες αλόες ως vera), ποια είναι τα οφέλη της στην υγεία, πότε μπορεί να δουλέψει, μυστικά για τον χυμό της, και πολλά πολλά άλλα. Έχω έναν φίλο ειδικό πάνω στην αλόη που κάνει σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα που με έχει ενημερώσει πλήρως, γι'αυτό το λέω
Το άλλο δεν σταματάει να βγάζει.Ακόμα και τα φύλλα είναι αλλιώς.Πάντως για εξωτερική χρήση κάνουν και τα δύο καλή δουλειά.
Περιμένουμε τις πληροφορίες.
...cause we all have wings but some of us don't know why...
- felix+
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης

- Έδωσε Likes: 41 φορές
- Έλαβε Likes: 10 φορές
Το ανθος στις δικες μου ειναι μακρουλο
σαν τρια δαχτυλα 15-20cm γεματα κιτρινα
ανθακια και μετα απο 30-40 μερες πεσανε και
ξεραθηκε ο βλαστος τους.
σαν τρια δαχτυλα 15-20cm γεματα κιτρινα
ανθακια και μετα απο 30-40 μερες πεσανε και
ξεραθηκε ο βλαστος τους.
- seliniasmenos

Λοιπόν η aloe vera εχει σταυρωτά τα φύλλα της, και οταν ειναι μικρη δεν βγάζει παραφυάδες πολλές. Αν γεμίζει με μωρά απο κάτω πάρα πολλά σε μικρή ηλικία τοτε κατα 99% δεν ειναι vera. Τσεκαρε τα φύλλα της.
Οσο για το λουλούδι, πρέπει να ειναι κατά κίτρινο αλλα ειμαι απο ταμπλετ και δεν μπορω να βαλω φωτο τωρα.
Για το κολλαγόνο κλπ. Δεν είναι κάτι άγνωστο. Το θέμα είναι άλλο... Σου λένε παρε κολλαγόνο αλλά δεν σου λένε πως θα την απορροφήσει το σώμα...Και καπου εκει αποτυγχάνει... Η αλόη μια και μιλαμε γι αυτην βοηθάει στην γρήγορη και σωστη απορόφηση του κολλαγόνου. Αλλά αυτά θα σας τα πω αλλη φορά για όσους εχουν αρθριτικά προβλήματα και αυχενικα.
(Ειμαι εκτος βασης προς το παρών γι αυτό σας τα λεω ολα με συνέχειες)
Οσο για το λουλούδι, πρέπει να ειναι κατά κίτρινο αλλα ειμαι απο ταμπλετ και δεν μπορω να βαλω φωτο τωρα.
Για το κολλαγόνο κλπ. Δεν είναι κάτι άγνωστο. Το θέμα είναι άλλο... Σου λένε παρε κολλαγόνο αλλά δεν σου λένε πως θα την απορροφήσει το σώμα...Και καπου εκει αποτυγχάνει... Η αλόη μια και μιλαμε γι αυτην βοηθάει στην γρήγορη και σωστη απορόφηση του κολλαγόνου. Αλλά αυτά θα σας τα πω αλλη φορά για όσους εχουν αρθριτικά προβλήματα και αυχενικα.
(Ειμαι εκτος βασης προς το παρών γι αυτό σας τα λεω ολα με συνέχειες)
- seliniasmenos

Αυτό είναι το λουλούδι της αλοη βέρα. Οποιοδήποτε άλλο χρώμα κλπ. δεν προκειται για αλοε βέρα
- felix+
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης

- Έδωσε Likes: 41 φορές
- Έλαβε Likes: 10 φορές
Μοιαζει αρκετα το ανθος στο μεγεθος παιζει ρολο και το ποτισμα..
Στο καψιμο απο την εξατμιση τα πηγε τελεια!
εκοβα λιγο τό φυλλο και το περναγα στο εγκαυμα
καθε μερα 2-3 φορες κ δεν εμεινε σημαδι..
και στα ηλιακα εγκαυματα πρεπει να ειναι καλοο!
Στο καψιμο απο την εξατμιση τα πηγε τελεια!
εκοβα λιγο τό φυλλο και το περναγα στο εγκαυμα
καθε μερα 2-3 φορες κ δεν εμεινε σημαδι..
και στα ηλιακα εγκαυματα πρεπει να ειναι καλοο!
- Kariatida

Θα ήθελα να θέσω μερικές ακόμα ερωτήσεις:
α) Ξέρουμε τι ηλικία πρέπει να έχει το φυτό για να ανθίσει;
β) Ανθίζουν όλα τα είδη Αλόης;
γ) Έχουν όλα τα είδη Αλόης επουλωτικές ιδιότητες;
δ) Ανθίζει σε γλάστρα ή πρέπει να τη μεταφέρω στο χώμα;
Η Αλόη μου έχει ήδη βγάλει 3 μωρά τα οποία μεταφυτεύθηκαν ήδη, και, παρ' ότι ενάμισι έτους δεν έχει ανθίσει ποτέ.
Η Αλόη μου έχει ήδη βγάλει 3 μωρά τα οποία μεταφυτεύθηκαν ήδη, και, παρ' ότι ενάμισι έτους δεν έχει ανθίσει ποτέ.
- seliniasmenos

A. Γυρω στα 3-4 χρόνια ανθίζειKariatida έγραψε:Θα ήθελα να θέσω μερικές ακόμα ερωτήσεις:
Β. Υπάρχουν νομίζω πάνω απο 300 είδη. Όσες έχω δει εγώ ανθίζουν, αλλά καμία δεν έχει κίτρινο λουλούδι παρά μόνο η Αλόε βέρα
Γ. Οχι, κάποιες έχουν καυστικές, οπότε μπορούν να προκαλέσουν εγκαύματα
Δ. Ναι, ανθίζει
- ArELa
- Founder-Administrator

Θέλωωωωωωωωωωωωω
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble