Ο Χάρος βγήκε παγανιά...στο ντουλάπι μας

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 345 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Ο Χάρος βγήκε παγανιά...στο ντουλάπι μας

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 18 Σεπ 2012, 19:35

Και στο ψυγείο μας.

Ας αρχίσουμε από τη μαργαρίνη

Ποτέ δεν μου άρεσε το βιτάμ και οι μαργαρίνες γενικότερα ούτε σκληρές ούτε σοφτ.

Από τα παιδικά μου χρόνια είχα βομβαρδιστεί από τηλεοπτικές διαφημίσεις ότι το βιτάμ στο ψωμί είναι πλήρης τροφή και μπλα μπλα μπλα.

Ούτε ψωμί ούτε μαργαρίνη.
Δύο πράγματα που σιχαινόμουν και προπαντός σε συνδυασμό.

Παρ όλα αυτά έχω φάει αρκετή μαργαρίνη κρυμμένη σε κουλουράκια τυροπυτάκια και άλλα καλούδια.

Θέλω τη γνώμη σας στο παρακάτω άρθρο που έχει κατακλύσει το ίντερνετ.
Η μαργαρίνη αρχικά κατασκευάστηκε για τη χρήση σε γαλοπούλες ως τροφή πάχυνσης . Όταν από την χρήση πέθαναν οι γαλοπούλες, οι επενδυτές που είχαν ξοδέψει αρκετά κεφάλαια για την έρευνα ήθελαν να κάνουν απόσβεση.

Το προϊόν ήταν μια άσπρη ουσία χωρίς να έχει την εμφάνιση είδος φαγώσιμου .Πρόσθεσαν χρωστικό κίτρινο χρώμα και μια γευστική ουσία και το διέθεσαν στην καταναλωτική αγορά .
Γνωρίζετε τι διαφορά μεταξύ βουτύρου και μαργαρίνη;
(Συνεχίστε να διαβάζετε, έχει πολύ ενδιαφέρων )
3 Και τα δύο προϊόντα έχουν σχεδόν τις ίδιες θερμίδες.
3 To βούτυρο έχει λίγο περισσότερο κεκορεσμένο λίπος 8 γραμμάρια έναντι 5 γραμμάρια της μαργαρίνης.
3 Τρώγοντας μαργαρίνη, αυξάνει (στις γυναίκες ) κατά 53% τις πιθανότητες να προκαλέσει καρδιακή δυσλειτουργία. (πρόσφατη ιατρική μελέτη του HARVARD ) .
Τρώγοντας βούτυρο
Αυξάνεται η απορρόφηση άλλων θρεπτικών ουσιών από τα αλλά φαγητά .
Το βούτυρο από την φύση του έχει πολλές θρεπτικές ουσίες, ενώ η μαργαρίνη περιέχει μόνο τα πρόσθετα στοιχεία που του βάζουν .
Το βούτυρο έχει πολύ καλή γεύση και αυξάνει την γεύση των άλλων φαγητών. ( Τα κάνει ποιο νόστιμα ) .
Το βούτυρο υπάρχει εδώ και μερικούς αιώνες , η μαργαρίνη είναι μόνο εκατόν χρονών.
Η μαργαρίνη
3 Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέa (trans fatty acids ) .
3 Τριπλό κίνδυνο για την εμφάνιση στεφάνια νόσου .
3 Αυξάνει την συνολική χοληστερόλη και την LDL (την κακή χοληστερίνη ), μειώνει την HDL (καλή χοληστερίνη) .
3 Αυξάνει των κίνδυνο καρκίνου κατά 5 φορές .
3 Μειώνει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος .
3 Μειώνει την αντίδραση των αντί-σομάτων .
3 Μειώνει την αντίδραση της ινσουλίνης .
Το πολύ ενδιαφέρων μέρος
Η μαργαρίνη πλησιάζει πάρα πολύ να είναι μια ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΟΥΣΙΑ , αν είχε ένα μόριο επί πλέον θα ήταν πλαστικό . Μόνο αυτή η ιδιότητα , αρκεί ώστε να αποφεύγουμε την χρήση της . Όλα τα φαγώσιμα προϊόντα που έχουν υποστεί υδρογόνωσης ( προσθέτουμε υδρογόνο για να αλλάξουμε την μοριακή τους σύνθεση ) πρέπει να θεωρηθούν ύποπτα .
Κάνετε ένα πείραμα μόνοι σας
Αγοράστε ένα κυπελλάκι μαργαρίνη και βάλτε το σε μια γωνία με σκιά , η στο γκαράζ . Σε μερικές ημέρες θα παρατηρήσετε τα εξής :
3 καμία μιγά , ούτε αυτά τα μικρά μυγάκια δεν πλησιάζουν .
3 Δεν σαπίζει , ούτε μυρίζει διότι δεν έχει θρεπτική ουσία ώστε να αναπτυχθεί ζωή , έστω και μικρό-οργανισμοί .
3 Γιατί ;
Διότι είναι σχεδόν μια πλαστική ουσία .

http://kardiologia.blogspot.com/2007/10 ... _7346.html
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Re: Μαργαρίνη: Μια πλαστική ουσία

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 18 Σεπ 2012, 19:47

Δεν είχα καλές σχεσεις με τη μαγειρική.

Κυρίως με την παραδοσιακή κλασική μαγειρική με συνταγές που πρέπει να τις ακολουθούμε κατά γράμμα.

Αλλά τον τελευταίο καιρό προσπάθησα να φτιάξω τυροπιτάκια και σπανακοπιτάκια με ζυμάρι που φτιάχνω με τα χεράκια μου.

Ζύμη κουρού.

Παράκουσα τις εντολές των συνηθισμένων συνταγών και έβαλα αντί για φαριν απ ντίνκελ.

Και αντί για βιτάμ που έλεγε η συνταγή αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Το αποτέλεσμα δεν μπορώ να πω ότι ήταν άριστο.

Τα πήρα στο γραφείο και τα κέρασα.

Οι κριτικές δεν ήταν καλές.

Όχι δεν ήταν κακοήθεις οι συνάδελφοι.

Μία συνάδελφος της συμβατικής μαγειρικής τα βρήκε πολύ σκληρά και κάπως επικίνδυνα για τα δόντια.

Της είπα ότι αντικατέστησα το βιτάμ με ελαιόλαδο.

Είπε ότι είναι λάθος αυτό γιατί το βιτάμ κάνει τη ζύμη μαλακιά και αφράτη.

Έκανα ένα πείραμα και έφτιαξα μπατόν σαλέ με λάδι ινδικής καρύδας. Βγήκαν αφράτα και τραγανά αλλά με μία πολύ ελαφριά μυρωδιά καρύδας που όμως έγινε αισθητή σε έμπειρες μαγείρισες όπως η μαμά μου και η συνάδελφος του γραφείου.

Μήπως μπορεί να μας πληροφορήσει κάποια ή κάποιος που έχει γνώσεις μαγειρικής με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το Βιτάμ στις ζύμες κουρού?
Άβαταρ μέλους
wolfman13
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: wolfman13
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από wolfman13 » Τρί 18 Σεπ 2012, 20:09

φρέσκο βούτυρο. αιγοπροβιο ή αιγελαδος. παιξε με την αναλογία για να γίνει πιο ελαφρύ και κλωνάρι βανίλια για να αποφύγεις τη μυρωδιά .

Kέικ με φρέσκο βούτυρο και κρούστα αμυγδάλου

¾ φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο
1 ¼ φλιτζανιού ζάχαρη
2 ½ φλιτζανιού αλεύρι
4 αυγά
1 σακουλάκι ψηφίδες κουβερτούρας
2 χαρτάκια βανίλιας
2 κ,γλ. Κοφτά μπαίκιν
1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκοπανισμένα
¾ φλιτζανιού φρέσκο βούτυρο

Οδηγίες

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την πάουντερ και την βανίλια.
Χτυπάμε το βούτυρο πολύ καλά.
Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους προσθέτουμε στο βούτυρο, προσθέτουμε και τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα και το αλεύρι . Ρίχτουμε με προσοχή και τις ψηφιδες.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα και οι ψηφίδες προσέχουμε να μοιραστούν παντού ,και χύνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα..
Στην επιφάνεια προσθέτουμε τα αμύγδαλα. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο ,εγώ το έψησα στους 180,για 50 λεπτά.

copy/paste http://www.mageirikesdiadromes.gr
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free
Άβαταρ μέλους
wolfman13
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από wolfman13 » Τρί 18 Σεπ 2012, 20:15

Τυροπιτάκια κουρού

Η ζύμη κουρού πολύ διαδεδομένη με την Ελλάδα είναι ένα χοντρούτσικο φύλλο που προσομοιάζει πολύ με ψωμί. Πουλιέται και έτοιμη.Αν θέλετε όμως να την κάνετε ακολουθήστε τις οδηγίες μας.
Υλικά για 30-40 τυροπιτάκια

600 γραμ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γραμ φρέσκο βούτυρο ή μαργαρίνη
150 γραμ γιαούρτι αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
1 αβγό1 κουτ γλυκού αλάτι
1 κουτ γλυκού ζάχαρη

Για τη γέμιση

150 γραμ κατίκι Δομοκού
150 γραμ ανθότυρο
100 γραμ ξινομυζήθρα
1 αβγό
Μπόλικο πιπέρι
Λάδι για το άλειμμα του ταψιού και της τυρόπιτας

Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια . σε μια μεγαλούτσικη λεκάνη κοσκινίζετε το αλεύρι, το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και το αλάτι και ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του βούτυρου. Ζυμώνετε μέχρι να σχηματιστεί μια θρουλιαστή ζύμη. Ρίχνετε το αβγό και ανακατεύετε και αμέσως μετά το γιαούρτι. Ζυμώνετε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια σφικτή ζύμη. Την κάνετε μπάλα και την φυλάτε στο ψυγείο.Ετοιμάζετε τη γέμιση. Σε ένα άλλο μπολ με ένα πιρούνι λειώνετε όλα τα τυριά μαζί ανακατεύοντας. Προσθέτετε το αβγό και το πιπέρι. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο, τη χωρίζετε στα 3, αλευρώνετε μια λεία επιφάνεια και με τον πλάστη κάθε κομμάτι το ανοίγετε σε φύλλο. Κόβετε στρογγυλούς δίσκους με τη βοήθεια ενός ποτηριού. Στο κέντρο κάθε δίσκου βάζετε λίγη γέμιση και το κλείνετε σε τυροπιτάκι. Τα ακουμπάτε σε λαδωμένο ταψί λαδώνοντάς τα και αυτά ένα-ένα. Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο μέχρι να γίνουν ροδοκόκκινα. Τρώγονται και ζεστά και κρύα.

http://ntomatagemisti.gr/index.php?opti ... &Itemid=89
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 18 Σεπ 2012, 20:22

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου βρήκε σκληρή η ζύμη. Εγώ έχω αντικαταστήσει παντού την μαργαρίνη και όταν έχω επιλογή βάζω λάδι ελιάς αντί για βούτυρο, ακόμα και σε γλυκό κέικ, και είναι μια χαρά αφράτο! Αυτό το ντίνκελ δεν ξέρω τι είναι. Μήπως αυτό τα σκληρυνε;;; Βασικα στην κουρού νομίζω πως μπορείς να αυξήσεις το γιαούρτι κατά το 1/4 περίπου και να μειώσεις αντίστοιχα το λάδι. Το γιαούρτι την κάνει τραγανή, και το λάδι θα συγκρατήσει τα υλικά χωρίς να την σκληρύνει. Για δοκίμασε...

Όσο για την μαργαρίνη, καπου είχα δει μια φωτογραφία που είχαν αφήσει ένα πιάτο με βούτυρο δίπλα σε ένα πιάτο με μαργαρίνη. Αυτό με το βούτυρο ήταν ΓΕΜΑΤΟ μυρμήγκια, και αυτό με την μαργαρίνη ούτε ένα για δείγμα. Αυτό αποδεικνύει ότι ΟΝΤΩΣ είναι πλαστικό!!!

wolfman θα δοκιμάσω τις συνταγές σου. Μ' αρέσουν! :urock:
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
wolfman13
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από wolfman13 » Τρί 18 Σεπ 2012, 20:28

Mantam Froufrou έγραψε:Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σου βρήκε σκληρή η ζύμη. Εγώ έχω αντικαταστήσει παντού την μαργαρίνη και όταν έχω επιλογή βάζω λάδι ελιάς αντί για βούτυρο, ακόμα και σε γλυκό κέικ, και είναι μια χαρά αφράτο! Αυτό το ντίνκελ δεν ξέρω τι είναι. Μήπως αυτό τα σκληρυνε;;; Βασικα στην κουρού νομίζω πως μπορείς να αυξήσεις το γιαούρτι κατά το 1/4 περίπου και να μειώσεις αντίστοιχα το λάδι. Το γιαούρτι την κάνει τραγανή, και το λάδι θα συγκρατήσει τα υλικά χωρίς να την σκληρύνει. Για δοκίμασε...

Όσο για την μαργαρίνη, καπου είχα δει μια φωτογραφία που είχαν αφήσει ένα πιάτο με βούτυρο δίπλα σε ένα πιάτο με μαργαρίνη. Αυτό με το βούτυρο ήταν ΓΕΜΑΤΟ μυρμήγκια, και αυτό με την μαργαρίνη ούτε ένα για δείγμα. Αυτό αποδεικνύει ότι ΟΝΤΩΣ είναι πλαστικό!!!

wolfman θα δοκιμάσω τις συνταγές σου. Μ' αρέσουν! :urock:

δεν είναι δικές μου συνταγές κοριτσάκι μου , της ανακάλυψα στο web , βρήκα και άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα
http://www.sintagespareas.gr/sintages/b ... itiko.html
χμ...τώρα πρόσεξα ότι έβαλες αλεύρι ντικελ ,το ντικελ επιτοπλιστον είναι αλεύρι για ψωμί γιαυτό , χρησιμοποίησε κάποιο άλλο για όλες της χρήσεις.

πάντως για ψωμάκι επειδή δοκιμάζω συνέχεια διάφορα εκεί μπορώ να σου δώσω αρκετές,
και για φαγητό επίσης.
επίσης μέχρι τέλος του επόμενου μήνα θα έχω και στα χέρια μου λίγα κιλά ζεα για να το δοκιμάσω.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 18 Σεπ 2012, 20:33

μου αρεσει το βουτυρο αλλα εχει μια δυσκολια να το αλειφεις στο ψωμι.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 18 Σεπ 2012, 20:34

Α, άρα το ντίνκελ την έκανε τη βρωμοδουλειά! :lol: Μην αγχώνεσαι, δοκτορέσσα μας. Βάλε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και θα δεις θάματα!!!! Και να σου πω εγώ μετά πώς θα ορμήξουν στα τυροπιτάκια σου οι "μαγείρισσες".

Φώτη, κι εμένα μ' αρέσει το βούτυρο, αλλά για τον ίδιο λόγο μου σπάει τα νεύρα. Ωστόσο, αρκεί να το αφήσεις πέντε λεπτά να μαλακώσει...
Άβαταρ μέλους
wolfman13
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από wolfman13 » Τρί 18 Σεπ 2012, 20:38

μιας και μιλάμε για "φαγητά"¨αποφεύγεται να βάζετε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων , έχω δει πολλούς και πολλές να το βάζουν εκεί για να το κάνουν πιο ρευστό , άκρως επικίνδυνο για την υγεία σας.
το φρέσκο βούτυρο όντως αλείφεται πιο δύσκολα στο ψωμί αλλα αυτό συμβαίνει με το αιγοπροβιο δοκίμασε ενα αγελαδισιο θα δεις ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.
επίσης αν πας σουπερ μαρκετ προσπάθησε να βρεις το βούτυρο κερκυρας που είναι σε βαζάκι και δοκιμασετο , είναι πιο ακριβό αλλά ανώτερης ποιότητας απο οποιαδήποτε μαργαρίνη.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 18 Σεπ 2012, 20:46

Ε, ναι, αλλά το αγελαδινό είναι φίσκα στις ορμόνες, όπως και το αγελαδινό γάλα... Ενώ το αιγοπρόβειο δεν σηκώνει ορμόνες... Χαλάει το γάλα τους λέει όταν τους βάζουν ορμόνες... Και δεν συγκρίνεται και σε γεύση βέβαια. Σαν το γιαούρτι. Καμία σχέση το αγελαδινό με το "ορίτζιναλ".
Άβαταρ μέλους
wolfman13
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από wolfman13 » Τρί 18 Σεπ 2012, 20:50

Mantam Froufrou έγραψε:Ε, ναι, αλλά το αγελαδινό είναι φίσκα στις ορμόνες, όπως και το αγελαδινό γάλα... Ενώ το αιγοπρόβειο δεν σηκώνει ορμόνες... Χαλάει το γάλα τους λέει όταν τους βάζουν ορμόνες... Και δεν συγκρίνεται και σε γεύση βέβαια. Σαν το γιαούρτι. Καμία σχέση το αγελαδινό με το "ορίτζιναλ".
το γνωρίζω , αλλά και πάλι είναι λιγότερο βλαβερό σε σχέση με τη μαργαρίνη , ότι μπορούμε να αποφεύγουμε μόνο καλό μας κάνει.
εμένα το αιγοπροβειο γιαούρτι δε μπορώ να το φάω με τίποτα , μέχρι που έφαγα φρέσκο γιαουρτάκι σε ενα χωριό που πήγα, της στιγμής οτι το είχε φτιάξει απλά απίστευτο!!!
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 18 Σεπ 2012, 20:53

Ε σίγουρα δεν συγκρίνεται με τη μαργαρίνη την πλαστικούρα :D
Καλά, το φρέσκο γιαούρτι δεν παίζεται. Κι εγώ μόνη μου το φτιάχνω, αλλά με γάλα από το σούπερ μάρκετ. Και πάλι καλύτερο είναι!
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 18 Σεπ 2012, 21:08

ΕΕ τι συγκρινουμε. το βουτυρο ειναι αληθινη τροφη. το νιωθεις οταν το τρως.
η μαργαρινη ειναι του στυλ. δεν εχω τιποτα στο ψυγειο και λαδωνω το ψωμι να γλυστρισει αχαχα
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τρί 18 Σεπ 2012, 21:11

χμμμ... μπορεί να έχει ποικίλες χρήσεις δηλαδή... άμα είναι να... γλυστρήσει!!!!! :lol:
Σόρρυ, δοκτορέσσα, όντως το αύτωσα τώρα το νήμα! :loco:
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 18 Σεπ 2012, 21:28

ποσο με καταλαβεινεις ^_^
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 4 φορές

Δημοσίευση από butterfly » Τρί 18 Σεπ 2012, 21:37

Επειδη λενε οτι απο μικρο κι απο τρελλαρα μαθαινεις την αληθεια:

http://www.tubechop.com/watch/543410
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Τετ 19 Σεπ 2012, 00:35

Ούτε μικρός ούτε τρελός. ΘΕΟΣ!

Μου λείπει... :lol:
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Σεπ 2012, 00:53

Καλά τα λέει ο Φικιώρης διανθισμένα με σκατά για να ανοίγει και την όρεξη.

Σίγουρα το περίπτερο πουλάει σαβούρα. Αλλά και το Σούπερ Μάρκετ επίσης.

Βλέπαμε το Βελόπουλο που διαφήμιζε τα βιβλία του.

Ο άντρας μου με έφαγε να τα πάρουμε.

Μέσα έδινε δώρο ένα DVD

Τι έκπληξη ήταν ο Άλεξ Τζόουνς.

Δίπλα είχε πατατάκια Λέϊνς και άλλα καλούδια μεταλλαγμένα.

Το είχα ξαναδεί ήταν από το κανάλι της βασούλας μοντάζ με ένα άλλο βίντεο που έλεγε για το φθόριο και τη στείρωση πληθυσμού.

Μα δεν έβαλε το άλλο για τα εμβόλια.
πήραμε και κάτι ήδη γνωστό από πολύ παλιά.

Το ένα είναι η μαργαρίνη που το ψάχνω γιατί υπάρχει σε όλα όσα αγοράζουμε μπισκότα, κέϊκ τυροπιτάκια κλπ.

Το άλλο ζήτημα είναι η κρυφή ζάχαρη. Ζάχαρη και μαργαρίνη πανταχού παρούσες και τα πάντα πληρούσες.

Όταν τρως μπακλαβά ξέρεις ότι έχει ζάχαρη και μόλις τον φας από τη λιγωμάρα παθαίνεις πλάκα. Αμ δεν αντέχει κανείς να φάει ούτε ζάχαρη σκέτη ούτε μπακλαβά, ούτε γλυκό του κουταλιού χωρίς να πάθει λιγωμάρα. Αλλά εκεί που βρίσκεται κρυμμένη τρως τρως και λές τι νόστιμο που είναι και ξανατρώς χωρίς να υποψιάζεσαι ότι έχεις φάει μισό ταψί μπακλαβά κρυμμένο έντεχνα σε "αλμυρά" τρόφιμα
Άβαταρ μέλους
stiv
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: +stiv
Τοποθεσία: Βυρωνεια Σερρων - Κατερινη Πιεριας- Λουτρακι Κορινθιας

Δημοσίευση από stiv » Τετ 19 Σεπ 2012, 00:57

doctormarkon έγραψε:Καλά τα λέει ο Φικιώρης διανθισμένα με σκατά για να ανοίγει και την όρεξη.

Σίγουρα το περίπτερο πουλάει σαβούρα. Αλλά και το Σούπερ Μάρκετ επίσης.

Βλέπαμε το Βελόπουλο που διαφήμιζε τα βιβλία του.

Ο άντρας μου με έφαγε να τα πάρουμε.

Μέσα έδινε δώρο ένα DVD

Τι έκπληξη ήταν ο Άλεξ Τζόουνς.

Δίπλα είχε πατατάκια Λέϊνς και άλλα καλούδια μεταλλαγμένα.

Το είχα ξαναδεί ήταν από το κανάλι της βασούλας μοντάζ με ένα άλλο βίντεο που έλεγε για το φθόριο και τη στείρωση πληθυσμού.

Μα δεν έβαλε το άλλο για τα εμβόλια.
πήραμε και κάτι ήδη γνωστό από πολύ παλιά.

Το ένα είναι η μαργαρίνη που το ψάχνω γιατί υπάρχει σε όλα όσα αγοράζουμε μπισκότα, κέϊκ τυροπιτάκια κλπ.

Το άλλο ζήτημα είναι η κρυφή ζάχαρη. Ζάχαρη και μαργαρίνη πανταχού παρούσες και τα πάντα πληρούσες.

Όταν τρως μπακλαβά ξέρεις ότι έχει ζάχαρη και μόλις τον φας από τη λιγωμάρα παθαίνεις πλάκα. Αμ δεν αντέχει κανείς να φάει ούτε ζάχαρη σκέτη ούτε μπακλαβά, ούτε γλυκό του κουταλιού χωρίς να πάθει λιγωμάρα. Αλλά εκεί που βρίσκεται κρυμμένη τρως τρως και λές τι νόστιμο που είναι και ξανατρώς χωρίς να υποψιάζεσαι ότι έχεις φάει μισό ταψί μπακλαβά κρυμμένο έντεχνα σε "αλμυρά" τρόφιμα
:shock: :dunno:
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από butterfly » Τετ 19 Σεπ 2012, 08:38

Mantam Froufrou έγραψε:Ούτε μικρός ούτε τρελός. ΘΕΟΣ!

Μου λείπει... :lol:

Τιτανοτεραστιος ειναι!Κι εμενα μου λειπει και δεν ξερω τι συνεβη.Ανακοινωσε οτι σταματα τις εκπομπες;Πηγε σε αλλο καναλι μηπως;Ανοιχτο πανεπιστημιο ηταν ο ανθρωπος κι ας πουλαγε τρελλα με το κανταρι.
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Σεπ 2012, 09:47

Δεν ξέρω αν πρέπει να αλλάξουμε τον τίτλο.

Ακούω γνώμες.

Έπιασα τη μαργαρίνη που υπάρχει στο 90% των τροφίμων των έτοιμων συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μαγειρεύουμε.

Αλλά υπάρχουν και άλλα ύποπτα τρόφιμα.

Δείτε τι θάνατος κρύβεται στα ντουλάπια μας, και πολλά από αυτά τα προϊόντα μας τα συστήνουν εδώ και χρόνια σαν υγιεινά
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 386 φορές
Έλαβε Likes: 339 φορές

Re: Ο Χάρος βγήκε παγανιά...στο ντουλάπι μας

Δημοσίευση από kat_woman » Τετ 19 Σεπ 2012, 10:12

Πολύ σωστή η αλλαγή του τίτλου ! :thumb:
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 19 Σεπ 2012, 10:15

Παρατήρησα ότι ανάμεσα στα επικίνδυνα προϊόντα είναι και το Κουάκερ.

Όχι οι νιφάδες βρώμης που παίρνουμε σε σακουλάκια αλλά το Κουάκερ σαν μάρκα.

Παλιά φίρμα που έφθασε να βαφτίζουμε τις νιφάδες βρώμης με τη φίρμα και να λέμε κουάκερ.

Κουάκερ βρασμένο με γάλα ήταν ο εφιάλτης των παιδικών μου χρόνων. Μία αηδία που έπρεπε να τη φάμε με το ζόρι για το...... καλό μας.

Και να που αυτό που νομίζαμε ότι θα μας έκανε καλό βρίσκεται στη λίστα των μεταλλαγμένων που περιέχουν κύτταρα από εκτρωμένα έμβρυα και αρουραίους.

Παρατηρώ ότι στη λίστα βρίσκονται τρόφιμα που απευθύνονται και προορίζονται για τα παιδιά. Πατατάκια, σοκολατίτσες μπισκοτάκια, κρεμούλες. Συνήθως ένας ενήλικας δεν τα τρώει αυτά. Αλλά τα παιδάκια είναι με ένα σακουλάκι από όλα αυτά στο χέρι ή με ένα μπουκάλι αναψυκτικό.
Άβαταρ μέλους
butterfly
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από butterfly » Τετ 19 Σεπ 2012, 10:27

doctormarkon έγραψε: Έπιασα τη μαργαρίνη που υπάρχει στο 90% των τροφίμων των έτοιμων συμπεριλαμβανομένων και αυτών που μαγειρεύουμε.

Αλλά υπάρχουν και άλλα ύποπτα τρόφιμα.
Το χειροτερο ολων ειναι η γλυκοζη.Το σιροπι καλαμποκιου,δηλαδη.Το βαζουν παντου,κυριολεκτικα.Ειναι ο,τι πιο σιγουρο για να οδηγηθουμε στον διαβητη.
Άβαταρ μέλους
aftokaitoallo
Σύμβουλος
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από aftokaitoallo » Τετ 19 Σεπ 2012, 10:52

σύμφωνα με όσα ερευνώ τελευταία, σχετικά με το θέμα των ξενοοιστρογόνων, άπειρα από δαύτα τόσο σε λακ λοσιόν γαλακτώματα όσο και σε μαργαρίνες βούτυρα σογιοειδή μαγειρικά σκευάσματα και πάει λέγοντας

τα ξενοοιστρογόνα είναι ένας τεράστιος και ύπουλος εχθρός που έχει να κάνει τόσο με τον σωστό μεταβολισμό ορμονων όσο και με την δημιουργία ινομυωμάτων στις γυναίκες υπεύθυνα για υστερεκτομές και καρκίνο του προστάτη στους άντρες κλπ

άλλαξα τα πάντα στο θέμα βούτυρων και μείωσα κατά πολύ όλα τα άλλα χημικά σκευάσματα από την περιστασιακή λακ που έβαζα που έγινε περιστασιακότερη ενώ ότι ανέγραφε πως περιείχε λακτόζη έφυγε από το παράθυρο!

τα βούτυρα πασης φύσεως τα αντικατέστησα ΜΟΝΟ με γιδινό βούτυρο φρέσκο και η επιτυχία σε ό,τι μαγείρεψα ήταν ΤΡΟΜΕΡΗ.

ή ελαιόλαδο ή γιδινό βούτυρο is the way for me.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος aftokaitoallo την Τετ 19 Σεπ 2012, 10:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”