Σελίδα 1 από 1

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Μάιος 2011, 23:34
από agerman70
Υπάρχει θεωρία για τις ευεργετικές συνέπειες που έχει το οξυζενέ σε κάποιες παθήσεις. Κάποια συνταγή με βάση το οξυζενέ οφελεί πολύ στη θεραπεία του εξωπυραμιδικού συνδρόμου. Μήπως τη γνωρίζει κάποιος?

Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Παρ 20 Μάιος 2011, 23:42
από ArELa
Δεν έχω ιδέα :dunno:
Υπάρχει όμως ένας γιατρός στο φόρουμ μας, και ελπίζω όταν επανακάμψει, να δει το ερώτημά σου- ίσως να έχει να προτείνει κάτι.

Καλώς μας ήρθες :rose:

Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 21 Μάιος 2011, 23:55
από Divine Sinner
Yπαρχει ατομο που δηλωνει ιατρος αλλα δεν τον γνωριζουμε προσωπικα και δεν εχουμε επιβεβαιωσει την ταυτότητα και την ιδιότητα του αυτή.
Κατα τα άλλα. το οξυζενε χημικο δεν ειναι; απο οσο ξερω η εναλλακτικη ιατρικη εχει να κανει με το "φαρμακειο" της φύσης.

Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Κυρ 22 Μάιος 2011, 08:54
από harosnikos
agerman70 έγραψε:Υπάρχει θεωρία για τις ευεργετικές συνέπειες που έχει το οξυζενέ σε κάποιες παθήσεις. Κάποια συνταγή με βάση το οξυζενέ οφελεί πολύ στη θεραπεία του εξωπυραμιδικού συνδρόμου. Μήπως τη γνωρίζει κάποιος?

Κατά πάσα πιθανότητα θα αναφέρεσαι στο υπεροξέιδιο του υδρογόνου...

http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 31&t=10438

θέλει ψάξιμο και προσοχή...σίγουρα θα πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό...αλλά αν περιμένεις από γιατρό να σου μιλήσει για εναλλακτική ιατρική φαντάζει λιγάκι δύσκολο...

Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Δευ 13 Φεβ 2012, 21:20
από butterfly
Modern Book Burning: Banning Natural Medicine in Educational Institutions


Book burners are still around, though they take a different approach from their medieval ancestors. The new methods are a bit subtler. They even claim to be based on science.

But what kind of science objects to teaching subjects that people want to study? Surely, if a scientist is sure of research’s validity, there would be no concern about teaching topics that they don’t consider to be scientific.

That, though, appears not to be the case. The book burners of today now call for banning of certain topics in universities. They’re trying to ban natural medicine.

An Australian group of doctors and modern medical researchers call themselves Friends of Science in Medicine. They have set themselves up as the arbiters of what may or may not be taught, and what modes of treatment insurance companies may cover. To this end, they are calling for the end of alternative medicine training in universities.


http://gaia-health.com/gaia-blog/2012-0 ... /#comments


:swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear: :swear:

Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Σάβ 29 Δεκ 2012, 18:01
από skion
Φάρμακα έχουμε πότε θα τα μάθουμε;

Είναι δυνατόν εμείς που δώσαμε την ιατρική επιστήμη στο κόσμο να μας διδάσκουν ξένοι για τα δικά μας φάρμακα; Είναι δυνατόν εμείς να αγοράζουμε πανάκριβα μουρουνέλαιο από μολυσμένα πλέον ψάρια για μερικά μιλιγκράμ ω3, ενώ έχουμε αυτοφυή αντράκλα; Η απάντηση που δε μπορούμε να δώσουμε εμείς έρχεται σαν άρθρο από την Ευρωπαϊκή ένωση. Επί 2.000 χρόνια δε μπορέσαμε να μάθουμε αυτό που διδάξαμε: Η τροφή σου το φάρμακό σου…

Εικόνα


ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ

Ραδίκι και τσουκνίδα με επίσημη άδεια στα φαρμακεία!

Λίγοι σήμερα θα μπορούσαν να φανταστούν ότι το “ταπεινό” ραδίκι- και συγκεκριμένα η ρίζα του -είναι φάρμακο για τη δυσπεψία και τις γαστρεντερικές διαταραχές, η πασίγνωστη τσουκνίδα αντιμετωπίζει την παρακράτηση υγρών και την υπερπλασία του προστάτη, ενώ το παραδοσιακό βαλσαμόχορτο «συνταγογραφείται» πλέον για την κατάθλιψη.

Κι, όμως, τα παραπάνω και άλλα φυτά υψηλού φαρμακευτικού ενδιαφέροντος- συνολικά τουλάχιστον σαράντα -τα οποία φυτρώνουν από μόνα τους στην ελληνική ύπαιθρο, έχουν λάβει τα τελευταία χρόνια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων επίσημη άδεια κυκλοφορίας στα φαρμακεία, με παραδοσιακά τεκμηριωμένη αποδεκτή και ασφαλή χρήση! Εκεί, μπορεί κανείς να τα βρει με τη μορφή εκχυλισμάτων σε κάψουλα ή βάμματος, δισκίων και σιροπιών καθώς έχει καθοριστεί με ακρίβεια η συνιστώμενη δοσολογία για κάθε μία από τις παθήσεις και ασθένειες που αποδείχτηκε ότι αντιμετωπίζουν.

Τα παραπάνω αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίκουρος καθηγητής του Φαρμακευτικού Τμήματος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Προκόπιος Μαγιάτης, ο οποίος υπογραμμίζει πως μέχρι τώρα τέτοια φυτά, σε αποξηραμένη μορφή αλλά και βότανα, μπορούσε κανείς να τα μαζέψει από τη φύση ή να τα αγοράσει από μαγαζάκια, λαϊκές αγορές, πανηγύρια αλλά και πλανόδιους πωλητές.

Ωστόσο, η εν λόγω αγορά λειτουργούσε και λειτουργεί ανεξέλεγκτα και χωρίς σαφείς οδηγίες ως προς τη δοσολογία, τον τρόπο χρήσης και τον κατά περίπτωση φαρμακευτικό σκοπό.

(Βέβαια, πρέπει να να τα βάλουνε στο σύστημα, ώστε να τα κονομάνε πάλι οι φαρμακοαλιμεντόσαυροι και να συνεχίζεται ο έλεγχος της υγείας μας. Για το καλό μας φυσικά.)

Ύστερα από επιστημονικές έρευνες χρόνων, πειραματικές δοκιμές και εφαρμογές και τις απαραίτητες ευρωπαϊκές εγκρίσεις, σαράντα φαρμακευτικά φυτά που μεγαλώνουν στη χώρα μας βρίσκονται ήδη στα ράφια των φαρμακείων ή αναμένεται να τα συναντήσουμε πολύ σύντομα μπροστά μας.

(Ε ναι, να μην μάθουμε να τα μαζεύουμε μόνοι μας με εξορμήσεις στην ύπαιθρο, μπορεί να χαλάσουμε τις σόλες από τα παπούτσια μας.)

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται το παρθένιο (που καταπολεμά τις ημικρανίες), η βαλεριάνα, το τήλιο, το μελισσόχορτο, η λεβάντα και το χαμομήλι (που έχουν ηρεμιστική και κατευναστική δράση), η τσουκνίδα, ο κέδρος, ο αρκτοστάφυλος, το πολυκόμπι, ο κέδρος και τα φύλλα ελιάς (με σημαντική διουρητική δράση), η μέντα, το μάραθο, ο γλυκάνισος, το δενδρολίβανο, το φασκόμηλο, η γλυκίριζα, η πικραλίδα και η ρίζα του ραδικιού (κιχωρίου) (που αντιμετωπίζουν γαστρεντερικές διαταραχές όπως η δυσπεψία), τα αντιμικροβιακά πανσές και λάππα και το αντικαταθλιπτικό βαλσαμόχορτο (υπερικό).
Επιπλέον, η αγριοκαστανιά, η αγριομερσίνη, ο μελίλωτος και η κόκκινη άμπελος καταπολεμούν πλέον επίσημα τα προβλήματα στο κυκλοφοριακό σύστημα, η καλέντουλα τις φλεγμονές του δέρματος και η δενδρομολόχα το κρυολόγημα και τον βήχα.


Εκτός, όμως, από τη φαρμακευτική σημασία αυτού του φυσικού πλούτου της χώρας, τεράστιες είναι και οι οικονομικές δυνατότητες που έχουν μπροστά τους οι παραγωγοί σε ό,τι αφορά την οργανωμένη καλλιέργεια τέτοιου είδους φυτών.

«Πρόκειται για πολύ συνηθισμένα ελληνικά φυτά που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι διαθέτουν πλέον επίσημη άδεια κυκλοφορίας στο φαρμακείο» τονίζει ο κ. Μαγιάτης και προσθέτει: «οι προοπτικές είναι μεγάλες καθώς στην Ελλάδα φύονται 5000 διαφορετικά είδη φυτών και πολλά από αυτά μπορούν να καλλιεργηθούν και να αποτελέσουν διέξοδο για τον αγροτικό κόσμο. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς τι από όλα αυτά καλλιεργείται και σε τι ποσότητες στη χώρα μας ενώ δεν υπάρχει και κάποιος επίσημος φορέας που να μπορεί να κατευθύνει τους αγρότες σε αυτές τις καλλιέργειες».

Παρ' όλα αυτά, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, πολλά φυτά έχουν «μπει» την τελευταία δεκαετία στη διαδικασία της παραγωγής φαρμακευτικών σκευασμάτων. Αντίθετα, στην Ελλάδα η σχετική δραστηριότητα βρίσκεται ακόμη σε χαμηλά επίπεδα με εξαίρεση, για παράδειγμα, την περίπτωση της Κρήτης, όπου καλλιεργείται το δίκταμο (γνωστό φυτό από την αρχαιότητα με αντισηπτική, τονωτική και αντισπασμωδική δράση), αλλά και της δυτικής Μακεδονίας, όπου καλλιεργούνται αρωματικά φυτά όπως το τριαντάφυλλο.

Στο ίδιο μήκος κύματος, μεγάλες δυνατότητες υπάρχουν και για καλλιέργειες που είναι ήδη εδραιωμένες εδώ και πολλά χρόνια, όπως αυτές του κρόκου Κοζάνης ή της μαστίχας Χίου. «Όσο και αν φαίνεται περίεργο τα δύο αυτά προϊόντα δεν έχουν ακόμη κατοχυρωθεί ως φαρμακευτικά, βρίσκονται, ωστόσο, πολλές έρευνες σε εξέλιξη από τις οποίες αποδεικνύεται η δράση της μαστίχας, για παράδειγμα, στην καταπολέμηση του έλκους στομάχου» τονίζει ο καθηγητής, με αφορμή τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φαρμακευτικών και Αρωματικών Φυτών Βοΐου Κοζάνης, μεθαύριο, Κυριακή, στην Κοζάνη.

Πηγή: http://www.imerisia.gr/

Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Δευ 16 Δεκ 2013, 22:09
από firefightergr
Η εξέλιξη του γνωστού ζάπερ

http://detaelis.gr/el/default.asp

http://www.deta-elis-greece.com/

στα ρώσικα http://deta-elis.ru/

http://projectavalon.net/forum4/showthr ... oresonance


γνώριζα εκτός από το ζάπερ και το F-Scan που μοιάζει να βασίζεται στην ίδια τεχνολογία.

http://www.fscan.com/fscan/page/index.a ... he=english

http://www.rife.de/scoon_f-scan_analysis.html

Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Τρί 17 Δεκ 2013, 07:49
από skion
Είναι η ίδια τεχνολογία που χρησιμοποιούσε και ο Ντον Κροφτ;

Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Δευ 03 Μαρ 2014, 13:46
από firefightergr
Αρτεμισία, ένα βότανο που εξαφανίζει το καρκίνο του μαστού σε 16 ώρες

Σύμφωνα με μελέτες που είχαν δημοσιευθεί σε τεύχος του Life Sciences , μία ουσία του βότανου Αρτεμισία , η αρτεμισινίνη , που χρησιμοποιείται τόσο στην Ελληνική βοτανική ιατρική όσο και στην Κινέζικη Ιατρική για χιλιάδες χρόνια , μπόρεσε να σκοτώσει το 98% των καρκινικών κυττάρων του μαστού σε λιγότερο από 16 ώρες Το βότανο όταν χρησιμοποιήθηκε μόνο του προκάλεσε μείωση κατά 28% στα καρκινικά κύτταρα του μαστού, αλλά όταν συνδυάστηκε με σίδηρο, κατάφερε να εξαλείψει τον καρκίνο ολοκληρωτικά . Επίσης τα υγιή κύτταρα δεν επηρεάστηκαν αρνητικά στο πείραμα με την επεξεργασία αυτή.

Η Αρτεμισία (αψιθιά) έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σαν ένα ισχυρό βότανο κατά της ελονοσίας ,σαν διεγερτικό του πεπτικού συστήματος σαν νευροτονωτικό σε περιπτώσεις κατάθλιψης, σαν εμμηναγωγό αφού βοηθά στην εξομάλυνση της έμμηνης ρύσης επίσης στην καταπολέμηση του ζαχαρώδη διαβήτη και της παχυσαρκίας τώρα όμως αποδείχθηκε ότι είναι μεγάλο όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου .Στη συγκεκριμένη μελέτη αναφέρεται ότι στα πειράματα που έγιναν η αρτεμισινίνη ήταν σε θέση να στοχεύσει μόνο τα «κακά» κύτταρα και να αφήσει την «υγιή » ανέπαφα. Και έγιναν πολλά πειράματα τώρα που το αποδεικνύουν αυτό. Ήδη η Γαλλική εταιρεία Sanofi παράγγειλε αναμένεται να κάνει 50 με 60 τόνους αρτεμισινίνη κάθε χρόνο, προσπαθώντας να παρέχει αρκετή ζήτηση για την παγκόσμια αγορά.

http://www.apenantioxthi.com/2014/01/ar ... -ores.html

Re: ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

Δημοσιεύτηκε: Δευ 03 Μαρ 2014, 16:45
από OTTO
Ωραίος! :thumb: