Η διατροφή του πολεμιστή (warrior diet)

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 6 φορές
Έλαβε Likes: 61 φορές

Η διατροφή του πολεμιστή (warrior diet)

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ »

Την διατροφη αυτην την πρωτοδιατύπωσε ο Ori Hofmekler στα 90ς και μας λεει τα ακριβώς αντίθετα απο ότι μας συμβουλεουν τα ΜΜΕ στο θεμα της διατροφής.
Απο παιδιά μάθαμε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γευμα και ότι θα πρέπει να τρωμε πολλα μικρά γεύματα για να κρατάμε την έκκριση ινσουλίνης στο αίμα μας σταθερη (η ινσουλινη είναι η ορμόνη που ρυθμιζει την γλυκόζη και την αποθηκευση του λίπους).
Αυτή η οπτική της συμβατικής διαιτολογίας είναι λάθος και βραχυπρόθεσμη.
Οταν κάποιος πχ θέλει να χάσει βάρος του λένε ότι θα συνεχίσεις να τρως 5-6 γευματα (τρια κυρια συν 2-3 σνακ) και θα μειώσεις απλα τις θερμίδες στο κάθε γευμα. Αυτο έχει ως αποτέλεσμα στην αρχη να χάνει κανεις βάρος και μετα απο λίγο ο οργανισμός να μπαινει σε "κατάσταση πεινας" και απλα να μειώνει τον μεταβολισμο με αποτελεσμα να μην χανει πλεον βάρος.
Αντιθέτως η διαιτα του πολεμιστη (η οποια είναι μια μορφη διαλειμματικής νηστείας) βασίζεται στο γεγονός ότι αν ένας άνθρωπος τρώει τακτικα, και είναι συνέχεια ανεβασμένη η ινσουλίνη στο αίμα του, ακόμα και αν τρωει μικρές ποσότητες. Αποκτά μεταβολικό συνδρομο και κατα συνέπεια αντίσταση στην ινσουλίνη. Με αποτέλεσμα να αποθηκευει πάχος και μακροπροθεσμα να χάνει την υγεία του.
Η διατροφη του πολεμιστή προσπαθεί στην ουσία να μιμηθεί την διατροφή των ανθρώπων των σπηλαίων ή των νομαδικων πολιτισμων ή οποια είναι πιο κοντα στον τρόπο με τον οποιο εξελιχθήκαμε. Η διαφορά ανάμεσα στην διατροφή του πολεμιστή και στην συμβατική διατροφή είναι ότι αυτή είναι συμβατη με τον τροπο που εξελιχθήκαμε για εκατομμυρια χρόνια ενω η σημερινή ειναι κοινωνικα κατασκευασμένη.
Στην πραξη όποιος ακολουθει την διατροφη αυτήν δεν τρωει κατα την διάρκεια της ημέρας, τρωει ενα κύριο γευμα το απόγευμα και κάποιο σνάκ μεσα σε 4 με εξι ώρες. δηλαδη αντί να υπάρχει ενα χρονικό παράθυρο 24 ωρων για να τρως, τρώς μέσα στις 4 με 6 ώρες ενω τις υπόλοιπες 20 με 22 νηστευεις.
Ακούγεται δύσκολο, και τις πρώτες δυο μερες ηταν για μενα, αλλα την ακολουθω εδω και δυο βδομάδες, είμαι γεμάτος ενέργεια, και νιωθω τον εαυτο μου οτι σκεφτεται πιο χαλαρα. Δεν πειναω πλεον το πρωι (αν και εχω προγραμμα με 10 χιλιομετρα περπατημα καθε πρωι) και τρώω μόλις δύσει ο ήλιος. Εχω χάσει λίγο απο την περιφέρεια μου και συνεχιζω. Επισης θεωρω οτι δεν εχω χασει μυικη μαζα. η διαλειμματικη νηστεια αυξανει και την αυξητικη ορμονη και μυωνει την αντισταση των μυικων κυτταρων στην ινσουλινη, οπότε χάνεις λιγοτερους μυες.

Τα ωφέλη.
Χάσιμο βάρους (αναλογα, αν θες τρως παραπανω και δεν χανεις οπως στην κανονικη διατροφη) οπότε θα πουμε ευκολοτερος ελεγχος του βαρους.
Ελεγχος θερμιδων. Ειναι πιο ευκολο να ελεγξεις τις θερμιδες στη μια μεριδα παρα στις 5. αν και προσωπικα προτιμο το "ματι".
Απλότητα. Σχεδιάζεις ενα γευμα οχι 5
καθαριοτητα. πλενεις λιγοτερα πιατα κλπ.
Ευκολια στην εφαρμογη. Ειναι πιο δυσκολο να ξεφυγεις οταν ξερεις οτι δεν τρως πριν δυσει ο ήλιος (απο ψυχολογικης αποψης)
Ανεση χρονου. Δεν χανεις χρόνο για να τρως 5 γευματα
Καλύτερη υγεία και μακροζωϊα. Η διαλειμματική νηστεια αυξάνει το προσδοκιμο ζωης και βοηθαει στην αποκατασταση του DNA. επισης ενεργοποιει την διαδικασια της "αυτοφαγίας" όπου ο οργανισμος χρησιμοποιει οτιδηποτε το προβλημματικό και το καταστρεφει για παραγωγη ενεργειας.
Περισσοτερη ενέργεια.
-
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Έδωσε Likes: 424 φορές
Έλαβε Likes: 329 φορές

Re: Η διατροφή του πολεμιστή (warrior diet)

Δημοσίευση από OTTO »

Intermittent fasting. Είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια.
~ Ο ΑΓΑΜΗΤΟΣ ~
~ το υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος

Ναι και "δουλευει". Επισης μου αρεσει γιατι ειναι μινιμαλιστικη προσέγγιση. Δεν εχω συνέχεια στο μυαλο μου το επόμενο γεύμα γιατι ξερω πως αυτό θα είναι το απόγευμα
-
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος

Στα θετικά επισης να αναφερω οτι ειναι πιο οικονομικο. Δεν χρειάζεται σε αυτην την διατροφή να παρεις καποια εξτρα τροφη η υπερτροφη οπως σε διαφορες διαιτες. Χρειάζεται απλα να μην φας. Δεν μπορείς να πας στο σουπερ μαρκετ να αγοράσεις το τιποτα.
-
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon »

Εδω μπαίνει και μια άλλη έννοια που ακούγεται πολύ τελευταία; Αυτοφαγία!!!!!!!!!! και κάπου αναφέρεται στο αρχικό ποστ.

Αυτό με τις 5 φορές την ημέρα είναι βλακώδες και ποτέ δεν μπόρεσα να το τηρήσω.

Δεν είναι εύκολο να ρυθμίσεις ποσότητες και θερμίδες μοιρασμένες σε 5 γεύματα.

Άλλο που δεν μπορώ να αποδεχτώ είναι το πλούσιο πρωινό.
Τι διάολο να φας πρωί πρωί με την τσίμπλα στο μάτι?
Και με άγχος να μην αργήσεις και χάσεις τη δουλειά σου?

Πρέπει?
Τι κάνει αυτό το πρέπει?

Άσε που αν τρως πλούσιο πρωινό νυστάζεις κιόλας.

Η νύστα μετά το φαι.
Μήπως συμβαίνει μόνο σε μένα?

Γιατί μετά το φαγητό έρχεται νύστα?

Και τι τρώμε για πρωινό?
κορν φλεικς? μπλιάξ
Ψωμί βούτυρο και μαρμελάδα? Αηδία.
Αυγά μάτια ή βραστά?
Γάλα? Εκεί μπλιάξ στο τετράγωνο.

Όλα τα πρωινά είναι κάπως!!!!!!!
Παχυντικά με ψωμιά, αναπόφευκτη ζάχαρη κρυφή και φανερή, γαλακτοκομικά και ιδιαίτερα το άσπρο γάλα που φέρνει φουσκώματα.

Επιπλέον το πρωί δεν υπάρχει όρεξη.
3-4 ώρες μετά αρχίζει η όρεξη.

Στο σημείο αυτό η δίαιτα του πολεμιστή έχει βάση.

Δεύτερο: Περίοδοι νηστείας.
Μπορεί να είναι και μεγαλύτερες (αυτοφαγία).

Όμως τις περισσότερες φορές δεν είναι εκούσιες.

Για παράδειγμα όταν περνάς ένα σοκ ή μία στενοχώρια που περιλαμβάνει και τρέξιμο άγχος κλπ υπάρχει όρεξη για φαγητό?
Σε εμένα όχι.
Αλλά δεν συμβαίνει μόνο σε μένα.
Έχω ακούσει άπειρες φορές την τεράστια ογκώδη βλακεία. ΦΑΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ
Μεγαλύτερη μαλακία από αυτό δεν υπάρχει.

Φαι με το ζόρι ότι πιο γελοίο.
Τραυματικές μνήμες από παιδική ηλικία (όχι σε μένα ευτυχώς) όταν βλέπεις μαμάδες να μπουκώνουν τα παιδιά με κριθαράκι.

Κάποτε αυγό ταραχτό. Το must μίας εποχής.
Αυγό χτυπητό με ζάχαρη.

Ευτυχώς δεν έφαγα ποτέ.
Μόνο στη θέα .... με έπιανε φρίκη και αηδία.

Ωμό το αυγό αν είναι δυνατόν φρέσκο από τον πισινό της κότας.
Το χτυπάνε με ζάχαρη πολύ ώρα στο χέρι ή σε μίξερ και γίνεται σαν αφρός ή μαρέγκα πηχτή.
Τα μωρά κάνουν μούτρα όταν το τρώνε. Με το ζόρι πάντα.

Φαί με το ζόρι.
Και φαί σαν πηγή ενέργειας :jerk:
Λανθασμένες αντιλήψεις.

Πάντως σε περιόδους σοκ ή στενοχώριας ή ακόμα και 'αγχους όπως εξετάσεις κλπ η όρεξη κόβεται.
Και αφού κόβεται κάποιο λόγο θα έχει.
Πρόκειται για κάποιο μηχανισμό.

Τρίτο.

Βασίζεται στην πρωτεϊνη και στο κρέας.
Είναι υποχρεωτικό το κρέας?

Βέβαια η μεγάλη ένσταση απέναντι στους βίγκανς είναι ότι τρώνε πολλά ψωμιά γλουτένη υδατάνθρακες.
Είναι και εκείνο το σειταν :freak:

Όμως υπάρχει μία .....σχολή βίγκαν χωρίς γλουτένη και ζάχαρη και πρωτεινούχα τρόφιμα.

Όμως πρέπει να έχεις πορτοφόλα εφοπλιστή.
Για να φας έξω είναι πολύ ακριβά.
Για να μαγειρέψεις σπίτι χρειάζεται εξοπλισμός σούπερ και τα υλικά πανάκριβα αφού βασίζονται σε ξηρούς καρπούς και άλλα πανάκριβα υλικά άγαρ άγαρ, σιρόπι αγάυης, σιρόπι σφένδαμου (κατά περίπτωση- πρέπει να υπάρχουν και τα δύο σαν πρωτες ύλες) ταχίνι διατροφική μαγιά, ταπιόκα, κόμι γκουάρ, χουρμάδες, αποξηραμένα φρούτα, φύτρα κλπ κλπ.
Τα περισσότερα τρόφιμα στηρίζονται σε πολτοποιημένους ξηρούς καρπούς σε μορφή σαντιγής και είναι είτε τυριά είτε γλυκά.

Μόνο δύο μαγαζιά στην Αττική και σε όλη τη χώρα είναι αυτής της.....σχολής
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος

Συμφωνω σε αυτα που λες. Η αυτοφαγια ειναι κατι πολυ σημαντικο. βλεπεις ανθρωπους που χασανε 20 κιλα να εχει κρεμασει το δερμα τους και βλεπεις φωτογραφιες απο το αουσβιτς να ειναι σφιχτο το προσωπο λες και εκανε λιφτινγκ. δεν θα επρεπε να κρεμασει και το δερμα εκεινου; ομως δεν κρεμασε γιατι ειχε ενεροποιηθει η αυτοφαγια σε αντιθεση με μια συμβατικη διαιτα περιορισμου θερμιδων.
Εμενα ως παιδι με το ζορι με βαζανε να τρωω πρωινο.
Οταν ημουν 20 με 25 χρονων. μοιραζα φυλλαδια το πρωι νηστικος (επειδη εννιωθα οτι το στομαχι μου ειναι κλειστο και δεν μπορω να φαω το πρωι) και μετα πηγαινα τις 3 στη σχολη και γυρω στις 5 επαιρνα κανα χοντ ντογκ και μετα ετρωγα στο σπιτι.
αυτο ηταν το ιδανικο μου. μετα μου πιπιλουσαν τα αυτια να τρως πρωινο. και αρχισα να τρωω και ειχα φτασει 80 κιλα. Τωρα ειμαι 72 και θελω να παω στα 65 οπου θα προσπαθησω να παραμεινω.
-
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος

Ενα θετικο που ξεχασα. Λιγοτερα γευματα ευκολοτερη στοματικη υγιεινη, πιο δυνατα δοντια.
-
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 126 φορές
Έλαβε Likes: 198 φορές

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths »

Εγώ ακολουθώ την νηστεία που λέει το ημερολόγιο και αν στην δυσκολεύτηκα γιατί είχα συνηθίσει κρέατα κλπ τώρα είμαι μια χαρά.

Μπορεί να κοιμάμαι μόνο ένα 5ωρο την ημέρα αλλά νιώθω γεμάτος ενέργεια είτε δουλειά είτε μελίσσια καπάκι η το αντίθετο.

Αν κάποια φορά παραβιασω την νηστεία και φάω κάτι πχ κρέας η μεγάλη μερίδα ψαφητκυ θέλω να κοιμηθώ και νιώθω να μου βγαίνει η κούραση..

Δύο μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα...το πρωί μόνο ζεστό νερό με λεμόνι και πολτό.

Η στοματική υγιεινή παίζει σημαντικό ρόλο Αφού ολες οι ασθένειες από εκει ξεκινούν.
Και νήμα κάθε μέρα.Σε χώρες με σοβαρό σύστημα περίθαλψης δεν σε αφήνουν να κάνεις επέμβαση αν προηγουμένως δεν πας οδοντίατρο για καθαρισμό και έλεγχο.

Εμείς εδώ είμαστε πίσω σε ΚΑΙ σε αυτό το θέμα.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 351 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon »

Η στοματική υγιεινή παίζει σημαντικό ρόλο Αφού ολες οι ασθένειες από εκει ξεκινούν.
Και νήμα κάθε μέρα.Σε χώρες με σοβαρό σύστημα περίθαλψης δεν σε αφήνουν να κάνεις επέμβαση αν προηγουμένως δεν πας οδοντίατρο για καθαρισμό και έλεγχο.
Πιο αποτελεσματικό ακόμα και από το νήμα είναι το oil pulling.
Το είχε φέρει σα θέμα η φίλη μας Νικολέττα που εξαφανίστηκε.

Στις χώρες με "σοβαρό" σύστημα περίθαλψης είχαν την πρακτική να βγάζουν όλα τα δόντια πριν από επέμβαση.
Κυρίως στην Αγγλία συνέβαινε αυτό και δεν είναι και τόσο σωστό.
Το είχαμε φέρει σα θέμα για τις απονευρώσεις.

Οι αρρώστιες ξεκινούν κυρίως από την......πίσω πόρτα δηλαδή από το έντερο και αυτό είναι αυτονόητο.
Αλλά είναι ταμπού. Στοματική υγιεινή και υγιεινή του εντέρου συνδέονται γιατί καλύπτεται έτσι όλη η διαδρομή που κάνει το.......φαγητό.

Όσο σοβαρό και αν είναι το σύστημα υγείας το τσι τσι στη διατροφή των ασθενών κάθε μέρα το έχουν.
Όταν κάποιος κινείται και να φάει κρέας δεν πειράζει.
Αλλά όταν είναι σε ένα κρεβάτι το να τρώει κρέας κάθε μέρα είναι σκέτη καταστροφή.
Μετά τον πλακώνουν στα καθαρτικά σαν λύση.

Η διατροφή του πολεμιστή είναι καλή για το έντερο γιατί δεν το αφήνει να ....μπουκώσει.

Η τοξική μάζα που συγκεντρώνεται με τα χρόνια είναι αιτία ασθενειών.
Η συμβατική ιατρική δεν μιλάει γι αυτό.

Είναι κάτι σαν τους ψεκασμούς.
Κάτι που φαίνεται με το μάτι δηλαδή αλλά κανείς δεν μιλάει γι αυτό.
Βλέπεις ανθρώπους μέσης ηλικίας με ποδαράκια σαν οδοντογλυφίδες με κανονικό βάρος αλλά με μια κοιλιά σαν σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Οι γιατροί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Σπλαχνικό λίπος λένε.
Αλλά πρόκειται μόνο για......λίπος? Ή μήπως και για κάτι άλλο?

10 κιλά κατά μέσο όρο τοξική μάζα μαζεύεται στο έντερο με την πάροδο του χρόνου.

Οι εναλλακτικές μέθοδοι δίνουν λύση με νηστεία και κλύσματα.
Για τον καρκίνο 40 μέρες νηστεία με σκέτο νερό.
Αυτοφαγία.

Κι όμως υπάρχει η αντίληψη και ο εκφοβισμός ότι αν δε φας μια μέρα θα πεθάνεις.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”