Γεμάτα καρκινογόνα τα παιδιά των καπνιστών

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Γεμάτα καρκινογόνα τα παιδιά των καπνιστών

Δημοσίευση από Kariatida »

Εικόνα
Αμερικανοί επιστήμονες εντόπισαν καρκινογόνες ουσίες των τσιγάρων στο 90% των παιδιών που ζούσαν σε σπίτι όπου τουλάχιστον ο ένας γονιός κάπνιζε – και μάλιστα σε επίπεδα ελάχιστα χαμηλότερα απ’ ό,τι στους γονείς τους!

Η ανάλυση δείγματος ούρων από 79 παιδιά ηλικίας 1 μηνός έως 10 ετών έδειξε ότι τα επίπεδα των καρκινογόνων ουσιών στα παιδιά ήταν μόλις κατά 8% χαμηλότερη απ’ ό,τι αυτή στα ούρα των γονέων τους.

«Το εύρημα μας εξέπληξε δυσάρεστα», δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια δρ Τζάνις Λ. Τόμας, επίκουρη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότα. «Περιμέναμε ότι θα βρούμε κάποιες καρκινογόνες ουσίες στα παιδιά-παθητικούς καπνιστές, αλλά όχι και σε τόσο υψηλά επίπεδα».
Η δρ Τόμας πρόσθεσε πως άλλες μετρήσεις έδειξαν πως οι ενήλικες παθητικοί καπνιστές επίσης είχαν καρκινογόνες ουσίες στα ούρα τους σε δυσθεώρητα επίπεδα – μόλις κατά 1-5% χαμηλότερα απ’ ό,τι στα ούρα των καπνιστών.

«Κανείς δεν ξέρει τι μπορούν μακροπρόθεσμα να κάνουν αυτές οι ουσίες», επεσήμανε. «Είναι όμως πολύ πιθανό να επηρεάζουν τον οργανισμό με τρόπους που ανοίγουν τον δρόμο για βλάβες στους πνεύμονες και ίσως για καρκίνο του πνεύμονα».

Η μελέτη έδειξε ακόμη τα εξής:

* Υπήρχε απ’ ευθείας συσχέτιση των επιπέδων των καρκινογόνων στα παιδιά με τον αριθμό των τσιγάρων που κάπνιζαν οι ενήλικες στο σπίτι. Όσο περισσότερα τα τσιγάρα, τόσο υψηλότερα τα επίπεδα των καρκινογόνων.

* Οι πιθανότητες των παιδιών να είναι παθητικοί καπνιστές αυξάνονταν με το χαμηλό κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο και το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των γονέων.
«Υπολογίζουμε ότι τουλάχιστον το ένα στα τρία παιδιά στη Δύση ζει σε σπίτια όπου καπνίζει τουλάχιστον ο ένας γονέας», είπε η δρ Τόμας. «Φοβάμαι ότι οι γονείς και οι άλλοι συγγενείς των παιδιών δεν αντιλαμβάνονται πόσο επικίνδυνο είναι για τα παιδιά αυτό που κάνουν».
Η μελέτη θα παρουσιαστεί στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Μελέτης του Καρκίνου (AACR).

Πηγές:
http://therapeutical-thaumaturgy.blogsp ... -post.html
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8 ... 10878&la=1

Σχόλιο αλά Κάρυ: Δεν ξέρω ποιος όρισε ότι το κάπνισμα είναι σημαντικό για την γυναικεία χειραφέτηση.. μάλλον κάποιος πολύ μεγάλος κόπανος. Ακόμα και σήμερα πολλές μανάδες καυχιούνται που συνέχισαν να καπνίζουν κατά την εγκυμοσύνη. Αυτό κανονικά θα έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα. Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο σώμα τους, αλλά κανείς μα ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει δικαίωμα να βιάζει έτσι την υγεία των παιδιών.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Γεμάτα καρκινογόνα τα παιδιά των καπνιστών

Δημοσίευση από Divine Sinner »

To κάπνισμα προκαλεί κυρίως καρκίνο του πνεύομονα τους στόματος του φαρυγγα κλπ.
Οπότε το σημαντικό θεωρω είναι οχι το τι καρκινογόνες ουσίες των τσιγάρων βρέθηκαν στο αίμα των παιδιών αλλα στα συγκεκριμένα σημεία του σώματος.
Παρ όλα αυτα ήμουν παθητικός καπνιστής μέχρι τα 23 μου. και δεν μου άρεσε ιδιαίτερα.
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO »

Τί τα βάζεις με τις μαμάδες; (Όταν άρχισαν να καπνίζουν οι γυναίκες, διπλασίασαν τις πωλήσεις τους οι καπνοβιομηχανίες.) Οι μπαμπάδες έχουν ακριβώς την ίδια ευθύνη, και ως πρότυπα συμπεριφοράς, και ως φουγάρα. Άλλωστε πολλοί νεαροί άντρες αρχίζουν το κάπνισμα για λόγους "χειραφέτησης" επίσης.

Αλλά κι εγώ τσατίζομαι με τους γονείς που καπνίζουν. Από όλους τους (Έλληνες) φίλους μου, μόνο ΜΙΑ είναι που το έχει κόψει για χάρη των παιδιών.

Ο σχωρεμένος ο μπαμπάς κάπνιζε από τα δώδεκά του, μέχρι που μας άφησε στα 73. Δεν ξέρω με πόσα άρχισε, τα τελευταία (τριάντα και βάλε) χρόνια είχε φτάσει στα τρία (3) πακέτα την ημέρα. Σε εποχές που δε βγαίνανε καν στο μπαλκόνι να καπνίσουνε. Οι κουρτίνες μας ήτανε μονίμως μαύρες.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos »

Είναι παλιά η είδηση.
Να με συγχωρείτε παιδιά αλλά δε πιστεύω τις μελέτες τους.
Η συγκεκριμένη "ξεπετάχτηκε" μαζί με την εκστρατεία κατά του καπνίσματος,, που στην ουσία είναι μία εκστρατεία παραπλάνησης...για να συνεχίσουμε να τρώμε τα δηλητήρια, να τα αναπνέουμε και να τα "λουζόμαστε". Να τα δεχόμαστε χωρίς να ρωτάμε, χωρίς αντίσταση...
Το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο; Πες το αυτό σε αυτούς που πεθαίνουν από καρκίνο και δεν έχουν καπνίσει ποτέ στη ζωή τους.
Ο υδράργυρος προκαλεί καρκίνο...το ίδιο και ο μόλυβδος...το φθόριο...πολλά τοξικά ανόργανα βαρέα μέταλλα...αποδεδειγμένα...πολλά από αυτά υπάρχουν στο πιάτο μας (και όχι μόνο), καθημερινά.

Οταν έγινε ο ντόρος με τα εμβόλια, έβγαλαν μελέτες που έλεγαν πόσο καλό κάνει ο υδράργυρος στα παιδιά! καλά το διαβάσατε.
Υπάρχουν πολλά που μας σκοτώνουν ή μας κρατάνε άρρωστους και το τσιγάρο είναι τελευταίο στη λίστα.
Απλώς θέλουν να εστιάσουμε σε αυτό...

"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Ειδα μια διαφημηση του υπουργειου υγειας και του κελπνο για το εμβολιο κατα της εποχικής γρίπης.
Οχι γριπης των πτηνων. της κανονικης.
Ξοδευουν τα λεφτα μας για να διαφημιζουν εμβολιο για την... γριπούλα.
αν είναι δυνατόν.
Λές και αν μεινω μια μερα στο κραβάτι κάτι έγινε και πρέπει να εμβολιαστώ.
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO »

Ρε Ντιβάιν, εσύ θα μείνεις μεν μία μέρα στο κρεββάτι, αλλά ένας ηλικιωμένος μπορεί και να τα τινάξει.

Όσο για το κάπνισμα, είπαμε, εβδομηντατρία πέθανε ο μπαμπάς, και οι πνεύμονές του ήταν πίσσα. Εγώ και η μαμά μου που υποφέραμε την κάπνα και τη βρώμα τόσα χρόνια και στο τέλος τον χάσαμε, ευχόμασταν να υπήρχε αντικαπνιστική προπαγάνδα, φασιστική απαγόρευση, χουντική επέμβαση του Μεγάλου Αδελφού, δεν ανέχονταν εκείνο το πράμα.
Τρία πακέτα τη μέρα λέμε.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Ναι. Ωραια ας το πασαρουν για τις ευπαθεις κοινωνικες ομάδες.
Τι το διαφημίζουν σαν να είναι καραμέλα;
Κελαϊνω. τον μεγαλο αδερφό ή τον δεχεσαι ή τον απορρίπτης. δεν μπορει να τον δέχεσαι οπου βολεύει.
Αν του ανοιξεις την πόρτα. Θα φυλέψει τον εαυτό του και στον καναπέ.
Δεν ειναι ακατάδεχτος
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από KELAINO »

Ναι, αλλά ο μπαφιασμένος/απελπισμένος δεν έχει λογική σ' αυτά που εύχεται.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 347 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon »

Και γώ νομίζω ότι με πρόσχημα τα παιδιά θέλουν να μπαίνουν στα σπίτια μας και να μας ελέγχουν.

Αν καπνίζουμε, αν είμαστε καθαροί, αν τα νύχια των παιδιών είναι κομμένα, αν τα αυτιά τους είναι καθαρισμένα, αν το σπίτι έχει διπλά τζάμια, αν κατεβάζουμε πειρατικό υλικό από το ίντερνετ και προπαντός αν φυτεύουμε μαρούλια στο μπαλκόνι.

Όσο και αν έχει βάση αυτό (Μάλλον έχει και γώ καπνίζω στο μπαλκόνι) όταν γίνεται σημαία εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Πολλές φορές για χάρη της υγείας, της οικολογίας, των παιδιών μπορεί να περάσουν τα πιό φαιστικά μέτρα.

Και ποιός εγκυάται ότι τώρα με τη φτώχεια που πέφτει δεν θα αποκτούν οι αρχές το δικαίωμα να παίρνουν τα παιδιά από τους γονείς τους και να τα πηγαίνουν σε ιδρύματα όπως χαμόγελο του παιδιού.

Στην αρχή επειδή οι γονείς καπνίζουν αλλά μετά γιατί το εισόδημα των γονέων μετά τις περικοπές και τα μέτρα δεν επαρκεί για αξιοπρεπή διαβίωση του παιδιού.

Περιμένετε και θα δείτε πολλά.

Όταν έρπεται ο φασισμός ακόμα και σωστές επιστημονικές αποκαλύψεις πρέπει να τις βλέπουμε με δύσπιστο μάτι.
Γιατί πίσω από το ιατρικό μέρος υπάρχει και το κοινωνιολογικό μέρος.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Συμφωνω 100% με την δόκτωρ.
Πχ μπορει να πουν οτι ζώντας με εναν τροπο ζωής που δεν θέλουν.
πχ αν φυτεύεις τα δικά σου μαρουλια που δεν ειναι τυποποιημενα και δεν εχουν
περασει και καλα απο ελεγχο, οτι θετεις σε κινδυνο την υγεια των παιδιών σου.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Όχι δεν εννοούσα αυτό.

Αλλά με το πρόσχημα του καπνίσματος μπορούν να αποκτήσουν το δικαίωμα να μπαίνουν σπίτι σου και να σε ελέγχουν.

Από τη στιγμή που εισβάλλουν στο σπίτι για να σε ελέγξουν για ένα πράγμα όπως το κάπνισμα που κατά κοινή ομολογία βλάπτει την υγεία και ΔΗΘΕΝ για την υγεία των παδιιών μετά άντε διώχτους.

Αρχίζουν από το κάπνισμα, προχωρούν στα παράνομα dowmload και πάει μακρυά η βαλίτσα. Κάθε τι αρχίζει με τρόιπο που τυγχάνει κοινής αποδοχής και είναι μέχρι να ανοίξει η κερκόπορτα. Αν ανοίξει μετά είναι αργά. Πολύ αργά.

Ήδη με το κάπνισμα αν εισβάλλουν και στα σπίτια αυτόματα είναι σαν να σου αμφισβητούν το ρόλο σου σαν γονέα και για να αποδείξεις στο τέλος αν είσαι άξιος γονιός ή όχι θα παιρνάς εξετάσεις από το ΑΣΕΠ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa »

Polikos Arkoudos έγραψε:Είναι παλιά η είδηση.
Να με συγχωρείτε παιδιά αλλά δε πιστεύω τις μελέτες τους.
Η συγκεκριμένη "ξεπετάχτηκε" μαζί με την εκστρατεία κατά του καπνίσματος,, που στην ουσία είναι μία εκστρατεία παραπλάνησης...για να συνεχίσουμε να τρώμε τα δηλητήρια, να τα αναπνέουμε και να τα "λουζόμαστε". Να τα δεχόμαστε χωρίς να ρωτάμε, χωρίς αντίσταση...
Το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο; Πες το αυτό σε αυτούς που πεθαίνουν από καρκίνο και δεν έχουν καπνίσει ποτέ στη ζωή τους.
Ο υδράργυρος προκαλεί καρκίνο...το ίδιο και ο μόλυβδος...το φθόριο...πολλά τοξικά ανόργανα βαρέα μέταλλα...αποδεδειγμένα...πολλά από αυτά υπάρχουν στο πιάτο μας (και όχι μόνο), καθημερινά.

Οταν έγινε ο ντόρος με τα εμβόλια, έβγαλαν μελέτες που έλεγαν πόσο καλό κάνει ο υδράργυρος στα παιδιά! καλά το διαβάσατε.
Υπάρχουν πολλά που μας σκοτώνουν ή μας κρατάνε άρρωστους και το τσιγάρο είναι τελευταίο στη λίστα.
Απλώς θέλουν να εστιάσουμε σε αυτό...
Με πρόλαβες και σ'ευχαριστώ, γιατι θα νομιζόταν ότι τα'λεγα για να απενοχοποιηθώ επειδή είμαι καπνίστρια. Δεν ειναι έτσι, γιατί αναγνωρίζω το ποσοστό της βλαπτικής επίδρασης που έχει το τσιγάρο, γι'αυτό και το'κοψα μαχαίρι με το που είδα τεστ θετικό. Ασχετα αν δεν μπόρεσα να μείνω εντελώς "άκαπνη" (στην πρώτη εγκυμοσύνη, στη δεύτερη έπαιρνα pads και τσίχλες νικοτίνης) για τον κίνδυνο της αποβολής από το στερητικό (ναι ήμουν πρεζόνι). Δεν παύω να έχω το ποσοστό της ευθύνης μου για ό,τι βλαπτικό τους μετέφερα. Τα μεγαλύτερα ενοχικά όμως, τα έχω για τα εμβόλια που τους έριχνα ευλαβικά, αγνοώντας τότε τι συνεπάγεται αυτό.

Πέρα απ'τα ατομικά μου τώρα και επανερχόμενη στο θέμα... Θεωρώ λάθος να εστιάζουμε μεμονωμένα μόνο σε έναν παράγοντα, για οποιοδήποτε ζήτημα, πολλώ δε μάλλον όταν αυτό άπτεται της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού που είναι περίπλοκος και δέχεται πολλές και περίπλοκες στις μέρες μας επιθέσεις από πολλές και διάφορες τοξικές, μεταλλαγμένες, ηλεκτρονικές και δε συμμαζεύεται πηγές...
Εν κατακλείδι, Η τοποθέτησή σου είναι αμερόληπτη και απολύτως σωστή. :thumb:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Ναι μεν υπάρχουν ένα σωρό πιο σοβαρά ζητήματα από τις βλάβες του τσιγάρου, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα το αφήσουμε έτσι. Το ότι γίνεται ντόρος για το κάπνισμα, είναι απλά η αφορμή. Πόσες φορές δεν χρησιμοποιήσαμε τον όρο "υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα από το τάδε" ώστε να κάνουμε τα στραβά μάτια σε ένα σωρό σημαντικά προβλήματα;

Το θέμα του καπνίσματος σε αυτό το άρθρο, το βλέπω από την παιδαγωγική πλευρά του πράγματος. Μία γυναίκα που καπνίζει ενώ είναι έγκυος (εκεί πάει το σχόλιό μου για τη χειραφέτηση των γυναικών Κελαϊνώ, συγνώμη για το μπέρδεμα), για εμένα είναι εγκληματίας. Το ίδιο και ο γονιός που καπνίζει στο υπνοδωμάτιο των παιδιών του ή τους φυσάει τον καπνό στη μούρη ή τους μαθαίνει από μικρή ηλικία να πιάνουν το πακέτο και να βγάζουν το τσιγάρο ώστε να καπνίσει ο ίδιος. Όοοολα τα παραπάνω είναι μέσα στη λίστα των "παραπτωμάτων" που ορίζουν την παιδική κακοποίηση. Δεν λέω πως όλοι οι καπνιστές είναι τέτοιοι υπέρμετροι μ*****ες, όμως δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί τέτοιοι. Μην ξεχνάμε ότι το άρθρο δεν μιλά για τον αντικαπνιστικό νόμο, παραθέτει αποτελέσματα έρευνας.

Τέλος, δεν πιστεύω στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για κάμερες και εφόδους στα σπίτια και την αρπαγή των παιδιών. Όπως επίσης δεν πιστεύω πως έχει καμία σχέση το χαμόγελο του παιδιού με όλα αυτά. Το χαμόγελο του παιδιού ασχολείται με βαριά κακοποιημένα παιδιά (κυρίως θύματα σεξουαλικών επιθέσεων) και μάλιστα τις περισσότερες φορές φτύνει αίμα για να τα απομακρύνει από πολύ πιο νοσηρά περιβάλλοντα από αυτά ενός σπιτιού καπνιστών. Αν είναι κάτι που εμπέδωσα τα τελευταία χρόνια, είναι πως είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί παιδί από το σπίτι του, ακόμα κι αν έχουν γίνει παραπάνω από δύο καταγγελίες για παραβατική συμπεριφορά των γονέων. Αυτά, για να μην μπερδευόμαστε.

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Προσωπικα πιστευω οτι το χαμογελο του παιδιου δεν ειναι απλα μια ΜΚΟ στην Ελλάδα.
Κάποιοι την εχουν αναγάγει σε "αρχη".
Τεσπα.
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Υπάρχουν πολλοί που δεν αντέχουν να αντικρύσουν ένα κακοποιημένο παιδί κατάματατα και γι' αυτό επιλέγουν την άρνηση. Βασικά, η πλειοψηφία των ανθρώπων λειτουργεί έτσι. Αποφεύγει αυτό που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Δεν τους κακίζω, είναι φυσική άμυνα του εαυτού τους ώστε να μην καταρρεύσουν. Θα πρέπει να χαιρόμαστε που υπάρχει κάποιος που ασχολείται και με αυτό το κομμάτι. Το άγριο και θλιβερό κομμάτι και κάνουν το καθήκον τους χωρίς να λογαριάζουν ντροπές και απειλές. Εγώ τουλάχιστον χαίρομαι. Αυτοί που θα έπρεπε να λυπούνται και να τα κάνουν πάνω τους είναι αυτοί που τα προκαλούν όλα αυτά. Ο καθαρός ουρανός δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Αλλά οκ, ξεφύγαμε, πάμε πάλι :back:

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με καλές προθέσεις.

Τίποτα δεν γίνεται χωρίς την ελάχιστη συναίνεση.

Αλλά η συναίνεση κατασκευάζεται και μάλιστα ξεκινάει από κάτι λογικό και αποδεκτό.

Το τσιπάκι ξεκίνησε από τις φυλακές. Ο φυλακισμένος προτιμούσε να του φορέσουν κολάρο ή βραχιόλι στο πόδι με τσιπ και να τον παρακολουθούν παρά να είναι μέσα στους 4 τοίχους. Ετσι θα μπορούσε να κυκλοφορεί ελέυθερος ακόμα και να δουλεύει, να ψωνίζει, να πηγαίνει τις βόλτες του σε κάποια απόσταση και λίγο τον ένοιαζε αν θα τον παρακολουθούν. Αλλά αυτό ήταν μία αρχή για επέκταση του τσιπ παντού.

Κάθε κακό και κάθε περιορισμός ελευθερίας ξεκινάει με κάτι που λίγο πολύ φαίνεται λογικό. Αλλά αυτό είναι μία αρχή για να επεκταθεί η εξουσία σε σφαίρες που δεν θα μπορούσε να επεκταθεί κάτω από άλλες συνθήκες.

Μας είναι σε όλους γνωστό πλέον για το πως εκμεταλλεύτηκαν τις ευαισθησίες των ανθρώπων για το περιβάλλον για να επιβάλλουν κάτι τόσο ανώμαλο και διεστραμμένο όπως η ευγονική που ξεπερνάει κάθε αρρωστημένη φαντασία.

Ετσι χτίζουν τα τείχη μας. Ο Φουκώ και ο Τσόμσκυ ανέπτυξαν τις θεωρίες τους πάνω σε αυτό το θέμα.

Αλλά πολύ πιό πριν ο Καβάφης έγραψε ένα μικρό ποιηματάκι για το πως χτίζονται τα τείχη.
Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ’ υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.

Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·

διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.

Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ’ έκλεισαν από τον κόσμον έξω.
Εμένα το παραπάνω για τα παιδιά των καπνιστών ακόμα και αν έχει επιστημονική βάση έχει μέσα του τον κρότο από τους χτίστες που χτίζουν τα τείχη
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Ξέρω άτομα που μεγαλωσαν στα ντουμάνια και σήμερα είναι γέροι και δεν έχουν προβλήματα υγείας.

Όπως και να χει όμως μεγαλύτερο κίνδυνο έχει για τις γενιές του μέλλοντος ο έρποντας φασισμός παρά τα ντουμάνια
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa »

Kariatida έγραψε:Μία γυναίκα που καπνίζει ενώ είναι έγκυος (εκεί πάει το σχόλιό μου για τη χειραφέτηση των γυναικών Κελαϊνώ, συγνώμη για το μπέρδεμα), για εμένα είναι εγκληματίας.

Φιλική συμβουλή.
Το άσπρο-μαύρο σου, θα'πρεπε να το μετριάσεις για να μπορείς να δεις κάποια στιγμή και αποχρώσεις του γκρίζου, γιατί απλούστατα, ΤΙΠΟΤΑ στη ζωή δεν είναι μόνο μαύρο ή μόνο άσπρο. Δεν είναι μαγκιά ούτε ειλικρίνεια να αποκαλείς τον άλλον εμμέσως πλην σαφώς εγκληματία κατάμουτρα, επειδή του προκύπτει κάτι που σ'εσένα δεν έχει προκύψει (εθισμός), άρα δε γνωρίζεις βιωματικά τουλάχιστον, όλες τις παραμέτρους.
Αυτή η προσέγγιση δεν κάνει το μήνυμα που ΚΑΛΟπροαίρετα (το πιστεύω αυτό) θες να περάσεις πιο πειστικό. Για μερικούς το κάνει απλά προσβλητικό αλλά πέραν της προσωπικής ευθιξίας του καθένα, παρουσιάζεις τη συλλογιστική σου σε απόλυτο mode, και η απολυτότητα δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος.

Αυτά τα λίγα από μια...εγκληματία. (μη χειραφετημένη όμως) :P :cool:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δεν είμαι καθόλου καλοπροαίρετη σε αυτό. Εθισμός είναι και τα ναρκωτικά αλλά δεν είμαστε υπέρ της χρήσης τους κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Είμαι εντελώς κάθετη. Καθένας έχει δικαίωμα να είναι όσο εθισμένος θέλει αρκεί να μην αναγκάζει κάποιον άλλο να εθιστεί. Αν αυτό δεν είναι καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων τότε τι είναι; Ή μήπως το γεγονός ότι είναι έμβρυα ή παιδιά δεν τους κάνει ανθρώπους; Και στην τελική, άμα μία γυναίκα δεν μπορεί να αντέξει για το καλό του παιδιού της να κόψει το ρημαδο-τσιγάρο για έστω 9 μήνες τότε για τι σεβασμό μιλάμε; Μήπως αντί για σεβασμό μιλάμε για φασισμό;

Υπενθυμίζω πως αναφέρομαι για το κάπνισμα κατά την εγκυμοσύνη συγκεκριμένα.

Άβαταρ μέλους
Kariatida

doctormarkon έγραψε:Ξέρω άτομα που μεγαλωσαν στα ντουμάνια και σήμερα είναι γέροι και δεν έχουν προβλήματα υγείας.
Το ότι υπάρχουν εξαιρέσεις δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι εξαιρέσεις. Να ευχόμαστε μόνο, οι βλάβες αυτές και οι επιπλοκές να περνάνε εύκολα και να μην ταλαιπωρείτα το κάθε παιδί από τις ηλίθιες επιλογές των γονιών του.

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa »

Kariatida έγραψε:Δεν είμαι καθόλου καλοπροαίρετη σε αυτό
Δεν κατάλαβες για ποιο πράγμα είπα πως είσαι καλοπροαίρετη. Αν με διαβάσεις καλύτερα, θα καταλάβεις.
Kariatida έγραψε:Εθισμός είναι και τα ναρκωτικά αλλά δεν είμαστε υπέρ της χρήσης τους κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό.
Γιατί ποιος δήλωσε πως είναι υπέρ της χρήσης του τσιγάρου;
Kariatida έγραψε:Είμαι εντελώς κάθετη.
Η κάθετη οπτική είναι μονομερής και συχνά μυωπική. Δεν δίνει δηλαδή περιθώρια για την πρόσληψη ευρύτερης εικόνας με συντρέχοντες λογους και παράγοντες που δεν δικαιολογούν μεν, αιτιολογούν δε.
Kariatida έγραψε:Αν αυτό δεν είναι καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων τότε τι είναι;
Το να κάνεις τον δικαστή/ενορκο/δημόσιο κατήγορο κι εκτελεστή σε ανθρώπους που έχουν πάθη, αδυναμίες, ελαττώματα, αλλά δεν είναι ούτε φύσει ούτε προθέσει εγκληματίες.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa »

Kariatida έγραψε:
Το ότι υπάρχουν εξαιρέσεις δεν σημαίνει ότι είμαστε όλοι εξαιρέσεις. Να ευχόμαστε μόνο, οι βλάβες αυτές και οι επιπλοκές να περνάνε εύκολα και να μην ταλαιπωρείτα το κάθε παιδί από τις ηλίθιες επιλογές των γονιών του.
Ποιες εξαιρέσεις μάνα μου; Το Νοέμβρη είχα 3 προσφιλείς μου που διαγνώστηκαν με καρκίνο. Οι δύο εξ αυτών ΜΗ καπνιστές, η μία δε, ΟΥΔΕΠΟΤΕ κάπνισε κι ήταν/είναι και χορτοφάγος. Η αδερφή της μάνας μου προσβλήθηκε το 98 από καρκίνο μαστού, έκανε μαστεκτομή χημειοθεραπείες κλπ, δεν κάπνισε ποτέ της. Τον περασμένο μήνα "έπεσαν" κι άλλοι δυο γνωστοί μου στον ρημαδιασμένο τον καρκίνο, ΑΜΦΟΤΕΡΟΙ ΜΗ ΚΑΠΝΙΣΤΕΣ. Τι διάολο, σκέφτηκα. Όλοι οι μη καπνιστές προσβληθέντες σ'εμένα πέφτουν ; Ρωτάω πελάτη μου ογκολόγο τελικά που δουλεύει στον Αγιο Σάββα. Μου είπε ότι πρόσφατα έβγαλαν τα στατιστικά για το 2010. Αποτέλεσμα; 42% των προσβληθέντων, ΜΗ καπνιστές. Το 68% δε εξ αυτών, ποτέ δεν κάπνισαν.

Επαναλαμβάνω: ΔΕΧΟΜΑΙ ότι το τσιγάρο είναι βλαπτικό. Την τσιγαροτρομοκρατία και την απόδοση όλων των καρκίνων σε αυτό, σόρι, δεν τις δέχομαι, όχι γιατί με βολεύει εμένα, αλλά γιατί τα δεδομένα διαψεύδουν την αντικαπνιστική υστερία.

Και μπάι δε γουέι, στην περίπτωσή μου, έπαιξε το εξής δίλημμα, που θαρρώ στο έχω ξαναπεί αλλά θα το ξαναπώ, για να θέσω κι ένα ερώτημα:

Όταν έμεινα (απροσδόκητα-κι απρογραμμάτιστα) εγκυος στο πρώτο μου παιδί, κάπνιζα 3 πακέτα τσιγάρα την ημέρα. Πλήρης εθισμός. Παίρνοντας τεστ θετικό, πέταξα επί τόπου το πακέτο. 3 μέρες μετά, άρχισαν οι κράμπες στο υπογάστριο. Την 4η μέρα, εμφανίστηκε αίμα. Κλασική αντίδραση στερητικού. Ο γιατρός συνέστησε μετά λύπης του, ΑΜΕΣΗ λήψη νικοτίνης είτε με pads είτε με τσίχλες. Χρησιμοποίησα αμφότερα, συν κάποια χάπια που μου'γραψε. το αίμα συνεχιζόταν. Αναψα τσιγάρο, σταμάτησε σε 1 ώρα. Ο μαιευτήρας μου αναγκάστηκε να μου επιτρέψει 5 τσιγάρα ημερησίως, (τα ελαφρύτερα που θα έβρισκα) διότι πολύ απλά αν έκοβα απότομα τη νικοτίνη, θα προέκυπτε αποβολή. Το δίλημμα τέθηκε λοιπόν, στο τι είδους... έγκλημα θα διαπράξω. :help: Θα συνέχιζα να καπνίζω ή θα το σκότωνα με συνοπτικές διακασίες για να μην ...εγκληματήσω καπνίζοντας; Εδώ σε θέλω να μου πεις τι θα'κανες - στην ακραία και απίθανη περίπτωση βέβαια που θα'σουν εσύ η εθισμένη.

Τα παραπάνω δεν τα λέω για να με δικαιολογήσεις γιατί μου είναι αδιάφορο αυτό.
Τα λέω για να σου αποδείξω ότι δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο όπως τα θέτεις.
Η πλάκα δε είναι, πως ΔΕΝ ήθελα να καπνίσω. Πριν μείνω έγκυος στον Κώστα, (προγραμματισμένη κι αναμενόμενη εγκυμοσύνη) έκοψα το τσιγάρο μέσα σε 3 μήνες. Έμεινα με τα pads, τα οποία φορουσα και στο πρώτο τρίμηνο. Μετά τα'βγαλα κι αυτά.

Τεσπα, δεν συνεχίζω άλλο. Απλά ήθελα να καταδείξω το λάθος της απολυτότητας, μη νομίζεις ότι θίχτηκα προσωπικά. Δε θα μπορούσες να με θίξεις, γιατί δεν έχω ενοχικά. Γιατί δεν έχω; γιατί απλά δεν "ενέδιδα" στην αδυναμία μου όσο ήμουν έγκυος.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Ο καρκινος του πνευμονα εκτος απο το αδενοκαρκινομα προκαλειτε κυριως απο το κάπνισμα.
Αλλοι τυποι καρκινου που εχουν σχεση με το στόμα και το λαιμο, επηρεάζονται αρκετά.
κατα τα αλλα το καπνισμα βλαπτει και τα αγγεια και την καρδιά.
Αλλα δεν θεωρω οτι για τους αλλους τυπους καρκινου παιζει καναν σοβαρό ρόλο το κάπνισμα.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa »

Συμφωνώ. Να συμπληρώσω επίσης ότι το υπουργείο υγείας, ζήτησε να "εξαφανιστούν" τα στατιστικά, λόγω της αντικαπνιστικής εκστρατείας που κάνει η κυβέρνηση. Ο πελάτης μου, τα είπε off the record. Σημειωτέον, είναι λαύρος καπνιστής και παροτρύνει να το σταματήσουμε όλοι. "Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, όμως" μου είπε. Δεν έχω λόγους να μην τον πιστέψω. Και δεν έχω λόγους να μεταδίδω άλλα αντί άλλων. Aν μου'πε ψέματα αυτός, λέω κι εγώ άθελά μου. Αν όμως τα στοιχεία ισχύουν, είναι πολύ ενδεικτικά. Μπορεί να καπνίζω τώρα, αλλά αφ'ενός όχι όσο τότε, (και αν θέλω μπορώ να το σταματήσω) αφ'ετέρου, ξαναλέω, δε θεωρώ το τσιγάρο αθώο.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Θέμα του τόπικ ήταν το αποτέλεσμα της έρευνας κι όχι να μπαίνω εγώ και η οποιαδήποτε Καρυάτιδα να το παίζουμε δικαστές του κόσμου. Κάθε άνθρωπος έχει τις δικές του εμπειρίες και απόψεις πάνω στο θέμα και σαφώς δεν θα προσπαθήσω να "επιβάλλω" τις δικές μου γιατί αυτό θα με έκανε ολοκληρωτικά απόλυτη.

Ελπίζω πέρα από τα πολιτικά και φιλευλέυθερα πιστεύω σας να αναγνωρίζετε ότι τα παιδιά και τα έμβρυα θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να μένουν μακρυά από καπνούς τσιγάρων και το θέμα από την πλευρά μου λήγει εδώ.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”