Posted: Mon Jul 10, 2006 2:09 pm Post subject: Υγεια
Από Apollo
Απο το παλιο Ιδεογραφηματα στο Παθφαιντερ
(Από APOLLONN στις 11/3/2006 15:42)
Λεγανε, λοιπον οι αρχαιοι, νους υγιης σε σωμα υγιες.
Και αυτο ειναι αληθεια διοτι αν το σωμα δεν ειναι υγιεινο πως θα φερει μεσα του υγιεινο μυαλο και ψυχη και πνευμα. Αν εχουμε σωμα που εχει προβληματα υγειας και δει, πονο και συμφορα, αδυνατουμε να σκεφθουμε και να συμπεριφερθουμε σωστα. Το μυαλο μας τρεχει στο πονο και ανυσηχια αν θα γιατρευτουμε και γιατι να υποφερουμε, και πεφτουμε σε μαυρες σκεψεις και μελαγχολια η ανυσηχια και ο εγκεφαλος εκκριει τοξινες, και το σωμα γινεται χειροτερο.
Αλλα η μελαγχολια και το αγχος ειναι και ασθενειες της ψυχης, και ετσι πεφτουμε σ'ενα φαυλο κυκλο. Και να οι γιατροι και να τα φαρμακα και να οι παρενεργειες και να τα νοσοκομεια και να οι εγχειρησεις και να τα κουσουρια και υποφερουμε και να τα θυμαρακια και μετα υποφερουν οι οικειοι μας απο χλιψη που εφυγαμε για τας αιωνιους μονας και εμειναν εκεινοι να πληρωνουν τα σπασμενα της κακοκεφαλιας μας, ορφανα παιδια, χηρες η χηροι, χαροκαμενοι γονεις, και αν δεν εχουμε κανει το κουμαντο μας σωστα πριν αποθανουμε, τωτε εχουν να πληρωσουν και το πεθαμενατζη, αντε να βρουνε και νεκροταφειο με διαθεσιμα μνηματα (σπανιζουν κι αυτα). Μεγαλο κακο, λεμε. Κι ολα αυτα γιατι; Επειδη δεν διατηρησαμε το σωμα, το νου, και την ψυχη/πνευμα σε καλα κατασταση.
Γι αυτο και ο υπογραφων εχει βαλθει εδω και δεκαετιες να λαβη τ'απαραιτητα μετρα ωστε να εχει οσο το δυνατον υγιεινοτερο σωμα και νου και να μην αποδημηση εις κυριον οταν οι οικειοι του τον εχουν ακομη αναγκη. Τωρα θα μου πεις οσο πιο αργα πεθαινεις τοσο πιο ακριβη η κηδεια λογο πληθωρισμου. Αλλα θα απαντησω οτι οσο πιο αργα πεθαινεις τοσο πιο πολυ παραγεις.
Απο την μια πλευρα χρημα για την εφορια και τις ασφαλειες (οτι απομεινη στην τραπεζα για μια ωρα αναγκης, βρε παιδι μου, διοτι ανθρωποι ειμαστε, δεν ξερεις, να χουμε και κατι στα γηρατεια μας, να μην πεθανουμε σαν το σκυλι στ'αμπελι). Απο την αλλη πλευρα συμπαρασταση, αγαπη, και αλλα θετικα προς τους οικειους/αγαπημενα προσωπα.
Απο πνευματικης πλευρας ειναι πιο αξιοπρεπες να φυγη καποιος απο την "αδικην τουτην ζωην :ρ" οταν του τελειωση το λυχναρακι και η επιθυμια να ζηση κι αλλο, η οπως κανουνε οι φτασμενοι γιογκι να αποχωρησουν απο το σωμα τους σε μια δεδομενη στιγμη που εκεινοι ξερουν και σε κατασταση βαθεως διαλογισμου, παρα με το ζορι επειδη το σωμα εχει ρεψει, η το μυαλο δεν μπορει να ανεχθει αλλο την μελαγχολια και να αυτοκτονηση το ατομο.
Εχω αποκτηση αρκετες γνωσεις περι διατροφολογιας και βοτανολογιας και εχουν γινει χομπυ μου , με αποτελεσμα συνεχως να διαβαζω περι αυτων. Απο την αλλη πλευρα, κανω γυμναστικη, ειμαι δημιουργικος (μαστορεματα) και διαλογιζομαι.
Το αποτελεσμα στον εαυτο μου ειναι να εχω πολυ ενεργεια και να αισθανομαι στα, σχεδον 60 μου, αρκετα νεοτερος και ακμαιοτερος απο πασης πλευρας. Ασε που δεν εχω καιρο και να σκεφτω περι ηλικιας.
Δεν σκοπευω να παρω συνταξη, διοτι ετσι μπορει να γινω και νωθρος.
Ζητησα απο την αγαπητη οικοδεσποινα του κλαμπ μας ν ανοιξη αυτην την σελιδα/ενωτητα ωστε να μοιρασθουμε τις γνωσεις που εχουμε για θεματα υγειας, και η Βικυ μας ενηργησε ευθυς αμεσως.
Προσκαλω ολα τα μελη του Ιδεογραφηματα, να συμβαλλουν στην σελιδα αυτη με οτι γνωσεις εχουν.
Ευχομενος υγεια και αγαπη,
Εντυ
ΥΓ: Συγγνωμη για τα περι θανατου αλλα ο θανατος ειναι το αντιθετο της ζωης και μας αφορα. Κι απο την αλλη οπου δεν πιπτει ζωη - πιπτει θανατος. Προς γνωσην και συμμορφωση.
- Πόρταλ Ευρετήριο Δ. Συζήτησης Πολλά και διάφορα Υγεία-Διατροφή
- Αναζήτηση
-
- Τώρα είναι Πέμ 28 Νοέμ 2024, 02:12
- Όλοι οι χρόνοι είναι UTC+02:00
Υγεια (από Apollo)
Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
σχετικό με την υγεία μας
Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”
Μετάβαση σε
- ↳ Προεξέχοντα
- ↳ Ηλιακή Δραστηριότητα
- ↳ Για τους νεοεισερχόμενους
- Ιδεογραφήματα
- ↳ Το Στίγμα μας - Οδηγίες
- ↳ Ερωτήσεις-Διευκρινίσεις
- ↳ Ρυθμίσεις--Προβλήματα
- ↳ Ιδεογραφήματα ανακοινώσεις
- ↳ Το Ημερολόγιο ενός Ηρωα
- ↳ Youtube, Facebook και άλλα δίκτυα
- Ελεύθεροι Διάλογοι
- ↳ Γενικα-Ελεύθερο βήμα
- ↳ Πολιτική-Γεωπολιτικά- Κοινωνικά Κινήματα
- ↳ Oικονομία
- ↳ Κόσμος - Σύμπαν-Επιστήμη
- ↳ Ζωα-Φυτά (τα πάντα στη φύση)
- Πολλά και διάφορα
- ↳ Αθλητισμός
- ↳ Υγεία-Διατροφή
- ↳ ΙΔΕΟμαγειρέματα
- ↳ Ομορφιά-Σπίτι - Κήπος
- ↳ Υπολογιστές και Διαδίκτυο
- ↳ Ηλεκτρονικά Παιχνίδια
- ↳ English speaking IDEOforum
- IΔΕΟμορφα-Εργαστήρι ΙΔΕΩΝ
- ↳ Στα ΙΔΕΟ γελάμε!
- ↳ Συζητήσεις στο νετ
- ↳ Παιχνιδογραφήματα
- ↳ Φωτογραφία-Οδοιπορικά
- Πολιτισμός
- ↳ Αρχαίοι, Μεσαιωνικοί και Νεώτεροι Πολιτισμοί
- ↳ Λαογραφία
- ↳ Αρχαία Ελληνική Γραμματεία
- ↳ Βυζαντινή Γραμματεία
- ↳ Νεα Ελληνική Γραμματεία
- ↳ Ελληνική Γλώσσα- Γλωσσολογία
- ↳ Αρχαιολογία
- ↳ Ιστορία
- ↳ Μυθολογία
- ↳ Προϊστορία
- ↳ Αρχαία Ελληνική Ιστορία
- ↳ Βυζαντινή Ιστορία
- ↳ Νεότερη Ελληνική Ιστορία
- ↳ Ευρωπαϊκή Ιστορία
- ↳ Παγκόσμια Ιστορία
- ↳ Φιλοσοφία
- ↳ Ελληνική Φιλοσοφία
- ↳ Ευρωπαϊκή-Παγκόσμια Φιλοσοφία
- ↳ Τέχνες
- ↳ Τέχνη (Ζωγραφική-κινηματογράφος-θέατρο-χορος)
- ↳ Τραγούδια-Μουσική
- ↳ Ποίηση-Λογοτεχνία
- Διάφορα
- ↳ Βιβλίο Επισκεπτών