yeah.. dream on babe!Irene3006 έγραψε:Ούτε εγώ βλέπω άσχετα... (Αν χρειαστεί διάσπαση, Κατ το αφήνω σε σένα! ;) )
Το κάπνισμα κοστίζει 1,7 δισ
- kat_woman
- Site Admin

- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 393 φορές
- Έλαβε Likes: 353 φορές
Re: Το κάπνισμα κοστίζει 1,7 δισ
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Το άλλο ερώτημα είναι, άντε και υποδεικνύει ο Τάλως ποια δε θέλει, και διασπώνται.
Πού πάνε τα διασπασμένα; Το να διαγραφούν, γνωρίζετε όλοι πως απο-και-κλείεται. Δεν έχουν διαγραφεί ούτε τα χυδαιότερα που έχουν ανέβει εδώ. Μεταφέρθηκαν στα ΑΝΙΔΕΟ. Τα όποια διασπασθέντα από εδώ δεν γίνεται να μεταφερθούν εκεί, διότι εκεί μπαίνουν ποστς "ξένα" προς το χώρο.
Κι αν ο Τάλως θεωρεί κάποια ποστς "άσχετα", δε νομίζω πως κανείς θεωρεί αυτά τα ποστς απαράδεκτα, χυδαία, ή ό,τι άλλο αρνητικό και "ξένα" προς το χώρο.
Οπότε προτείνω (αν τελικά γίνουν διασπάσεις) να πάνε στο Καφέ ΙΔΕΟ με τον τίτλο "τα ποστς που δεν ήθελε ο Τάλως στο τόπικ του"
Πού πάνε τα διασπασμένα; Το να διαγραφούν, γνωρίζετε όλοι πως απο-και-κλείεται. Δεν έχουν διαγραφεί ούτε τα χυδαιότερα που έχουν ανέβει εδώ. Μεταφέρθηκαν στα ΑΝΙΔΕΟ. Τα όποια διασπασθέντα από εδώ δεν γίνεται να μεταφερθούν εκεί, διότι εκεί μπαίνουν ποστς "ξένα" προς το χώρο.
Κι αν ο Τάλως θεωρεί κάποια ποστς "άσχετα", δε νομίζω πως κανείς θεωρεί αυτά τα ποστς απαράδεκτα, χυδαία, ή ό,τι άλλο αρνητικό και "ξένα" προς το χώρο.
Οπότε προτείνω (αν τελικά γίνουν διασπάσεις) να πάνε στο Καφέ ΙΔΕΟ με τον τίτλο "τα ποστς που δεν ήθελε ο Τάλως στο τόπικ του"
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Irene3006
- Επίτιμος

- Irc ψευδώνυμο: Irene3006
- Έδωσε Likes: 4 φορές
- Έλαβε Likes: 16 φορές
Μισό λίγο να γυρίσω πλευρό....kat_woman έγραψε:yeah.. dream on babe!Irene3006 έγραψε:Ούτε εγώ βλέπω άσχετα... (Αν χρειαστεί διάσπαση, Κατ το αφήνω σε σένα! ;) )
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.
Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!
Οδυσσέας Ελύτης
Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!
Οδυσσέας Ελύτης
- skion
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: skion
- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 2 φορές
- Επικοινωνία:
Βάλτε κι αυτό στα "άσχετα"!

..you are God in your universe, you're not God in God's universe.
-
Divine Sinner
Το τσιγαρο κοστίζει στο συστημα υγειας. δημιουγει αρρώστους οι οποιοι με την σειρα τους επιβαρυνουν το ΕΣΥ.
Εγω θα προτεινα οποιος αρωστησε απο αρρωστια που εχει να κανει με το τσιγαρο να μην εχει καμια περιθαλψη σε σχεση με την αρρωστια αυτή. ετσι θα μπορειτε να καπνιζετε οσο γουστάρετε και χωρις να τιθεται καποιο θεμα καταπατησης των δικαιωματων του συνολου.
Εγω θα προτεινα οποιος αρωστησε απο αρρωστια που εχει να κανει με το τσιγαρο να μην εχει καμια περιθαλψη σε σχεση με την αρρωστια αυτή. ετσι θα μπορειτε να καπνιζετε οσο γουστάρετε και χωρις να τιθεται καποιο θεμα καταπατησης των δικαιωματων του συνολου.
- Eva Luna
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Xεστηκα για το ΕΣΥ. Το ΕΓΩ με νοιαζει πρωτιστως κι ας με κατατασσει αυτη η προτιμηση αναμεσα σε πρωτογονα ειδη.
Πρωτα εγω και μετα εσυ και πιο μετα εμεις.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
- alkinoos
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 85 φορές
- Έλαβε Likes: 94 φορές
θα μου απαντησει καποιος στο παρακατω που ειχα γραψει? η θα πεσει κατω απο το χαλι???
Τίποτε κάτω από το χαλί. Πάμε :
Με την ανεργία στα ύψη και με μισθούς Βουλγαρίας που θα έχουμε λίαν συντόμως ,πόσοι θα μπορούν να πληρώνουν τα ταμεία τους ; Εκείνοι που πληρώνουν Τ.Ε.Β.Ε γύρω στα 850- 900 ευρώ το δίμηνο,συν το νοικί,συν ,συν συν ... Κια φάρμακα δεν υπάρχουν ,και γιατροί δεν υπάρχουν,πολλά δεν υπάρχουν,αλλά πάρε στα μούτρα μια δαιμονοποίηση στο τσιγάρο και πόσο μπαίνουν τα ταμεία μέσα από αυτό .
Για να πούμε και το άλλο ..Αν το ταμείο που πληρώνω τόσα χρόνια ,κάνει μια κακή επένδυση και μπει μέσα,εγώ ο μαλάκας που πληρώνω τόσα χρόνια τι φταίω που δεν θα πάρω σύνταξη ; Ποιον να κρεμάσω ανάποδα ;
Δε κατάλαβα...
Εσύ ,αν πάθεις τίποτε ,καμιά πέτρα στη χολή ας πούμε,λόγω κακής διατροφής(κρέας γαρ),δεν θα σε στήσω στο τοίχο .Επειδή δεν θέλω να πάθεις τίποτε,σταμάτα να τρως κρέας.Κάλο για σένα και στο ΕΣΥ...
Τάλως έγραψε:για να παμε λιγο στο οικονομικο κομματι.
μια και ποιο πανω ειδαμε για παροχες και ταμεια.
ειπε ο φιλος ο alkinoos μας λοιπον οτι δινει 500 το χρονο
εγω θα σας πως πως δινουμε 800 το χρονο
800 επι 45 χρονια κανει 36.000
οταν βγουμε στη συνταξη (δεν υπολογιζω εφαπαξ γιατι κοβεται αλλα μεχρι τωρα το παιρναμε)
εχουμε 400 το μηνα (να βαλουμε μικρη συνταξη τις ποιο μικρες) επι 12 μας κανει 4800 το χρονο
να βαλω 15 χρονια? ναι. ας βαλω 15 οχι πολλα... επι 4800 μας κανει 72.000 θα παρουμε σαν συνταξη
τα ταμεια παιρνουν αυτα τα 36.000 και κανουν επενδυσεις ωστε να μπορουμε να παρουμε μετα εμεις αυτα τα 72000 συνταξη σε βαθος 15 ετων.
Αλλα ρε παιδια. οταν απο το τσιγαρο εχεις τραγικα ποιο μεγαλες πιθανοτητες να χρειαστεις συσκευη υπνου
η θεραπειες υπερτασης και τοσα αλλα που πανε χερι χερι με αυτο και κοστιζουν δεκαδες χιλιαδες ευρω ειναι φανερο πως καπου ξεφευγει το πραγμα
Τίποτε κάτω από το χαλί. Πάμε :
Με την ανεργία στα ύψη και με μισθούς Βουλγαρίας που θα έχουμε λίαν συντόμως ,πόσοι θα μπορούν να πληρώνουν τα ταμεία τους ; Εκείνοι που πληρώνουν Τ.Ε.Β.Ε γύρω στα 850- 900 ευρώ το δίμηνο,συν το νοικί,συν ,συν συν ... Κια φάρμακα δεν υπάρχουν ,και γιατροί δεν υπάρχουν,πολλά δεν υπάρχουν,αλλά πάρε στα μούτρα μια δαιμονοποίηση στο τσιγάρο και πόσο μπαίνουν τα ταμεία μέσα από αυτό .
Για να πούμε και το άλλο ..Αν το ταμείο που πληρώνω τόσα χρόνια ,κάνει μια κακή επένδυση και μπει μέσα,εγώ ο μαλάκας που πληρώνω τόσα χρόνια τι φταίω που δεν θα πάρω σύνταξη ; Ποιον να κρεμάσω ανάποδα ;
Divine Sinner έγραψε:Το τσιγαρο κοστίζει στο συστημα υγειας. δημιουγει αρρώστους οι οποιοι με την σειρα τους επιβαρυνουν το ΕΣΥ.
Δε κατάλαβα...
Εσύ ,αν πάθεις τίποτε ,καμιά πέτρα στη χολή ας πούμε,λόγω κακής διατροφής(κρέας γαρ),δεν θα σε στήσω στο τοίχο .Επειδή δεν θέλω να πάθεις τίποτε,σταμάτα να τρως κρέας.Κάλο για σένα και στο ΕΣΥ...
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος
Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
- alkinoos
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 85 φορές
- Έλαβε Likes: 94 φορές
Δεν έχω διακρίνει καμιά άσχετη απάντηση/τοποθέτηση στο θέμα που να χρειάζεται απόσπαση.Εκτός κι΄αν είναι αυτή ...
Παρατηρώ μια συνέχεια δαιμονοποίησης ,αρχής γενομένης από τα παιδιά του Ήλιου...
Παρατηρώ μια συνέχεια δαιμονοποίησης ,αρχής γενομένης από τα παιδιά του Ήλιου...
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος
-
Divine Sinner
Σωστα. αλλα το εγω εμπεριεχει και την ατομικη ευθηνη. εγω που δεν καπνιζω δεν οφειλω να πληρωνω την θεραπεια για κατι που σου συνεβη λογω καπνίσματος.Eva Luna έγραψε:Xεστηκα για το ΕΣΥ. Το ΕΓΩ με νοιαζει πρωτιστως κι ας με κατατασσει αυτη η προτιμηση αναμεσα σε πρωτογονα ειδη.
- Eva Luna

Αμ εγω γιατι να ειμαι υποχρεωμενη να πληρωνω θεραπειες δικες σου επειδη εισαι φερειπειν εργασιομανης, κανεις καθιστικη εργασια 12 ωρες και καθιστικο χομπυ επισης, με αποτελεσμα να μην γυμναζεσαι, να τρεφεσαι μονο με ντελιβερυ και να παθεις ανευρυσμα στα 36; Υποθετικα λεμε.Divine Sinner έγραψε:Σωστα. αλλα το εγω εμπεριεχει και την ατομικη ευθηνη. εγω που δεν καπνιζω δεν οφειλω να πληρωνω την θεραπεια για κατι που σου συνεβη λογω καπνίσματος.Eva Luna έγραψε:Xεστηκα για το ΕΣΥ. Το ΕΓΩ με νοιαζει πρωτιστως κι ας με κατατασσει αυτη η προτιμηση αναμεσα σε πρωτογονα ειδη.
Η διαφορα ειναι οτι η ζημια που παθαινει ο υποθετικος εργασιομανης συμβαινει μεσω μιας φυσικης ανθρωπινης αναγκης, του φαγητου.
Ετσι ακομα δεν τον σταυρωσαμε. Ας παιρνει σειρα ομως, μετα το τσιγαρο και τα κακα χομπυ θα σταυρωσουν και τις φυσικες μας αναγκες,
να μου το θυμηθειτε.
Γιατι το Aids δεν ηταν και μια τετοια αρρωστια; Δεν ξερω τις αιτιες του ξεσπασματος αλλα ποσο δαιμονοποιηθηκαν οι ομοφυλοφιλικες σχεσεις
τοτε πισω στα 80's με μασκα την ασθενεια αυτη;
Παντα θα βρισκεται προχειρη μια μασκα για να κυνηγηθει και να εξοντωθει ενας αποδιοπομπαιος τραγος.
Ειναι εμφανης η επιχειρηση ενοχοποιησης του καπνισματος.
Ενω στα 20's και δεκαετιες μετα πλασσαρονταν ως κουλ συνηθεια για αντρες και γυναικες.
Το γιατι δεν εχω βρει. Αυτο δεν σημαινει οτι βλεπω συνωμοσιες εκει που δεν υπαρχουν ουτε οτι δεν γινεται η εκστρατεια αυτη της ενοχοποιησης.
Για μενα αποτελει σιγουρα και κοινωνικο πειραμα.
-
Divine Sinner
Το Aids αρχικα διαδωθηκε αναμεσα στους ομοφυλοφιλους και τα πρεζονια. τα πρωτα διεσταυρωμενα κρουσματα ηταν ολως τυχαιως σε αυτην την κατηγορία.
Αυτό συνέβαινε βέβαια οχι λόγω της ομοφυλοφιλίας καθ αυτής αλλα επειδη οι τότε ομοφυλόφικοι ζούσαν την "σεξουαλική τους επανάσταση" αλλάζαν συχνότερα συντρόφους απο τους ετεροφυλοφιλους της εποχής και δεν παίρναν προφυλαξεις.
τα πρεζόνια λόγω των κοινών συρριγών.
Οσων αφορα το φαϊ ναι θα πρέπει να αλλάξει η διατροφή μας σε εθνικο επίπεδο και ναι θα πρέπει ο νόμος να δωσει καποιες κατευθήνσεις και καποια αντικινητρα για την ανθυγιεινή διατροφη
Αυτό συνέβαινε βέβαια οχι λόγω της ομοφυλοφιλίας καθ αυτής αλλα επειδη οι τότε ομοφυλόφικοι ζούσαν την "σεξουαλική τους επανάσταση" αλλάζαν συχνότερα συντρόφους απο τους ετεροφυλοφιλους της εποχής και δεν παίρναν προφυλαξεις.
Οσων αφορα το φαϊ ναι θα πρέπει να αλλάξει η διατροφή μας σε εθνικο επίπεδο και ναι θα πρέπει ο νόμος να δωσει καποιες κατευθήνσεις και καποια αντικινητρα για την ανθυγιεινή διατροφη
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από τέτοιου είδους αψιμαχία...
Έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνετε για την περίθαλψη κανενός, διότι ό,τι αίμα ξεστίβουν από πάνω σας δεν πάει σε κανένα ταμείο ασφάλισης. Στους τραπεζίτες πάει, γι'αυτό και η περίθαλψη που έχουμε σήμερα πια είναι χειρότερη από το ουζουμπούρου
Έτσι κι αλλιώς δεν πληρώνετε για την περίθαλψη κανενός, διότι ό,τι αίμα ξεστίβουν από πάνω σας δεν πάει σε κανένα ταμείο ασφάλισης. Στους τραπεζίτες πάει, γι'αυτό και η περίθαλψη που έχουμε σήμερα πια είναι χειρότερη από το ουζουμπούρου
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
-
Divine Sinner
Αν δεν εχεις οραμα για το ιδανικο παντα θα εισαι ερμαιο της τρεχουσας πραγματικότητας.
Ολοι οι επαναστάτες αγανακτησμένοι, αφυπνισμένοι τι οραμα εχετε;
Ολοι οι επαναστάτες αγανακτησμένοι, αφυπνισμένοι τι οραμα εχετε;
- ION 4ever
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 1 φορά
όχι όχι
όχι
όχι
όχι
θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό.
Ούτε το κεφάλι μου στον τοίχο θα χτυπήσω
ούτε θα φρικάρω....
Προσευχή !!!!!
αυτό, προσευχή
αυτό θα κάνω.
όχι
όχι
όχι
θα κρατήσω το στόμα μου κλειστό.
Ούτε το κεφάλι μου στον τοίχο θα χτυπήσω
ούτε θα φρικάρω....
Προσευχή !!!!!
αυτό, προσευχή
αυτό θα κάνω.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
That's how the light gets in.
-
Divine Sinner
- Dread

- Irc ψευδώνυμο: Dread
Έχετε συνηδητοποιήσει, φαντάζομαι, οτι η συζήτηση που κάνετε εδώ και 5 σελίδες για το αν πρέπει να εξαιρεθούν οι καπνιστές απ' το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας...
Ρε σεις...σας πείραξε η άνοιξη ?
Κι η λογική, την ίδια απορία θα είχε...
Ρε σεις...σας πείραξε η άνοιξη ?
ArELa έγραψε:Δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από τέτοιου είδους αψιμαχία...![]()
Μαζεύτηκαν πολλοί "γνώστες" και "ειδικοί"....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
Η σιωπή αυτοεπιβάλλεται σιγά-σιγά.....
- Eva Luna

Dread έγραψε:ArELa έγραψε:Δεν καταλαβαίνω τη λογική πίσω από τέτοιου είδους αψιμαχία...![]()
![]()
-
Divine Sinner
Ωραια ειναι εκτος τόπου αλλα μην λενε κιολας οτι καλα κανουν.
και η πλακα ειναι οτι αν ρωτησουμε για την καναβη το 80% των καπνιστων θα πει να ειναι απαγορευμένη.
επειδη οι ιδιοι δεν κανουν κάναβη, δεν αφορα την δική τους ελευθερία αλλα των άλλων.
και η πλακα ειναι οτι αν ρωτησουμε για την καναβη το 80% των καπνιστων θα πει να ειναι απαγορευμένη.
επειδη οι ιδιοι δεν κανουν κάναβη, δεν αφορα την δική τους ελευθερία αλλα των άλλων.
- Τάλως

Μπα δεν εχω να πω κατι. ουτε σου εκανε κανεις υποδειξη προσωπικα οποτε δεν καταλαβαινω αυτο που λες τι σχεση εχει με το θεμαArELa έγραψε:Τάλως έγραψε: Ε πες το και για σενα. αφου και γιαε σενα ετσι ειναι. πανω κατω με τον τροπο που εγραψες εγραψα.![]()
ελπιζω ο υπευθυνος σε αυτη την ενοτητα να διασπασει ολα τα ασχετα εμ το νημα για να μην χαλασει απο ασχετα της ενημερωσης σχολια
Το νήμα είναι δικό σου και έχεις λόγο γι'αυτό. Παρακαλώ λοιπόν να μας υποδείξεις (με ποστ λινκς) ποια ποστς θέλεις -κρίνεις ότι πρέπει να διασπαστούν και η διαχείριση θα προβεί στη διάσπασή τους.
Στα υπόλοιπα δεν απαντώ. Θα λέω ότι θέλω εγώ να λέω, χωρίς υποδείξεις.
Ευχαριστώ.
πιστευω εχει η ενοτητα καποιον να την φροντιζει και θα δει ΑΝ υπαρχει κατι που ΔΕΝ αφορα τις συνεπειες τους τσιγαρου
οποτε το να κρινω εγω ενω δεν ειναι δουλεια μου ειναι ασχετο και δεν καταλαβα τον λογο που το ειπες.
το θεμα ειναι δικο μου. αλλα δεν ειναι δουλεια μου να κοιταζω για ασχετα πραγματα
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
- Τάλως

Η αληθεια ειναι πως ισως θα πρεπει να υπαρξει μια ολοκληρωμενη παιδεια η οποια θα μαθαινει απο μικρο σε καποιον ανθρωπο τι τον βλαπτει και τι οχι και μετεπειτα τι βλαπτει αυτον προσωπικα και κατοπιν το συνολοDivine Sinner έγραψε:Το τσιγαρο κοστίζει στο συστημα υγειας. δημιουγει αρρώστους οι οποιοι με την σειρα τους επιβαρυνουν το ΕΣΥ.
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
- Τάλως

Ναι καλα ολα αυτα. αλλα δεν μου απαντας στο βασικο.alkinoos έγραψε:Με την ανεργία στα ύψη και με μισθούς Βουλγαρίας που θα έχουμε λίαν συντόμως ,πόσοι θα μπορούν να πληρώνουν τα ταμεία τους ; Εκείνοι που πληρώνουν Τ.Ε.Β.Ε γύρω στα 850- 900 ευρώ το δίμηνο,συν το νοικί,συν ,συν συν ... Κια φάρμακα δεν υπάρχουν ,και γιατροί δεν υπάρχουν,πολλά δεν υπάρχουν,αλλά πάρε στα μούτρα μια δαιμονοποίηση στο τσιγάρο και πόσο μπαίνουν τα ταμεία μέσα από αυτό .Τάλως έγραψε:για να παμε λιγο στο οικονομικο κομματι.
μια και ποιο πανω ειδαμε για παροχες και ταμεια.
ειπε ο φιλος ο alkinoos μας λοιπον οτι δινει 500 το χρονο
εγω θα σας πως πως δινουμε 800 το χρονο
800 επι 45 χρονια κανει 36.000
οταν βγουμε στη συνταξη (δεν υπολογιζω εφαπαξ γιατι κοβεται αλλα μεχρι τωρα το παιρναμε)
εχουμε 400 το μηνα (να βαλουμε μικρη συνταξη τις ποιο μικρες) επι 12 μας κανει 4800 το χρονο
να βαλω 15 χρονια? ναι. ας βαλω 15 οχι πολλα... επι 4800 μας κανει 72.000 θα παρουμε σαν συνταξη
τα ταμεια παιρνουν αυτα τα 36.000 και κανουν επενδυσεις ωστε να μπορουμε να παρουμε μετα εμεις αυτα τα 72000 συνταξη σε βαθος 15 ετων.
Αλλα ρε παιδια. οταν απο το τσιγαρο εχεις τραγικα ποιο μεγαλες πιθανοτητες να χρειαστεις συσκευη υπνου
η θεραπειες υπερτασης και τοσα αλλα που πανε χερι χερι με αυτο και κοστιζουν δεκαδες χιλιαδες ευρω ειναι φανερο πως καπου ξεφευγει το πραγμα
οταν τα νουμερα ηδη απο τα πρωτα χρονια δεν "εβγαιναν" πως απαιτουμε ολα αυτα τα πραγματα? τετοιες συνταξεις και τετοιους μισθους καιαπο την αλλη να μη μας νοιαζει το ποσα σπαταλαει το συστημα υγειας απο τις αλογιστες πραξεις μας?
ουτως η αλλως οταν ηρθε στην εξουσια ο Αντρικος Παπανδρεου τοτε αρχισαμε τα τεραστια δανεια και τοτε αρχισαν και οι "χρυσες" εποχες στην χωρα που και ειχαμε μεγαλες αυξησεις σε μισθους και κατασπαταληση δημοσιου χρηματος
μια ματια να ριξει κανεις στο χρεος της χωρας ανα ετος θα το δει.
ετσι ηρθαν αυτα τα ποσα που γραφω πανω και εγιναν δυσαναλογα
οποτε αυτο που θελω να σου πω ειναι οτι αν και το κρατος ειναι ενα χαλι μαυρο (ας κανουμε οτι μπορουμε να το φτιαξουμε)
πρεπει τουλαχιστον εμεις που οπως λεμε ΝΟΙΑΖΟΜΑΣΤΕ
να το κανουμε σε ΚΑΘΕ τομεα που το ζημιωνει... και οχι μονο οπου μας βολευει. αυτο θελω να κανω σαφες
- Τάλως

Προπαγανδα ειναι ρε γιατι το κεφαλαιο θελει να χτυπησει το καλο aids και τα καλα ναρκωτικα που οταν κανουμε χρηση οπως τα πρεζονια στην πραγματικοτητα ωφελουμαστε .Divine Sinner έγραψε:Το Aids αρχικα διαδωθηκε αναμεσα στους ομοφυλοφιλους και τα πρεζονια. τα πρωτα διεσταυρωμενα κρουσματα ηταν ολως τυχαιως σε αυτην την κατηγορία.
ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΟΟΟ ΡΕΕΕΕΕΕ
Αντε πες τα αυτα σε εναν λαο που η μονη παραδοση που κραταει εχει να κανει καθαρα και μονο με το φαγητο και τις ορεξεις τουΟσων αφορα το φαϊ ναι θα πρέπει να αλλάξει η διατροφή μας σε εθνικο επίπεδο και ναι θα πρέπει ο νόμος να δωσει καποιες κατευθήνσεις και καποια αντικινητρα για την ανθυγιεινή διατροφη
- Τάλως

Παντως το θεμα αρχικα ηταν το κατα ποσο βλαπτει το τσιγαρο την κοινωνια.Dread έγραψε:Έχετε συνηδητοποιήσει, φαντάζομαι, οτι η συζήτηση που κάνετε εδώ και 5 σελίδες για το αν πρέπει να εξαιρεθούν οι καπνιστές απ' το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είναι εκτός τόπου, χρόνου και πραγματικότητας...![]()
η ουσια του ηταν αν ο καθε ενας απο εμας που καπνιζει θεσει τα γουστα του στην ακρη για το κοινο καλο.
δεν αφορα ουτε την εξαιρεση τους
ουτε το αν οι καπνιστες κανουν δηλωσεις του τυπου "εμενα δεν θα μου το κοψει κανεις"
Καποιοι "λογικοι" προφανως το ειδαν πατριωτικα και για αυτο συνεβει ισως
- Τάλως

Σωστα. και αφου εμεις τους βγαζουμε εκει μεσα τους 300Justme έγραψε:Αν υπήρχε παιδεία για το κάπνισμα θα είχαμε λύση αυτό το πρόβλημα όσο να ναι, αλλά επειδή τα καρτέλ και οι σκύλοι τους(πολιτικοί) δεν αφήνουν γιατί υπάρχει τεράστιο χρήμα , δεν παίζει να συμβεί.Τάλως έγραψε:Η αληθεια ειναι πως ισως θα πρεπει να υπαρξει μια ολοκληρωμενη παιδεια η οποια θα μαθαινει απο μικρο σε καποιον ανθρωπο τι τον βλαπτει και τι οχι και μετεπειτα τι βλαπτει αυτον προσωπικα και κατοπιν το συνολοDivine Sinner έγραψε:Το τσιγαρο κοστίζει στο συστημα υγειας. δημιουγει αρρώστους οι οποιοι με την σειρα τους επιβαρυνουν το ΕΣΥ.
Αν παράδειγμα δείχνανε στην πράξη, πως είναι ένας πνεύμονας με την πίσσα μέσα όταν τον ανοίγουν καθώς και ενημέρωση για τις χημικό-καρκινικές ουσίες που περιέχει θα το σιχαίνονταν αρκετά παιδιά.
και αφου εμεις μπορουμε να αλλαξουμε ακομα και το συνταγμα
τοτε ειναι τελικα στο χερι μας. και η τελικη ευθυνη δικη μας
Εδω εχω μια αποριαΑπο κει και πέρα, η υγειονομική περίθαλψη πρέπει να είναι για όλους ίδια, και όχι να την χωρίζουμε αναλόγως το τι ζωή κάνει ο κάθε ένας μας. Αν καπνίζει ή δεν καπνίζει, αν είναι μαύρος ή άσπρος....
Το ενα το οποιο αναφερεις το τσιγαρο δλδ ειναι μια αποφαση μας
το αλλο ειναι μια ιδιοτητα μας
προφανως οταν καποιον το δειχνεις για μια του ιδιοτητα ναι αυτο ειναι καθαρος ρατσισμος...
ομως αυτο που λεει το αρθρο ειναι κατι σαν το παραδειγμα παρακατω το οποιο ειναι και ερωτηση:
Ειμαι λοιπον εγω που μπορω να κανω καποια πραγματα ενα απο αυτα ειναι να εχω τη γνωση η την εξυπναδα να δω οτι αν επενδυσω στα ταδε ομολογα η αν παρω τα λεφτα μου απο καποια ομολογα και σε συνενοηση με αλλους αυτο γινει μαζικα και ετσι
χασους πολιτες αλλα και το συσστημα υγειας χρηματα απο "σιγουρα" ομολογα οπως ειχε συμβει επι Σημιτη.
Με κανει κακο???? γιατι? μια κινηση επιτρεπτη εκανα και απλα ημουν ποιο ικανος απο τους αλλους και εβγαλα χρημα μαζι με την ομαδα μου.
τοτε γιατι τους κατηγορουσαμε οταν εγινε το μπαμ στο χρηματιστηριο και εχασαν τα ταμεια τα χρηματα τους? 22 δις υπολογιζεται οτι ειχε χασει μονο το ΙΚΑ τοτε.
τους βριζουμε γιατι εκαναν κατι κακο.
Για αυτο μιλαω για συνολικη παιδεια και οχι απλα για το τσιγαρο.
το να μην κοιταμε να φαμε τους συνανθρωπους μας . ουτε να μας πιανει "οξεια γραψαρχιδινη' και να λεμε ΕΓΩ θα το κανω και χεστικα το τι θα συμβει και ποιος θα πληρωσει. πρεπει να γινει σαφες πως οταν κανουμε καλο στον εαυτο μας
πολλες φορες κανουμε καλο και στους γυρω μας χωρις παντα να γινεται αμεσα αντιληπτο απο εμας
Προφανως αυτο για το ποιο μιλαω για καπως ιδανικο αλλα πρεπει στη ζωη να εχουμε υψηλους στοχους
-
Divine Sinner
Επειδη δεν ξερω πολλους μαυρους Ελλήνες θα λεγα οτι η υγειονομικη περιθαλψη θα επρεπε να ειναι ιδια για ολους τους Ελληνες ασχετα με τα χαρακτηριστικα τους (μαυροι να ναι παντως δεν παιζει εκ των πραγμάτων) αλλα όχι άσχετα με τις επιλογές τους.Απο κει και πέρα, η υγειονομική περίθαλψη πρέπει να είναι για όλους ίδια, και όχι να την χωρίζουμε αναλόγως το τι ζωή κάνει ο κάθε ένας μας. Αν καπνίζει ή δεν καπνίζει, αν είναι μαύρος ή άσπρος....