ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2531
Εγγραφή: Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:05
Φύλο: Γυναίκα

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από Eva Luna » Κυρ 09 Δεκ 2012, 10:39

Εγω βρηκα σε σκονη στην λαικη, την πηρα, μαρκα δεν ρωτησα.
Την εβαλα σε ζυμαρικα. Νταξει, μονο εγω τα εφαγα, αλλα γιατι οχι σε σκονη;
:conf:
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 610
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 21:07
Φύλο: Άνδρας

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από Kostakis » Κυρ 09 Δεκ 2012, 15:00

Νταξει, μονο εγω τα εφαγα, αλλα γιατι οχι σε σκονη;
Με όσα έχω αναφέρει μέχρι στιγμής δεν μπορείς να "χαραμίσεις" την σπιρουλίνα μέσα στα μακαρόνια
και τα κάθε μακαρόνια. Τα μακαρόνια θα σου δώσουν υδατάνθρακες για ενέργεια, τίποτα περοσσότερο.
Η σπιρουλίνα από την άλλη μπορεί να λειτουργίσει πολύ ευεργετικά και είναι κρίμα να πηγαίνει στράφη.

Άποψη μου είναι να την βάλεις σε νεράκι και να την πιείς ενδιάμεσα στα γεύματα.
Η σκόνη είναι καλύτερη μορφή δεν είπα το αντίθετο. Είναι μακράν πιο εύκολη η αφομίωση της λόγο της
αύξηση επιφάνειας αντίδρασης. Και η πιο SOS πληροφορία είναι η εξής: Όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά.
Τα σύνθετα γεύματα με τα πολλά ετερόκλητα στοιχεία κάνουν πιο δύσκολη την θρέψη και παράγουν προϊόντα
ατελούς μεταβολισμού.

Ξανά ποστάρω τα κριτίρια επιλογής μια σπιρουλίνας:
Για να συνοψίσω, 3 είναι τα κριτίρια που πρέπει να καθορίζουν την επιλογή της σπιρουλίνας:

1ον: Να είναι βιολογικής καλλιέργειας. Η σπιρουλίνα παράγεται μέσα σε νερό συγκεκριμένης θερμοκρασίας ανάλογα το είδος της. Όλοι οι υδρόβιοι οργάνισμοι είναι εξαιρετικά επιρρεπείς στην μόλυνση. Η άμεση επαφή με το νερό απαιτεί εξαιρετικές συνθήκες ώστε το προϊόν που μεγαλώνει μέσα του είναι καθαρό. Επίσης η οποιαδίποτε χρήση χημικής ουσίας μπορεί να αποβεί λάθος μιας και τα υπολείματα φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων θα περάσουν μέσα στον τρόφιμο και στην συνέχεια μέσα στον οργανισμό μας. Συνήθως οι καλές εταιρίες παραγωγής έχουν διασφάλιση ποιότητας από 2 και περισσότερους οργανισμούς, ο ένας εκ των οποίων πρέπει να είναι κρατικός. Με αυτό τον τρόπο μειώνουμε την πιθανότητα να μας έχουν κοροϊδέψει. Σε αυτά τα θέματα ωστόσο ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε εντελώς σίγουροι.

2ον: Κατεργασία με χαμηλή θερμοκρασία για την διασφάληση την ύπαρξης των ενζύμων και την καλή ποιότητα των βιταμινών (τα μέταλα δεν επιρεάζονται από την θερμοκρασία). Συνήθως οι καλές εταιρίες κάνουν "ψυχρή ταμπλετοποίηση" με μηχανικά μέσα και νέες τεχνικές ώστε το προϊόν να παραμείνει όσο πιο φυσικό γίνεται. Όπως επίσης κάνουν φυσική αποξήρανση χωρίς χημικά μέσα.

3ον: Η μη υπάρξη χημικών εκδόχων όπως έξτρα βιταμίνες, σίδηρος και σίλικα. Η σίλικα χρησιμοποιείται από την εταιρίες για το δέσιμο της ταμπλέτας. Προσοχή δεν λέω ότι η σίλικα μπορεί να βλάψει τον οργανισμό αλλά μιας και θα δώσουμε τόσο χρήμα, τουλάχιστον ας το πάρουμε όσο πιο φύσικο γίνεται. Θα δείτε στις καλές τις σπιρουλίνες αναγράφει ότι δεν υπάρχουν έκδοχα και ότι είναι 100% σπιρουλίνα.

Δεν θέλω να μπω στην διαδικασία να διαφημίσω καμία εταιρία. Απλά η τελευταία σειρά σπιρουλίνας που έβγαλε μια ελληνική εταιρία και είναι σε σκόνη δείχνει ότι τα τηρεί τα προαναφερθέντα χωρίς να βάζω το χέρι μου στην φωτιά. Εγώ από προσωπική έρευνα έχω βρει δυο εταιρίες ξένες να πληρούν και τα 3 κριτήρια. Όποιος ενδιαφέρεται ας μου στείλει Pm να του πω ποιές είναι, γιατί όπως είπα δεν θέλω να κάνω διαφήμιση σε καμία εταιρία.
Ξέρω πως μπαίνουν πολλά "πρέπει" αλλά δεν γίνεται αλλιώς. Θέλει πολύ κόπο και γνώση η διατροφή και η θρέψη. Είναι τέχνη!
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2531
Εγγραφή: Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:05
Φύλο: Γυναίκα

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από Eva Luna » Κυρ 09 Δεκ 2012, 20:21

Α, τωρα καταλαβα. Θενκς Κωστα. :)
Στειλε μου οταν μπορεσεις με π.μ. την εταιρεια που λες.
Θα την ψαξω στην εδω αγορα αν υπαρχει.
Πολυ σωστο αυτο που λες, οσο πιο απλα τοσο πιο καλα.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 15826
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 345 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 09 Δεκ 2012, 23:56

Ωραίο τόπικ αν και θα έπρεπε να είναι διευρυμένο και να περιλαμβάνει και άλλες υπερτροφές και την κριτική τους ή τις ιδιότητες τους.

Όπως π.χ το φύτρο Αλφα Αλφα, μελι Manuka, σπόροι chia ή ...........κανναβουρόψιχα πηγή πρωτεϊνης και νοστιμότατη. Υπάρχει και σπιρουλίνα αποξηραμένη σε φυσική μορφή που τρώγεται σαν φαγητό στη σαλάτα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 610
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 21:07
Φύλο: Άνδρας

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από Kostakis » Τρί 11 Δεκ 2012, 13:19

Ωραίο τόπικ αν και θα έπρεπε να είναι διευρυμένο και να περιλαμβάνει και άλλες υπερτροφές και την κριτική τους ή τις ιδιότητες τους.
Νομίζω ότι έχει συμβεί από μόνο του σε αυτή την ενότητα μιας και θίχτικαν θέματα σχετικά με τα "superfoods".
Άπλα επειδή βλέπω ότι το topic έχει μεγάλη επισκεψιμότητα -κάτι που με χαροποιεί πολύ- προσπαθώ όσο το δυνατό να βγαίνει μια ξεκάθαρη εικόνα στους αναγνώστες. Είναι η πολυφωνία δεκτή -αλίμονο- αλλά πρέπει να υπάρχει μια συγκεκριμένη σταθερή γραμμή για να μην μπερδεύται ο αναγνώστης. Αυτό αναγκαστικά ίσως να βγάζει εκ μέρους μου μια εικόνα ακυρότικη για πολλά από όσα λέγονται, αλλά το δηλώνω σε καμία περίπτωση δεν διεκδικώ το αλάθητο.
Είναι τα θέματα αυτά σχετικά με την ειδικότητα μου, όπως επίσης και με την εμπειρία μου πάνω στην φύση του internet (καταιγισμός πληροφοριών) που ωφείλω να γίνομαι "κακός".
Όπως π.χ το φύτρο Αλφα Αλφα, μελι Manuka, σπόροι chia ή ...........κανναβουρόψιχα πηγή πρωτεϊνης και νοστιμότατη. Υπάρχει και σπιρουλίνα αποξηραμένη σε φυσική μορφή που τρώγεται σαν φαγητό στη σαλάτα.
Τώρα πάμε λίγο στις τροφές που προανέφερες για να προσπαθήσω να κάνω κατανοητά κάποια πράγματα σχετικά με αυτά τα τόσο πολυδιαφημισμένα τρόφημα.
Όσον αφορά τα φύτρα, προσωπικα δεν μπόρεσα να τα χωνέψω ως οργανισμός ποτέ. Η υπάρχουσα αντίληψη είναι ότι τα φύτρα είναι εξαιρετικά για την υγεία μας, μιας και καταναλώνονται ωμά. Τα μουλιάζουμε στο νερό μέχρι να βλαστήσουν και ύστερα τα τρώμε. Είναι γεγονός ότι τα στοιχεία των φύτρων πολλαπλασιάζονται από αυτή την διαδικασία αλλά τηρώ τις επιφυλάξεις στο κάτα πόσον αυτά πέπτονται στον ίδιο βαθμό.
Από το πιτόγυρο σίγουρα είναι καλύτερα πάντως!

Chia seeds, ένα προϊόν πολυδιαφημισμένο και μαρκεταρισμένο. Πολλές υπερβολές γράφτηκαν γιαυτό και είμαι πολύ επιφυλακτικός.

Κανναβουρόψυχα, μία υπέροχη πηγή καλής πρωτεϊνης. Κυκλοφορούν σκευάσματα με ψυχρή κατεργασία στο εμπόριο. Αρκετά μεγάλη απορρόφηση, όχι όμως όσο λένε. Απαίσια γεύση. Άποψη μου είναι ότι άμα δεν γυμνάζεται κάποιος συστηματικά και έντονα δεν χρειάζεται να την πάρει. Αν πάλι γυμνάζεται για ένα μεταπροπονητικό γεύμα -εντός μισής ώρας- μάζι με ένα φρούτο στο μπλέντερ είναι ότι πρέπει.

Τώρα όσον αφορά την σπιρουλίνα στις σαλάτες, γιατί αντί σπιρουλίνας να μην βάλεις για ντρέσινγκ ένα μίγμα ηλιόσπουρου και κολοκυνθόσπουρου;
Μπορείς να τα βρεις εύκολα και σε ποιότητα εξαιρετική, δίνοντας πάντα τα χρήματα σου στην Ελληνική αγορά και παραγωγή. Σου υπογράφω ότι όσο "πλούσια" και αν είναι η τροφή δεν μπορεί να συγκριθεί με την αξία της βιολογίας ωρίμανσης. Γιαυτό καλύτερα να ξέρεις πότε βγαίνει το ξυνόμηλο ή το γκόλντεν ντελίτσιους και να παίρνεις το σωστό φρούτο στον καιρό του, έστω και με την διαφορά των 20 ημερών απο ποικιλία σε ποικιλία. Για μένα αυτό είναι πιο συμαντικό. Ας πούμε τώρα άμα πάρεις μαρούλι θα είναι ένα μηδενικό στο τραπέζι σου, αλλά άμα πάρεις την άνοιξη θα έχεις τα καλύτερα δυνατά μαρούλια. Όπως επίσης να ξέρεις μια, μια ποικιλιά πότε βγαίνει ακριβώς ώστε να παίρνεις την καλύτερη δυνατή εποχή.

Δώστε έμφαση στην βιολογία ωρίμανσης και στην τοπικότητα της παραγωγής, αυτό για μένα είναι το πιο σημαντικό.
Όσο πιο απλά, τόσο πιο καλά!

Τέλος, για το μέλι. Θα το πω όσο πιο δυνατά μπορώ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ!!!
:)
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 11 Δεκ 2012, 13:50

Kostakis έγραψε: Όσον αφορά τα φύτρα, προσωπικά δεν μπόρεσα να τα χωνέψω ως οργανισμός ποτέ. Η υπάρχουσα αντίληψη είναι ότι τα φύτρα είναι εξαιρετικά για την υγεία μας, μιας και καταναλώνονται ωμά. :)
Δεν είναι απαραίτητο να καταναλώνονται ωμά.
Μπορούν κάλλιστα να μαγειρευτούν.
Απλώς δεν χρειάζεται να ψηθούν για πάρα πολύ ώρα.
Ούτε επίσης χρειάζεται να γεμίσει κανείς ένα πιάτο φύτρα
και να αρχίσει να τα μασουλάει.
Παν μέτρο άριστον.
Μια βασική επιδίωξη των ωμοφάγων
είναι η διοχέτευση στον οργανισμό ενζύμων.
Αυτό μεταξύ άλλων,
είναι που κάνουν τα φύτρα και η ωμοφαγία γενικά.

Μιας και φαίνεσαι γνώστης περί διατροφικών
και αρκετά ισορροπημένος περί των διατροφικών μοδών
Μήπως θα ήθελες να μας μιλήσεις λιγάκι για τα ένζυμα?
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 610
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 21:07
Φύλο: Άνδρας

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από Kostakis » Τρί 11 Δεκ 2012, 15:08

Μήπως θα ήθελες να μας μιλήσεις λιγάκι για τα ένζυμα?
Πολύ ωραίο θέμα και σε ευχαριστώ που μου δίνεις την ευκαιρία να αναπτύξω κάποια πράγματα. Έχω αναφέρει κάποια πράγματα περί ενζύμων εδώ μέσα αλλά είναι τώρα ευκαιρία να το αναλύσω κάπως πιο διεξοδικά. Θα προσπαθήσω πάλι να μην βάλω επιστημονικούς όρους μέσα για να μην γίνει βαρετό.

Λοιπόν, το όλο θέμα το ενζύμων το άρχισαν οι ωμοφάγοι μέσα στην παραζάλη και τον ταλιμπανισμό της θεωρίας τους. Έχουν εν μέρη δίκιο ως προς την σπουδαιότητα των ενζύμων μιας και αυτά αποτελούν τα κλειδιά των αντιδράσεων μέσα στους οργανισμούς. Αν μπορούσαμε να δώσουμε ένα γενικό κανόνα για τον ρόλο των ενζύμων αυτός θα ήταν ο εξής: Τα ένζυμα είναι οι καταλύτες των αντιδράσεων μέσα στο σώμα μας. Δηλαδή το ένζυμο βοηθάει την πραγματοποίση της χημικής αντίδρασης.

Τα ένζυμα παράγωνται κυρίως στο πανγκρεας το οποίο βρίσκεται στην αριστερή πλευρα το σωματός μας στο ίδιο περίπου ύψος με το συκώτι. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες ενζύμων αλλά οι δύο που μας ενδιαφέρουν είναι τα μεταβολικά ένζυμα και τα πεπτικά ένζυμα. Γενικολογώ αλλά αυτό είναι απαραίτητο για να γίνουν κατανοητά κάποια πράγματα.

Τα μεταβολικά ένζυμα τα οποία υποδιαιρούνται σε πολλές κατηγορίες έχουν πολλάπλους ρόλους σε χιλιάδες αντιδράσεις μέσα στο σώμα μας. Αν μπορούσαμε να δώσουμε ένα γενικό ρόλο αυτών των ενζύμων θα λέγαμε ότι "αυτά" πραγματοποιούν πολλές αντιδράσεις της φυσικής λειτουργίας του σωματός μας συμπερλαμβανομένης και την αυτοθεραπείας (ας μου επιτραπεί ο όρος).

Τα πεπτικά ένζυμα από την άλλη παίζουν τον ρόλο που λέει και το όνομα τους βοηθόντας την πέψη. Η εξελιξη του ανθρώπου βοηθήθηκε από αυτά τα ένζυμα. Τι θέλω να πω με αυτό; Οι δυσκολίες στην εποχή των παγετώνων και η αναγκαστική κατανάλωση κρέατος σε ανάλογες εποχές αποτέλεσαν το κλειδί στην εξελικτική νίκη και κυριάρχιση του άνθρωπου στο γήινο οικοσύστημα. Το γεγονός ότι ο άνθρωπος κατάφερε να καταναλώσει κρέας (ψήνοντας το) αποτελεί περίτρανο παράδειγμα της βοήθειας τον πεπτικών του ενζύμων. Τα ένζυμα αυτά βοήθησαν τον άνθρωπο να το πέψει και να επιβιώσει, έστω και πληρώνοντας κάποιο τίμημα (υπάρχουν ευρήματα ανθρωπολογικών ερευνών που δείχνουν την παρουσία οστεοαρθρίτιδας σε σκελετούς ανθρώπων από την εποχή των παγετώνων, λόγο της υψηλής κατανάλωσης κρέατος). Έτσι μπορεί από την μία εμείς να μην έχουμε τα ένζυμα να πέψουμε την κυτταρίνη των φυτών όπως οι αγελάδες, η φύση όμως μας έδωσε ένα άλλο εξελικτικό πλεονέκτιμα.

Ο άνθρωπος έχει πεπερασμένο αριθμό πεπτικών ενζύμων σε μια τράπεζα στο σώμα του. Αυτός ο αριθμός υπάρχει εκ γεννετής.

Υπάρχει ένας δεσμός και μια αλληλεπίδραση μεταξύ αυτών των δυο κατηγοριών ενζύμων.

Αλλάζω θέμα τώρα για να το ενώσω αργότερα. Τα τρια κύρια μακρομόρια που διατηρούν στην ζωή τον άνθρωπο είναι τα εξής: Πρωτεινες, λίπη και υδατάνθρακες. Οι πρωτεινες αποτελούνται απο τα αμινοξέα που πολλά μαζί στην σειρά μας κάνουν την πρωτεινη. Τα λίπη αποτελούνται απο τα λιπαρά οξέα και οι υδατάνθρακες χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες, τις αμυλούχες (βραδείας καυσης) και τις σακχαρούχες (ταχείας κάυσης). Κάθε ένα από αυτά τα μακρομορία επιτελούν έναν σκοπό μέσα στο σώμα μας. Οι πρωτεινες είναι οι δομικοί λίθοι, οι υδατάνθρακες αποτελούν το καύσιμο που μας δίνει ενέργεια και τα λίπη παίζουν πολλαπλούς ρόλους και αυτά με την σειρά τους.

Η τροφή ακόμα και με την οπτική επαφή αρχίζει και ενεργοποιεί το σώμα αναγνωρίζοντας την ανοσοβιολογικά. Αρχίσουν και λειτουργούν η χολή και τα πεπτικά υγρά καθώς μπαίνει στο στόμα μας. Όταν η τροφή είναι ωμή μαζί με τα τρια μακρομόρια που περιέχει, φέρει μαζί και κάποια ένζυμα.
Γενικά τα λίπη διασπόνται απο το ένζυμο λιπάση, οι πρωτεινες απο το ένζυμο πρωτεαση και οι υδατάνθρακες απο το ενζυμο αμυλάση.

Με λίγα λόγια η ωμη τροφή φέρει μαζί της τα ένζυμα που θα την διασπάσουν. Αυτό συνεπάγεται εύκολη πέψη.

Όλα τα ένζυμα καταστρέφονται πάνω από τους 42 βαθμούς και αυτός είναι στάνταρ κανόνας. Συνεπώς όταν μιλάμε για μαγειρεμένη τροφή ας ξεχάσουμε τα ένζυμα.

Τι συμβαίνει όμως όταν τρώμε τροφή χωρίς ένζυμα (μαγειρεμένη); Το σώμα μπαίνει τότε στην διαδικασία να πάρει ένζυμα από την τράπεζα του ή ακόμα πιο συχνά (και για να προστατέψει το απόθεμα του) "μεταφράζει" τα μεταβολικά ένζυμα σε πεπτικά με αναλογία 10 προς 1. Δηλαδή, δέκα μεταβολικά για ένα πεπτικό. Όλος αυτός ο κάματος εκ μέρους του σώματος ονομάζεται θερμογένεση. Η θερμογένεση συμβολίζει τον κόπο που χρειάζεται το σώμα για να πέψει μια τροφή και δεν το καταφέρνει πάντα στο 100%. Έτσι γεννιούνται στο σώμα τα προϊόντα ατελούς μεταβολισμού ή αλλιώς τοξίνες. Γιαυτο λέω ξανά και ξανά ότι πρέπει να γεύματα μας να είναι απλά και ελαφριά ώστε να μπορέσει το σώμα μας να αναγνωρίσει την τροφή και να την πέψει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό χωρίς να τον αποσπούν τα ετερόκλητα στοιχεία (μεγάλη ποικιλία).

Οι ωμές τροφές έχουν ελάχιστη θερμογένεση και ιδιαίτερα τα σάκχαρα που χωρίς καμία προσπάθεια μπαίνουν αμέσως στο αίμα μας. Η τροφή με την μικρότερη θερμογένεση είναι το μέλι. Όταν φάμε μια μπριζόλα, αυτή καθώς μπει στο στομάχι πρέπει να διασπαστεί -απο τα ένζυμα που παράχθηκαν απο το παγκρεάς μας- σε αμινοξέα και ούτο καθεξίς. Έτσι μετά από μεγάλα και με ποικιλία γεύματα νιώθουμε κουρασμένοι και αδύναμοι γιατί το σώμα τρέχει να καλύψει όλο αυτό το μπάχαλο και αντί να παίρνουμε ενέργεια, συμβαίνει το αντίθετο. Στην τούρκικη κουζίνα αμα το έχεις παρατηρησει υπάρχουν και τα πιο βαρειά γλυκά το οποία ήρθαν για να καλύψουν τα πλούσια γεύματα (μεζέδες και ποικιλία) γιαυτόν ακριβώς τον λόγο, για να δώσουν ενέργεια στο σώμα να κάνει όλη αυτή την δουλεία. Είδες η λαϊκή σοφία άθελα της, δίνει κάποιες λύσεις.

Τώρα θα μου πεις γιατί οι ωμές τροφές για πολλούς είναι βαριές στο στομάχι και θα έχεις και δίκιο. Η απάντηση είναι απλή, γιατί έτσι μάθαμε! Με αυτόν τον τρόπο για κάποιον είναι πιο καλό να φάει μια μπουγάτσα το πρωι και να είναι μια χαρά αλλά ο ίδιος αμα πιει δυο ποτήρια φυσικό χυμο πορτοκάλι θα έχει ενοχλήσεις. Όμως η μπουγάτσα και η κάθε μπουγάτσα ουσιαστικά θα του ρουφίξει την ένεργεια μην προσφέροντας τίποτα ουσιαστικό στο σώμα.

Τι μπορούμε να κάνουμε εμείς τώρα; Προσωπικά δεν μπορώ να εγκαταλήψω το μαγειρευτό φαγητό και είναι δύσκολο να βγάλει την κατσαρόλα από την στιγμή που αυτή υπάρχει στον ανθρώπινο πολιτισμό τα τελευταία 7000 χρόνια. Υπάρχει όμως ένα κόλπο που μπορείς να κάνεις με τα βοτάνα. Υπάρχει μια ομάδα χολαγογών βοτάνων που με την κατανάλωση τους διεγήρουν την χολή και τα πεπτικά υγρά. Έτσι ένα αφέψημα από μέντα πριν το φαγητό προετοιμάζει το σώμα γιαυτή την δουλειά όπως επίσης και ένα μήλο μετα το φαγήτο θα δώσει πεπτικά ένζυμα (το μήλο εμπεριέχει μέσα πεπτικα ένζυμα) που θα βοηθήσουν την πέψη και θα δώσουν ενέργεια για την κάληψη του φαινομένου της θερμογένεσης. Έτσι βοηθάς το σώμα σου να μεταβολίσει ότι τροφή έχει εισάγει μέσα του, χωρίς να μαζεύει τοξίνες.

Ελπίζω να σε κάλυψα. Προσπάθησα να τα απλοποιήσω πολύ γιατί ειλικρινά το θέμα είναι τεράστιο.
Αυτά!
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 11 Δεκ 2012, 15:18

Κωστή, ό,τι μας δίνεις για το τεράστιο αυτό θέμα, είναι ευπρόσδεκτο και σ'ευχαριστουμε. Μας ξεστραβώνεις αρκετά πάνω σ'αυτά. :urock:

Να πω ότι παιρνω Ωμέγα 3 full spectrum της Solgar και ειδα την υγειά μου με χοληστερίνη στο 180 και πολύ υψηλά την καλή μου (γύρω στα 70)
παιρνω επίσης κατά καιρούς (δεν είμαι τακτική στις λήψεις, γιατί ποτέ δεν χαπακωνόμουν στη ζωη μου) και το OMNIUM phytonutrient rich miltiple vitamin and mineral foruma της ίδιας εταιρίας και η αίσθηση ευεξίας που έχω είναι φανερή με διακριτή τη διαφορά που είχα πριν το πάρω.. Δηλαδή σε επίπεδα ενέργειας, αντοχών κλπ, είμαι οπως ήμουν πριν 15 χρόνια (χωρίς υπερβολές).
Ευχαριστώ το αδέρφι μου που μου τα πήρε δηλαδή, γιατί εγώ σίγουρα δε θα διέθετα το ποσό για να τα πάρω.
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 11 Δεκ 2012, 15:21

ArELa έγραψε:phytonutrient rich miltiple vitamin and mineral foruma
formula εννοουσα. Έλεος!: :lol: :lol:

(πρέπει να λείψω κι άλλο απ'το forum μου φαίνεται :loco: )
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2531
Εγγραφή: Κυρ 28 Νοέμ 2010, 18:05
Φύλο: Γυναίκα

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από Eva Luna » Τρί 11 Δεκ 2012, 18:45

ArELa έγραψε:Κωστή, ό,τι μας δίνεις για το τεράστιο αυτό θέμα, είναι ευπρόσδεκτο και σ'ευχαριστουμε. Μας ξεστραβώνεις αρκετά πάνω σ'αυτά. :urock:
Ετσι ειναι. Σ' ευχαριστουμε!
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 11 Δεκ 2012, 19:07

Πολύ κατατοπιστικό το κείμενο σου για τα ένζυμα.
Ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση.

Το συμπέρασμα που βγάζω διαβάζοντας τα γραφόμενα σου είναι ότι
όντως η ωμοφαγία είναι χρήσιμη
και ότι η θεωρεία της ωμοφαγίας δεν είναι ταλιμπανισμός.
Το μαγείρεμα από ότι κατάλαβα καταστρέφει (42βαθμοί και άνω)
τα απαραίτητα ένζυμα.
Επίσης είναι γνωστό οτι με το μαγείρεμα καταστρέφονται
και άλλα όπως οι βιταμίνες πχ.
Δεν είμαι θιασώτης της ωμοφαγία, -ακόμη-
αλλά παρατηρώντας τον εαυτό μου, που το εφαρμόζω
μια δυο ημέρες την εβδομάδα, αντιλαμβάνομαι
ότι μου είναι εξαιρετικά χρήσιμο.
Επίσης όποιος δεν είναι φανατικός
- που κανείς δεν χρειάζεται να είναι-
μπορεί να κάνει συνδυασμό τροφών σε ένα πιάτο.
Πχ μια ωραία σούπα λαχανικών, μαγειρεμένη,
όπου το σπανάκι η το σέσκουλο η ότι άλλο ωραίο ντόπιο
πράσινο λαχανικό,αντί να μαγειρευτεί μαζί με τα υπόλοιπα
(πατάτες καρότα κολοκύθια κλπ) να μπει στο τέλος ψιλοκομμένο.

Αναφέρεις ότι τα ένζυμα είναι στον οργανισμό μας ένα πεπερασμένο σύνολο. Άρα κάποτε ελαττώνονται, πράγμα που σημαίνει
ότι καθώς μεγαλώνουμε η κατανάλωση περισσότερης ωμής τροφής
είναι όλο και πιο ωφέλιμη. Σωστα?
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 15826
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 345 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από doctormarkon » Τετ 12 Δεκ 2012, 07:08

Πολύ ωραία θέματα.

Η ωμοφαγία είναι ολόκληρη επιστήμη. Είναι χρήσιμη αλλά δεν είναι ανάγκη να γίνει κάποιος αποκλειστικός ωμοφάγος. Κάποια ωμοφαγικά στο τραπέζι μας είναι θαυμάσια.

Τα φύτρα. Εξαρτάται από τα φύτρα. Φύτρα από φύτρα διαφέρουν.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες κάτω από 20 ευνοούν το φύτρωμα της ροβίτσας.
κάνει ένα πολύ ωραίο φύτρο μέσα σε δύο μέρες

Από τα φύτρα το φύτρο ραπανακιού είναι πολύ νόστιμο.

Το κανναβούρι υπάρχει στο εμπόριο αποφλοιωμένο σε φυσική μορφή σαν κουκουνάρι. Η γεύση του μοιάζει με φυστίκι Αιγίνης και της Ελλάδας το κλίμα ευνοεί την κάνναβη. Πρόκειται για ένα πολύ παρεξηγημένο φυτό. Μόνο η μαύρη φούντα μαστουρώνει. Τα υπόλοιπα μέρη του φυτού είναι πολύτιμα.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 610
Εγγραφή: Σάβ 15 Μάιος 2010, 21:07
Φύλο: Άνδρας

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από Kostakis » Τετ 12 Δεκ 2012, 12:03

Κωστή, ό,τι μας δίνεις για το τεράστιο αυτό θέμα, είναι ευπρόσδεκτο και σ'ευχαριστουμε. Μας ξεστραβώνεις αρκετά πάνω σ'αυτά.
Ειλικρινά χαίρομαι! :)
και ότι η θεωρεία της ωμοφαγίας δεν είναι ταλιμπανισμός.
Ταλιμπανισμός είναι το γεγονός ότι κάποιοι την έκαναν θρησκεία και αυτό είναι κλασικό λάθος σε αυτές τις περιπτώσεις.
Πχ μια ωραία σούπα λαχανικών, μαγειρεμένη,
όπου το σπανάκι η το σέσκουλο η ότι άλλο ωραίο ντόπιο
πράσινο λαχανικό,αντί να μαγειρευτεί μαζί με τα υπόλοιπα
(πατάτες καρότα κολοκύθια κλπ) να μπει στο τέλος ψιλοκομμένο.
Θα σου πω πως το βλέπω εγώ από την μεριά μου. Άποψη μου είναι ότι η σούπα -όπως χορτόσουπα- αρκεί να έχει τα χόρτα εποχής και θα είναι μια χαρά. Δηλαδή, οι υπάρχοντες συνδιασμοί -έτσι όπως έφτασαν σε έμας- είναι και επιστημονικά ορθοί. Είναι αυτή η λαϊκή σοφία που έγραψα και πιο πάνω, την οποία δυστυχώς την έχουν ξεχάσει λόγο της παρα-μόρφωσης.

Υπάρχει ένας κανόνας, εφόσον μιλάμε για μαγειρευτό φαγητό, ποτέ να μην υπερβαίνεις τα 5 υλικά. Δεν μιλάω για λάδι ή αλάτι, αλλά για τα λαχανικά που θα βάλεις μέσα στην σούπα σου. Δηλαδη, μην μπαίνεις στην διαδικασία να σκέφτεσαι τι ωμό θα βάλεις μέσα στο φαγητό σου, είναι τέτοιες οι συνήθειες μας που γρήγορα θα δεις ότι το παρατάς. Μπορείς αντ' αυτού να έχεις μία σαλάτα και ένα φαγητό. Κατανάλωσε πρώτα την σαλάτα και μέτα το φαγητό. Προσπάθησε να προσθέσεις λάδι προς το τέλος και προσπάθησε να τρως μόνο της εποχής. Ο γενικός κανόνας είναι να παραμείνουν τα πράγματα απλά για να είναι εύκολα εφαρμόσιμα.

Επίσης όσο περισσότερο νερό υπάρχει τόσο περισσότερα στοιχεία διαφεύγουν στο νερό. Έτσι άμα βράσεις μπρόκολο μην το κάνεις σε πολύ νερό. Βάλε το νερό να βράσει και όταν αρχίσει ρίξε μέσα το πρόκολο για 10 λεπτα το πολύ. Θα σας πω και ένα κόλπο να κάνετε με το μπρόκολο και του κουνουπίδι, πριν το βάλεις στο νερό για να βράσει κράτα λίγο ωμό μπρόκολο. Αυτό το ωμό κομμάτι κόψτο μικρά κομματακια με το μαχαίρι και μετα στο ντρέσινγκ που θα κανεις με λάδι και λεμόνι βάλτο μέσα. Αυτό το ωμό έχει ένζυμα τα οποία θα βοηθήσουν το βρασμένο να γίνει εξαιρετικά εύπεπτο. ;)

Τώρα όσον αφορά τις σαλάτες και τα ωμά φαγητά κράτησε τους παρόντες συνδιασμούς γιατί έχουν της αξία τους. Τώρα το χειμώνα δηλαδή, το λάχανο με το καρότο είναι ότι πρέπει και πολύ καλό για το στομάχι. Μόλις μπει η άνοιξη, το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, ο άνιθος και το ραπανάκι είναι και συνδιαστικά πολύ συμαντικά και παίζουν τον εποχικό τους ρόλο. Την άνοιξη -πάντα μα πάντα- χτυπάν τα εγκεφαλικά και τα καρδιακά στους άνδρες. Εσείς οι γυναίκες λόγο απώλειας αίματος δεν έχετε τέτοια προβλήματα γιατί χάνετε το "κακό" αίμα μια φορά το μήνα και αυτό είναι ευεργετικό για το σώμα. Οι άνδρες από την άλλη δεν μπορούν να διοχετεύσουν τα κακά στοιχεία κάπου και έτσι μπαίνωντας στην άνοιξη αρχίζουν οι αποτοξινωτικές κρίσεις.

Αυτές οι κρίσεις -όντας ένας οργανισμός φουλ τοξινομένος- προκαλούν την νόσηση και αυτή είναι η ουσιαστική διαφορά μεταξύ δυτικής ιατρικής και ιπποκράτιας ιατρικής στον τρόπο που αντιλαμβάνονται της αρρώστεια. Έτσι καθόλου τυχαία τα φρούτα και τα λαχανικά τις άνοιξης παίζουν τον ρόλο του καθαρτικού με λαχανικά που περιέχουν φυσικούς σάπωνες καθαρίζουν το εσωτερικό μας και όπως είπα και πιο πάνω η κλασικη μαρουλοσαλάτα στον συνδιασμό που είπα είναι διουριτική (που σημαίνει αποβολή κακών στοιχείων με τα ούρα) εύπεπτη και εξαιρετικά ευεργετική. Τίποτα μα τίποτα στην εποχικότητα δεν είναι τυχαίο. Γιαυτο κατεψυγμένα σπανάκια και αρακάδες -άποψη μου- καλύτερα να καταλαναλώνονται στην εποχή τους γιατί έχει σημασία για την βιολογία του σώματος μας. Αυτά τα φρούτα και τα λαχανικά άμα το δούμε εξελικτικά μεγάλωσαν και αλληλεπίδρασαν και κατ' ουσίαν διαμόρφωσαν τον άνθρωπο στην τελική του μορφή (τα τελευταία 200.000 χρόνια πήρε ο homo sapiens την τελική του μορφή).

Έτσι καλό θα ήταν να κάνεις εισαγωγή ωμών τροφών σιγά σιγά και να το αυξήσεις μέχρι να φτάσει στο 80%. Αλλά αυτό πρέπει να γίνει σιγά σιγά για να συνηθίσει το στομάχι και το σώμα γενικότερα. Προσωπικά μπορεί να φάω και δύο μαγειρευτά γεύματα την ημέρα ή σκέτα ή με σαλάτα. Όλη η υπολοίπη διατροφή είναι φρούτα, λαχανικά και ξηροί καρποί και πολλά βότανα (τσάι του βουνού πχ).

Θέλω να προσθέσω κάτι ακόμα για τα φρούτα. Τα φρούτα δεν προκαλούν σάκχαρο, η βιομηχανοποίηση της τροφής, η υπερκατανάλωση κρέατος και εκποιημένων τροφήμων το προκάλεσε αυτό. Ο άνθρωπος έτρωγε φρούτα από την καταβολή του. Η συκιά που είναι ένα μην υβριδοποιημένο δέντρο συνόδευσε και έθρεψε τον άνθρωπο για χιλιάδες χρόνια, συνεπώς μην τα φοβάστε. Τις κοκακόλες και το φαστ φουντ να φοβάστε, τις μαργαρίνες, τις φυτίνες, τις τροφές μέσα σε κουτιά και μπουκάλια, τα καμένα λάδια, το στρεσαρισμένο κρέας τίγκα στην χημεία και αυτό το απαίσιο πράγμα που λέγεται γάλα του εμπορίου. Όλα αυτά έδωσαν στον άνθρωπο νοσήματα που δεν είχε δει πριν όπως σάκχαρο, καρδιακά, αυτοάνοσα και αρθρίτιδες. Με όλα αυτό το μπάχαλο έχουμε μια τεχνολογία τροφήμων που μας "χαλάει" και μια βιομηχανία φαρμάκων που μας "φτιάχνει". Νομίζω ότι καταλαβαίνετε καλά το σκεπτικό μου. Ο άνθρωπος όμως μπορεί να ανατρέψει όλο αυτό το σκηνικό, μπορεί και το πιστεύω! Το να αρχίσει ο άνθρωπος να προσέχει τι βάζει μέσα στο σώμα του και γιατί το βάζει, είναι η πρώτη ουσιαστική μας επανάσταση απέναντυ σε ένα σύστημα που μας θέλει νωθρούς και άρρωστους!

Απλά πράγματα, απλή τροφή, εποχικότητα!
Αναφέρεις ότι τα ένζυμα είναι στον οργανισμό μας ένα πεπερασμένο σύνολο. Άρα κάποτε ελαττώνονται, πράγμα που σημαίνει
ότι καθώς μεγαλώνουμε η κατανάλωση περισσότερης ωμής τροφής
είναι όλο και πιο ωφέλιμη. Σωστα?
Έτσι είναι. Το πρόβλημα είναι άλλο όμως. Ότι μέχρι να φτάσεις στην ηλικία που θα πεις ότι τώρα πρέπει να φάω ωμά, το σώμα έχει μπει στην ρότα την αντίθετη και μέχρι να το αντιστρέψεις είναι δύσκολο. Και έτσι έχεις παραδείγματα όπως αυτό που έγραψα στο άλλο ποστ μου, που καταναλώνεις έναν φυσικό χυμό και νιώθεις το στομάχι σου παράξενα.
Λέω ξανά, όχι απότομες αλλαγές, όχι πολύπλοκα πράγματα.

Θα κλείσω με κάτι που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Έχω αναφέρει πολλές φορές την λαϊκή σοφία για να δείξω ότι μέσα στο πέρας των χρόνων τίποτα δεν έγινε τυχαία. Πριν το πάσχα ανθεί σε πολλές περιοχές ένα λουλουδάκι που λέγετει άνθος θείου. Το άνθος αυτό είναι κίτρινο (περίεχει θείο) και το κατανάλωναν οι χωρικοί για 40 ημέρες στην νηστεία τους. Πέρναν το άνθος και τρώγαν μάζι με μέλι μια κουταλιά την ημέρα. Αυτό το έκαναν για 40 ημέρες και σας υπενθυμίζω ότι ήταν άνοιξη. Κάποια στιγμή πάνω στα διαβάσματα μου ανακάλυψα το έξης ωραίο. Το τέταρτο στοιχείο σε αφθονία στον άνθρωπο, είναι το θείο! Το θείο παίζει τεράστιο ρόλο στους δεσμούς μεταξύ πρωτεινών μέσα στο σώμα. Είδατε λοιπόν που τίποτα δεν είναι τυχαίο. Αυτοί οι άνθρωποι χωρίς να ξέρουν τον ακριβή λόγο κάναν ένα θεραπευτικό δώρο στον εαυτο τους.
Επίσης εξαιρετικές πηγές θείου είναι το σκόρδο και το κρεμμύδι.
Το σινάπι επισής είναι εξαιρετική πηγή θείου, μπορείτε να το βάλετε σε μύλο όπως το πιπέρι και να το βάζεται στο φαγητό σας. Το σινάπι επίσης γίνεται εξαιρετικό με ποδόλουτρο, προκαλεί πολυ θετική υπεραιμία και βελτίωση της κυκλοφορίας των άκρων.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 7582
Εγγραφή: Παρ 03 Δεκ 2010, 11:00
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 12 Δεκ 2012, 13:28

Kostakis έγραψε:Υπάρχει ένας κανόνας, εφόσον μιλάμε για μαγειρευτό φαγητό, ποτέ να μην υπερβαίνεις τα 5 υλικά. Δεν μιλάω για λάδι ή αλάτι, αλλά για τα λαχανικά που θα βάλεις μέσα στην σούπα σου.
Μου αρέσει αυτός ο κανόνας. ευχαριστώ.
Kostakis έγραψε:Δηλαδη, μην μπαίνεις στην διαδικασία να σκέφτεσαι τι ωμό θα βάλεις μέσα στο φαγητό σου, είναι τέτοιες οι συνήθειες μας που γρήγορα θα δεις ότι το παρατάς.
καθόλου δεν μπαίνω στην διαδικασία τι ωμό να βάλω στο φαγητό μου.
Το αντίθετο μου συμβαίνει τελευταία.
Βλέπω ένα ωραίο λαχανικό και σκαρφίζομαι τρόπους
για να το καταναλώσω ωμό. η ελάχιστα μαγειρεμένο.
Εννοείται ότι αναφέρομαι σε μόνο βιολογικά λαχανικά.

Δεν έχω απορρίψει το μαγειρεμένο φαγητό σε καμία περίπτωση.
Ούτε και το κρέας έχω απορρίψει αλλά από μόνο του έχει ελαττωθεί
σε μεγάλο βαθμό.
Kostakis έγραψε:Μπορείς αντ' αυτού να έχεις μία σαλάτα και ένα φαγητό.
Συνήθως αν η σαλάτα είναι μεγάλη και ωραία μου αρκεί.
Kostakis έγραψε:Αυτό το ωμό κομμάτι κόψτο μικρά κομματακια με το μαχαίρι και μετα στο ντρέσινγκ που θα κανεις με λάδι και λεμόνι βάλτο μέσα. Αυτό το ωμό έχει ένζυμα τα οποία θα βοηθήσουν το βρασμένο να γίνει εξαιρετικά εύπεπτο. ;)

ωραία συμβουλή. :rose:
Kostakis έγραψε:Έτσι είναι. Το πρόβλημα είναι άλλο όμως. Ότι μέχρι να φτάσεις στην ηλικία που θα πεις ότι τώρα πρέπει να φάω ωμά, το σώμα έχει μπει στην ρότα την αντίθετη και μέχρι να το αντιστρέψεις είναι δύσκολο.
Να λοιπόν ένας λόγος παραπάνω να προωθείτε
η κατανάλωση ωμής τροφής σε νεαρές ηλικίες έτσι ώστε
ο οργανισμός να μην είναι επιβαρυμένος.
πχ ως παιδί εννοείται ότι χόρτα και λάδια δεν μου άρεσαν καθόλου.
Όταν όμως η μαμά μου καθάρισε λάχανο η αγκινάρες η μαγείρευε μπρόκολο πάντα μου έδινε υπό μορφή λιχουδιάς
και με συνωμοτικό ύφος, ωμό και καθαρισμένο το χοντρό μέρος,
την ρίζα που συνήθως την πετάμε.
Νομίζω ότι έκανε πολύ καλά.
Αθελα (?) της με σύστηνε σε μια άλλη γευστική και διατροφική κουλτούρα.

Κοστακις πολύ καλές οι πληροφορίες σου ελπίσω να έρχεσαι συχνότερα.

Οι διατροφικές μας συνήθειες αλλάζουν,
εννοώ ότι ενα μεγάλο μερος του κόσμου μοιαζει σαν να εχει ξυπνήσει
από ενα βαθύ υπνο και υπάρχει μια στροφή πιο υγιεινές τροφές.
Είναι επίσης ο μυθος οτι η καλή τροφή είναι ακρβή
Με χαμηλό budget μπορεί καποιος να τραφεί και υγεινά
και καλα χωρίς να χανεται το gourmet.
γιατί το απλό είναι και εύγεστο και gourmet από μόνο του.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1679
Εγγραφή: Παρ 20 Απρ 2007, 19:06
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ
Έλαβε Likes: 3 φορές

Re: ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ (;)

Δημοσίευση από ICAROS » Σάβ 31 Αύγ 2013, 17:41

βέβαια όποιος στραφεί στα φύκια, εκτός απο Σπειρουλίνα καλό είναι να δοκιμάσει και Χλωρέλλα και Κελπ. εγώ καταναλώνω κάθε μέρα.
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”