Αγνή Διάτροφή

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Αγνή Διάτροφή

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 02 Φεβ 2010, 11:42

Eξήγησέ μου το μακροπρόθεσμα σε τί χρονικό διάστημα το συγκαταλέγεις..
Καλή η ερώτηση και χαίρομαι που την έκανες :thumb:

Το "μακροπρόθεσμα" είναι όντως αόριστος όρος εδώ, αλλά έτσι πρέπει να είναι, γιατί μιλάμε για διαφορετικούς οργανισμούς, και οι διαφορετικοί οργανισμοί όπως προείπα, μεταβολίζουν διαφορετικά, και συχνά έχουν και διαφορετικές ανάγκες.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα που έμαθα/γνώρισα προ 20ετίας περίπου από έναν λίαν αναγνωρισμένο ενδοκρινολόγο - με ειδίκευση στο μεταβολισμό και τη διατροφή- στην Αθήνα (τον Κακλαμάνο στην Πατησίων) τον οποίον είχαμε επισκεφθεί με τον αδερφό μου (εκείνος ήταν τότε υπέρβαρος τα 150 κιλά).

Επ'ευκαιρία της επίσκεψης για τον αδερφό μου, εξετάστηκα κι εγώ (που τότε δεν είχα κανένα πρόβλημα στα 55 κιλά) και σε έναν ειδικό αναπνευστήρα, αλλά και με εξειδικευμένες εξετάσεις αίματος. Μας είπε λοιπόν ότι το ρύζι για παράδειγμα, βοηθάει τον Δημήτρη να μεβαβολίσει καλύτερα, καθώς και τα χόρτα, ΑΝΤΙΘΕΤΑ μ'εμένα (που σημείωσε είμαστε κι αδέρφια) που με βοηθάει περισσότερο το ζυμαρικό και το κρέας. (κατά προτίμηση άσπρο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι). Ο Μήτσος θα μπορούσε να ζήσει 6 χρόνια (υπολογισμένα) χωρίς ίχνος κρέατος στον οργανισμό του και χωρίς επιπτώσεις -ΕΦΟΣΟΝ θα έπαιρνε άλλες ζωικές πρωτεϊνες από αυγό, γάλα τυρί κλπ, εγώ στο χρόνο απάνω θα είχα εμφανείς επιπτώσεις. Αυτά μας τα'πε ειδικευμένος επιστήμονας, κοιτώντας τον καθένα μας εξειδικευμένα και περιπτωσιολογικά, γιατί η διατροφή ΕΙΝΑΙ θέμα περιπτωσιολογικό και δεν πρέπει να γενικεύεται (μας είπε και συμφωνώ). Σου έδωσα ένα μικρό δείγμα φυσικά. Μας ανέλυσε κάθε τροφή πώς επιδρά σ'εμένα και πώς σε εκείνον και μόνο κατά 28% είχαμε κοινές προσεγγίσεις. Και επαναλαμβάνω, είμαστε αδέρφια.
Από 'κει και πέρα, ας κάνει ο καθένας μόνος του τις ατομικές του διεργασίες, κι ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Και επειδή :

α/ δεν είμαστε παντογνώστες,

β/ η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας συχνά

γ/ όλες οι θεωρίες και "φιλοσοφίες" που κυκλοφορούν δεν έχουν το θέσφατο του αλάθητου

καλό είναι να μελετάμε ένα θέμα σαν αυτό που μας αφορά άμεσα, εξετάζοντάς το από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες και προπάντων, καλό είναι να συμβουλευόμαστε ανθρώπους που έχουν φάει τα οπίσθιά τους στα θρανία, έχουν βγάλει τα μάτια τους στο διάβασμα, έχουν μελετήσει ενδελεχώς μια συγκεκριμένη επιστήμη, δεν πασαλείβουν απλά ό,τι βρίσκουν στο νετ, και σίγουρα γνωρίζουν το αντικείμενο μελέτης/εξειδίκευσής τους, καλύτερα και πληρέστερα από μας.

Το πώς δρα μια κατάσταση αθροιστικά στον οργανισμό, και πόσος καιρός χρειάζεται για να φανούν τα αποτελέσματα/επιπτώσεις, εξαρτάται από τον ίδιο τον οργανισμό.
Σιγουρα όμως στην 20ετία, τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις φαίνονται και στον γερότερο οργανισμό.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τρί 02 Φεβ 2010, 11:44

θα σε διαβάσω και θα σου απαντήσω εν καιρώ γιατί δεν θέλω να απαντήσω πατ κιουτ =)
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 02 Φεβ 2010, 11:46

Σεβαστό. Αλλά να έχεις υπ'όψιν σου ότι δεν μιλώ ως έχουσα πλήρη γνώση. Μια άποψη καταθέτω μόνο, από αυτά που έχω προσλάβει/αντιληφθεί/κατανοήσει εγώ στο μισό αιώνα που βολοδέρνω στον πλανήτη. :wink:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 02 Φεβ 2010, 12:18

Εγώ πιστεύω ότι βγαίνουμε εκτός θέματος. Άλλο αγνή διατροφή κι άλλο χορτοφαγία. Έλαβα κι εγω αυτο το μειλ με τα χορτοφαγικα το οποιο ειναι απο ενα βιντεακι στο youtube. Είναι αλλιώς να το βλέπεις με εικόνες κι αλλιώς να βλέπεις ένα γραμμένο κατεβατό. Κατ εμέ το συγκεκριμένο βιντεάκι αναφέρεται σε ήδη χορτοφάγους ή σε ανθρώπους που θέλουν να γίνουν χορτοφάγοι ήδη και ψάχνουν από κάπου να πιαστούν.

Αν το διαβάσουμε ξερά και στεγνά, είναι ένα πολύ δογματικό κείμενο. Είναι υπέρ της χορτοφαγίας μεν, αλλά αυτό δεν το κάνει λιγότερο δογματικό. Ξεφεύγει κατα πολύ απο το θέμα καθ ότι άλλο αγνή διατροφή ως αποτοξίνωση του οργανισμού για ένα διάστημα είτε μικρό είτε μεγαλύτερο (ξαναλέω δεν είμαι φαν του "για πάντα") κι άλλο μέσα στην αγνή διατροφή να βάλουμε δογματικά αποσπάσματα που πεισμώνουν έναν κρεοφάγο. Γιατι κατ εμέ το συγκεκριμένο κείμενο μας λέει "γίνετε χορτοφαγοι γιατι οι κρεοφάγοι είναι ζώα".

Τώρα, εγώ που ξέρω την Άννα (χωρίς να πω ότι εσεις δεν την ξέρετε, σε πρόλαβα ξανθια), ξέρω ότι δεν το έβαλε με σκοπό να μας πει ζώα σε καμία περίπτωση. Έλαβε το μειλ, είδε οτι λέει κάποια πράγματα που θεωρεί σωστά (ούσα ήδη χορτοφάγος, είναι πραγματα που ηδη εχει δει μπροστα της), ξεπερασε το ύφος της γραφής και σκέφτηκε "αααα θα ταιριάζει εκεί και αυτή η άποψη". Οπότε κανένας δόλος και καμία ένσταση/ένταση ανάμεσα σε κρεοφάγους και χορτοφάγους. Η αγνή διατροφή έχει να κάνει με όλους μας και προφανώς δεν είναι "προνόμιο" ουτε μόνο των μεν (κρεοφαγων) αλλά ούτε και των δε (χορτοφάγων).

Οπότε κατ εμέ ας μείνουμε στα ευεργετικά μιας καλής και αγνής διατροφής που θα μας κάνει δυνατότερους και υγιεστερους και ας αφησουμε κρεοφαγίες, χορτοφαγίες, πετροφαγίες, ανθρωποφαγίες, νεροφαγίες, ξυλοφαγίες,διαφωνίες και σχετικά, κι ας δουμε οτι το νόημα είναι να υπάρχει ισορροπία στη ζωή μας. Όλα τ άλλα είναι λεπτομέριες.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Τρί 02 Φεβ 2010, 12:19

Spirit oF Fire έγραψε:
Εγώ για να αποδώσω χρειάζομαι τις ζωικές πρωτεΐνες μου
καλά ρεκόρ σου εύχομαι.. αλλά αν φτάσουμε στο σημείο να χρειαζόμαστε κάτι για να αποδώσουμε... την πατήσαμε.. =Ρ
Δεν εννόησες ότι είπα μπούρδα αυτό που γράφεις για μειωμένη σεξουαλικότητα λόγο κρεατοφαγίας. :lol:

"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 02 Φεβ 2010, 17:10

Bασικα δεν ξερουμε αν ειναι μπουρδα αν δεν δοκιμασουμε.
μπορει να νομίζουμε οτι κανουμε και γαμω τα ρεκόρ και αμα το ριξουμε στα λαχανικα να κανουμε ακόμα καλύτερα.
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τρί 02 Φεβ 2010, 20:35

Δεν εννόησες ότι είπα μπούρδα αυτό που γράφεις για μειωμένη σεξουαλικότητα λόγο κρεατοφαγίας.
δεν το εννόησα γιατί δεν το είπα εγώ... και φυσικά δεν εννόησες ότι προσπάθησα να σε πειράξω για αυτό που εννοούσες αλλά δεν συνεννοηθήκαμε..
καλό είναι να μελετάμε ένα θέμα σαν αυτό που μας αφορά άμεσα, εξετάζοντάς το από πολλές διαφορετικές οπτικές γωνίες και προπάντων, καλό είναι να συμβουλευόμαστε ανθρώπους που έχουν φάει τα οπίσθιά τους στα θρανία, έχουν βγάλει τα μάτια τους στο διάβασμα, έχουν μελετήσει ενδελεχώς μια συγκεκριμένη επιστήμη, δεν πασαλείβουν απλά ό,τι βρίσκουν στο νετ, και σίγουρα γνωρίζουν το αντικείμενο μελέτης/εξειδίκευσής τους, καλύτερα και πληρέστερα από μας.
κι αν κι εμείς τρώμε οπίσθια σε θρανία και βγάζουμε τα μάτια μας σε διάβασμα, τα δάκτυλά μας σε αναζητήσεις και τα αυτιά μας σε ομιλίες και στην δουλειά μας για να έχουμε τα εφόδια για να πούμε πέντε σωστές μπούρδες σε άτομα που εξ ορισμού νομίζουν ότι προσπαθούμε να τους την πούμε, τί γίνεται;
Αν ερχόμουν και σου αράδιαζα 5 πτυχία θα με έπαιρνες στα σοβαρά; να τα βγάλω λοιπόν έξω να τα μετρίσω με όποιον έχω διαφορετική θεώρηση; Και στην τελική κάποτε μου είπαν, είσαι μικρή δεν μπορείς να έχεις γνώμη.. μετά μου είπαν, έχεις γνώμη τί να την κάνω δεν έχεις εμπειρία και τώρα μου λέτε τί; Τί διπλώματα πρέπει να έχω για να μπορώ να λέω ελεύθερα πως η χορτοφαγία είναι μία επιλογή που μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε που θα θελήσει πραγματικά να την ακολουθήσει; Δεν σου είπα να τρως μόνο γρασίδι, ούτε να έρχεσαι να βελάζουμε παρέα κάτω από το σεληνόφως.. θέλει κάποιος να είναι ή να γίνει χορτοφάγος μαγκιά του, δεν θέλει και πάλι μαγκιά του. Δεν με απασχολεί τί τρώτε, όταν ομως βλέπω άρθρα που υποστηρίζουν την δική μου επιλογή και η ουσία τους δεν είναι παράλογη, τότε θα τα αναρτώ και θα τα υποστηρίζω.

Έλεγαν στην αρχή, είστε χορτοφάγοι σε κάναν χρόνο θα έχετε πρόβλημα σιδήρου.. βλέπουν αιματοκρίτες και ζαλίζονται μετά (ή βλέπουν την κάρτα αιμοδοσίας και ζαλίζονται).. μετά μας λένε.. θα το βρείτε μπροστά σας μακρυπρόθεσμα.. οκ σε 20 χρόνια θα έρθω να σε δω με τις εξετάσεις αίματός μου για να μπορείς να μου πεις "είδες που στα 'λεγα" ή να μπορώ να σου πω "είδες που στα 'λεγα εγώ". Και τότε θα βάλεις το μπρίκι στη φωτιά και θα γελάμε πίνοντας τήλιο ή φασκόμηλο... και μιλώντας για τα τεκνά που συχνάζουν στο ΙΚΑ =Ρ

και θέλω στοιχεία για την εξέτεση που σας έγινε, πως λέγεται κλπ γιατί με ενδιαφέρει να την κάνω κι εγώ =)

υ.γ. αν τολμήσει κανείς να καταλάβει λάθος αυτά που είπα και παρεξηγηθεί θα βγω έξω με το γιαταγάνι ε;
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Τρί 02 Φεβ 2010, 20:56

ούτε να έρχεσαι να βελάζουμε παρέα κάτω από το σεληνόφως.. spirit of fire

τελειο,χαχαχα :lol: κοβω το κουνελι τωρα προς ενδειξη σεβασμου :worship: :worship:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Τρί 02 Φεβ 2010, 22:58

ντααααξ ρε σπιριτ
δεν είπαμε και τίπτις :friendly:

μία φορά την εβδομάδα κρέας
όσπρια
ψάρια (όχι συχνά , είναι επιβαρυμένα με διοξίνες)
μέρα παρά μέρα γαλακτοκομικά
κάθε μέρα σαλατικό εποχής
κάθε μέρα φρούτα εποχής
τσάι
ελάχιστη ζάχαρη
μόνο μαύρο αλέυρι , κατάμαυρο
ελαιόλαδο καθημερινά
ελιές καθημερινά
ένα ποτηράκι μαξ. κρασί αγνό χωριάτικο
κάτω έως το κανονικό βάρος σώματος
περπάτημα ή άλλη φυσική άσκηση

αυτή είναι για εμένα μία δίαιτα πολλά - καλή υγεία - υποσχόμενη.
τι λες;

-Κωστής Παλαμάς-
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 02 Φεβ 2010, 23:16

Λίζα, ούτε νιώθω ότι μου την είπες, ούτε νιώθω ότι σου την είπα.
Δεν είπα ποτέ ότι είσαι μικρή ή ότι δεν έχεις γνώμη ή δικαίωμα να εκφέρεις γνώμη και δεν ξέρω από πού σου βγήκαν όλα αυτά.... :shock:

Δεν μετράνε για μένα τα πτυχία σκέτα νέτα (βρήκες άνθρωπο να το πεις αυτό...) αλλά όταν νιώθω πως έχω (εγώ όχι εσύ) ελλειπείς γνώσεις πάνω σε κάτι, (πράγμα που συχνά το νιώθω γιατί δεν είμαι παντογνώστρια), σαφώς και θα ακούσω αυτόν που ασχολείται με το αντικείμενο διατροφή συν ενδοκρινολογία συν γενική ιατρική, για τουλάχιστον 30 χρόνια, έχει χειροπιαστά αποτελέσματα (σε ανθρώπους) που δείχνουν το ποιόν της δουλειάς του, έχει 5 ή 6 χρόνια παν/μιακές σπουδές (ιατρικής στην Ελλάδα) κι άλλα 3 ειδίκευσης στην Αμερική, συν 15 εξάσκησης του επαγγέλματός του εκεί, άλλα 20 τουλάχιστον εδώ... γι'αυτούς τους λόγους και κάμποσους άλλους ακόμα, (κι όχι επειδή έχει ένα πτυχίο κολλημένο στον τοίχο του) δίνω βάση σ'αυτά που λέει. Αυτό το κάνω εγώ. Δεν είναι υποχρεωτικό να το κάνει κανένας άλλος φυσικά.

Επίσης, έδωσα και κάποια λινκς εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 105#p97105 που καταδεικνύουν κι άλλες παραμέτρους πέρα από αιματοκρίτες κλπ. Αν θες μπορείς να δεις/ερευνήσεις το θέμα ακόμα εκτενέστερα ή πιο σφαιρικά απ'ό,τι σίγουρα έχεις κάνει ως τώρα, αν δε θες, μην το ψάχνεις καθόλου, επαναπαύσου σ'αυτά που ήδη ξέρεις αν νιώθεις πως έτσι καλύπτεσαι, και μείνε στην οπτική που επιθυμείς να έχεις. Είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου να να επιλέγεις την πορεία σου και να την ορίζεις όπως νομίζεις. Δεν είμαι εγώ που θα σου κάνω τη δασκάλα, ούτε θα σου επιβάλλω τίποτα. Εντάξει; Συζήτηση κάνουμε εδώ, όχι επιβολή της γνώμης μας στους άλλους.

Ελπίζω τώρα να'γινα κατανοητή, γιατί εκτός του ότι δεν έπιασες το πνεύμα μου από την κατάθεσή μου ΣΥΝΟΛΙΚΑ, πήρες ένα μικρό απόσπασμα από αυτά που είπα, και το'βγαλες εκτός δικού μου περιεχομένου και νοήματος, και μέσα από αυτό, εν μέρει απάντησες και σε πράγματα που δεν έθεσα εγώ, αλλα άλλοι. . . Αυτό θα σε παρακαλούσα να το αποφεύγεις. Ευχαριστώ.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Diagalaksiaki
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Diagalaksiaki » Τετ 03 Φεβ 2010, 04:00

Kariatida έγραψε: Τώρα, εγώ που ξέρω την Άννα (χωρίς να πω ότι εσεις δεν την ξέρετε, σε πρόλαβα ξανθια), ξέρω ότι δεν το έβαλε με σκοπό να μας πει ζώα σε καμία περίπτωση. Έλαβε το μειλ, είδε οτι λέει κάποια πράγματα που θεωρεί σωστά (ούσα ήδη χορτοφάγος, είναι πραγματα που ηδη εχει δει μπροστα της), ξεπερασε το ύφος της γραφής και σκέφτηκε "αααα θα ταιριάζει εκεί και αυτή η άποψη". Οπότε κανένας δόλος και καμία ένσταση/ένταση ανάμεσα σε κρεοφάγους και χορτοφάγους. Η αγνή διατροφή έχει να κάνει με όλους μας και προφανώς δεν είναι "προνόμιο" ουτε μόνο των μεν (κρεοφαγων) αλλά ούτε και των δε (χορτοφάγων).
Αυτό ακριβώς :thumb:

(Μάλιστα σκέφτηκα: Ας το βάλω εκεί ως συνέχεια, κι αν δεν τους αρέσει ας το μεταφέρουν :loco: )
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
sacred_circle
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από sacred_circle » Τετ 03 Φεβ 2010, 06:34

Diagalaksiaki έγραψε:
Kariatida έγραψε: Τώρα, εγώ που ξέρω την Άννα (χωρίς να πω ότι εσεις δεν την ξέρετε, σε πρόλαβα ξανθια), ξέρω ότι δεν το έβαλε με σκοπό να μας πει ζώα σε καμία περίπτωση. Έλαβε το μειλ, είδε οτι λέει κάποια πράγματα που θεωρεί σωστά (ούσα ήδη χορτοφάγος, είναι πραγματα που ηδη εχει δει μπροστα της), ξεπερασε το ύφος της γραφής και σκέφτηκε "αααα θα ταιριάζει εκεί και αυτή η άποψη". Οπότε κανένας δόλος και καμία ένσταση/ένταση ανάμεσα σε κρεοφάγους και χορτοφάγους. Η αγνή διατροφή έχει να κάνει με όλους μας και προφανώς δεν είναι "προνόμιο" ουτε μόνο των μεν (κρεοφαγων) αλλά ούτε και των δε (χορτοφάγων).
Αυτό ακριβώς :thumb:

(Μάλιστα σκέφτηκα: Ας το βάλω εκεί ως συνέχεια, κι αν δεν τους αρέσει ας το μεταφέρουν :loco: )
..δεν κατηγόρησα την κοπέλα αλλα σχολίασα τον δογματικό και επιθετικό τρόπο γραφής :rose: ...θα έκανα ακριβώς το ίδιο αν κάποιος κρεατοφάγος αποκαλούσε η υπονοούσε κάτι για τους χορτοφάγους. :thumb:
για μένα είναι θέμα ηθικής και σεβασμού στις επιλογές του οποιουδήποτε. :evil:
για αυτό τον λόγο έγραψα ότι δεν πιστεύω να το έγραψε εκείνη η να θέλει να απευθύνεται έτσι.γενικά έχω κάποιες ευαισθησίες όσον αφορά τον τρόπο που δίνονται στοιχεια.γιατί ειλικρινά έχω βαρεθεί να βλέπω κείμενα τα οποια κατηγορούν κάποιους και ευλογούν κάποιους άλλους . :evil: :evil: :evil:
και το θέμα δεν είναι ποιος και αν είναι καλύτερος η χειρότερος σύμφωνα με την διατροφή του...είναι κατά ποσο μπορούμε να συζητήσουμε η να αναφέρουμε στοιχεια με σεβασμό στον εαυτό μας και στον απέναντι μας...εκεί είναι οι ενστάσεις μου,και σαφώς δεν έχουν να κάνουν με την κοπελίτσα. :rose: :rose: :rose: :rose:
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Τετ 03 Φεβ 2010, 10:30

sacred_circle έγραψε:εκεί είναι οι ενστάσεις μου,και σαφώς δεν έχουν να κάνουν με την κοπελίτσα. :rose: :rose: :rose: :rose:
μικρούλα είναι; :conf:

-Κωστής Παλαμάς-
Άβαταρ μέλους
sacred_circle
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από sacred_circle » Τετ 03 Φεβ 2010, 10:34

κοπελίτσα είναι, μικρούλα είναι και πιθανότατα μικρότερη μου, αλλα το λέω τρυφερά και όχι τόσο ηλικιακά :rose: :rose: :rose:
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 03 Φεβ 2010, 12:39

sacred_circle έγραψε: ..δεν κατηγόρησα την κοπέλα αλλα σχολίασα τον δογματικό και επιθετικό τρόπο γραφής :rose: ...θα έκανα ακριβώς το ίδιο αν κάποιος κρεατοφάγος αποκαλούσε η υπονοούσε κάτι για τους χορτοφάγους. :thumb:
για αυτό τον λόγο έγραψα ότι δεν πιστεύω να το έγραψε εκείνη η να θέλει να απευθύνεται έτσι.γενικά έχω κάποιες ευαισθησίες όσον αφορά τον τρόπο που δίνονται στοιχεια.γιατί ειλικρινά έχω βαρεθεί να βλέπω κείμενα τα οποια κατηγορούν κάποιους και ευλογούν κάποιους άλλους . :evil: :evil: :evil:
και το θέμα δεν είναι ποιος και αν είναι καλύτερος η χειρότερος σύμφωνα με την διατροφή του...είναι κατά ποσο μπορούμε να συζητήσουμε η να αναφέρουμε στοιχεια με σεβασμό στον εαυτό μας και στον απέναντι μας...εκεί είναι οι ενστάσεις μου,και σαφώς δεν έχουν να κάνουν με την κοπελίτσα. :rose: :rose: :rose: :rose:
Σαφώς, δεν υπονόησα οτι το λες έτσι, απλά το έγραψα ώστε να προλάβω τυχόν διαφωνίες όχι μόνο μ εσένα αλλά με οποιονδήποτε. Στο παρελθόν πολλές όμορφες διατροφικες/εναλλακτικες συζητησεις εχουν γινει ρινγκ αναμεσα σε χορτοφαγους και κρεοφαγους μεσα απο απλες φρασεις και παρανοήσεις και απ τις δυο πλευρες οποτε λέω αυτοματα "όχι πάλι". Τέσπα, ίσως δεν χρειαζόταν καν να εντάξω το θέμα της Άννας στο κειμενάκι μου. Αυτά από εμενα.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
sacred_circle
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από sacred_circle » Τετ 03 Φεβ 2010, 15:45

Kariatida έγραψε:
sacred_circle έγραψε: ..δεν κατηγόρησα την κοπέλα αλλα σχολίασα τον δογματικό και επιθετικό τρόπο γραφής :rose: ...θα έκανα ακριβώς το ίδιο αν κάποιος κρεατοφάγος αποκαλούσε η υπονοούσε κάτι για τους χορτοφάγους. :thumb:
Σαφώς, δεν υπονόησα οτι το λες έτσι, απλά το έγραψα ώστε να προλάβω τυχόν διαφωνίες όχι μόνο μ εσένα αλλά με οποιονδήποτε. Στο παρελθόν πολλές όμορφες διατροφικες/εναλλακτικες συζητησεις εχουν γινει ρινγκ αναμεσα σε χορτοφαγους και κρεοφαγους μεσα απο απλες φρασεις και παρανοήσεις και απ τις δυο πλευρες οποτε λέω αυτοματα "όχι πάλι". Τέσπα, ίσως δεν χρειαζόταν καν να εντάξω το θέμα της Άννας στο κειμενάκι μου. Αυτά από εμενα.
Πολύ γλυκό από μέρους σου αλλά όταν ο ένας σέβεται τον άλλον και δεν θίγει -προσβάλει για όποιο θέμα και να μιλάμε δεν θα υπάρχουν διενέξεις άνευ λόγου… πολύ καλά έκανες και το ανέφερες γιατί προφανώς έχεις δει κάτι παρόμοιο που δεν είχε ωραία εξέλιξη ,εγώ ένιωσα την ανάγκη να ξεκαθαρίσω για να μην παρεξηγηθώ :rose: :rose: :rose: :rose:
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Πέμ 04 Φεβ 2010, 00:52

sacred_circle έγραψε:αλλα το λέω τρυφερά και όχι τόσο ηλικιακά :rose: :rose: :rose:
Α, είπα κι εγώ... γιατί αν το έλεγες ηλικιακά........ :hitlol:
[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
Diagalaksiaki
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Diagalaksiaki » Παρ 05 Φεβ 2010, 00:04

paraplanisi έγραψε:
sacred_circle έγραψε:εκεί είναι οι ενστάσεις μου,και σαφώς δεν έχουν να κάνουν με την κοπελίτσα. :rose: :rose: :rose: :rose:
Στη Γαία κατοικώ τα τελευταία 26 χρόνια. :ufo:

Σε ό,τι αφορά τώρα τη "διαμάχη" μεταξύ χορτοφάγων και κρεοφάγων, νομίζω το έχουμε (παρά)εξαντλήσει το θέμα...
Καθένας είπαμε, κάνει τις επιλογές του και τραβάει τον δικό του δρόμο. :wink:

:thumb: :thumb:
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Παρ 05 Φεβ 2010, 01:38

Diagalaksiaki έγραψε:
paraplanisi έγραψε:
Στη Γαία κατοικώ τα τελευταία 26 χρόνια. :ufo:
Δεν θα μπορούσες να είσαι κόρη μου , οπότε αποσύρω το μικρούλα........ :loco: