Σόγια

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Σόγια

Δημοσίευση από Nightrider » Τρί 08 Ιούλ 2008, 20:27

ΙΚΑΡΟΣ έγραψε:Υπό άλλες συνθήκες θα έπρεπε να σφάζετε ή να κυνηγήσετε οι ίδιοι τα ζώα, για να φάτε κρέας. Ο μέσος σημερινός άνθρωπος δεν έχει την παράλογη κακία για να κάνει κάτι τέτοιο. Θα έτρωγε κρέας εάν δεν του το πουλούσε το κύκλωμα;;; Νομίζω όχι... Ενώ, να φυτέψει πχ κάποια δέντρα για να τρώει καρπούς, είναι ο,τι λογικότερο + φυσικότερο.
"Παράλογη κακία"... επειδή ένα ζωϊκό είδος είναι σαρκοβόρο είναι κακό??? Από πότε? Με ποιά λογική?
Αν το πας ετσι και τα σκυλιά, οι γάτες ή τα χαριτωμένα δελφίνια είναι "παράλογα κακά" διότι είναι σαρκοβόρα!!!!

Ο ανθρωπος από την αυγή του πολιτισμού του βάσισε την διατροφή του στο κρέας και στις πρωτεϊνες που παίρνει από τα ζώα και τότε δεν υπήρχε κανένα "κύκλωμα" να του επιβάλλει αυτή τη διατροφή!

Βλέπεις δεν έχουν όλες οι περιοχές κλίμα που να μπορεί να αναπτύσεται η σόγια ή άλλα φυτά με πρωτεινούχους καρπούς.

Τώρα αν έγινε πολύ ευαίσθητος (ο άνθρωπος) και θεωρεί έγκλημα το να τρέφεται σύμφωνα με τη φύση του, τότε ο καθένας / καθεμία με τις ευαισθησίες του/της.

Μπορείτε οι χορτοφάγοι να αηδιάζετε στη θέα κάποιου που τρώει μια μπριζόλα αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ως "δολοφόνο" "παράλογα κακό" και να του προσάπτετε παρόμοιους χαρακτηρισμούς.

Και τέλος ακόμα και τα φυτά θεωρούνται οργανισμοί και ξεριζόνωντας ένα φυτό ή κόβοντας έναν καρπό από ένα δέντρο είναι πράξη ανάλογη με το κυνήγι, με τη διαφορά ότι τα φυτά δεν "ματώνουν" όπως τα ζώα!!!
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τρί 08 Ιούλ 2008, 22:31

Απ ό,τι βλέπω το θέμα περί χορτοφαγίας δεν θα πάψει, οπότε θα απαντήσω.
Και τέλος ακόμα και τα φυτά θεωρούνται οργανισμοί και ξεριζόνωντας ένα φυτό ή κόβοντας έναν καρπό από ένα δέντρο είναι πράξη ανάλογη με το κυνήγι, με τη διαφορά ότι τα φυτά δεν "ματώνουν" όπως τα ζώα!!!
Αυτό το επιχείρημα το ακούω συχνά και είναι αρκετά παράλογο κατ' εμέ. Με την ίδια λογική πως τολμούν να μιλάνε για ακρίβεια, να ζητούν καλύτερη ποιότητα ζωής την στιγμή που στον κόσμο καθημερινά πεθαίνουν τόσοι από πτώχεια, πείνα, έλλειψη νερού; Το θέμα, κατά τη γνώμη μου, είναι να κάνεις το λιγότερο δυνατό κακό. Παρ' όλα αυτά όπως έχω χιλιοπεί, αν κλαδέψεις ένα δέντρο ή ένα φυτό αυτό θα αναπτυχθεί, αν όμως κόψεις το πόδι ενός γουρουνιού, αυτό δεν ξαναμεγαλώνει. Επίσης ναι, έχει διαφορά ο πόνος του φυτού από τις κραυγές, τον πόνο και τον φόβο του ζώου. Παρ' όλα αυτά, ο Ίκαρος δεν μίλησε καν για χορτα που κόβονται, μίλησε για καρποφαγία, ένα είδος χορτοφαγίας. Ο καρπός πονάει όταν τον κόβεις και τον τρως; δεν νομίζω....
Ο ανθρωπος από την αυγή του πολιτισμού του βάσισε την διατροφή του στο κρέας και στις πρωτεϊνες που παίρνει από τα ζώα και τότε δεν υπήρχε κανένα "κύκλωμα" να του επιβάλλει αυτή τη διατροφή!
Ο άνθρωπος επιμένει να θεωρεί τον εαυτό του προκλητικά ως ζώο με νοημοσύνη. Απ' την στιγμή που μπορεί να ζήσει κάνοντας όσο λιγότερο κακό μπορεί, γιατί να μην το κάνει; Να μην ξεχνάμε ότι το κρέας είναι συνδεδεμένο για την χοληστερίνη, καρδιακές ασθένειες, καρκίνους κ.α. Παρ' όλα αυτά ο άνθρωπος συνεχίζει να καταστρέφει τον εαυτό του (δικαίωμά του) και το περιβάλλον γύρω του.. γιατί; πού είναι ο πολιτισμός σε αυτό; ΄
Από την αυγή του πολιτισμού υπήρχαν και χορτοφάγοι... ας μην το ξεχνάμε κι αυτό. Όπως επίσης, ο άνθρωπος δεν είναι σαρκοφάγο ζώο.
Βλέπεις δεν έχουν όλες οι περιοχές κλίμα που να μπορεί να αναπτύσεται η σόγια ή άλλα φυτά με πρωτεινούχους καρπούς
Στις περιοχές που δεν υπάρχουν φυτά δεν υπάρχουν και ζώα. Όλα τα φυτά είναι πρωτεϊνούχες τροφές, αρκεί να τα συνδιάζεις σωστά, να τα μαγειρεύεις σωστά και να τα εναλλάσεις. Αν μιλάς για την έρημο, όχι εκεί δεν μπορεί να ζήσει ένας χορτοφάγος. Η σόγια είναι ένα παράδειγμα, υπάρχουν κι άλλες τροφές τόσο σημαντικές όπως η σόγια και είναι η κινόα και τα μανιτάρια, τα οποία είναι από μόνα τους πρωτεϊνες... παρ όλα αυτά ένας χορτοφαγος μπορεί να ζήσει και χωρίς σόγια και μανιτάρια, μόνο με τα απλά λαχανικά.
Μπορείτε οι χορτοφάγοι να αηδιάζετε στη θέα κάποιου που τρώει μια μπριζόλα αλλά δεν μπορείτε να τον κατηγορείτε ως "δολοφόνο" "παράλογα κακό" και να του προσάπτετε παρόμοιους χαρακτηρισμούς
Αν σκοτώνω για να επιβιώσω, δεν παύω να σκοτώνω. Αν σκοτώνω για τροφή, ένδηση ή διασκέδαση δεν αναιρεί το ότι σκοτώνω... δεν είναι απαραίτηρα θέμα αηδίας. Οι πιο πολλοί γίναμε χορτοφάγοι στην πορεία, κάποτε τρώγαμε κρέας... οπότε δεν είναι θέμα μόνο αηδίας, είναι πολλά και διαφορετικά τα θέματα. Αυτή είναι η άποψή μου...
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Τετ 09 Ιούλ 2008, 14:46

Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:Στις περιοχές που δεν υπάρχουν φυτά δεν υπάρχουν και ζώα. Όλα τα φυτά είναι πρωτεϊνούχες τροφές, αρκεί να τα συνδιάζεις σωστά, να τα μαγειρεύεις σωστά και να τα εναλλάσεις. Αν μιλάς για την έρημο, όχι εκεί δεν μπορεί να ζήσει ένας χορτοφάγος.
Και στην Αρκτική δεν υπάρχουν φυτά (αν εξαιρέσεις τις λειχήνες τα βρύα και μερική ποώδη βλάστηση κατά το σύντομο καλοκαίρι) αλλά υπάρχουν ανθρωποι οι οποίοι τρέφονταν και συνεχίζουν να τρέφονται αποκλειστικά με ζωικής προελεύσεως τροφές που κυνηγούν και ψαρεύουν!

Με τη βιολογία δεν πρέπει να τα πήγαινες και τόσο καλά! Λίγα φυτά παρέχουν πρωτεϊνες, και αύτα ανήκουν, κυρίως, στην οικογένεια των ψυχανθών (οσπρια, μπιζέλια, σόγια κλπ).
Δυστυχώς τα περισσότερα φυτά δεν περιέχουν καθόλου πρωτεϊνες εκτός βέβαια και αν τροποποιηθούν!
Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:Ο άνθρωπος επιμένει να θεωρεί τον εαυτό του προκλητικά ως ζώο με νοημοσύνη. Απ' την στιγμή που μπορεί να ζήσει κάνοντας όσο λιγότερο κακό μπορεί, γιατί να μην το κάνει; Να μην ξεχνάμε ότι το κρέας είναι συνδεδεμένο για την χοληστερίνη, καρδιακές ασθένειες, καρκίνους κ.α. Παρ' όλα αυτά ο άνθρωπος συνεχίζει να καταστρέφει τον εαυτό του (δικαίωμά του) και το περιβάλλον γύρω του.. γιατί; πού είναι ο πολιτισμός σε αυτό; ΄
Από την αυγή του πολιτισμού υπήρχαν και χορτοφάγοι... ας μην το ξεχνάμε κι αυτό. Όπως επίσης, ο άνθρωπος δεν είναι σαρκοφάγο ζώο.
Ο άνθρωπος είναι ζώο με υψηλότερη νοημοσύνη είτε μας αρέσει είτε όχι και από την φύση του είναι κατασκευασμένος να τρώει όλα τα είδη των τροφών (και ζωικές και φυτικές) είναι παμφάγος. Γι'αυτό και τα δόντια του δεν είναι αμειγως δόντια σαρκοβόρου ή δόντια φυτοφάγου. Επίσης αν ο ανθρωπος επρόκειτο να τρέφεται αποκλειστικά με φυτά, καρπούς και σπόρους θα είχε και ανάλογο πεπτικό σύστημα, όπως οι αγελάδες, τα πρόβατα και τα άλλα φυτοφάγα!

Οσον αφορά την χοληστερίνη τις καρδιακές ασθένειες κλπ. οφείλονται κυρίως στον τρόπο ζωής του σημερινού ανθρώπου και στην επεξεργασία των τροφών που τρώει. Γι'αυτό και εμφανίστηκαν υπο μορφή "επιδημίας" το τελευταίο μισό του προηγούμενου αιώνα.

Τέλος πάντων, είναι σεβαστή η επιλογή σου να τρέφεσαι με ότι θέλεις και οτι θεωρείς εσύ σωστό. Ομως επίτρεψε και στους άλλους ανθρώπους να έχουν την ίδια επιλογή και να τρέφονται με τροφές που εσύ δεν εγκρίνεις.
Η λέξη "χριστιανισμός" περιέχει κάποια παρεξήγηση γιατί ουσιαστικά υπήρχε μόνο ένας χριστιανός, αλλά κι εκείνος πέθανε πάνω στο σταυρό. -Νίτσε-
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Τετ 09 Ιούλ 2008, 20:47

Δεν ξέρω γιατί, αλλά όταν μιλάω για διατροφή ή για πολιτική πάντα νιώθω μία ένταση. Δεν φταίει ο συνδιαλεγόμενος, αλλά εγώ. Γι αυτό το μόνο που θα πω είναι το εξής.
Ο καθένας κάνει ό,τι νομίζει καλύτερο. Δεν είμαι εδώ για να κρίνω κανέναν, απλά είπα την γνώμη μου. Δεν θα σου πω τι να φας, δεν θα σου πω γιατί να φας κάτι παρά κάτι άλλο, κάνε ό,τι σου φαίνεται σωστότερο, έτσι κάνουμε όλοι μας.
Καλά να περνάς.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Άβαταρ μέλους
Nightrider
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Nightrider » Πέμ 10 Ιούλ 2008, 12:30

Ισως να είναι και λάθος δικό μου, αλλά δεν είχα/έχω καμμία πρόθεση να δημιουργήσω τεταμένη "ατμόσφαιρα". Επιπλέον τις περισσότερες φορές βρίσκω αρκετά χρήσιμα αυτά που γράφεις!
Ομως δεν μου αρέσει αυτή η "απέχθεια" που εκπέμπουν οι χορτοφάγοι/καρποφάγοι/φυτοφάγοι προς αυτούς που τρώνε και κρέας.

Καλά να περνάς κι εσυ :)
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 3 φορές

Δημοσίευση από ICAROS » Πέμ 10 Ιούλ 2008, 18:14

...αηδιάζουμε το ίδιο το κρέας. Ακόμη + αν δεν προερχόταν από ζώα, αλλά κατασκευαζόταν τεχνητά, δεν θα έπαυε να είναι μία αηδία. Μην ξεχνάτε τη φράση, ΄΄Αυτός/αυτή ειναι ωμό κρέας΄΄.

...είναι βρωμιά για το αίμα, και δεν το θέλουμε για ουσία - συστατικό των υπόλοιπων υγρών μας, έως + ο ιδρώτας βρωμάει.

...αυξάνει τη συχνότητα στις ''ζωώδεις'' εκδηλώσεις του ανθρώπου. Τα κρούσματα κακίας πχ
~ Ακραίο Επικοινωνιακό Φαινόμενο ~
Παλιγγίνης Ελευθέριος - HecarΧος HellΕυθερεύς
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
http://www.facebook.com/lpaliginis
Άβαταρ μέλους
Fountikos_Xasistas
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fountikos_Xasistas » Πέμ 10 Ιούλ 2008, 18:35

Γάλα από σόγια, κιμάς από σόγια... :shock:

Αν δε βγάλουν και σόγια από χοιρινό δε θα φάω :o
Τα άστρα και τα ζώδια, μας φέρνουνε εμπόδια...
http://www.youtube.com/watch?v=HtUFhbH1UZ4
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome

Δημοσίευση από Salome » Πέμ 10 Ιούλ 2008, 19:12

ΙΚΑΡΟΣ έγραψε:...αηδιάζουμε το ίδιο το κρέας. Ακόμη + αν δεν προερχόταν από ζώα, αλλά κατασκευαζόταν τεχνητά, δεν θα έπαυε να είναι μία αηδία. Μην ξεχνάτε τη φράση, ΄΄Αυτός/αυτή ειναι ωμό κρέας΄΄.

...είναι βρωμιά για το αίμα, και δεν το θέλουμε για ουσία - συστατικό των υπόλοιπων υγρών μας, έως + ο ιδρώτας βρωμάει.

...αυξάνει τη συχνότητα στις ''ζωώδεις'' εκδηλώσεις του ανθρώπου. Τα κρούσματα κακίας πχ
Speak for yourself!

Εγώ, από έλλειψη κρέατος, όταν έκανα χορτοφαγία, παρόλο που η διατροφή μου ήταν ΠΛΟΥΣΙΟΤΑΤΗ σε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σχεδόν κατανάλωση σόγιας, κόντεψα να τα κακαρώσω, καθώς ο αιματοκρίτης μου χτύπησε πάτωμα. Πάνω από δέκα χρόνια μου πήρε να συνέλθει ο οργανισμός μου απ' αυτό και μου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ απ' το γιατρό να στερηθώ ζωική πρωτεϊνη (κόκκινο κρέας) για διάστημα μεγαλύτερο των δύο μηνών κι αυτό με την προϋπόθεση ότι θα τρώω μία φορά την εβδομάδα κοτόπουλο ή ψάρι γι αυτό το διάστημα.

Δεν τα ξέρεις όλα, οπότε μην βγάζεις συμπεράσματα. ΔΕΝ είναι όλοι οι οργανισμοί ίδιοι, ούτε αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο στις τροφές. Αν εσένα το κρέας σου είναι απωθητικό, εμένα μου είναι απαραίτητο για την υγεία μου.
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Πέμ 10 Ιούλ 2008, 19:33

Δεν λύνει όλα τα προβλ. η σόγια. Ούτε η φυτοφαγία... ''της σαλάτας''. Τα περισσότερα φυτά που γνωρίζουν + τρώνε οι παμφάγοι, δεν επαρκούν για αντικατάσταση του κρέατος. Γενικώς, ό,τι και αν τρώει καθένας, πρέπει να τρέφεται σωστά για τον οργανισμό του, ώστε να προσλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά. Απλώς οι γιατροί δεν μπαίνουν στον κόπο να ψάξουν φυτικές πηγές υψηλής περιεκτικότητας σε συστατικά που απαιτεί η ''χ'' ιδιαιτερότητα ή πάθηση + λένε ΄΄φάε κρέας΄΄. Η ''εύκολη λύση'' του μαζοποιημένου. Με τη διαφορά ότι οι φυτικές πηγές ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου + όλων των θρ. συστατικών, αξιοποιούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό από τον οργανισμό, ταχύτερα, σε σχέση με τις ζωϊκές. Πολλοί για παράδειγμα που έκαναν αποκλειστική σταφυλοφαγία για μήνες, θεραπεύτηκαν από χρόνια ασθένεια, χωρίς να παρουσιάσουν δυσλειτουργίες των βιολογικών συσκευών-εξαρτημάτων (οργάνων) τους, ούτε άλλα προβλήματα υγείας. Κάτι που σημαίνει πως το σταφύλι μόνο του όχι μόνο επαρκεί, αλλά +... περισσεύει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ICAROS την Παρ 11 Ιούλ 2008, 05:58, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Apomakros
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Apomakros » Πέμ 10 Ιούλ 2008, 20:50

Εικόνα

Το σουβλάκι δεν αποτελεί απλώς ένα άθροισμα κάποιων υλικών, αλλά μία σύνθεση. Λόγω της συνέργειας που επιτυγχάνεται μεταξύ των συστατικών του, η ωφέλεια από την γεύση του είναι σαφώς πολλαπλάσια.

Άλλο είναι δηλαδή να έχεις σε ένα πιάτο γύρο, πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδι, τζατζίκι και πίτα και άλλο να τα κρατάς τυλιγμένα, ζουλιγμένα, αλληλεπιδρούμενα μέσα στην παλάμη σου...

Αυτονόητον βέβαια ότι το σωστό σουβλάκι είναι μόνο με ΑΠΟΛΑ.

Όμως για να φτάσεις σ' αυτό το σημείο της τελειότας πρέπει να περάσεις από εσωτερική αναζήτηση και να θέσεις στον εαυτό σου το μεταφυσικό ερώτημα : Θα ακολουθήσω την πεπατημένη ή θα τα ρισκάρω όλα για όλα;

(Σουβλατζή, πιάσε άλλη μια από τα ίδια και σβέλτα!)
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Πέμ 10 Ιούλ 2008, 21:41

H νοστιμιά στο σουβλάκι δεν ανήκει στο παλιοκρέας, αλλά στα ''απ' όλα'' που το συμμορφώνουν, και που ζητάς απαρέκκλιτα. Και χωρίς κρέας είναι το ίδιο νόστιμο, αν όχι νοστιμότερο.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Παρ 11 Ιούλ 2008, 00:13

ΙΚΑΡΟΣ wrote:
Και χωρίς κρέας είναι το ίδιο νόστιμο, αν όχι νοστιμότερο.
Για σιγά ρε Ίκαρε.

Σε λίγο θα μας πεις ότι εσύ παραγγέλνεις μόνο από σουβλατζή – γκουρού.

- Τι θα θέλατε παρακαλώ ; (γεμάτος προσμονή και καρτερικότητα )

- Μία πίτα σκέτη, αλάδωτη, αλεσμένη από γυμνόστηθες παρθένες στο φως του φεγγαριού….

Τι θυμήθηκα τώρα.

Μια φορά σε ένα σουβλατζίδικο έγινα μάρτυρας ενός διαλόγου που με έβαλε σε πολλές σκέψεις. Ο διάλογος ήταν μεταξύ του σουβλακοποιού (sic) και μιας τύπισσας που έδινε παραγγελία:

Τύπισσα: Μάστορα, πιάσε ένα σάντουιτς πίτα γύρο με απ’ όλα.

(στο βορρά τα λέμε σάντουιτς, όπως επίσης και όλα τα κίτρινα τυριά είναι κασέρια)

Μάστορας: Κρεμμύδι να βάλω;

(Ο μάστορας φαίνεται πως δεν έβλεπε συχνά τέτοιες τύπισσες να τρώνε κρεμμύδι)

Τύπισσα: Τι ρωτάς ρε φίλε, σουβλάκι χωρίς κρεμμύδι είναι χέσιμο χωρίς κλάσιμο!

(Αυτήν την τύπισσα την ψάχνω για να την παντρευτώ...)
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 11 Ιούλ 2008, 00:50

στο βορρά το σουβλάκι που τρώμε οι χορτοφάγοι, λέγεται "πατατόπιτα (χωρίς τζατζίκι, ανάλογα)", στην Αθήνα λέγεται "οικολογικό σουβλάκι" (ναι, είναι παράλογο). Μ' αρέσει να φτιάχνω η ίδια τα σουβλάκια μου, σε μπάρμπεκιου που έχω, ανάλογα τα κέφια θα ψήσω σε ψησταριά με κάρβουνα ή ηλεκτρική, επίσης τα σουβλάκια είναι ωραία και σε Κυπριακή ή Αραβική πίτα. Είναι θέμα φαντασίας. Αν τρως κάθε μέρα σουβλάκι με γύρο απ έξω θα βαρεθείς. Αν τρως κάθε μέρα χορτοφαγικό σουβλάκι με διαφορετικά πράγματα κάθε φορά για γέμιση θα κάνει πολύ πολύ καιρό να βαρεθείς.
Έχω φάει και σουβλάκι με κεμπάπ σόγιας σε χορτοφαγικό εστιατόριο και ήταν καταπληχτικό. Προσωπικά όμως, δεν μπορώ να φτιάξω το κεμπάπ σόγιας και να τρώγεται.... στην ζαχαροπλαστική και στο κεμπάπ σόγιας παίρνω κουλούρα.
Για το σουβλάκι σας προκαλώ, έχω συνταγές εδώ για μπιφτέκια οσπρίων, φτιάξτε σουβλάκι με μπιφτέκι οσπρίων κι αν δεν βγει καλύτερο απ' το "συμβατικό" σηκώνω τα χέρια ψηλά.
Αααα, απόμακρε.... υπάρχει περίπτωση να την ξέρω την κοπέλα που είπες =Ρ
Άβαταρ μέλους
ICAROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από ICAROS » Παρ 11 Ιούλ 2008, 01:04

Τα σουβλάκια χωρίς κρέας είναι νοστιμότερα, γιατι πρωτίστως είναι ελαφρύτερα -δεν ενοχλούν στο στομάχι, αφού μόνο το κρέας πέφτει σαν μολύβι-, + δεν απαιτείται... ύπνος ''ετών'' για να χωνέψεις.
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
✩∞ΙΑΟ∞✩
✩∞ΚΡΣ∞✩
✩☿ Z ≡)))≡IΦI≡(((≡ ϟ ☿✩
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Πράσινο φως για εισαγωγή μεταλλαγμένης σόγιας

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Πέμ 11 Δεκ 2008, 13:38

Παρά τις διαφωνίες
Πράσινο φως στην ΕΕ για την εισαγωγή της μεταλλαγμένης σόγιας της Monsanto

Παρά τη διαφωνία της Ελλάδας και επτά ακόμα χωρών-μελών της ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την Πέμπτη την εισαγωγή μιας γενετικά τροποποιημένης ποικιλίας σόγιας της αμερικανικής εταιρείας Monsanto για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές.

Η απόφαση, διευκρινίζει η Επιτροπή, βασίστηκε στη θετική γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφάλειας Τροφίμων, η οποία έκρινε ότι η ποικιλία σόγιας MON89788 δεν ενέχει «κανένα κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων ή των ζώων, ούτε για το περιβάλλον», , στην ανακοίνωσή της.

Η «μεταλλαγμένη» σόγια, γνωστή και ως Roundup Ready 2, είναι ανθεκτική στο ζιζανιοκτόνο Roundup που παράγει η ίδια εταιρεία. Οι γεωργοί μπορούν έτσι να ψεκάζουν τις καλλιέργειές τους με το ζιζανιοκτόνο χωρίς να βλάπτουν την ίδια την καλλιέργεια.

Η απόφαση, που θα ισχύσει για μια δεκαετία, αφορά την εισαγωγή της σόγιας και όχι την καλλιέργειά της στην ΕΕ. Τα προϊόντα που περιέχουν τον οργανισμό αυτό πρέπει να φέρουν ειδική σήμανση.

Ασυμφωνία

Η Επιτροπή ανέλαβε να αποφασίσει μόνη της για το θέμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διαδικασίες, καθώς τα κράτη-μέλη δεν κατάφεραν να επιτύχουν μια πλειοψηφία υπέρ ή κατά της έγκρισης.

Όπως ανέφερε το Reuters, στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας όπου εξετάστηκε το θέμα το Σεπτέμβριο, 13 χώρες-μέλη τάχθηκαν υπέρ της έγκρισης: Βέλγιο, Βρετανία, Βουλγαρία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Τσεχία, Ολλανδία.

Κατά της έγκρισης ψήφισαν οκτώ χώρες-μέλη: Ελλάδα, Αυστρία, Κύπρος, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα και Πολωνία. Οι υπόλοιποι απείχαν από την ψηφοφορία.

Τα περισσότερα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα που επιτρέπονται στην ΕΕ -κυρίως καλαμπόκι- έχουν λάβει έγκριση εισαγωγής από απευθείας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω μη συμφωνίας των χωρών-μελών, γεγονός που έχει εξοργίσει τις περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Για το θέμα της σόγιας εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι βιομηχανίες ζωοτροφών, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή παραγωγή σόγιας δεν επαρκεί.

Στις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο παραγωγό σόγιας παγκοσμίως, το μεγαλύτερο μέρος της σοδειάς προέρχεται από γενετικά τροποποιημένες ποικιλίες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 06 Ιουν 2012, 16:11

Ξέθαψα ένα παλιό τόπικ που για εμένα όμως είναι επίκαιρο. Δεν θα σταθώ στις προηγούμενες ξεπερασμένες διαφωνίες περί χορτοφαγίας/κρεοφαγίας, αλλά στο εξής:

Δοκίμασα μπιφτέκι σόγιας καθώς και σοκολατούχο γάλα σόγιας και ήταν και τα δύο υπέροχα. Η μάρκα του γάλακτος είναι Primavel και το πίνω και κρυο, αλλά και ελαφρά χλιαρό τον χειμώνα αντί για κακάο/σοκολάτα και είναι πολυ γευστικό.

Το μπιφτέκι δε, επειδή έχω περιορίσει στο ελάχιστο τα τηγανιτά, το βάζω στην τοστιέρα και το ψήνω κι επειδή είμαι αρκετά παράξενη, του βάζω και πολύ κύμινο και γίνεται πεντανόστιμο. Αυτά όμως είναι γούστα. Το κύμινο στο πιάτο μου είναι σαν το αλάτι, μπαίνει παντού.

Ένιγουει, από σόγια, τα προϊόντα που προτιμώ είναι το σοκολατούχο γάλα, το μπιφτέκι, το τόφου, τον κιμά και το κεμπάπ, αν μου διαφευγει κάτι, θα προστεθεί εν καιρώ. Η σόγια που παίρνω είναι αυστηρά βιολογική και μη μεταλλαγμένη.

Σημείωση/Συμβουλη: Σοκολατούχο σόγιας με δημητριακά και απογειώνεσαι στον έβδομο ουρανό. Ιδανικό σνακ μετά την προπόνηση.

Αν έχετε υπ' όψην σας κάποιον ωραίο συνδυασμό φαγητού που να περιέχει σόγια, θα ήθελα πολύ να τον διαβάσω :)
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”