Οι πληροφορίες που δίνεις είναι πολύ σημαντικέςArELa έγραψε:Συνέχεια απο
Οι αναλύσεις ενος φυσικού φύλλου καπνού, έδειξαν να περιέχουν παραπάνω από 3.000 ενδογενείς
φυτικές οοργανικές και ανόργανες ουσίες. Το ενδιαφέρον είναι ότι ανάμεσά τους υπάρχουν ορισμένες
αλκαλοειδείς ουσίες harmala, που δρουν σαν μονοαμινικοί καταστολείς οξύδωσης= monoamine oxidase
inhibitors (MAOI-s). Αυτοί εμποδίζουν τη διάσπαση των μονοαμινικών νευροδιαβιβαστών όπως
τη ντοπαμίνη και τη σερετονίνη, άρα αυξάνουν τη διαθεσιμότητά τους. Σε αυτό μπορεί να οφείλεται
και η διάθεση ευφορίας που δίνει ο καπνος. Στην περίπτωση κατάποσης DMT, (=Dimethyltryptamine
που είναι ψυχεδελικό ναρκωτικό) ο καπνός μπορεί να αυξήσει την απορρόφησή του.
Τι συνέβη τα τελευταία 100 χρόνια που άλλαξαν τον τρόπο που ο κόσμος
σκέφτεται για τον καπνό;
Στην παραμικρή αναφορά του καπνού, ο κόσμος τον συσχετίζει με την ασθένεια.
Η ΠΟΥ δηλώνει επί λέξει ότι η χρήση του καπνού είναι μια από τις μεγαλυτερες απειλές
της δημόσιας υγείας που έχει αντιμετωπίσει ποτέ ο κόσμος. Αυτή η δήλωση είναι ψευδής
διιότι ο ίδιος ο καπνός δεν προβάλλει τέτοιον κίνδυνο για την υγεία. Η απειλή έγκειται
στα καπνικά προϊόντα και στην παραγωγική τους διαδικασία.
Σήμερα ο καπνός είναι ένα εμπορικό γεωργικό προϊόν, που καλλιεργείται σε πάνω
από 100 χώρες. Η διαδικασία από τη φύτευση μέχρι τη συγκομιδή του και την ενσωμάτωσή του
σε καπνικά προϊόντα, είναι προσεκτικά ελεγμένη, για να προκύψουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά
του φύλλου καπνου, καπνική χημεία, βαθμός καύσης, επιθυμητή περιεκτικότητα υγρασίας,
και άλλες ιδιότητες.
Οντας μία απο τις 2 κατηγορίες προϊόντων που εξαιρούνται απο την υποχρέωση
να αναφέρουν στην τα συστατικά τους (η άλλη είναι τα αλκοολούχα ποτά)
τα καπνικά προϊόντα συνήθως δέχονται επιπρόσθετα στοιχεία. Οι προσπάθειες
να γίνει υποχρεωτική η αναφορά τους, έχουν καταπνιγεί από τις καπνοβιομηχανίες.
Έχω ακούσει πολλές φορές ότι τα τσιγάρα έχουν πρόσθετα, αλλά όταν το έψαξα
εκτενέστερα, συνειδητοποίησα πως όχι μόνο αλήθευε αυτό, αλλά αλήθευε
σε βαθμό διαστροφής.
Στις ΗΠΑ, οι καπνοβιομηχανίες χρησιμοποιούν πάνω από 600 χημικά πρόσθετα στα τσιγάρα,
απολύτως εσκεμμένα. Επίσης, υπάρχει πλειάδα προσθέτων στα τελικά προϊόντα καπνού,
που δεν προστίθενται εσκεμμένα, είναι απλά ένα υποπροϊόν της καλλιέργειας και
της παραγωγικής διαδικασίας
Αυτά περιλαμβάνουν: διάφορους μικροοργανισμούς, ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, βαρέα μέταλα,
ξένα υλικά όπως μεταλλικά ρινίσματα, χαρτόνι, αφρολέξ, κομμάτια ξύλου, μικρά ζώα και έντομα
και άλλα στοιχεία όπως οργανικά διαλύματα και διοξίνες.
Οι καπνοβιομηχανίες ισχυρίζονται ότι όλα τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται στην
παρασκευή των τσιγάρων και άλλων καπνικών προϊόντων, έιναι εγκεκριμένα από
την λίστα FDA GRAS (που γενικώς θεωρείται ασφαλής). Ομως, το πρόβλημα είναι
τα συστατικά σε αυτές τις λίστες που δεν έχουν εγκριθεί σε προϊόντα που θα καούν
ή θα τα εισπνεύσει κάποιος.
Με την εισπνοή, οι πνεύμονες απορροφούν στο σώμα ακόμα και τις ουσίες που
το πεπτικό σύστημα θα αναγνώριζε ως τοξικές και θα τις φιλτράριζε, ενώ στην
καύση πολλά απο αυτά τα πρόσθετα γίνονται δυνητικά βλαπτικά, ενώ κάποια
γίνονται καρκινογόνα όταν καίγονται. Επιπλέον, κανένα απο αυτά τα πρόσθετα
δεν έχουν ελεγχθεί σε σχέση με πρόσθετα για ανάφλεξη ή με τον καπνό.
συνεχιζεται...
Θεωρώ επίσης πως οι ουσίες αυτές που μεταφέρονται και μέσω του καπνού στον εγκέφαλο πως ισως διεγείρει κάποιους συγκεκριμένους υποδοχεις,οι οποίοι απελευθερωνουν κάποιες ουσιες τις,οποίες κάποιοι το γνωρίζουν αυτο..όπως συμβαίνει με τη ενδοκανναβοειδη ουσία Πιθανόν επίσης ο συνδυασμος καφεΐνης και νικοτινης,να απελευθερονονται επιπλέον ουσίες, οι οποίες είναι ευεργετικές για την ψυχοσωματικη υγεία του ανθρώπου