Το κάπνισμα κοστίζει 1,7 δισ

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Το κάπνισμα κοστίζει 1,7 δισ

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 25 Απρ 2013, 21:40

skion έγραψε: :thumb: Για το από πάνω σχόλιο, βεβαίως, βεβαίως!
:hug: :P

Βεβαίως πρέπει να πω πως εμπνευστής αυτού του ποστ
ήταν και μέρος της ατελείωτης εκείνης συζήτησης
στην τελευταία συνάντηση με το αδέρφι της αρελα.
όλα τα ταξίδια τα σύμπαντα και στις φυλές του κόσμου
με ένα τσιγάρο στο χέρι τα κάναμε. :lol:
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Πέμ 25 Απρ 2013, 21:46

ταλως
ας μου ελευθερώσουν τον εγκέφαλο, τους μύες το αίμα, τα όργανα
και ολόκληρο το σύστημα μου από τα βαρέα μέταλα που ψεκάζουν
(λίθιο βάριο αλουμίνιο)
που προκαλούν στις μέρες μας πολλές ασθένειες που τινάζουν
την μπάνκα των ταμείων στον αέρα προς χάριν των φαρμακευτικών
και για τον καπνό θα τα βρούμε.
Άβαταρ μέλους
Τάλως
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 27 Απρ 2013, 09:44

ION 4ever έγραψε:ταλως
ας μου ελευθερώσουν τον εγκέφαλο, τους μύες το αίμα, τα όργανα
και ολόκληρο το σύστημα μου από τα βαρέα μέταλα που ψεκάζουν
(λίθιο βάριο αλουμίνιο)
που προκαλούν στις μέρες μας πολλές ασθένειες που τινάζουν
την μπάνκα των ταμείων στον αέρα προς χάριν των φαρμακευτικών
και για τον καπνό θα τα βρούμε.
εμεις τα συμφωνησαμε ειπαμε ΤΕΛΟΣ
:lol:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 27 Απρ 2013, 09:45

Όταν είμαστε ψυχολογικά έτοιμοι και κάνουμε το μεγάλο βήμα, λέγοντας «δεν θα ξανακαπνίσω», τότε στην κυριολεξία ο οργανισμός μας ξαναγεννιέται από τα δηλητήρια που του βάζαμε τόσα χρόνια. Τα αποτελέσματα του να κόψει κάποιος το τσιγάρο είναι άμεσα.

Χωρίς τσιγάρο λοιπόν τα πρώτα 20 λεπτά, η πίεση του αίματος αλλά και οι σφυγμοί πέφτουν στο φυσιολογικό και το κυκλοφορικό «ανασαίνει». Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα και η θερμοκρασία των άκρων μας (χέρια και πόδια) να επανέρχεται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Μέσα στις 8 πρώτες ώρες που δεν έχουμε καπνίσει το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα μας υποχωρεί αισθητά σε φυσιολογικά επίπεδα και ταυτόχρονα διαπιστώνεται μια αύξηση του οξυγόνου, στα επίπεδα που έχει κάποιος μη καπνιστής.

Μια ημέρα χωρίς τσιγάρο και έχει μειωθεί στο μισό η πιθανότητα να πάθουμε καρδιακή προσβολή.

Σε 48 ώρες νιώθουμε την όσφρηση και τη γεύση μας διαφορετική. Αντιλαμβανόμαστε πιο έντονα αλλά και πιο φυσιολογικά τις μυρωδιές και τις γεύσεις. Απολαμβάνουμε το φαγητό και το ποτό σαν να τα έχουμε δοκιμάσει για πρώτη φορά. Είναι εντελώς διαφορετικά. Ακόμη και το επιχείρημα των θεριακλήδων ότι "ένα τσιγαράκι μαζί με τον καφέ είναι απόλαυση", καταρρίπτεται αφού χωρίς τσιγάρο βιώνουμε στο έπακρο την υπέροχη μυρωδιά του.

Αν συνεχίσουμε χωρίς να ανάψουμε τσιγάρο για 72 ώρες, τότε θα νιώσουμε πως αναπνέουμε διαφορετικά. Θα ρουφάμε κυριολεκτικά τον αέρα. Η αναπνοή λειτουργεί ομαλά, ενώ παρατηρείται αύξηση της χωρητικότητας των πνευμόνων μας.

15 ημέρες μέχρι 2 μήνες χωρίς τσιγάρο, σταματάμε να λαχανιάζουμε με το παραμικρό, περπατάμε πιο εύκολα και δεν κουραζόμαστε. Μέσα σε 3 μήνες η χωρητικότητα στα πνευμόνια μας τα οποία σιγά σιγά "καθαρίζουν", έχει αυξηθεί κατά 30%.

Στους 9 μήνες, πριν καν δηλαδή συμπληρώσουμε χρόνο, οι πνεύμονες αναπλάθονται, για την ακρίβεια το ενδοθήλιο των βρόγχων. Επίσης έχει υποχωρήσει, σχεδόν έχει εξαφανιστεί, ο περίφημος "τσιγαρόβηχας".

Εάν καταφέρουμε να μην καπνίσουμε για 5 χρόνια, τότε έχουμε ανεβάσει τις πιθανότητές μας να μην προσβληθούμε από καρκίνο του πνεύμονα. Συγκεκριμένα, κάποιος που έχει κόψει το τσιγάρο για 5 χρόνια, έχει μειώσει τις πιθανότητες από το 132 στο 72, ανά 100.000 καπνιστές.

Στα 10 χρόνια πια, είμαστε σχεδόν καθαροί. Οι προκαρκινικές κυψέλες έχουν εξαφανιστεί και οι πιθανότητες για καρκίνο του φάρυγγα, του στόματος και του οισοφάγου, σχεδόν έχουν εκμηδενιστεί.

Σκεφτείτε καλύτερα εάν θα συνεχίσετε να καπνίζετε. Η ζωή είναι υπέροχη δίχως τσιγάρο...

ΠΗΓΗ:Iatropedia.gr
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 344 φορές
Έλαβε Likes: 452 φορές

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 27 Απρ 2013, 11:31

Εγώ καπνίζω και μάλιστα αρκετά.
Αλλά σε γιατρό δεν έχω πατήσει από το 99 λόγω εγκυμοσύνης και τοκετού.
Αμφισβητώ όπως έχω πει τόσο το ροκφελερομάγαζο που αποκαλούν επίσημη συμβατική ιατρική όσο και το σύστημα υγείας.
Το βιβλιάριο μου είναι γεμάτο λευκές σελίδες.
Και να δείτε που μια μέρα θα διωχτώ γι αυτό.

Γύρω μου όλοι οι συνομήλικοι μιλούν για αρρώστιες.
Ακόμα και αυτοί που δεν καπνίζουν.

Στο χώρο εργασίας και όχι μόνο τον δικό μου όλοι διαφημίζουν τις αρρώστιες για να δείξουν πόσο προκομμένοι είναι.
Αν δεν είσαι δειγματολόγιο από αρρώστιες και σαράβαλο είσαι τεμπέλης αφού η δουλειά δεν σου αφησε κουσούρια.

Σε μία κοινωνία που μετράει την προκοπή και την εργατικότητα με τα κουσούρια που του άφησε η δουλειά του όλα τα περί καπνίσματος είναι τρίχες κατσαρές.
Δεν δένει με τα συμφραζόμενα.
Έρχεται το κράτος Νταντά και ρίχνει ένα πυροτέχνημα. Και όποιος τσιμπήσει
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Σάβ 27 Απρ 2013, 11:45

:giverose:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 27 Απρ 2013, 12:11

Βλέπω αυτό το τόπικ, το ξαναβλέπω, δε γουστάριζα να μπω, για να μην τσαντιστώ πάλι. Τελικά με τα ποστς σας το ανεβάζατε το ανεβάζατε... μου τα πρήξατε.
Ορίστε λοιπόν, μπήκα. Και τι καταλάβατε;

Το κάπνισμα λέει ο τίτλος κοστίζει 1,7 δις.
Εγώ σου λέω 2 να το στρογγυλέψουμε.
Τι θέλετε, να κόψουμε το τσιγάρο, να εξοικονομήσουμε τα λεφτά για να δοθούν στους τραπεζίτες; ή θαρρείτε πως τα 2 δις, θα κάνουν κάτι για το συνολικό χρέος;
Μια κλανιά του συνολικού χρέους είναι... το οποίο χρέος είναι παράνομο και απατεωνίστικο έτσι κι αλλιώς.

Ακόμα δεν έχουν εμπεδώσει κάποιοι ότι θέλουν να μας εξοντώσουν με συνοπτικές διαδικασίες, με πρόσχημα το χρέος.

Το τσιγάρο σκοτώνει; Οκ, θέλω να με σκοτώσει αυτό, παρά αυτοί. Και όχι, δεν ενοχλώ κανέναν με τον καπνό μου. Αφού οι μη καπνιστές που ωρύονται για τον καπνό, προτιμούν να τους σκοτώσουν αυτοί, περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Σάβ 27 Απρ 2013, 13:35

:urock: :urock: :urock: :urock:

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ.

Αφού πάμε για τάφο γιατί να μην επιλέξουμε τις συνθήκες θανάτου μας.

Μας λένε άχρηστα στόματα στη Λέσχη της Ρώμης και στη Μπιλντεμπεργκ.

Το βροντοφωνάζει ο χαρο=Λοβέρδος

Θέλω να πεθάνω από τσιγάρο.

Γούστο μου.

Και δεν θα επιβαρύνω το σύστημα υγείας.

Να το χαίρονται και να το βάλουν στον ΚΩΛΟ τους
Άβαταρ μέλους
firefightergr
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από firefightergr » Σάβ 27 Απρ 2013, 14:09

Ποιός πουλάει τα τσιγάρα;

Να βάλω και ένα άλλο ερώτημα με προεκτάσεις που είδα πρόσφατα στο άβαλον

Οι μέλισσες γνωρίζουν ότι δουλεύουν για ένα αφεντικό που έρχεται και κλέβει αυτό που κόπιασαν να φτιάξουν;
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Σάβ 27 Απρ 2013, 19:35

Κανεις δεν επιβαλει σε κανεναν να κοψει τιποτα αφου το επιτρεπει ο νομος.

ειναι γεγονοτα αυτα που λεει το αρθρο και ηρθαν εδω με σκοπο να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ και οχι να επιβαλουν γιατι τετοιες απαντησεις βλεπω κυριως

μαζι με τα δεινα του τσιγαρου ειναι και πολλες αλλες αρρωστιες πραγματικα!
αλλα το να βαζουμε το τσιγαρο τελευταιο ειναι μαλλον εγωκεντρικο γιατι ετσι μας βολευει.

αυτο το θεμα καθαρα εχει σκοπο να δειξει ποση ζημια παθαινει η κοινωνια μας απο αυτη τη μαστιγα.
και ποσο καλο ειναι για τη ζωη μας η ελειψη του τσιγαρου.
οποιος δεν γουσταρει δεν γραφει κανεις δεν ειναι αναγκασμενος.
Οποιος δεν γουσταρει δεν το κοβει

κανεις δεν ειπε πως με το να μη καπνιζουμε θα σωθουμε.
οπως επισεις το να μην φοροδιαφευγουμε απο μονο του δεν ειναι αρκετο
οπως και το να σεβομαστε τον συνανθρωπο μας και να μην τον κλεβουμε απο μονο του δεν θα μας σωσει.
δεν ειναι αυτος ο σκοπος του αρθρου και ας μην προσπαθουν οι υπερμαχοι του τσιγαρου να το μειωσουν.

ειναι καθαρα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ οχι τοσο για τα παλια αγυριστα μυαλα του ΕΓΩ που δεν εκαναν και τοσο καλο στη χωρα
αλλα για να φρεσκα μυαλα των νεων που πρεπει σε ΚΑΘΕ τομεα να λενε ΕΜΕΙΣ.

οποτε αμα εχει κανεις κατι που να αφορα το θεμα της ενημερωσης καλα θα κανει να το ανεβασει

Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Σάβ 27 Απρ 2013, 20:26

Τάλως έγραψε:Σωστα αυτα αλλα το παρακατω ειναι καπως απολυτο. κανεις?
θα πρεπει να υπαρχει νομος για να πουμε κανεις.
Aν ρωτήσεις κάποιον χρόνιο καπνιστή αν σκέφτηκε ποτέ να κόψει το κάπνισμα, κατά πάσα πιθανότητα θα σου πει ότι το
σκέφτηκε (κάποιοι τα καταφέρνουν κιόλας..)... Αν τον ρωτήσεις όμως για ποιο λόγο το σκέφτεται, δεν νομίζω να σου
έλεγε επειδή κοστίζει 1,7 δις στο κράτος.... Πιστεύω ότι ένα μικρό ποσοστό, maximum 10% (ίσως να λέω και πολύ), θα
σου έλεγε ότι σκέφτεται να κόψει το κάπνισμα για 1,7 δις.... Θα μου πεις το 10% δεν είναι κανείς.... Έστω...
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 28 Απρ 2013, 08:25

Χιουμοριστικό αλλά με μεγάλες αλήθειες

Εγώ θέλω να αυτοκτονήσω με τσιγάρο.
Τι ζόρι τραβάτε κύριοι?

Το κράτος Δήμιος γίνεται καμιά φορά κράτος νταντά.

Ο χαροΛοβέρδος αυστηροποιησε τα αντικαπνιστικά μέτρα και ταυτόχρονα με άλλο νομοσχέδιο μας κάνει δότες οργάνων. Και πριν έλεγε ότι δεν πεθαίνουμε κιόλας.

Αφού θέλει να πεθάνουμε γιατί δεν μας αφήνει να επιλέξουμε?

Μήπως στα 1,7 δις συμπεριλαμβάνουν και τα μολυσμένα από νικοτίνη ανταλλακτικά?

Τάλως δεν αμφισβητώ αυτά που γράφεις.

Είναι αλήθεια. Αλλά πίσω από κάθε αλήθεια κρύβεται και μια άλλη μικρή αλήθεια που δεν συμφέρει να την πουν.

Μήπως ξέρεις αν το κάπνισμα και η πίσσα από το τσιγάρο κάνει τα όργανα ακατάλληλα για μεταμόσχευση?
Και αν ναι ποιά όργανα?
Και από ποιά ηλικία και μετά τα όργανα σταφιδιάζουν, γερνάνε και δεν τα χρησιμοποιούν?

Η μικρή αλήθεια που κρύβουν συνάγεται από τα ........συμφραζόμενα.

Αν είσαι νέος, καθαρός, απόλυτα υγιής, άνεργος, τα έχεις χάσει όλα ή αυτά που χρωστάς είναι λιγότερα από το κέρδος που θα έχουν αν σε κόψουν ανταλλακτικά................................!!!!!!!!!!!!

Ανάλυση κόστους-οφέλους κάνω..................Αυτά που μας μάθαιναν στο Οικονομικό (της Νομικής :lol:)

Σαν καλό κουμμούνι που είμαι δεν γίνεται να μην ξέρω τη λειτουργία του καπιταλισμού............
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Κυρ 28 Απρ 2013, 09:07

Irene3006 έγραψε: Aν ρωτήσεις κάποιον χρόνιο καπνιστή αν σκέφτηκε ποτέ να κόψει το κάπνισμα, κατά πάσα πιθανότητα θα σου πει ότι το
σκέφτηκε (κάποιοι τα καταφέρνουν κιόλας..)... Αν τον ρωτήσεις όμως για ποιο λόγο το σκέφτεται, δεν νομίζω να σου
έλεγε επειδή κοστίζει 1,7 δις στο κράτος.... Πιστεύω ότι ένα μικρό ποσοστό, maximum 10% (ίσως να λέω και πολύ), θα
σου έλεγε ότι σκέφτεται να κόψει το κάπνισμα για 1,7 δις.... Θα μου πεις το 10% δεν είναι κανείς.... Έστω...
Καλα ναι δεν λεω πως εχεις αδικο προφανως και δεν θα πει οχι για αυτους τους λογους
doctormarkon έγραψε: Εγώ θέλω να αυτοκτονήσω με τσιγάρο.
Τι ζόρι τραβάτε κύριοι?
ΧΑΧΑΧΑ καλα αφου ξερεις πως αυτο που λες δεν στεκει.
το ακους πολλες φορες αυτο. αλλα την δυσκολη ωρα δεν θα το πει κανεις. περιθλψη θα θελει :loco:

θα επρεπε να πεις πως εγω γουσταρω να καπνισω και οτι βρεξει ας κατεβασει. και οχι να λες για αυτοκτονια απο το τσιγαρο

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 28 Απρ 2013, 10:51

Δεν πρόλαβα να γυρίσω από μια μέρα ταλαιπωρίας του κορμιού μου από ίωση και τσουπ, μπήκα εδώ για να με μανουριάσει ο Τάλως. (καιρό είχες πουλάκι μου :P )
Κι επειδή όταν μανουριάζω το βγάζω λίγο άτσαλα, ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη αν δε με δεις τόσο ευγενή, μειλίχια και πολιτισμένη σαν τη δοκτορέσσα μας και άλλους εδώ.
Τάλως έγραψε:Κανεις δεν επιβαλει σε κανεναν να κοψει τιποτα αφου το επιτρεπει ο νομος.
ενώ αν ο "νόμος" το επιβάλλει, συμμορφώνεσαι... Δέχεσαι δηλαδή το νόμο που νομοθετούν σήμερα οι "νόμιμοι", ασυζητητί, αβλεπί, και αδιαμαρτύρητα...
Να σε ενημερώσω κι εγώ αν δεν το θυμάσαι, (ή να σου θυμίσω αν το ξέχασες)
ότι ο νόμος επέβαλε την απαγόρευση του καπνίσματος σε καφετέριες, νυχτερινά κεντρα, μπαρ κλπ και (ευτυχώς) η μεγάλη πλειονότης δεν συμμορφώθηκε σ'αυτόν.
Κι επειδή ο νόμος είναι λαμόγιο, μόλις είδε ότι δεν του βγαίνει έτσι, επέβαλε τσιγαρόσημο... τέλος πάντων, μεγάλη και πονεμένη ιστορία αυτή...
Δεν είναι της παρούσης (του παρόντος τόπικ) να σχολιάσω εκτενέστερα για το νόμο και κατά πόσο πρέπει να σκύβουμε πάντα το κεφάλι σε αυτόν, γιατί θα πάει και αλλού και πολύ μακρυά η βαλίτσα. Θα πω μόνο πως αν η λογική της απόλυτης υπακοής στο νόμο είναι μάλλον ίδιον των... φρέσκων μυαλών, το δικό μου είναι πολύ "μπαγιάτικο" για να την παρακολουθήσει...

ειναι γεγονοτα αυτα που λεει το αρθρο και ηρθαν εδω με σκοπο να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ και οχι να επιβαλουν γιατι τετοιες απαντησεις βλεπω κυριως
Από ποιους βλέπεις τέτοιες απαντήσεις; Θα'ταν εγωκεντρικό να σκεφτώ ότι αναφέρεσαι κυρίως στη δική μου; Αν ναι, θα σου πω φίλτατε ότι στην ενημέρωση απάντησα. Τη δέχτηκα ως τέτοια και μάλιστα έβαλα και μεγαλύτερο ποσό στο κόστος... Τα υπόλοιπα που έγραψα, δεν τα απηύθυνα σ'εσένα ειδικά.
μαζι με τα δεινα του τσιγαρου ειναι και πολλες αλλες αρρωστιες πραγματικα!
αλλα το να βαζουμε το τσιγαρο τελευταιο ειναι μαλλον εγωκεντρικο γιατι ετσι μας βολευει
Αν και καπνίζω ελάχιστα τσιγάρο πλέον (ή/και αν ξεμείνω από λαδάκι για το ηλεκτρονικό) θα δηλώσω εγωκεντρικότατη όπως το θέτεις ΕΣΥ εδώ. Στην ουσία βέβαια, οι έννοιες χάνουν πολλές φορές το νόημά τους και τότε οι χαρακτηρισμοί γίνονται αδόκιμοι. Δεν είναι για παράδειγμα εγωκεντρισμός να υποστηρίζει και να μάχεται κανείς για τα ΑΤΟΜΙΚΑ του δικαιώματα, και να μην ανέχεται κανέναν να του επιβάλλει πράγματα δήθεν για το καλό του. Έτσι ξεκινάνε ΠΑΝΤΑ οι φασισμοί. ΟΛΑ τα φασιστικά καθεστώτα επιβάλλουν ή απαγορεύουν πράγματα "για το καλό του συνόλου". Αυτό είναι κάτι που μπορεί το "φρέσκο" σου μυαλό να μην το'χει σκεφτεί. Παρ'το από ένα "μπαγιάτικο" μυαλό. Η ιστορία λέει (όχι εγώ) πως έτσι είναι.

Όπως δεν είναι φαντασιοπληξία, τρέλα, αβάσιμη και αστήρικτη συνωμοσιολογία το να αντιμάχεται κανείς το πρόγραμμα ψεκασμών, αλλά είναι πολλοί αυτοί που μας χαρακτηρίζουν έτσι...Κι αυτή η πάλη σίγουρα δεν είναι εγωκεντρική. Δίνουμε αυτή τη μάχη για όλους τους ανθρώπους (όχι μόνο για την πάρτη μας) τα ζώα, τα φυτά, τον πλανήτη.

αυτο το θεμα καθαρα εχει σκοπο να δειξει ποση ζημια παθαινει η κοινωνια μας απο αυτη τη μαστιγα.
και ποσο καλο ειναι για τη ζωη μας η ελειψη του τσιγαρου.
οποιος δεν γουσταρει δεν γραφει κανεις δεν ειναι αναγκασμενος.
Οποιος δεν γουσταρει δεν το κοβει
Πόση ζημιά παθαίνει η κοινωνία μας από αυτή τη μάστιγμα; Χρηματική ζημιά παθαίνει ναι. Σωματική επίσης, αλλά και τα δύο αυτά εντάσσονται στις ατομικές επιλογές του κάθε ανθρώπου και σε αυτές δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει κανείς με επιβολές. ΜΟΝΟΝ με ενημέρωση (και σ'αυτό πολύ καλά κάνεις) ή με παροτρύνσεις είναι για μένα δεκτή η όποια παρέμβαση...

Το πρόγραμμα ψεκασμών παγκοσμίως, η παραγωγή και η διανομή των μεταλλαγμένων παγκοσμίως, των φαρμάκων παγκοσμίως (που ΟΛΑ αναγράφουν παρενέργειες) το πρόγραμμα εμβολιασμών παγκοσμίως, κι ένα σωρό άλλα προγράμματα "για το καλό μας" που τρέχουν παγκοσμίως, κάνουν τη χρηματική ζημιά του τσιγάρου, να μοιάζει χαρτζηλίκι για γλυφιτζούρια.
κανεις δεν ειπε πως με το να μη καπνιζουμε θα σωθουμε.
οπως επισεις το να μην φοροδιαφευγουμε απο μονο του δεν ειναι αρκετο
οπως και το να σεβομαστε τον συνανθρωπο μας και να μην τον κλεβουμε απο μονο του δεν θα μας σωσει.
δεν ειναι αυτος ο σκοπος του αρθρου και ας μην προσπαθουν οι υπερμαχοι του τσιγαρου να το μειωσουν.

ειναι καθαρα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ οχι τοσο για τα παλια αγυριστα μυαλα του ΕΓΩ που δεν εκαναν και τοσο καλο στη χωρα
αλλα για να φρεσκα μυαλα των νεων που πρεπει σε ΚΑΘΕ τομεα να λενε ΕΜΕΙΣ.
οποτε αμα εχει κανεις κατι που να αφορα το θεμα της ενημερωσης καλα θα κανει να το ανεβασει

Δέχομαι ότι είναι καθαρή ενημέρωση. Υπάρχουν ήδη δύο τόπικς για το τσιγάρο.
Το δεύτερο εδώ http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 02#p116502
εκεί μίλησα (κι έβαλα και βίντεο) ως υπέρμαχη του δικαιώματος να ορίζω εγώ τι θα βάζω μέσα μου κι όχι ο κάθε εξουσιαστής (που θέλει την εξόντωσή μου και όχι το καλό μου) Δεν υποστήριξα ποτέ ότι το τσιγάρο δεν είναι βλαπτικό. Υποστήριξα ότι υπάρχουν πολύ βλαπτικότερα που μας επιβάλλονται και αυτή την επιβολή πρέπει να πολεμάμε, όχι την προσωπική/ατομική επιλογή του άλλου να καπνίζει ενώ γνωρίζει εδώ και χρόνια τη βλαπτικότητα του τσιγάρου.

Η ενημέρωση που έχω να προσθέσω σ'αυτό το ενημερωτικό νήμα είναι πως μόνο η πίσσα βλάπτει απ'το τσιγάρο και όχι η νικοτίνη.

Αυτά απ'τη... μπαγιάτικη. :loco:

Καλημέρες
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από doctormarkon » Κυρ 28 Απρ 2013, 12:23

Αν είναι να κόψω το τσιγάρο για να μη στοιχίζω στο κράτος τότε θα καπνίζω αρειμανίως.
Μας θεωρούν "κόστος" και αυτό είναι ότι χειρότερο.

Ότι και αν συμβεί εκτός από ατύχημα τροχαίο ή ότι άλλο με τραυματισμό τότε χρειάζομαι περίθαλψη και δεν έχει καμία σχέση με το τσιγάρο.
Αλλά εκεί είναι που σε κόβουν ανταλλακτικά προκειμένου να βγάλουν κέρδος από εμένα και να πάψω να είμαι "κόστος"

Κατά τ άλλα το σύστημα υγείας το έχω διαγράψει προ πολλού από την ατζέντα.

Υπάρχουν χιλιάδες μέθοδοι θεραπείας και πρόληψης έξω από το ροκφελερομάγαζο και τις σακατευτικές μεθόδους του.

Αν το τσιγάρο βρίσκεται στις τοπ θέσεις ως αιτία θανάτου και ασθενειών η "ιατρογένεση" βρίσκεται ακόμα πιό πάνω.

Πάρε Τάλως ένα δωράκι για σένα και για όλους
http://www.scribd.com/doc/5621163/Ivan-Illich-

Ίσως είναι το ΚΟΡΥΦΑΙΟ βιβλίο.

Οι παραπομπές σε άλλα βιβλία που έχει οδηγούν σε περίεργα μονοπάτια αναζήτησης και ανακάλυψης.

Η Σχολή Δημόσιας Υγείας (κάνει καλή δουλειά σε έρευνα) είχε κάνει και άλλη έρευνα και έδινε συμβουλή στους καπνιστές να πίνουν αφέψημα μέντας για αποτοξίνωση που εξουδετερώνει τις βλάβες από το τσιγάρο.
Αλλά και βιταμίνη c σε συμπληρώματα. Κάποτε.......όλα αυτά. Σήμερα την εποχή του καλπάζοντος φασισμού αν διαδίδανε την τότε έρευνα (2003) θα έτρωγαν ξύλο.

Οι ίδιοι είχαν κάνει έρευνα για τα πατατάκια του γκούντις για τα λουκάνικα φρανκφούρτης που έχουν πλαστικό απ έξω και έρευνα για τα "νοσοκομιακά" μικρόβια στο σπίτι.

Τώρα το γύρισαν στο ηθικοπλαστικό.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 81 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 28 Απρ 2013, 20:53

Η Δαιμονοποίηση ΔΕΝ θα περάσει ... :D :loco:
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Απρ 2013, 10:28

ArELa έγραψε: ενώ αν ο "νόμος" το επιβάλλει, συμμορφώνεσαι... Δέχεσαι δηλαδή το νόμο που νομοθετούν σήμερα οι "νόμιμοι", ασυζητητί, αβλεπί, και αδιαμαρτύρητα...
ποιος το ειπε αυτο? θελεις να βαλεις στοστομα μου λογια που δεν ειπα? τς τς τς τς πιπερι
οποτε οταν ερχεσαι με δηλωσεις του τυπου ""Δέχεσαι δηλαδή το νόμο......ασυζητητί, αβλεπί, και αδιαμαρτύρητα"
αρα εχεις απο μονη σου καταληξει σε συμπερασμα χωρις να εχω πει κατι τετοιο τοτε μαλλον εισαι προκατηλειμενη ...
καθως δεν μιλας ειδικα αλλα γενικα και θεωρεις πως εχω αυτη την αποψη επειδη το λεει το νομος.
ξεκαθαρη ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΗ καθως εδω εγω απλα τυχαινει εδω να συμφωνω με τον νομο

Να σε ενημερώσω κι εγώ αν δεν το θυμάσαι, (ή να σου θυμίσω αν το ξέχασες)
ότι ο νόμος επέβαλε την απαγόρευση του καπνίσματος σε καφετέριες, νυχτερινά κεντρα, μπαρ κλπ και (ευτυχώς) η μεγάλη πλειονότης δεν συμμορφώθηκε σ'αυτόν.
Οντως οπως με τοσα αλλα ορθα(εχει και σωστες διαταξεις) που θεσπιζει το συνταγμα και εμεισ οι Ελληναρες ειπαμε οχι
καθως δεν βολευαν την ΠΑΡΤΗ ΜΑΣ αδιαφορωντας για το συνανθρωπο μας
δεν ηταν καθολου παραξενο
Από ποιους βλέπεις τέτοιες απαντήσεις; Θα'ταν εγωκεντρικό να σκεφτώ ότι αναφέρεσαι κυρίως στη δική μου;
Οχι γενικα μιλαω. δηλωσεις του τυπου "εμενα δεν θα μου επιβαλει κανεις κατι αμα δεν θελω" που ισως να ειπες κατι πανω κατω οπως αυτο (αλλα δεν μιλαω προσωπικα)
Δεν είναι για παράδειγμα εγωκεντρισμός να υποστηρίζει και να μάχεται κανείς για τα ΑΤΟΜΙΚΑ του δικαιώματα, και να μην ανέχεται κανέναν να του επιβάλλει πράγματα δήθεν για το καλό του. Έτσι ξεκινάνε ΠΑΝΤΑ οι φασισμοί. ΟΛΑ τα φασιστικά καθεστώτα επιβάλλουν ή απαγορεύουν πράγματα "για το καλό του συνόλου".
εδω κανεις ελα λαθακι.
τα φασιστικα καθεστωτα δεν επιβαλουν κατι για το συνολο και το καλο του αλλα για το πως βολευει το εκαστοτε καθεστως.
οπως το καθεστως του καπνιζω οπου γουσταρω και οτι και αν συμβει ας αναλαβει το κρατος αποδεχομενος καποιος μονο οτι ερευνες τον βολευει .
πιχι δεχεται οτι κανουν κακο οι αεροψεκασμοι και καλα κανει
αλλα δεν θα χαλασει τη βολεψη του αποδεχομενος το τι κανει το τσιγαρο γενικα.
και καθεται και λεει οτι πρεπει να διαλεγουμε τι θα δεχομαστε λες και μονο αυτος εχει δικιο.λες και οι αλλοι δεν εχουν ματια να κρινουν.
αλλα εκει ειναι και το μεγαλο σφαλμα του εγωκεντρισμου. οταν μαχομαστε μονο οτι χαλαει την παρτη μας.
Αυτό είναι κάτι που μπορεί το "φρέσκο" σου μυαλό να μην το'χει σκεφτεί. Παρ'το από ένα "μπαγιάτικο" μυαλό. Η ιστορία λέει (όχι εγώ) πως έτσι είναι.
μπααα αλλα εχει αποδειξει η ιστορια ειδικα με το τσιγαρο
Όπως δεν είναι φαντασιοπληξία, τρέλα, αβάσιμη και αστήρικτη συνωμοσιολογία το να αντιμάχεται κανείς το πρόγραμμα ψεκασμών, αλλά είναι πολλοί αυτοί που μας χαρακτηρίζουν έτσι...Κι αυτή η πάλη σίγουρα δεν είναι εγωκεντρική. Δίνουμε αυτή τη μάχη για όλους τους ανθρώπους (όχι μόνο για την πάρτη μας) τα ζώα, τα φυτά, τον πλανήτη.
Οπως θα επρεπε να ειναι και για το τσιγαρο που δεν ειναι συνωμοσιολογια αλλα ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ζημιογονο πολυ πριν τους αεροψεκασμους σε καθε τομεα
και οχι μονο στον εαυτο μας . αλλα επειδη δεν μας βολευει το αντιμαχομαστε.

Πόση ζημιά παθαίνει η κοινωνία μας από αυτή τη μάστιγμα; Χρηματική ζημιά παθαίνει ναι. Σωματική επίσης, αλλά και τα δύο αυτά εντάσσονται στις ατομικές επιλογές του κάθε ανθρώπου και σε αυτές δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει κανείς με επιβολές. ΜΟΝΟΝ με ενημέρωση (και σ'αυτό πολύ καλά κάνεις) ή με παροτρύνσεις είναι για μένα δεκτή η όποια παρέμβαση...
Η ζημια της κοινωνιας(και η οικονομικη) δεν ειναι ατομικο δικαιωμα. αυτο δεν νοιωθετε οι υπερμαχοι του τσιγαρου.
Το αν καποιος θα χασει την καλη ζωη του ναι αυτο ειναι ατομικο οντως.
Το πρόγραμμα ψεκασμών παγκοσμίως, η παραγωγή και η διανομή των μεταλλαγμένων παγκοσμίως, των φαρμάκων παγκοσμίως (που ΟΛΑ αναγράφουν παρενέργειες) το πρόγραμμα εμβολιασμών παγκοσμίως, κι ένα σωρό άλλα προγράμματα "για το καλό μας" που τρέχουν παγκοσμίως, κάνουν τη χρηματική ζημιά του τσιγάρου, να μοιάζει χαρτζηλίκι για γλυφιτζούρια.

Στα δικα σου ματια (και οσων αλλων) που δεν θελουν να χασουν τη βολεψη τους...
στα ματια οσων δεν φουμαρουμε ειναι ιδια χαλια απα τα μεταλαγμενα και τα εμβολια μεχρι το τσιγαρο

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Απρ 2013, 10:38

doctormarkon έγραψε: Η Σχολή Δημόσιας Υγείας (κάνει καλή δουλειά σε έρευνα) είχε κάνει και άλλη έρευνα και έδινε συμβουλή στους καπνιστές να πίνουν αφέψημα μέντας για αποτοξίνωση που εξουδετερώνει τις βλάβες από το τσιγάρο.
Αλλά και βιταμίνη c σε συμπληρώματα. Κάποτε.......όλα αυτά. Σήμερα την εποχή του καλπάζοντος φασισμού αν διαδίδανε την τότε έρευνα (2003) θα έτρωγαν ξύλο.

Οι ίδιοι είχαν κάνει έρευνα για τα πατατάκια του γκούντις για τα λουκάνικα φρανκφούρτης που έχουν πλαστικό απ έξω και έρευνα για τα "νοσοκομιακά" μικρόβια στο σπίτι.

Τώρα το γύρισαν στο ηθικοπλαστικό.
Ωραιες ερευνες. αλλα εχεις σκεφτει πως ειναι απλα προσπαθειες να κανουν την καθε καταχρηση αθωα?
εχεις σκεφτει πως αυτα τα βγαζουν οι ιδεες εταιριες που σας πουλανε δηλητηρια?

εχεις σκεφτει πως ποτε στην φυση δεν υπηρξε κατι που να επουλωνε πληγες 100%??? ποτε ομως
καθε τι αφηνει σημαδια και πολλα απο αυτα ειναι βαθια και ανεξιτηλα ως και θατατηφορα?

Οριστε μια αλλη θεωρια συνωμοσιας.

οτι αυτες οι ερευνες βγαινουν απο εταιριες σχετικες με τα ζημιογονα καρκινογονα εμπορευματα.

Οσο εχετε το δικαιωμα να ζητατε να μην σαν ψεκαζουν με χημικα στης μεγαλες πολεις και με αυτα θα σας στειλουν στον γιατρο .
αλλα τοσο εχουν δικαιωμα καποιοι να ζητανε τα απαγορευθουν οι ουσιες που ζημιωνουν σε ΚΑΘΕ ΤΟΜΕΑ την χωρα και τις προσπαθειες που πρεπει να κανει για καλη ζωη των πολιτων.

αυτα δεν εχει να κανει με την βολεψη του τωρα αλλα με το επεκεινα. ωστε να μενει κατι για τους επομενους.

Σημειωση γενικα. οχι σε εσενα προσωπικα doctor

θα μου απαντησει καποιος στο παρακατω που ειχα γραψει? η θα πεσει κατω απο το χαλι???

Τάλως έγραψε:για να παμε λιγο στο οικονομικο κομματι.
μια και ποιο πανω ειδαμε για παροχες και ταμεια.

ειπε ο φιλος ο alkinoos μας λοιπον οτι δινει 500 το χρονο

εγω θα σας πως πως δινουμε 800 το χρονο
800 επι 45 χρονια κανει 36.000

οταν βγουμε στη συνταξη (δεν υπολογιζω εφαπαξ γιατι κοβεται αλλα μεχρι τωρα το παιρναμε)
εχουμε 400 το μηνα (να βαλουμε μικρη συνταξη τις ποιο μικρες) επι 12 μας κανει 4800 το χρονο
να βαλω 15 χρονια? ναι. ας βαλω 15 οχι πολλα... επι 4800 μας κανει 72.000 θα παρουμε σαν συνταξη

τα ταμεια παιρνουν αυτα τα 36.000 και κανουν επενδυσεις ωστε να μπορουμε να παρουμε μετα εμεις αυτα τα 72000 συνταξη σε βαθος 15 ετων.
Αλλα ρε παιδια. οταν απο το τσιγαρο εχεις τραγικα ποιο μεγαλες πιθανοτητες να χρειαστεις συσκευη υπνου
η θεραπειες υπερτασης και τοσα αλλα που πανε χερι χερι με αυτο και κοστιζουν δεκαδες χιλιαδες ευρω ειναι φανερο πως καπου ξεφευγει το πραγμα
την καλη μας υγεια πρεπει να την φροντιζουμε για το ΣΥΝΟΛΟ οχι για εμας :ups:

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 29 Απρ 2013, 12:01

Με κεντρικό έρεισμα το αυθαίρετο, υποκειμενικό, καταγγελτικό, κακοπροαίρετο και άγονο ρήμα σε όλες τις κλίσεις και τις φωνές του "βολεύω-βολεύεις-βολεύει-βολεύομαι-βολεύεσαι βόλευε" κλπ, δεν έχω καμία διάθεση αλλά καυρίως κανένα λόγο,να συνεχίσω κανενός είδους διάλογο.

Έτσι είναι αφού έτσι νομίζεις Τάλε. :)
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Δευ 29 Απρ 2013, 12:06

ArELa έγραψε:Με κεντρικό έρεισμα το αυθαίρετο, υποκειμενικό, καταγγελτικό, κακοπροαίρετο και άγονο ρήμα σε όλες τις κλίσεις και τις φωνές του "βολεύω-βολεύεις-βολεύει-βολεύομαι-βολεύεσαι βόλευε" κλπ, δεν έχω καμία διάθεση αλλά καυρίως κανένα λόγο,να συνεχίσω κανενός είδους διάλογο.

Έτσι είναι αφού έτσι νομίζεις Τάλε. :)
Ε πες το και για σενα. αφου και γιαε σενα ετσι ειναι. πανω κατω με τον τροπο που εγραψες εγραψα. :loco:

ελπιζω ο υπευθυνος σε αυτη την ενοτητα να διασπασει ολα τα ασχετα εμ το νημα για να μην χαλασει απο ασχετα της ενημερωσης σχολια
:dance:

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 29 Απρ 2013, 12:11

Τάλως έγραψε: Ε πες το και για σενα. αφου και γιαε σενα ετσι ειναι. πανω κατω με τον τροπο που εγραψες εγραψα. :loco:

ελπιζω ο υπευθυνος σε αυτη την ενοτητα να διασπασει ολα τα ασχετα εμ το νημα για να μην χαλασει απο ασχετα της ενημερωσης σχολια
:dance:

Το νήμα είναι δικό σου και έχεις λόγο γι'αυτό. Παρακαλώ λοιπόν να μας υποδείξεις (με ποστ λινκς) ποια ποστς θέλεις -κρίνεις ότι πρέπει να διασπαστούν και η διαχείριση θα προβεί στη διάσπασή τους.

Στα υπόλοιπα δεν απαντώ. Θα λέω ότι θέλω εγώ να λέω, χωρίς υποδείξεις.
Ευχαριστώ.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ION 4ever

Δημοσίευση από ION 4ever » Δευ 29 Απρ 2013, 12:34

Εγώ δεν βλέπω τίποτα άσχετο.(που λέει ο λόγος δηλαδή :loco: )
Άβαταρ μέλους
kat_woman
Site Admin
Site Admin
Έδωσε Likes: 379 φορές
Έλαβε Likes: 336 φορές

Δημοσίευση από kat_woman » Δευ 29 Απρ 2013, 12:35

ION 4ever έγραψε:Εγώ δεν βλέπω τίποτα άσχετο.(που λέει ο λόγος δηλαδή :loco: )
Συμφωνώ.Ως διαχείρηση, δεν βλέπω το λόγο γιατί να διασπασθούν ποστς.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.

John Donne
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 29 Απρ 2013, 12:41

Γι'αυτό ζήτησα να μας υποδείξει τα ποστς που θεωρεί άσχετα...
(ούτε κι εγώ είδα άσχετο ποστ) :dunno:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Δευ 29 Απρ 2013, 12:43

Ούτε εγώ βλέπω άσχετα... (Αν χρειαστεί διάσπαση, Κατ το αφήνω σε σένα! ;) )
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”