Δεν πρόλαβα να γυρίσω από μια μέρα ταλαιπωρίας του κορμιού μου από ίωση και τσουπ, μπήκα εδώ για να με μανουριάσει ο Τάλως. (καιρό είχες πουλάκι μου
)
Κι επειδή όταν μανουριάζω το βγάζω λίγο άτσαλα, ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη αν δε με δεις τόσο ευγενή, μειλίχια και πολιτισμένη σαν τη δοκτορέσσα μας και άλλους εδώ.
Τάλως έγραψε:Κανεις δεν επιβαλει σε κανεναν να κοψει τιποτα αφου το επιτρεπει ο νομος.
ενώ αν ο "νόμος" το επιβάλλει, συμμορφώνεσαι... Δέχεσαι δηλαδή το νόμο που νομοθετούν σήμερα οι "νόμιμοι", ασυζητητί, αβλεπί, και αδιαμαρτύρητα...
Να σε ενημερώσω κι εγώ αν δεν το θυμάσαι, (ή να σου θυμίσω αν το ξέχασες)
ότι ο νόμος επέβαλε την απαγόρευση του καπνίσματος σε καφετέριες, νυχτερινά κεντρα, μπαρ κλπ και (ευτυχώς) η μεγάλη πλειονότης δεν συμμορφώθηκε σ'αυτόν.
Κι επειδή ο νόμος είναι λαμόγιο, μόλις είδε ότι δεν του βγαίνει έτσι, επέβαλε τσιγαρόσημο... τέλος πάντων, μεγάλη και πονεμένη ιστορία αυτή...
Δεν είναι της παρούσης (του παρόντος τόπικ) να σχολιάσω εκτενέστερα για το νόμο και κατά πόσο πρέπει να σκύβουμε πάντα το κεφάλι σε αυτόν, γιατί θα πάει και αλλού και πολύ μακρυά η βαλίτσα. Θα πω μόνο πως αν η λογική της απόλυτης υπακοής στο νόμο είναι μάλλον ίδιον των... φρέσκων μυαλών, το δικό μου είναι πολύ "μπαγιάτικο" για να την παρακολουθήσει...
ειναι γεγονοτα αυτα που λεει το αρθρο και ηρθαν εδω με σκοπο να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ και οχι να επιβαλουν γιατι τετοιες απαντησεις βλεπω κυριως
Από ποιους βλέπεις τέτοιες απαντήσεις; Θα'ταν εγωκεντρικό να σκεφτώ ότι αναφέρεσαι κυρίως στη δική μου; Αν ναι, θα σου πω φίλτατε ότι
στην ενημέρωση απάντησα. Τη δέχτηκα ως τέτοια και μάλιστα έβαλα και μεγαλύτερο ποσό στο κόστος... Τα υπόλοιπα που έγραψα, δεν τα απηύθυνα σ'εσένα ειδικά.
μαζι με τα δεινα του τσιγαρου ειναι και πολλες αλλες αρρωστιες πραγματικα!
αλλα το να βαζουμε το τσιγαρο τελευταιο ειναι μαλλον εγωκεντρικο γιατι ετσι μας βολευει
Αν και καπνίζω ελάχιστα τσιγάρο πλέον (ή/και αν ξεμείνω από λαδάκι για το ηλεκτρονικό) θα δηλώσω εγωκεντρικότατη όπως το θέτεις ΕΣΥ εδώ. Στην ουσία βέβαια, οι έννοιες χάνουν πολλές φορές το νόημά τους και τότε οι χαρακτηρισμοί γίνονται αδόκιμοι. Δεν είναι για παράδειγμα εγωκεντρισμός να υποστηρίζει και να μάχεται κανείς για τα ΑΤΟΜΙΚΑ του δικαιώματα, και να μην ανέχεται κανέναν να του επιβάλλει πράγματα δήθεν για το καλό του. Έτσι ξεκινάνε ΠΑΝΤΑ οι φασισμοί. ΟΛΑ τα φασιστικά καθεστώτα επιβάλλουν ή απαγορεύουν πράγματα "για το καλό του συνόλου". Αυτό είναι κάτι που μπορεί το "φρέσκο" σου μυαλό να μην το'χει σκεφτεί. Παρ'το από ένα "μπαγιάτικο" μυαλό. Η ιστορία λέει (όχι εγώ) πως έτσι είναι.
Όπως δεν είναι φαντασιοπληξία, τρέλα, αβάσιμη και αστήρικτη συνωμοσιολογία το να αντιμάχεται κανείς το πρόγραμμα ψεκασμών, αλλά είναι πολλοί αυτοί που μας χαρακτηρίζουν έτσι...Κι αυτή η πάλη σίγουρα δεν είναι εγωκεντρική. Δίνουμε αυτή τη μάχη για όλους τους ανθρώπους (όχι μόνο για την πάρτη μας) τα ζώα, τα φυτά, τον πλανήτη.
αυτο το θεμα καθαρα εχει σκοπο να δειξει ποση ζημια παθαινει η κοινωνια μας απο αυτη τη μαστιγα.
και ποσο καλο ειναι για τη ζωη μας η ελειψη του τσιγαρου.
οποιος δεν γουσταρει δεν γραφει κανεις δεν ειναι αναγκασμενος.
Οποιος δεν γουσταρει δεν το κοβει
Πόση ζημιά παθαίνει η κοινωνία μας από αυτή τη μάστιγμα; Χρηματική ζημιά παθαίνει ναι. Σωματική επίσης, αλλά και τα δύο αυτά εντάσσονται στις ατομικές επιλογές του κάθε ανθρώπου και σε αυτές δεν έχει δικαίωμα να επεμβαίνει κανείς με
επιβολές. ΜΟΝΟΝ με ενημέρωση (και σ'αυτό πολύ καλά κάνεις) ή με παροτρύνσεις είναι για μένα
δεκτή η όποια παρέμβαση...
Το πρόγραμμα ψεκασμών
παγκοσμίως, η παραγωγή και η διανομή των μεταλλαγμένων
παγκοσμίως, των φαρμάκων
παγκοσμίως (που ΟΛΑ αναγράφουν παρενέργειες) το πρόγραμμα εμβολιασμών
παγκοσμίως, κι ένα σωρό άλλα προγράμματα "για το καλό μας"
που τρέχουν παγκοσμίως, κάνουν τη χρηματική ζημιά του τσιγάρου, να μοιάζει χαρτζηλίκι για γλυφιτζούρια.
κανεις δεν ειπε πως με το να μη καπνιζουμε θα σωθουμε.
οπως επισεις το να μην φοροδιαφευγουμε απο μονο του δεν ειναι αρκετο
οπως και το να σεβομαστε τον συνανθρωπο μας και να μην τον κλεβουμε απο μονο του δεν θα μας σωσει.
δεν ειναι αυτος ο σκοπος του αρθρου και ας μην προσπαθουν οι υπερμαχοι του τσιγαρου να το μειωσουν.
ειναι καθαρα ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ οχι τοσο για τα παλια αγυριστα μυαλα του ΕΓΩ που δεν εκαναν και τοσο καλο στη χωρα
αλλα για να φρεσκα μυαλα των νεων που πρεπει σε ΚΑΘΕ τομεα να λενε ΕΜΕΙΣ. οποτε αμα εχει κανεις κατι που να αφορα το θεμα της ενημερωσης καλα θα κανει να το ανεβασει
Δέχομαι ότι είναι καθαρή ενημέρωση. Υπάρχουν ήδη δύο τόπικς για το τσιγάρο.
Το δεύτερο εδώ
http://www.ideografhmata.gr/forum/viewt ... 02#p116502
εκεί μίλησα (κι έβαλα και βίντεο) ως υπέρμαχη του δικαιώματος να ορίζω εγώ τι θα βάζω μέσα μου κι όχι ο κάθε εξουσιαστής (που θέλει την εξόντωσή μου και όχι το καλό μου) Δεν υποστήριξα ποτέ ότι το τσιγάρο δεν είναι βλαπτικό. Υποστήριξα ότι υπάρχουν πολύ βλαπτικότερα
που μας επιβάλλονται και αυτή την επιβολή πρέπει να πολεμάμε, όχι την προσωπική/ατομική επιλογή του άλλου να καπνίζει ενώ
γνωρίζει εδώ και χρόνια τη βλαπτικότητα του τσιγάρου.
Η ενημέρωση που έχω να προσθέσω σ'αυτό το ενημερωτικό νήμα είναι πως μόνο η
πίσσα βλάπτει απ'το τσιγάρο και όχι η νικοτίνη.
Αυτά απ'τη... μπαγιάτικη.
Καλημέρες