Ο Χάρος βγήκε παγανιά...στο ντουλάπι μας
- aftokaitoallo
- Σύμβουλος
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
Re: Ο Χάρος βγήκε παγανιά...στο ντουλάπι μας
για ζυμάρια με μαγιά ξηρή ή νωπή, το μυστικό είναι sprite ή κανονική σόδα. ένα κουτάκι και όλα τα υπόλοιπα που κάνετε συνήθως. με αυτή τη ζύμη φτιάχνετε ζύμη για πίτσες που θα ζήλευε η πιλσμπουρυ που ποιος ξέρει πόσα ξενοοιστρογόνα έχει, ζύμη για τηγανόψωμα, ψωμί, πεινιρλί σπιτικά.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
- doctormarkon
- Επίτιμος

- Έδωσε Likes: 351 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Ορίστε λοιπόν ένα ωραίο άρθρο για τη γλυκόζη.
http://reiki.pblogs.gr/2010/01/glykozh- ... boloy.html
Η γλυκόζη είναι χειρότερη από τη ζάχαρη γιατί προκαλεί τεχνητή αύξηση της όρεξης κάτι για το οποίο ενοχοποιείται και η φρουκτόζη.
Παλιά έβαζε η μαμά μου γλυκόζη όταν έφτιαχνε γλυκό του κουταλιού.
Το θέμα της αύξησης της όρεξης και το μπλοκάρισμα του μεταβολισμού είναι πολύ σημαντικό θέμα και πρέπει να ερευνήσουμε πως προκαλείται και αν πράγματι προκαλείται από κάποιες τροφές.
Προπαντός αν κάποιες από τις τροφές προκαλούν εθισμό ιδιαίτερα στα παιδιά.
Η γλυκόζη είναι χειρότερη από τη ζάχαρη γιατί προκαλεί τεχνητή αύξηση της όρεξης κάτι για το οποίο ενοχοποιείται και η φρουκτόζη.
Το θέμα της αύξησης της όρεξης και το μπλοκάρισμα του μεταβολισμού είναι πολύ σημαντικό θέμα και πρέπει να ερευνήσουμε πως προκαλείται και αν πράγματι προκαλείται από κάποιες τροφές.
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- doctormarkon
- Επίτιμος

Όταν ήταν μικρός ο γιός μου ήθελα να αποφεύγω κάθε επίσκεψη σε φαστφουντάδικο.
Δεν είμαι καθόλου σχολαστική και υποχόνδρια και έχω καταβροχθίσει κατά καιρούς αρκετά χαμπουργκεράκια.
Αλλά τα βρήκα πολύ νόστιμα. Κάτι είχαν τα άτιμα και ήθελα να τα τρώω με μανία.
Παρατήρησα ότι κάποια πιτσιρίκια που έτρωγαν τηγανιτές πατάτες και χάμπουργκερ από φαστφουντάδικα έβρισκαν μετά το φαϊ της μαμάς άνοστο.
Και άντε κυνηγητό με το τάπερ και τους κεφτέδες. Κεφαλοκλειδώματα φωνές ξύλο.
Ενώ μπορούσαν να φάνε απεριόριστα χάμπουργκερ χωρίς να χορταίνουν.
Και μια και είπαμε για τάπερ τι συμβαίνει με αυτά τα σκεύη?
Μήπως δεν πρέπει να τα πολυχρησιμοποιούμε?
Όπως και τα τηγάνια τα αντικολητικά με μαύρο.
Έχουν βγεί με πράσινο ή άσπρο οικολογικά?
Είναι ασφαλή αυτά?.
Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι το μαντέμι.
Αλλά είναι πανάκριβο
Δεν είμαι καθόλου σχολαστική και υποχόνδρια και έχω καταβροχθίσει κατά καιρούς αρκετά χαμπουργκεράκια.
Αλλά τα βρήκα πολύ νόστιμα. Κάτι είχαν τα άτιμα και ήθελα να τα τρώω με μανία.
Παρατήρησα ότι κάποια πιτσιρίκια που έτρωγαν τηγανιτές πατάτες και χάμπουργκερ από φαστφουντάδικα έβρισκαν μετά το φαϊ της μαμάς άνοστο.
Και άντε κυνηγητό με το τάπερ και τους κεφτέδες. Κεφαλοκλειδώματα φωνές ξύλο.
Ενώ μπορούσαν να φάνε απεριόριστα χάμπουργκερ χωρίς να χορταίνουν.
Και μια και είπαμε για τάπερ τι συμβαίνει με αυτά τα σκεύη?
Μήπως δεν πρέπει να τα πολυχρησιμοποιούμε?
Όπως και τα τηγάνια τα αντικολητικά με μαύρο.
Έχουν βγεί με πράσινο ή άσπρο οικολογικά?
Είναι ασφαλή αυτά?.
Το καλύτερο κατά τη γνώμη μου είναι το μαντέμι.
Αλλά είναι πανάκριβο
- aftokaitoallo
- Σύμβουλος
- Επικοινωνία:
τα τάπερ τα αυθεντικά αλλά και γενικά τα τάπερ (τα πρώτα που βγήκαν ήταν τα ταπεργουέρ) φτιάχνονται από φώκιες αν δεν το ξέρετε.
πρώτον οικολογικός ο λόγος που δεν πρέπει να τα προτιμάμε
δεύτερον έχουν κατηγορηθεί για ένα σωρό παρενέργειες.
αποφεύγετε την πλαστικαδούρα γενικά στην συντήρηση τροφίμων.
πρώτον οικολογικός ο λόγος που δεν πρέπει να τα προτιμάμε
δεύτερον έχουν κατηγορηθεί για ένα σωρό παρενέργειες.
αποφεύγετε την πλαστικαδούρα γενικά στην συντήρηση τροφίμων.
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
- aftokaitoallo
- Σύμβουλος
- Επικοινωνία:
η επίστρωση των αντικολλητικών τηγανιών αυτό το μαύρο που άπαξ και χαραχθεί το τηγάνι γίνεται άχρηστο αλλιώς ό,τι μαγειρεύεις σε αυτό έχει σουπερ καρκινογόνο επίδραση στον οργανισμό σου, βασίζεται στην επίστρωση των τορπιλών! ναι καλά ακούσατε ή μάλλον διαβάσατε.
- aftokaitoallo
- Σύμβουλος
- Επικοινωνία:
τα ξενο-οιστρογόνα είναι μια μεγάλη κατηγορία που ευθύνεται για τα ορμονικά προβλήματα κυρίως που όμως αυτά δηλαδή ο σωστός μεταβολισμός των ορμονών (στο συκώτι συμβαίνει αυτό) με τη σειρά τους προκαλούν ανάμεσα σε άλλα και καρκινοπάθειες. τα κρέατα από φάρμες μπάστε σκύλοι αλέστε, που έχουν φλομωσει στα αντιβιοτικά και τις ορμόνες τα γελάδια τα γουρούνια και τα πρόβατα είναι η μεγαλύτερη πηγή. και βέβαια ξενο-οιστρογόνα περιέχουν και πάρα πολλά φάρμακα, αντιβιώσεις κλπ.doctormarkon έγραψε:Ορίστε λοιπόν ένα ωραίο άρθρο για τη γλυκόζη.
για καλό μεταβολισμό των ορμονών υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής όπως για παράδειγμα το DIM που απευθύνονται κυρίως σε γυναίκες και άντρες
είτε με ινομυώματα και δυσμηνόρροια τόσο σε προεμμηνοπαυσιακό στάδιο όσο και πιο πριν
είτε σε αρχές προστάτη.
επηρρεάζουν τα ξενο-οιστρογόνα τη σχέση των καλών οιστρογόνων με την προγεστερόνη. (βρε πόσα έμαθα)
- doctormarkon
- Επίτιμος

Τα ξενο-οιστρογόνα είναι γεγονός αλλά δεν ξέρω ακριβώς σε πιά τρόφιμα υπάρχουν.
Γίνονται αισθητά στην παραλία που βλέπουμε αγόρια με βυζάκια για σουτιέν 3 νούμερο. Τα βλέπουμε στο δρόμο σε νέες κοπέλες με φαβορίτες αραιωμένο μαλλί μουστάκια.
Είδα σε μία γιορτή μία κυρία που είχε μούσι.
Ήταν πολύ παχιά και όσοι την ήξεραν καλά έλεγαν ότι ξυρίζεται με σαπουνάδα σαν άντρας.
Πριν 30 χρόνια δεν βλέπαμε τέτοια φαινόμενα.
Γίνονται αισθητά στην παραλία που βλέπουμε αγόρια με βυζάκια για σουτιέν 3 νούμερο. Τα βλέπουμε στο δρόμο σε νέες κοπέλες με φαβορίτες αραιωμένο μαλλί μουστάκια.
Είδα σε μία γιορτή μία κυρία που είχε μούσι.
Ήταν πολύ παχιά και όσοι την ήξεραν καλά έλεγαν ότι ξυρίζεται με σαπουνάδα σαν άντρας.
Πριν 30 χρόνια δεν βλέπαμε τέτοια φαινόμενα.
- aftokaitoallo
- Σύμβουλος
- Επικοινωνία:
παντου. έχουν γεμίσει τα πάντα. μεταλλαγμένα φυτοφάρμακα φάρμακα το παραμικρό συστατικό μπορεί να είναι μολυσμένο από δαυτα. η λακ επίπαραδειγματι έχει ως βασικο συστατικο το καλαμπόκι.
δεν είναι απλά τα πράγματα. θέλει πολύ ψάξιμο. γενικώς την κάτσαμε την βάρκα.
τα φαινομενικα που λες Ντοκτορ είναι τιποτα μπροστά σε αυτά που κάνουν εσωτερικά, ένα απίστευτο σχέδιο εξοντωσης και διαβρωσης του ανθρωπίνου είδους εν εξελίξει.
δεν είναι απλά τα πράγματα. θέλει πολύ ψάξιμο. γενικώς την κάτσαμε την βάρκα.
τα φαινομενικα που λες Ντοκτορ είναι τιποτα μπροστά σε αυτά που κάνουν εσωτερικά, ένα απίστευτο σχέδιο εξοντωσης και διαβρωσης του ανθρωπίνου είδους εν εξελίξει.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Τα φαινομενικά είναι κορυφή του παγόβουνου και μία ένδειξη για το τι γίνεται εσωτερικά.
Όταν κάτι εσωτερικό φθάνει να φαίνεται με "γυμνό μάτι" εξωτερικά σημαίνει ότι η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική.
Πρόσεξε διαφημίσεις για προϊόντα σχετικά με μύκητες στα νύχια. Ο Μύκος ο σκαφτιάς πριν 5 χρόνια.
Αλλά η όλη ιστορία ξεκινάει από μέσα. Μέχρι να βγεί στο νύχι έχουν γίνει μεγάλες ζημιές εσωτερικά
Όταν κάτι εσωτερικό φθάνει να φαίνεται με "γυμνό μάτι" εξωτερικά σημαίνει ότι η κατάσταση έχει γίνει απελπιστική.
Πρόσεξε διαφημίσεις για προϊόντα σχετικά με μύκητες στα νύχια. Ο Μύκος ο σκαφτιάς πριν 5 χρόνια.
Αλλά η όλη ιστορία ξεκινάει από μέσα. Μέχρι να βγεί στο νύχι έχουν γίνει μεγάλες ζημιές εσωτερικά
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Ω ρε, πρέπει να το πάρω το τόπικ απ'την αρχή. (τώρα το είδα)
Φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο πιάτων.
Το πρώτο ειναι απλά θανατηφόρο -και όχι μονο όταν βάζεις μέλι μέσα-
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να το αναπτύξω περαιτέρω αυτό.
Το δεύτερο είναι ασκοπη ανάλωση ρεύματος που το χρυσοπληρώνουμε, και δεν αντικαθιστά τα χεράκια μας, που καθαρίζουν κατσαρολικά και πιάτα, πολύ καλύτερα. Οι περισσότερες "κυρίες του συρμού" που γνωρίζω, πήραν πλυντήριο γιατί η φιλενάδα τους είπε "πού θα βάλεις το πλυντήριο πιάτων;" κι όταν την κοίταξε με βλέμμα απορίας κι αιφνιδιασμού (η κουνιάδα μου πχ) η άλλη απάντησε "μα δε νοείται να μπεις στο δικό σου σπίτι και να μην έχεις πλυντήριο πιάτων, χρυσή μου". Κι έτσι το πήρε, και τώρα το'χει σαν άλλο ένα ντουλάπι.
Κρίμα, θα λείψει. Προφανώς, στα πλαίσια του κώδικα αλιμεντάριου, τον έστειλαν για βρούβες. Δε γίνεται να προσπαθούν να αφανίσουν ΟΛΑ τα θρεπτικά, ωφέλιμα, από την αγορά, (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κλπ) κι αυτός να δίνει καλές εναλλακτικές...
Που σημαίνει ότι μέχρι τα 28-30 τους, φαίνονται ΚΑΡΑγερασμένες, τόσο που μπροστά τους θα φαίνεται η μούρη μου μπουμπουκάκι... 'Εχει λυσσάξει και ο Άλεξ επ'αυτού, αλλά περισσότερο ο Μάικ 'Ανταμς που καταγγέλει εγκληματική ατζέντα σ'αυτή την ιστορία. Περιττό να πω βέβαια ότι αντίστοιχα, οι βύζοι που πετάνε οι άντρες τα τελευταία χρόνια (ειδικά απ'το '90 και μετά) και με κάνουν να φρενιάζω από ζήλεια (μικρόστηθη γαρ
) δεν είναι καθόλου τυχαία ιστορία...
Αυτά. Βαρέθηκα να σχολιάσω τα υπόλοιπα.
(μιλάτε και πολύ μωρ'αδερφάκι μου - εγώ δε δημιούργησα ένα, αλλά πολλά τέρατα
)
εγώ βάζω γιαούρτι (κατά προτίμηση κάποιο που να το στραγγίζουμε μόνοι μας- μην πιασω τώρα και τα τυποποιημένα φάγε κλπ) στο οποίο έχω ανακατέψει λίγο ψιλολιωμένο βούτυρο. Αλλά και με λάδι μια χαρά, έχει δίκιο η Πέγκι. Μάλλον το αλεύρι φταίει. Παραείναι σκληρό.doctormarkon έγραψε:Μήπως μπορεί να μας πληροφορήσει κάποια ή κάποιος που έχει γνώσεις μαγειρικής με τι θα μπορούσα να αντικαταστήσω το Βιτάμ στις ζύμες κουρού?
καλά εσύ τα ιδεομαγειρέματα δεν τα'χεις ακουστά; δεν ξέρεις πού είναι- που έτσι σου'ρθε και μου κοτσάρησες συνταγές εδώwolfman13 έγραψε:δεν είναι δικές μου συνταγές κοριτσάκι μου , της ανακάλυψα στο web , βρήκα και άλλη μια πολύ ενδιαφέρουσα
αυτό είναι όντως ένα θέμα που με απέτρεπε κι εμένα απ'το να χρησιμοποιώ βούτυρο (κακώς-κάκιστα). Τελευταία παίρνω βουτυράκι (κερκύρας κιόλας) και το αφήνω κατά βάση εκτός ψυγείου. Μπαινοβγαίνει δηλαδή το καλοκαίρι. (1 ώρα εντός ψυγείου, 2 εκτός- στο περίπου) κι έτσι, το πρόβλημα λύνεται.Divine Sinner έγραψε:μου αρεσει το βουτυρο αλλα εχει μια δυσκολια να το αλειφεις στο ψωμι.
Δυο πράγματα δε θέλησα (και δε μου'λειψαν) ποτέ στην οικοσκευή μου.wolfman13 έγραψε:μιας και μιλάμε για "φαγητά"¨αποφεύγεται να βάζετε το μέλι στο φούρνο μικροκυμάτων , έχω δει πολλούς και πολλές να το βάζουν εκεί για να το κάνουν πιο ρευστό , άκρως επικίνδυνο για την υγεία σας.
Φούρνο μικροκυμάτων και πλυντήριο πιάτων.
Το πρώτο ειναι απλά θανατηφόρο -και όχι μονο όταν βάζεις μέλι μέσα-
Δε νομίζω ότι χρειάζεται να το αναπτύξω περαιτέρω αυτό.
Το δεύτερο είναι ασκοπη ανάλωση ρεύματος που το χρυσοπληρώνουμε, και δεν αντικαθιστά τα χεράκια μας, που καθαρίζουν κατσαρολικά και πιάτα, πολύ καλύτερα. Οι περισσότερες "κυρίες του συρμού" που γνωρίζω, πήραν πλυντήριο γιατί η φιλενάδα τους είπε "πού θα βάλεις το πλυντήριο πιάτων;" κι όταν την κοίταξε με βλέμμα απορίας κι αιφνιδιασμού (η κουνιάδα μου πχ) η άλλη απάντησε "μα δε νοείται να μπεις στο δικό σου σπίτι και να μην έχεις πλυντήριο πιάτων, χρυσή μου". Κι έτσι το πήρε, και τώρα το'χει σαν άλλο ένα ντουλάπι.
αααα δε βλέπω χαζοκούτι πια σχεδόν καθόλου, κι έχω χάσει επεισόδια.butterfly έγραψε: Τιτανοτεραστιος ειναι!Κι εμενα μου λειπει και δεν ξερω τι συνεβη.Ανακοινωσε οτι σταματα τις εκπομπες;Πηγε σε αλλο καναλι μηπως;Ανοιχτο πανεπιστημιο ηταν ο ανθρωπος κι ας πουλαγε τρελλα με το κανταρι.
Κρίμα, θα λείψει. Προφανώς, στα πλαίσια του κώδικα αλιμεντάριου, τον έστειλαν για βρούβες. Δε γίνεται να προσπαθούν να αφανίσουν ΟΛΑ τα θρεπτικά, ωφέλιμα, από την αγορά, (βιταμίνες, ιχνοστοιχεία κλπ) κι αυτός να δίνει καλές εναλλακτικές...
φέρνεις ένα ζήτημα, πολύ σημαντικό. Στην αμερική, υπάρχουν περιστατικά (πάμπολλα πλέον για να περάσουν στο ντούκου) που τα κορίτσια, σε ηλικίες μικρές, ακόμα και των 4 και 5 χρονών, έχουν έμμηνο ρήση και ανάπτυξη...aftokaitoallo έγραψε:τα ξενοοιστρογόνα είναι ένας τεράστιος και ύπουλος εχθρός που έχει να κάνει τόσο με τον σωστό μεταβολισμό ορμονων όσο και με την δημιουργία ινομυωμάτων στις γυναίκες υπεύθυνα για υστερεκτομές και καρκίνο του προστάτη στους άντρες κλπ
Που σημαίνει ότι μέχρι τα 28-30 τους, φαίνονται ΚΑΡΑγερασμένες, τόσο που μπροστά τους θα φαίνεται η μούρη μου μπουμπουκάκι... 'Εχει λυσσάξει και ο Άλεξ επ'αυτού, αλλά περισσότερο ο Μάικ 'Ανταμς που καταγγέλει εγκληματική ατζέντα σ'αυτή την ιστορία. Περιττό να πω βέβαια ότι αντίστοιχα, οι βύζοι που πετάνε οι άντρες τα τελευταία χρόνια (ειδικά απ'το '90 και μετά) και με κάνουν να φρενιάζω από ζήλεια (μικρόστηθη γαρ
σωστότατη σε βρίσκω. Και επ'αυτού γίνεται μεγάλο θέμα από τους εναλλακτικούς στις ΗΠΑ, διότι το corn syrup αυτοί, το έχουν κυριολεκτικά ψωμοτύρι...δοκτορέσσα έγραψε:Η γλυκόζη είναι χειρότερη από τη ζάχαρη γιατί προκαλεί τεχνητή αύξηση της όρεξης κάτι για το οποίο ενοχοποιείται και η φρουκτόζη.
κι εδώ σωστή. 'Εχουν φροντίσει οι κύριοι, να προάγουν έναν απίστευτο ορυμαγδό σαβουροτροφών, τις οποίες κάνουν ελκυστικές με ενισχυτικά γεύσης, (τρέχα γύρευε τώρα πόσα αμβλωμένα χώνουν και πού) με προσθήκη χρωστικών κλπ. Οι μελέτες και οι έρευνες άπειρες. Το κεντρικό συμπέρασμα ότι τεράστιο μέρος των τροφίμων που καταναλώνουμε -συμπεριλαμβανομένων ΦΥΣΙΚΑ και των μεταλλαγμένων- μας αποβλακώνουν (στερούν συγκεκριμένα απαραίτητα λιπίδια στον εγκέφαλο- ρίχνουν φθόρια, αλουμίνια κι ένα κάρο άλλες παπαριές), και σαφέστατα διαλύουν το μεταβολισμό (βλέπε ποσοστό παχύσαρκων, που έφτασε πλέον στις μέρες μας το "άνευ προηγουμένου"). Μ'αυτόν τον τρόπο βολεύονται διττά. Απ'τη μιά, ο αποβλακωμένος εγκέφαλος δεν λειτουργεί με οξυδέρκεια και ευθυκρισία, απ'την άλλη, μειώνεται σημαντικότατα το προσδόκιμο ζωής.δοκτορέσσα έγραψε:Το θέμα της αύξησης της όρεξης και το μπλοκάρισμα του μεταβολισμού είναι πολύ σημαντικό θέμα και πρέπει να ερευνήσουμε πως προκαλείται και αν πράγματι προκαλείται από κάποιες τροφές.
(μιλάτε και πολύ μωρ'αδερφάκι μου - εγώ δε δημιούργησα ένα, αλλά πολλά τέρατα
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

(μιλάτε και πολύ μωρ'αδερφάκι μου - εγώ δε δημιούργησα ένα, αλλά πολλά τέρατα)
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- wolfman13
- Καμμένος Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: wolfman13
- Φύλο: Άνδρας
με τόσα βαριά μέταλλα και μεταλλαγμένα που έχω φάει δε πρέπει να λέγομαι Θόδωρος.Mantam Froufrou έγραψε:Αυτά. Βαρέθηκα να σχολιάσω τα υπόλοιπα.
(μιλάτε και πολύ μωρ'αδερφάκι μου - εγώ δε δημιούργησα ένα, αλλά πολλά τέρατα)
Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς τώρα!
αλλά ROBOXMEN!!!
I have lost the will to live
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free
Simply nothing more to give
There is nothing more for me
Need the end to set me free
- doctormarkon
- Επίτιμος

Έχω παρατηρήσει και το άλλο.
Θεωρείται φυσιολογικό ακόμα και από γιατρούς με την πάροδο της ηλικίας να παχαίνεις.
Αλλά αν είναι έτσι γιατί οι γιαγιάδες μας δεν ήταν παχειές?
Θυμάμαι μια γιαγιά από την πλευρά του πατέρα μου που πέθανε 110 χρονών.
Τη θυμάμαι να κάθεται στα σκαλοπάτια ή σε μια καρέκλα έξω από το σπίτι της στα Πετράλωνα. Ήταν κοντή και πολύ λεπτή. Θύμιζε λίγο τη γιαγιά του Μίμη στο Αναγνωστικό μας της Πρώτης Δημοτικού.
Λέγαν ότι πήγαινε από το χωριό της στην Ολυμπία με τα πόδια. Έκανε πάνω από 40 χιλιόμετρα τη μέρα σε ηλικία 80 χρονών
Τότε οι μεσήλικες και οι γριές δεν ήταν χοντρές.
Σήμερα γιατί πρέπει ντε και καλά να ξεχειλώνουν
Θεωρείται φυσιολογικό ακόμα και από γιατρούς με την πάροδο της ηλικίας να παχαίνεις.
Αλλά αν είναι έτσι γιατί οι γιαγιάδες μας δεν ήταν παχειές?
Θυμάμαι μια γιαγιά από την πλευρά του πατέρα μου που πέθανε 110 χρονών.
Τη θυμάμαι να κάθεται στα σκαλοπάτια ή σε μια καρέκλα έξω από το σπίτι της στα Πετράλωνα. Ήταν κοντή και πολύ λεπτή. Θύμιζε λίγο τη γιαγιά του Μίμη στο Αναγνωστικό μας της Πρώτης Δημοτικού.
Λέγαν ότι πήγαινε από το χωριό της στην Ολυμπία με τα πόδια. Έκανε πάνω από 40 χιλιόμετρα τη μέρα σε ηλικία 80 χρονών
Υποθέτω γιατί τότε οι άνθρωποι ήταν χειρώνακτες (δεν είχαν τόσες διευκολύνσεις τέλος πάντων) αλλά και γιατί δεν έτρωγαν 15 μπριζόλες τη μέρα, 10 τόνους γάλα, γλυκά και άλλα ευγενή προϊόντα όπως τα παραπάνω. Βέβαια, είναι και η ποιότητα που τρως. Άλλο το κατσικάκι που τρέχει στα λαγκάδια και άλλο σε φάρμα-ψυχιατρείο να κολυμπάει σε σκατά.doctormarkon έγραψε:
Επίσης, σκεφτείτε το πως με όλες τις εκπομπές μαγειρικής έχουμε πολλά ξενόφερτα υλικά και φαγητά που βέβαια κανονικά δε θα τρώγαμε ποτέ. Κι αυτό έχει επιπτώσεις από την παραγωγή τη δική μας μέχρι την υγεία μας. Και βέβαια πουλάνε μόνο γεύση σε όλα τα ετοιματζίδικα. Συσκευασμένα και έτοιμα τα φέρνουν μόνο για να λένε ότι πουλάνε κάτι. Κανονικά έπρεπε να έχουμε φαγητό και "φαγητό". Το φαγητό υποτίθεται ότι θρέφει και αναπτύσσει, όχι ότι απλά γεμίζει το στομάχι (και γενικά "μπουκώνει"). (Έχουν αναδειχθεί βέβαια και καλά υλικά, αλλά τι να σου κάνουν κι αυτά όταν ακόμα και σε κανονικό φαγητό σου λένε "να βάλετε και λίγο ζάχαρη να σπάσει η γεύση", και λίγο κρεμούλα γάλακτος γιατί πάει με όλα κτλ.) Τουλάχιστον να λένε ότι είναι μόνο για τη γεύση αλλά κατά τα άλλα "δεν το ακούσατε από 'μας".
Αναρωτιέμαι πότε θα διωχθούν όλες αυτές οι εταιρείες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Αλλά τι λέω, εδώ ακούμε κάθε μέρα τι κάνουν και ακόμα καταναλώνονται.
The lunatics are running the asylum...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
Τρώμε φάπες και εξάγουμε δημοκρατία...
People laugh at you because you're different, you laugh at people because they're all the same
- ArELa
- Founder-Administrator

- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Mας αποδεκατίζουν ανοιχτά, απροκάλυπτα, ανερυθριαστα, κατάπτυστα, σα να μας λένε ευθέως "θέλουμε να πεθάνετε" και καθομαστε και τους κοιτάμε.Illuminus έγραψε:Αναρωτιέμαι πότε θα διωχθούν όλες αυτές οι εταιρείες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας; Αλλά τι λέω, εδώ ακούμε κάθε μέρα τι κάνουν και ακόμα καταναλώνονται.![]()
Σιγά μη δεν καταναλώναμε τα σκατά που μας πασάρουν (τροφές και οχι μόνον).
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- aftokaitoallo
- Σύμβουλος
- Επικοινωνία:
ενώ παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο αυτά που τα παιδιά κι ο νεαρόκοσμος τρώνε δηλαδή προιόντα υπερπλούσια σε κακά οιστρογόνα και ξενο-οιστρογόνα, έναν άλλο μεγάλο ρόλο παίζει και η μόδα που έγινε μεγαλίστικη και σεξουλιάρικη ακόμα και για παιδιά πέντε ετών. διάβαζα ότι έξω πουλάνε στρινγκ για παιδιά, στα εσωρουχα βρίσκεις και στρινγκακια, μην ξεχνάμε πως ντύνονται εντεκάχρονες ακόμα δεν βγήκαν από το αυγό, επίσης μην ξεχνάμε το τι κάνει η τηλετύφλωση στα παιδιά και τα κρυφά σεξουαλικά υπονοούμενα, διότι ο εγκέφαλος τα λαμβάνει τα σήματα και το σώμα νομίζει ότι έρχεται η ώρα του να γνωρίσει τον έρωτα πχ στα οκτώ! οπότε δίνουν και παίρνουν οι ορμόνες, μπαίνουν σε διαδικασίες με βάση τα ερεθίσματα.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις αλλά για το κατσικάκι ξέρω ότι δεν σηκώνει ορμόνες ισχυρά αντιβιοτικά και σκατά, το αρνί το ίδιο αλλά είναι πολύ παχύIlluminus έγραψε:Άλλο το κατσικάκι που τρέχει στα λαγκάδια και άλλο σε φάρμα-ψυχιατρείο να κολυμπάει σε σκατά.
Δεν γουστάρω το κρέας και πιστεύω ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό.
Αλλά για όσους τρώνε κρέας το κατσικάκι δεν διαφέρει από τον παλιό καιρό. Η γαλοπούλα είναι επίσης ευαίσθητο πουλί και δεν αντέχει τις κακουχίες, ίσως και η στρουθοκάμηλος και γι αυτό η εκτροφή της γίνεται ασύμφορη παρόλο που είναι αρκετά ακριβό κρέας.
Υπάρχουν πολλές απόψεις κατά της κρεοφαγίας.
1. Από "κακόβουλους" δήθεν οικολόγους που λένε μην τρώτε κρέας γιατί κλάνουν τα γελάδια και δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έχουμε αναλύσει σε βάθος το θέμα στο σχετικό τόπικ
2. Από αληθινούς οικολόγους και συνειδητοποιημένους που αγαπούν τα ζώα και θεωρούν απάνθρωπο να τα σκοτώνουν για να τα φάνε.
3. Από προχωρημένους στην εσωτερική φιλοσοφία όπως ήταν ο Αντώνης Πισσάνος που έγραψε το βιβλίο "Γιατί δεν πρέπει να τρώμε κρέας" και επικεντρώνεται στην ενέργεια και στον εσωτερικό κόσμο που αλλοιώνεται ενώ μαζί με το κρέας καταπίνονται και οι αγωνίες του ζώου που σκοτώθηκε.
4. Η άποψη του Ισλάμ και του Κορανίου που εκτός από το χοιρινό απαγορεύει στους πιστούς να τρώνε οποιοδήποτε ζώο ή πουλί που δεν έχει σφαχτεί και μάλιστα με συγκεκριμένο τρόπο, και το έχουν στραγγαλίσει, το έχουν κρεμάσει, του έχουν πολτοποιήσει το κεφάλι ή έχει πεθάνει με βασανιστικό τρόπο. Γι αυτό και κάνουν εισαγωγή από άλλες χώρες αρνιά ζωντανά.
5. Η προχωρημένη αναρχική άποψη σύμφωνα με την οποία είναι προτιμότερο να μην τρώει κάποιος κρέας εφ όσον παράγεται με καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και το κέρδος μπαίνει πάνω από την υγεία του ανθρώπου με αποτέλεσμα να καταλήγει στο πιάτο μας σαβούρα. Αν βρεθεί κρέας από το χωριό τότε τρώμε.
Είμαι υπέρ της πέμπτης άποψης αλλά και της τέταρτης. Κάτι ξέρουν οι Μουσουλμάνοι και ίσως αυτό να παραπέμπει και στην τρίτη άποψη του Πισσάνου.
- doctormarkon
- Επίτιμος

Όπως λέει ο Άλεξ Τζόουνς δεν πρέπει να απογοητευόμαστε γιατί αυτό που έχουμε σήμερα που δεν το είχαμε πριν χρόνια είναι η καλύτερη πληροφόρηση, πρόσβαση σε βιολογικά προϊόντα ή πρόσβαση σε τροφές που κάποτε δεν βρίσκαμε.
Σήμερα ξέρουμε αυτό που κάποτε αγνοούσαμε.
Παράδειγμα το Βενζοικό.
Εχουμε πιεί κουβάδες από αυτό από τα παιδικά μας χρόνια όταν μας παράγγελναν πορτοκαλάδα μπλέ.
Ευτυχώς για την ώρα είμασε καλά
Σήμερα ξέρουμε αυτό που κάποτε αγνοούσαμε.
Παράδειγμα το Βενζοικό.
Εχουμε πιεί κουβάδες από αυτό από τα παιδικά μας χρόνια όταν μας παράγγελναν πορτοκαλάδα μπλέ.
Ευτυχώς για την ώρα είμασε καλά
Δεν τρώω κρέας.doctormarkon έγραψε:Δεν γουστάρω το κρέας και πιστεύω ότι μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτό.
Οι άνθρωποι γιατί κλάνουν ακόμα; Και γιατί τους εκτρέφουμε ακόμα;doctormarkon έγραψε:1. Από "κακόβουλους" δήθεν οικολόγους που λένε μην τρώτε κρέας γιατί κλάνουν τα γελάδια και δημιουργούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έχουμε αναλύσει σε βάθος το θέμα στο σχετικό τόπικ
Ανοησίες. Αν θέλω ή αν αναγκαστώ θα τη φάω και την κοτούλα και την γατούλα και ό,τι άλλο, καλή η ώρα... Ειδικά δε αν είναι βιολογική. Όσο έχω την επιλογή δε θα το κάνω. Αλλά και ούτε όταν έρθει η ώρα θα σκεφτώ τί λένε κάποιοι "θρησκόληπτοι" που είναι είναι ένα βήμα πριν το παραπάνω. (Βλέπε 1.)doctormarkon έγραψε:2. Από αληθινούς οικολόγους και συνειδητοποιημένους που αγαπούν τα ζώα και θεωρούν απάνθρωπο να τα σκοτώνουν για να τα φάνε.
Προχωρημένο αλλά δεν έχω άποψη επ' αυτού. Πάντως εγώ έχω την εξής θεωρία: Τα δέντρα μάς προσφέρουν τον καρπό τους και τα λοιπά που έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή θα τα πετάξουν και θα ξανακάνουν τον κύκλο τους. Τα ζώα δεν... Τουλάχιστον όχι σε τέτοιο βαθμό. Και βέβαια δεν αναγεννούνται. Μην πω ότι και τα φυτά καταλαβαίνουν - ίσως με άλλο τρόπο - και απ' ό,τι έχω ακούσει είναι ιδιαίτερα μουσικόφιλα.doctormarkon έγραψε:3. Από προχωρημένους στην εσωτερική φιλοσοφία όπως ήταν ο Αντώνης Πισσάνος που έγραψε το βιβλίο "Γιατί δεν πρέπει να τρώμε κρέας" και επικεντρώνεται στην ενέργεια και στον εσωτερικό κόσμο που αλλοιώνεται ενώ μαζί με το κρέας καταπίνονται και οι αγωνίες του ζώου που σκοτώθηκε.
Μάλλον σε αυτό κλίνω.doctormarkon έγραψε:5. Η προχωρημένη αναρχική άποψη σύμφωνα με την οποία είναι προτιμότερο να μην τρώει κάποιος κρέας εφ' όσον παράγεται με καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής και το κέρδος μπαίνει πάνω από την υγεία του ανθρώπου με αποτέλεσμα να καταλήγει στο πιάτο μας σαβούρα. Αν βρεθεί κρέας από το χωριό τότε τρώμε.
Συμφωνώ ως προς την πληροφόρηση και τη διαθεσιμότητα αλλά: Αν είναι από μεταλλαγμένο σπόρο ή από κλώνο ή από mix 100 ειδών και 150 χημικών θα έχει σημασία αν είναι "βιολογικό"; Γιατί απ' ό,τι φαίνεται αυτό αφορά μόνο τον τρόπο παραγωγής και όχι τη φύση του προϊόντος αυτή καθ' εαυτή. Μπορεί να λέω και βλακείες (δεν τα ξέρω τα πρότυπα αλλά από την άλλη δε βαριέσαι, ποιος ελέγχει...) Και το βιολογικό είναι και ακριβό. Και βέβαια αφήνω έξω από τη συζήτηση τη γελοιότητα περί ελλείψεως τροφής...doctormarkon έγραψε:Όπως λέει ο Άλεξ Τζόουνς δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, γιατί αυτό που έχουμε σήμερα που δεν το είχαμε πριν χρόνια είναι η καλύτερη πληροφόρηση, πρόσβαση σε βιολογικά προϊόντα ή πρόσβαση σε τροφές που κάποτε δεν βρίσκαμε.
The lunatics are running the asylum...
- doctormarkon
- Επίτιμος

Συμφωνώ σε όλα μαζί σου αλλά δεν έχω σκοπό να δώσω συμβουλές τι να τρώει κάποιος.
Οι συμβουλές των γιατρών, ειδικών και όχι μόνο μας φάγανε.
Η πληροφόρηση και η γνώση σώζει.
Αν το καλοσκεφτείς δεν πρέπει να τρώμε τίποτα.
Ακόμα και τα βιολογικά χαρακτηρίστηκαν έτσι με ένα γραφειοκρατικό τρόπο.
Η πιστοποίηση βγάζει έξω όλους τους πολύ μικρούς παραγωγούς που δεν έχουν τα απαραίτητα στρέμματα.
Ο αδερφός μου είναι γεωπόνος και μένει λίγο έξω από την Αθήνα. Έχει ένα χωράφι 4 στρέμματα με δέντρα και κάνει μια μικρή παραγωγή φρούτων και λαχανικών και έχει 4-5 πελάτες. Τα 4 στρέμματα είναι λίγα για να κάνει κανονική παραγωγή σε οτιδήποτε είδος και να πάρει πιστοποίηση.
Έπειτα τι σημαίνει αγρανάπαυση?
Το χωράφι όταν το πήρε πριν 10 χρόνια είχε αγριόχορτα χαμομήλια και παπαρούνες. Ήταν δηλαδή σε μία απόλυτα φυσική κατάσταση και δεν υπήρχε λόγος να αναπαυτεί αφού ήταν ήδη αναπαυμένο και παρθένο.
Ο κίνδυνος από τα φρούτα με φυτοφάρμακα μη βιολογικά είναι να κόψουν τα φρούτα πριν περάσει ένα διάστημα από το ράντισμα ή να έχουν ραντίσει τα φυτά σε λάθος χρόνο με αποτέλεσμα κάποιες ουσίες να περάσουν στο φρούτο. Ακόμα παίζει και η υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκου.
Αλλά τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες στα ζώα είναι πολύ πιο επικίνδυνες.
Δεν ξέρω τι γίνεται με το Ελληνικό κρέας δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες μονάδες στην Ελλάδα και όλα αυτά που βλέπουμε με τις φρικτές συνθήκες είναι πλάνα από μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες στην Ευρώπη και στην Αμερική που τροφοδοτούν τα φαστφουντάδικα και πάνε σε έτοιμα μπιφτέκια και κεφτεδάκια στα Σούπερ Μάρκετ.
Για όσους αγαπούν το κρέας και ψωνίζουν από τον μικρομεσαίο χασάπη της γειτονιάς που τον τροφοδοτεί μία μικρομεσαία φάρμα δε νομίζω ότι υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα.
Πριν μερικά χρόνια το 2004 ή το 2005 νομίζω είχαν κάνει θέμα στις ειδήσεις κάποιους που δίπλωναν το σφαγμένο αρνί στο γόνατο και το στρίμωχναν σε ένα πορτ μαγκαζ ενός σαράβαλου αυτοκινήτου για να το πουλήσουν. Η κάμερα έκανε ζουμ στο νύχι του κτηνοτρόφου που είχε μήνες να κοπεί και ήταν βρώμικο.
Σκοπός να επιβάλλουν στάνταρτς και προδιαγραφές που δεν θα μπορούν οι μικρομεσαίοι να τις ακολουθήσουν και να κλείσουν. Στην ίδια λογική κινούνταν και τα σποτάκια να μην αγοράζουμε λάδι από τον κουμπάρο και τον μπαντζανάκη αλλά τυποποιημένο ελαιόλαδο.
Φυσικά το μεγάλο νύχι του παραγωγού ή αν σκαλίζει τη μύτη του όταν μιάνει το σφαγμένο αρνί ή αν ξύνει τον πισινό του σε τίποτα δεν θα επηρεάσει την ποιότητα του κρέατος αφού αυτός που θα το αγοράσει δεν θα το φάει ωμό αλλά θα το ψήσει ή θα το βράσει.
Όποιος ξέρει ας μας πει τι γίνεται στην ελληνική παραγωγή κρέατος και αν αυτά τα αίσχη έχουν περάσει και εκεί.
Οι συμβουλές των γιατρών, ειδικών και όχι μόνο μας φάγανε.
Η πληροφόρηση και η γνώση σώζει.
Αν το καλοσκεφτείς δεν πρέπει να τρώμε τίποτα.
Ακόμα και τα βιολογικά χαρακτηρίστηκαν έτσι με ένα γραφειοκρατικό τρόπο.
Η πιστοποίηση βγάζει έξω όλους τους πολύ μικρούς παραγωγούς που δεν έχουν τα απαραίτητα στρέμματα.
Ο αδερφός μου είναι γεωπόνος και μένει λίγο έξω από την Αθήνα. Έχει ένα χωράφι 4 στρέμματα με δέντρα και κάνει μια μικρή παραγωγή φρούτων και λαχανικών και έχει 4-5 πελάτες. Τα 4 στρέμματα είναι λίγα για να κάνει κανονική παραγωγή σε οτιδήποτε είδος και να πάρει πιστοποίηση.
Έπειτα τι σημαίνει αγρανάπαυση?
Το χωράφι όταν το πήρε πριν 10 χρόνια είχε αγριόχορτα χαμομήλια και παπαρούνες. Ήταν δηλαδή σε μία απόλυτα φυσική κατάσταση και δεν υπήρχε λόγος να αναπαυτεί αφού ήταν ήδη αναπαυμένο και παρθένο.
Ο κίνδυνος από τα φρούτα με φυτοφάρμακα μη βιολογικά είναι να κόψουν τα φρούτα πριν περάσει ένα διάστημα από το ράντισμα ή να έχουν ραντίσει τα φυτά σε λάθος χρόνο με αποτέλεσμα κάποιες ουσίες να περάσουν στο φρούτο. Ακόμα παίζει και η υπερβολική ποσότητα φυτοφαρμάκου.
Αλλά τα αντιβιοτικά και οι ορμόνες στα ζώα είναι πολύ πιο επικίνδυνες.
Δεν ξέρω τι γίνεται με το Ελληνικό κρέας δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολύ μεγάλες μονάδες στην Ελλάδα και όλα αυτά που βλέπουμε με τις φρικτές συνθήκες είναι πλάνα από μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες στην Ευρώπη και στην Αμερική που τροφοδοτούν τα φαστφουντάδικα και πάνε σε έτοιμα μπιφτέκια και κεφτεδάκια στα Σούπερ Μάρκετ.
Για όσους αγαπούν το κρέας και ψωνίζουν από τον μικρομεσαίο χασάπη της γειτονιάς που τον τροφοδοτεί μία μικρομεσαία φάρμα δε νομίζω ότι υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα.
Πριν μερικά χρόνια το 2004 ή το 2005 νομίζω είχαν κάνει θέμα στις ειδήσεις κάποιους που δίπλωναν το σφαγμένο αρνί στο γόνατο και το στρίμωχναν σε ένα πορτ μαγκαζ ενός σαράβαλου αυτοκινήτου για να το πουλήσουν. Η κάμερα έκανε ζουμ στο νύχι του κτηνοτρόφου που είχε μήνες να κοπεί και ήταν βρώμικο.
Σκοπός να επιβάλλουν στάνταρτς και προδιαγραφές που δεν θα μπορούν οι μικρομεσαίοι να τις ακολουθήσουν και να κλείσουν. Στην ίδια λογική κινούνταν και τα σποτάκια να μην αγοράζουμε λάδι από τον κουμπάρο και τον μπαντζανάκη αλλά τυποποιημένο ελαιόλαδο.
Φυσικά το μεγάλο νύχι του παραγωγού ή αν σκαλίζει τη μύτη του όταν μιάνει το σφαγμένο αρνί ή αν ξύνει τον πισινό του σε τίποτα δεν θα επηρεάσει την ποιότητα του κρέατος αφού αυτός που θα το αγοράσει δεν θα το φάει ωμό αλλά θα το ψήσει ή θα το βράσει.
Όποιος ξέρει ας μας πει τι γίνεται στην ελληνική παραγωγή κρέατος και αν αυτά τα αίσχη έχουν περάσει και εκεί.
- butterfly
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Έλαβε Likes: 4 φορές
Για να φρικαρεις:aftokaitoallo έγραψε:ενώ παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο αυτά που τα παιδιά κι ο νεαρόκοσμος τρώνε δηλαδή προιόντα υπερπλούσια σε κακά οιστρογόνα και ξενο-οιστρογόνα, έναν άλλο μεγάλο ρόλο παίζει και η μόδα που έγινε μεγαλίστικη και σεξουλιάρικη ακόμα και για παιδιά πέντε ετών. διάβαζα ότι έξω πουλάνε στρινγκ για παιδιά, στα εσωρουχα βρίσκεις και στρινγκακια, μην ξεχνάμε πως ντύνονται εντεκάχρονες ακόμα δεν βγήκαν από το αυγό, επίσης μην ξεχνάμε το τι κάνει η τηλετύφλωση στα παιδιά και τα κρυφά σεξουαλικά υπονοούμενα, διότι ο εγκέφαλος τα λαμβάνει τα σήματα και το σώμα νομίζει ότι έρχεται η ώρα του να γνωρίσει τον έρωτα πχ στα οκτώ! οπότε δίνουν και παίρνουν οι ορμόνες, μπαίνουν σε διαδικασίες με βάση τα ερεθίσματα.
Αν η εργασια δεν ειναι πια δικαιωμα,τοτε κι η πληρωμη των φορων δεν αποτελει πια καθηκον!
- aftokaitoallo
- Σύμβουλος
- Επικοινωνία:
ffs, εμετόςςςςςς
-
lianna
Λεμόνια … δηλητήριο στα σούπερ μάρκετ και τις λαϊκές της Κρήτης!
Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως ...
αποδείχτηκε μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο.
Μάλιστα το Αγγλικό Wikipedia χαρακτηρίζει την δραστική ουσία ‘tiabendazole’ ως ναρκωτικό. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα … σουρωτήρι με ανύπαρκτους ελέγχους, και ένα ΕΦΕΤ στην Κρήτη που φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει πιαστεί στον ύπνο!
Το CretePlus.gr δημοσιεύει σήμερα την φωτογραφία ντοκουμέντο που λήφθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου.
Στο ψυγείο με τα κηπευτικά όπου πωλούνται τα λεμόνια δηλητήριο από την Αργεντινή και μάλιστα σε τιμή… 1,96 ευρώ το κιλό, υπάρχει η ταμπελίτσα που προειδοποιεί χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα τους υποψήφιους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται μάλλον να αναλάβουν και το σχετικό ρίσκο:
«ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ). ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ»…
Βεβαίως το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μάλλον φαίνεται να σέβεται τους πελάτες του, και ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τον κίνδυνο που διατρέχει στην περίπτωση που προμηθευτεί τα λεμόνια αυτά και τον προειδοποιεί να μην κάνει χρήση της φλούδας, όπως για παράδειγμα για την παρασκευή ενός γλυκού με χρήση δηλαδή ξύσματος.
Τι γίνεται όμως με τις ανεξέλεγκτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής που διατίθενται στις λαϊκές αγορές της χώρας, και τα σούπερ μάρκετ, όπου και δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις; Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας καταναλωτής ενήλικος ή ανήλικος καταναλώσει την φλούδα δηλητήριο κάτι που συνηθίζεται ευρέως στην χώρα μας.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να διατίθενται ανεξέλεγκτα εισαγόμενα νωπά προϊόντα ψεκασμένα με χημικά, ενώ δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός έλεγχος για την προστασία του καταναλωτή.
Πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί -όπως είναι ο ΕΦΕΤ παράρτημα του οποίου υπάρχει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο- να πιάνονται για άλλη μια φορά κυριολεκτικά στον ύπνο; Για όλα αυτά περιμένουμε σχετικές απαντήσεις και μάλιστα … πειστικές.
Διαβάστε τώρα στο αγγλόφωνο Wikipedia την δραστικότητα του φυτοφαρμάκου ‘tiabendazole’.Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων η ουσία, που χαρακτηρίζεται ως τοξική, και είναι … ψεκασμένα τα λεμόνια Αργεντινής (μόνο;) προκαλούν μεταξύ άλλων: ανορεξία, ναυτία, διάρροια, ζαλάδα, ίλιγγο, πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης (!) και δερματοπάθειες! Παράλληλα επισημαίνεται ότι σε πειράματα που έγιναν σε ζώα στα οποία και χορηγήθηκε… το δηλητήριο παρουσίασαν ηπατικό πρόβλημα! Διαβάστε προσεκτικά το Αγγλικό Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Tiabendazole
Safety
The substance appears to have a slight toxicity in higher doses, with effects such as liver and intestinal disorders at high exposure in test animals (just below LD50 level).[citation needed] Some reproductive disorders and decreasing weaning weight have been observed, also at high exposure. Effects on humans from use as a drug include nausea, vomiting, loss of appetite, diarrhea, dizziness, drowsiness, or headache; very rarely also ringing in the ears, vision changes, stomach pain, yellowing eyes and skin, dark urine, fever, fatigue, increased thirst and change in the amount of urine.[citation needed] No mutagenic or carcinogenic effects have been shown.
creteplus.gr
Απίστευτο και όμως αληθινό! Λεμόνια … Αργεντινής που είναι ψεκασμένα με την τοξική ουσία "tiabendazole" που προκαλεί ηπατικά προβλήματα σε ζώα όπως ...
αποδείχτηκε μετά από πειράματα, και σοβαρά προβλήματα υγείας στον άνθρωπο.
Μάλιστα το Αγγλικό Wikipedia χαρακτηρίζει την δραστική ουσία ‘tiabendazole’ ως ναρκωτικό. Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα … σουρωτήρι με ανύπαρκτους ελέγχους, και ένα ΕΦΕΤ στην Κρήτη που φαίνεται για άλλη μια φορά να έχει πιαστεί στον ύπνο!
Το CretePlus.gr δημοσιεύει σήμερα την φωτογραφία ντοκουμέντο που λήφθηκε την Παρασκευή σε σούπερ μάρκετ του Ηρακλείου.
Στο ψυγείο με τα κηπευτικά όπου πωλούνται τα λεμόνια δηλητήριο από την Αργεντινή και μάλιστα σε τιμή… 1,96 ευρώ το κιλό, υπάρχει η ταμπελίτσα που προειδοποιεί χαρακτηριστικά με κεφαλαία γράμματα τους υποψήφιους καταναλωτές οι οποίοι καλούνται μάλλον να αναλάβουν και το σχετικό ρίσκο:
«ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΜΕ TIABENDAZOLE (ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΟ). ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΦΛΟΥΔΑΣ ΔΕΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ»…
Βεβαίως το συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ μάλλον φαίνεται να σέβεται τους πελάτες του, και ενημερώνει τον υποψήφιο αγοραστή για τον κίνδυνο που διατρέχει στην περίπτωση που προμηθευτεί τα λεμόνια αυτά και τον προειδοποιεί να μην κάνει χρήση της φλούδας, όπως για παράδειγμα για την παρασκευή ενός γλυκού με χρήση δηλαδή ξύσματος.
Τι γίνεται όμως με τις ανεξέλεγκτες ποσότητες λεμονιών Αργεντινής που διατίθενται στις λαϊκές αγορές της χώρας, και τα σούπερ μάρκετ, όπου και δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες προειδοποιήσεις; Τι γίνεται στην περίπτωση που ένας καταναλωτής ενήλικος ή ανήλικος καταναλώσει την φλούδα δηλητήριο κάτι που συνηθίζεται ευρέως στην χώρα μας.
Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να διατίθενται ανεξέλεγκτα εισαγόμενα νωπά προϊόντα ψεκασμένα με χημικά, ενώ δεν έχει γίνει κανένας επιστημονικός έλεγχος για την προστασία του καταναλωτή.
Πως είναι δυνατόν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί -όπως είναι ο ΕΦΕΤ παράρτημα του οποίου υπάρχει στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο- να πιάνονται για άλλη μια φορά κυριολεκτικά στον ύπνο; Για όλα αυτά περιμένουμε σχετικές απαντήσεις και μάλιστα … πειστικές.
Διαβάστε τώρα στο αγγλόφωνο Wikipedia την δραστικότητα του φυτοφαρμάκου ‘tiabendazole’.Όπως επισημαίνεται μεταξύ άλλων η ουσία, που χαρακτηρίζεται ως τοξική, και είναι … ψεκασμένα τα λεμόνια Αργεντινής (μόνο;) προκαλούν μεταξύ άλλων: ανορεξία, ναυτία, διάρροια, ζαλάδα, ίλιγγο, πονοκεφάλους, προβλήματα όρασης (!) και δερματοπάθειες! Παράλληλα επισημαίνεται ότι σε πειράματα που έγιναν σε ζώα στα οποία και χορηγήθηκε… το δηλητήριο παρουσίασαν ηπατικό πρόβλημα! Διαβάστε προσεκτικά το Αγγλικό Wikipedia: http://en.wikipedia.org/wiki/Tiabendazole
Safety
The substance appears to have a slight toxicity in higher doses, with effects such as liver and intestinal disorders at high exposure in test animals (just below LD50 level).[citation needed] Some reproductive disorders and decreasing weaning weight have been observed, also at high exposure. Effects on humans from use as a drug include nausea, vomiting, loss of appetite, diarrhea, dizziness, drowsiness, or headache; very rarely also ringing in the ears, vision changes, stomach pain, yellowing eyes and skin, dark urine, fever, fatigue, increased thirst and change in the amount of urine.[citation needed] No mutagenic or carcinogenic effects have been shown.
creteplus.gr
- doctormarkon
- Επίτιμος

Έχουμε λεμονιές στο πίσω μέρος του κήπου. Είναι περίπου 40 χρονών η καθε μία.
Το χειμώνα βγάζουν πάρα πολλά λεμόνια. Τα τελευταία τα μαζέψαμε τον Ιούνιο.
Τώρα δεν είναι η εποχή τους. Είναι Αργεντινής.
Η φλούδα απ έξω είναι κερωμένη και το κερί δεν φεύγει με τίποτα.
Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τη φλούδα.
Επειδή δεν γίνεται χωρίς λεμόνι παίρνω τα λαϊμ Βραζιλίας τα πράσινα. Αλλά και αυτά έχουν ελαφρώς κερωμένη φλούδα όχι όμως να κολλάει στα χέρια όπως στα Αργεντίνικα.
Κάπου έγραφαν λεμόνια Άργους.
Μα υπάρχουν λεμόνια τέτοια εποχή?
Η ο μανάβης μας δουλεύει και πολιτογράφησε τα Αργεντίνικα
Το χειμώνα βγάζουν πάρα πολλά λεμόνια. Τα τελευταία τα μαζέψαμε τον Ιούνιο.
Τώρα δεν είναι η εποχή τους. Είναι Αργεντινής.
Η φλούδα απ έξω είναι κερωμένη και το κερί δεν φεύγει με τίποτα.
Φαίνεται ότι κάτι δεν πάει καλά με τη φλούδα.
Επειδή δεν γίνεται χωρίς λεμόνι παίρνω τα λαϊμ Βραζιλίας τα πράσινα. Αλλά και αυτά έχουν ελαφρώς κερωμένη φλούδα όχι όμως να κολλάει στα χέρια όπως στα Αργεντίνικα.
Κάπου έγραφαν λεμόνια Άργους.
Μα υπάρχουν λεμόνια τέτοια εποχή?
Η ο μανάβης μας δουλεύει και πολιτογράφησε τα Αργεντίνικα
- felix+
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης

- Φύλο: Άνδρας
- Έδωσε Likes: 41 φορές
- Έλαβε Likes: 10 φορές
ειναι λεμονιες που κανουν ολο το χρονο λεμονια εχω στο χωριο μια!
κι εχει ταυτοχρονα ανθη,πρασινα και κιτρινα λεμονια!!
κι εχει ταυτοχρονα ανθη,πρασινα και κιτρινα λεμονια!!