Καλησπέρα Κωστάκη. Δεν νομίζω να γνωρίζομαστε
Γνωριστήκαμε τώρα
όμως η Καρυάτιδα (Ειρήνη) μου έχει πει πως έχει βρει πολλές χρήσιμες πληροφορίες από εσένα =)
Χαίρομαι!
Είδα λοιπόν το τόπικ από ενδιαφέρον και είπα να συμμετάσχω κι εγώ λιγάκι.
Πολύ καλά έκανες!
Αρχικά πρέπει να δηλώσω ότι υπήρξα τελείως ενάντια σε οποιασδήποτε μορφής συμπλήρωμα. Το θεωρούσα λάθος, πίστευα πως μπορούμε να παίρνουμε ό,τι χρειαζόμαστε από την διατροφή...
Με τις σημερινές τροφές σίγουρα το συλμπήρωμα είναι απαραίτητο. Συμφωνώ!
Είχα ένα πρόβλημα υγείας και αποφάσισα αντί για αντιβίωση να δοκιμάσω διατροφικά/φυτικά συμπληρώματα. Έγινα καλά σε χρόνο ρεκόρ.
Δεν λειτουργεί σε όλους το ίδιο γρήγορα. Εξαρτάται από την προήγουμενη κατάσταση του οργανισμού. Συνήθως το συμπλήρωμα το πέρνουμε για να μην φτάσουμε στο σημείο να πάρουμε φάρμακα. Η δυτική ιατρική είναι τέλεια για έκτακτες καταστάσεις, η ιπποκράτια ή νεουπποκράτια είναι για να μην φτάσουμε στην έκτακτη ανάγκη.
Δεν θεωρώ την σπιρουλίνα ή τα συμπληρώματα πανάκριβα.
Ούτε και εγώ πλέον. Εξαρτάται από πολλούς παράγωντες όπως:
Τι σπιρουλίνα παίρνεις; Πόσο καιρό την παίρνεις;
Γενικά γνώμη μου είναι ότι τα καλά συμπληρώματα είναι ακριβά και το γεγονός ότι πρέπει να τα παίρνεις για αρκετό καιρό τα κάνει ακόμα πιο ακριβά.
Ένα ντεπόν κάνει 1 ευρώ το πακετάκι και σου καλύπτει τον πόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα, ένα συμπλήρωμα από 7 μέχρι πολλά πολλά ευρώ αλλά μπορεί να σε θεραπεύσει. Οπότε θα προτιμήσω το δεύτερο.
Συμφωνώ απόλυτα!
Δεν θερώ τρέντι την σπιρουλίνα.
Τρέντι δεν είναι η σπιρουλίνα αλλά την κάναν τρέντι. Μπλέχτικαν τα οικονομικά συμφαίροντα και το παρακάναν, την παρουσιάζουν ως πανάκεια. Κάτι που δεν ισχύει παρόλα της τα καλά.
Γενικά στο θέμα τον συμπληρωμάτων δεν πιστεύω ότι ένας κούκος φέρνει την άνοιξη.
Όπως επίσης δεν πιστεύω ότι την υγεία σου μπορείς να την βρεις μέσα σε ένα πλαστικό μπουκαλάκι.
Κατά την γνώμη μου την υγεία σου την διεκδικείς συνολικά με πολλούς τρόπους.
Δεν θεωρώ πιο τρέντι την σπιρουλίνα ή το γκότζι από το ροδάκινο.
Το ροδάκινο και το κάθε ροδάκινο είναι ο φτωχός συγγενής για τον σύνολο των καταναλωτών κατί που με βρίσκει αντίθετο για τους λόγους που προανέφερα σε προηγουμένως στην ενότητα.
Θέλω να φυτέψω δεντράκι γκότζι για να δω πως είναι πριν αποξηραθεί.
Είναι σαν μια μικρή κοκκινη πιπερίτσα που την γέμισες νερό και κόντεψε να σκάσει
Δεν είναι λοιπόν θέμα τρέντι, είναι θέμα πειραματισμού. Μαθαίνουμε τι υπάρχει, νεότερο ή διαχρονικό που δεν το γνωρίζαμε, το δοκιμάζουμε και εάν δούμε πως ταιριάζει στο σώμα μας, μας βοηθάει κλπ το χρησιμοποιούμε εάν όχι πάμε παρακάτω. Σημασία για εμένα έχει να ακούμε την σοφία του σώματός μας, τώρα το τί είναι μόδα δεν με απασχολεί.
Σε γενικές γραμμές πάλι συμφωνώ. Διαφωνώ στην υπερβολή, σε αντιεπιστημονικές τακτικές και στον φανατισμό ορισμένων του χώρου της διατροφής. Επίσης είμαι υπέρμαχος των τοπικών παραγωγών και την αγροτικής Ελλάδας που τόσο την έχουν απαξιώσει σήμερα. Για μένα μια άρχη ανάπτυξης γιαυτόν τον τόπο είναι η αγροτική παραγωγή και τα προϊόντα την γης μας. Το θέμα εκτός των άλλων είναι και οικονομικο.
Δεν θα βρεις τροφή στην Κίνα που να μην το βρεις στην Ελλάδα σε επίπεδο αποτελεσμάτων μιλάω πάντα. Δεν υπάρχει κάτι σε αυτή την γη που να μην σου προσφέρει αυτό που θέλεις στο υπογράφω γιαυτο και δεν βρίσκω λόγο να τρώω γκότζι κίνας.
Το ότι είναι μόδα πρέπει να σε απασχολεί. Πίσω από την πληροφορία που παίρνουμε πρέπει να βλέπουμε το "γιατί" και το "πως".
Αν αυτό παίρνει τεράστιες διαστάσεις και βλέπεις ότι κάποιοι θησαυρίζουν νομίζω πως πρέπει να σε βάλει σε σκέψεις.
Τώρα όσον αφορά τα βότανα. Επειδή έγινε λόγος για αυτά. Να ξεκαθαρίσω κάτι. Υπάρχει ένας διαχωρισμός, η σπιρουλίνα είναι τροφή και όλες οι άλλες "υπερτροφές" είναι τροφές. Το βότανο είναι κάτι άλλο. Το βότανο δρα καθαρά θεραπευτικά και στοχευμένα.
Που υπάρχει το πρόβλημα όμως; Στον μυαλο των καταναλωτών είναι πιο θελκτικό να θεωρούν ότι ένα μπουκαλάκι με γράμματα και νούμερα απέξω θα τους δώσει αυτό που ζητάν. Οι άνθρωποι σήμερα είναι άσχετοι απο βοτανολογία, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν το λεμόνι από το γκρέιπφρουτ. Όταν πάρεις το βότανο και το κάνεις βάμμα είναι ένα καθαρό πεντακάθαρο φάρμακο. Άμα ειδικά συνδιάσεις και με άλλα βότανα που λειτουργούν παρέα τότε γίνεται πανίσχυρο και μάλιστα είναι φτήνο. Αρκεί να ξέρεις κανείς να κάνει βάμματα.
Να ένα άλλη μια ενότητα που θα ήταν καλό να ανοίξουμε κάποια στιγμή, πως μπορούμε να κάνουμε βάμματα μόνοι μας.
Αυτά. Γενικά συμφωνώ με όσα λες απλά σου δείνω και την δική μου οπτική γωνία.