Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ , ΣΟΥΡΑΝΙ Μ.

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 82 φορές
Έλαβε Likes: 92 φορές

Re: Η ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ , ΣΟΥΡΑΝΙ Μ.

Δημοσίευση από alkinoos » Σάβ 08 Οκτ 2011, 19:51

ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑ

Η ανθρωποκτονία θεωρείται από την αρχαία Κινέζικη ιατρική ως μια ασθένεια.Εδώ έχει προσβληθεί ο μεσημβρινός Σπλήνας -Παγκρέατος:Έχει αδυναμία.Αυτός ο μεσημβρινός αντικατοπτρίζει τη κατάσταση της συνείδησης και της ηθικής.Λέγεται << αποθησαυριστής των ιδεών,της γνώσης και της νοημοσύνης >>.Αυτοί που τον ελέγχουν και τον κάνουν να δράσει ,είναι οι πρόσθιοι λοβοί του εγκεφάλου.Είτε γεννιέται κανείς με το ηθικό αίσθημα μέσα στη κοινωνία όπου ενσαρκώνεται,είτε γεννιέται με το αντίθετο.
Ο καθένας,ανάλογα με την ποιότητα της συνείδησης του,διευθετεί τα κύματα που τρέφουν τη Σπλήνα και το Πάγκρεας.
Η κατανόηση υπαγορεύεται απ'τη κατάσταση της καρδιάς.Η φύση πρέπει να έρθει στο κόσμο των τσακαλιών και των αμνών.Η ευγένεια,η ευπροσηγορία,υπαγορεύονται από τη κατάσταση των πνευμόνων,που γίνονται κακοί αν τα κύματα τους είναι πολύ ισχυρά.Αρκεί να << κοπεί το αίμα >> σ'αυτόν που έχει έναν μεσημβρινό Σπλήνας-Παγκρέατος πολύ αδύναμο και τους μεσημβρινούς Καρδιάς και Πνευμόνων πολύ ισχυρούς,προκειμένου να επιθυμεί να σκοτώσει,μάλιστα δε και να το κάνει.

ΑΝΟΡΕΞΙΑ

Όταν κάποιο ον,όποια κι'αν είναι η ηλικία του,δεν έχει πια ανάγκη να ζήσει,κλείνει τη πόρτα του στομάχου του μειώνοντας τις δαπάνες των κυμάτων του αντίστοιχου μεσημβρινού.Πως το κάνει;Οι επιθυμίες για δράση,για ζωή,βρίσκουν ένα μέρος της ισχύος τους μέσα στα κύματα του μεσημβρινού του στομάχου.Αν σταματήσουν οι επιθυμίες,ο μεσημβρινός στερεύει και δεν τρέφει πλέον το όργανο,το οποίο πια δεν έχει παρά να κλείσει τις πόρτες του,μιας και δεν του αρέσει πλέον η τροφή.Το στομάχι,σύμφωνα με την Κινέζικη άποψη,είναι μια αποθήκη ή μια <<σιταποθήκη>>:Γιατί να τη γεμίζουμε,αν λόγω απελπισίας ή άγχους,δε θέλουμε πια να ζήσουμε;Πρέπει συχνά να ανερχόμαστε πολύ μακριά στον χρόνο,για να βρούμε το αίτιο της απελπισίας.
Απ'τη στιγμή που το ανακαλύπτουμε,πρέπει να το ξαναζήσουμε,να το εκλογικεύσουμε,έπειτα να το αποδεχτούμε και να επιδείξουμε καρτερία,προκειμένου να κρατήσουμε αυτή τη πόρτα ανοιχτή.Το να αρνούμαστε τη τροφή έχει καταστεί μανία...

ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ

Η ανυπομονησία είναι ένας εκνευρισμός,ένα είδος ερεθιστικότητας που δεν ανέχεται ευχάριστα το φρένο που του βάζει κάποια λεπτομέρεια ,λες και η μικρότερη καθυστέρηση θα καταργούσε την επιθυμία μιας πραγμάτωσης.
Αυτές οι παράλογες παρορμήσεις θέλουν να φτάσουν στον στόχο πριν καν ξεκινήσουν.Πολλές φορές για να μειώσουν τον ρυθμό του,οι γιαγιάδες του παρελθόντος έπαιζαν πασιέντζες μόνες τους σε μια γωνία του δωματίου.Μπορεί να χαίρεσαι όταν είσαι ανυπόμονος και θες να προχωρήσεις γρήγορα,αλλά αν το παρακάνεις,τούτο θα φθείρει τα νεύρα σου.

ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

Δίχως ορμή,δίχως παρόρμηση,δίχως κίνητρο,το σώμα και η ψυχή έχουν την εντύπωση πως αδυνατούν να σκεφτούν.Ωστόσο,οι μαύρες
ιδέες έχουν καταλάβει τον εγκέφαλο και δεν αφήνουν καθόλου χώρο για το ελάχιστο ίχνος φωτός που θα μπορούσε να ξαναδώσει τη ζωή.
Στη Κινέζικη ιατρική,έχουμε πρόβλημα του Μεσημβρινού Σπλήνας-Παγκρέατος,κατάπιε άσχημα,χώνεψε άσχημα τις ιδέες που τελματώνονται μέσα στη μνήμη.Αντί να αντιδράσει,να μιλήσει για να αποδεσμευτεί και να δει καθαρά,η βούληση έχει πέσει μέσα σε μια τρύπα όπου παραμένει αδρανής.Το αντίδοτο γι'αυτή τη κατάσταση φυτού είναι η δυσαρέσκεια για τον ίδιο μας τον εαυτό.Όμως πόση προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλουμε για να φτάσουμε σ'αυτόν τον στόχο!Ίσως μια φιλική φωνή να μπορούσε να μας προσφέρει αυτή την υπηρεσία!
Αυτή η κατάπτωση ηθικού,αυτή η αθυμία,θα έπαυε αν ακούγαμε ένα μουσικό κομμάτι σε fa ελάσσονα.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 09 Οκτ 2011, 16:36

ΑΠΟΣΤΗΜΑ

Μια εσωτερική απελπισία παράγει ψεύτικες και δίχως χαρά ιδέες,που προκαλούν ένα αίσθημα αδυναμίας και αποτυχίας,που εμποδίζει τη κατανόηση του προβλήματος.Η νοημοσύνη χάνει τη λογική της.Η χαρά της ζωής πνίγεται μέσα στη θλίψη...Ένα απόστημα αρχίζει να σχηματίζεται.
Αυτές οι σκέψεις,που φυτρώνουν σαν αγριόχορτα μέσα σ'έναν χέρσο κήπο,παράγουν μόλυνση και πύον μέσα στο σώμα.Τα λευκά αιμοσφαίρια εκφυλίζονται και δεν καταστρέφουν πια τα μικρόβια..Ένα απόστημα εμφανίζεται.Σε ποιο σημείο; Σ'αυτό που αντιστοιχεί στη ρίζα της απελπισίας:Στον ώμο,αν το φορτίο των βασάνων είναι πάρα πολύ βαρύ.Στα γεννητικά όργανα,αν υπάρχει μια δυσκολία στο ζευγάρι ή σε θέματα σεξουαλικής ορμής,στον αυχένα ή στον λαιμό,αν πνιγόμαστε δίχως να μπορούμε να εκφράσουμε το αίτιο,στα δόντια,όταν υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα στην αυτοάμυνα,και σ'ένα δάκτυλο...
Διαβάστε,όμως καλύτερα τα περί δακτύλου στο αντίστοιχο κεφάλαιο.Όσο θα περιθάλπετε ένα απόστημα,γυρίστε προς τα πίσω χωρίς τύψεις ή θλίψεις και << σκάψτε το >> διανοητικά προσπαθώντας να καταλάβετε το πως και γιατί το << κατασκευάσατε >>.Έτσι θα είναι το τελευταίο.

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

Η αρθρίτιδα είναι μια φλεγμονή των αρθρώσεων που προκαλεί πόνο.Όταν κλαίτε ,μετά από μια συγκίνηση τα μάτια σας πρήζονται:Γιατί βάζετε την ίδια συγκινησιακή ενέργεια στις αρθρώσεις σας;
Υποφέροντας,διατηρείτε μια συγκινησιακή κατάσταση,καθώς και μια κατάσταση εσωτερικής αναταραχής ανάμικτη με συναισθήματα αδυναμίας.Αυτό σας φρενάρει,κρατάτε αντί να αδειάσετε.Δίχως να το συνειδητοποιείτε συντηρείτε προσεκτικά το αίτιο του κακού τροφοδοτώντας το.Το σημείο όπου εκδηλώνεται η αρθρίτιδα,δείχνει το τι θα θέλατε να μην έχετε πια.Έτσι,στα δάκτυλα μειώνει τη ποσότητα εργασίας και ενοχλεί τις κοινωνικές ανταλλαγές:Ποιου το χέρι δε θα θέλατε να σφίξετε;Γιατί ενοχλείτε εκεί τη κυκλοφορία διανοητικά;Όταν εκδηλώνεται στα γόνατα ,η αλαζονεία δείχνει τα δόντια της:Μπροστά σε ποιον δε θα θέλατε να γονατίσετε;Αν δεν προσέξετε την αρθρίτιδα,θα σας πνίξει όπως η αγριάδα τον λαχανόκηπο.Απαλά απαλά,μπλοκάρετε τις κινήσεις σας υποφέροντας...Τι χάρμα !Μην συλλέγετε τις συγκινήσεις που σας προσφέρει η ζωή,να παραμείνετε ευκίνητοι εώς τη τελευταία μέρα ημέρα,να μην παραλύετε τις κινήσεις σας.
"Ο ύπνος του σώματος έγινε ξύπνημα της ψυχής και το κλείσιμο των ματιών αληθινή όραση, και η σιωπή μου εγκυμονούσε το καλό, και η διατύπωση του λόγου μου έγινε δημιούργημα αγαθό" Ερμής Τρισμέγιστος

Δεν στηνω καινούργια είδωλα εγώ, τα παλιά ας μάθουν τι τους στοιχίζει το να έχουν ξύλινα πόδια - Νιτσε @ Ιδε ο άνθρωπος

Ήρθαν ντυμένοι φίλοι αμέτρητες φορές οι εχθροί μου το παμπάλαιο χώμα πατώντας και το χώμα δεν έδεσε ποτέ με τη φτέρνα τους - Ελυτης
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Δευ 10 Οκτ 2011, 22:42

ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ

<<Τα αρθριτικά είναι μια ασθένεια φθοράς των αρθρώσεων>>,λέει το Ιατρικό Λεξικό Larousse.
Τα οστά παραμορφώνονται,είναι μια μορφή ρευματισμών.Τα οστά τρέφονται από τα κύματα του Μεσημβρινού των Νεφρών(σύμφωνα με τη ποιότητα της ενέργειας που μεταμορφώνεται από τροφή σε ελαιώδη ουσία,η οποία διεισδύει μέσα στα οστά για να ενισχύσει τον μυελό και τον εγκέφαλο),αν αυτός ο Μεσημβρινός έχει δώσει υπερβολή ζωτικότητας ή αν έχει νοιώσει φόβο ή συγκίνηση,φρενάρει τα κύματα των νεφρών που μετατρέπονται πια λιγότερο σε ελαιώδη ουσία και έτσι δημιουργούνται τα αρθριτικά.
Το κρύο και η υγρασία βοηθούν την ανάπτυξη των αρθριτικών.Όμως αυτό το κρύο,αυτή η υγρασία,βρίσκονται επίσης μέσα στη διάνοια:Η θερμοκρασία και ο χρόνος δεν προσβάλλουν εκείνον που φροντίζει να μη ξοδέψει τα κύματα του Μεσημβρινού των Νεφρών του,αλλά διατηρεί την γοητεία,την ζωτικότητα,τον ενθουσιασμό,την αποφασιστικότητα και την βούληση του ως το τελευταίο δεύτερο-λεπτό της γήινης ζωής.Φι'αυτό,είναι καλό να καλλιεργούμε την επιθυμία για ζωή κάνοντας σχέδια που μας υποχρεώνουν σε δράση.

ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ

Οι συγκινήσεις και τα σοκ που τα αντέχουμε επί μακρόν με θάρρος μπορούν ξαφνικά να γίνουν ανυπόφορα,όταν έχουμε την εντύπωση πως συσσωρεύονται.
Αυτός ο σωρός συγκινήσεων οδηγεί στον σωματικό πόνο.Εμφανίζεται στις αρθρώσεις όταν το άτομο κουρασμένο από ζωή,δεν νοιώθει πια την ανάγκη για δράση.Αν σκέψεις κατάθλιψης και απαισιοδοξίας υπερβάλλουν τα βάσανα τότε προκαλούν μπλοκαρίσματα...και τα μέλη κινούνται όλο και λιγότερο.Κατά τρόπο παράδοξο,αυτοί οι πόνοι στις αρθρώσεις μπορούν επίσης να προέρχονται από αντίθετες σκέψεις,δηλαδή από μια υπερβολή ενδοιασμών,συνειδήσεων ή υπερβολικού αλτρουισμού ,που όλα τους αρνούνται αυτή την ιδέα της παραίτησης.
Οι πόνοι στα χέρια δείχνουν μια επιθυμία αναδιπλώσεως στον εαυτό μας ή μια κόπωση για μια εργασία που δεν θέλουμε πια να την συνεχίσουμε,αλλά που διάφοροι ενδοιασμοί μας πιέζουν να την συνεχίσουμε.Όταν εκδηλώνονται στα πόδια και στις κνήμες , την επιθυμία σημειοδοτούν την επιθυμία να μην προχωρήσουμε μακρύτερα ,μια επιθυμία που την καταπολεμά η συνείδηση μας.Οι επίπονες σκέψεις που έχουν κολλήσει στο ίδιο σημείο εκπέμπουν μιαν ομίχλη που καθώς γίνεται όλο και πυκνότερη μέχρι του σημείου που δεν επιτρέπει πια στον αέρα να περάσει,μετατρέπεται σε πέτρα αν δεν φροντίσουμε έγκαιρα να σταματήσουμε τη διεργασία αυτή.

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 11 Οκτ 2011, 19:16

ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΑΣ

Κάποτε υποχρέωσαν τα παιδιά που ήταν αριστερόχειρες να γίνουν δεξιόχειρες.Τα <<εκπαίδευσαν>> για να είναι όπως και τα άλλα.Τώρα πια τους αφήνουν στην επιλογή τους.
Η δεξιά πλευρά αντιπροσωπεύει την κοινωνική πλευρά:Δίνουμε το δεξί χέρι για να πούμε καλημέρα.ξεκινάμε τον βηματισμό με το δεξί πόδι.Η αριστερή πλευρά αντιπροσωπεύει την εσωτερική πλευρά του όντος.Αυτή που σιωπά απέναντι στην κοινωνία.Δεν δίνουμε αυτό το χέρι για να απευθυνθούμε σε άλλους.
Στον στρατό ξεκινά η πορεία με το αριστερό πόδι,γιατί οι στρατιώτες σχηματίζουν μια μονάδα μέσα στην οποία ο καθένας χάνει την προσωπικότητα του,για να είναι όλοι ομοιόμορφοι.Δίνουν την προσωπική τους ζωή γι το σύνολο.Η αριστερά πειθαρχεί και υπακούει στις εντολές :<<Αριστερά-δεξιά>>,λέει ένας στρατιώτης καθώς ακολουθεί τον στρατιωτικό βηματισμό.Το παιδί που χρησιμοποιεί το αριστερό χέρι εκφράζει την επιθυμία να στραφεί προς τα μέσα του και να αναδιπλωθεί στον εαυτό του,γενικά είναι σιωπηλό,επιφυλακτικό και η φύση του είναι εσωστρεφής.
Το να είσαι αριστερόχειρας δεν αποκαλύπτει καμία ασθένεια,κανένα ελάττωμα:Είναι μια ιδιοσυγκρασία που θα ήταν συνετό να μην την καταπολεμήσουμε,αλλά είναι σοφό να μην την αποθαρρύνουμε.Πρέπει να καταλάβουμε.

ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Η αρτηριακή πίεση είναι η πίεση υπό την οποία το αίμα κυκλοφορεί στις αρτηρίες.Ο μεσημβρινός Τριπλός Θερμαστής δρα επί της εντάσεως των νευρικών φορτίων και είναι ένα θαυμάσιο αγγείο που ρυθμίζει την πίεση του.
Μια οργή,μια υπερβολική νευρική ένταση,ένας ενδοιασμός,θερμαίνουν την πίεση ,που ανεβαίνει άμετρα,και έχετε υπέρταση.Η παραίτηση,η καταθλιπτική αδιαφορία,μια πολύ βαθιά θλίψη,ρίχνουν την πίεση και έχετε υπόταση.Η ψυχή ,που διοχετεύεται δια του αίματος,έχει ανάγκη από εσωτερική ηρεμία,από ειρήνη,και από μια αρτηριακή πίεση χωρίς σκαμπανεβάσματα.

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 11 Οκτ 2011, 19:20

Σε ευχαριστώ πολύ για τον κόπο σου φίλε...
Δεν πάει χαμένος. :rose: :worship:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τρί 11 Οκτ 2011, 20:07

ΑΡΤΗΡΙΕΣ

<<Οι αρτηρίες είναι αγγεία που οδηγούν σε όλα τα μέρη του σώματος το αίμα,που εκτοξεύουν οι κοιλίες της καρδιάς>>,λέει το Ιατρικό Λεξικό Larousse.Η Κινέζικη ιατρική τις αποτελεί:<<Ακαταπόνητα αγγεία>>.
Μονάχα οι πνευμονικές αρτηρίες οδηγούν το φλεβικό αίμα,όλες οι άλλες έχουν κόκκινο αίμα που οξυγονώνεται στους πνεύμονες.Στην ασιατική παράδοση το αίμα είναι το όχημα της ψυχής.Λένε:<<Περιθάλψτε την ενέργεια(την ψυχή) και το αίμα θα θεραπευτεί>>.Το ανθρώπινο ον συντίθεται από τρία στοιχεία,σε όλες τις αρχαίες φιλοσοφίες.Τα στοιχεία αυτέ είναι: Το σώμα,η ψυχή και το πνεύμα,δονητικές μάζες διαφορετικής έντασης.Σύμφωνα με την ίδια εικόνα,οι αρτηρίες έχουν ιστούς.Αν τις συγκρίνουμε με τα τρία περιβλήματα που περιβάλλουν το κεντρικό νήμα του νωτιαίου μυελού της σπονδυλικής στήλης ,αντιλαμβανόμαστε ότι τα ακαταπόνητα αγγεία(οι αρτηρίες) προστατεύουν το αίμα που διοχετεύει η ψυχή,ακριβώς όπως ο νωτιαίος μυελός προστατεύει το πνεύμα,το οποίο έχει ως όχημα το κεντρικό νήμα της σπονδυλικής στήλης.
Οι αρτηρίες και οι τρεις ιστοί τους θα παίζουν ,άρα τον ίδιο ρόλο που παίζουν η σπονδυλική στήλη και τα τρία είδη μυελού της ο εξωτερικός ιστός θα μπορούσε να συγκριθεί με την Σκληρή Μητέρα(την Τάε-Μω που περιζώνει,περιέχει,προστατεύει),ο μέσος ιστός θα ήταν Αραχνοειδής(τα Οέ που ισορροπούν,μεταδίδουν,παράγουν),ο εσωτερικός ιστός θα αντιστοιχούσε με την Ευσεβή Μητέρα(την Τσονγκ-Μω που ελέγχει την κυκλοφορία,τρέφει και διανέμει) κατ'ευθείαν με την επαφή του αίματος.Αυτός ο τρόπος θεάσεως των πραγμάτων είναι πολύ προσωπικός,όμως,στην ιατρική της ψυχής,μας κάνει να διακρίνουμε πολλά από τα αίτια των ασθενειών των αρτηριών.
Όταν ασθενεί η ψυχή,το αίμα,που της χρησιμεύει ως όχημα,ανακλά τα ίδια συμπτώματα και οι ιστοί υπακούουν τροποποιώντας την συμπεριφορά τους.Έτσι,μια ψυχή που συσπάται αρνούμενη μια δοκιμασία της ζωής,βαραίνει το αίμα,μειώνει τον ρυθμό του και συσπά τις αρτηρίες,που <<κινούνται>> λιγότερο.Ο πρώτος ιστός που θα αντιδράσει θα είναι η Ευσεβής Μητέρα(Τσονγκ-Μω) που επαναστατεί συσπώμενη.Ο δεύτερος ιστός θα ήταν ο Αραχνοειδής(τα Οέ),ο οποίος χάνει την ισορροπία του και παραλύει τον τρίτο,την Σκληρή Μητέρα(Ταε-Μω).
Γενικά,οι ασθένειες αυτών των ιστών προέρχονται από μια υπερβολή σωματικής ,ψυχικής ή ηθικής κόπωσης,από άγχος,από σύγκρουση μεταξύ του πνεύματος και της ύλης,του καθήκοντος και της ηδονής.Όλες οι φιλοσοφίες,όλες οι θρησκείες έχουν κηρύξει την ειρήνη της ψυχής δια του αφήματος στην Θεία Πρόνοια και δια της αντιστάσεως στους πειρασμούς των επιθυμιών...Δρόμος δύσκολος στην σημερινή μας εποχή,που ακολουθεί τον εκφυλισμό.

Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Τρί 11 Οκτ 2011, 23:09

Συμφωνώ με την Βίκυ...!!
Δεν έχω αρκετό χρόνο για να τα δω μέσα στην εβδομάδα,
αλλά τα ΣΚ τα διαβάζω..!
Ευχαριστούμε Αλκίνοε..! :rose:
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 12 Οκτ 2011, 14:11

ΑΡΤΗΡΙΟΣΚΛΗΡΥΝΣΗ

Αυτή η ασθένεια όπου σκληραίνουν οι αρτηρίες,συναντάται στους γέρους ή σ'αυτούς που γερνούν πρόωρα.Κολάνε μέσα σε μια στάση που αντανακλά την κούραση τους από τη ζωή,μπλοκάρουν την εσωτερική τους θέρμη αρνούμενοι να χρησιμοποιήσουν την ικανότητα γονιμοποιήσεως που έχουν.Έχουν άγχος και τους λείπει η αντίσταση στην κόπωση.
Το αίμα,όχημα ψυχής,βαραίνει εάν η επιθυμία για ζωή μειωθεί,τα δε τρία στρώματα των αρτηριών ακολουθούν την κίνηση.Το μέσο στρώμα επαναστατεί συστελλόμενο,το έσω στρώμα χάνει την ισορροπία του και την ευλυγισία του και δεν επικοινωνεί πια,το δε έξω στρώμα σκληραίνει,και έτσι ξεκινάει η αρτηριοσκλήρυνση.Το αίμα μεταφέρει μια ψυχή που έχει όλο και περισσότερο άγχος,που δεν νοιώθει άνετα μέσα σ'αυτή την σκληρυνθείσα και στενή σωλήνα που δεν δέχεται πια τα στοιχεία της ζωής τα οποία χρειάζεται.Το ηλικιωμένο άτομο ,όντας φυλακισμένο από την αρτηριοσκλήρυνση,πρέπει να κοιτάξει το πρόσωπο του σ'έναν καθρέπτη,όχι για να μετρήσει τις ρυτίδες του,αλλά για να κάνει μια αναδρομή στο παρελθόν.
Με το πέρασμα της ηλικίας,μήπως έχει γίνει πικρόχολο;Ή γέρασε σαν ένα καλό αρωματικό κρασί;Είναι πάντοτε δυνατόν ν'αλλάξουμε την κατεύθυνση,αν έχουμε κάνει ένα σφάλμα:Χαλαρώνοντας τα τρία στρώματα των αρτηριών θα χαρούν να ξαναπαίξουν τον πραγματικό τους ρόλο και να ξαναγίνουν ήρεμα αγγεία.Στη Δύση η μόδα να βάζουμε τους γέρους στην άκρη και να καταπολεμάμε την σωματική γήρανση,ξεχνώντας την κούραση της ψυχής.Στην Κίνα,διδάσκεται ο σεβασμός προς αυτούς,οι οποίοι, στο τέλος της ζωής τους απέκτησαν επιείκεια,εμπειρία,αυταπάρνηση.

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 12 Οκτ 2011, 15:34

Βρήκα ένα άρθρο το οποίο σχετίζεται με την Ιατρική της Ψυχής ,το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η καθαρή και υγιή σκέψη στο σώμα μας...

Μπορεί το μυαλό να θεραπεύσει το σώμα;

Ο σύγχρονος πολιτισμός παραδέχεται ως αληθινό, ότι είναι ορατό και μετρήσιμο. Η ύπαρξη ενός φαινομένου αποδεικνύεταιμέσα από την ανάλυση του μηχανισμού του και κρίνεται από τα αποτελέσματα και τις συνέπειές του.

Όμως η επιστήμη...

στέκει πολλές φορές αμήχανη μπροστά σε περιπτώσεις για τις οποίες δεν υπάρχει λογική εξήγηση όπως συμβαίνει στα περιστατικά αυτοίασης που αναφέρονται όλο και συχνότερα τα τελευταία χρόνια.

Το γεγονός ότι το σώμα επηρεάζεται από το πνεύμα είναι γενικά παραδεκτό και αποτυπώνεται ακόμα και στη γλώσσα αφού στην καθημερινότητά μας είναι συχνές οι φράσεις «μου έκοψε τη χολή», όταν τρομάζουμε, «ράγισε η καρδιά μου», όταν λυπόμαστε και άλλες προτάσεις που συνδέουν το συναίσθημα με το σώμα.

Τι συμβαίνει όμως όταν δύσκολες ιατρικές υποθέσεις βρίσκουν τη λύση τους χωρίς την παρέμβαση της επιστήμης ή όταν αρκεί ένα χαπάκι πλασίμπο για να διορθώσει μια βλάβη που έχει υποστεί ο ανθρώπινος οργανισμός; Πρόκειται για τη δύναμη της θέλησης ή της πίστης, είναι άραγε θαύματα ή πράγματι ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα να αυτοθεραπεύεται;

Κάποιοι πρωτοπόροι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στον κυτταρικό και μοριακό τομέα αποδείχτηκε η ύπαρξη αλληλεπιδράσεων ανάμεα στο νευρικό, ορμονικό και ανοσοποιητικό σύστημα. Η μαγνητική τομογραφία και η τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων δίνουν τη δυνατότητα να δούμε ποιές εγκεφαλικές δομές ενεργοποιούνται όταν κάποιος παίρνει ένα φάρμακο που δεν περιέχει καμιά δραστική ουσία και στη συνέχεια να καταγράψουμε την αντίδραση του οργανισμού του.

Παρά τη διστακτικότητα της παραδοσιακής ιατρικής απέναντι στα φαινόμενα αυτοίασης, όλο και περισσότεροι γιατροί αναγνωρίζουν ότι τα τραυματικά γεγονότα που συμβαίνουν σε ένα άτομο, επηρεάζουν το ανοσοποιητικό του σύστημα, ότι η καλή ψυχολογία και η πίστη στη θεραπεία δρουν ευεργετικά στην πορεία της υγείας ενός ασθενούς με αποτέλεσμα να μεταβάλλεται ο τρόπος σκέψης της επιστημονικής κοινότητας.

Γεγονός παραμένει ότι η φαντασία, η χαλάρωση και ο διαλογισμός, ορισμένες φορές ακόμα και η προσευχή μπορούν να επιφέρουν μεταβολές στο σώμα. Ίσως στο μέλλον, η μεγαλύτερη ανακάλυψη να είναι ο μηχανισμός αυτοθεραπείας του ανθρώπου.

ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: Μπορεί το μυαλό να θεραπεύσει το σώμα;

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Τετ 12 Οκτ 2011, 16:15

ΑΣΜΑ

Κάθε ανθρώπινο ον έχει τα όρια του και δεν μπορεί να τα ξεπεράσει δίχως κίνδυνο,τούτο δεν ισχύει σε όλους τους τομείς.Αν ένας δρομέας κάνει μεν κάποιο αριθμό χιλιομέτρων δίχως να χάσει την ισορροπία του,αλλά προσπαθήσει να διανύσει τον διπλάσιο αριθμό σε κάποιο μαραθώνιο,εξαντλεί τις δυνάμεις του και δεν πετυχαίνει τίποτα.Το ίδιο συμβαίνει και με τον ασθματικό.

Το άσθμα είναι η ασθένεια αυτού ο οποίος δεν αναζητά την τελειότητα μέσα σε ότι του ταιριάζει ,είναι η ασθένεια αυτού που δεν γνωρίζει πώς να γεύεται τα όμορφα πράγματα της ζωής,γιατί επιθυμεί να νοιώσει δυνατός,πιο δυνατός απ'όσο μπορεί να είναι.Κατά τρόπο ενστικτώδη και συχνά βίαιο,ξεχνά να σκεφτεί τις δυσκολίες μιας πράξης ή μιας επιθυμίας.Δεν θέτει μέσα σ'αυτές τις πράξεις καμιά γλυκύτητα,αλλά μονάχα ένα σθένος υπερβολικά μεγάλο σε σχέση με την αδυναμία του.Πρόκειται για μια έλλειψη διακρίσεως του ηθικού που περνά από την μελαγχολία στη δράση,από το άγχος στην εμπιστοσύνη στον εαυτό,δίχως όμως έλεγχο,γιατί αρνείται να δει τα όρια του.

Όταν βρίσκεται σε κρίση ο ασθματικός νοιώθει μόνος.Βλέπει πως δεν έχει αυτά που επιθυμεί.Ασθμαίνει καθώς συγκρούεται με τις συγκινήσεις του.

Πνίγεται καθώς πιστεύει πως έχει απογοητευτεί συναισθηματικά.<<Σφυρίζει>> για να καλέσει σε βοήθεια,το σύστημα λειτουργεί σε όλα τα επίπεδα.Το περιβάλλον είναι σκλάβος αυτού του ενστικτώδους ανθρώπου,που αναπτύσσει τις δυνάμεις του προς κάθε κατεύθυνση για να προσελκύσει αυτούς που τον αγαπούν,μέσω μιας συμπεριφοράς νευρικής αναταραχής.Βλέποντας τον να χτυπιέται και να πνίγεται,τον λυπούνται και τον οικτίρουν δίχως να ξέρουν πως στην πραγματικότητα αυτή η κατάσταση προκαλείται από κάποιον αδύνατο που θα του άρεσε να παίξει τον ρόλου του ισχυρού.

Το άσθμα μπορεί να εκδηλωθεί από τους πρώτους κι'όλας μήνες της ζωής.Για τους δυτικούς,συχνά αποδίδεται στην κληρονομικότητα,για τους ανατολικούς αποδίδεται στο κάρμα,δηλαδή λένε πως στην προηγούμενη ζωή υπήρχε αυτό το πρόβλημα που δε το είχε λύσει το άτομο.Στην Αίγυπτο ,τους νεογέννητους τους αποκαλούσαν <<γέρους του χθες>> και τους τύλιγαν με τις ίδιες ταινίες υφάσματος που χρησιμοποιούσαν για να τυλίξουν τους νεκρούς.Στην Ανατολή,προσπαθούν να βρουν ποιος είναι ο πρόγονος που επέστρεψε στη γη.

Επιστρέφουμε,μας λένε αυτές οι αρχαίες παραδόσεις,για να λύσουμε τα προβλήματα του χαρακτήρα μας.Ο ασθματικός πνίγηκε την τελευταία φορά,ξαναρχίζει δε ,την ίδια διαδικασία και αυτή τη φορά.Σ'αυτόν εναπόκειται να μάθει πως να γεύεται τα όμορφα πράγματα της ζωής δίχως να προσπαθεί να ξεπεράσει τις δυνάμεις που του έδωσε το πεπρωμένο του

Άβαταρ μέλους
Eva Luna
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων

Δημοσίευση από Eva Luna » Τετ 12 Οκτ 2011, 19:03

Πολύ μου αρεσει αυτη η προσεγγιση στις ασθενειες.
Επιτελους κατι που νομιζω οτι μπορω να το καταλαβω.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τετ 12 Οκτ 2011, 23:09

Αλκίνοε να σου πώ ότι και εγώ σε παρακολουθώ.
Είναι ένα ωραίο δώρο στα ΙΔΕΟ αυτή σου η προσπάθεια.
Είναι μεγάλο project και είσαι μόλις στο Α.
Άλλα είναι μια ωραία προσέγγιση.
Σε ευχαριστώ και εγώ.
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 13 Οκτ 2011, 13:29

ΑΤΟΝΙΑ

<<Βαρέθηκα τη ζωή>>,και σκύβουμε τη πλάτη εγκαταλείποντας τον αγώνα.Η πηγή της ατονίας είναι γενικά μια αδυναμία του αίματος:Αν η ψυχή θέλει να εγκαταλείψει το σώμα,ο μεσημβρινός Σπλήνα;-Παγκρέατος καταστρέφει τα φθαρμένα ερυθρά αιμοσφαίρια,παράγει δε λιγότερα λευκά αιμοσφαίρια.

Η λογική του εγκεφάλου στραγγαλίζεται από τις έγνοιες που την πνίγουν.Λίγη καλή μουσική σε Φα ήταν ένα καλό τονωτικό γι'αυτόν τον μεγάλο Διαχειριστή ,ο οποίος παραιτείται γιατί είναι πάρα πολύ κουρασμένος.Πρέπει να ανακτήσει την ευχαρίστηση της ζωής.

ΑΫΠΝΙΑ

<<Αν δεν κοιμάστε,τούτο οφείλεται πάντοτε σε μια υπερβολή του Yang>>.λένε τα Κινέζικα κείμενα.Το Yang είναι η δραστηριότητα,η θερμότητα,η ημέρα...Συνεχίζουμε λοιπόν τη νύχτα,αυτό που κάναμε την ημέρα:η διάνοια μας δεν ηρεμεί,δέχεται έναν καταιγισμό σκέψεων που την κρατούν ξύπνια.

Αν οι καταιγιστικές σκέψεις είναι γεμάτες μαύρες ιδέες,αδειάζουν την ώθηση χαράς προς τη ζωή,που με τη σειρά της αδειάζει τα κύματα του Μεσημβρινού της Χοληδόχου Κύστης:Τότε,<<ο χαρακτήρας κουράζεται,η βούληση και οι έγνοιες δεν βρίσκονται σε ηρεμία το Yang πλημμυρίζει τα όργανα>>.Δεν κοιμόμαστε ή ο ύπνος κόβεται από ένα συναίσθημα ανασφάλειας.Βρισκόμαστε συνεχώς σε εγρήγορση.

Για να κοιμηθείτε εισπνεύστε και κρατήστε ειρηνική την ψυχή σας,πέστε μια προσευχή.Μπορείτε να χαϊδεύψετε επίσης το κάτω μέρος του μεγάλου δακτύλου των ποδιών σας ανεβαίνοντας προς το νύχι,τούτο δε να το επαναλάβετε επτά φορές.Το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό,γιατί το μεγάλο δάκτυλο αντιστοιχεί στο κεφάλι,το οποίο ηρεμεί με την παρεμβολή κάποιου ατόμου.

ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ

Ο αυταρχισμός είναι μια εσωτερική αναταραχή,σχεδόν συνεχής, που εξαπολύεται επάνω στο περιβάλλον με τη μορφή διαταγών και οδηγιών,που δίνονται με σταθερότητα στηριζόμενες σε οργή,ευθύς μόλις ο αυταρχισμός πιστέψει πως νοιώθει μια αντίσταση.Αυτός ο δίχως χαρακτήρας,έχει μια νευρική υπερευαισθησία που τον οδηγεί στο να κάνει κακό γύρω του,ενώ ταυτόχρονα τιμωρεί τον ίδιο του τον εαυτό,γιατί είναι τόσο σκληρός.

Κωφεύει σε ό,τι του λένε,είναι επιθετικός σαν στρατιωτικός.Του αρέσει <<να φωτίζει τους άλλους,όπως κάνει το λαμπερό φως>>Αν οι περιστάσεις της ζωής φρενάρουν την ανάγκη του για εξουσία,μπορεί να του συνβεί να τρίζουν τα δόντια του το βράδυ,έτσι όπως τρίζει μια πόρτα που δεν είναι καλά λαδωμένη.

Μπορεί επίσης να υποφέρει στο γόνατο:Αν γονατίσει,τούτο σημαίνει πως αναδιπλώνεται μπροστά σε κάποιον ισχυρότερο από τον εαυτό του ή πως η κατάσταση αυτή αποτελεί γι'αυτόν ένα μαρτύριο.Ο πραγματικός αρχηγός έχει σιδερένιο χέρι κάτω από βελούδινο γάντι,διατηρεί δε την εσωτερική του ηρεμία αψεγάδιαστη.

ΑΥΤΙΑ(πόνοι)

Τα αυτιά πονάνε όταν ακούν πράγματα που τους κάνουν κακό.Μπορεί να υποφέρουν μέχρι του σημείου να αφαιρέσουν την επιθυμία δράσεως,κι έτσι να κόβουυν ανάμεσα στον κόσμο και στον Εαυτό.Ο καθένας μπορεί να κατεβάσει το τηλέφωνο του όποτε το θελήσει...

ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ

Η αυτοκτονία είναι μια απόφαση αυτοκαταστροφής,γενικά μια έμμονη ιδέα που έχει τραφεί με πίκρα,μελαγχολία,πάνω σ'ένα υπόβαθρο νευρασθενικό,η ενέργεια εξαντλήθηκε,πρόκειται για μια κρίση κενού(σημείωση δική μου ,αυτό που αναφέρει ως ""κενό" είναι η ερμηνεία των Δυτικών κοινωνιών,στις Ανατολικές κοινωνίες το ''κενό" ερμηνεύεται ως ισορροπία των συναισθημάτων,αρμονία),κι εξάντλησης της Ουροδόχου Κύστης,που κάνει να νοιώθουμε <<εκατό κοπώσεις>>.Ο ασθενής απορυθμίζεται διανοητικά,δεν αφομοιώνει πλέον το εξωτερικό.

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 13 Οκτ 2011, 22:01

ΑΥΧΕΝΑΣ

Η σπονδυλική στήλη είναι ένα είδος αθάνορα:οι ιεροί σπόνδυλοι αποτελούν τη βάση του και ο αυχένας την κορυφή του.Μέσα της κατοικεί ο νωτιαίος μυελός,πρόσωπο πολύ ζωηρό,που δέχεται τις εντολές του εγκεφάλου και τις μεταδίδει στα νεύρα μέσω κάθε ακανθώδους αποφύσεως,τα οποία αρδεύουν όλα τα εδάφη του σώματος.Η ζωτικότητα σχηματίζεται μέσα στον αποστακτήρα των επινεφριδίων.

Αν κάποια μέρα,το ον κουραστεί από τη ζωή και ονειρεύεται την απολύτρωση ρίχνοντας όλα τα φαντάσματα του μέσα σ'αυτήν την ελπίδα,κάνει ταχύτατα ν'ανέβουν οι ζωτικές δυνάμεις που πιέζονται και συσσωρεύονται ψηλά προς το καπάκι,στο ύψος των αυχενικών σπονδύλων.Όμως,αυτό το ον ονειρεύεται δίχως να δρα,αυξάνει τον αριθμό των σκέψεων του δίχως να τις χρησιμοποιεί.

Αυτή η μάζα κυμάτων μεταμορφώνεται σε πέτρα και ο αυχένας γίνεται άκαμπτος:Κραυγάζει για βοήθεια.Απαντήστε του,επαναλαμβάνοντας την ιδέα σας περί λυτρώσεως και ξαναθυμηθείτε τα φαντάσματα που εδώ και κάμποσο καιρό έθρεψαν τη σκέψη σας.Κάντε μια μικρή αναδρομή σ'αυτά:Ήταν αναγκαίο να συγκεντρώσετε τόση ζωτικότητα για να ονειρευτείτε πως ξεφύγατε από την γη;Ξαναπάρτε τη σκέψη <<στα χέρια σας>>,έτσι όπως πειθαρχεί κανείς τους μαθητές, που το έσκασαν από το δάσκαλο τους.

Μη γίνεστε άκαμποι για να αποκτήσετε αυτό που θέλετε και σιγά σιγά ο αυχένας θα ανακτήσει την ελαφρότητα του.Όταν ο καθένας θα έχει ανακτήσει τη θέση του,όταν η ζωτικότητα θα έχει απλωθεί μέσα σ'όλο το σώμα αντί να παραμείνει πίσω από τη κλειστή πόρτα,ο αυχένας δε θα είναι πια άκαμπτος.

ΑΦΘΕΣ

Όποιος 'εχει άφθες είναι πολύ ευαίσθητος και πολύ νευρικός.Αντιδρά στο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει και το οποίο επηρεάζει τη συμπεριφορά του.Κάποια μέρα ίσως μετά από αρκετό καιρό η κοινωνικότητα του δε νοιώθει πια άνετα.Υπέφερε από τα τόσα είδε ή άκουσε δίχως να μπορεί να αντιδράσει ή να εξεγερθεί.Είχε αναστολές,δηλαδή είχε σιωπήσει,αλλά σκεφτόταν τα πράγματα που τον ενοχλούσαν.Υπέφερε σιωπηρά...και οι άφθες εμφανίστηκαν.

Κάθε φορά που αυτό το άτομο θα ξαναβρεθεί σε μια παρόμοια κατάσταση όπου δε θα μπορεί να εκφραστεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του,οι άφθες θα επανέρχονται.Θα νοιώθει ένα<<βάρος στη καρδιά>> δίχως να το βλέπουν οι άλλοι...και θα δυσκολεύεται ρόσο περισσότερο να εκφραστεί,όσο αυτές οι λευκές προεξοχές θα του προκαλούν πόνο κάθε φορά που θ'αρχίσει να λειτουργεί το στόμα του.

Όταν ήμουν παιδί,μου άρεσαν πάρα πολύ οι φράουλες.Στο σπίτι βάζαμε ζάχαρη στις φράουλες και ακόμα θυμάμαι τη μυρωδιά που είχαν αυτά τα φρούτα.Μια μέρα,που με είχαν προσκαλέσει κάποιοι φίλοι οι οποίοι είχαν θαυμάσια καρποφόρα δέντρα και κυρίως φράουλες μας πρόσφεραν για γλυκό ένα ολόκληρο μπολ με τα αγαπημένα μου φρούτα.Μου φάνηκε ήμασταν στον γήινο παράδεισο.
Έχοντας καλή ανατροφή σερβιρίστηκα διακριτικά.Όμως στο τραπέζι δεν υπήρχε καθόλου ζάχαρη!

Η οικοδέσποινα με ρώτησε τι περίμενα.Με αυταρχική φωνή μου είπε<<Οι φράουλες δε τρώγονται ποτέ με ζάχαρη>>.Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου,όλη η μυρωδιά,όλη η γεύση,όλες οι γοητείες που απέδιδα σ'αυτό το φρούτο, χάθηκαν..Αλλά ίσως όχι εντελώς:Από την επόμενη κι'όλας μέρα μεταμορφώθηκαν σε άφθες και είχα την βεβαιότητα πως αυτά τα φρούτα με αρρώστησαν.Πέρασε πάρα πολύς καιρός μέχρι να αντιληφθώ κάποια στιγμή πως τις άφθες δε μου τις προκαλούσαν οι φράουλες,αλλά η αηδία που ένοιωθα τρώγοντας τες δίχως ζάχαρη και κυρίως ο τόνος της φωνής που με είχε υποχρεώσει να τις φάω έτσι.

Δεν πρέπει ποτέ να καταπνίξουμε μιαν απογοήτευση , μια αηδία ή δυσαρέσκεια, αν δεν θέλουμε να τις δούμε να ξανάρχονται με τη μορφή δερματικών προβλημάτων.Είναι καλύτερα να καταλάβουμε το αίτιο,να συλλογιστούμε επάνω του και να το εξαφανίσουμε:Τα δερματικά προβλήματα δεν μπορούν να επανέλθουν αν δεν έχουν ρίζες.

Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Δημοσίευση από Irene3006 » Πέμ 13 Οκτ 2011, 22:17

alkinoos έγραψε: ΑΦΘΕΣ

Όποιος 'εχει άφθες είναι πολύ ευαίσθητος και πολύ νευρικός.Αντιδρά στο περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει και το οποίο επηρεάζει τη συμπεριφορά του.Κάποια μέρα ίσως μετά από αρκετό καιρό η κοινωνικότητα του δε νοιώθει πια άνετα.Υπέφερε από τα τόσα είδε ή άκουσε δίχως να μπορεί να αντιδράσει ή να εξεγερθεί.Είχε αναστολές,δηλαδή είχε σιωπήσει,αλλά σκεφτόταν τα πράγματα που τον ενοχλούσαν.Υπέφερε σιωπηρά...και οι άφθες εμφανίστηκαν.

Κάθε φορά που αυτό το άτομο θα ξαναβρεθεί σε μια παρόμοια κατάσταση όπου δε θα μπορεί να εκφραστεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του,οι άφθες θα επανέρχονται.Θα νοιώθει ένα<<βάρος στη καρδιά>> δίχως να το βλέπουν οι άλλοι...και θα δυσκολεύεται ρόσο περισσότερο να εκφραστεί,όσο αυτές οι λευκές προεξοχές θα του προκαλούν πόνο κάθε φορά που θ'αρχίσει να λειτουργεί το στόμα του.

Όταν ήμουν παιδί,μου άρεσαν πάρα πολύ οι φράουλες.Στο σπίτι βάζαμε ζάχαρη στις φράουλες και ακόμα θυμάμαι τη μυρωδιά που είχαν αυτά τα φρούτα.Μια μέρα,που με είχαν προσκαλέσει κάποιοι φίλοι οι οποίοι είχαν θαυμάσια καρποφόρα δέντρα και κυρίως φράουλες μας πρόσφεραν για γλυκό ένα ολόκληρο μπολ με τα αγαπημένα μου φρούτα.Μου φάνηκε ήμασταν στον γήινο παράδεισο.
Έχοντας καλή ανατροφή σερβιρίστηκα διακριτικά.Όμως στο τραπέζι δεν υπήρχε καθόλου ζάχαρη!

Η οικοδέσποινα με ρώτησε τι περίμενα.Με αυταρχική φωνή μου είπε<<Οι φράουλες δε τρώγονται ποτέ με ζάχαρη>>.Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου,όλη η μυρωδιά,όλη η γεύση,όλες οι γοητείες που απέδιδα σ'αυτό το φρούτο, χάθηκαν..Αλλά ίσως όχι εντελώς:Από την επόμενη κι'όλας μέρα μεταμορφώθηκαν σε άφθες και είχα την βεβαιότητα πως αυτά τα φρούτα με αρρώστησαν.Πέρασε πάρα πολύς καιρός μέχρι να αντιληφθώ κάποια στιγμή πως τις άφθες δε μου τις προκαλούσαν οι φράουλες,αλλά η αηδία που ένοιωθα τρώγοντας τες δίχως ζάχαρη και κυρίως ο τόνος της φωνής που με είχε υποχρεώσει να τις φάω έτσι.

Δεν πρέπει ποτέ να καταπνίξουμε μιαν απογοήτευση , μια αηδία ή δυσαρέσκεια, αν δεν θέλουμε να τις δούμε να ξανάρχονται με τη μορφή δερματικών προβλημάτων.Είναι καλύτερα να καταλάβουμε το αίτιο,να συλλογιστούμε επάνω του και να το εξαφανίσουμε:Τα δερματικά προβλήματα δεν μπορούν να επανέλθουν αν δεν έχουν ρίζες.
Πραγματικά είναι ό,τι χειρότερο... Έχω μια, εδώ και μια βδομάδα και μ' έχει πεθάνειιιιιιι...
Πονάει απίστευτααααααα! Grrrrr... :swear: Γενικά βγάζω συχνά, αλλά ποτέ δεν το είχα
σκεφτεί έτσι... Πολύ ωραία προσέγγιση..!
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 13 Οκτ 2011, 22:23

ΑΦΩΝΙΑ

Μετά από ένα συγκινησιακό χτύπημα που οφείλεται γενικά σε συναισθηματικούς λόγους,το οποίο κλονίζει την ευαισθησία,μπορεί να συμβεί ν'αφήσουμε,είτε λόγω ελλείψεως συνέσεως,είτε λόγω εσωτερικής ηρεμίας,μια υπερβολικά μεγάλη δόση ενέργειας να διασκορπιστεί.<<Μοιάζουμε με φυτό>>,λόγω της ανησυχίας και της ελλείψεως ικανοποιήσεως.Αυτός ο διασκορπισμός ενέργειας,που υπαγορεύεται από μια εσωτερική απελπισία,προκαλεί ένα κενό,αδειάζει τον μεσημβρινό των Πνευμόνων,ο οποίος δεν έχει πια ένταση στη φωνή, ο ήχος δεν έχει πια ισχύ.

Λέγεται:<<Δεν μπορεί πια να αρθρώσει λέξη,οι ήχοι δεν βγαίνουν πια,του κόπηκε η αναπνοή>>.Οι λόγοι δεν βρίσκουν πια <<δονητική τροφή>>,την οποία έχει ανάγκη η φωνή προκειμένου να εκφραστεί.Δεν θέλουμε πια να επικοινωνήσουμε.Η φωνή είναι μουγκή...Μήπως η αφωνία χρησιμεύει για να ακούσουμε τη<<Φωνή της Σιγής>>;

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Πέμ 13 Οκτ 2011, 22:45

ION 4ever έγραψε:Αλκίνοε να σου πώ ότι και εγώ σε παρακολουθώ.
Είναι ένα ωραίο δώρο στα ΙΔΕΟ αυτή σου η προσπάθεια.
Είναι μεγάλο project και είσαι μόλις στο Α.
Άλλα είναι μια ωραία προσέγγιση.
Σε ευχαριστώ και εγώ.

Καθώς γράφω διαπιστώνω πώς όντως είναι πολύ καλό αυτό το βιβλίο ,στις προσεγγίσεις του σε κάθε ασθένεια,τώρα καταλαβαίνω για πιο λόγω δεν επανεκδίδεται,μου δίνεται η ευκαιρία να το διαβάσω και να γίνω πιο γρήγορος στο πληκτρολόγιο :D Πάει το Άλφα,πάμε στο Βήτα και συνεχίζουμε !

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 14 Οκτ 2011, 15:52

ΒΗΧΑΣ

Ο βήχας είναι μια νευρική ερεθιστικότητα:Δεν αντέχουμε πια το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε,αμφιβάλλουμε για κάτι,μια ένωση δεν προχωράει.Η νευρική ένταση δίνει την διανοητική διαταραχή,η οποία κουράζει και μας κάνει να βήχουμε,γιατί ο μεσημβρινός των Πνευμόνων ,ο υπουργός των ανταλλαγών,είναι άρρωστος.

<<Φτύνουμε>> την εσωτερική μας απελπισία,επειδή δυσκολευόμαστε να εκφραστούμε με λόγια,γιατί η ευπρέπεια ,η εκπαίδευση ή το περιβάλλον (οικογένεια ή εργασία) δεν θα δέχονταν μια τέτοια εξήγηση.

Ο βήχας προέρχονται από τον μεσημβρινό:

* Των Πνευμόνων,λόγω εξέγερσης της ενέργειας,έλλειψης τρυφερότητας,όταν νοιώθουμε μόνοι.

* Της Καρδιάς,όταν δεν μας καταλαβαίνουν οι άλλοι:Ο φάρυγγας πρήζεται,η στηθάγχη μπορεί να εμφανιστεί.

* Του Ήπατος,λόγω απώλειας του προσανατολισμού:Δεν ξέρουμε πια τι να κάνουμε,δεν βλέπουμε πια,υπάρχει μια δυσαρέσκεια και μια πικρία που μπορούν να μας κάνουν να ξεράσουμε χολή.

* Της Σπλήνας-Παγκρέατος,λόγω θλίψης και αποθάρρυνσης,γιατί οι επιθυμίες δεν πραγματώνονται:Πόνοι κάτω από την δεξιά πλευρά.

* Των Νεφρών,λόγω αυταρχισμού που δεν μπορούμε να εκφράσουμε:Βήχουμε με πολύ σάλιο.

* Της Ουροδόχου Κύστης,λόγω πίκρας και αναταραχής:Μαζί με τον βήχα έρχεται και η ακράτεια ούρων.Αναζητήστε την προέλευση,δηλαδή <<τον τόπο επιβιβάσεως>>(το σημείου Λυ ενός μεσημβρινού),απ'όπου διείσδυσε η διεστραμμένη ενέργεια.Διορθώστε το σφάλμα που προκάλεσε το ελάττωμα,είτε πρόκειται για εξέγερση,πικρία ή θλίψη και ο βήχας θα εξαφανιστεί.

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 14 Οκτ 2011, 17:41

ΒΛΑΒΗ ΤΩΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΩΝ ΑΡΤΗΡΙΩΝ

Η στεφανιαία νόσος είναι μια φλεγμονή των αρτηριών,αυτών που περιβάλλουν τα όργανα σχηματίζοντας ένα στέμμα.Προκαλεί σπασμούς και αγωνία στο στήθος.Οι πόνοι είναι οδυνηροί,γιατί έρχονται κατά κύματα και συνοδεύονται από μια αγωνία μαζί με το αίσθημα του θανάτου.Ο πόνος είναι οξύς στο καρδιακό πλέγμα.

Για τους Ινδούς,αυτό το πλέγμα είναι:<<Το δέντρο που εισακούει τις επιθυμίες>>.Αυτές οι επιθυμίες είναι το δηλητήριο που καταλαμβάνει την ψυχή και την κρατάει υπό το έλεος του,γιατί δεν έχουν όρια.Και εδώ πάλι συναντάμε τον σοφό που<<Οι σκέψεις του είναι σαν την συνεχή φωτιά που είναι προφυλαγμένη από τον άνεμο>>.

Αυτό το πήγαινε-έλα ανάμεσα στις επιθυμίες και τις γαληνεμένες σκέψεις αφήνει ένα ευρύ περιθώριο στην στεφανιαία αρτηρία του καρδιακού πλέγματος.Πυρακτώνεται όταν δεν έχουμε πετύχει την ισορροπία.Μονάχα βήμα βήμα μπορούμε να μάθουμε πως να απαλλασσόμαστε από τις φλογερές και άχρηστες επιθυμίες.Και μονάχα με ακόμα αργότερο βηματισμό μπορούμε να νοιώσουμε τα ευεργετήματα των καταπραϋμένων σκέψεων που δεν ζητούν πλέον τίποτα από το <<Δέντρο που εισακούει τις επιθυμίες>>.

ΒΟΥΒΩΝΟΚΗΛΗ

Η βουβωνοκήλη είναι ένα εξόγκωμα μεταξύ της κοιλιάς και του μηρού.Μια φλεγμονή,ένας πόνος,ένα γάγγλιο,εμποδίζουν την ορμή του μυ που περνάει από'κει και δυσκολεύουν την πορεία προς τα εμπρός.Αν οι επιθυμίες δεν πραγματοποιούνται,γιατί εκδηλώνουμε ταραχή ή ευσυγκινησία μέχρι του σημείου να μπλοκάρουμε το βάδισμα:Πρόκειται για μια φρικτή πληρωμή,τις πιο πολλές για ένα πράγμα που δεν αξίζει τον κόπο.
Αν αναγνωρίσουμε το διαπραχθέν σφάλμα,η βουβωνική περιοχή θ'ανακτήσει όλη την δύναμη της.

ΒΟΥΗΤΟ ΤΩΝ ΑΥΤΙΩΝ

Για το βουητό των αυτιών,η Κινέζικη ιατρική έχει μια μυστηριώδη φράση:<<Πρέπει ν'ανοίξουμε τα φράγματα>>,γι'αυτό και ο βελονισμός θεραπεύει μέσω ενός σημείου που ονομάζεται:<<Αγγείο της βλακείας>>.Ναι είμαστε βλάκες όταν κλείσουμε τ'αυτιά μας για να μην ακούσουμε αυτό που είναι δυσάρεστο,ναι διαπράττουμε φράγμα οργής που βουίζει ,για να εμποδίσουμε τ'αυτιά μας ν'ακούσουν.Κατεβάζετε το τηλέφωνο για να μην τ'ακούσετε να χτυπάει.

Όμως,ανοίξτε τα φράγματα των αυτιών σας,γιατί διαφορετικά κάποια μέρα παρά τη βούληση σας δεν θα μπορέσετε πια να αφαιρέσετε και θα κουφαθείτε.Βέβαια,η ζωή και οι άλλοι δεν θα σας ενοχλούν πια,αλλά θα είστε φυλακισμένοι μέσα στον εαυτό σας,έγκλειστοι,απομονωμένοι.

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Παρ 14 Οκτ 2011, 21:43

ΒΟΥΛΙΜΙΑ

Η θάλασσα ξεσπά σε τρικυμία όταν η ενέργεια εξεγερθεί:<<Καταπίνει>> ακόμα και τα πλοία.Όποιος αφήνει το στομάχι του αχαλίνωτο,<<καταπίνει κόκαλα>> και έχει <<νοσηρή όρεξη για τροφή>>,λένε τα κείμενα.Το στομάχι είναι μια αποθήκη,η δε Κινέζικη ιατρική το αποκαλεί αποθήκη σπόρων.Οι σκέψεις φυλάσσουν εκεί τα αντικείμενα των επιθυμιών τους.Σκεφτείτε τις αποθήκες της γιαγιάς μας με τους σκονισμένους θησαυρούς που συσσώρευαν εκεί.

μπορεί να ήσαν διευθετημένοι με τάξη και με μέτρο ,επιλεγμένοι με προσοχή ,αλλά επίσης και να είχαν ριχθεί άταχτα σαν να είχαν πέσει εκεί κατά τύχη,δίχως να χρησιμεύουν σε τίποτε.Το στομάχι είναι φτιαγμένο κατά τον ίδιο τρόπο.Οι δυο υπερβολές είναι η ανορεξία,που καθιστά άχρηστη την αποθήκη και η βουλιμία,που καταποντίζει εκεί μέσα το οτιδήποτε, μάλιστα δε με υπερβολική δύναμη.

Η βουλιμία είναι η ασθένεια εκείνου που θέλει να καταβροχθίσει τη ζωή,να την διατάξει,να την εξουσιάσει.Για να κατορθώσει,πρέπει να είναι δυνατός σαν γίγαντας και να τρώει πολύ.Πρόκειται για μια νευρική αντίδραση και μη ισορροπημένη,για μια υπερβολή.

Αυτό το είδος διαταραχής της ζωτικότητας συχνά προκαλείται από τα συναισθήματα:Η θλίψη για το γεγονός πως δεν έχουμε αυτό που θέλουμε,την οργή ενάντια στον οποιοδήποτε και στο οτιδήποτε,τα βάσανα,τον φόβο για τα όσα θα πέσουν στην πλάτη μας.

Μην προσπαθήσετε να εκμηδενίσετε αυτά τα συναισθήματα ,γιατί δεν θα τ'αλλάξετε περισσότερο απ'όσο θα μπορούσατε ν'αλλάξετε το χρώμα των ματιών σας.Προσπαθήστε μάλλον να ταξινομήσετε αυτά που συσσωρεύονται μέσα στην αποθήκη σας,και θα δείτε ότι τα ράφια σας θα γεμίσουν..δίχως όμως να είστε πλουσιότεροι απ'όσο προηγουμένως.

Η θάλασσα έγινε δυνατότερη,γιατί καταβρόχθισε ένα πλοίο κατά την καταιγίδα ;

ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ

Ο βραχίονας και ο ώμος υποφέρουν γενικά ταυτόχρονα και για τους ίδιους λόγους.<<Λυγίζουμε από το φορτίο>> κάποιου ανθρώπου ή κάποιου πράγματος,δίχως να θέλουμε να το αποδεχθούμε ή να το αναγνωρίσουμε.Ασυνείδητα,οι σκέψεις δεν στέλνουν σ'αυτόν τον βραχίονα ή σ'αυτόν τον ώμο καμιά σκέψη ενθαρρύνσεως ή επιθυμίας για δράση,αλλά μάλλον σκέψεις,θλίψεις και απελπισίες...που κάνουν τόσο περισσότερο κακό,όσο αυτός ο πόνος μας σπρώχνει να αναδιπλωθούμε στον ίδιο μας τον εαυτό οικτίροντας τον ίδιο μας τον εαυτό για τα δικά μας βάσανα(...που τα κατασκευάσαμε μόνοι μας!).

Είναι ένα είδος αρνήσεως να προχωρήσουμε προς τη ζωή,εάν η στιγμή είναι δύσκολη.Θέλουμε να κρυφτούμε από το μέλλον που νοιώθουμε πως είναι επίπονο,με το να μην έχουμε πια επιθυμία για επικοινωνία.Το καλύτερο φάρμακο είναι να οξυγονώσουμε το πνεύμα απασχολώντας το σώμα δίχως να το επιβαρύνουμε.

ΒΡΑΧΝΙΑΣΜΑ

Οι σωματικές ή διανοητικές δυνάμεις που ξοδεύονται χωρίς μέτρο προκαλούν<<εκατό κοπώσεις>>,οι οποίες εξαντλούν.Αυτή η κατάσταση έχει ανάγκη από ένα διεγερτικό(τσάι,καφέ,κρασί,αλκοόλ,τσιγάρα,προσευχές,οργή)..κι όταν το διεγερτικό δεν δίνει πια το επιθυμητό αποτέλεσμα,το βράχνιασμα,ο ξερός λαιμός και συχνά τα ξερά χείλη,προειδοποιούν ό,τι η καταπίεση και ο μηρυκασμός των προβλημάτων που πολλαπλασιάζονται από τις <<εκατό κοπώσεις>> ,απαιτούν μοναξιά και σκοτάδι,προκειμένου να ξαναβρεθεί η δύναμη.

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Σάβ 15 Οκτ 2011, 14:30

ΒΡΟΓΧΙΤΙΔΑ

Η βρογχίτιδα για τους Κινέζους ταξινομείται ως ασθένεια με φλέγματα,τα οποία είναι το αποτέλεσμα ολέθριων σκέψεων που χωνεύουν άσχημα τη ζωή και δεν το εκφράζουν με λόγια.Πριν εκδηλωθεί η βρογχίτιδα,ο άνθρωπος χάνει σιγά σιγά τη χαρά της ζωής,δεν βρίσκει εκεί πια κάποια γλυκύτητα,έχει μια σκοτεινή άποψη για τους ανθρώπους και για τα πράγματα,"δεν επικοινωνεί πια με τον Ουρανό".

Η εσωτερική του στάση είναι μια στάση μεγάλης κόπωσης που συνοδεύεται από αποθάρρυνση.Δεν διαθέτει αυτό το οποίο επιθυμεί και δε το λέει.Παραμελεί την καλλιέργεια του "Ναού της Ψυχής του" και δεν γεύεται τους καρπούς της ζωής που θα μπορούσαν να τον βοηθήσουν.

Εάν ο άνθρωπος δεν θέλει να καταστεί χρόνια η βρογχίτιδα,πρέπει να συντελέσει κάποια μεταλλαγή στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή.Ας βοηθήσει κοιτάζοντας τα δέντρα και τα χόρτα,ας διαλογιστεί μέσα στη σιγή μπροστά σ'ένα τοπίο όπου ,μέσα στον ορίζοντα,βλέπει να ξεπροβάλλουν βουνά βυθισμένα στην ομίχλη:Έτσι θα αποδεσμευτεί από την κούραση του που το αποθαρρύνει.

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Σάβ 15 Οκτ 2011, 15:04

ΓΑΓΓΛΙΑ

Το γάγγλιο είναι μια υλοποίηση <<κάποιου πράγματος που δεν πάει καλά>>,μιας μυστικής έγνοιας που δεν μπορούμε να την διηγηθούμε.Το σημείο όπου γεννάται αυτό το χονδρό εξόγκωμα,δείχνει το αίτιο του προβλήματος.

Έτσι,οι σκέψεις κάποιας πενηντάρας που δεν έχει παιδιά και λυπάται γι'αυτό,κατευθύνονται πάνω σ'αυτό που της φαίνεται άχρηστο και στείρο:στα στήθη της.Δίχως να το συνειδητοποιήσει ,οι σκέψεις της δίδουν εντολή και κινητοποιούν κύτταρα που ανταποκρίνονται αμέσως στην απελπισία της.Ομαδοποιούνται,συσσωρεύονται,καθίστανται συμπαγή,έπειτα δε σκληρά.Επειδή δεν έχει παιδιά,αυτή η γυναίκα δημιούργησε ένα γάγγλιο.

Το να έχουμε μια έμμονη ιδέα,είναι πράξη επικίνδυνη και αρνητική.Αν το καταλάβουμε,μπορούμε να εξαφανίσουμε όλα τα ίχνη της.Το γάγγλιο στα στήθη μπορεί να εμφανιστεί σε μια μητέρα πολυάριθμης οικογένειας.Έτσι,μια τέτοια μητέρα μετάφρασε την θλίψης ,γιατί δεν είχε ...όγδοο παιδί,δημιουργώντας ένα γάγγλιο.

Εάν έχουμε βαριά φορτία στη ζωή και μια πολυάριθμη οικογένεια,η επικοινωνία με τους άλλους δεν είναι πάντα εύκολη.Δεν λείπουν τα προβλήματα και τα πάντα κινούνται με δυσκολία.Όταν μεγαλώσουμε σε ηλικία,όταν αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες τρίχες,μπορεί να νοιώσουμε την ανάγκη να αναδιπλωθούμε στον εαυτό μας μαζί με τα προβλήματα μας και να μην ακούμε πια τους άλλους.

Η θλίψη,η νοσταλγία της ζωής,η ανάγκη να εγκαταλείψουμε τα πάντα ,αρχίζουν την πορεία τους.Αυτή η εσωτερική απελπισία εκφράζεται τότε ,όχι με λόγια,αλλά με γάγγλια κάτω από το δεξί αυτί,κατά μήκος του αυχένα.

Πηγαίνουν προς το αυτί για να εμποδίσουν την ακοή και για να έχουμε κάποιο λόγο να μην ακούμε πια τους άλλους,εμφανίζονται δε συνήθως απ'τα δεξιά για να δείξουν ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η κοινωνική μας πλευρά.

ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

Αυτές οι διαταραχές είναι διαταραχές μιας ευαίσθητης ψυχής που την δοκιμάζει η ζωή,οι υπερβολές σκέψεων καθιστούν άρρωστη την συγκινησιακή ευαισθησία.<<Το στομάχι χωνεύει τις τροφές όπως χωνεύουμε τις ιδέες>>.Σ'αυτή την περίπτωση,δεν λειτουργεί και καταπίνει με πολύ άσχημο τρόπο την ζωή.

Χρειάζεται χαρά και ιλαρότητα.

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Σάβ 15 Οκτ 2011, 21:02

ΓΑΣΤΡΟΚΝΗΜΙΑ

Οι μεσημβρινοί των Νεφρών και της Ουροδόχου Κύστης είναι<<επεκτάσεις της κνήμης και του ποδιού>>.Οι δρασκελισμοί γίνονται με μεγάλα ή μικρά βήματα,ανάλογα την κατάσταση αυτών των μεσημβρινών.Το γαστροκνήμιο εξαρτάται κυρίως από την Ουροδόχο Κύστη.

Εάν οι απόρροιες της κοινωνικής ζωής δεν προκαλούν έγνοιες,το γαστροκνήμιο δεν δίνει πόνους.Εάν όμως,μια εξέγερση της ενέργειας,μια δυσαρέσκεια,ένας ερεθισμός ή μια απελπισία δείχνει τη δύναμη της ,οι δυο μεσημβρινοί τεντώνονται ,εκτελούν μια κίνηση αναδίπλωσης,που τα γαστροκνήμια την νοιώθουν σαν άρνηση σε μια εντολή.Η Ουροδόχος Κύστη,στην Κινέζικη ιατρική κυβερνά τα Ρέοντα Ύδατα,σχηματίζει τον φυσικό τόνο και ρυθμίζει την ισορροπία του εσωτερικού χώρου.

Όσοι γνωρίζουν τις εικόνες του Ταρώ,θυμούνται ότι ο τρελός,η εικοστή δεύτερη κάρτα,ερεθίζει έναν λύγκα που τον δαγκώνει στο γαστροκνήμιο.Η εσωτερική ισορροπία αυτού του Τρελού,που ξεκινά στα τυφλά,βρίσκεται πολύ κοντά στην φυγή και στην εσωτερική ανησυχία.Ο λύγκας έχει μάτια διαπεραστικά,τόσο ώστε μπορούν να τρυπήσουν τοίχους λένε.Βλέπει αυτό που συμβαίνει,κι ανακαλεί σε τάξη δαγκώνοντας αυτό το γαστροκνήμιο προκειμένου να σταματήσει η εξέγερση της ενέργειας και να επιστρέψει αυτός ο Τρελός στην λογική.

Αν πονάει το γαστροκνήμιο σας ,τούτο συμβαίνει για να σας υποχρεώσει να στοχαστείτε.Όπως ο λύγκας,να έχετε ένα μάτι διαπεραστικό πάνω στην ηθική σας να χαλαρώσετε και να ξεκινήσετε μ'ένα καινούργιο βήμα.

ΓΑΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ

Εάν,κατά τη διάρκεια μια συνομιλίας,εγκατασταθεί στον λαιμό σας ένα γαργάλισμα,είστε υποχρεωμένοι να σιωπήσετε για να προσπαθήσετε <<να κάνετε να σωπάσει αυτή η γάτα>>.

Γιατί την έβαλε εκεί ο εγκέφαλος σας ;

Απ'τον λαιμό περνούν οι τροφές,αλλά επίσης και οι ιδέες,λέει η Κινέζικη ιατρική.Αν οι πρώτες δεν αρέσουν στο στομάχι μας,αυτό τις κάνει εμετό.Πως να αρνηθούμε όμως τις δεύτερες;Με μια οργή ή με μια αυθάδεια;Όχι,αυτά δεν ανήκουν στην ιδιοσυγκρασία σας.Επιλέγετε να φράξετε το πέρασμα<<σ'αυτό το πράγμα που δεν σας αρέσει>>.Αλλά επειδή σας αρέσει και να χώνετε τη μύτη σας...αφήνετε ένα μικρό πορτάκι,ίσως για να έχετε τον χρόνο να ηρεμήσετε καθώς θα χαϊδεύετε την γάτα σας.

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Κυρ 16 Οκτ 2011, 15:08

ΓΝΑΘΟΙ

Η γνάθος αρθρώνεται πάνω στο κροταφικό αυτί μέσω ενός μηνίσκου,ενός μικρού οστού που χρησιμεύει σαν αρμός και της επιτρέπει να σηκώνεται ή να χαμηλώνει,ανοίγοντας ή κλείνοντας το στόμα.

Αν η γνάθος και τα δεκαέξι δόντια της έχουν υπερβολικές επιθυμίες κι'αν στεναχωρούνται,γιατί δεν μπόρεσαν να τις πραγματοποιήσουν,η γνάθος αποσυνδέεται,εξαρθρώνεται η πόρτα, βγαίνει έξω από τους μεντεσέδες της,όπως και ο χαρακτήρας.Η γνάθος μπορεί να παραλύσει σιγά σιγά μέχρι του σημείου να μην μπορεί πια να φάει και να μιλήσει ο άνθρωπος,όταν τα δράματα της ζωής είναι τόσο μύχια,ώστε δεν μπορεί να τα εμπιστευτεί σε κανέναν.

Η γλώσσα φυλακίζεται μέσα στην μήτρα της,η καρδιά κλειδαμπαρώνεται.Τα αυτιά και οι γνάθοι δεν έχουν πια ζωή και δραστηριότητα από κοινού.Η εσωτερική πειθαρχία που υπακούει στις επιθυμίες δίχως να προβλέπει τις συνέπειες τους και δίχως συγκινησιακό έλεγχο,συνεπάγεται την αταξία.

Η άρθρωση καθίσταται πέτρα,εάν ο στόχος της ζωής δεν φαίνεται να εξασφαλίζει την χαρά.Και που βρίσκεται το καθήκον να ζεις;Η σοφία ζητάει από το κροταφιαίο ους να ακούσει την υπόφυση,την συνείδηση που θα ξυπνήσει την καρδιά την χρωματισμένη με Τσεν,<<με την πνευματική και ψυχική ουσιωδώς φωτεινή ενέργεια>>,και ο στόχος της ζωής θα αλλάξει φορά σιγά σιγά η γνάθος θ'αρχίσει να κινείται.

Αρχίστε μουσική σε Ντο Μινόρε αυτή η αρμονική και μακρά νότα θα σας βοηθήσει.

ΓΟΝΑΤΟ

Το γόνατο κάμπτεται από ταπεινότητα,από υπακοή ή λατρεία.Συμπαρασύρει στην κίνηση του όλο το σώμα.Η αλαζονεία,η επιθυμία για κοινωνική ζωή ανώτερη απ΄αυτή που κατέχεις,είναι αυτά που παραλύουν τα γόνατα και τα εμποδίζουν να καμφθούν.Ο άλλος δεν αξίζει την υπακοή σου,κλείνεις λοιπόν την κλειδαριά του εαυτού σου για να προστατευτείς,το σώμα σκληραίνει.Πρόκειται για μια μορφή οργής,κατά την διάρκεια της οποίας ταράζεται η καρδιά.

Αν οι σκέψεις πάνε πολύ μακριά σ'αυτήν την ακαμψία,τότε ένα είδος νεύρωσης ή έμμονης ιδέας γεμίζει το γόνατο με νερό.Το πρήζει.Η άρθρωση δεν λειτουργεί πια.Υποφέρεις.Αυτό το νερό..οι σκέψεις σας το έβαλαν εκεί.Τώρα που υποφέρετε,βγάλτε το!Κάμψτε την σκέψη σας το γόνατο,εκδιώξτε την αλαζονεία σας,πηγαίνετε προς αυτόν τον άνθρωπο μπροστά στον οποίο οι σκέψεις σας βράζουν,και θα δείτε το γόνατο σας να μικραίνει.Οι πόνοι θα φύγουν.Γνωρίζω πολλά γόνατα που έκαναν αυτή την <<στροφή προς τα πίσω>>.

Όμως,η αλαζονεία δεν είναι η μόνη που κάνει το γόνατο να υποφέρει.Ο μεσημβρινός του Ήπατος δείχνει εκεί την κόπωση του από τη ζωή,καλώντας σε βοήθεια μέσω ενός σημείου που ονομάζεται<<θαυμαστό>> και αποκαλείται <<πόρτα των ορχιδέων>>.Το λεξικό Λαρούς μας μαθαίνει ότι η λέξη ορχιδέα σημαίνει <<μικροί όρχεις>>,αυτοί είναι που υποφέρουν ,γιατί δεν λειτουργούν και δεν είναι πια ερωτευμένοι...Προειδοποιούν ότι θα ξεραθούν,αν τους αφήσουμε δίχως ασχολία.

Κάποτε ένας άντρας που τον έλκυε μαι γυναίκα,της πρόσφερε μια ορχιδέα.Μην αφήσετε το γόνατο σας να πρηστεί από θλίψη και να υποφέρει μες την μοναξιά του.Σκεφτείτε με την φαντασία σας την ορχιδέα και χαμογελάστε.

ΓΟΦΟΣ

Ένας γοφός που πονάει ή είναι μπλοκαρισμένος,προειδοποιεί ότι η σεξουαλική ηδονή δεν βρίσκεται μέσα σε φυσιολογικά όρια.Η κατάσταση είναι στιγμιαία ή μακράς διαρκείας,τούτο δεν έχει σημασία.Ο ασθενής δεν είναι σε θέση να την αλλάξει.Οι συγκινήσεις ταράσσουν την συνείδηση που μπλοκάρει τον γοφό,εμποδίζοντας την κίνηση της γάμπας για να μην πάει πιο πέρα,και υποχρεώνουν τον ασθενή να στοχαστεί.

Αυτός που μπλοκάρει τον γοφό και τον κάνει να υποφέρει,είναι ο μεσημβρινός της Χοληδόχου Κύστης.Αυτός ο μεσημβρινός μπορεί <<να απελευθερώσει υλικά πράγματα>>.Γιατί να επιστρέψεις πίσω,στις ελάχιστα αρμονικές ή ανύπαρκτες σεξουαλικές ηδονές σου; Τούτο είναι χάσιμο χρόνου.

ΓΡΙΠΗ

Η γρίπη αρχίζει με τον πυρετό ή με μια πυρετώδη κατάσταση που προκαλεί μια γενική καχεξία.Τίποτα δεν πάει πια καλά.Χρειάζεται για λίγο,να μειώσουμε τον ρυθμό μας,να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας έστω κι'αν αυτό δεν μας αρέσει,και μετά από λίγες μέρες,όλα επανέρχονται σε τάξη.Το σώμα βγαίνει από την γρίπη πολύ κουρασμένο.

Γιατί φοβόμαστε την γρίπη;Απελευθερώνει μέσω του πυρετού που προκαλεί μιάσματα που δεν θα μπορούσαν να βγουν διαφορετικά.Και την <<αρπάζετε>> μονάχα όταν έχετε προδιάθεση εκείνη τη στιγμή.Ακριβώς όπως ένα σπίρτο παίρνει φωτιά μονάχα όταν το θερμάνουμε.

Άβαταρ μέλους
alkinoos
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από alkinoos » Δευ 17 Οκτ 2011, 15:14

ΔΑΚΡΥΑ

Πολλοί Μεσημβρινοί επιδρούν στα δάκρυα:

* Τα συναισθήματα αγγίζουν τον Μεσημβρινό των Πνευμόνων και του δίνουν την δυνατότητα να παράγει δάκρυα.Προσβάλλει την μητέρα του Ήπαρ,που του απαντά χύνοντας ποταμούς δακρύων ή αν η κόπωση είναι εξαιρετική στεγνώνει τα δάκρυα.

* Ο Μεσημβρινός του Στομάχου,όταν έχουμε κάποια θλίψη ή κάποιο πένθος,προκαλεί δάκρυα ή τα καταστέλλει περνώντας από το άφημα στην νευρωτική κατάσταση,όταν ο πεπτικός κύκλος έχει διαταραχθεί από την επιρροή εξωτερικών αισθημάτων.

* Τα δάκρυα βγαίνουν εύκολα όταν το άτομο δεν έχει πια ζωτικότητα και όταν έχει φτάσει στα έσχατα όρια του,πνιγμένο μέσα στην ευσυγκινησία.Ο Μεσημβρινός του Λεπτού Εντέρου,Υπουργός της συγκομιδής,αντανακλά αυτή την κατάσταση με ανεπαρκή κύματα:και αυτός έχει επίσης <<αδειάσει>>.

* Οι έγνοιες αναστατώνουν τον Μεσημβρινό της Καρδιάς που μας κάνει να κλαίμε.Κάθε ένα απ'αυτά τα αίτια προκαλεί έκχυση δακρύων.

ΔΑΚΤΥΛΑ

Ευθύς μόλις έρθει στον κόσμο το μωρό παίζει με τα χέρια του κουνώντας τα δάκτυλα του μπροστά στα μάτια του σαν να μένει έκπληκτο μ'αυτό που αντιπροσωπεύουν.Σε λίγο ξεσπά σε γέλιο:''Κουνά τα δακτυλά του σα να έπαιζε μαριονέτες"".Έπειτα,μια μέρα με την βοήθεια τους ξεκινά για να κατακτήσει τα αντικείμενα που φτάνει το χέρι του.

Θα σας δείξω τώρα μια χρήση των πέντε αυτών δακτύλων που είναι άγνωστη στη Δύση.Η Κινέζικη ιατρική διδάσκει,ότι ρεύματα κυμάτων,που ονομάζονται Μεσημβρινοί,διατρέχουν το ανθρώπινο σώμα σύμφωνα με πολύ καλά καθορισμένες διαδρομές,που αναφέρονται από την Παράδοση.

Ο εγκέφαλος είναι αυτός που διατάσσει αυτά τα ρεύματα.

Το κάθε ένα απ'αυτά τρέφει ένα όργανο και αντιστοιχεί σε μια ψυχολογική κατάσταση,σ'ένα προτέρημα ή σ'ένα ελάττωμα.Αν κατά μήκος ενός Μεσημβρινού έχετε μια αμυχή,ένα σπυρί,ένα συρίγγιο,μια κηλίδα,τούτο θα δείχνει ένα αδύναμο σημείο της προσωπικότητας σας.Πολλοί Μεσημβρινοί περνάνε από τα δάκτυλα,ιδού δε το τί σημαίνουν:

ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΧΕΙΡΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΟΙ ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ

Με τους πνεύμονες παίρνουμε τον αέρα της ατμόσφαιρας που μας περιβάλλει και δίνουμε τον αέρα μας στους άλλους.Είναι η κοινωνικότητα που μας θέτει σε επαφή με το κόσμο υποχρεώνοντας να δίνουμε και να λαμβάνουμε.Το παιδί που θέλει να γυρίσει μέσα στην κοιλιά της μητέρας του για να ξαναβρεί αυτό το γλυκό αίσθημα ύδατος και θερμότητας,βυθίζει τον αντίχειρα του μέσα στο στόμα του:Οι πνεύμονες του(ο Μεσημβρινός που καταλήγει στον αντίχειρα) ξαναβρίσκουν έτσι το νερό μέσα σ'ένα χώρο κλειστό και θερμό.

Στο νοσοκομείο,ο άρρωστος που βάζει τον αντίχειρα του στο εσωτερικό της κλειστής γροθιάς του παρακολουθείται στενά από τις νοσοκόμες,διότι επιθυμεί να πεθάνει.Κάνει τους πνεύμονες του να ''σκάσουν''.Όταν θέλουμε να δείξουμε μια εξαίρετη ικανοποίηση για κάτι,σηκώνουμε προς τα πάνω τον αντίχειρα μας,δίχως να μιλάμε.Ο θαυμασμός που διαβάζεται στα μάτια μας,έκοψε την αναπνοή.

Στις μάχες των μονομάχων στη Ρώμη,το έθιμο απαιτούσε ότι η τύχη του νικημένου εξαρτιόταν απ'τον αντίχειρα αυτού ο οποίος προήδρευε τον αγώνα.Έτσι,όταν ο αντίχειρας ήταν στραμμένος προς τον ουρανό έδινε την ζωή(οι πνεύμονες μπορούσαν να αναπνεύσουν),αλλά όταν ο αντίχειρας έδειχνε προς τα κάτω,ο μονομάχος καταδικαζόταν σε θάνατο(οι πνεύμονες έπρεπε να μπουν στη γη).

Σύμφωνα μ'αυτήν την εικόνα,αυτός που έχει ακρωτηριασμένο τον αντίχειρα ή έχει εκεί κάποια αμυχή,κάποιο σπυρί,κάποιο συρίγγιο ,ή το δάκτυλο του είναι ελαττωματικό ή έχει κάποια πρησμένη άρθρωση,υποφέρει από κακή επαφή με το περιβάλλον.Ο ''Υπουργός των Ανταλλαγών'' του σώματος του δεν νοιώθει άνετα,η κοινωτικότητα του έχει πρόβλημα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”