Δεν είναι μόδα. Έρχεται από πολύ παλιά. Ο Ηλίας Πέτρου που είχε γράψει και κάποια βιβλία πυροβολήθηκε εξ επαφής το 1939Κατά την γνώμη μου, υπάρχουν 2 κατηγορίες vegan.
α)Μια όπου υπάρχουν άτομα με υγιή σκεπτόμενο νου (αρκετά μικρό ποσοστό), και ακολουθούν αυτό τον τρόπο διατροφής καθαρά για λόγους υγείας.
Τα άτομα αυτά δεν έχουν επηρεαστεί από τρίτους για αυτήν τους την απόφαση,
δεν έγιναν vegan πρόσφατα επειδή η νεοταξίτικη μόδα το έκρινε cool,
αλλά το κυριότερο δεν επικρίνουν και δεν ενοχλούν κανέναν άλλον που δεν είναι vegan.
Τέτοια κατηγορία vegan πιθανολογώ ότι είναι η doctormarkon. Kαι μπράβο της φυσικά γι'αυτό.
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/ ... _9452.html
Αντώνης Πισσάνος έγραψε το βιβλίο Γιατί δεν πρέπει να τρώμε κρέας.
Δίνει στο θέμα μία μεταφυσική διάσταση αφού ήταν στην εταιρεία μεταφυσικών ερευνών.
Στη δεκαετία του 80 ο Παπανικόλας.
Πήγαινα συχνά στο μαγαζί της Πανεπιστημίου και είχα γνωρίσει και τον ίδιο.
Έχουμε μιλήσει για πολλά σχετικά θέματα.
Είχε και κανάλι που έγινε ΚΟΝΤΡΑ και κράτησε μια ζώνη 6-8 το απόγευμα.
Ήδη από 16 χρονών ήξερα τι παίζει παρ όλο που όλοι μου έλεγαν ότι δεν είμαι φυσιολογική που απεχθάνομαι το κρέας και ιδιαίτερα το λίπος γύρω γύρω.
Και του Πισσάνου το βιβλίο το είχα διαβάσει στην ηλικία αυτή μαζί με το άλλο βιβλίο το ΜΠΟΡΕΙΣ.
Γενικά έτρωγα περιστασιακά και μόνο το φαγητό που μαγείρευε η μητέρα μου σπίτι ή σε οικογενειακά τραπέζια κεφτεδάκια παστίτσιο κλπ ενώ έξω σχεδόν ποτέ δεν παράγγελνα κρέας.
Από τότε που έγινε "μόδα" ........ δεν θα το έλεγα ακριβώς έτσι..............αλλά και άλλα άτομα μπήκαν στο χορό η ζωή είναι πιο εύκολη και δεν είμαι πλέον στο περιθώριο.
Ο άντρας μου επίσης εδώ και 12 χρόνια vegeterian και 1 χρόνο vegan.
Ο γιος μου δεν είναι ούτε vegeterian αλλά τρώει κρέας περιστασιακά καθόλου ζάχαρη και γλυκά.
Δεν θα έλεγα πως το κάνω για λόγους υγείας αλλά σαν αντίδραση στο καταναλωτικό μοντέλο και τον τρόπο ζωής που επιβάλλουν και ιδιαίτερα τώρα με την κρίση.
Αποχή από το κρέας, ΑΠΟΛΥΤΗ όσο το δυνατόν αποχή από γαλακτοκομικά και ζωικά παράγωγα.
Αποχή από τηλεόραση. ΑΠΟΛΥΤΗ
Αποχή από Σούπερ Μάρκετ (στο μέτρο του δυνατού) αφού όλα σχεδόν τα ράφια περιέχουν πράγματα που δεν με αφορούν.
Αποχή από τα ΜΜΜ.