Περί οικιακής αυτονομίας.
- doctormarkon
- Επίτιμος
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 344 φορές
- Έλαβε Likes: 452 φορές
Re: Περί οικιακής αυτονομίας.
Βέβαια όλη αυτή η συνταγή στοιχίζει αρκετά λεφτά.
Τα μπουκαλάκια με τα αιθέρια έλαια είναι ακριβά.
Αλλά αν κάποιος το πάρει απόφαση να μαγειρεύει τα καλλυντικά του τότε το κόστος πέφτει στο ελάχιστο, αφού τα αιθέρια έλαια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε κρέμες σαπούνια, σπιτικά απορρυπαντικά και πολλά άλλα.
Πάντως ο σκοπός που άνοιξα αυτό το νήμα είναι η διατήρηση μιας ποιότητας ζωής και ακόμα και άνοδος - γιατί όχι - με τα λιγότερα δυνατά χρήματα.
Δημιουργικότητα, αυτοσχεδιασμοί, φαντασία απέναντι στη μιζέρια, απογοήτευση, και παγωμάρα που θέλουν να επιβάλλουν.
Άλλη δραστηριότητα είναι το πλέξιμο και το ράψιμο.
Πολλά μπορούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Εδώ λέμε ιστορίες για πολύ προχωρημένους.
Εσύ Κατερίνα μπορείς να αρχίσεις αν θέλεις με μία εύκολη πουδρίτσα μούρης ή και σώματος.
Θα χρειαστείς άνθος αραβοσίτου (χωρίς ζάχαρη εννοείται κορν φλάουρ, νισεστέ ή όπως αλλιώς το λένε)
Και λίγο κακάο ανάλογα με την απόχρωση
Μπορείς να βάλεις και λίγο γκλίτερ για εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.
Η καλύτερη πούδρα θα εκπλαγείς.
Τα μπουκαλάκια με τα αιθέρια έλαια είναι ακριβά.
Αλλά αν κάποιος το πάρει απόφαση να μαγειρεύει τα καλλυντικά του τότε το κόστος πέφτει στο ελάχιστο, αφού τα αιθέρια έλαια μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις σε κρέμες σαπούνια, σπιτικά απορρυπαντικά και πολλά άλλα.
Πάντως ο σκοπός που άνοιξα αυτό το νήμα είναι η διατήρηση μιας ποιότητας ζωής και ακόμα και άνοδος - γιατί όχι - με τα λιγότερα δυνατά χρήματα.
Δημιουργικότητα, αυτοσχεδιασμοί, φαντασία απέναντι στη μιζέρια, απογοήτευση, και παγωμάρα που θέλουν να επιβάλλουν.
Άλλη δραστηριότητα είναι το πλέξιμο και το ράψιμο.
Πολλά μπορούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Εδώ λέμε ιστορίες για πολύ προχωρημένους.
Εσύ Κατερίνα μπορείς να αρχίσεις αν θέλεις με μία εύκολη πουδρίτσα μούρης ή και σώματος.
Θα χρειαστείς άνθος αραβοσίτου (χωρίς ζάχαρη εννοείται κορν φλάουρ, νισεστέ ή όπως αλλιώς το λένε)
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
- kat_woman
- Site Admin
- Έδωσε Likes: 383 φορές
- Έλαβε Likes: 338 φορές
Α, ωραία, έτσι, από τα πολύ απλά να αρχίσουμε..πρώτα οι τέσσερεις πράξεις της αριθμητικής και μετά τα ανώτερα μαθηματικάdoctormarkon έγραψε:Εσύ Κατερίνα μπορείς να αρχίσεις αν θέλεις με μία εύκολη πουδρίτσα μούρης ή και σώματος.
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
- doctormarkon
- Επίτιμος
Υπάρχουν και οι απλές ιδέες.
Βούτυρο κακάο και λάδι καρύδας έχουν πολύ καλές εφαρμογές.
Ακόμα και στη φυσική τους μορφή σαν κρέμα ή μετά το μπάνιο σαν κρέμα σώματος.
Επιπλέον είναι και φαγώσιμα με πολύ καλές ιδιότητες.
Η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή αφού το κάθε ένα μπορεί να αντικαταστήσει πανάκριβα καλλυντικά και με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
Βούτυρο κακάο και λάδι καρύδας έχουν πολύ καλές εφαρμογές.
Ακόμα και στη φυσική τους μορφή σαν κρέμα ή μετά το μπάνιο σαν κρέμα σώματος.
Επιπλέον είναι και φαγώσιμα με πολύ καλές ιδιότητες.
Η τιμή τους είναι πολύ χαμηλή αφού το κάθε ένα μπορεί να αντικαταστήσει πανάκριβα καλλυντικά και με πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.
- doctormarkon
- Επίτιμος
Μόλις πήρα μελισσοκέρι.Πού είδες κηραλοιφή 20 ευρώ, Θεέ μου!!!! Η ακριβότερη που έχω δει είναι 9 ευρώ τα 100 ml με ένα έξτρα υλικό μόνο εκτός της βασικής συνταγής!
Σαν σαπουνάκι είναι.
100 γραμ. για αρχή. 3.5 ευρώ και η μυρωδιά του είναι φανταστική.
Με παρέσυρες να μπω και σε αυτό το χωράφι που είναι ανεξερεύνητο.
- doctormarkon
- Επίτιμος
Ψάχνω για απλή κρέμα με μελισσοκέρι.
Από κει και πέρα υπάρχουν και οι αυτοσχεδιασμοί
από http://www.katohika.gr/2012/06/blog-post_2520.htmlΚηραλοιφή απλή:
3 κουταλιές της σούπας κερί μέλισσας
5 κουταλιές της σούπας αγνό παρθένο ελαιόλαδο
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μπεν μαρί και λιώνουμε ανακατεύοντας σιγά – σιγά το κερί. Αφού αναμειχθεί καλά, το αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο (βρασμένο ή σε ατμό) γυάλινο βαζάκι. Διατηρείται για πάρα πολύ καιρό. Η υφή της είναι κάπως πιο στερεή από τις γνωστές κρέμες, όμως, λιώνει θαυμάσια πάνω στο δέρμα και απορροφάται καταπληκτικά. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα.
Ενδείκνυται για: κρέμα σώματος και προσώπου, ενυδάτωση, εντριβές, εγκαύματα και καψίματα μικρής έκτασης, κοψίματα, αναφυλαξία, δερματικούς ερεθισμούς, συγκάματα των μωρών, σκασμένες θηλές (για θηλάζουσες μητέρες).Επίσης για τους άντρες μετά το ξύρισμα.
Επίσης, κάνει για γυάλισμα και μονωτικό παπουτσιών και δερμάτων, γυάλισμα ξύλινων επίπλων και επιφανειών!
Από κει και πέρα υπάρχουν και οι αυτοσχεδιασμοί
- Mantam Froufrou
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Τα υλικά τα αγοράζω από κέντρο τα περισσότερα, εκτός αν ξέρεις κάποιο μαγαζί με βιολογικά κοντά σου. Νομίζω και η Μελισσοκομική είναι κοντά σου. Για ψάξε να δεις! Είναι πάμφθηνο το μελισσοκέρι, αλλά να πάρεις αυτό που περιγράφει η δοκτορέσσα, που είναι μια κοτρωνίτσα κίτρινη, συνήθως σε τρίγωνα την πουλάνε. Και θα πεις ότι είναι για θεραπευτική κρέμα και δε θες να έχει παραφίνη, για να μη σου δώσουν τίποτα περίεργα. Κυκλοφορεί και σε μορφή παστίλιας, και δεν το εμπιστεύομαι καθόλου, ούτε καν κίτρινο δεν είναι! Για την ποιότητα είμαι σίγουρη γι'αυτό που πουλάνε στα βοτανάδικα. Και στην μελισσοκομική έχουν καλή ποιότητα φυσικά.1)όλα αυτά τα υλικά από που τα αγοράζουμε?πρέπει να κατεβούμε στο κέντρο σε εξειδικευμένα μαγαζιά ή μπορείτε να δώσετε καμμία διεύθυνση , κατά προτίμηση κοντά στην Πατησίων πχ γιατί από χρόνο..βράστα!
2)οι κρεμούλες αυτές πόσο χρόνο διατηρούνται?πρέπει να τις έχουμε στο ψυγείο?
Οι κρέμες διατηρούναι άνετα κανά δύο χρόνια, αρκεί να τις βάζεις σε ένα ψυγείο το καλοκαίρι με τις πολλές ζέστες, αλλά συνήθως δεν μένουν τόσο... καταναλώνονται!
Δοκτορέσσα μου, η συγκεκριμένη αλοιφή που ανέρτησα είναι ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ των οστών και των μυών, και δυστυχώς με ένα δύο υλικά δεν επέρχεται θεραπεία, ΕΚΤΟΣ αν γίνει και κατανάλωση βοτάνου. Για οστεοαρθρίτιδα, εκχύλισμα λιβανιού και άγριας τριανταφυλλιάς, μαζί με αφεψήματα αρπαγόφυτου για τους πονους, κλπ, μαζί με μια απλή αλοιφή σύμφυτου για επούλωση των κατεστραμμένων οστών. Αλλά και πάλι τα συμπληρώματα κοστίζουν -γύρω στα 20 ευρώ το κουτί για δύο βδομάδες θεραπείας, και δεν μπορούμε να τα φτιάξουμε μόνοι μας.
Αυτή την έφτιαξα συγκεκριμένα για την μαμά μου, γιατί υπέφερε, και τόσα χρόνια που έπαιρνε τόσα φάρμακα, πέρα από την επιβάρυνση της υγείας της, είδαμε και διαφορά στο πορτοφόλι μας! Έχω κάνει τις αγορές μου από αρχές καλοκαιριού, έχω φτιάξει γύρω στις 50 κηραλοιφές 25-106ml και ούτε στο ένα τρίτο δεν έχουν φτάσει! Και έχω βάλει και σε σαπούνια! Τα φάρμακα κοστίζουν, πόσο μάλλον όταν τα παίρνεις σε βάθος χρόνου. Πέραν αυτού, τα αιθέρια έλαια τα παίρνεις μια φορά και τα χρησιμοποιείς σε άπειρες εφαρμογές. Για πρώτη φορά είναι μεγάλο το κόστος, ναι, αλλά έτσι κι αλλιώς αν τα πάρεις για να γίνει θεραπεία, που ίσως χρειαστεί και χρόνια, ανάλογα με την περίπτωση, θα τα χρειαστείς για να φτιάχνεις κρέμα. Τα λάδια βοτάνων τα φτιάχνεις μόνη, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αλλά και πάλι αν τα αγοράσεις θα κοστίσουν, γιατί βαράνε τιμές στα βότανα. Τόσο αλήτες είναι...
Αν δεν έχουμε τις γνώσεις και τον εξοπλισμό για να φτιάχνουμε αιθέρια και να πάρουμε τα βουνά να μαζέψουμε τα βότανα, για ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ περιπτώσεις πρέπει να πληρώσουμε. Υπάρχουν και αυτοσχέδια αποστακτήρια, θα τα δούμε σε άλλη ανάρτηση, αλλά είναι κάπως... επικίνδυνα να τα πω;;; Ένας αποστακτήρας της πλάκας έτοιμος κάνει το λιγότερο 200 ευρώ... οπότε... ένα κάποιο αρχικό κόστος πρέπει να το υπολογίσουμε αν είνια να ασχοληθούμε σοβαρά με το άθλημα. Αν δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με αιθέρια καθόλου, μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα λάδια βοτάνων, τα οποία τα φτιάχνουμε μεν μόνες μας, αλλά πρέπει να ξέρουμε πού φύεται το καθένα -ή να τα φυτέψουμε κάπου- και πώς να τα επεξεργαζόμαστε.
Για απλούς καθημερινούς πόνους και πιασίματα βοηθάει πολύ ένα λαδάκι από πιπεριές καγιέν, θα ακολουθήσει συνταγή στο τέλος του ποστ. Πάμφθηνη και αποτελεσματικότητη. Σε βαθύτερο ιατρικό πρόβλημα όμως, όπως οστεοαρθρίτιδα, δεν κάνει τίποτα... Δοκιμασμένο σε λέω... Για τη μάνα μου κόντεψα να γίνω γιατρός! Θα σου πω και το άλλο... Δοκίμασε την συνταγή και ο πατέρας μου ο οποίος έχει εντελώς κατεστραμμένα γόνατα, λόγω της πάρεσης και της ατροφίας στο ένα πόδι. Τρίβονται τα κόκκαλα μεταξύ τους και υπέφερε. Εφάρμοσε την κρέμα για δύο τρεις φορές, που δεν τον έπιανε τίποτε, και του πέρασε ο πόνος. Τώρα μόνο όταν κουράζεται πονάει, και βάζει αμέσως την αλοιφή! Σε τέτοιες βαριές περιπτώσεις, αν μας περισσεύουν 30 ευρώ περίπου - γιατί τόσο κοστίζει η πρώτη αγορά των υλικών απ' ό,τι θυμάμαι, εγώ τουλάχιστον δεν τα σκέφτομαι. Άλλαξε η ποιότητα ζωής των γονιών μου. Χαλαρά έδινα και 50 και 100 ευρώ.
Για την απλή συνταγή με μελισσοκέρι, έχω φάει ώρες στους πειραματισμούς, η κουταλιά δεν ενδείκνυται σαν ποσοτικό μέτρο στην παρασκευή, γιατί απο κουταλιά σε κουταλιά παίζουν αρκετά γραμμάρια, και ένα ακόμα γραμμάριο κεριού στα 100ml μπορεί να την πηξει περισσότερο από όσο θες. Σας γλυτώνω το βρισίδι πάνω από το μπεν μαρί με έτοιμα τα γραμμάρια, παρακάτω. Αυτή η συνταγή από τα κατοχικά νέα δίνει ΠΟΛΥ σφιχτή κρέμα, την έχω δοκιμάσει. Στόκο για την ακρίβεια. Το καλό με την κηραλοιφή μεν είναι ότι με το δάχτυλο ζεσταίνεται αρκετά ώστε να πάρεις... κάποια στιγμή... την ποσότητα που θες, αλλά δεν είναι βολική να προσπαθείς να την σπάσεις για να πάρεις μια μικρή ποσότητα! Επίσης όσες φορές διέλυσα το κερί ΜΕΣΑ στο λάδι, κατέστρεψα και το λάδι, γιατί ΔΕΝ θέλουμε να καίει με τις ώρες το θεραπευτικό μας λάδι, γιατί μαζί του καίγονται και τα συστατικά του, και έκαψα το μισό ρεύμα του μήνα στην κουζίνα!!!!! Είναι πολύ πιο γρήγορο και απλό και ενεργειακά οικονομικό να βάλετε μαζί δύο μπεν μαρί στην ίδια κατσαρόλα, στο ένα το κερί και στο άλλο το λάδι.
22γρ κερί
150γρ λάδι ελιάς ή βαλσαμόλαδο ή οποιοδήποτε λάδι, ανάλογα με την περίπτωση. Το βαλσαμόλαδο είναι επουλωτικό των πάντων! Πραγματικό βάλσαμο!
Η ανωτέρω συνταγή δίνει μια αρκετά ρευστή κρεμώδη αλοιφή, που απλώνεται πανεύκολα. Αν μπει στο ψυγείο σφίγγει ελάχιστα. Αν την ανακατέψετε καλά όταν κρυώσει θα γίνει εντελώς κρέμα!
Ιδού και η συνταγή για το θερμαντικό λάδι από πιπεριές καγιέν για πόνους μέσης πλάτης αυχένα κλπ. Ανακουφίζει αλλά δεν θεραπεύει από βαθύτερες κακώσεις οστών μυών, όπως κανένα θερμαντικό βότανο άλλωστε. Αυτό το σημειώνουμε!
25 γραμ. αποξηραμένο πιπέρι καγιέν χτυπημένες στο μούλτι, αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει τα σπόρια
500 ml ελαιόλαδο ψυχρής συμπίεσεης
1 σκουρο βάζο
Βάζουμε τα υλικά σε ένα σκούρο μπουκάλι ή βάζο και το τοποθετούμε σε σκοτεινό ντουλάπι.
Το αφήνουμε περίπου 10-14 ημέρες ανακατεύοντας πού και πού. Αν προσθέσετε και άλλα "καφτερά" και θερμαντικά, όπως κανέλα, γαρυφαλλάκια, τζίντζερ και τσίλι, θα γίνει σούπερ τούρμπο! Με τη μυρωδιά και μόνο θα περνάνε οι πόνοι!
Τη βλέπω τη δουλειά τώρα. Θα σε ψάχνουν όλοι κι εσύ θα είσαι πάνω από κατσαρόλες και χαρτιά όπου θα γράφεις και θα σβήνεις! Αλχημεία κατάσταση!!!! ΚΑΛΕΣ ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ!!! Ανυπομονώ να μοιραστείς μαζί μας συνταγές σου!Με παρέσυρες να μπω και σε αυτό το χωράφι που είναι ανεξερεύνητο.
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
- Mantam Froufrou
Και το βούτυρο καριτέ! Δε θα μείνει φτέρνα σκασμένη, αγκώνας ταλαιπωρημένος και χέρια κόκκινα από τα νερά. Θεϊκό το καριτέ!Βούτυρο κακάο και λάδι καρύδας έχουν πολύ καλές εφαρμογές.
Επίσης με λίγο μελισσοκέρι, λάδι καρύδας και σόδα μαγειρικής φτιάνεις και ωραία αποσμητική!
Βασικά μόνο με την σόδα μαγειρικής ανακατεμένη σε λίγο νερό έχεις αποσμητική καλύτερη από αυτές του εμπορίου. Αλλά για κάτι πιο εύχρηστο και σικ ας πούμε, βάζεις και τα υπόλοιπα που περιποιούνται την μασχαλίτσα μας.
Αν θες να βάλεις και άρωμα, λίγες σταγόνες λεβαντας ή περγαμόντο για πιο φρουτώδες άρωμα, όταν ψιλοκρυώσει. Και θα κυκλοφορείτε με τις μασχάλες όρθιες παρακαλώντας όλους να σας μυρίσουν. Δεν κάνω πλάκα, το έκανε φίλη μου στους δικούς της. Και της έλεγαν "δεν μυρίζω κάτι". Και χτυπιόταν αυτή σαν μικρό παιδί: "ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!" χααχχαχα Σόδα μαγειρικής η απαραίτητη!!!
- doctormarkon
- Επίτιμος
Η σόδα και το ξύδι είναι οι κορυφαίες πρώτες ύλες για αυτονομία.
Σε συνδυασμό (αφρίζουν) κάνουν τα πάντα.
Η αλοιφή για οστεοαρθρίτιδα θα μοιάζει με την κρέμα αδυνατίσματος που πουλάνε τα fresh line.
Προορίζεται λέει για αδυνάτισμα και είναι ακριβή αλλά μάλλον για άλλες χρήσεις κάνει όπως για πόνους μυών.
Η σύνθεσή της έχει πιπέρι τζίντζερ και όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα δημιουργεί μία αίσθηση καψίματος.
Ακόμα και το χειμώνα με χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνει πολύ.
Υπάρχει και η αντίστοιχη που δημιουργεί αίσθηση κρύου.
Υπάρχουν κάποια τζελ φυτικά για πόδια που κάνουν τα πόδια να παγώνουν και σβήνουν τα πρηξίματα και τις ευρυαγγείες.
Κάποια υλικά που έχουμε στην κουζίνα ή αιθέρια έλαια δημιουργούν θερμότητα και άλλα παγώνουν.
Τα fresh line πουλάνε πολύ ακριβά προϊόντα που θα μπορούσαμε να τα φτιάξουμε στην κουζίνα μας.
Τα σαπούνια γλυκερίνης με το μαχαίρι που μοιάζουν με τούρτες και έχουν άρωμα σοκολάτα βανίλια φράουλα αλλά και μόκα τιραμισού κλπ ίσως γίνονται με εύκολο τρόπο και όχι με ποτάσα και καυστική σόδα.
Σε συνδυασμό (αφρίζουν) κάνουν τα πάντα.
Η αλοιφή για οστεοαρθρίτιδα θα μοιάζει με την κρέμα αδυνατίσματος που πουλάνε τα fresh line.
Προορίζεται λέει για αδυνάτισμα και είναι ακριβή αλλά μάλλον για άλλες χρήσεις κάνει όπως για πόνους μυών.
Η σύνθεσή της έχει πιπέρι τζίντζερ και όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα δημιουργεί μία αίσθηση καψίματος.
Ακόμα και το χειμώνα με χαμηλή θερμοκρασία ζεσταίνει πολύ.
Υπάρχει και η αντίστοιχη που δημιουργεί αίσθηση κρύου.
Υπάρχουν κάποια τζελ φυτικά για πόδια που κάνουν τα πόδια να παγώνουν και σβήνουν τα πρηξίματα και τις ευρυαγγείες.
Κάποια υλικά που έχουμε στην κουζίνα ή αιθέρια έλαια δημιουργούν θερμότητα και άλλα παγώνουν.
Τα fresh line πουλάνε πολύ ακριβά προϊόντα που θα μπορούσαμε να τα φτιάξουμε στην κουζίνα μας.
Τα σαπούνια γλυκερίνης με το μαχαίρι που μοιάζουν με τούρτες και έχουν άρωμα σοκολάτα βανίλια φράουλα αλλά και μόκα τιραμισού κλπ ίσως γίνονται με εύκολο τρόπο και όχι με ποτάσα και καυστική σόδα.
- doctormarkon
- Επίτιμος
Κρίση κρίση κρίση.............!!!!!!!!!!!
Φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή χωρίς αντιδράσεις.
και όλο αυτό το αίσχος πρέπει να ανατραπεί.
Αλλά μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.
Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι όταν ακούω ανθρώπους να λένε ξέχνα το ένα ξέχνα το άλλο και να κόβουν από τη ζωή τους πράγματα που πριν τους ευχαριστούσαν.
Οι απώλειες δημιουργούν κατάθλιψη.
Αυτά τα λένε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και μοιάζει με ένα είδος υποβολής και αυθυποβολής.
Θα μπαλώνετε τα ρούχα σας θα είστε κουρελήδες ξεχάστε τις πολυτέλειες τα καλλυντικά οι γυναίκες κλπ κλπ κλπ.
Έφτασαν μέχρι το σημείο να λένε κάποιοι ότι θα τρώμε τα περιστέρια και τις δεκαοχτούρες. Περιττό να σας πω ότι οι δεκαοχτούρες της γειτονιάς έχουν εξαφανιστεί επειδή κάποιοι τις τρώνε. Αυτός ο προσανατολισμός στην ξεφτίλα και στη μιζέρια μου δημιουργεί κατάθλιψη
Αντί να ρίξουμε την ποιότητα ζωής μας ας αναρρωτηθούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Κι όμως μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Στην αρχή είναι η πληροφορία.
Αν τα πράγματα αυτά μπορούν οι άνθρωποι να τα ανταλλάξουν τότε δεν έχουμε καμία ανάγκη το Σύστημά τους.
Φυσικά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή χωρίς αντιδράσεις.
και όλο αυτό το αίσχος πρέπει να ανατραπεί.
Αλλά μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης.
Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι όταν ακούω ανθρώπους να λένε ξέχνα το ένα ξέχνα το άλλο και να κόβουν από τη ζωή τους πράγματα που πριν τους ευχαριστούσαν.
Οι απώλειες δημιουργούν κατάθλιψη.
Αυτά τα λένε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση και μοιάζει με ένα είδος υποβολής και αυθυποβολής.
Θα μπαλώνετε τα ρούχα σας θα είστε κουρελήδες ξεχάστε τις πολυτέλειες τα καλλυντικά οι γυναίκες κλπ κλπ κλπ.
Έφτασαν μέχρι το σημείο να λένε κάποιοι ότι θα τρώμε τα περιστέρια και τις δεκαοχτούρες. Περιττό να σας πω ότι οι δεκαοχτούρες της γειτονιάς έχουν εξαφανιστεί επειδή κάποιοι τις τρώνε. Αυτός ο προσανατολισμός στην ξεφτίλα και στη μιζέρια μου δημιουργεί κατάθλιψη
Αντί να ρίξουμε την ποιότητα ζωής μας ας αναρρωτηθούμε τι μπορούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας.
Κι όμως μπορούμε να κάνουμε θαύματα.
Στην αρχή είναι η πληροφορία.
Αν τα πράγματα αυτά μπορούν οι άνθρωποι να τα ανταλλάξουν τότε δεν έχουμε καμία ανάγκη το Σύστημά τους.
- firefightergr
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 6 φορές
όταν οι συνταγές αυτονομίας ξεκινούν με τη λέξη αγοράζω είναι αποτυχημένες,
αυτονομία σημαίνει χωρίς χρήματα διαφορετικά έχεις απλώς τη ψευδαίσθηση
αυτονομία σημαίνει χωρίς χρήματα διαφορετικά έχεις απλώς τη ψευδαίσθηση
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
- Mantam Froufrou
Όντως, firefighter, αλλά υπάρχουν πατέντες για να φτιάξεις μόνος σου πολλά πράγματα, όπως αποστακτήρα, πχ. Προσωπικά προτιμώ να δώσω κάποια λεφτά όταν θα έχω να πάρω έναν σίγουρο, για να ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ, παρά να τον φτιάξω μόνη μου, γιατί είμαι και άσχετη με κατασκευές τέτοιου τύπου και θα χαλάσω τα λεφτά μου τελικά σε αποτυχημένες προσπάθειες.
Η αυτονομία δεν έρχεται μέσα σε 10 μέρες, ειδικά για όσους μένουν σε πόλη. Θέλει προεργασία και προετοιμασία μηνών μερικές φορές. Καταρχάς και μόνο για να φυτέψεις κάποια λαχανικά, πρέπει να περιμένεις να μεγαλώσουν, κι α δεν τα έχεις ήδη στον κήπο σου ή την κουζίνα σου, ναι, θα χρειαστεί ακόμα και να αγοράσεις τα πρώτα! Για τα βότανα, αν δεν ξέρεις πού βρίσκονται στην Ελλάδα, και αν δεν είσαι ΗΔΗ σε βουνό για να τα έχεις αυτοφυή, πρέπει να τα φυτεύσεις κι αυτά. Τα αιθέρια έλαια ειδικά δεν μπορώ να τα βγάλω από την λίστα, γιατί είναι ΦΑΡΜΑΚΑ κι έχω δει να γίνονται θαύματα.
Υπομονή και θα αναφέρω διάφορους τρόπους και πατέντες και για απόσταξη στο σπίτι με δύο-τρία σκεύη -για μερικά μόνο αιθέρια-, και για κατασκευή αποστακτήρα για περισσότερα αιθέρια.
Όσο για θερμαντικά λάδια και έλαια έχουν πολλές εφαρμογές. Επιδρούν στο κυκλοφοριακό, οπότε βοηθούν σε περιπτώσεις κυτταρίτιδας που είναι μπλοκαρισμένο το κυκλοφοριακό, αλλά και ηρεμούν και τους μύες με την θερμότητα που προκαλούν. Έχει η fesh line κρέμα για κυτταρίτιδα με τζίντζερ; Κι εγώ με τζίντζερ θα την έφτιαχνα. Αλλά οχι μόνο. Οι συνεργίες βοτάνων βοηθούν πάντα καλύτερα! Γι' αυτό έχω πάρει κάποια βασικά αιθέρια για διάφορες δουλειές. Αλλά τα λάδια βοτάνων τα περισσότερα τα φτιάχνω μόνη μου. Είναι πολύ απλή η παρασκευή τους. Είτε βράσιμο είτε στον ήλιο. Αυτή τη στιγμή έχω το καινούργιο μου λαδάκι από τσουκνίδα! Θαύματα θα κάνει ετούτο. Θα σας ενημερώσω το συντομότερο για τις ιδιότητες κι αυτού και άλλων πολλών και πώς να τα φτιάχνετε!
Η αυτονομία δεν έρχεται μέσα σε 10 μέρες, ειδικά για όσους μένουν σε πόλη. Θέλει προεργασία και προετοιμασία μηνών μερικές φορές. Καταρχάς και μόνο για να φυτέψεις κάποια λαχανικά, πρέπει να περιμένεις να μεγαλώσουν, κι α δεν τα έχεις ήδη στον κήπο σου ή την κουζίνα σου, ναι, θα χρειαστεί ακόμα και να αγοράσεις τα πρώτα! Για τα βότανα, αν δεν ξέρεις πού βρίσκονται στην Ελλάδα, και αν δεν είσαι ΗΔΗ σε βουνό για να τα έχεις αυτοφυή, πρέπει να τα φυτεύσεις κι αυτά. Τα αιθέρια έλαια ειδικά δεν μπορώ να τα βγάλω από την λίστα, γιατί είναι ΦΑΡΜΑΚΑ κι έχω δει να γίνονται θαύματα.
Υπομονή και θα αναφέρω διάφορους τρόπους και πατέντες και για απόσταξη στο σπίτι με δύο-τρία σκεύη -για μερικά μόνο αιθέρια-, και για κατασκευή αποστακτήρα για περισσότερα αιθέρια.
Μα τους συμφέρει μάτια μου, γιατί ο μίζερος άνθρωπος ούτε την επιβίωσή του δεν μπορεί να σκεφτεί. Πάντως σίγουρα δεν σκέφτεται την Ομορφιά που θα του δώσει την δύναμη να ΠΑΛΕΨΕΙ! Αυτό θέλουν... μίζερους που θα κλαίγονται και δεν θα έχουν καμία ψυχική δύναμη να παλέψουν...Αυτό που με στενοχωρεί περισσότερο είναι όταν ακούω ανθρώπους να λένε ξέχνα το ένα ξέχνα το άλλο και να κόβουν από τη ζωή τους πράγματα που πριν τους ευχαριστούσαν.
Όσο για θερμαντικά λάδια και έλαια έχουν πολλές εφαρμογές. Επιδρούν στο κυκλοφοριακό, οπότε βοηθούν σε περιπτώσεις κυτταρίτιδας που είναι μπλοκαρισμένο το κυκλοφοριακό, αλλά και ηρεμούν και τους μύες με την θερμότητα που προκαλούν. Έχει η fesh line κρέμα για κυτταρίτιδα με τζίντζερ; Κι εγώ με τζίντζερ θα την έφτιαχνα. Αλλά οχι μόνο. Οι συνεργίες βοτάνων βοηθούν πάντα καλύτερα! Γι' αυτό έχω πάρει κάποια βασικά αιθέρια για διάφορες δουλειές. Αλλά τα λάδια βοτάνων τα περισσότερα τα φτιάχνω μόνη μου. Είναι πολύ απλή η παρασκευή τους. Είτε βράσιμο είτε στον ήλιο. Αυτή τη στιγμή έχω το καινούργιο μου λαδάκι από τσουκνίδα! Θαύματα θα κάνει ετούτο. Θα σας ενημερώσω το συντομότερο για τις ιδιότητες κι αυτού και άλλων πολλών και πώς να τα φτιάχνετε!
- doctormarkon
- Επίτιμος
Δυστυχώς δεν ζούμε σε ένα αγγελικό κόσμο.
Ούτε μπορούμε να πάρουμε τα βουνά.
Οι γνώσεις δεν αγοράζονται.
Γι αυτό προσπαθούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας πράγματα που τα αγοράζαμε κάποτε πανάκριβα.
Ή τουλάχιστον να μην πετάμε αυτά που έχουμε ήδη αγοράσει.
Αυτοί ακόμα που έχουν την ανατριχιαστική λούμπεν ιδέα να σκοτώνουν δεκαοχτούρες και περιστέρια για να τα φάνε και πάλι αγοράζουν φυσίγκια.
Ο πεθερός μου ήταν κυνηγός - τώρα πιά δεν πάει κάθε Κυριακή αλλά βγάζει άδεια - και του το είπε ο καταστηματάρχης που αγοράζει είδη κυνηγίου. Κάνει χρυσές δουλειές με φυσίγκια λέει.
Και εκεί αγοράζουν και δεν το αποφεύγουν.
Πάντως αν έχεις κάποια ιδέα για κάτι που μπορούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας χωρίς λεφτά είναι ευπρόσδεκτη η ιδέα σου.
Ή αν ξέρεις πως μπορούμε να ζούμε εντελώς χωρίς λεφτά.
Μία ιδέα είναι η ανταλλακτική κοινωνία αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια σε αυτό
Ούτε μπορούμε να πάρουμε τα βουνά.
Οι γνώσεις δεν αγοράζονται.
Γι αυτό προσπαθούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας πράγματα που τα αγοράζαμε κάποτε πανάκριβα.
Ή τουλάχιστον να μην πετάμε αυτά που έχουμε ήδη αγοράσει.
Αυτοί ακόμα που έχουν την ανατριχιαστική λούμπεν ιδέα να σκοτώνουν δεκαοχτούρες και περιστέρια για να τα φάνε και πάλι αγοράζουν φυσίγκια.
Ο πεθερός μου ήταν κυνηγός - τώρα πιά δεν πάει κάθε Κυριακή αλλά βγάζει άδεια - και του το είπε ο καταστηματάρχης που αγοράζει είδη κυνηγίου. Κάνει χρυσές δουλειές με φυσίγκια λέει.
Και εκεί αγοράζουν και δεν το αποφεύγουν.
Πάντως αν έχεις κάποια ιδέα για κάτι που μπορούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας χωρίς λεφτά είναι ευπρόσδεκτη η ιδέα σου.
- doctormarkon
- Επίτιμος
Με τζίντζερ και πιπέρια που καίει σαν το καζάνι της κόλασης. Για χειμώνα πολύ καλή για λιγότερο πετρέλαιο και καλοριφέρ. Με 13 βαθμούς στο σπίτι μετά τη δουλειά είναι ότι πρέπει μετά από ένα ζεστό μπάνιο Ξέρεις ότι έχει 13 βαθμούς αλλά ιδρώνεις σαν να είναι ΑύγουστοςΈχει η fesh line κρέμα για κυτταρίτιδα με τζίντζερ;
- Mantam Froufrou
Χωρίς ΚΑΘΟΛΟΥ λεφτά μόνο αν είσαι σε περιοχή που μπορείς να βρεις βότανα ή να έχεις κάποιον να σου στείλει, για να φτιάξεις λαδάκι. Αλλά ακόμα και για το λάδι, θα χρειαστείς αρχικά... λάδι για να το εμποτίσεις! βέβαια μπορείς να έχεις αποξηραμένα βότανα που κρατάνε χρόνια και να τα χρησιμοποιείς έτσι, εμποτίζοντάς τα με λίγο ζεστό νερό κάθε φορά. Θα σας δώσω ό,τι έχω συγκεντρώσει από ιδιότητες βοτάνων, και πώς μπορούμε να τα κάνουμε λάδια για θεραπευτική και όχι μόνο χρήση.Πάντως αν έχεις κάποια ιδέα για κάτι που μπορούμε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας χωρίς λεφτά είναι ευπρόσδεκτη η ιδέα σου.
Αλλά δυστυχώς... ΠΟΛΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η ζωή χωρίς καθόλου χρήματα είναι εφικτή μόνο αν βρούμε τρόπο να ζήσουμε σε ένα βουνό με δικές μας καλλιέργειες, αλλά ακόμα κι αυτό θα χρειαστεί μια αρχική επένδυση πχ ένα σπίτι, αγορές σπόρων για είδη που δεν τα βρίσκεις, υλικά για κατασκευές και και και. Η απόλυτη αυτονομία εν ριπή οφθαλμού είναι ουτοπία. Ναι, μπορούμε να ζήσουμε στον δρόμο και να τρώμε από τα σκουπίδια, σαν αυτούς που κυνηγούν δεκαοκτούρες. Πολλοί τρώνε μόνο από τα σκουπίδια. Το είχαμε γράψει πρόπερσι, το έχουν κάνει κίνημα. Αλλά οι τύποι πληρώνουν ρεύμα πχ, έτσι, εκτός αν πάλι το έχουν κόψει κι αυτό.
Αυτό είναι το θέμα μας; Αν χρειαστεί να επιβιώσουμε, θα βρούμε τρόπους να επιβιωσουμε ή όχι. Εδώ δεν μιλάμε απλά για επιβίωση. Προσωπικά τουλάχιστον προσπαθώ να περάσω στο στάδιο της απόλυτης αυτονομίας, αλλά ξέρω ότι θα πάρει καιρό, και ξέρω πως θα χρειαστεί να μείνω για αρκετό διάστημα στην "γέφυρα" από τη μία κατάσταση στην άλλη. Δε γίνεται αλλιώς...
Ναι, γιατί πρέπει να μπορείς να βρίσκεις όλα τα απαραίτητα, τουλάχιστον σε τρόφιμα. Σε ένα πρώτο στάδιο γίνονται ανταλλαγές και υπάρχουν φόρουμ και μπλογκ που λειτουργούν έτσι. Θα τα βρούμε όλα... Πάρε εδώ μια πρώτη ιδέα:Μία ιδέα είναι η ανταλλακτική κοινωνία αλλά υπάρχουν πολλά εμπόδια σε αυτό
http://www.kala-nea.gr/archives/29028
http://xariseto.gr/viewforum.php?f=304
http://fasouli.wordpress.com/links/%CE% ... %B4%CE%B1/
http://www.partodosto.gr/
http://www.greek-sites.gr/tags/istoseli ... -proionton
Κι αυτά με μια απλή αναζήτηση μόνο, έτσι; Το παλεύουμε όλοι. Θα βρούμε την άκρη, πού θα πάει. ΘΕΛΗΣΗ να έχουμε και το κυριότερο: ΝΑ ΠΑΤΑΜΕ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΑΣ, ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΙΘΕΡΟΒΑΤΟΥΜΕ. Θέλει λογική και ψυχραιμία το πράγμα...
Και κάνει δουλειά στην κυτταρίτιδα, ή να μην το δοκιμάσω και χαλάσω τσάμπα το τζίντζερ μου;;; Αν είναι να την φτιάξω για τον χειμώνα όπως είπες κι εσύ, που δεν βλέπω να βάζω πετρέλαιο!Με τζίντζερ και πιπέρια που καίει σαν το καζάνι της κόλασης. Για χειμώνα πολύ καλή για λιγότερο πετρέλαιο και καλοριφέρ. Με 13 βαθμούς στο σπίτι μετά τη δουλειά είναι ότι πρέπει μετά από ένα ζεστό μπάνιο Ξέρεις ότι έχει 13 βαθμούς αλλά ιδρώνεις σαν να είναι Αύγουστος
- doctormarkon
- Επίτιμος
Εκτός από τζίντζερ έχει και μαύρο πιπέρι και άλλα καυτερά.
Καλοκαίρι δεν μπορείς να το βάλεις με τίποτα.
Το δοκίμασα σε πόνους μυών και έκανε καλύτερη δουλειά. Εφ όσον τονώνει την κυκλοφορία και το δέρμα γίνεται κατακόκκινο από την κάψα θα κάνει και για κυτταρίτιδα
Όσο για τον καταναλωτισμό δεν μετριέται από το τι αγοράζεις ή έχεις αλλά από το τι πετάς.
Το πέταμα είναι το χειρότερο πρόβλημα.
Δεν έχω οικολογική συνείδηση όπως μας την παρουσιάζουν και δεν ανακυκλώνω.
Αυτό που θέλω να πετύχω είναι "λιγότερα σκουπίδια" και για το περιβάλλον και για την τσέπη μου.
Ούτε αυτό είναι εύκολο.
Το κομπόστ, οι επισκευές ρούχων και η ραπτική, η τέχνη του παπιέ μασέ όπου φτιάχνεις αντικείμενα ανακυκλώνοντας παλιές εφημερίδες ή άλλα χαρτιά και κάνοντας τα πολτό και μετά έργα τέχνης,
Τα τουρσιά και το κονσερβάρισμα σε βάζα ερμητικά κλειστά μαρμελάδων, η γνώση για το τι συντηρείται και πως, τα τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια και άλλα πιτάκια από λαχανικά που πρόκειται να μείνουν.
Καλλυντικά φτιαγμένα από υλικά της κουζίνας μας και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Η ανακύκλωση πρέπει να γίνεται εσωτερικά στο σπίτι και όχι υπέρ κάποιας εταιρείας.
Καλοκαίρι δεν μπορείς να το βάλεις με τίποτα.
Το δοκίμασα σε πόνους μυών και έκανε καλύτερη δουλειά. Εφ όσον τονώνει την κυκλοφορία και το δέρμα γίνεται κατακόκκινο από την κάψα θα κάνει και για κυτταρίτιδα
Όσο για τον καταναλωτισμό δεν μετριέται από το τι αγοράζεις ή έχεις αλλά από το τι πετάς.
Το πέταμα είναι το χειρότερο πρόβλημα.
Δεν έχω οικολογική συνείδηση όπως μας την παρουσιάζουν και δεν ανακυκλώνω.
Αυτό που θέλω να πετύχω είναι "λιγότερα σκουπίδια" και για το περιβάλλον και για την τσέπη μου.
Ούτε αυτό είναι εύκολο.
Το κομπόστ, οι επισκευές ρούχων και η ραπτική, η τέχνη του παπιέ μασέ όπου φτιάχνεις αντικείμενα ανακυκλώνοντας παλιές εφημερίδες ή άλλα χαρτιά και κάνοντας τα πολτό και μετά έργα τέχνης,
Τα τουρσιά και το κονσερβάρισμα σε βάζα ερμητικά κλειστά μαρμελάδων, η γνώση για το τι συντηρείται και πως, τα τυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια και άλλα πιτάκια από λαχανικά που πρόκειται να μείνουν.
Καλλυντικά φτιαγμένα από υλικά της κουζίνας μας και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.
Η ανακύκλωση πρέπει να γίνεται εσωτερικά στο σπίτι και όχι υπέρ κάποιας εταιρείας.
- Mantam Froufrou
- doctormarkon
- Επίτιμος
Και φυσικά δεν μπορούμε να μην πλένουμε τα ρούχα μας ή να μην πλενόμαστε ή να μην πλένουμε τα δόντια μας και να κυκλοφορούμε μέσα στη βρώμα.
Μετά τις περικοπές των μισθών έβλεπα συναδέλφους να παίρνουν χαρτί και μολύβι και να κάνουν περικοπές στη ζωή τους.
Μου φάνηκε πολύ μίζερο αυτό.
Αν σου αρέσουν τα ωραία ρούχα είναι πολύ καλύτερα να μάθεις να ράβεις και να μεταποιείς παρά να κυκλοφορείς με κουρελιασμένα ρούχα ή τριμμένα.
Εμένα δεν μου άρεσαν οι δουλειές του σπιτιού και άκουγα για μαγείρεμα και έβγαζα καντήλες. Φυσικά για μένα το μαγείρεμα τότε ήταν το κλασσικό γιουβέτσι, κοκκινιστό με πατάτες, κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και κέικ.
Όλα με πολλά λιπαρά που ανταγωνίζονταν τα Goodies και ακριβά φαγητά με πολλά υλικά.
Όταν ξεφεύγουμε από το κλασσικό το συμβατικό και το συνηθισμένο τότε το μαγείρεμα γίνεται παιχνίδι.
Μαγείρεμα καλλυντικών? Το πιό μαγικό πράγμα.
Έφτιαξα την πρώτη μου κρέμα. με πολύ λιγότερο κεράκι από τη συνταγή και ελαιόλαδο. ΠΕΤΥΧΕ.
Στα καλλυντικά οι γυναίκες δίνουμε πολλά λεφτά.
Με μελισσοκέρι, κουβερτούρα και βούτυρο κακάο έφτιαξε μία κυρία κραγιόν. Και είναι θαυμάσιο. Συνεργάζεται με ένα μαγαζί που πουλάει τέτοια υλικά. Πολύ ωραίο κραγιόν. Το κόκκινο πως το πετυχαίνουμε?
Μετά τις περικοπές των μισθών έβλεπα συναδέλφους να παίρνουν χαρτί και μολύβι και να κάνουν περικοπές στη ζωή τους.
Μου φάνηκε πολύ μίζερο αυτό.
Αν σου αρέσουν τα ωραία ρούχα είναι πολύ καλύτερα να μάθεις να ράβεις και να μεταποιείς παρά να κυκλοφορείς με κουρελιασμένα ρούχα ή τριμμένα.
Εμένα δεν μου άρεσαν οι δουλειές του σπιτιού και άκουγα για μαγείρεμα και έβγαζα καντήλες. Φυσικά για μένα το μαγείρεμα τότε ήταν το κλασσικό γιουβέτσι, κοκκινιστό με πατάτες, κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο και κέικ.
Όλα με πολλά λιπαρά που ανταγωνίζονταν τα Goodies και ακριβά φαγητά με πολλά υλικά.
Όταν ξεφεύγουμε από το κλασσικό το συμβατικό και το συνηθισμένο τότε το μαγείρεμα γίνεται παιχνίδι.
Μαγείρεμα καλλυντικών? Το πιό μαγικό πράγμα.
Έφτιαξα την πρώτη μου κρέμα. με πολύ λιγότερο κεράκι από τη συνταγή και ελαιόλαδο. ΠΕΤΥΧΕ.
Στα καλλυντικά οι γυναίκες δίνουμε πολλά λεφτά.
Με μελισσοκέρι, κουβερτούρα και βούτυρο κακάο έφτιαξε μία κυρία κραγιόν. Και είναι θαυμάσιο. Συνεργάζεται με ένα μαγαζί που πουλάει τέτοια υλικά. Πολύ ωραίο κραγιόν. Το κόκκινο πως το πετυχαίνουμε?
- Mantam Froufrou
Σιγά που δεν θα πετύχαινε!!!Έφτιαξα την πρώτη μου κρέμα. με πολύ λιγότερο κεράκι από τη συνταγή και ελαιόλαδο. ΠΕΤΥΧΕ.
Το κόκκινο ή με παντζάρι αν θες φυσικό χρώμα ή με φυσικό χυμό σταφυλιών ή... πολύ πιο εύκολο και οικονομικό... χρώμα ζαχαροπλαστικής. Με δύο σταγόνες έχεις όσο κόκκινο θες!