σιγουρα η εποχη μας με την προς το παρον υλικη ευδαιμονια μας εχει τιναξει τες χοληστερινες κτλ
καλο ειναι τα κρεατα να τρωγονται σε χαμηλες μη μηδενικες ποσοτητες και μαγειρεμενα σωστα
εχω την αποψη [σε σεμιναριο το ακουσα] περα απο εξειδικευμενες προσεγγισεις πως καλο ειναι η διατροφη μας να περιλαμβανει κατα το δυνατον:
προιοντα εποχης
σε κοντινη αποσταση απο εκει που τα τρωμε
με οσο το δυνατον ελαχιστοτατη κατεργασια
ετσι ναι βεβαια αφου εχουν μολυνθει τα παντα...το εδαφος το νερο ο αερας...δεν μηδενιζουμε το κακο ..απλα
το ελαχιστοποιουμε οσο μικραινουμε το ευρος παραγωγης που προηγειται της καταναλωσης μας πχ μια μακαροναδα
στο ενα ακρο :την παραγγελουμε ντεληβερη..δεν ελεγχουμε τιποτα την καθαριοτητα των υλικων την προελευση ουτε καν τα πλυμενα χερια..καποιου συμπαθους μεταναστη που την ετοιμασαν...
κατι ενδιαμεσο :αγοραζω τα υλικα απο την υπεραγορα και χανω μονο το σταδιο που προηγηθηκε μεχρι να φτιαχτει η ντοματα το μισκο η μυζηθρα κτλ
το βελτιστο: στο χωριο- χωραφακι παιρνω την ντοματα με την πιπεριτσα μου που ξερω οτι δεν εβαλα λιπασμα, βραζω και τα λαζανακια της θειας μου και ειμαι ετοιμος...εχω μειωση κατα το δυνατον τους εξωγενεις επιβλαβεις παραγοντες...παραμενουν βεβαια εκτος ελεγχου ο σπορος ο υδροφορος οριζοντας κτλ κτλ νομιζω ομως οτι μειωνεται το κακο και ταυτοχρονα αυξανεται η παρειστικη δημιουργικοτητα η ενασχοληση η φυσικη κινηση το καλαμπουρι...γλυτωνουμε και λεφτα...και επιδρα θετικα στην καθημερινη μας διαθεση-ψυχολογια...πιστεφκω ουλλα εχουσιν τον ρολον τους
![rose :rose:](./images/smilies/rose.gif)