Συχνές ερωτήσεις (και απαντήσεις) για τον Βεγκανισμό

Διατροφή, βοτανολογία και ο,τιδήποτε άλλο
σχετικό με την υγεία μας
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Re: Συχνές ερωτήσεις (και απαντήσεις) για τον Βεγκανισμό

Δημοσίευση από totispap » Παρ 29 Ιαν 2010, 19:19

Nightrider έγραψε:Θα συμφωνήσω με τον totispap με τη μόνη διαφορά οτι το μοσχαράκι είναι απίθανο μισοψημένο (και τις παλιές καλές εποχές - προ τρελών αγελάδων - μπορούσαμε να τρώμε και το συκώτι ωμό) τώρα για το αρνάκι, κατσικάκι, και ειδικά κοτόπουλο και γουρουνάκι εκεί το κρέας πρέπει να είναι καλοψημένο!!
Αδερφε μου,σνιφ σνιφ,να εχουν το ζουμακι τους ομως αδερφε,το ζουμακι τους να κραταν και ψηστο οσο θες :worship:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Παρ 29 Ιαν 2010, 19:22

Spirit oF Fire έγραψε:ψιτ κοπέλια... οφφ τοπικ :back:
καλα ντε,φευγω :cool:
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 29 Ιαν 2010, 19:23

κάτσε όσο σ αρέσει.. αλλά μείνε εντός θέματος ...να έχεις την ευκή μου παλλιηκάρι μου =)
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
totispap

Δημοσίευση από totispap » Παρ 29 Ιαν 2010, 19:28

οχι τωρα κακιωσα σαν μπεμπης,

φευγω...να τωρα φευγω...χαχαχα

βρε αυτη ηταν ολη και ολη η αποψη μου πανω στο θεμα,αδιορθοτος κρεατοφαγος ειμαι,τι αλλο να πω?
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Άβαταρ μέλους
sacred_circle
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από sacred_circle » Παρ 29 Ιαν 2010, 23:29

Για νεφροπαθείς περά από την κρεατινή που πρέπει να προσέξουν, το όποιο είναι περισσότερο στην ποσότητα κρέατος , περισσότερο λευκό ,λιγότερο κόκκινο , πολλά λαχανικά και φρούτα είναι απαγορευμένα λόγο καλίου και άλλων ουσιών…αν θες παραπάνω πληροφορίες μπορώ να σου παραθέσω και διαιτολόγιο νεφροπαθή…
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Σάβ 30 Ιαν 2010, 09:51

Ναι, εννοείται πως με ενδιαφέρει. Όταν βρεις τον χρόνο ανέβασέ το σε παρακαλώ. Προσωπικά δεν έτυχε να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο θέμα, γιατί συνήθως ασχολούμαι με κάτι που να έχω ήδη κάποιο ερέθισμα στο κοντινό μου περιβάλλον. Σε ευχαριστώ πολύ ^^
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Άβαταρ μέλους
sacred_circle
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από sacred_circle » Σάβ 30 Ιαν 2010, 10:02

Θα σκανάρω κάποιες από τις διατροφές που μας δίνουν τα νοσοκομεία και μέσα στην εβδομάδα θα το ανεβάσω.. :rose: :rose:
Καλύτερα που δεν έχεις ασχοληθεί είναι πολύ ψυχοφθόρο :thumbsdown: :thumbsdown:
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."
Love is the triumph of imagination over intelligence
[img]http://i36.photobucket.com/albums/e22/S ... ksmall.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 07 Φεβ 2010, 17:40

Και ποτέ δε μ' ενδιέφερε να παρουσιάσω τις προσωπικές μου επιλογές σαν το πατρόν της ηθικής, πάνω στο οποίο θα κόψω και όλον τον υπόλοιπο κόσμο.
Σωστή Κελαι μας! :thumb: :hgamer3:

Και παρ'όλο που τα'χω ξαναπεί, παρ΄όλο που μπορεί να είμαι εκτός τόπικ, θα ξαναπώ δυο λογάκια (υποστείτε με) και για τους καινούργιους που δεν έχουν δει παλιότερες συζητήσεις, και για τον Αίολο που θέτει θέμα ηθικής. Όταν παλιότερα τέθηκε αυτό το θέμα, εγω αναρωτήθηκα... γιατί να μην υπάρχει εξ ίσου θέμα ηθικής και για τα χόρτα/φυτά/ζαρζαβατικά. Κι αυτά όταν τα ξεριζώνουμε/κόβουμε/θερίζουμε δεν τα "σκοτώνουμε"; Ή βάζουμε βαθμίδες στην αξία της ζωής; Δηλαδή είναι οκ να ξεπαστρέβουμε τα δόλια τα χορταράκια, τις πατατούλες, τα κρεμυδάκια, γιατί είναι "κατώτερη" μορφή ζωής, ενώ τα θηλαστικά-μυρικαστικά και μη, είναι ανώτερη κι εκεί παίζουν τα ενοχικά; Σόρι, δε θα πάρω. Όταν θέτουμε το ηθικο δίλημμα περί της μη αφαίρεσης ζωής, το ίδιο πρέπει να ισχύει για ΟΛΑ τα έμβια στον πλανήτη, ζώα ΚΑΙ φυτά. Αλλιώς αυτή η ηθικοποίηση (ψευτο-ηθικοποίηση επιτρέψτε μου να την πω) έχει τουλάχιστον υποκριτική λογική και είναι δύο μέτρων δυο σταθμών. Γι'αυτό και μέχρι τη στιγμή που θα μπορούμε να τρεφόμαστε με αέρα ή αιθερική ενέργεια ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, (πάντως όχι με τα έμβια-χλωρίδα/πανίδα- του πλανήτη) καλά θα κάνουμε να μην ηθικοποιούμε την διατροφή.

Περιττό να πω ότι προσωπικά δεν αντέχω να βλέπω σφαγή ζώων... Αντέχω περισσότερο στη θέα ξεριζώματος φυτών, αν και η κοπή των δέντρων με πονάει σχεδόν εξ'ίσου με τα ζώα... Οπότε κι εγώ που τα λέω αυτά, παραβιάζω την ίδια μου την αρχή. Θεωρω όμως πως η αφαίρεση κάποιων ζωών για την επιβίωση-διατροφή-συντήρηση-υγεία των πληθυσμών, είναι αναγκαιο κακό και νόμος της φύσης αν θέλετε, έξω απ'το συναίσθημά μας, γι'αυτό και δεν πρέπει να την ηθικοποιούμε.

Συγχωράτε με για την παρέμβαση, αλλά δε γίνεται να μην πετάγομαι σφήνα (ή σαν πορδή :loco: ) όταν τίθενται τέτοια θέματα.

Δεν ξαναμιλάω και την κάνω μ'ελαφρά.
Συνεχίστε από 'κει που μείνατε...

:back:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 07 Φεβ 2010, 17:53

Αρελα αφου δεν κανεις ιεραρχιση στην αξια της ζωης και ολα τα οντα για σενα εχουν την ιδια αξία.
αφου μπορεις να φας κρέας τι σε εμποδίζει να σκοτώσεις ανθρωπο;
αφου ολα τα οντα εχουν την ιδια αξια.
Γιατι εκει να είχες τύψεις;
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 07 Φεβ 2010, 18:08

Πρώτον η παράγραφος που υπερτονιζω με bold καταδεικνύει το σαφές και έπρεπε να σταθείς λίγο παραπάνω σ'αυτήν πριν μου την πεις έτσι. :loco: Η λογική μου λέει πως αν το πάμε ηθικά δεν πρέπει να γίνεται ιεράρχιση στην αξία της ζωής, αλλά οι καταβολές μου λένε άλλα, αφού κι εγώ παραβιάζω το επί της λογικής αρχής.

Δεύτερον, δεν τρώω άνθρωπο.

Τριτον, εμενα (αφού το πας προσωπικά) μου είναι αδιανόητο να σκοτώσω άνθρωπο ή ζώο. Υπάρχουν όμως εκατομμύρια ανθρώπων, που σκοτώνουν άνθρωπο είτε για την επιβίωσή τους (για να του φάνε λεφτά όχι τον ίδιο) είτε για πλάκα, πράγμα ακόμα χειρότερο.

Τέταρτον: Η ηθική είναι ο κώδικας συμπεριφοράς μας στο κοινωνικό συνολο και απέναντι σε συνανθρώπους. Το συναίσθημά μας μεταβιβάζει αυτή την ηθική συχνά σε ζώα, ακόμα και φυτά, αλλά το concept της ηθικής πρωτοεμφανίστηκε για την αλληλεπίδρασή μας με το συνάνθρωπο.

Πέμπτον: άλλαξε αβαταρ :lol:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Κυρ 07 Φεβ 2010, 18:11

Συγνώμη παίδες, αλλά εδώ και τρία χρόνια λέμε τα ίδια και τα ίδια. Κάπου καταντάει κουραστικό. :freak:
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 07 Φεβ 2010, 18:13

Δες καλά το αρχικό ποστ μου...
Ζήτησα συγνώμη εκ των προτέρων.
Τι άλλο να κάνω; Να πληρώσω πρόστιμο;
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 07 Φεβ 2010, 19:00

Συγνωμη που μιλησα προσωπικα για σενα.
ειναι λαθος.
θα πω τα εξης.
ΓΕΝΙΚΑ οι ανθρωποι αντεχουμε να τρώμε κρέατα, αφ οσων τα σκοτώνουν αλλοι.
Ειναι η ιδια νοοτροπια με τις εξυπνες βομβες. Φαινομενικα και αμεσα είμαστε πολιτισμένοι, εμμεσα ομως γίνεται η δουλεια.
Οσων αφορα την ηθική, εχει να κανει ΠΙΑ μονο με την αλληλεπιδραση με τον συνανθρωπο, γιατι εχουμε αποκοπεί απο τη φύση. και δεν θεωρουμε τους εαυτους μας μέρος του σύμπαντος. πράγμα που δεν συνέβαινε στην αρχαιότητα.
Θεωρώ οτι δεν ειναι τυχαιο που ολοι οι πνευματικοί ΟΛΩΝ των πολιτισμών ηταν κατά της κρεοφαγίας σε αντίθεση με τον απλό αξεστο λαό.
Ο ανθρωπος είναι παμφαγο ζωο. Αλλα τι σημαινει παμφάγο; Ενα παμφάγο ζωο είναι ενα ζώο που ειναι πχ φυτοφάγο αλλα ΑΝ χρειαστει κι αν τεθεί θέμα επιβίωσης και μονο τότε θα φαει και κρέας, ή σαρκοφάγο που αν τεθέι θέμα επιβίωσης θα φάει και φυτά.
Στην ουσία ο ορος παμφάγο είναι ανθρωποφτιαχτή εννοια.
Ο ανθρωπος ενα τετοιο "παμφάγο" είναι. ενα φυτοφάγο ζωό δηλαδή που μπορεί να φάει κρέας αν υπάρχει λόγος επιβίωσης και προσωρινά (αλλιώς θα εχει προβλήματα στην υγεία του).
Ο ανθρωπος εχει κοπτήρες (τα μπροστινα του δόντια) για να κόβουν φυτικές τροφές, τραπεζίτες για να μασουν τις φυτικες τροφές.
Τα σαρκοφάγα ζώα κόβουν και
και δυο μικρους ατροφικους κυνόδοντες (για ΩΡΑ αναγκης).
Αλλωστε το οτι η σαρκοφαγία δεν ειναι στη φυση μας αλλα είναι προϊον καθαρά κοινωνικό, δείχνουν έρευνες που απέδειξαν οτι σε περιοχές ανα τον κόσμο που αυξάνεται η κατανάλωση ζωϊκης πρωτεϊνης, αυξάνει και ο καρκίνος, επίσης οτι η χοληστερινη πχ και τα διαφορα καρδιοαγειακα νοσήματα ειναι καθαρά συνάρτηση της κρεοφαγίας.
Επίσης γιατί πχ τρώμε γουρούνια και δεν τρώμε σκύλους, θεωρω πολυ ποιο ειλικρινεις τους κινέζους που τρώνε σκυλιά.
Δεν το παίζουν φιλόζωοι.
Ειχα δει γουρουνι εκπαιδευμένο σαν σκύλο.
Την ίδια πανω κατω συνειδητότητα εχούν.
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Κυρ 07 Φεβ 2010, 20:39

Τι άλλο να κάνω; Να πληρώσω πρόστιμο;
ΝΑΙ! αλλά να με πληρώσεις σε υπέροχα γλυκάκια που φτιάχνεις, γίνεται;;; ε;;; ε;;;; :D :D :D
Άβαταρ μέλους
KELAINO
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: Κελαινώ

Δημοσίευση από KELAINO » Δευ 08 Φεβ 2010, 10:57

Όπως προείπα, είναι τόσο πολύ θέμα γούστου, που τα όποια "λογικά" επιχειρήματα σχεδόν δεν έχουν θέση.
Αυτό με τα φυτά που έχουν ζωή και τους κυνόδοντες και γιατί τρώμε γουρούνια αλλά όχι σκυλιά είναι χιλιοειπωμένα. Θα σας πω και γιατί δεν τρώμε κάμπιες, σκουλήκια και έντομα, αφού είμαστε παμφάγα, αλλά κι αυτό δεν έχει νόημα. Δεν πρόκειται κανείς να πει "Ωχ, δίκιο έχει η Κελαϊδώ, πρέπει να αρχίσω να μασουλάω ακρίδες!"
Μας αρέσει για οιονδήποτε λόγο, το τρώμε. Δεν μας αρέ, δεν το τρώ.

Επίσης, και πρόβατα έχω σφάξει, και μέρος σε κυνήγι άλκης (ιππέλαφος η σκανδιναυική) έχω πάρει και από γδάρσιμο-ξαντέριασμα ξέρω τα βασικά. Αλλά τότε ζούσα σε αγρόκτημα στη βόρρεια Σουηδία, όπου οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Άλλο να είσαι χορτοφάγος στην εύκρατη ζώνη με τις τρεις σοδειές λαχανικά το χρόνο, κι άλλο στην τούνδρα και την τάιγκα.
Just close your eyes and smell the seagulls
Άβαταρ μέλους
Polikos Arkoudos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από Polikos Arkoudos » Δευ 08 Φεβ 2010, 12:06

"τα πάντα εν σοφία εποίησε"
Διατροφική αλυσίδα
τα φυτά που τρώνε μυγάκια είναι τα κακά φυτά και αυτά που θρέφονται με ήλιο και νερό τα καλά;
Είμαστε κατασκευασμένοι να τρεφόμαστε με ζώντες οργανισμούς και όχι με αέρα , όπως εύστοχα έγραψε η Βασιλική.
Χρειάζεται σεβασμός και όχι τύψεις.
Σεβασμός και στο κοτόπουλο και το γουρουνάκι αλλά και στο ραδικάκι , επειδή και αυτό ζωντανό είναι.
Γενικά , σεβασμός στην φύση και σε όλα τα παράγωγα της.

"Ο Πατριωτισμός είναι έμφυτος στον άνθρωπο, μα εγώ είμαι Εθνικιστής"
-Κωστής Παλαμάς-
-= αλήτες ρουφιάνοι γιουτουμπουτατζήδες =-
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 09 Φεβ 2010, 00:38

γιατι να μην φαμε και τον σκυλο; με σεβασμο παντα.
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Re: Συχνές ερωτήσεις (και απαντήσεις) για τον Βεγκ

Δημοσίευση από Kostakis » Κυρ 16 Μάιος 2010, 01:21

ΠΟΣΤΑΡΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΠΟΣΤΑΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ:Φυτοφαγία: Ωφέλιμη ή βλαπτική; ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΤΟΜΑ.

Γεια σας και από μένα!
Τσέκαρα όλα τα θέματα της χορτοφαγίας του forum και μπορώ να πω ότι έχω κάνει αυτές τις συζητήσεις άπειρες φορές.
Αποφάσισα να ποστάρω σε αυτό το μέρος που ήταν και το πιο πρόσφατο.
Κάνω αυστηρή χορτοφαγία τα 2 τελευταία χρόνια και δεν έχω παρουσιάσει κανένα πρόβλημα στην υγεία μου!

Όταν θες να γίνεις πλούσιος πας και ρωτάς τον πλούσιο και όχι τον ζητιάνο, έτσι όταν θες να γίνεις υγειής πας και ρωτάς τον υγειή. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν ακούω κανένα γιατρό που δεν μου γεμίζει το μάτι.

Θα παραθέσω εν τάχει την ιστορία μου για να δείτε τι είναι πραγματικά η χορτοφαγία.
Τότε ήμουν 120 κιλά, είχα χονδροπάθεια και στα δύο γόνατα και φλεβίτιδα στα πόδια, προστατίτιδα που με τυρρανούσε χρόνια και τενοντίτιδα στον δεξί ώμο. Δηλαδή ήμουν υπο κατάρευση. Έκοψα σταδιακά το κρέας και σιγά σιγά και τα γαλακτοκομικά. Άρχισα να τρέφομαι φυσικά και το 85% αυτών που τρώω είναι ωμά και φρέσκα. Αυτήν την στιγμή είμαι 72 κιλά με 12% λίπος, αθλούμαι κάθε μέρα (πισίνα, τρέξιμο, βάρη). Η χονδροπάθεια έκανε φτερά το ίδιο και η προστατίδα αλλά το σημαντικότερο η άτιμη η φλεβίτιδα. Η διατροφική μου αλλαγή συνέπεσε με την αρθροσκόπιση που έκανα για τον ώμο μου, το απότελεσμα; μέσα σε 20 μέρες είχα πλήρες εύρος κίνησης του χεριού χωρίς κανένα παυσίπονο και χωρίς καμία φυσιοθεραπεία (+reiki). ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ!

Η χορτοφαγία είναι δυστυχώς κάτι παρεξηγημένο (ειδικά στην Έλλαδα). Είναι ένα βήμα τολμηρό, αλλά είναι κάτι το υπέροχο.
Υπάρχουν άπειρα πράγματα στο internet για να μάθει ο καθένας αρκεί να είναι ανοιχτός.
Η χορτοφαγία δεν είναι καταπίεση, είναι γιορτή! Γιορτή της ζωής και του σεβασμού προς την φύση!

Ο κλασικός αντίλογος είναι "μα καλά τα φυτά δεν υποφέρουν". Ε λοιπόν δεν υποφέρουν αλλά γουστάρουν τρελά και θα σας το εξηγήσω επιστημονικά μιας και είμαι φοιτητής γεωπονίας.

Τα φυτά ανταγωνίζονται μεταξύ τους για τα θρεπτικά στοιχεία όταν βρεθούν σε κοντινές αποστάσεις.
Το φυτό προκειμένου να "υπερασπιστεί" τον χώρο του παράγει κάποια προϊόντα δευτερογενούς μεταβολισμού (μέσω του ριζικού του συστήματος) τα οποία είναι τοξικά για τα κοντινά φυτά. Το φαινόμενο αυτό για την επιστήμη της φυσιολογίας ονομάζεται "αλληλοπάθεια" και συμβαίνει κυρίως σε φυτά διαφορετικών ειδών αλλά και σε φυτά του ίδιου είδους.
Συνέπως, το φυτό "επιθυμεί" για λόγους εξάπλωσης αλλά και για λόγους επιβίωσης να απομακρυνθούν όλοι του οι σπόροι γιατί κάθε ένας από τους σπόρους είναι ένα εν δυνάμει δέντρο το οποίο μπορεί να διεκδικήσει "τροφή" από το έδαφος.
Όταν ένας σπόρος (κουκούτσι) καταναλωθεί από ένα θηλαστικό, πρώτον απομακρύνεται και διασπείρεται και δεύτερόν προετοιμάζεται πολύ καλά για φύτρωμα επείδη η πεπτική οδός των θηλαστικών διακόπτει τον λήθαργο που έχουν όλοι οι σπόροι εκ φύσεως (φυσικό σκαριφάρισμα) και αυτό σε συνδιασμό με το θρεπτικό υποστρώμα (κόπρανα) που απορρίπτεται από το θηλαστικό, ο σπόρος ταξιδευει και είναι έτοιμος να φυτρώσει "ανενοχλητος".

Κάθε αλλαγή είναι δύσκολη το ξέρω.
Αν έχετε γερό στομάχι δείτε το earthlings είναι ένα υπέροχο ντοκιμαντέρ για τα ζώα αλλά και τα "ζώα" (θα το καταλάβετε μόλις το δείτε)
http://video.google.com/videoplay?docid ... 895551470#

Η βιομηχανία κρέατος και γάλακτος είναι τεράστιες. Άμα ξέρατε τι υπάρχει μέσα στο γάλα δεν θα το ξαναπίνατε. Ο άνθρωπος είναι το μόνο όν πάνω στον πλανήτη που πίνει γάλα όντας ενήλικος και μάλιστα άλλου ζώου. Ο τάυρος, το λιοντάρι, το άλογο, ο πίθικος σύμφωνα με τους mainstream γιατρούς θα έπρεπε να έχουν πάθει οστεοπόρωση μιας και δεν πίνουν!
Η παραγωγή κρέατος ευθύνεται για τα αέρια του θερμοκηπίου έως και 2% περισσότερο απο τις μεταφορές σε παγκόσμιο επίπεδο!
Ενα οικοσύστημα αποτέλουμενο άπο φυτοφάγους οργανισμούς έχει το 2πλάσιο χρόνο ζωής από ένα ολόιδιο το οποίο έχει και σαρκοφάγους και αυτό είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο.
Κρεατοβιομηχανία-Γαλακτοβιομηχανία-Φαρμακοβιομηχανία πάνε χέρι-χέρι. Αφού μας αρρωστήσουν μετά μας δίνουν το χάπι!
Ένα ακόμη φανταστικό βιντεο για την βιομηχανία τροφίμων με τίτλο "Τρώμε Ψέματα"
http://www.youtube.com/watch?v=EFSQ3GWZNdE

Δυστύχως το κακό είναι ότι όσα άτομα κάνουν την αλλάγη, αμέσως αρχίζουν και κρίνουν τους άλλους. Έμαθα να μην μιλαώ με λόγια αλλά με πράξεις. Καθένας είναι ελεύθερος να πράξει όπως νομίζει. Συνεχίζω να πιστεύω ότι το ΛΑΘΟΣ και το ΣΩΣΤΟ είναι πολύ σχετικά!

Όλα όσα έγραψα είναι με καλή διάθεση χωρίς καμία τάση επίκρισης. Όποιος ενδιαφέρεται για παραπάνω πληροφορίες επι του θέματος μην διστάσει να επικοινωνίσει μαζί μου.

"There was a time, the golden age we call it, happy in fruits and herbs, when no men tainted their lips with blood, and birds went flying safely through the air, and the fields rabbits wandered unfrightened, and no fish was ever hooked by it's own credulity: all things were free from treachery and fear and cunning, and all was peacefull. But some innovative, a good for nothing, whoever he was decided, in envy, that what lions ate was better, stuffed meat into his belly like a furnace, and paved the way for crime...ONE CRIME LEADS TO ANOTHER!" (Πυθαγόρας, Οβίδιου "Μεταμορφώσεις")
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Έλαβε Likes: 2 φορές

Δημοσίευση από Kariatida » Κυρ 16 Μάιος 2010, 13:40

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου Κώστα. Η χορτοφαγία έχει απειρα θετικά αποτελέσματα είτε το δούμε από διατροφική, είτε απο ψυχολογική, είτε από ενεργειακή άποψη. Από εκεί και πέρα, όπως είπες κι ο ίδιος, κάθε άνθρωπος κάνει τις επιλογές του.

Χαίρομαι για τον τρόπο που παρέθεσες και εξήγησες τα της χορτοφαγίας γιατί δυστυχώς είναι ένα θέμα στο οποίο υπάρχει άπειρη παραπληροφόρηση.

Καλή συνέχεια στο μονοπάτι που επέλεξες και καλώς όρισες στα Ιδεό :D
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Κυρ 16 Μάιος 2010, 13:47

Καλώς ήρθες φίλε =) χαίρομαι που σε έχουμε εδώ =)

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Kostakis
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Re: Συχνές ερωτήσεις (και απαντήσεις) για τον Βεγκ

Δημοσίευση από Kostakis » Κυρ 16 Μάιος 2010, 14:20

Καλώς σας βρήκα!
Αν θέλετε συνέχεια, η συζήτηση συνεχίζεται στο: "Φυτοφαγία: Ωφέλιμη ή βλαπτική;"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Υγεία-Διατροφή”