θέλω ένα βιβλίο
- anideos
- Κολλημένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: anideos
- Φύλο: Άνδρας
- Irene3006
- Επίτιμος
- Irc ψευδώνυμο: Irene3006
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 3 φορές
- Έλαβε Likes: 16 φορές
Re: θέλω ένα βιβλίο
Oι προτάσεις είναι πολλές... Απλά πες μας περίπου τι είδος σ' αρέσει να διαβάζεις..! Να μπορούμε να προτείνουμε πιο εύκολα..
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.
Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης
- delfini05
- Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
- Irc ψευδώνυμο: delfini05
- Έλαβε Likes: 2 φορές
Πάμε για μία εγκεφαλική περιπετειούλα τότε....
![Εικόνα](http://img839.imageshack.us/img839/7880/010100029193l.jpg)
ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ
Συγγραφέας: ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΑΡΙΔΟΥ - ΠΟΘΟΥ
Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, που το πήραν αιχμάλωτο από τη Λήμνο, ξετυλίγεται το έπος του αρχαίου κόσμου. Ο Αλκαμένης κατόρθωσε να φτάσει στη Σπάρτη, να γνωρίσει από κοντά τη μοναδική αυτή πόλη, αλλά και να γίνει ο μάρτυρας των γεγονότων στις μεγαλύτερες πολεμικές συγκρούσεις της Ιστορίας. Ως είλωτας, ως μελλοθάνατος, ως παρατηρητής, γίνεται ο μυθικός άξονας που φέρει όλη τη σκληρότητα αλλά και τη σαγήνη ενός κόσμου που θα μπορούσε κανείς να τον πει σημερινό. "Το Ξύλινο τείχος", πάνω απ' όλα, είναι η ανθρώπινη περιπέτεια, ο άνθρωπος. Η εποποιία των αγώνων του, αλλά και η αντίληψή του για τη ζωή και τη μοίρα, για τον Άδη, για την ψυχή. Και μόνον η απόφαση εκείνων των "ολίγων" να αντικρούσουν την ύβρι του περσικού ιμπεριαλισμού δίνει το μέτρο της εποχής. Με λόγο ζωντανό και διορατικό, με τα γεγονότα να εκτυλίσσονται στην αρχετυπική τους ποίηση, το μυθιστόρημα ακυρώνει το χρόνο γίνεται μια περιπέτεια του σημερινού ανθρώπου πάνω στην ίδια γη. Ένα μυθιστόρημα που ανιχνεύει, στα βάθη της ψυχής, τη συλλογική μνήμη και τη χαμένη αυτογνωσία.
Πιστεύω να σου αρέσει...
![Εικόνα](http://img839.imageshack.us/img839/7880/010100029193l.jpg)
ΤΟ ΞΥΛΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ
Συγγραφέας: ΜΑΡΙΑ ΛΑΜΠΑΡΙΔΟΥ - ΠΟΘΟΥ
Μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, που το πήραν αιχμάλωτο από τη Λήμνο, ξετυλίγεται το έπος του αρχαίου κόσμου. Ο Αλκαμένης κατόρθωσε να φτάσει στη Σπάρτη, να γνωρίσει από κοντά τη μοναδική αυτή πόλη, αλλά και να γίνει ο μάρτυρας των γεγονότων στις μεγαλύτερες πολεμικές συγκρούσεις της Ιστορίας. Ως είλωτας, ως μελλοθάνατος, ως παρατηρητής, γίνεται ο μυθικός άξονας που φέρει όλη τη σκληρότητα αλλά και τη σαγήνη ενός κόσμου που θα μπορούσε κανείς να τον πει σημερινό. "Το Ξύλινο τείχος", πάνω απ' όλα, είναι η ανθρώπινη περιπέτεια, ο άνθρωπος. Η εποποιία των αγώνων του, αλλά και η αντίληψή του για τη ζωή και τη μοίρα, για τον Άδη, για την ψυχή. Και μόνον η απόφαση εκείνων των "ολίγων" να αντικρούσουν την ύβρι του περσικού ιμπεριαλισμού δίνει το μέτρο της εποχής. Με λόγο ζωντανό και διορατικό, με τα γεγονότα να εκτυλίσσονται στην αρχετυπική τους ποίηση, το μυθιστόρημα ακυρώνει το χρόνο γίνεται μια περιπέτεια του σημερινού ανθρώπου πάνω στην ίδια γη. Ένα μυθιστόρημα που ανιχνεύει, στα βάθη της ψυχής, τη συλλογική μνήμη και τη χαμένη αυτογνωσία.
Πιστεύω να σου αρέσει...
Το δένδρο είναι ίδιο, η πλευρά θέασης είναι διαφορετική...
- Snorky
- Φρεσκαδούρα
- Irc ψευδώνυμο: Snorky.gr
- Επικοινωνία:
" Ο Γλαρος Ιωναθαν ".........γι αυτους που τους αρεσει το πεταγμα, μα και οι καταδυσεις
Εαν σε ενοχλουν τα υψη...παμε για κατι πιο γηινο
το " Η Ουρανια Προφητεια ".....εκει δεν πετας , αλλα διεισδυεις στις επιγνωσεις.
και εαν 8ελεις κατι ακομα πιο ελαφρυ παρε το " Ο Μικρος Πριγκιπας "..... αλλο ταξιδι και αυτο...χεχε![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Εαν σε ενοχλουν τα υψη...παμε για κατι πιο γηινο
![loco :loco:](./images/smilies/loco.gif)
και εαν 8ελεις κατι ακομα πιο ελαφρυ παρε το " Ο Μικρος Πριγκιπας "..... αλλο ταξιδι και αυτο...χεχε
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Για να ανακαλύψεις νέες στεριές,πρέπει πρώτα να βρείς το κουράγιο, να χάσεις το λιμάνι από τα ματια σου.
- GreekTERMINATOR
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
- Irc ψευδώνυμο: THE REAL TERMINATOR
Ξιφασκία - Μεθοδολογία - προπόνηση
[img]http://i4.ytimg.com/i/O1f7d02MZzT2kfQBP ... g?v=bb6d50[/img]
N E M E S I S
http://www.youtube.com/GreekTerminator
- PELTASTIS VARNAVAS
- Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης
ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ τα φυτιτικα μου χρονια οπου καποιες εκφωνησεις ηταν αοριστες στην εξεταστικη και αναγκαστικα λαμβαναμε πρωτοβουλια για πληθος παραδοχων ωστε να προσεγγισουμε μια δεσμη πιθανων λυσεων...
καμια επεξηγηση που λεει και το ρηνιω?
γλαρος ιωαναθαν, γκεητς οφ φαηαρ, μικρος πριγκιπας-αρκετα βαρυ
και γλυκουλικο:τα προσυπογραφω
η δικια μου προστιθεμενη αξια ειναι:
-η καρδια του κτηνους του πετρου τατσοπουλου μυθιστορημα για καλοκαιρακι
- ευλαλη σιωπη ,εκδοσεις εν πλω, θρησκευτικο κοινωνικο φιλοσοφικο για ψυχοθεματα καθημερινοτητας χωρις κουραστικη γλωσσα
- ο παλιατσος και η ανιμα της βαμβουνακη, εκδοσεις ψυχογιος, ψυχοθεματα καθημερινοτητας γραφη γλαφυρη-βαλσαμο ειδικα τα αρχικα και τελικα κεφαλαια
- τι σου ειναι η αγαπη τελικα,αλκυονη παπαδακη-μυθιστορημα
- αιχμηρα αντικειμενα, θριλερ αμερικανικο δυνατο μπεστ σελερ περσινου θερους αστυνομικο[καθολου γλυκουλικον]
---------> δε γουηνερ ιζ, για αρχη ψηφιζω παλιατσο και ανιμα
καλη αναγνωση ![thumb :thumb:](./images/smilies/thumb.gif)
καμια επεξηγηση που λεει και το ρηνιω?
γλαρος ιωαναθαν, γκεητς οφ φαηαρ, μικρος πριγκιπας-αρκετα βαρυ
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
η δικια μου προστιθεμενη αξια ειναι:
-η καρδια του κτηνους του πετρου τατσοπουλου μυθιστορημα για καλοκαιρακι
- ευλαλη σιωπη ,εκδοσεις εν πλω, θρησκευτικο κοινωνικο φιλοσοφικο για ψυχοθεματα καθημερινοτητας χωρις κουραστικη γλωσσα
- ο παλιατσος και η ανιμα της βαμβουνακη, εκδοσεις ψυχογιος, ψυχοθεματα καθημερινοτητας γραφη γλαφυρη-βαλσαμο ειδικα τα αρχικα και τελικα κεφαλαια
- τι σου ειναι η αγαπη τελικα,αλκυονη παπαδακη-μυθιστορημα
- αιχμηρα αντικειμενα, θριλερ αμερικανικο δυνατο μπεστ σελερ περσινου θερους αστυνομικο[καθολου γλυκουλικον]
---------> δε γουηνερ ιζ, για αρχη ψηφιζω παλιατσο και ανιμα
![worship :worship:](./images/smilies/worship.gif)
![thumb :thumb:](./images/smilies/thumb.gif)
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
να μην αγριέψει..."
"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"
"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"
ΧΑΪΝΗΔΕΣ
- Eva Luna
"Λόγια της πλώρης" του Ανδρέα Καρκαβίτσα.
**Έχεις τα πινέλα, έχεις τα χ ρώματα. Ζωγράφισε τον κόσμο και μπες μέσα**
- kat_woman
- Site Admin
- Έδωσε Likes: 383 φορές
- Έλαβε Likes: 339 φορές
Αν και δεν ξέρουμε τα γούστα σου ..
..κάτι πιο παραμυθένιο και λάιτ για καλοκαιρι:"Υφαντόκοσμος" του Κλάιβ Μπάρκερ
..κάτι πιο παραμυθένιο και λάιτ για καλοκαιρι:"Υφαντόκοσμος" του Κλάιβ Μπάρκερ
Each man's death diminishes me,
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
For I am involved in mankind.
Therefore, send not to know
For whom the bell tolls,
It tolls for thee.
John Donne
Διαβασε το βιβλίο ΠΑΝΚ ΖΕΝ. το γραψε ενας μπασιστας πανκ συγκροτηματος που εγινε ιερεας (και καλα) ζεν.
γαματοοο.
γαματοοο.
- Dhmellhn
- Επίτιμος
- Έδωσε Likes: 27 φορές
- Έλαβε Likes: 71 φορές
Gustave Le Bone: "Η Ψυχολογία των Μαζών"
Για να πάρεις μια γεύση του τι εστί όχλος.
Μπορείς επίσης να πάρεις τα "Πολιτικά" του Αριστοτέλους.
Για να πάρεις μια γεύση του τι εστί όχλος.
Μπορείς επίσης να πάρεις τα "Πολιτικά" του Αριστοτέλους.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
- aftokaitoallo
- Σύμβουλος
- Επικοινωνία:
Any review, retransmission, dissemination or other use of, or taking of any action in reliance upon, this information by persons or entities is prohibited without my consent.
- anideos
καταρχάς σας ευχάριστο πολύ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε για την "διμοσιεσι"
irene:τα γούστα μου είναι ένα βιβλίο με αγωνια με λίγη δόση από θρίλερ και όχι ακαταλαβίστικες λέξεις γιατί δεν θα καταλάβω χριστό
δελφίνι:ωραίο φαίνεται το βιβλίο αλλα αφού διαβάζω που διαβάζω αρχαία και ιλιάδα στο σχόλιο θα διαβάζω και στο σπίτι
snorky:μου κίνησε το ενδιαφέρον η ουρανια προφητεία και "γιαυτο" θα την εχω στο μυαλό μου
"μεθος":μονο από την επικεφαλίδα φαίνεται ενδιαφέρον (θα το ψάξω στο internet)
greek terminator:δεν με εντυπωσίασε το βιβλίο όμως σε ευχάριστο για το ενδιαφέρον σου
βαρνάβα:με εξέπληξε το "ευλαλι" σιωπή έπεσες σχεδόν κοντά στα γούστα μου και αφού μου λες ότι δεν είναι δύσκολη η γλώσσα παίζει να το αγοράσω
έβα:μου φαίνεται πολύ ερωτικό και εμενα αυτά δεν μου πολύ αρέσουν τα θεωρώ βαρετά δεν mpirazei όμως σε ευχάριστ
κατ woman:mpaa σταμάτησα τα παραμυθένια βιβλία και γενικά δεν μου ακούγεται ωραίο να σε καλά πάντως
"μεθος":"ξαναεπανερχομαι" σε εσένα και σου λέω ότι μονο που διάβασα ότι από μπασίστας έγινε ιερέας τρέχω βιβλιοπωλείο
ex poettes:πάτησα στο link σου αλλα δεν μου πολύ άρεσε το βιβλίο σε ευχάριστο
irene:τα γούστα μου είναι ένα βιβλίο με αγωνια με λίγη δόση από θρίλερ και όχι ακαταλαβίστικες λέξεις γιατί δεν θα καταλάβω χριστό
δελφίνι:ωραίο φαίνεται το βιβλίο αλλα αφού διαβάζω που διαβάζω αρχαία και ιλιάδα στο σχόλιο θα διαβάζω και στο σπίτι
snorky:μου κίνησε το ενδιαφέρον η ουρανια προφητεία και "γιαυτο" θα την εχω στο μυαλό μου
"μεθος":μονο από την επικεφαλίδα φαίνεται ενδιαφέρον (θα το ψάξω στο internet)
greek terminator:δεν με εντυπωσίασε το βιβλίο όμως σε ευχάριστο για το ενδιαφέρον σου
βαρνάβα:με εξέπληξε το "ευλαλι" σιωπή έπεσες σχεδόν κοντά στα γούστα μου και αφού μου λες ότι δεν είναι δύσκολη η γλώσσα παίζει να το αγοράσω
έβα:μου φαίνεται πολύ ερωτικό και εμενα αυτά δεν μου πολύ αρέσουν τα θεωρώ βαρετά δεν mpirazei όμως σε ευχάριστ
κατ woman:mpaa σταμάτησα τα παραμυθένια βιβλία και γενικά δεν μου ακούγεται ωραίο να σε καλά πάντως
"μεθος":"ξαναεπανερχομαι" σε εσένα και σου λέω ότι μονο που διάβασα ότι από μπασίστας έγινε ιερέας τρέχω βιβλιοπωλείο
ex poettes:πάτησα στο link σου αλλα δεν μου πολύ άρεσε το βιβλίο σε ευχάριστο
Ζεν ιερεας ομως. οχι μετανιωμενος. παλι με την οπτικη του μπασιστα γραφει αλλα και με το πανκ λεξιλογιο."μεθος":"ξαναεπανερχομαι" σε εσένα και σου λέω ότι μονο που διάβασα ότι από μπασίστας έγινε ιερέας τρέχω βιβλιοπωλείο
- Irene3006
- Επίτιμος
Ιλιάδα ε; Άρα είσαι Γυμνάσιο και λίγο μικρότερός μου... Τότε θα σου πρότεινα ανεπιφύλακτα τον Μικρό Πρίγκιπα. Είναι μικρό βιβλίο και ευανάγνωστο και έχει να σου προσφέρει πολλά αν το διαβάσεις με προσοχή! Επίσης φοβερό βιβλίο που το διάβασα στην ηλικία σου είναι Τα μυστικά του βάλτου. Είναι πολυσέλιδο αλλά είναι παρά πολύ ωραίο.. Αφορά τον Μακεδονικό αγώνα και αν το ξεκινήσεις, κολλάς.. Εγώ το έβγαλα σε 3-4 μέρες.
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης
- anideos
ειρήνη είμαι 15 και μπορεί να παο 3 (λέω μπορεί gt έμεινα) τον μικρό πρίγκιπα τον κάναμε στα κείμενα ένα μικρό κομματάκι και δεν μου αρέσει όμως θέλω να μου πεις περιληπτικά τι είναι τα μυστικά του βάλτου
πρόσφατα πήγα να διαβάσω το βιβλίο τον μυστικών (συγγραφέας tom harper)
αλλα το παράτησα σχεδόν στα μισά gt ήταν τελείως ακαταλαβίστικα δεν κατάλαβα tpt παρόλο που ήτανε πολύ ωραίο και σου κινούσε την περιέργεια είχε πολλοί παράξενο λεξιλόγιο
πρόσφατα πήγα να διαβάσω το βιβλίο τον μυστικών (συγγραφέας tom harper)
αλλα το παράτησα σχεδόν στα μισά gt ήταν τελείως ακαταλαβίστικα δεν κατάλαβα tpt παρόλο που ήτανε πολύ ωραίο και σου κινούσε την περιέργεια είχε πολλοί παράξενο λεξιλόγιο
- Irene3006
- Επίτιμος
http://history-of-macedonia.com/wordpre ... opi-delta/
Ρίξε μια ματιά εδώ. Είναι η περίληψη του βιβλίου. Αν δεν σ' αρέσει η Ιστορία μην μπεις στον κόπο να το ξεκινήσεις.. Δεν θα το τελειώσεις.. Και όταν λέω ιστορία δεν εννοώ να ξέρεις απ' έξω κατεβατά όπως μας αναγκάζουν στο σχολείο.. Απλά μπορείς να μάθεις πολλά για το πως απελευθερώθηκε η Μακεδονία.. Εγώ τυχαίνει να ξέρω αρκετά καλά τα μέρη που έγιναν τα γεγονότα και ίσως αυτό να ήταν το κίνητρο. Παρ' όλα αυτά το βιβλίο είναι άψογο και από τα καλύτερα που έχω διαβάσει.
Όσο για τον Μικρό Πρίγκιπα, ενώ θεωρείται βιβλίο για παιδιά, εγώ πιστεύω ότι για να το κατανοήσεις σε μεγάλο βαθμό πρέπει να έχεις μεγαλώσει μέσα σου. Έχει διδάγματα που ένα παιδί ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει ή να συνδυάσει τις καταστάσεις μέσα στην πραγματική ζωή. Κάποια στιγμή ίσως θελήσεις να το διαβάσεις... Who knows??
Ρίξε μια ματιά εδώ. Είναι η περίληψη του βιβλίου. Αν δεν σ' αρέσει η Ιστορία μην μπεις στον κόπο να το ξεκινήσεις.. Δεν θα το τελειώσεις.. Και όταν λέω ιστορία δεν εννοώ να ξέρεις απ' έξω κατεβατά όπως μας αναγκάζουν στο σχολείο.. Απλά μπορείς να μάθεις πολλά για το πως απελευθερώθηκε η Μακεδονία.. Εγώ τυχαίνει να ξέρω αρκετά καλά τα μέρη που έγιναν τα γεγονότα και ίσως αυτό να ήταν το κίνητρο. Παρ' όλα αυτά το βιβλίο είναι άψογο και από τα καλύτερα που έχω διαβάσει.
Όσο για τον Μικρό Πρίγκιπα, ενώ θεωρείται βιβλίο για παιδιά, εγώ πιστεύω ότι για να το κατανοήσεις σε μεγάλο βαθμό πρέπει να έχεις μεγαλώσει μέσα σου. Έχει διδάγματα που ένα παιδί ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει ή να συνδυάσει τις καταστάσεις μέσα στην πραγματική ζωή. Κάποια στιγμή ίσως θελήσεις να το διαβάσεις... Who knows??
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης
- anideos
την διάβασα την περίληψη μου φάνηκε ωραίο το βιβλίο
αλλα δεν ξέρω αν στην συνεχεια θα μπορέσει να κράτηση τον αναγνώστη
όσο για το μικρό πρίγκιπα σύμφωνο απόλυτα μαζί σου σε όλα εμείς στο σχόλιο είχαμε κάνει το μέρος με την αλεπού (αν ξέρεις)
όσο για το μικρό πρίγκιπα σύμφωνο απόλυτα μαζί σου σε όλα εμείς στο σχόλιο είχαμε κάνει το μέρος με την αλεπού (αν ξέρεις)
- Irene3006
- Επίτιμος
Εγώ το βρήκα πολύ ενδιαφέρον. Αν έχεις υπομονή να διαβάσεις τόσες σελίδες (κάπου 500) θα σου έλεγα να το διαβάσεις.anideos έγραψε:την διάβασα την περίληψη μου φάνηκε ωραίο το βιβλίο
Το κομμάτι αυτό του Μικρού Πρίγκιπα είναι στη Λογοτεχνία της Β Γυμνασίου και κανένας καθηγητής δεν παραλείπει να το διδάξει. Εγώ έχω διαβάσει όλο το βιβλίο 2-3 φορές και σκοπεύω να το ξαναδιαβάσω.
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης
- totispap
- Irc ψευδώνυμο: totispap
Η Ζωή του Πί
Η εμπειρία της ανάγνωσης αυτού του βιβλίου είναι από αυτές που είναι προνόμιο να τις ζεις. Η «ζωή του Πι» είναι ένα βιβλίο που βραβεύτηκε το 2002 με το βραβείο Man Booker Prize. Πρόκειται για την ιστορία ενός δεκαεξάχρονου αγοριού, μοναδικού διασωθέντα ναυαγού, ο οποίος ζει πάνω στην βάρκα διάσωσης μαζί με μία ύαινα, μία ζέμπρα με σπασμένο πόδι και μια ενήλικη τίγρη.
................. .
Γράφει η Λίλλυ Σπαντιδάκη
http://www.critique.gr/index.php?&page=article&id=588
Ένα υπέροχο βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί ξανά και ξανά και ξανά...,
Η εμπειρία της ανάγνωσης αυτού του βιβλίου είναι από αυτές που είναι προνόμιο να τις ζεις. Η «ζωή του Πι» είναι ένα βιβλίο που βραβεύτηκε το 2002 με το βραβείο Man Booker Prize. Πρόκειται για την ιστορία ενός δεκαεξάχρονου αγοριού, μοναδικού διασωθέντα ναυαγού, ο οποίος ζει πάνω στην βάρκα διάσωσης μαζί με μία ύαινα, μία ζέμπρα με σπασμένο πόδι και μια ενήλικη τίγρη.
................. .
Γράφει η Λίλλυ Σπαντιδάκη
http://www.critique.gr/index.php?&page=article&id=588
Ένα υπέροχο βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί ξανά και ξανά και ξανά...,
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
- anideos
ειρήνη εγώ δεν έχω πρόβλημα με τις σελίδες να το ξέρεις αρκεί να είναι ωραίο
τότι ακούγεται αρκετά ωραίο όπως μου το περιέγραψες
τότι ακούγεται αρκετά ωραίο όπως μου το περιέγραψες
- Irene3006
- Επίτιμος
Τότε να το διαβάσεις... Μπορείς να το δανειστείς και από καποια βιβλιοθήκη αν δεν θέλεις να το αγοράσεις...!anideos έγραψε:ειρήνη εγώ δεν έχω πρόβλημα με τις σελίδες να το ξέρεις αρκεί να είναι ωραίο
Επίσης ωραία πρόταση είναι το Ένα παιδί μετράει τ' άστρα του Μενέλαου Λουντέμη... Ίσως είναι και το αγαπημένο μου βιβλίο..! Καλό για την ηλικία σου... Κατανοητό και καθόλου μα καθόλου βαρετό... Δεν ξέρω κατά πόσο είναι του γούστου σου... Μπορείς να ψάξεις στο google την περίληψη...!
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης
- anideos
- Irene3006
- Επίτιμος
Πηγή: http://www.biblionet.gr/main.asp?page=s ... kid=150950Ο μικρός ήρωας του μυθιστορήματος "Συννεφιάζει", το ορφανό αγόρι, στο "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα" αποκτάει όνομα, γίνεται ο Μέλιος, που "πιάνει φιλία με τα βιβλία" για να μάθει όσα του κρύβουν οι μεγάλοι. Με ακούραστο πείσμα, με πάθος και με ελπίδα, τραβάει ολομόναχος για τη μεγάλη πολιτεία, το μεγάλο σχολειό.
Στα δύσκολα βήματά του, συναντά καλούς φίλους, αλλά και σκληρούς ανθρώπους. Και παλεύει να φτάσει ψηλά στ' άστρα. Γνωρίζει την προδοσία και τη φιλία, το μίσος και την τρυφερότητα, δοκιμάζεται και αδικείται, αγαπά και αγαπιέται, υποστηρίζει με πάθος την ειλικρίνεια και την αλήθεια, παλεύει με θάρρος ενάντια στην αδικία.
Το ταξίδι του αυτό προς την ενηλικίωση, που κυλά όπως το μεγάλο ποτάμι της πολιτείας του, άλλοτε με ορμή και άλλοτε γαλήνια, άλλοτε με πίκρες και άλλοτε με χαρές, θα τον σημαδέψει για πάντα. Και σημαδεύει μαζί και εμάς, γιατί ο κόσμος του Μέλιου, που φαντάζει μακρινός, δε διαφέρει πολύ από το δικό μας κόσμο.
Οδυσσέας Ελύτης
Οδυσσέας Ελύτης