Θα Σε Βρω Στον Παράδεισο

Κομμάτια ή Ποιήματα Ελλήνων και Ξένων λογοτεχνών/ποιητών που αγαπήσατε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 2 φορές

Θα Σε Βρω Στον Παράδεισο

Δημοσίευση από Kariatida » Πέμ 08 Απρ 2010, 13:15

Πολλοί από εμάς πιστεύουν πως αυτή η ζωή είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε. Πως είναι το μοναδικό που έχουμε. Έχουν δίκιο καθως αυτό ισχύει...μέχρι να περάσουμε στην επόμενη ζωή. Ενδιάμεσα όμως; Πολλοί σπαταλούν τη ζωή τους μέσα στη θρησκοληψία πιστεύοντας πως μόνο έτσι θα λυτρωθούν, άλλοι κανουν ανοσιουργήματα νομίζοντας πως δεν θα τιμωρηθούν από κανέναν.

"Ποιος είναι ο χειρότερος κριτής σου αν όχι ο ίδιος ο εαυτός σου;" Ποιος χρειάζεται έναν εξωτερικό δικαστή οταν ο ιδιος γνωριζεις τι εκανες και πως αντιμετώπισες τη ζωη σου; Τι ονομαζουμε Κόλαση και τι Παραδεισο;

Είναι από τα λίγα μυθιστορήματα που έχουν 3 σελίδες βιβλιογραφίας αναφέροντας όλες τις πηγες. Θα με ρωτήσετε τωρα, "μα αν ειναι μυθιστορημα, τοτε γιατι εχει βιβλιογραφια; Οι χαρακτηρες και οι σχεσεις μεταξυ τους είναι μυθιστορηματικες. Όλα τ αλλα ειναι παρμενα απο βιβλια απ ολον τον κοσμο, συμπεριλαμβανομενης της χωρας μας, που εξηγουν τις μεταβασεις, τον θανατο. Ήταν ο τρόπος του συγγραφεα να μιλησει για αυρες, μεταφυσικη και ταξιδια ζωης και θανατου στο αναγνωστικο κοινο του 1978.

Τόσο μπροστά από την εποχή του που τους πήρε 20 χρόνια μεχρι να βρουν παραγωγο ωστε να το περασουν στην μεγαλη οθονη. Καποιοι ισως να εχετε δει την ταινια. Καποιοι παλι οχι. Η ταινια παρ οτι καλη και με απειρα χρωματα, δεν εχει συλλαβει το νοημα του βιβλιου οπως θελει να το δωσει ο συγγραφεας. Ειναι ενα βιβλιο που θα σας λυσει απειρες αποριες, κι αν εχετε οποιαδηποτε ενσταση και απορια, ε, μπορειτε παντα να ανατρεξετε στη βιβλιογραφια :)

Ο συγγραφέας λέγεται Richard Matheson και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Re: Θα Σε Βρω Στον Παράδεισο

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Πέμ 08 Απρ 2010, 23:47

Κι εμένα μ' αρεσε πολύ αυτό το βιβλίο =) εξαιρετικό από πολλές πλευρές και πολύ διαφορετικό απ' την ταινία που κι αυτή ήταν πολύ ωραία =).
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
harosnikos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: harosnikos
Φύλο: Άνδρας

Δημοσίευση από harosnikos » Παρ 09 Απρ 2010, 09:18

Αν και δεν διαβάζω τέτοιου είδους βιβλία,ίσως και να το διαβάσω...έχω δει την ταινία και ένιωσα να χάνω δέκα χρόνια ζωής...αν διαβάσω το βιβλίο φαντάζομαι θα πάω αδιάβαστος...

Άβαταρ μέλους
harosnikos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από harosnikos » Παρ 09 Απρ 2010, 09:22

σχόλια από άτομα που το έχουν διαβάσει....μάλλον θα πρέπει να το διαβάσουμε και μεις οι υπόλοιποι..

--Αυτό το βιβλίο με ταρακούνησε από τις πρώτες κιόλας σελίδες του. Η περιγραφή των λεπτομερειών σχετικά με τη ζωή και το θάνατο,το τέλος και την αιωνιότητα,με έκαναν να μη μπορώ να αφήσω το βιβλίο από τα χέρια του. Ένα από τα καταπλητικότερα βιβλία που έχω διαβάσει ποτέ. Όσοι διαβάσουν αυτό το βιβλίο, μετά θα έχουν μια διαφορετική άποψη για το πως θα πρέπει να αξιολογήσουν τη ζωή, αλλά και το Θάνατο. Μην το χάσετε με τίποτα!!

--ENA APO TA EKPLIKTIKOTERA BIBLIA POY EXW DIABASEI!

--ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΦΕΤΟΣ

--το βιβλιο λιγο βασιζετε σε φανταστικα πραγματα τα περισοτερα ειναι αποταλασμα ερευνας. το διαβασα τρεις φορες απανωτα κι αλλες τοσες σε περιοδο κακη για τη ζωη μου, μου εδωσε ελπιδα και παρηγορια για το τι μελει γενεσθε...το συστηνω ανεπιφυλακτα!!!!!!καλη αναγνωση
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 09 Απρ 2010, 11:46

Εγώ τελείωσα το βιβλίο μέσα σε μία μέρα, χρόνος ρεκόρ αν σκεφτείς πως παράλληλα ήμουν και στην σχολή μου που καθόμαστε 8 ώρες. Για πρώτη φορά διάβαζα και παράλληλα συμμετείχα στην τάξη γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να το αφήσω. Είχα δει την ταινία αλλά το βιβλίο είναι πολύ πιο όμορφο όπως συνήθως συμβαίνει με τα βιβλία και τις ταινίες. Μ' αρέσει που έχει και βιβλιογραφία στο τέλος, μ' αρέσει ο τρόπος που γράφει ο συγγραφέας, μ' αρέσει που γράφτηκε το 1977 και πιστεύω πως ο συγγραφέας ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Δεν είναι το καλύτερο βιβλίο που έχω διαβάσει γιατί υπάρχει και ο Millman :P αλλά είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα και πιο εποικοδομιτικά βιβλία που έχω διαβάσει. Το έδωσα στη μητέρα μου, κι εκείνη το διάβασε μέσα σε μία μέρα και το έδωσα και στην αδερφή μου που και εκείνη το διάβασε μέσα σε μία μέρα. Δεν σε κουράζει, δεν σε κάνει να πλήττεις σε κάνει όμως να σκέφτεσαι τόσα πράγματα κάποια που πίστευες κι εσύ και κάποια που ποτέ δεν φανταζόσουν =). Εγώ το προτείνω ανεπιφύλακτα.
Εσύ γιατί έχασες 10 χρόνια βλέποντας την ταινία;
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
harosnikos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από harosnikos » Κυρ 11 Απρ 2010, 08:29

Spirit oF Fire έγραψε: Εσύ γιατί έχασες 10 χρόνια βλέποντας την ταινία;

Βρήκα την ταινία πολύ δραματική και συγκινητική... αυτή και το "city of angels"
http://www.imdb.com/title/tt0120632/ μου έφαγαν συνολικά 20 χρόνια ζωής...

καμία άλλη καλή ταινία έχετε κατά νου? λίγα χρόνια μου μένουν ακόμα....
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Τετ 14 Απρ 2010, 15:16

Είναι ίσως το μόνο βιβλίο που συστήνω ανεπιφύλακτα. Επειδη ασχολουμαι παρα πολυ με την μετα θανατον ζωη, τις αναφορες και τις μελετες πανω σε αυτη τη θεματολογια, μπορω να πω οτι ειναι αρκετα ακριβές σαν βιβλίο. Λέει καπου μεσα ότι:

"Υπάρχουν τόσα βιβλία για την ζωή, δεν θα έπρεπε να υπάρχει ένα βιβλίο που να προετοιμάζει τους ανθρώπους για τον θάνατο ώστε να μην τον φοβούνται;"

Πιστεύω πως αυτό το βιβλίο είναι ένα βιβλίο γι αυτον τον σκοπό. Ίσως όχι το καλύτερο, δεν ξερω τι αλλο μπορει να γραφτει στο μελλον, όμως πιστευω πως είναι ένα από τα καλύτερα. Λύνει απορίες με τρόπο ούτε τρομακτικό αλλά ούτε και μες την τρελη χαρα. Ειναι σοβαρο και μετρημένο ενω παραλληλα περιγραφει με τετοιον τροπο τα γεγονοτα, την ιστορια, τις εικονες, τα χρωματα και τις διαδικασιες, που είναι σαν να εισαι εκει και να τα βλεπεις.

Αισθανθηκα βασικα, οπως οταν ειχα παει να δω ταινια 3d πρωτη φορα, που εβγαζα τα γυαλια εντρομη για να βεβαιωθω οτι δεν εσκασε το βελος πανω μου. Χαζό ίσως, αλλά για εμένα μεγαλειώδες.

Επειδη είχα δει την ταινια πριν διαβασω το βιβλιο, και μαλιστα την εβλεπα πολυ συχνα, νομιζα πως το βιβλιο θα ειναι σαν την ταινια αλλα με λεξεις. Ηταν η πρωτη φορα στη ζωη μου που διαβασα ενα βιβλιο μετα που ειχα δει την ταινια. Συνηθως το θεωρουσα σπαταλη χρονου. Το βιβλιο δεν εχει καμια σχεση. Τα επαγγελματα ειναι διαφορετικα, η συσταση ολου του σκηνικου, η κολαση, ο παραδεισος, ειναι ολα διαφορετικα. Είναι σαν δυο εντελως διαφορετικες ιστοριες που τυχαινει τους πρωταγωνιστες να τους λενε Κρις και Ανν. Αν η ταινια σας γεμισε δεος, το βιβλιο θα σας καθηλωσει. Σπανια λατρευω τοσο ενα βιβλιο. Πραγματικα το συστηνω ανεπιφυλακτα. Πιστευω κι εγω, όπως κι ο συγγραφεας, οτι θα επρεπε να υπαρχουν βιβλια για τον θανατο. Μετά από τόσα εκατομύρια χρονια που υπαρχει η γη, είναι καιρός σιγα σιγα να εξοικειωνομαστε με το θεμα του θανατου.

Αυτά προς ωρας, σορρυ για τον σιδηροδρομο :)

Άβαταρ μέλους
harosnikos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από harosnikos » Πέμ 15 Απρ 2010, 06:29

ωραία τα είπες! το μόνο βιβλίο που διάβασα το οποίο έγινε και ταινία ήταν το Ben-Hur....σε πολύ μικρή ηλικία....

αυτό θα είναι το δεύτερο...όταν το διαβάσω θα ξαναποστάρω να καταθέσω την εμπειρία μου...
Άβαταρ μέλους
Kariatida

Δημοσίευση από Kariatida » Παρ 14 Μάιος 2010, 18:53

Είναι απειρως καλύτερο από το θεατρικό τρέιλερ.

Θα τα πουμε στον Παραδεισο :)

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ποίηση-Λογοτεχνία”