Χάρβαρντ- βραβεύει τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία

Κομμάτια ή Ποιήματα Ελλήνων και Ξένων λογοτεχνών/ποιητών που αγαπήσατε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος
Irc ψευδώνυμο: Irene3006
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 3 φορές
Έλαβε Likes: 16 φορές

Χάρβαρντ- βραβεύει τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία

Δημοσίευση από Irene3006 » Παρ 08 Ιούλ 2011, 14:11

Να και κάτι καλό!

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=291468
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας!

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Χάρβαρντ- βραβεύει τη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 08 Ιούλ 2011, 15:01

Όντως. :thumb:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Παρ 08 Ιούλ 2011, 15:30

Να μην ξεχνάμε και τον Ελληνισμό του εξωτερικού που καταβάλει τεράστιες προσπάθειες υπέρ της Ελλάδος και του πολιτισμού της.
Πάντως μπορεί να βλέπουμε γενικά μαυρίλα στον Ελλαδικό χώρο και αυτό ξέρουμε που οφείλεται , αλλά γενικά σε παγκόσμιο επίπεδο βλέπω μία έντονη επιστροφή στον Ελληνισμό .
Υπάρχει το τόπικ με τον Ισπανό και τα αρχαία Ελληνικά (στην Ισπανία υπάρχει τεράστιο ρεύμα) στα πανεπιστήμια του εξωτερικού ισχύει το ίδιο.
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο Έλλην έφερε τον πολιτισμό σε αυτόν τον πλανήτη. Μπορεί να το αποκρύπτουν αλλά το γνωρίζουν.
Τα υπόλοιπα είναι κακέκτυπα και αντιγραφές. Ακόμα και ο σύγχρονος "πολιτισμός" μετά την αναγέννηση μισός είναι , κουτσουρεμένος και παροδηγημένος.
Ξέρουν ότι για να ξαναγεννηθεί ο πλανήτης πνευματικώς , για να υπάρξει ξανά Πολιτισμός με σεβασμό στον άνθρωπο, την φύση , με αρετή και πνευματικές αξίες , αυτό θα γίνει μόνο μέσω του Επανελληνισμού.
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Irene3006 » Παρ 08 Ιούλ 2011, 16:04

Έτσι ακριβώς KAL EL...! (Δεν θυμάμαι όνομα... Ξεχνάω... Βλέπεις είναι της ηλικίας! :loco: ) Όλη η Ευρώπη περιμένει να δει τι θα γίνει με εμάς και μετά θα πράξουν αναλόγως...!

Από άποψη πολιτισμού είμαστε πολύ πλούσιοι... Το θέμα είναι να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε και οι νεότεροι αντάξια...! Να υπάρξει συνέχεια...! Και να συνεχίσουμε το μεγαλείο!
Αλλά κάτεχε ότι μονάχα κείνος που παλεύει μέσα του θά 'χει μεθαύριο μερτικό δικό του στον ήλιο.

Οδυσσέας Ελύτης
Άβαταρ μέλους
KAL EL
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: KAL EL

Δημοσίευση από KAL EL » Παρ 08 Ιούλ 2011, 16:40

Irene300694 έγραψε:Έτσι ακριβώς KAL EL...! (Δεν θυμάμαι όνομα... Ξεχνάω... Βλέπεις είναι της ηλικίας! :loco: ) Όλη η Ευρώπη περιμένει να δει τι θα γίνει με εμάς και μετά θα πράξουν αναλόγως...!

Από άποψη πολιτισμού είμαστε πολύ πλούσιοι... Το θέμα είναι να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε και οι νεότεροι αντάξια...! Να υπάρξει συνέχεια...! Και να συνεχίσουμε το μεγαλείο!
Ποιοί νέοι καλεεε ; Νομίζεις ότι μόνο εσείς τα πιτσιρίκια έχετε απομονωθεί (δεν λέω αποκοπεί) από τις πνευματικές σας ρίζες ;

Από της ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση του 1821 , ελάχιστα μας έχουν διδάξει για την πραγματική μας ιστορία. Να φανταστείς όταν εγώ πήγαινα στο σχολείο μου δίδασκαν ότι καταγόμαστε από κάποιους ινδοευρωπαίους , ενώ υπάρχουν αδιάσειστες αρχαιολογικές αποδείξεις και γραπτά που αποδεικνύουν ότι η Ελληνική φυλή είναι πανάρχαια γηγενής , αυτόχθονη και δεν ξεκουβαλήθηκε από καμμία ινδοευρώπη .

Ο Έλλην είναι φορέας πολιτισμού για την Γαία. Η γλώσσα μας είναι Ιερή και μητέρα όλων των γλωσσών.
Σύντομα θα ξεκινήσω την ανάγνωση του βιβλίου της Τζιροπούλου <Ο εν τη λέξει Λόγος> . Είδα λίγα αποσπάσματά του και έπαθα την πλάκα μου για το τί ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

Άρα μην περιμένεις λουλουδάκι από το σχολείο να μάθεις για τις ρίζες σου. Ψάξε το εκτός . Ευτυχώς υπάρχουν βιβλία . Απλώς δεν τα προωθούν όπως τα άσματα της βανδή, βίσσυ και φουρέϊρα γιά παράδειγμα :sick:
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
Άβαταρ μέλους
Irene3006
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Irene3006 » Παρ 08 Ιούλ 2011, 17:02

KAL EL έγραψε: Ποιοί νέοι καλεεε ; Νομίζεις ότι μόνο εσείς τα πιτσιρίκια έχετε απομονωθεί (δεν λέω αποκοπεί) από τις πνευματικές σας ρίζες ;

Από της ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους μετά την επανάσταση του 1821 , ελάχιστα μας έχουν διδάξει για την πραγματική μας ιστορία. Να φανταστείς όταν εγώ πήγαινα στο σχολείο μου δίδασκαν ότι καταγόμαστε από κάποιους ινδοευρωπαίους , ενώ υπάρχουν αδιάσειστες αρχαιολογικές αποδείξεις και γραπτά που αποδεικνύουν ότι η Ελληνική φυλή είναι πανάρχαια γηγενής , αυτόχθονη και δεν ξεκουβαλήθηκε από καμμία ινδοευρώπη .

Ο Έλλην είναι φορέας πολιτισμού για την Γαία. Η γλώσσα μας είναι Ιερή και μητέρα όλων των γλωσσών.
Σύντομα θα ξεκινήσω την ανάγνωση του βιβλίου της Τζιροπούλου <Ο εν τη λέξει Λόγος> . Είδα λίγα αποσπάσματά του και έπαθα την πλάκα μου για το τί ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

Άρα μην περιμένεις λουλουδάκι από το σχολείο να μάθεις για τις ρίζες σου. Ψάξε το εκτός . Ευτυχώς υπάρχουν βιβλία . Απλώς δεν τα προωθούν όπως τα άσματα της βανδή, βίσσυ και φουρέϊρα γιά παράδειγμα :sick:
Mάλλον υπήρξα ασαφής... Όταν λέω εμείς οι νεότεροι εννοώ ΟΛΟΥΣ μας (εσένα, εμένα, τον παππού μου)... Εμείς που λεγόμαστε Νεοέλληνες! Σαφέστατα δεν ξέρουμε την ιστορία μας. Σύγχρονη ιστορία έχω κάνει μία φορά κι αυτό ό,τι προλάβαμε, αφού προηγήθηκε η διδασκαλία της Αμερικανικής και της Γαλλικής επανάστασης..! Ε βέβαια... Το Πολυτεχνείο από κανένα βιβλίο του σχολείου δεν το διδαχτήκαμε... Πήξαμε να κάνουμε για τους Γάλλους... Δεν λέω όχι στη γνώση.. αλλά helloooooo?!?!?!? Έλληνες είμαστε και δεν ξέρουμε τίποτα για εμάς...! Ενώ για Γαλλία, Γερμανία, Αμερική μας βάζαν να αποστηθίσουμε τα κατεβατά! Ή πότε μας είπαν όσα συνέβησαν στον Μακεδονικό αγώνα...; Αν δεν διάβαζα τα μυστικά του βάλτου δεν θα ήξερα τίποτα... Εντάξει.. Εγώ δεν ήμουν ποτέ από τους μαθητές που η Ιστορία ήταν το δυνατό μου μάθημα ή το αγαπημένο μου... Δεν με τραβούσε ρε παιδί μου να κάτσω να τα μάθω επειδή κάποιος μου το επέβαλε...! Αλλά έξω από το σχολείο, προσπαθώ να μαθαίνω πράγματα για την χώρα μας, όπως πώς ήμασταν, πού φτάσαμε και τι καταφέραμε!

Βανδή, Βίσσυ, Φουρέιρα..; Μακριά από μας αυτές..... Χαρούλα και ξερό ψωμί! :loco:

Οδυσσέας Ελύτης
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ποίηση-Λογοτεχνία”