Πως πρωτοακουσα μουσικη!

Εδώ βάζετε στίχους ελληνικών και ξένων τραγουδιών που αγαπάτε, σχολιάζετε μουσικούς ή μουσικά σας ακούσματα.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nikolaspunkrock
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: nikolaspunkrock
Φύλο: Άνδρας

Πως πρωτοακουσα μουσικη!

Δημοσίευση από nikolaspunkrock » Τετ 01 Οκτ 2008, 00:50

Η μουσικη ειναι μαγεια πρεπει να το παραδεχτει και ο πιο αμμουσος!!!Εγω μικρο παιδακι 13 χρ διακοπες στο χωριο (ματαραγκα καρδιτσας) και σκυλοβαριεμαι.Ο θειος μου γνωστος παλιοροκας και γιαπης ταυτοχρονα με ειδε ετσι και μου λεει "αυριο νικολα θα σου φερω κατι να περνας την ωρα σου".Καλα δεν τον πολυπιστεψα και το ξεχασα.Την αλλη μερα να τονε με κασσετοφωνο και μια αγκαλια κασσετες!!Τον ειδα και απορησα.Λεω τι κανει αυτος τα εχει παιξει?Μου δινει το κασσετοφωνο και τις κασσετες και μου λεει μια λεξη.Κληρονομια!!!Δεν τον πηρα και πολυ στα σοβαρα.Αλλα το απογευμα απο την πολυ βαρεμαρα λεω δεν ακουω τις μαλακιες του!Τοτε αλλαξαν ολα.Μπηκε ο χεντριξ στη ζωη μου οι ντορς οι πινκ φλοιντ οι λεντ ζεπελιν οι αιρον μπατερφλαι(πρωτεργατες του μεταλ πριν τους μπλακ σαμπαθ οπως νομιζουν πολλοι) ο ρορι γκαλαχερ και ολοι οι ροκ ηρωες της ζωης του και της δικης μου μετα απο αυτο.Καπως ετσι εμαθα να ακουω μουσικη.Ενα Πασχα γεματο βαρεμαρα με μια τεραστια εκπληξη που θα αλλαζε για παντα την ζωη μου.Οι χωροι που ακολουθησαν μετα ουδεμια σχεση εχουν με τον θειο αλλα παντα ηταν ευχαριστημενος για τον μουσικο δρομο που διαλεξα.Και εγω δεν τον ξεχνω παμε μαζι σε συναυλιες νοσταλγικες γι' αυτον οπως πουλικακος ζορζ πιλαλι παπακωνσταντινου κτλ.Αλλα ενα πραγμα εκτιμα περισσοτερο απ' ολα, οτι οι κασσετες και το κασσετοφωνο ειναι παντα στο δωματιο μου και ας εχω μεγαλωσει!!!!!

ΓΙΩΡΓΟ Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
The revolution will not be televised.The revolution will be live.
Άβαταρ μέλους
ELectriE
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible
Φύλο: Γυναίκα

Re: Πως πρωτοακουσα μουσικη!

Δημοσίευση από ELectriE » Τετ 01 Οκτ 2008, 01:08

Σ'ευχαριστούμε πολύ Νικόλα για την κατάθεσή σου! :)
Μία ερώτηση μόνο: πιο μπροστά, δεν άκουγες μουσική;; :shock: :D
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή

Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Άβαταρ μέλους
nikolaspunkrock
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: nikolaspunkrock

Δημοσίευση από nikolaspunkrock » Τετ 01 Οκτ 2008, 02:36

Δεν ακουγα πολυ μουσικη.Την ποπ της εποχης ισως αλλα οχι τοσο πολυ.Η τρελα μου ηταν το διαβασμα λογοτεχνιας.
The revolution will not be televised.The revolution will be live.
Άβαταρ μέλους
Prince Istar
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Ιδεογραφίτης με τα όλα του

Δημοσίευση από Prince Istar » Πέμ 30 Οκτ 2008, 17:32

Ωραιος ο θειος...Απλα απο που κι ως που οι Μπατερφλαι πρωτεργατες της μεταλ σκηνης;
Οσο για μενα,να'ναι καλα ο πατερας μου που απο τα βρεφικα μου χρονια με εμπασε στη μουσικη βαζοντας μου για νανουρισμα eloy,ashra,sandrose...Η μουσικη μου εκπαιδευση συνεχιστηκε μεχρι τη πρωιμη εφηβεια απο τον ιδιο ανθρωπο(τον ευχαριστω πολυ γι'αυτο) οπου και αρχισα να κανω τα πρωτα δικα μου βηματα στα ακουσματα οπως και στο παιξιμο μουσικης..
Every prophet in his house
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Πέμ 30 Οκτ 2008, 18:22

από πολύ μικρή μ' αρεσε η μουσική. Όλα τα είδη. Οι νονές μου σε βρεφική ηλικία ακόμα, μου έβαζαν Νταλάρα. Μετά στο σχολείο μας έβαζε η δασκάλα Χατζηδάκι, Θοδωράκη.
Στο σπίτι μου άκουγα όλα τα ποπάκια της εποχής, τα οποία μου αρέσουν πολύ. Στην εφηβία μου γνώρισα τους Bon Jovi και μέσω αυτών άρχισα να κάνω "την επανάστασή μου" =Ρ. Η αντισυμβατικότητα στο ντύσιμο και στην συμπεριφορά έγινε σήμα κατατεθέν, στο σχολίο με φώναζαν Bon Jovi ακόμη και μερικοί καθηγητές. Ναι, όπως λέει και ο Σεληνιασμένος ήμουν καραποζέρι του Κερατά =Ρ.
Η εισαγωγή μου σε πιο ροκ-μέταλ καταστάσεις έγινε στη σχολή, όπου ένας φίλος μου, μου έδωσε να ακούσω Blind Guardian, Maiden, Helloween, Inflammes κλπ κλπ =Ρ
τώρα ακούω τα πάντα.... ανάλογα την ώρα =Ρ
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
dimerr
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από dimerr » Πέμ 18 Δεκ 2008, 04:42

Εγω αρχισα να ακουω σοβαρα μουσικη οταν πηρα κατι σιντι χιπχοπ απο τον αδερφο μου και αρχισα απο περιεργεια να ακουω μετα μου αρεσε και πορωθηκα yoy0yo
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από seliniasmenos » Πέμ 18 Δεκ 2008, 20:43

Εγώ πάλι πως έγινε η μουσική αναπόσταστο κομμάτι της ζωής μου;
Ε,στην αρχή με έπιασε τρέλα με την Βανδή. Ωραίες εποχές! Οπότε άρχισα να ακούω μουσική. Μετά το πέρασα σε φώτα που σβήνουν (είπα να το γυρίσω σε ποιότητα), μετά αλκίνοο ε, και μετά κατεύθασε ο μεγάλος μουσικός έρωτας της ζωής μου:

If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Nikos Apomakros
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nikos Apomakros » Δευ 20 Σεπ 2010, 02:52

Η μουσική ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου
δηλαδή 4-5 χρονών. Κι αυτό οφείλεται στον πατέρα μου και λιγότερο στην κατά οχτώ
χρόνια μεγαλύτερη αδερφή μου. Ο πατέρας μου έβαζε σε καθημερινό σχεδόν επίπεδο
Βέρντι, Μπετόβεν, Τσαικόφσκι, Μότσαρτ, Μπαχ και άλλα ονόματα της κλασικής μουσικής.
Βέβαια πέρα από αυτά άκουγε και ιδιαίτερα πολλά ρεμπέτικα, λαϊκά και βαριά λαικά.
Είχε σε ιδιαίτερη εκτίμηση και την βυζαντινή μουσική και ήταν ο σημαντικότερος λόγος
που άκουγε ψαλμωδίες. Κοιμόταν κάθε βράδυ φορώντας ακουστικά συνδεδεμένα με
"τα μηχανήματα" όπως τα ονόμαζε και όπως καταλαβαίνετε επηρεάστηκα ιδιαίτερα από όλα
αυτά. Από την άλλη πλευρά η αδερφή μου άκουγε "χιτς" της τότε εποχής. Michael Jackson,
Madonna κτλ.

Ακούω όλα τα είδη μουσικής με ευχαρίστηση και με συγκινεί το καθένα με τον μοναδικό του
τρόπο. Ίσως επειδή καταλαβαίνω με διαφορετικό τρόπο το τι πρέπει ακριβώς να περιμένω
από το κάθε είδος και να μου αρκεί πάντα αυτό που έχει να προσφέρει.
Έτσι θα ακούσω hip hop, lobap, θα περάσω σε trip hop, breakbeat, βάζοντας στα διαλείμματα
Drum'n'bass, Jungle, rave, psychedelic ή acid trance, γυρνώντας σε κλασική ή σε μινιμαλισμό
(Θεε Wim Mertens), gospel, μετά πίσω σε rock, metal, gothic (αγαπημένο είδος), μπαλαντούλες
ή και ελληνικά έντεχνα, ροκ, λαϊκά, ρεμπέτικα ή και "σκυλάδικα" και κλείνοντας μάλλον με
country (αμερικάνικα) και ethnic κυριώς από βορειο-ευρωπαικές χώρες των οποίων τη μουσική
την θεωρώ ως την κοντινότερη στην ψυχοσύνθεσή μου.

Ένας για όλα τα είδη... κι ελπίζω ποτέ να μην φτάσουμε στο... ένα είδος για όλους.

ΥΓ: βέβαια... αμέλησα να εξαιρέσω από τα είδη που ακούω... το οτιδήποτε εμπεριέχει κραυγές,
ουρλιαχτά κτλ (thrash, black, whatever). Αν και μου αρέσει η μουσική τους, με ενοχλεί η
ανθρώπινη παρέμβαση/φωνή όταν γίνεται με αυτό τον τρόπο.

Εξαιρούνται όμως τραγούδια όπως το παρακάτω από τους Epica :). Εκεί... και με αυτόν τον τρόπο
ε χαλάλι...

- Αν δε μπορούμε να αντιληφθούμε τη θέση μας στα πράγματα, πως ακριβώς θα βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους
- Το καλύτερο στον Κόσμο ΜΑΣ είναι το ότι ο καθένας μας ζει στον δικό ΤΟΥ.
- Στο φως βλέπουμε τα πάντα, μα μόνο στο σκοτάδι βλέπουμε το φως.
- Το Ανεκτίμητο είναι μία ακόμη εκτίμηση.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τραγούδια-Μουσική”