Ζωγραφική, κινηματογράφος ή οποιαδήποτε μορφή τέχνης. (Προσβάσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Aiolos
Aνενεργός χρήστης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Aiolos » Τετ 23 Δεκ 2009, 20:50

Πρόκειται για μία καταπληκτική ταινία, της οποίας το μήνυμα είναι πολυεπίπεδο και πέρα για πέρα επίκαιρο.
Καθώς έμπαινα στην αίθουσα είχα την άποψη ότι θα παρακολουθήσω ακόμη μία αμερικλανιά τύπου 2012 που θα εντυπωσιάσει με τα κορυφαία γραφικά της.
Όμως, ευτυχώς διαψεύστηκα και συμπεριέλαβα αυτή την ταινία στον προσωπικό μου κατάλογο των καλύτερων ταινιών από κάθε άποψη.
Η ταινία διαδραματίζεται στο μέλλον, σ' έναν πλανήτη ονόματι Πανδώρα.
Μία εταιρεία που κατασκευάζει στρατιωτικά είδη, ανακάλυψε σ΄ αυτό τον πλανήτη ένα πέτρωμα το οποίο τιμάται 20.000.000 δολάρια το κιλό. Το κοίτασμα βρίσκεται κάτω από το χωριό μιας φυλής που αρνείται πεισματικά να εγκαταλείψει το χωριό και να εγκατασταθεί αλλού, παρά τις "γενναιόδωρες" προτάσεις των ανθρώπων για "εκπολιτισμό" και τεχνολογία. Εμμένουν στον τρόπο ζωής που ακολουθούν εδώ και αιώνες και δε δέχονται την καταστροφή της φύσης την οποία θεωρούν Μητέρα τους.
Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, οι επιστήμονες της βάσης δημιούργησαν υβριδικά σώματα πανομοιότυπα Ναβί με dna ανθρώπων και ιθαγενών, το οποίο θα το καθοδηγούν πλήρως οι άνθρωποι από ειδικούς θαλάμους. Ένας παράλυτος πεζοναύτης αναλαμβάνει μια αποστολή: Να διεισδύσει στο χωριό τους, να τον εμπιστευτούν και να πάρει πολύτιμες πληροφορίες.
Μια κοπέλα Ναβί τον βρίσκει στο δάσος και τον πηγαίνει στους ιθαγενείς, οι οποίοι έθεσαν όρους σ' αυτόν, ότι για να ενταχθεί ένας ξένος στον λαό τους, πρέπει να μάθει τη γλώσσα τους, να ενστερνιστεί τον τρόπο ζωής τους και να ασπαστεί τα έθιμά τους.
Μέρα με τη μέρα τα συναισθήματα του πεζοναύτη γίνονται όλο και πιο συγκεχυμένα. Αρχίζει να νιώθει μέρος του λαού των ιθαγενών, να νιώθει αισθήματα για την κοπέλα που τον εκπαιδεύει και να διαπιστώνει τη σύνδεσή του με τη Φύση. Αρχίζει να τη σέβεται και να μισεί το σχέδιο των ανθρώπων.
Το εκπληκτικό είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι αρνήθηκαν μια νέα τάξη πραγμάτων, αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, την τεχνολογία και την "άνετη" ζωή και δεν επέτρεψαν την εκμετάλλευση της φύσης.
Καθόλη τη διάρκεια της ταινίας παρακολουθούμε την μύηση ενός ανθρώπου στο μεγαλείο της Φύσης και του Λαού, τα οποία υπερασπίζεται με θέρμη εναντίον μιας εταιρείας η οποία επιβουλεύεται την ανεξαρτησία τους και απειλεί τον πλανήτη τους. Από τη μία παρουσιάζεται ο άκρατος υλισμός, η απληστία και η αποξένωση από τη φύση και από την άλλη ο παραδοσιακός τρόπος ζωής και ο σεβασμός της φύσεως.
Όσο για τα τοπία και την ανάλυση της εικόνας, τα λόγια περιττεύουν.
Εύχομαι να την απολαύσετε όλοι σας:

[img]http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:-CPF ... omeis8.jpg[/img]
"Ακολουθούν την πιο σωστή πολιτική όσοι απέναντι των ίσων δεν υποχωρούν, απέναντι των ισχυροτέρων συμπεριφέρονται με φρόνηση και απέναντι των κατωτέρων είναι μετριοπαθείς" - Θουκυδίδης
Άβαταρ μέλους
PELTASTIS VARNAVAS
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: καστροπολεμίτης

Re: Avatar

Δημοσίευση από PELTASTIS VARNAVAS » Κυρ 10 Ιαν 2010, 20:07

με βαρεια καρδια εισηλθα σε σινεμα των αθηνων να δω αμερικαναντζα 2,5 ωρων...
ονομα αυτης αβαταρ και δεν ειχα παει και σε θρη ντη...

ειπαν μου πως εν λλιον καλυτερη απο την υπερτατη πατατα 2012...δεν σωζοταν η
κατασταση...καθομαι αναπαυτικα γκρινιαζοντας....

ξεκιναει η ταινια ομορφα εφε,οχι πολυ πρωτοτυπο σεναριο-αν και πολυ καλο και ενδιαφερον...καλες οι εμπνευσεις που παραπεμπουν σε αιμοδιψεις χομοεκονομικους αποικιοκρατες σφαγεις...και σε μια φυλη που εμοιαζε με της αλιεντε
το πρωτο στην τριλογια-η πολη των θηριων.. ...η αιωνια γκουηβερ των αλιεν παιδικων μας αναμνησεων...η μη ορθολογικη υπερβατικη προσεγγιση των ιθαγενων ως προς τη μητερα φυση και τα πνευματα των προγονων με συνηρπασε τα μαλα!!!
τελος...την των τοιουτων παθηματων καθαρσιν...

οι ωρες περασαν αερα...καλα εκαναν και με πηγαν τελικα..βαρατε με κι ας :crybaby:

απο χαινηδες μου ηρθαν οι στιχοι
μιαν ανεραηδα αγαπησα μια νυχτα στονειρο μου
και ξυπνησα και βρεθηκε η κορη στο πλευρο μου...
και αλλοι του ιδιου ασματος....

και γενικοτερα....
λενε παλιοι θαλασσινοι κατεχε και φιλαου
τι ειναι διχως γυρισμο οι στρατες του πελαου....
"Βόηθα, Παναγιά, τη σκέψη
να μην αγριέψει...
"

"Παντιγέρα μαύρη ρούσσα προδομένη μου γενιά
σαν θα σμίξουν οι ανάσες θα φουσκώσουν τα πανιά"

"Θε μου πόσο παράξενοι
είν' οι δικοί μας τόποι
θλιμμένα τα τραγούδια μας
μα γελαστοί οι αθρώποι"

ΧΑΪΝΗΔΕΣ
Άβαταρ μέλους
LoLitA
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από LoLitA » Κυρ 10 Ιαν 2010, 21:03

Εγώ την είδα σε 3D και τα σπάει.

Εντάξει το σενάριο είναι εντελώς χιλιοπαιγμένο αλλά σαν εμπειρία και μόνο λέει. Δε πας να δεις κουλτούρα, πας να δεις εφφέ. :)
“Bravery is believing in yourself, and that thing nobody can teach you.”
Άβαταρ μέλους
totispap
Irc ψευδώνυμο: totispap

Δημοσίευση από totispap » Κυρ 10 Ιαν 2010, 21:33

Μολις γυρισα απο την 3D προβολη (την ειδα και κανονικη πιο πριν!) και ηταν σουπερ :xara: ειναι η ταινια σταθμος στα εφε μετα το ματριξ,οσο για το σεναριο ξαναπαιγμενο αλλα αυτη τη φορα ειχε και την επιστροφη στη μανα γη,οχι σε οικολογικο μονο ρολο αλλα και σαν θρησκευτικο.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Δευ 11 Ιαν 2010, 05:18

Εγώ την είδα σε 2D...(κρίμας κιόλας), και ούσα υποψιασμένη από κριτικές άλλων, αποφάσισα να μην αφήσω το σενάριο και τις πατατιές να με υποβάλλουν, και να κοιτάξω να φχαριστηθώ τα εφφέ, τα 'σώματα', τις εικόνες.
Και τα φχαριστήθηκα. Μ'άρεσε τρελά η Πανδώρα, οι Ναβί, το δέντρο τους, ο προγονισμός και η ένωση με την μητέρα Φύση. Μ'άρεσε και η μουσική και οι σκηνές δράσης, που ήταν εκπληκτικές και υπερ'αρκετές :)
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τέχνη (Ζωγραφική-κινηματογράφος-θέατρο-χορος)”