Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη

Ζωγραφική, κινηματογράφος ή οποιαδήποτε μορφή τέχνης. (Προσβάσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire
Φύλο: Γυναίκα

Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Σάβ 21 Φεβ 2009, 18:49

http://www.tvxs.gr/v4361

Μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ το 1968, η Jane Elliott πήγε να διδάξει στο δημοτικό της πόλης της στην Άιοβα, όπου κατοικούσαν μόνο λευκοί. Χώρισε τους μαθητές της σε δύο ομάδες, εκείνους με γαλάζια μάτια κι εκείνους με καφέ μάτια, και αποφάσισε να τους δώσει ένα γερό μάθημα κατά των φυλετικών διακρίσεων. Το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζει την ιστορία εκείνου του μαθήματος, τη μακροχρόνια επιρροή του στα παιδιά και τη δύναμή του που κράτησε τριάντα ολόκληρα χρόνια.

υ.γ. μου το έδωσε ο κτόνος ;)
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας

Re: Μία τάξη, φυλετικά διαχωρισμένη

Δημοσίευση από seliniasmenos » Σάβ 21 Φεβ 2009, 20:20

Εκπληκτικό! Θα το δω αλλά οχι σήμερα, είναι ο τελικός του Σανρέμο!
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Σάβ 21 Φεβ 2009, 20:23

να το δεις, αξίζει τον κόπο σε αναγκάζει να σκεφτείς..
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 21 Φεβ 2009, 20:27

:clap: :worship:
είδα μόνο το μισό, το υπόλοιπο θα το δώ με τον σύζυγο, και το έχω ήδη σώσει στα favorites για future reference...Έκλαψα ομολογώ με την απλότητα του πειράματος που όμως είχε τόσο δραματικά και άμεσα αποτελέσματα. Με συγκίνησε με τρόπους που δεν περίμενα, μπορεί να φταίνε και οι ορμόνες, αλλά μάλλον είναι το σόκ να βλέπω τα παιδιά να βιώνουν αυτό που άλλα παιδιά βιώνουν μία ζωή και να αντιδρούν με πόνο, να μετατρέπονται απο έξυπνα και ήρεμα και γλυκά παιδιά, σε χαζά, κακόκτροπα πλάσματα, μέσα σε μία μέρα! Μία απλή εκπαιδευτικός απο το πουθενά (ένα ΠΡΟΤΥΠΟ εκπαιδευτικού για μένα) κατέδειξε τόσο απλά αυτό που φωνάζουν παιδαγωγοί, ψυχολόγοι, αλλά και κοινωνιολόγοι εδώ και χρόνια:

1. ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα παιδιά (αλλά και τους ενήλικες) διαμορφώνει τον τρόπο που φέρεται το παιδί (και ο ενήλικας), άρα οι αρνητικές συμπεριφορές είναι αποτελέσματα της ίδιας της κοινωνίας, κι όχι των ανθρώπων που τις κάνουν πράξη. Οι κοινωνίες δημιουργούν τους δολοφόνους τους.
2. μπορεί οι φυλές να έχουν διαφορετικά γνωρίσματα, αλλά αυτό δεν κάνει την μία φυλή καλύτερη απο την άλλη...αν φερθείς σ'ένα παιδί μίας φυλής ως παιδί ανώτερης φυλής, θα γίνει ένας ενήλικας ΑΝΩΤΕΡΟΣ (και με την καλή και με την κακή έννοια), ακι το αντίθετο αν του φερθείς σαν ένα παιδί κατώτερης φυλής.
3. τα ερεθίσματα που παίρνουν τα παιδιά στις μικρές ηλικίες τους ακολουθούν για πολλά χρονια μετά...διαμορφώνουν συνειδήσεις, ψυχολογίες και ανάγκες και επιθυμίες, διαμορφώνουν τις αρχές αυτορρύθμισής τους και το πώς βλέπουν τον εαυτό τους...

Μ'άρεσε πάρα πολύ η 'προσευχή' των Σιού, για το πώς ζητάνε απο το Ανώτερο Πνεύμα να μην τους αφήνει να κρίνουν έναν άνθρωπο πριν μπορέσουν να μπούν στην θέση του... αυτό είναι μία προτροπή πολλών μεγάλων ανθρώπων... ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ...
Η κυρία αυτή είιναι απλά υπέροχη...της βγάζω το καπέλο, για το θάρρος της καταρχήν να κάνει ένα τέτοιο μάθημα σε ένα κωλοχώρι της Αμερικής, δηλαδή μιλάμε πρέπει να πάρει παράσημο ανδρείας!!!
Ευχαριστούμε Πνεύμα για το Δώρο :)
Την ψυχοθεραπεία μου την κάνω εδώ: http://www.alchemyofnature.blogspot.gr/
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Σάβ 21 Φεβ 2009, 20:37

και που να δεις πιο μετά.. που κάνει το πείραμα και σε ενήλικες.. εκεί να δεις αντιδράσεις.. απίστευτες..
και το θέμα δεν είναι μόνο οι λευκοί και οι μαύροι, το θέμα είναι γενικώς οι διακρίσεις. Και δυστυχώς όλοι μας πέφτουμε ή έχουμε πέσει σε αυτή τη λούμπα..
εγώ πιστεύω πως αυτό το φιλμάκι που δίδαξε πολλά .. συγκλονιστικό πραγματατικά.
Να είσαι Καλά Φρουφρουδίτσα
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 21 Φεβ 2009, 20:43

και που να δεις πιο μετά.. που κάνει το πείραμα και σε ενήλικες.. εκεί να δεις αντιδράσεις.. απίστευτες..
τώρα θα με κάνεις να δώ και το υπόλοιπο!!!! :shock:

εσύ να είσαι καλά Πύρινο Πνεύμα μας, μιλάμε αυτό το ντοκυμαντέρ στον ουρανό το έψαχνα στην γή το βρήκα...σοβαρά σου μιλάω...αυτό το φυλάω ακόμα και για την κόρη μου κάποια στιγμή (πρωτίστως γι'αυτή), κι αν δεήσει να διδάξω ποτέ σε σχολείο, σίγουρα θα το δούν και οι μαθητές μου...

Μπράβο ρε παιδιά, φέρτε κι άλλη τροφή για την ψυχή μας, φέρτε κι ας πονάει! :rose:
Άβαταρ μέλους
Mantam Froufrou

Δημοσίευση από Mantam Froufrou » Σάβ 21 Φεβ 2009, 21:52

είδα και το υπόλοιπο! Καλά είναι απίστευτο τελικά! Και η γυναίκα δεν παίζεται...μιλάμε για τέρας ψυχραιμίας βρε παιδί μου!! :)
Φοβερό, το έστειλα με μέιλ σε όσους μπόρεσα! Νομίζω πρέπει να διαδωθεί!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τέχνη (Ζωγραφική-κινηματογράφος-θέατρο-χορος)”