300 (από }{eAvEN)

Ζωγραφική, κινηματογράφος ή οποιαδήποτε μορφή τέχνης. (Προσβάσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη)
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Nem3sis
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:36

εκ μεταφοράς

Fabius Maximus

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Tue Mar 13, 2007 11:58 pm

----------------

Το γνωρίζω το περιεχόμενο της έκθεσης του αμερικάνου δικαστή. Το είχα διαβάσει στην «Αληθινή Προϊστορία». Οσον αφορά τη συζήτηση περί περσικής βοήθειας το θέμα μας ήταν ποιοι ζήτησαν πρώτοι. Ε..αυτοί ήταν οι Σπαρτιάτες, τι να κάνουμε. Οι Αθηναίοι επιχείρησαν ύστερα με τον Αλκιβιάδη, αλλά τον...ήπιαν.

Και νέες διορθωσούλες. Στις Θερμοπύλες δεν υπήρχε κανένα γαλανόλευκο, αλλά μαυροκόκκινο. Μην γελάτε. Κόκκινα φορούσαν οι Σπαρτιάτες, στα μαύρα ήταν ντυμένοι οι Θεσπιείς. :lol: :lol: :lol:
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:37

εκ μεταφοράς

xifomaxos

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 8:50 am

----------------

Βλέποντας τους 300 αναρωτιέμαι αν οι σύγχρονοι πολίτες της Ελλάδας θα προτιμούσαν τον θάνατο στο πεδίο της μάχης ή θα γονάτιζαν προκειμένου να απολαμβάνουν ανενόχλητοι τον φραπέ τους στις πλατείες :roll:
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:38

εκ μεταφοράς

Silke

Επόπτης Δημοσθονίας

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 10:02 am

----------------

Σλούρπ..:loco: :loco: Εγώ είδα την ταινία και για κάποιο λόγο δεν μπορώ να μιλήσω από χθές. :bleh: :bleh:
Ας κάνει την αρχή η S-Sυναδέλφισσα Sonya και μετά θα συμπληρώσω και γώ με τα σάλια..εμ.. τα σχόλια μου!:D :D :D :D
If you want to make beautiful music, you must play the black and the white notes together.
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:39

εκ μεταφοράς

ΔΗΜΕΛΛΗΝ

Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Είπαμε οι Σπαρτιάτες του τέλους του 5ου και αρχές του 4ου είχαν πλέον εκμαυλιστεί. Ανέφερα παραδείγματα. Μην επανερχόμαστε. Οι Σπαρτιάτες του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες εξέφραζαν την ακμή της πόλης.

Το Γαλανόλευκο που ανέφερα εξέφραζε τη γενική θεώρηση των πραγμάτων και όχι το χρώμα των ενδυμασιών των Σπαρτιατών και Θεσπιέων. Φυσικά και γνωρίζω τι φορούσαν. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα.

Όσο για τη γνώμη του αμερικανού δικαστή θα την ανεβάσω μόλις βρω τον κατάλληλο χρόνο.

Οι εντόπιοι gay υποκουλτουριαρέοι θίχτηκαν για τον gay Ξέρξη, όχι όμως και για τον αντίστοιχο Αλέξανδρο. Εγχώριες κραγμένες ενωθείτε! :lol:

Τους αρέσει πολύ η ΨΑΡΡΑσουπα.

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 1:00 pm

-------------------
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:40

εκ μεταφοράς

Sonya

Επόπτης Δημοσθονίας

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 1:05 pm

------------------

Χμ...

Εγώ πρέπει να το κάνω; Εγώ πρέπει να σχολιάσω αντικειμενικά μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν 2.400 κοιλιακοί; Κοριτσάκι είμαι, δείξτε λίγο έλεος...

Γκουχ, θα προσπαθήσω να είμαι σεμνή. Η ταινία είχε απίστευτα σκοτεινή ατμόσφαιρα, με μαύρο, κόκκινο και κίτρινο να ζωντανεύουν το κόμικ και να καθηλώνουν με την αίσθηση πραγματικού-μη πραγματικού. Για την σκηνοθεσία ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο, αρκεί ένα όνομα μιας προηγούμενης δουλειάς του ιδίου: Sin City. Το soundtrack σε κάνει να θες να σπάσεις κάτι επειγόντως, να ορμήξεις στη σκηνή και να πάρεις δόρυ κι ασπίδα. Εγώ τη γλύτωσα μ' ένα σπασμένο μπουκάλι, μόνο, ευτυχώς πλαστικό. :bleh:

Για την υπόθεση δεν έχει νόημα να πούμε τίποτα, είναι άψογη μεταφορά του κόμικ. Τώρα, αν είναι να μιλήσουμε για το κατά πόσο το κόμικ είναι καλή μεταφορά της ιστορίας, ας ανοίξουμε ένα άλλο thread γι αυτό. Αν και νομίζω ότι δεν θα διχαστούν και πολύ οι απόψεις...

Οι ερμηνείες πολύ καλύτερες απ' όσο θα περίμενα, για την ακρίβεια δεν βρήκα ψεγάδι. Ο Gerard Butler (Λεωνίδας) έπαιξε προ 4 ετών στην κινηματογραφική μεταφορά του Phantom of the Opera, στο ρόλο του Έρικ-φάντασμα. Όσες φορές κι αν έχω δει την ταινία (και δεν είναι λίγες), αν δεν μου το έλεγαν, δεν θα τον αναγνώριζα, ούτε σαν πρόσωπο, ούτε σαν φωνή. Το να αλλάζει τόσο ολοκληρωτικά ένα πρόσωπο και μια φωνή (κυρίως μια υπέροχη και καλλιεργημένη φωνή τενόρου) σε έναν σκληροτράχηλο Σπαρτιάτη με βαριά και βραχνή φωνή, προσωπικά το ονομάζω γαμάτη ηθοποιία...

Τα υποκειμενικά δεν θα τα αναφέρω, θ' αφήσω την Silke που μιλάει κοσμιότερα από μένα να τ' αναφέρει...
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:40

εκ μεταφοράς

Fabius Maximus

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 2:30 pm

------------------

Εχεις δίκιο. Αλλη ήταν η Σπάρτη του Λυκούργου, άλλη του Χίλωνα, άλλη στις αρχές του 5ου αιώνα και άλλη στα τέλη.

Gay o Ξέρξης; Οι Πέρσες άρχοντες και βασιλείς είναι γνωστό πως καλωπίζονταν ως γυναίκες, κάτι που προκαλούσε την χλεύη των Ελλήνων.
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:44

εκ μεταφοράς

Kaveiros

Στραβάδι

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 4:02 pm

------------------

χθες την είδα και εγώ. άψογη η ταινία !!
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:45

εκ μεταφοράς

xifomaxos

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 6:50 pm
---------------

Ο Ξέρξης ήταν άνδρας, :shiftyph34: είχε παντρευτεί και την Εσθήρ :shiftyph34:
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:46

εκ μεταφοράς

Squall Leonhart

Επόπτης Δημοσθονίας

Location: Milk Way Galaxy, Nine Planets Solar System, Planet Earth, Europe, Greece, Kozani, Siatista

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 7:02 pm

----------------

Ρε σεις... οι 700 πλαταιείς τι έγιναν;
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:47

εκ μεταφοράς

sacred_circle

Κολλημένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Wed Mar 14, 2007 7:34 pm

-----------------

ΕΓΩ ΘΑ ΠΩ ΤΟ ΕΞΗΣ ΑΠΛΑ ....
ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ,ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΑΛΛΑ ,ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ,ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΚΟΜΙΞ.
ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΑ .
1)ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
2)ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΑΛΛΑ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΟΜΙΞ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.
3) ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
4)ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,ΤΡΟΙΑ ΚΑΙ 300 ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΑΣΙΟ .
ΑΥΤΑ ! :daz: :clap: :shout: :woohoo:
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:47

εκ μεταφοράς

Fabius Maximus

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 1:34 am

----------------

Θεσπιείς, όχι Πλαταιείς. Αυτούς τους έχει φάει η μαρμάγκα εδώ και αιώνες. Πραγματικά είναι φοβερό. Κάποιο μαγικό χάρι εξαφάνισε μια από τις σπουδαιότερες μάχες όλων των εποχών 700 άτομα. Και μάλιστα, ποιους ...αυτούς που είπαν στον Λεωνίδα δεν θα σε αφήσουμε να πάρεις μόνος σου όλη τη δόξα των Θερμοπυλών. Ολοι ξέρουν τον Λεωνίδα, αλλά τον αρχηγό των Θεσπιαίων τον Δημόφιλο είναι ζήτημα αν τον γνωρίζουν ελάχιστοι.

Συμπέρασμα. Δεν φτάνει να είσαι μόνο ανδρείος και να πεθαίνεις για την πατρίδα και την ελευθερία, αλλά πρέπει να τα έχεις καλά με την προπαγάνδα ώστε να σε γράψει η ιστορία και να κερδίσεις την δόξα. Αλλιώς πας σαν τους καημένους τους Θεσπιείς, στα αζήτητα.
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:48

εκ μεταφοράς

ΑρΕλα

Διαχειριστής (Administrator)

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 1:35 am

----------------

Το παρακάτω μπήκε σαν ξέχωρο τόπικ απ'τον Κώστα στις Γενικές, αλλά επειδή άπτεται του τόπικ, το παραθέτω κι εδώ.

kostas77 έγραψε: ίσως το παρακάτω μπινελικάκι, να ανοίκει στην τέχνη.Το βάζω εδω και κατα την κριση σας το μετακινείτε απλά και μόνο επειδή δεν ειμαι σίγουρος...

.
Εκατσα για την πλάκα μου να δω λίγο τηλεόραση.
Μεγάλο θέμα...τι άλλο???Η κινηματογραφική ταινία για τους 300 τους Λεωνίαδα.
.
Αν πω οτι την ταινία την έχουν θάψει θα είναι λίγο.
Βγαίνει ο κάθε χαρτογιακάς στα παράθυρα και μιλάει για ιστορικές ανακρίβειες στην ταινία.
.
Μιλάει για χολιγουντιανές παραγωγές που μας προσβάλουν σαν Έλληνες...
Λένε οτι οι Σπαρτιάτες ΔΕΝ ειχαν μουστάκι(γνώρισαν κανέναν απο κοντά για να το ξέρουν, η υπάρχουν γραφές που αναφέρουν την μη ύπαρξει μυστακοφόρων αρχαίων Σπαρτιατών
.
Φτάσανε στο σημείο να λένε οτι η ταινία ειναι κατασκευασμένη απο την Αμερικανική Κυβέρνηση, για να παρουσιάσει τους Ιρανούς(πέρσες) σαν δολοφόνους.Εκμεταλεύοντε λέει την Ελληνική ιστορία για τον Μελλοντικό τους πόλεμο....
Ελεοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος!
Μα τι αηδίες ειναι αυτές????
Μια ταινία ειναι μωρέ .Που μάλιστα βασίζεται σε ένα κόμικ.Ουτε καν σε ιστορία.
.
Και είναι 'ισως η μοναδική που έχει γίνει, που πλησιάζει τοσο κοντά σε όσα ξέρουμε απ την Ελληνική ιστορία....
.
Όσοι την έχουν δει, έφυγαν περήφανοι που ειναι Έλληνες.Πρώτι φορά φτιάξανε κάτι καλό για την Ελλάδα...
Γιατι πρέπει ρε γμτ μου να ξεφτιλίζουμε ακομα και το παραμικρό καλό που γίνεται για να ανεβάσει την Ελλάδα????
Ειμαι σίγουρος οτι ο σκηνοθέτης έφτιαξε την ταινία για να κονομίσει.
.
ίσως του άρεσε και η αρχαία Ελλάδα....
Το γεγονός ομως πως αυτή την στιγμη η Σπάρτη και το Γύθειο, έχουν κρατήσεις απ όλο τον κόσμο και το καλοκαίρι θα γινει εκεί του πανικού που το βάζουν οι κύριοι κριτικοί???
Να το βάλουν στον πισινό τους.
Είναι δυνατόν όλος ο κόσμος να μιλάει για ταινιάρα(που ναι έχει τις Χολιγουντιανές υπερβολές, αλλά γιατί όχι??) και αυτοί να έχουν θάψει την ταινία???
.
Μα να μην έχω διαβάσει 1 καλή κριτική???
Ουστ....ρεμάλια.Υποκινούμενοι...
.
Εχουμε κρίση κύριοι και βλέπουμε.Ναι αμα θεωρείς οτι είμαι πρόβατο επειδή μου αρέσει μια τέτοια ταινία είμαι....Εσύ ρε που μου έβγαλες αριστούργημα το "κουρδιστό πορτοκάλι" τι να πεις?(το οποίο μπορεί να αρέσει σε μια μερίδα κόσμου αλλα σε γενικό σύνολο σε πιάνει ο ύπνος/γνωμες ειναι αυτά βέβαια)
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:50

εκ μεταφοράς

ΑρΕλα

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 1:38 am

----------------
Φτάσανε στο σημείο να λένε οτι η ταινία ειναι κατασκευασμένη απο την Αμερικανική Κυβέρνηση, για να παρουσιάσει τους Ιρανούς(πέρσες) σαν δολοφόνους.Εκμεταλεύοντε λέει την Ελληνική ιστορία για τον Μελλοντικό τους πόλεμο....
Ελεοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοος!
Μα τι αηδίες ειναι αυτές????
Μια ταινία ειναι μωρέ .Που μάλιστα βασίζεται σε ένα κόμικ.Ουτε καν σε ιστορία.

Ως "συνωμοσιολόγα" στα ΙΔΕΟ κατά την άποψη κάποιων, δεν το αποκλείω και αυτό το σενάριο. 'Οσο κουλό κι αν σου φαίνεται, γιατί εσύ αν έκανες την ταινία δε θα'χες τέτοιες προθέσεις, μην το αποκλείεις κι απ'τα τερτίπια των άλλων. Είμαι πολύ επιφυλακτική στο να πιστέψω ότι ξάφνου το χόλιγουντ ή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Αμερική γενικότερα, άλλαξε άρδην στο υπέρ μας, και μόνη πρόθεσή τους είναι να προβάλλουν τον Ελληνισμό. Το να υπάρχουν απώτερα κίνητρα δε μου κάνει καθόλου παράξενο, αν συνυπολογίζω και το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι έχουν "στραβώσει" άσχημα με τους Ιρανούς τον τελευταίο χρόνο.
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:51

εκ μεταφοράς

xifomaxos

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 8:44 am
----------------

Όποιο παιδάκι πρόσεχε στο μάθημα της ιστορίας ξέρει και για τους 700 Θεσπιείς.
Τώρα για την ταινία το 300 είναι πιο πιασάρικο από το 1000
Επίσης μια ανακρίβεια που δεν με ενόχλησε καθόλου είναι τα ελάχιστα μέρη της πανοπλίας που φοράνε οι 300 Razz
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:53

εκ μεταφοράς

rempeskes

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 6:07 pm

-----------------

Aυτο δεν είναι και τόσο ανακριβές...

Οι πανοπλίες δεν χρησιμοποιούνταν τόσο. Οι αθηναίοι τις είχαν παρατήσει προς χάριν του λινοθώρακα, οι σπαρτιάτες πάλι χρειάζονταν μόνο το όπλον και τον κόκκινο χιτώνα για να τρομάζουν τους αντιπάλους.
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:53

εκ μεταφοράς

Nemesis

Επόπτης Δημοσθονίας

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 6:28 pm

----------------

μόνο;;;;;; :shock: :shock: :shock:

ευτυχώς που στην ταινία είναι ντυμένοι :bleh: :bleh: :bleh:
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:54

εκ μεταφοράς

rempeskes

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 7:17 pm

---------------

Ε βασικά ναι.

Η πανοπλία επιταχύνει την κόπωση σε μια πολύωρη μάχη, άσε που εκ του συστάδην δεν πολυχρειάζεται.

Τώρα που τα λέμε, μόνο και μόνο που οι Σπαρτιάτες έφταναν στο πεδίο της μαχης σε τέλεια τάξη και έκαναν μερικούς ελιγμούς πριν, έφτανε για να στείλουν αντιπροσώπους για ειρήνη οι αντίπαλοι. Το ίδιο συνέβαινε και με τις ρωμαϊκές λεγεώνες.
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:54

εκ μεταφοράς

madmind

Ιδεογραφίτης με τα όλα του

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 7:24 pm

---------------
Αρέλα έγραψε: Ε βασικά ναι.

Ως "συνωμοσιολόγα" στα ΙΔΕΟ κατά την άποψη κάποιων, δεν το αποκλείω και αυτό το σενάριο. 'Οσο κουλό κι αν σου φαίνεται, γιατί εσύ αν έκανες την ταινία δε θα'χες τέτοιες προθέσεις, μην το αποκλείεις κι απ'τα τερτίπια των άλλων. Είμαι πολύ επιφυλακτική στο να πιστέψω ότι ξάφνου το χόλιγουντ ή η περιρρέουσα ατμόσφαιρα στην Αμερική γενικότερα, άλλαξε άρδην στο υπέρ μας, και μόνη πρόθεσή τους είναι να προβάλλουν τον Ελληνισμό. Το να υπάρχουν απώτερα κίνητρα δε μου κάνει καθόλου παράξενο, αν συνυπολογίζω και το γεγονός ότι οι Αμερικάνοι έχουν "στραβώσει" άσχημα με τους Ιρανούς τον τελευταίο χρόνο.
.

ϊσως και να ισχύει αλλά μην ξεχνάμε ότι και το sin city είναι του Miler επωμένως δεν αποκλείεται απλά να εκμεταλεύονατια το γεγονός ότι το sin city έκανε επιτυχία γιατί να μην βάλουμε ακι το 300 του ίδιου?
Που μου κάνει και κάπως πιο λογικό και λίγο ποιο προσγιωμένο ....
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:55

εκ μεταφοράς

Squall Leonhart

Επόπτης Δημοσθονίας

Location: Milk Way Galaxy, Nine Planets Solar System, Planet Earth, Europe, Greece, Kozani, Siatista

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 9:19 pm

--------------
Fabius Maximus έγραψε:

Θεσπιείς, όχι Πλαταιείς.

Ναι συγνώμη... Που το έχω το μυαλό μου ώρες-ώρες...
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:56

εκ μεταφοράς

}{eAvEN

Κολλημένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Thu Mar 15, 2007 11:31 pm

----------------

Γιουυυυπιιιι... μετα απο τοσες μερες μπορω να γραψω post επιτελους... Οσο αφορα για την ταινια δεν περιμενουμε να μαθουμε την ιστορια μας απο το σινεμα. Ο Φρανκ μιλερ χρησιμοποιει τερατομορφους χαρακτηρες στα κομικ του για να τονισει την απεχθεια τους και την εκπεμπουν στον αναγνωστη. Η ταινια σιγουρα εχει ανακριβειες αλλα δικαιολογουνται χαρη στο οτι ειναι μεταφορα του κομικ στην μεγαλη οθονη (αν και υπηρχαν σκηνες που τις προσθεσε ο παραγωγος οπως η αλλα lord of the rings μαχη ενος περσικου τερατος με τον λεωνιδα, οι αθανατοι-τερατα και η 'μοιχεια' της γυναικας του) ειναι γνωστες αυτες οι συνταγες και πουλανε.. Παρολα αυτα με χαροποιει το οτι ειναι φανερα υπερ τον ελληνων και δεν προσβαλει την ιστορια μας ουτε μας παρουσιαζει σαν ομοφυλοφιλους η βαρβαρους οπως σε αλλες ταινιες.. Αν και ειναι επιφανειακη ταινια απο αποψη ιστοριας εχει ωραια εφε κ μαχες και στις σημερινες ταινιες του ειδους αυτο μετραει μονο.
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:57

εκ μεταφοράς

xifomaxos

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Fri Mar 16, 2007 8:36 am

----------------

400.000 εισιτήρια σε 6 ημέρες στην Ελλάδα!
Σκίζει και στην Αμερική.
Ελπίζω, εκτός από την αύξηση του τουρισμού, να αποτελέσει έναυσμα για να ψάξουν την ιστορία μας αρκετοί συμπατριώτες μας και να επιστρέψουν στην εποχή των αξιών αφήνοντας πίσω τους τον καταναλωτισμό και το εφήμερο.
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:57

εκ μεταφοράς

rempeskes

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Fri Mar 16, 2007 10:29 pm

---------------
πίσω τους τον καταναλωτισμό και το εφήμερο.

:lol: :lol: Kαι αυτό βέβαια, με αφορμή μια ταινία του Χόλλιγουντ :lol: :lol:
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 12:59

εκ μεταφοράς

xifomaxos

Καμμένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Fri Mar 16, 2007 11:00 pm

----------------

Ας το κάνουν και ας οφείλεται και στο Χόλυγουντ...
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 13:00

εκ μεταφοράς

sottis

PostPosted: Tue Mar 20, 2007 5:02 am

---------------

Συνεχίζεται η "επέλαση" των 300

Εντυπωσιακή ήταν η συνέχεια των «300» στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες. Η ταινία, το δεύτερο τετραήμερο προβολής της, έκανε 285.000 εισιτήρια, ενώ συνολικά έχει ξεπεράσει τις 770.000 εισιτήρια, σε μόλις 11 ημέρες προβολής, συνεχίζοντας να καταρρίπτει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Σημαντικό στοιχείο που δείχνει την εντυπωσιακά σταθερή δυναμική της ταινίας είναι το γεγονός ότι οι «300» κατάφεραν το δεύτερο τετραήμερο προβολής τους να κλείσουν χωρίς καθόλου πτώση στους κινηματογράφους της επαρχίας.

Μέσα σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, η ταινία κατάφερε συνολικά στην ελληνική αγορά τα εξής:

* Το μεγαλύτερο άνοιγμα τετραημέρου όλων των εποχών 325.000. Στην δεύτερη θέση ακολουθεί το δεύτερο τετραήμερο της ταινίας «300», με 285.000 εισιτήρια, στην τρίτη θέση είναι η ταινία «Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest» με 220.000 και τέταρτη η «Τροία» με 197.200. Τα νούμερα των «300» είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά αν αναλογιστεί κανείς ότι η ταινία «Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest» άνοιξε σε 73 αίθουσες παραπάνω από τους «300».
*
* Τις 4 πρώτες θέσεις στη λίστα με τα περισσότερα εισιτήρια σε μια ημέρα, με 100.000 θεατές, το Σάββατο 10 Μαρτίου και την Κυριακή 11 Μαρτίου, 97.000 θεατές το Σάββατο 17 Μαρτίου και 80.000 εισιτήρια την Κυριακή 18 Μαρτίου. Το προηγούμενο ρεκόρ εισιτηρίων σε μια ημέρα το είχε η «Τροία» με 79.000 εισιτήρια.
*
* Οι «300» έκαναν την περασμένη Δευτέρα, Τρίτη & Τετάρτη τα καλύτερα εισιτήρια που έγιναν ποτέ από ταινία σε ημέρες εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών με 54.800, 55.600 και 54.500 εισιτήρια αντίστοιχα. Τα αντίστοιχα ρεκόρ μέχρι σήμερα ήταν αυτά της «Τροίας» με 42.600, 45.600 & 40.100, τον Μάιο του 2004.
*
* Ρεκόρ εισιτηρίων εβδομάδας με 500.000 εισιτήρια. Το προηγούμενο ρεκόρ εισιτηρίων εβδομάδας ήταν 360.000 εισιτήρια και το είχε η «Τροία», η οποία είχε βγει στις ελληνικές αίθουσες τον Μάιο του 2004 από την Village Films. Τρίτη ακολουθεί η ταινία «Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest» με 323.000.

Όσον αφορά τώρα το εξωτερικό, οι «300» κατάφεραν για δεύτερη εβδομάδα να παραμείνουν στην κορυφή του Box Office της Αμερικής. Η ταινία αυτή τη στιγμή προβάλλεται σε 3.270 αίθουσες και έχει αποφέρει έσοδα της τάξης των 127,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

http://news.contra.gr/Lifestyle/Hellas/146812.html
Richard M. Nixon
Άβαταρ μέλους
Nemesis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Nemesis » Δευ 23 Απρ 2007, 13:01

εκ μεταφοράς

ΔΗΜΕΛΛΗΝ

Κολλημένος Ιδεογραφίτης

PostPosted: Tue Mar 20, 2007 10:52 am

----------------

Και θα συνεχίζεται Σωτήρη. Αποδεικνύεται για άλλη μία φορά ότι εμείς οι Έλληνες (στην πλειοψηφία, γιατί υπάρχουν και θολοκουλτούρες) διαθέτουμε και μνήμη και κρίση. Έστω και αν πρόκειται για τη μεταφορά ενός κώμικ, το οποίο, βεβαίως, βασίζεται σε ιστορικό γεγονός.

Να προσθέσω δε ότι αυτή την εποχή παίζεται και η ταινία "'Εντουαρτ" της "κυρίας" Αντωνίου, η οποία περιττό να πω ότι πηγαίνει άπατη, όπως ο "'Ομηρος" του Γιάνναρη. Μόνο κάτι ξεχασμένοι "προοδευτικοί" περασμένων δεκαετιών που μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού την έχουν παρακολουθήσει. Να τονίσω επίσης ότι συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης παράτυπα με παρέμβαση του βουλγαράκη, καίτοι δεν πληρούσε τους όρους (π.χ τα Ελληνικά καταλαμβάνουν λιγότερο του 30% της ταινίας, ενώ απαιτείται το 51%).

Περαστικά σας "κύριοι".

Επιστροφή στο “Τέχνη (Ζωγραφική-κινηματογράφος-θέατρο-χορος)”