Paul Niewman

Ζωγραφική, κινηματογράφος ή οποιαδήποτε μορφή τέχνης. (Προσβάσιμη μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη)
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Paul Niewman

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 11 Οκτ 2008, 16:36

Έφυγε ένας παράδεισος για τα μάτια των γυναικών κάμποσων γενεών, ένας άντρας αξιόλογος, εξαίρετος ηθοποιός...
Δεν μπορώ/θέλω να τον ξεχάσω και δε θέλω να περάσει απαρατήρητο το φευγειό του χωρίς να μείνει ένα αχνάρι του ανδρός σ'αυτό τον ιστότοπο.

Απ'την αρχή της εμφάνισής του στο στερέωμα των επίγειων αστεριών μας

(γυναίκες, απολαύστε πλάσμα! )

Εικόνα Εικόνα

...και στην εποχή που μεσουρανούσε και προκαλούσε πλέον αφιονισμούς, εμμονές, εγκεφαλικά, παραληρήματα και απερίγραπτες φαντασιώσεις στα μυαλά των θηλικών...

ΕικόναΕικόνα

Εικόνα
(πάντα ερωτευμένος με την αγαπημένη του Τζοαν Γουντγουορντ)

Εικόνα
(αυτή η φωτο μ'αρέσει τρελά)

...στα πιο ώριμα χρόνια του...

Εικόνα ΕικόναΕικόνα Εικόνα

μέχρι τη χρυσή δεκαετία των 80 που έπιασε...
Εικόνα
Εικόνα
(εδώ πάλι με την αγαπημένη του Τζόαν)

Παρέμεινε ένας όμορφος άρχοντας, με μια όψη όχι μόνο επιδερμικής ομορφιάς, αλλά και πολύ βαθύτερης στην οποία και οφείλεται πιστεύω η διατήρηση της νεανικής εντυπωσιακά όμορφης φυσιογνωμίας του, ακόμα και στα υπέργηρα χρόνια του...

Ο Πολ Λέοναρντ Νιούμαν Γεννήθηκε το στις 16 Γενάρη του 1925 και πέθανε στις 26/9 φέτος.

Είχε βραβευθεί με όσκαρ και εφτά φορές προτάθηκε για το όσκαρ του καλύτερου αμερικανού ηθοποιού. Υπήρξε και σκηνοθέτης, επιχειρηματίας, ανθρωπιστής και λάτρης των αγώνων φόρμουλα. Του απονεμήθηκαν αρκετά βραβεία, με το απώγειο στην ταινία του Σκορσέζε, "Το Χρώμα του Χρήμστος".

Πέθανε από επιπλοκές που προκλήθηκαν από τον καρκίνο στους πνεύμονες που τον ταλάνιζε.

Η πρώτη του ταινία είχε τον τίτλο The Silver Chalice (1954), ακολούθησαν έξοχοι ρόλοι στο Somebody Up There Likes Me (1956), ως μποξέρ στο Rocky Graziano, έπαιξε στο Cat on a Hot Tin Roof (1958), μαζί με την Elizabeth Taylor; και στο Τhe Young Philadelphians (1959), με την Barbara Rush και τον Robert Vaughn.

Ο Νιούμαν ήταν από τους λίγους ηθοποιούς που έκανε επιτυχή μετάβαση απ'το σινεμά του '50, στον κινηματογράφο του '60, και του '70. Η επαναστατική του περσόνα "περνούσε" σε όλες τις γενιές. Σπουδαίες ταινίες στις οποίες Πρωταγωνίστησε ήταν: Exodus (1960), The Hustler (1961), Hud (1963), Harper (1966), Hombre (1967), Cool Hand Luke (1967), The Towering Inferno (1974), Slap Shot (1977)και The Verdict (1982). Συνεργάστηκε με τον Robert Redford και τον σκηνοθέτη George Roy Hill για τις ταινίες Butch Cassidy and the Sundance Kid (1969) και The Sting (1973).

Έπαιξε με τη γυναίκα του Joanne Woodward, στις ταινίες The Long, Hot Summer (1958), Rally 'Round the Flag, Boys!, (1958), From the Terrace (1960), Paris Blues (1961), A New Kind of Love (1963), Winning (1969), WUSA (1970), The Drowning Pool (1975), Harry & Son (1984) και στη Mr. and Mrs. Bridge (1990).

Έπαιξε και σκηνοθέτησε την ταινία Harry & Son, σκηνοθέτησε επίσης άλλες 4 ταινίες στις οποίες δεν έπαιξε εκείνος καθόλου, παρά μόνο η γυναίκα του. Ήταν οι ταινίες Rachel, Rachel (1968), Man-in-the-Moon Marigolds (1972), The Shadow Box (1980) και The Glass Menagerie (1987) του Τενεσι Γουίλιαμς.

Καλό ταξίδι να'χει ο μεγάλος... :rose:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ELectriE
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: ELectriE, nvisible

Re: Paul Niewman

Δημοσίευση από ELectriE » Σάβ 11 Οκτ 2008, 16:42

:lovey0: :lovey0: :lovey0:
Ωραίος άντρας... Και γοητευτικότατος μέχρι τα γεράματά του.
Και δεν έχω δει καμία ταινία του.. :?
Σίγουρα άφησε μεγάλο έργο πίσω του.
Όπως Πάνω και Κάτω. Όπως Κάτω και Πάνω.
Ερμητική Αρχή

Όπως Έξω και Μέσα. Όπως Μέσα και Έξω.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Paul Niewman

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 12 Οκτ 2008, 00:34

Tι ωραίος άντρας αγάπη μου... ΚΟΛΑΣΗ είναι (ήταν) :lovey0:

Σου προτείνω ανεπιφύλακτα το The Hustler, The Sting, και Butch Cassidy and the Sundance Kid και αν τον θες σε ωριμότερα χρόνια, ήταν κορυφαίος στο Το Χρώμα του Χρήματος.

Έχω δει σχεδόν όλες του τις ταινίες, σ'όλες ήταν υπέροχος, αλλά αυτές μου'μειναν πιο έντονα χαραγμένες στο μυαλό. :rose:

Το Sting (πήρε 7 οσκαρ)

Butch Cassidy and the Sundance Kid

(λατρευτό τραγούδι)

Ωραίο δίδυμο με τον Ρέντφορντ... Εδώ το φοβερό πήδημα! χεχεχ

Στο Χρώμα του Χρήματος με τον Τομ Κρουζ

(εδώ είναι καμιά 60ριά χρονών. Μιλάμε για κουκλί.)
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τέχνη (Ζωγραφική-κινηματογράφος-θέατρο-χορος)”