Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Συζητήσεις πάνω σε προσωπικές ή μη, θρησκευτικές θέασεις
Άβαταρ μέλους
panta
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2079
Εγγραφή: Κυρ 22 Απρ 2007, 13:14
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑΙ
Έδωσε Likes: 2 φορές
Έλαβε Likes: 20 φορές

Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από panta » Δευ 02 Ιαν 2012, 01:28

Η περιτομή αποτελούσε εντολή που δόθηκε από τον ίδιο τον Θεό στον λαό του Ισραήλ. Αρχικά δόθηκε στον Αβραάμ, τον γενάρχη των Ισραηλιτών, ως εντολή και ως ουσιώδες σημείο της διαθήκης του Θεού με αυτόν και με όλους τους απογόνους του. Ο Θεός όρισε στον Αβραάμ και τους απογόνους του να κάνουν περιτομή σε κάθε αρσενικό παιδί που θα αποκτούσαν. Αυτήν έπρεπε να γίνεται την όγδοη ημέρα μετά την γέννησή του. με την περιτομή κάποιος εισερχόταν στον λαό του Θεού. Όποιος Ισραηλίτης αρσενικού γένους δεν περιτεμνόταν, δεν μπορούσε να ανήκει στον λαό του Θεού. έπρεπε να εξολοθρευθεί από το γένος του Ισραήλ. Η εντολή για την περιτομή επαναλαμβάνεται και δίδεται με περισσότερες λεπτομέρειες τον καιρό του Μωυσή. Στο όρος Σινά δίδεται από τον Θεό δια μέσου του προφήτου Μωυσή ο μωσαϊκός νόμος, μια από τις βασικές διατάξεις του οποίου είναι και αυτή της περιτομής των αρσενικών τέκνων. Ο διάδοχος του Μωυσή, ο Ιησούς του Ναυή, είναι ο πρώτος που έκανε περιτομή σε όλους τους Ισραηλίτες, χωρίς να αφήσει κανέναν απερίτμητο. Αυτό συνέβηκε μετά την διάβαση του Ιορδάνου ποταμού.

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός καταδέχθηκε να περιτμηθεί, επειδή, όπως όλοι οι Ισραηλίτες, έπρεπε να τηρήσει όλον τον μωσαϊκό νόμο. Αν δεν τηρούσε τον μωσαϊκό νόμου, ώστε και σε μια διάταξή του, θα έδινε την εντύπωση ότι, επειδή αδυνατούσε να τον τηρήσει, γι αυτό και έδωσε καινούριες εντολές. Ο άγιος Θεοφύλακτος Βουλγαρίας σημειώνει επίσης ότι όσοι δεν τηρούσαν όλες τις εντολές του νόμου ήσαν υπό κατάρα. Γι αυτό λοιπόν ο Κύριός μας περιτέμνεται, έτσι ώστε και με την περιτομή του να τηρήσει τον ιουδαϊκό νόμο, και χωρίς να παραλείψει καμιά από τις εντολές που ο ίδιος είχε δώσει, να μας σώσει από την κατάρα. Άλλωστε με την περιτομή της σαρκός του έδωσε σαφή απόδειξη σε μας ότι πράγματι έγινε άνθρωπος, όπως εμείς, και φέρει την δική μας σάρκα, απαλλαγμένη βέβαια από την αμαρτία και από κάθε ροπή προς την αμαρτία.

Η περιτομή του αρχαίου Ισραήλ ήταν σκιά και τύπος του βαπτίσματος του Νέου Ισραήλ, δηλαδή της Εκκλησίας. Όπως τον Παλαιό Ισραήλ εισερχόταν κάποιος σε αυτόν με την περιτομή, έτσι στην Εκκλησία γίνεται κάποιος μέλος της με το Βάπτισμα. Δεν μπορεί κάποιος, είτε άνδρας είτε γυναίκα, να ανήκει στον λαό του Θεού, αν δεν βαπτισθεί. Η αρχαία περιτομή δεν καταργήθηκε στην Εκκλησία – αφού ο Κύριός μας δεν ήλθε για να καταργήσει τον Μωσαϊκό Νόμο, αλλά να τον συμπληρώσει και να τον ολοκληρώσει - αλλά μεταποιήθηκε προς το πνευματικότερο. Εμείς είμαστε η « περιτομή» , λέει ο απόστολος Παύλος, οι χριστιανοί, οι οποίοι λατρεύουμε τον Θεό όχι με σαρκικό τρόπο, αλλά με πνευματικό. Η σκιά και οι τύποι της Παλαιάς Διαθήκης υποχώρησαν. Τώρα στην Καινή Διαθήκη λάμπει το φώς και η αλήθεια που κρυβόταν και δηλωνόταν αμυδρώς από τις συμβολικές πράξεις της Παλαιάς Διαθήκης.

Ήδη ο προπάτοράς μας Μωυσής δίνοντας την εντολή της περιτομής, προσπαθούσε να διδάξει στους Ισραηλίτες το πνευματικό νόημά της. Γι αυτό τους προέτρεπε να περιτέμνουν την σκληροκαρδία τους και να μην σκληρύνουν τον τράχηλό τους στο θέλημα του Θεού. αυτό ισχύει πολύ περισσότερο σε μας, τον πραγματικό λαό του Θεού, οι οποίοι δεν λάβαμε μια εξωτερική περιτομή, αλλά την σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος στα μύχια της υπάρξεώς μας με το μυστήριο του Βαπτίσματος και του Χρίσματος. Το Άγιο Πνεύμα, το οποίο φέρουμε όλοι οι χριστιανοί μέσα μας, μας εμπνέει την αποστροφή προς κάθε γήινη αμαρτωλή ηδονή και την προσήλωση προς τον αββά Πατέρα μας, τον Θεό. Αφού, λοιπόν, φέρουμε μέσα μας την σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος, οφείλουμε να συμμορφώνουμε την ζωή μας προς το φρόνημά του. να περικόπτουμε κάθε αμαρτωλό πάθος και επιθυμία και να υποτάσσουμε κάθε σκέψη, λόγο και πράξη μας στο θέλημα του Κυρίου μας Ιησού. Έτσι θα καταστούμε τέκνα ευλογημένα, τέκνα υπακοής, τέκνα Θεού και θα αξιωθούμε να κληρονομήσουμε την Βασιλεία Του. Αμήν.
Αρχιμ. Π.Κ.
όποιος μου πειράξει πατρίδα και θρησκεία και θα μιλήσω και θα πράξω και ας μου κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕ
Άβαταρ μέλους
GreekTERMINATOR
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Καμμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 446
Εγγραφή: Πέμ 07 Ιαν 2010, 20:23
Irc ψευδώνυμο: THE REAL TERMINATOR
Φύλο: Άνδρας

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από GreekTERMINATOR » Δευ 02 Ιαν 2012, 17:36

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
harosnikos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 665
Εγγραφή: Δευ 21 Δεκ 2009, 10:42
Irc ψευδώνυμο: harosnikos
Φύλο: Άνδρας

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από harosnikos » Δευ 02 Ιαν 2012, 19:15

ποιος είναι ο θεός του Ισραήλ που επέβαλε την περιτομή??
Άβαταρ μέλους
ostrako
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2137
Εγγραφή: Τρί 01 Νοέμ 2011, 22:29
Irc ψευδώνυμο: jim
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΧΑΛΚΙΔΑ

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από ostrako » Δευ 02 Ιαν 2012, 19:55

Ακουσα ενα ξαδερφο μου κληρικο να λεει '' Μη μπερδευετε τη τσου-τσου με το θεο''. :lol: Εχει δικιο.
Η ΠΟΝΗΡΙΑ ΑΔΥΝΑΤΗ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ, ΕΝΩ Η ΑΡΕΤΗ ΔΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΝΗΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 03 Ιαν 2012, 00:13

Ο θεος του Ισραηλ ειναι ο θεος της δημιουργιας (του ματριξ).
Ο πραγματικος θεος ειναι το πυρ που διαστελει και συστελει τον κοσμο (συμφωνα με Ηρακλειτο).
Η αλλιως το τσι συμφωνα με τους κινεζους και πρανα συμφωνα με τους ινδους.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 59198
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1919 φορές
Έλαβε Likes: 3101 φορές

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 03 Ιαν 2012, 03:12

harosnikos έγραψε:ποιος είναι ο θεός του Ισραήλ που επέβαλε την περιτομή??
Πες τα ρε Νικο μου...
'Εχω καιρό να μπω στη "θρησκεία", γιατί δε θέλω να κολάζομαι... :P
Σημερα δεν ξέρω πως μου'ρθε (ίσως είναι πιασάρικος ο τίτλος του τόπικ) και λέω να κάνω μια εξαίρεση απαντώντας στην καίρια ερώτησή σου:

Ο Γιαχβέ είναι ο Θεός του Ισραήλ (ως γνωστόν)..... τώρα τι σόι "θεός" είναι ο Γιαχβέ, είναι άλλη... πονεμένη ιστορία... :wink: Πάντως, είναι "περσόνα" (?) που προσωπικά δεν θα μπορούσα να δω ποτέ σαν θεό.

Υπάρχουν φυσικά άνθρωποι, που τον ασπάζονται ως τέτοιον. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. :cool:

panta έγραψε:Η περιτομή του αρχαίου Ισραήλ ήταν σκιά και τύπος του βαπτίσματος του Νέου Ισραήλ, δηλαδή της Εκκλησίας. Όπως τον Παλαιό Ισραήλ εισερχόταν κάποιος σε αυτόν με την περιτομή, έτσι στην Εκκλησία γίνεται κάποιος μέλος της με το Βάπτισμα.
Αυτά φυσικά τα θεσμοθέτησαν και τα εδραίωσαν άνθρωποι και όχι ο Θεός ... άνθρωποι που έκαναν τον Θεό θεούλη, για να'χουν γωνιακό μαγαζί στη χειραγώγηση του "ποιμνίου"...
panta έγραψε:Ήδη ο προπάτοράς μας Μωυσής δίνοντας την εντολή της περιτομής, προσπαθούσε να διδάξει στους Ισραηλίτες το πνευματικό νόημά της. Γι αυτό τους προέτρεπε να περιτέμνουν την σκληροκαρδία τους και να μην σκληρύνουν τον τράχηλό τους στο θέλημα του Θεού.
Προπάτοράς ΜΑΣ ο Μωϋσής; Οχι δα... :?

Για ποιο πνευματικό νόημα μιλάει ο Αρχιμανδρίτης...... Αν είναι δυνατόν. Περιέτεμναν τους άντρες, για δύο λόγους: α/ διότι ως περιπλανώμενοι και από την απλυσιά πάθαιναν τρελές φιμώσεις και με την περιτομή απέφευγαν αυτό το πολύ δυσάρεστο πρόβλημα β/ διότι η σεξουαλική ηδονη οπως αναφέρει πιο κάτω ο ίδιος ο Αρχιμ. Π.Κ. ειναι μεγααααααλη αμαρτία κι με την περιτομή, μειωνόταν η ένταση της ηδονής κατά τη συνεύρεση. Φυσικά το ότι ο έρωτας είναι μέγιστο αμάρτημα, δεν το είπε πουθενά κανένας Θεός, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Αρκεί που το λένε οι θρήσκοι (ασκητές) που τραβάνε ψυχομπούκωμα ζώντας στην αφύσικη κατασταση της αγαμιας, αλλά και η θρήσκοι λαϊκοί, που στρεβλώνοντας τη φυση ως αφύσικη, θεωρούν θανάσιμο αμάρτημα τον έρωτα, αντί να αντιλαμβάνονται πως είναι ίσως το όχημα που μπορεί να φέρει δυο ανθρώπους (κάτω από ιδεατές-σωστές για τη φτιάξη τους- συνθήκες) πολύ κοντά στη θέωση...

Αυτή η "αμαρτιοποίηση" του έρωτα, είναι για μένα ό,τι χυδαιότερο έχουν εφεύρει και προάγει αυτά τα άρρωστα ιερατικά (κατά πολλούς δυστυχώς"θεόπνευστα") μυαλά, που δημιούργησαν επί αιώνες, ψευτοηθικιστικούς κώδικες και ένα σωρό άχρηστα, ανόητα και άδικα ενοχικά σε θεοσεβούμενους πιστούς, θέτοντας το πνεύμα τους σε περιχαρακωμένη και άγρια σύγκρουση με την ίδια τους τη φύση. Καιρός να ξεκολλήσει η ανθρωπότητα από αυτές τις αναχρονιστικές και ψυχωσικές ανοησίες.
Δεν μου κάνει εντύπωση που οι ολιγάρχες σατανιστές της ελίτ μας θεωρούν βοοειδή, ενώ οι ιεράρχες της...χριστιανικής(?) εκκλησίας, μας θεωρούν πρόβατα (κατονομάζοντάς μας στα ίσα "ποίμνιον")
Ούτε μου κάνει εντύπωση που οι χριστιανοί σέβονται/αποδέχονται/τιμούν τα εβραϊκά τελετουργικά και έθιμα στο θεό, ενώ οι Εβραίοι απαξιώνουν καθ'ολοκληρίαν το χριστιανικό δόγμα.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση, είναι η απίστευτη πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί άνθρωποι (ή που επέτρεψαν να τους κάνουν) κατά τα άλλα καθ'όλα λογικοί, σοβαροί, και έντιμοι, ώστε να τα καταπίνουν αμέσητα όλα αυτά.
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
harosnikos
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 665
Εγγραφή: Δευ 21 Δεκ 2009, 10:42
Irc ψευδώνυμο: harosnikos
Φύλο: Άνδρας

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από harosnikos » Τρί 03 Ιαν 2012, 03:26

η ερώτησή μου ήταν ρητορικής φύσεως..βέβαια με κάλυψες Βίκυ σε όλα όσα έιπες..ασφαλώς και δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι είδους θεός θα επέβαλε περιτομή...ο θεός του Μάτριξ όπως ανέφερε και ο Divine Sinner...και των σιωνιστών...
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 3188
Εγγραφή: Τρί 26 Αύγ 2008, 12:17
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 03 Ιαν 2012, 10:34

harosnikos έγραψε:η ερώτησή μου ήταν ρητορικής φύσεως..βέβαια με κάλυψες Βίκυ σε όλα όσα έιπες..ασφαλώς και δεν έχω καμία αμφιβολία για το τι είδους θεός θα επέβαλε περιτομή...
Ο θεος της αρρωστης φαντασιας των Εβραιων τον οποιο οι χριστιανοι τιμουν ακομα και σημερα
οταν ο μεσιτης της ψυχαγορας στο βημα ψαλει : "Δοξα στον Γιαχβε" = "αλληλουια" = "Helle Lu JAH"

και σταυροκοποιουνται μολις το ακουσουν και σε καποιες περιπτωσεις πεφτουν και στα γονατα οσοι εχουν βαθεια την πιστη μεσα τους.

αραγε εχουν και τη γνωση της πιστεως τους? :)
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Kariatida
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2755
Εγγραφή: Τετ 06 Αύγ 2008, 21:55
Irc ψευδώνυμο: Kariatida
Φύλο: Γυναίκα
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από Kariatida » Τρί 03 Ιαν 2012, 16:59

Ο λόγος της περιτομής, πέρα από την θρησκεία και την ιδεολογία του κάθε λαού, έχει και άλλα αίτια. Πολλοί άνδρες κάνουν περιτομή ακόμη και χωρίς να πιστεύουν σε οποιαδηποτε θρησκεία, για καθαρά ιατρικούς λόγους. Δεν θα ήθελα να βγω εκτός θέματος, το μόνο που τονίζω είναι ότι 1 στους 5 άνδρες παρουσιάζει ιατρικό θέμα και αναγκάζεται να υποστεί μια μικρο-επέμβαση (με απλά λόγια περιτομή) γιατί αλλιώς παθαίνει ζημιά. Οι άρρενες θα πρέπει να το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Αν πάψουμε να στεκόμαστε στις λέξεις και αρχίσουμε να εστιάζουμε στο βαθύτερο μήνυμα και νόημα πίσω από κάθε πράξη, διδαχή και ιδεολογία, τότε θα μαθαίναμε πάρα πολλά πράγματα. Ακόμη και η αποχή του χοιρινού από τους Μουσουλμάνους εξηγείται λογικά αν κάποιος κάτσει να το σκεφτεί χωρίς παρωπίδες και δογματισμό.
Ή ακολούθα ή οδήγα ή φύγε απ' τη μέση

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 03 Ιαν 2012, 17:03

Kariatida έγραψε:Ο λόγος της περιτομής, πέρα από την θρησκεία και την ιδεολογία του κάθε λαού, έχει και άλλα αίτια. Πολλοί άνδρες κάνουν περιτομή ακόμη και χωρίς να πιστεύουν σε οποιαδηποτε θρησκεία, για καθαρά ιατρικούς λόγους. Δεν θα ήθελα να βγω εκτός θέματος, το μόνο που τονίζω είναι ότι 1 στους 5 άνδρες παρουσιάζει ιατρικό θέμα και αναγκάζεται να υποστεί μια μικρο-επέμβαση (με απλά λόγια περιτομή) γιατί αλλιώς παθαίνει ζημιά. Οι άρρενες θα πρέπει να το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Αν πάψουμε να στεκόμαστε στις λέξεις και αρχίσουμε να εστιάζουμε στο βαθύτερο μήνυμα και νόημα πίσω από κάθε πράξη, διδαχή και ιδεολογία, τότε θα μαθαίναμε πάρα πολλά πράγματα. Ακόμη και η αποχή του χοιρινού από τους Μουσουλμάνους εξηγείται λογικά αν κάποιος κάτσει να το σκεφτεί χωρίς παρωπίδες και δογματισμό.

Και οι ιατρικοι λογοι δεν με πειθουν τοσο.
Στις ΗΠΑ παρα πολλα μωρα τα κανουν περιτομη ακομα και αθεοι γονεις επειδη ειναι πεποισμενη οτι ειναι ποιο υγιεινο.
Το να επεμβεις στην φυσιολογια σου ειναι υγιεινο; δεν μπορω να το πιστέψω.
Απο την αλλη οι ιατρικοι λογοι πχ μολυνσεις κλπ, οκ εκει εμφανιστικε αναγκαιότητα,
στην εβραικη θρησκεια και το ισλαμ δεν ειναι αναγκαιοτητα.
Άβαταρ μέλους
firefightergr
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: Παρ 08 Οκτ 2010, 17:58
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΔΡΑΜΑ
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από firefightergr » Τρί 03 Ιαν 2012, 18:48

υγειινό ήταν πριν 3000 χρόνια που πλενόντουσαν στην έρημο κάθε.......
αν κάνεις μπάνιο τακτικά δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα,απόδειξη όλοι εμείς και πόσοι άλλοι χωρίς περιτομή.

τελικά υποκύπτω στο πειρασμό, ο βιβλικός θεός είναι ελάχιστα πιό συμπαθητικός από τον Χίτλερ,Στάλιν,Πωλ Ποτ και λοιπούς αφού μπορεί άνετα να τους συναγωνιστεί στα φονικά που έχει διαπράξει.
"Those who danced were thought to be quite insane by those who could not hear the music.
John Milton"
[img]http://i44.tinypic.com/2vj6jpz.gif[/img]
“It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction.”
Diane Grant
"sursum corda"
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 59198
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1919 φορές
Έλαβε Likes: 3101 φορές

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 03 Ιαν 2012, 18:53

Πάντως εγώ δεν είπα για πιο υγιεινό κλπ...
είπα:
ArELa έγραψε:Περιέτεμναν τους άντρες, για δύο λόγους: α/ διότι ως περιπλανώμενοι και από την απλυσιά πάθαιναν τρελές φιμώσεις και με την περιτομή απέφευγαν αυτό το πολύ δυσάρεστο πρόβλημα β/ διότι η σεξουαλική ηδονη οπως αναφέρει πιο κάτω ο ίδιος ο Αρχιμ. Π.Κ. ειναι μεγααααααλη αμαρτία κι με την περιτομή, μειωνόταν η ένταση της ηδονής κατά τη συνεύρεση.
και συμφωνώ με τον Πυροσβέστη περί απλυσιάς

και με το Φώτη ότι δεν μπορεί να'ναι πιο υγιεινή μια πρακτική που πετσοκόβει ένα φυσικό κομμάτι του σώματος. Πιο πρακτική, πιο βολική για τους απίστευτα βρωμύλους, ναι. Πιο υγιεινή με την πραγματική έννοια, όχι. Απεναντίας, έχει και επίπτωση στην σεξουαλική ζωή του φουκαρά που την κάνει. (την περιτομή)
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 20:39
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από totispap » Τρί 03 Ιαν 2012, 22:49

Δεν θα σταθώ στα παραπάνω μιας και τα περισσότερα είναι ξαναζεσταμένα και χιλιοειπωμένα σαν ''κατηγορίες'' απέναντι στο Χριστιανισμό.

Αυτό που θα ήθελα να πω-δείξω, σαν τροφή για σκέψη και τίποτα άλλο,είναι ένα μικρό παράδειγμα του Ορθόδοξου Χριστιανικού σκεπτικού
μέσα από ένα,ας μου επιτραπεί,καλογερικό βίωμα.
Αυτή τη στιγμή,και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου κάποιοι καλόγεροι προσεύχονται δια την σωτηρία του κόσμου,δηλαδή του διπλανού,του πλησίον.Αυτήν την πράξη την επιτάσσει η Χριστιανική πίστη θεωρώντας την σωτήρια για τον πράττοντα γιατί αυτό τον οδηγεί κοντύτερα στο Θεό.Δηλαδή η σωτηρία του εξαρτάται από την αγάπη προς τον πλησίον.
Στον αντίποδα έχουμε την προσευχή των ανατολικών θρησκειών που μέσω της προσωπικής ενδοσκόπησης προσπαθεί να έρθει και αυτή με τη σειρά της κοντά στο Θεό.Όχι κοινωνόντας με τον διπλανό αλλά καθαρά μόνος.
Μην βιαστείτε να απαντήσετε,σκεφτείτε το λίγο μιας και εδώ μέσα έχουμε αρκετούς οπαδούς της θεωρίας <<μικρός θεός>>.
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 04 Ιαν 2012, 03:18

συμφωνα με τον βουδισμο τι ηταν αυτο που οδηγησε τον βουδα να διδαξει; αφου ειχε βρει την φωτηση δεν θα μπορουσε να κατσει στα αυγα του;
το μονο του κινητρο ηταν ο αλτρουισμος.
Στην γκουρου γιογκα του θιβετιανου βουδισμου ο διαλογιζόμενος προσευχεται ωστε ολα τα οντα του συμπαντος να φτάσουν στην βουδικη φύση.
που ειναι η "σωτηρια" καθ αυτους απο τον κυκλο του πονου και των ενσαρκωσεων.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 59198
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1919 φορές
Έλαβε Likes: 3101 φορές

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 04 Ιαν 2012, 10:41

totispap έγραψε:Δεν θα σταθώ στα παραπάνω μιας και τα περισσότερα είναι ξαναζεσταμένα και χιλιοειπωμένα σαν ''κατηγορίες'' απέναντι στο Χριστιανισμό.

Αυτό που θα ήθελα να πω-δείξω, σαν τροφή για σκέψη και τίποτα άλλο,είναι ένα μικρό παράδειγμα του Ορθόδοξου Χριστιανικού σκεπτικού
μέσα από ένα,ας μου επιτραπεί,καλογερικό βίωμα.
Αυτή τη στιγμή,και καθόλη τη διάρκεια του χρόνου κάποιοι καλόγεροι προσεύχονται δια την σωτηρία του κόσμου,δηλαδή του διπλανού,του πλησίον.Αυτήν την πράξη την επιτάσσει η Χριστιανική πίστη θεωρώντας την σωτήρια για τον πράττοντα γιατί αυτό τον οδηγεί κοντύτερα στο Θεό.Δηλαδή η σωτηρία του εξαρτάται από την αγάπη προς τον πλησίον.
Στον αντίποδα έχουμε την προσευχή των ανατολικών θρησκειών που μέσω της προσωπικής ενδοσκόπησης προσπαθεί να έρθει και αυτή με τη σειρά της κοντά στο Θεό.Όχι κοινωνόντας με τον διπλανό αλλά καθαρά μόνος.
Μην βιαστείτε να απαντήσετε,σκεφτείτε το λίγο μιας και εδώ μέσα έχουμε αρκετούς οπαδούς της θεωρίας <<μικρός θεός>>.
Καταλαβαινω τι θες να πεις και ως ένα βαθμό συμφωνώ. Ως ένα βαθμό λέω, γιατί θεωρώ πως κανένα θρήσκευμα δεν πρεσβεύει τη μία, μοναδική και απόλυτη αλήθεια μεν, πιστεύω πως όλα τα θρησκεύματα, εμπεριέχουν ψήγματα αληθειας, δε :wink: Συνεπώς δεν απαξιώνω κανένα. Απλά δεν μπορώ ούτε θέλω να ενταχτώ σε κανένα. Τα βλέπω όλα από απόσταση και χωρίς συναισθηματικές εμπλοκές, (απαλλαγμένη προφανώς από τη χειραγώγηση) και διδάσκομαι καλύτερα, έχοντας τη δυνατότητα να τα αξιολογήσω αντικειμενικά και να αναγνωρίσω και τις αλήθειες και τα λάθη τους, τουλάχιστον έτσι όπως τα κρίνει το δικό μου το μυαλό.

Στην Χ/Ορθοδοξία αλλά και γενικότερα στα άλλα χριστιανικά δόγματα, πολλές οι διαφωνίες μου, αλλά δύο είναι οι διαδρομές (ή οι λέξεις αν θες) που μου γυρίζουν τα λαμπάκια: η μία είναι η "αμαρτία" κι η άλλη είναι η "σωτηρία". Για την πρώτη, αναφέρθηκα αρκετά πιο πάνω στο αρχικό μου ποστ. Για τη "σωτηρία", απαντώ τώρα με ένα απλό αλλά ουσιώδες ερώτημα: Από ΠΟΙΟΝ ή από ΤΙ να σωθούμε τέλος πάντων;

Τους δασκαλους τους σέβομαι γιατί μ'εχουν διδάξει. Τους φωτεινούς δασκάλους τους αγαπώ γιατί πέρα από τις διδαχές, διεύρυναν την σπουδαία έννοια της αγάπης μέσα μου. Τους "γενικώς σωτήρες" δεν τους αναγνωρίζω, παρα μόνον στιγμιαία και περιστασιακά, όπως αν πνίγομαι για παράδειγμα και μου πετάξει κάποιος άνθρωπος ένα σωσίβιο. Εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή και σ'εκείνον τον συγκεκριμένο κίνδυνο που με απειλούσε, ναι και το σωσίβιο (άψυχο) και αυτός που μου το πέταξε (έμψυχο), ήταν οι... σωτήρες μου. :wink:
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 3188
Εγγραφή: Τρί 26 Αύγ 2008, 12:17
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 04 Ιαν 2012, 11:01

Kariatida έγραψε:Ο λόγος της περιτομής, πέρα από την θρησκεία και την ιδεολογία του κάθε λαού, έχει και άλλα αίτια. Πολλοί άνδρες κάνουν περιτομή ακόμη και χωρίς να πιστεύουν σε οποιαδηποτε θρησκεία, για καθαρά ιατρικούς λόγους. Δεν θα ήθελα να βγω εκτός θέματος, το μόνο που τονίζω είναι ότι 1 στους 5 άνδρες παρουσιάζει ιατρικό θέμα και αναγκάζεται να υποστεί μια μικρο-επέμβαση (με απλά λόγια περιτομή) γιατί αλλιώς παθαίνει ζημιά. Οι άρρενες θα πρέπει να το ξέρετε καλύτερα από εμένα. Αν πάψουμε να στεκόμαστε στις λέξεις και αρχίσουμε να εστιάζουμε στο βαθύτερο μήνυμα και νόημα πίσω από κάθε πράξη, διδαχή και ιδεολογία, τότε θα μαθαίναμε πάρα πολλά πράγματα. Ακόμη και η αποχή του χοιρινού από τους Μουσουλμάνους εξηγείται λογικά αν κάποιος κάτσει να το σκεφτεί χωρίς παρωπίδες και δογματισμό.
Προφανως μιλας για τη φιμωση του πεους...
πολυ σωστα τα λες και ετσι ειναι... σηγουρα δεν ειναι ενας στους 5 αλλα δεν θα σταθουμε σε αυτο

θα σταθουμε πως σε οτι αφορα το θεμα του να εισαι καθαρος αυτο δεν στο λυνει η επεμβαση αυτη
και προφανως αυτος δεν ειναι λογος να το επιβαλει κανεις θεος η παππας της εποχης σε κανενα λαο

αμα εισαι απλυτος εσυ μολυνεσαι(ειτε κανεις επεμβαση ειτε οχι)
η αν η γυναικα με την οποια πλαγιαζεις δεν ειναι καθαρη μια χαρα μολυνεσαι - ειτε εσυ η εκεινη
απλα αν εχεις κανει την επεμβαση αυτη ειναι λιγο ποιο δυσκολο να μολυνθεις. (οταν δεν εισαι καθαρος στην περιοχη αυτη)

αν φροντιζεις τα στοιχειωδη οπως εκαναν εκατομυρια ανθρωπων στους πολιτισμους που περασαν η επεμβαση αυτη δεν χρειαζεται
πλην ομως αν εχεις το προβλημα της φιμωσης που ειπα αρχικα

Σαν συμπερασμα οι θεικες εντολες αυτου του τυπου ειναι ανωφελες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τάλως την Τετ 04 Ιαν 2012, 11:15, έχει επεξεργασθεί 8 φορές συνολικά.
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 59198
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1919 φορές
Έλαβε Likes: 3101 φορές

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 04 Ιαν 2012, 11:06

:conf: :conf:
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 3188
Εγγραφή: Τρί 26 Αύγ 2008, 12:17
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 04 Ιαν 2012, 11:13

ArELa έγραψε::conf: :conf:
συγνωμη δεν ξερω πως τα καταφερα χαχαχαχα

στο παραπανω πρεπει να εκανα μεχρι και 10 edit xaxaxaxaxa :lol:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
enigma
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 836
Εγγραφή: Τρί 04 Οκτ 2011, 15:17
Φύλο: Άνδρας

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από enigma » Τετ 04 Ιαν 2012, 12:14

Τάλως έγραψε: Σαν συμπερασμα οι θεικες εντολες αυτου του τυπου ειναι ανωφελες
Κοίτα ...ΈΚΕΙΝΕΣ τις εποχές μπορεί να μην ήταν και τόσο ανώφελες ....
Κυρίως σε λαούς που δεν ήταν πολιτιστικά ανεπτυγμένοι !!
Εκτός της περιτομής στο Χριστιανισμό υπήρχαν και κάτι εντολές.... από Αλάχ πλευρά ....
που λέγανε ότι πρέπει να ξυρίζεις τα @@ σου να κάνεις μπάνιο κάθε Πέμπτη κτλ !
Ακόμη και το να μην τρως χοιρινό είχε τον λόγο του πιθανώς ....
Μπορεί να κορόιδευαν τον κόσμο αλλά γλυτώσανε πολλές ασθένειες λόγο αυτών των εντολών !
Και ήταν και ο ποιο αποτελεσματικός τρόπος για αυτό !
Το θέμα είναι βέβαια πως το << μετέφραζε >> το κοινό πχ κατέληξαν να κάνουν μπάνιο ΜΟΝΟ Πέμπτη :lol: :lol: :xara: :xara:

Δεύτερο πρόβλημα ήταν όταν πλέον ΔΕΝ χρειάζονταν αυτές οι εντολές .... πως τις βγάζεις από τα λόγια του Αλλάχ !!!

Σε κάθε περίπτωση τα ίδια λέμε ότι δηλαδή οι θρησκείες ήταν (και είναι ) μέσω χειραγώγησης ...
Αλλά μπορει να έχουν κάνει τα 1000 μύρια ...κάναν και μερικά καλά !
Mornie utúlië
Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 3188
Εγγραφή: Τρί 26 Αύγ 2008, 12:17
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δημοσίευση από Τάλως » Τετ 04 Ιαν 2012, 12:23

Αρα Αινγματικε μας λες ουσιαστικα πως

μονο θεοπνευστες δεν ειναι αυτου του τυπου οι εντολες
και επειδη ο κοσμος ειναι κολιμενος στην τυφλα του δογματος
τις ακολουθει (οσοι το κανουν επειδη το ειπε ο θεος)

και απο εκει βγαζω το συμπερασμα οτι και σε αυτο το θεμα οπως και σε πολλα αλλα
πορευομαστε με εντολες τυχαρπαστων μεταπρατων της ψυχαγορας , ημιμετρα
ποναει χερι? πληγωηκε χερι-κοβω χερι .
η θεραπεια ειναι βαρετη

και θα μου πεις
οπως και πριν.. τοτε ειχε ουσια...
αλλου ομως εκεινη την εποχη σε ολους τους αλλους λαους παλι δεν ειχε γιατι απλα οπως ειπες δεν πλενονταν καθε πεμπτη μονο :p
οποτε μιλαμε για μετρα προφυλαξης περιορισμενης νοημοσυνης ?
(προφανως και θα υπαρχουν και αλλοι λογοι και αδικα μειωνω την εντολη αυτη χαχαχαχα :lol: ""λεω τωρα εγω για να μην αδικισω κανενα"" αν και δεντο πιστευω)

αλλα η αληθεια που δεχομαι ειναι πως αν και υπηρξαν καμποσοι πολιτισμοι που αφησαν πισω τους χναρια
ελαχιστοι αφησαν γνωση ουσιας - χρισημοτητας που αξιζει σημερα να ακολουθουμε :thumb:
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θρησκείες - Συγκριτική Θρησκειολογία”