ΧΡΙΣΤΟΣ VS ΔΙΑ?
- an3mos
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
- Φύλο: Άνδρας
- Έλαβε Likes: 1 φορά
Re: ΧΡΙΣΤΟΣ VS ΔΙΑ?
είναι η μοίρα των ελλήνων φαίνεται αρέλα να τρώγονται μεταξύ τους.
εγώ απλώνω χέρι φιλίας σε αυτόν που πριν έβριζε την θρησκεία μου.
αυτός θα το δεχτεί ή θα το αρνηθεί αποκαλώντας με ποιος ξέρει τι;
εγώ απλώνω χέρι φιλίας σε αυτόν που πριν έβριζε την θρησκεία μου.
αυτός θα το δεχτεί ή θα το αρνηθεί αποκαλώντας με ποιος ξέρει τι;
- Τάλως
- "Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
- Έλαβε Likes: 2 φορές
χαχαχαχαχα Αρελα...εχω παρει μια αποφαση!!
την ημερα που θα συμφωνισω μαζι σου για τον ορο θρισκεια και οτι τον συμπαρακολουθει θα παω να παιξω και το τζοκερ και σιγουρα θα κερδισω
χαχαχαχαχαχα
λιγα πραγματα θα πω και δεν θα αντιπαρελθω σε αυτα που ειπες...παρα μονο σε 1-2 γραμμες...
1.εκανα μια συγκριση των 2 γιατι το vs αυτο σημαινει και ηθελα να πω την αποψη μου σε αυτο το θεμα μια και το να κανω καποιο παραλληλισμο αναμεσα τους δεν θα το εκανα ποτε γιατι δεν βλεπω σημεια συναντησης των 2.
2. σε παρακαλω μην λες : "Αλήθεια ΔΙΑ-βασες το αρχικό μου άρθρο; Αναρωτιέμαι...." παντα διαβαζω..απλα ισως να διαφωνω και να τα βλεπω αλλοιως...
3.δεν εχω κατι κακο με το χριστο...βασικα για μενα για να ξερεις γενικα την αποψη μου επι του θεματος ξανα δες αυτο ....ειχα εγραψει το παρακατω:
"" Μιλατε και πιστευετε στα διδαγματα του χριστου...
στα διδαγματα/λογια του??
τα οποια γραφηκαν τον 1-2μχ αιωνα?
δεν υπαρχει ουτε ενα χειρογραφο ή αντιγραφη χειρογραφου του χριστου απο εκεινη την εποχη...
ολλα ειναι λογια "αγιων αποστολων αγραμματων ψαραδων" που τα εγραψαν αλλοι και οχι αυτοι![banghead :banghead:](./images/smilies/bangheadmy7.gif)
τωρα απο που στο καλο βρησκετε και λετε οτι ο χριστος ηταν ετσι η αλλοιως μονο εσεις το ξερετε...
αν ομως τελικα δεν εχουμε αληθηνο γραπτο απο το χριστο τοτε καταρεει η χριστιανικη θρησκεια... ""
Δεν θελω να διχασω κανενα...ναι σε μια Ελλαδα ενωμενη ομως...
για μενα αυτα που λενε οτι ειπε ο χριστος δεν εχω αποδειξη οτι ειναι δικα του...για αυτο το λογο δεν μπορω να συμφωνησω με λογια για την αγαπη η το εργο του χριστου..γιατι απλα δεν ξερω οτι ετσι ειχε γινει...δεν μου εχει κανει κατι κακο ο χριστος (ανθρωπος/"θεος")..απλα δεν πιστευω την αγια γραφη μια και αυτα ειναι αποψεις αλλων(οχι του χριστου,ισως καποιων "πιστων,αποστολων?οι οποιοι ειπαν σε αλλους να τα γραψουν?(μαθητες αποστολωνδλδ?) ισως...")...
ο χριστος μια χαρα ανθρωπος μπορει να ηταν δε λεω οχι..απλα δεν το ξερω
δηλαδη δεν πιστευω σε παραμυθια "αγια" (κατα τη γνωμη μου παντα)
τις αλλες προσωπικοτητες που λες Γκαντι κτλ κτλ..εχουμε πολλα γραπτα τους..και βεβαια ποτε δεν θα τους αρνηθω για τον απλο αυτο λογο..ΞΕΡΩ τι ειπαν!!
δεν εχω καμια εμπαθεια με το χριστο...εχω απλα αγνοια για το ποιος ηταν μια και δεν υπαρχει κειμενο (προτυπο η εστω αντιγραφη κειμενου) απο το χριστο... και αυτος ο λογος ειναι αρκετος οχι για να θελω να τον ψεξω αλλα να μην τον θεωρω αληθηνο σαν θεο-διδασκαλο η οτιδηποτε αλλο...αν τον κρινω σιγουρα θα κανω λαθος(ελειψει των λογων του)
οταν βλεπω μια φραση που και καλα ειχε πει ο χριστος και γυρω απο αυτη βλεπω μια τεραστια επιχειρηματολογία για τη στηριξη αυτης...τοτε κανω τη σκεψη οτι που στο καλο το ακουσανε παλι αυτο και το λενε?απο ποιο γραπτο?
αυτη ειναι η θεση μου...
--------------------------
Γιατι λοιπον η ολλη αντιπαραθεση απο μερους μου??
εχω τα πιστευω μου..εσυ τα δικα σου..αλλοι τα δικα τους....αν ολλοι ειμαστε Ελληνες τοτε οι περισσοτεροι θελουμε και προσπαθουμε για το καλο της Ελλαδας μας...
για σενα ισως εχει να κανει η οχι με το χριστιανισμο
για μενα...?μπορουμε καλλιτερα και χωρις αυτον...
αλλος?θα πει κατι αλλο...
ο καθενας παλευει με τον τροπο που θελει και θεωρει σωστο για τα πιστευω του
για σενα δεν τρεχει και τιποτα να παλεψουμε ετσι οπως ειμαστε..δεν τρεχει και τιποτα που ειμαστε χριστιανοι
για μενα ομως αυτο δεν μας βοηθαει και πρεπει να αλλαξει (οπως και πολλα αλλα για τα οποια προσπαθω οχι απαραίτητα εδω μεσα) και οποιος θελει ασπαζεται οποια γνωμη θελει...
λες εσυ ακουω εγω...λεω εγω ακους εσυ..λενε αλλοι ακουνε αλλοι..ετσι παει...
αυτο ειναι το ολλο θεμα...
ο καθενας μαχεται για αυτα που θεωρει σωστα...απλα καποιοι θεωρουμε οτι δεν ειναι σωστα..(ετσι οπως τα λεει δλδ)
Αυτα ειχα να πω σε οτι αφορα εμενα και τα θελω- πιστευω μου...
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
την ημερα που θα συμφωνισω μαζι σου για τον ορο θρισκεια και οτι τον συμπαρακολουθει θα παω να παιξω και το τζοκερ και σιγουρα θα κερδισω
![loco :loco:](./images/smilies/loco.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![thumb :thumb:](./images/smilies/thumb.gif)
λιγα πραγματα θα πω και δεν θα αντιπαρελθω σε αυτα που ειπες...παρα μονο σε 1-2 γραμμες...
1.εκανα μια συγκριση των 2 γιατι το vs αυτο σημαινει και ηθελα να πω την αποψη μου σε αυτο το θεμα μια και το να κανω καποιο παραλληλισμο αναμεσα τους δεν θα το εκανα ποτε γιατι δεν βλεπω σημεια συναντησης των 2.
2. σε παρακαλω μην λες : "Αλήθεια ΔΙΑ-βασες το αρχικό μου άρθρο; Αναρωτιέμαι...." παντα διαβαζω..απλα ισως να διαφωνω και να τα βλεπω αλλοιως...
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
3.δεν εχω κατι κακο με το χριστο...βασικα για μενα για να ξερεις γενικα την αποψη μου επι του θεματος ξανα δες αυτο ....ειχα εγραψει το παρακατω:
δεν υπαρχει ουτε ενα χειρογραφο ή αντιγραφη χειρογραφου του χριστου απο εκεινη την εποχη...
ολλα ειναι λογια "αγιων αποστολων αγραμματων ψαραδων" που τα εγραψαν αλλοι και οχι αυτοι
![banghead :banghead:](./images/smilies/bangheadmy7.gif)
τωρα απο που στο καλο βρησκετε και λετε οτι ο χριστος ηταν ετσι η αλλοιως μονο εσεις το ξερετε...
αν ομως τελικα δεν εχουμε αληθηνο γραπτο απο το χριστο τοτε καταρεει η χριστιανικη θρησκεια... ""
για μενα αυτα που λενε οτι ειπε ο χριστος δεν εχω αποδειξη οτι ειναι δικα του...για αυτο το λογο δεν μπορω να συμφωνησω με λογια για την αγαπη η το εργο του χριστου..γιατι απλα δεν ξερω οτι ετσι ειχε γινει...δεν μου εχει κανει κατι κακο ο χριστος (ανθρωπος/"θεος")..απλα δεν πιστευω την αγια γραφη μια και αυτα ειναι αποψεις αλλων(οχι του χριστου,ισως καποιων "πιστων,αποστολων?οι οποιοι ειπαν σε αλλους να τα γραψουν?(μαθητες αποστολωνδλδ?) ισως...")...
ο χριστος μια χαρα ανθρωπος μπορει να ηταν δε λεω οχι..απλα δεν το ξερω
τις αλλες προσωπικοτητες που λες Γκαντι κτλ κτλ..εχουμε πολλα γραπτα τους..και βεβαια ποτε δεν θα τους αρνηθω για τον απλο αυτο λογο..ΞΕΡΩ τι ειπαν!!
δεν εχω καμια εμπαθεια με το χριστο...εχω απλα αγνοια για το ποιος ηταν μια και δεν υπαρχει κειμενο (προτυπο η εστω αντιγραφη κειμενου) απο το χριστο... και αυτος ο λογος ειναι αρκετος οχι για να θελω να τον ψεξω αλλα να μην τον θεωρω αληθηνο σαν θεο-διδασκαλο η οτιδηποτε αλλο...αν τον κρινω σιγουρα θα κανω λαθος(ελειψει των λογων του)
οταν βλεπω μια φραση που και καλα ειχε πει ο χριστος και γυρω απο αυτη βλεπω μια τεραστια επιχειρηματολογία για τη στηριξη αυτης...τοτε κανω τη σκεψη οτι που στο καλο το ακουσανε παλι αυτο και το λενε?απο ποιο γραπτο?
αυτη ειναι η θεση μου...
εχω τα πιστευω μου..εσυ τα δικα σου..αλλοι τα δικα τους....αν ολλοι ειμαστε Ελληνες τοτε οι περισσοτεροι θελουμε και προσπαθουμε για το καλο της Ελλαδας μας...
για σενα δεν τρεχει και τιποτα να παλεψουμε ετσι οπως ειμαστε..δεν τρεχει και τιποτα που ειμαστε χριστιανοι
για μενα ομως αυτο δεν μας βοηθαει και πρεπει να αλλαξει (οπως και πολλα αλλα για τα οποια προσπαθω οχι απαραίτητα εδω μεσα) και οποιος θελει ασπαζεται οποια γνωμη θελει...
λες εσυ ακουω εγω...λεω εγω ακους εσυ..λενε αλλοι ακουνε αλλοι..ετσι παει...
αυτο ειναι το ολλο θεμα...
![ups :ups:](./images/smilies/ups.gif)
![xara :xara:](./images/smilies/xaroules.gif)
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]
[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]
http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
- ArELa
- Founder-Administrator
- Irc ψευδώνυμο: ArELa
- Φύλο: Γυναίκα
- Έδωσε Likes: 1879 φορές
- Έλαβε Likes: 2770 φορές
Aχαχ ετοιμάσου να παίξεις τζόκερ! Αλλά θα θελήσω ποσοστά αν κερδίσεις ε!Τάλως έγραψε:χαχαχαχαχα Αρελα...εχω παρει μια αποφαση!!
την ημερα που θα συμφωνισω μαζι σου για τον ορο θρισκεια και οτι τον συμπαρακολουθει θα παω να παιξω και το τζοκερ και σιγουρα θα κερδισωχαχαχαχαχαχα
![]()
![]()
![xaxas :xaxas:](./images/smilies/xaxas.gif)
Ήδη σου κατέδειξα ένα. Το σταυρό. Πέρασε στο ντούκου, οκ1.εκανα μια συγκριση των 2 γιατι το vs αυτο σημαινει και ηθελα να πω την αποψη μου σε αυτο το θεμα μια και το να κανω καποιο παραλληλισμο αναμεσα τους δεν θα το εκανα ποτε γιατι δεν βλεπω σημεια συναντησης των 2.
Ουσιαστικά ο Χριστός αντικατέστησε κατά έναν τρόπο το Δία στο θρησκευτικό γίγνεθαι του Ελληνα στα μεταχριστιανικά χρόνια. Ο τρόπος προσέγγισης του Ελληνα στο θείο δεν άλλαξε τόσο όσο πιστεύεις... κι αυτό είναι το σημαντικό εδώ, όχι τα επί μέρους.
Μα ΝΙΩΣΕ: Το πρόβλημά μου ΔΕΝ είναι η τυχόν διαφωνία σου.2. σε παρακαλω μην λες : "Αλήθεια ΔΙΑ-βασες το αρχικό μου άρθρο; Αναρωτιέμαι...." παντα διαβαζω..απλα ισως να διαφωνω και να τα βλεπω αλλοιως...![]()
Είναι η περίπτωση που θα δεις κάτι αλλιώς από τη σκέψη που προσπαθώ να σου επικοινωνήσω. Δες τη σκέψη μου σωστά και ως έχει, και διαφώνησε όσο θες! Μου αρκεί να καταλαβαίνεις καλά, πολύ καλά τι λέω. Γιατί μέχρι στιγμής, αισθάνομαι πως οι διαφωνίες μας στέκονται σε κάποιο είδος επκοινωνιακού μπλοκ απ'τη μια, (παρανόηση της σκέψης μου) και μιας προδιαγεγραμμένης άποψης που νομίζεις για τα πιστεύω μου, απ'την άλλη..
Για να σου ρίξω μια ψιλοέκπληξη ίσως, πάντως κάτι που θα σε βγάλει απ'τον τρόπο που νομίζεις ότι προσεγγίζω το ζήτημα, θα σε παραπέμψω στο παλιό μας φόρουμ που φαίνεται καλύτερα το ποστ μου εδώ http://ideografhmata.14.forumer.com/vie ... =5369#5369 (αλλά και στο τωρινό που φαίνεται σ'ένα ποστ και η δική μου κατάθεση εκ μεταφοράς εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 156#p10156 ) όπου φαίνεται σαφώς το πόσο "κολλημένη" στα θρησκευτικά είμαι.
Όπως προείπα η Ελλάδα για μένα είναι ΜΙΑ. Αγαπώ, μελετώ και αποκομίζω τον πλούτο γνώσεων, τα θετικά και άξια, και από την αρχαία διαδρομή της, και από τη νεότερη. Δεν αφορίζω ολάκερα κομμάτια της ιστορικής μας υπόστασης επειδή σε κάποιες μελανές στιγμές έγιναν απαράδεκτα πράγματα. Λάθη έγιναν σε όλες τις εποχές. Αυτά οφείλουμε να τα βλέπουμε νηφάλια και αντικειμενικά για να μαθαίνουμε και να τα αποφεύγουμε στο μέλλον. Δεν πιστεύω ότι νομιμοποιούμαστε ως Έλληνες του 2008 να απορρίπτουμε ΚΑΘΕΤΩΣ καμία εποχή της ιστορίας και της πορείας μας, επειδή έγιναν λάθη σε αυτές.
ολλα ειναι λογια "αγιων αποστολων αγραμματων ψαραδων" που τα εγραψαν αλλοι και οχι αυτοι
τωρα απο που στο καλο βρησκετε και λετε οτι ο χριστος ηταν ετσι η αλλοιως μονο εσεις το ξερετε...αν ομως τελικα δεν εχουμε αληθηνο γραπτο απο το χριστο τοτε καταρεει η χριστιανικη θρησκεια... ""
Για το Χριστό δεν θα σχολιάσω πλέον. Κατάλαβε πως ΔΕΝ έχω κάποια μορφή θρησκοληψίας με τον Χριστό. Πιστεύω ότι ήταν υπαρκτό πρόσωπο, (υπάρχουν και καταγραφές που το στηρίζουν) όπως πιστεύω πως κάποια (λίγα δυστυχώς) κομμάτια των διαδρομών, της φιλοσοφίας και της διδασκαλίας του, κατάφεραν να φτάσουν ως εμάς σήμερα. Αυτή είναι η δική μου άποψη, την οποία φυσικά δεν περιμένω να ασπαστείς. ΤέλοC
Άσε τα "όμως" βρε πουλάκι μου, ΑΥΤΟ μετράει.
Έχουμε έξωθεν εχθρούς να φαν κι οι κότες.
Δεν είναι ανάγκη να'μαστε εχθροί και εκ των έσω- αναμετάξι μας για τις θρησκείες διάβολε! Έλεος δηλαδή!
ο χριστος μια χαρα ανθρωπος μπορει να ηταν δε λεω οχι..απλα δεν το ξερω![]()
Φίλε δεν σε υποχρεώνει κανείς να πιστέψεις τίποτα.
Αρκεί να εκτιμάς έναν συνάνθρωπό σου σήμερα γι'αυτό που είναι, και αν η χριστιανική (ή οποιαδήποτε άλλη) θρησκεία του τον βοηθά και τον ατσαλώνει στο να'ναι σωστός απέναντί σου και στους άλλους συνανθρώπους του, μαγκιά της της θρησκείας. Μη σε χαλάει. Η ουσία είναι η σχέση και η συναναστροφή σου σου με τους ανθρώπους σήμερα, κι όχι με το Θεό τους.
Ναι, ε; Πες μου τι έγραψε ο ίδιος ο Σωκράτης, που επίσης ΞΕΡΕΙΣ (και ξέρω) τι είπε!
Με την ίδια λογική εγώ ταυτόχρονα και παράλληλα μπορώ να πω πως ΞΕΡΩ τι είπε κι ο Χριστός!
αυτη ειναι η θεση μου...
Σεβαστή.
Σ'αυτό θα συμφωνήσω απολύτως.
Για μένα έχει να κάνει με ΟΛΑ. Μίλησες για ΓΝΩΣΗ. Όσο περισσότερη αποκομίζουμε και επεξεργαζόμαστε λοιπόν, τόσο καλύτερα! Αν εσύ θες να αποκλείεις κάποια δεδομένα ή "παραδοθέντα" εκ προοιμίου, δικαίωμά σου. Εγώ δεν βρίσκω το λόγο να αποκλείω τίποτα.
Φίλε, για μένα τρέχει κάτι όταν προσκολλάμε ταμπέλες πάνω μας... Είμαι χριστιανός...ή είμαι εθνικός...ή είμαι μουσουλμάνος...ή είμαι πασοκ, ή είμαι ολυμπιακός... ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠ'ΟΛΑ ΑΥΤΑ. Μπορεί να υποστηρίζω κάποια πράγματα, ή μέρος κάποιων πραγμάτων, αλλά δεν ΕΙΜΑΙ αυτά τα πράγματα. Τις μόνες 3 ταμπέλες (ας τις πούμε ταμπέλες) που φέρω μετά χαράς είναι: Μητέρα, Ελληνίδα, Γυναίκα. Όλα τα άλλα είναι στα πλαίσια τις θεώρησης πραγμάτων, και δεν ΕΙΜΑΙ τίποτα, απλά ΘΕΩΡΩ.
ο καθενας μαχεται για αυτα που θεωρει σωστα...απλα καποιοι θεωρουμε οτι δεν ειναι σωστα..(ετσι οπως τα λεει δλδ)![]()
![]()
![]()
Ο καθένας ασφαλώς μάχεται γι'αυτά που θεωρεί σωστά, αλλά θα συμφωνήσεις φαντάζομαι πως η ισχύς εν τη ενώσει. Άρα όταν μαχόμαστε για μερικά πράγματα που από κοινού και με την ίδια οπτική θεωρούμε σωστά (όπως για τα εθνικά μας δίκια), τότε τα των θρησκειών και τα άλλα επί μέρους θεωρητικολογήματα παραμερίζονται, ΔΕΝ διογκώνονται, μένουν στη θέση που πρέπει να είναι (της θεωρητικής συζήτησης ) και στεκόμαστε ενωμένοι. Αυτή είμαι εγώ, μια ιδιόρρυθμη ενίοτε τύπισσα, πεισματάρα, αγαθιάρα, θεότρελη, αντικονφορμίστρια, και ΕΝΩΤΙΚΗ!
Κατά τα λοιπά, όπως προείπα, σεβαστά και τα θέλω και τα πιστεύω σου!
![respect :respect:](./images/smilies/respect.gif)
.
Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...
τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Τάλως
θα σου δωσω την απαντηση που αρεσε πολυ στην αρελα...(ελπιζω να θυμαμαι σωστα...)georgevenga έγραψε:και ποιά θρησκεία υποστηρίζεις δηλαδή;
για μενα ...
η αρχαια και σωστη θρισκεια εχει χαθει....εχουμε μονο το 1-2% της γραπτης κληρονομιας και παραδοσεων μας...
τη νεα τη κυριαρχη δηλαδη... δεν τη θεωρω δικια μας,...ειναι για μενα κουτση και λειψη...και δεν τη θελω..την απερριψα καιρο τωρα...
οι αλλες δεν μου κανουν για διαφορους λογους .τους εχω ξανα γραψει σε αλλο θεμα....
αρα?
για μενα ο θεος ειναι ζητουμενο στο μυαλο μου και οχι δεδομενο παρμενο απο το δογμα καποιας θρισκειας...
αρα η απαντηση σου ειναι οτι ειμαι μαλλον αθρισκος
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Τάλως την Τρί 09 Σεπ 2008, 09:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..
- Τάλως
αχ αρελα μου θα σε δαγκωσω να το ξερεις...(εχεις κανει τα εμβολια σου?
χαχαχαχαχ)
αφου ξερεις οτι ποτε δεν θα τα βρουμε με το ζορι σε αυτο το θεμα?γιατι με βαζεις να σχολιασω?
" Ήδη σου κατέδειξα ένα. Το σταυρό. Πέρασε στο ντούκου, οκ"
" ο Χριστός αντικατέστησε κατά έναν τρόπο το Δία"
αλλη η σημασια του σταυρου στο Ζευ ενα και αλλη στο αλλο Χριστο
αλλο πχ ο δεξιοστροφος αγκυλωτος σταυρος του χιτλερ και αλλο της αρχαιας μας Ελλαδας...(ασχετα απο τον λογο που τον χρισημοποιησε ..πηρε αλλη..μιαρη χροια)
μην τα κανουμε ολλα σουπα...
και δεν τον αντικατεστησε..σιγα μην ανεχοταν ο λαος κατι τετοιο..τον αντικατεστησαν με το ζορι..δια της βιας με λιντζαρισματα βασανιστηρια και με την απειλη θανατου...
αυτο μου θυμισε το "συνωστιζονταν οι Ελληνες στη Σμυρνη" του βιβλιου της 6ης δημοτικου
"αν η χριστιανική (ή οποιαδήποτε άλλη) θρησκεία του τον βοηθά και τον ατσαλώνει στο να'ναι σωστός απέναντί σου και στους άλλους συνανθρώπους του"
αυτο ειναι κατι απολυτα υποκειμενικο αρα θα μου επιτρεψεις να το αφησω ασχολιαστο
""Ναι, ε; Πες μου τι έγραψε ο ίδιος ο Σωκράτης, που επίσης ΞΕΡΕΙΣ (και ξέρω) τι είπε!
Με την ίδια λογική εγώ ταυτόχρονα και παράλληλα μπορώ να πω πως ΞΕΡΩ τι είπε κι ο Χριστός!""
Εδω τωρα θα ΦΩΝΑΞΩ...ε οχι...αυτο τωρα που εγραψες ελπιζω να το εγινε καταλαθος και οχι εσκεμμενα... και βεβαια ξερουμε μιας και εχουμε πηγες και αντιγραφες των εργων και των λογων του!!!!δεν ηρθε καποιος 200 χρονια μετα να γραψει οτι νομιζε για το Σωκρατη... ΕΛΕΟΣ
και αυτο ξερεις ε?ενω εχουμε μονο το 1-2% απο τα εργα τους...και παλι τους ισωπεδωνουν ολους και ας εχουν οι αλλοι το 100% των γραπτων τους(δεν εννοω του χριστου αλλα των αλλων..απο εκεινον δεν εχουμε τιποτα.τι να κανω?ετσι ειναι δυστυχως..)
"Αν εσύ θες να αποκλείεις κάποια δεδομένα ή "παραδοθέντα" εκ προοιμίου"
μετα αναγνωσης και σκεψης το εκανα οχι εκ προοιμιου...(ισως βεβαια να εκανα και λαθος σκεψεις οπως ολλοι θα μπορουσαν βεβαια..ποιος ξερει?
ο καιρος θα δειξει)
""Φίλε, για μένα τρέχει κάτι όταν προσκολλάμε ταμπέλες πάνω μας.""
σωστα..για αυτο δεν εβαλα ταμπελα απλα σου ειπα οτι για μενα δεν ειναι βοηθημα για το μυαλο ο χριστιανισμος αυτο μονο...απο εκει και περ ας ειναι ο καθενας οτι θελει...εγω για το καλο ολων μιλαω οπως εγω το αντιλαμβανομαι... και παλι οπως ειπα..ισως να κανω λαθος![loco :loco:](./images/smilies/loco.gif)
και βεβαια οπως ειπες..στην αναγκη ΟΛΛΟΙ ενωμενοι
ετσι πρεπει αλωστε
![urock :urock:](./images/smilies/yourock.gif)
αφου ξερεις οτι ποτε δεν θα τα βρουμε με το ζορι σε αυτο το θεμα?γιατι με βαζεις να σχολιασω?
" Ήδη σου κατέδειξα ένα. Το σταυρό. Πέρασε στο ντούκου, οκ"
αλλο πχ ο δεξιοστροφος αγκυλωτος σταυρος του χιτλερ και αλλο της αρχαιας μας Ελλαδας...(ασχετα απο τον λογο που τον χρισημοποιησε ..πηρε αλλη..μιαρη χροια)
και δεν τον αντικατεστησε..σιγα μην ανεχοταν ο λαος κατι τετοιο..τον αντικατεστησαν με το ζορι..δια της βιας με λιντζαρισματα βασανιστηρια και με την απειλη θανατου...
αυτο μου θυμισε το "συνωστιζονταν οι Ελληνες στη Σμυρνη" του βιβλιου της 6ης δημοτικου
"αν η χριστιανική (ή οποιαδήποτε άλλη) θρησκεία του τον βοηθά και τον ατσαλώνει στο να'ναι σωστός απέναντί σου και στους άλλους συνανθρώπους του"
αυτο ειναι κατι απολυτα υποκειμενικο αρα θα μου επιτρεψεις να το αφησω ασχολιαστο
""Ναι, ε; Πες μου τι έγραψε ο ίδιος ο Σωκράτης, που επίσης ΞΕΡΕΙΣ (και ξέρω) τι είπε!
Με την ίδια λογική εγώ ταυτόχρονα και παράλληλα μπορώ να πω πως ΞΕΡΩ τι είπε κι ο Χριστός!""
Εδω τωρα θα ΦΩΝΑΞΩ...ε οχι...αυτο τωρα που εγραψες ελπιζω να το εγινε καταλαθος και οχι εσκεμμενα... και βεβαια ξερουμε μιας και εχουμε πηγες και αντιγραφες των εργων και των λογων του!!!!δεν ηρθε καποιος 200 χρονια μετα να γραψει οτι νομιζε για το Σωκρατη... ΕΛΕΟΣ
και αυτο ξερεις ε?ενω εχουμε μονο το 1-2% απο τα εργα τους...και παλι τους ισωπεδωνουν ολους και ας εχουν οι αλλοι το 100% των γραπτων τους(δεν εννοω του χριστου αλλα των αλλων..απο εκεινον δεν εχουμε τιποτα.τι να κανω?ετσι ειναι δυστυχως..)
"Αν εσύ θες να αποκλείεις κάποια δεδομένα ή "παραδοθέντα" εκ προοιμίου"
μετα αναγνωσης και σκεψης το εκανα οχι εκ προοιμιου...(ισως βεβαια να εκανα και λαθος σκεψεις οπως ολλοι θα μπορουσαν βεβαια..ποιος ξερει?
""Φίλε, για μένα τρέχει κάτι όταν προσκολλάμε ταμπέλες πάνω μας.""
σωστα..για αυτο δεν εβαλα ταμπελα απλα σου ειπα οτι για μενα δεν ειναι βοηθημα για το μυαλο ο χριστιανισμος αυτο μονο...απο εκει και περ ας ειναι ο καθενας οτι θελει...εγω για το καλο ολων μιλαω οπως εγω το αντιλαμβανομαι... και παλι οπως ειπα..ισως να κανω λαθος
και βεβαια οπως ειπες..στην αναγκη ΟΛΛΟΙ ενωμενοι
- ArELa
- Founder-Administrator
Κακό σκυλί ψόφο δεν έχει.Τάλως έγραψε:αχ αρελα μου θα σε δαγκωσω να το ξερεις...(εχεις κανει τα εμβολια σου?χαχαχαχαχ)
Μα δεν προσπαθώ να τα βρούμε- πόσο μάλλον με το ζόρι.αφου ξερεις οτι ποτε δεν θα τα βρουμε με το ζορι σε αυτο το θεμα?γιατι με βαζεις να σχολιασω?
Καταθέτω την άποψή μου απλά. Πού το κακό;
Και αν στο νοητικό αυτό αλισβερίσι προκύψει και η ( ακραία και απίθανη χαχαχ) περίπτωση να τα βρούμε σε κάποια σημεία (ποτέ μη λες ποτέ) πού το κακό;
Καμία σούπα. Δεν είπα τι εκπροσωπούσε το σύμβολο για τον καθένα , είπα ότι υπήρχε και για τους δύο! ΑΥΤΟ είναι το κοινό εδώ." Ήδη σου κατέδειξα ένα. Το σταυρό. Πέρασε στο ντούκου, οκ"
1/Κατ'αρχάς μην υποβιβάζεις τη θανάτωση του Χριστού σε κάτι που είναι "ντροπή", γιατί καταδεικνύεις μια προσέγγιση μάλλον εβραϊκή, παρά ελληλνική.και δεν τον αντικατεστησε..σιγα μην ανεχοταν ο λαος κατι τετοιο..τον αντικατεστησαν με το ζορι..δια της βιας με λιντζαρισματα βασανιστηρια και με την απειλη θανατου...
αυτο μου θυμισε το "συνωστιζονταν οι Ελληνες στη Σμυρνη" του βιβλιου της 6ης δημοτικου![]()
Και ο Σωκράτης θανατώθηκε για τα πιστεύω του. ΑΥΤΟΝ δεν θα τολμούσες να τον υποτιμήσεις. Ούτε κι εγώ. ΤΟΝ ΤΙΜΩ γι'αυτό. Η διαφορά μας είναι ότι Τιμώ ΚΑΙ τον Χριστό γι'αυτό, χωρίς να βάζω δογματικά διαχωριστικά φράγματα μπροστά ή μεμψιμοιρίες λες και είσαι εθνικός που ζούσες και βασανίστηκες ή σκοτώθηκες στο βυζάντιο από κάποιους φανατούκλες γκαγκάδες που έκαναν ΟΝΤΩΣ αίσχη στ'όνομα του Χριστού. Πρόσεξε όμως, στο όνομά του, ΟΧΙ ΚΑΤ'ΕΝΤΟΛΗΝ ΤΟΥ! Επιτέλους, ΝΙΩΣΕ το αυτό.
2/Καμία σχέση με τους συνωστισμούς της Σμύρνης.
Δεν αναφέρθηκα στα ιστορικά τεκταινόμενα και στον τρόπο που έγινε αυτή η αντικατάσταση. (Δεν διαφωνώ μ'αυτό που θέτεις εδώ δηλαδή). Στέκομαι στο γεγονός ότι ΣΗΜΕΡΑ ο Χριστός είναι ο Κύριος και κυρίαρχος μιας πίστης και ευλάβειας, που ΤΟΤΕ αποδιδόταν στο Δία. Υπάρχει και βυζαντινός ναός (στη σημερινή τουρκία), που ήταν ναός του Δία και έχει αγιογραφηθεί ο Χριστός, εκεί που βρισκόταν το άγαλμα του Δία. ΑΥΤΗ την αντικατάσταση εννοώ. Δεν καταπιάστηκα με το ΠΩΣ προέκυψε. Σαφές τι εννοούσα;
Ξαναδές τι είπα. Καθόλου υποκειμενικό. Αν η συμπεριφορά και οι προσεγγίσεις κάποιου σου είναι προσφιλέστατες, τις εγκρίνεις, τον κάνεις κι επιστήθιο φίλο σου ακόμη, και κάποια στιγμή μεταξύ άλλων συζητήσεων σου ομολογήσει και την πίστη του στη Χριστιανική θρησκεία, λέω πως δε θα'πρεπε να σε χαλάσει αυτό. Στο βαθμό που το "σύνολο" του ανθρώπου σου είναι προσφιλές, και μέσα στο "σύνολο" αυτό ενυπάρχει και η θρησκευτική πλευρά που ήταν καθοριστική στο σχηματισμό του, θα πρέπει (κατ'εμέ) να στέκεσαι σεβόμενος τη θρησκεία αυτή που συνέβαλε στο να τον κάνει αυτό που είναι. ΠΟΥ το κουλό και προπάντων ΠΟΥ το υποκειμενικό;αυτο ειναι κατι απολυτα υποκειμενικο αρα θα μου επιτρεψεις να το αφησω ασχολιαστο"αν η χριστιανική (ή οποιαδήποτε άλλη) θρησκεία του τον βοηθά και τον ατσαλώνει στο να'ναι σωστός απέναντί σου και στους άλλους συνανθρώπους του"![]()
Ρε μήπως ΨΑΧΝΕΙΣ σημεία επί μέρους ή λεπτομέρειες, ώστε να μπορείς ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ να διαφωνείς κάπου μαζί μου; λολ δηλαδή
Να φωνάξεις! Γιατί θα φωνάξω κι εγώ! Για ποια 200 χρόνια μου λες και μου ξαναλές φωνακλά ;Εδω τωρα θα ΦΩΝΑΞΩ...ε οχι...αυτο τωρα που εγραψες ελπιζω να το εγινε καταλαθος και οχι εσκεμμενα... και βεβαια ξερουμε μιας και εχουμε πηγες και αντιγραφες των εργων και των λογων του!!!!δεν ηρθε καποιος 200 χρονια μετα να γραψει οτι νομιζε για το Σωκρατη... ΕΛΕΟΣ""Ναι, ε; Πες μου τι έγραψε ο ίδιος ο Σωκράτης, που επίσης ΞΕΡΕΙΣ (και ξέρω) τι είπε!
![shout :shout:](./images/smilies/shout.gif)
Τα ευαγγέλια γράφτηκαν από σύγχρονους και μαθητές του! (Λουκάς, Ματθαίος, Ιωάννης, Μάρκος) ο δεύτερος φοροεισπράκτωρ αν θυμάμαι, ο τρίτος ιδιαίτερα προσφιλής του! Κατέγραψαν τα άτομα τα γεγονότα, τότε που έγιναν στην αραμαϊκή (συγνώμη που δεν γνώριζαν τη γλώσσα μας οι..."αγράμματοι") . Στην ελληνική συνεγράφησαν αργότερα, κι όχι 200 χρόνια μετά, αλλά από το 60 ως το 90 μ.Χ.
Το τι σώζεται και από αυτές τις καταγραφές, άστα να πάνε!
Κι απ'τον ίδιο τον Σωκράτη δεν έχουμε τίποτα. ΑΥΤΟ σου λέω. Και άντε να το αντικρούσεις αυτό! ΔΥΣΤΥΧΩΣ διασώζωνται λίγα απ'τα έργα... Τα οποία δε χρειάζεται ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ να ισοπεδώσουν τίποτα. Έχουν το φως και την αξία τους από μόνα τους. Όσο για τα ευαγγέλια...Είναι όντως πονεμένη ιστορία. Η μόνη διαφορά με τα αρχαία διασωθέντα κείμενα, είναι ότι τουλάχιστον αυτά δεν αλλοιώθηκαν ούτε υπέστησαν προσθαφαιρέσεις από παπαδαριά!και αυτο ξερεις ε?ενω εχουμε μονο το 1-2% απο τα εργα τους...και παλι τους ισωπεδωνουν ολους και ας εχουν οι αλλοι το 100% των γραπτων τους(δεν εννοω του χριστου αλλα των αλλων..απο εκεινον δεν εχουμε τιποτα.τι να κανω?ετσι ειναι δυστυχως..)
Ο καιρός και οι ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ προσλαμβάνουσες!μετα αναγνωσης και σκεψης το εκανα οχι εκ προοιμιου...(ισως βεβαια να εκανα και λαθος σκεψεις οπως ολλοι θα μπορουσαν βεβαια..ποιος ξερει?"Αν εσύ θες να αποκλείεις κάποια δεδομένα ή "παραδοθέντα" εκ προοιμίου"ο καιρος θα δειξει)
Το νοητικό μας αλισβερίσι = η επικοινωνία σου με ανθρώπους διαφορετικών οπτικών γενικότερα = εντάσσεται σ'αυτές. Ή μάλλον πρέπει να το βλέπεις ως νέες προσλαμβάνουσες, τις οποίες βέβαια θα επεξεργαστείς μονάχος σου και θα αποδεχθείς ή θα απορρίψεις ό,τι εσύ επιλέξεις.
Το παρατήρησα πως δεν έχεις προσκολλήσει ταμπέλα πάνω σου. Η μόνη διαφωνία μου εδώ είναι το ότι αποκλείεις το χριστιανισμό ως βοήθημα διεύρυνσης της σκέψης. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν αποκλείω ΤΙΠΟΤΑ- ούτε και το χριστιανισμό. Και όταν λέω χριστιανισμό, να εξηγούμαι: ΔΕΝ εννοώ τον Παυλισμό ή μετέπειτα γραφές που όντως έγιναν 200 και 300 και 500 χρόνια αν θες μετά, από ανθρώπους άλλους. Εννοώ τη φιλοσοφία του Χριστού και μόνον.σωστα..για αυτο δεν εβαλα ταμπελα απλα σου ειπα οτι για μενα δεν ειναι βοηθημα για το μυαλο ο χριστιανισμος αυτο μονο...απο εκει και περ ας ειναι ο καθενας οτι θελει...εγω για το καλο ολων μιλαω οπως εγω το αντιλαμβανομαι... και παλι οπως ειπα..ισως να κανω λαθος""Φίλε, για μένα τρέχει κάτι όταν προσκολλάμε ταμπέλες πάνω μας.""
Γιες!!!και βεβαια οπως ειπες..στην αναγκη ΟΛΟΙ ενωμενοι![]()
![]()
ετσι πρεπει αλωστε
![grflag :grflag:](./images/smilies/ellas.gif)
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Τάλως
"πού το κακό;"
κανενα κακο..ποτε κακο
""Σαφές τι εννοούσα;"" απολυτα αλλα δεν λεει κατι αυτο..σιγα να μην διαλεξω το "ιμιτασιον" χαχαχαχαχα αστειεύομαι
"Καθόλου υποκειμενικό(οτι σε ατσαλωνει η θρησκεία )"....οχι παντα..οχι παντα δεν σε ατσαλωνει παντα...
"Τα ευαγγέλια γράφτηκαν από σύγχρονους και μαθητές του! (Λουκάς, Ματθαίος, Ιωάννης, Μάρκος) ο δεύτερος φοροεισπράκτωρ αν θυμάμαι, ο τρίτος ιδιαίτερα προσφιλής του! Κατέγραψαν τα άτομα τα γεγονότα, τότε που έγιναν στην αραμαϊκή (συγνώμη που δεν γνώριζαν τη γλώσσα μας οι..."αγράμματοι") . Στην ελληνική συνεγράφησαν αργότερα, κι όχι 200 χρόνια μετά, αλλά από το 60 ως το 90 μ.Χ. "
οχι βεβαια....καποια γραφτικαν ακομα και το 150 μχ!!!
απο μαθητες των μαθητων του αλλα ακομα και οι μαθητες του δεν κρατουσαν και μπλοκακι την ωρα που τα ελεγε..οτι θυμοταν εγραφαν(οσοι τα εγραψαν οι ιδιοι) ή οτι ηθελαν ή οτι τους βόλευε για να επικρατισουν(δικια μου η θεση αυτη "βολευε").
""Κι απ'τον ίδιο τον Σωκράτη δεν έχουμε τίποτα. ΑΥΤΟ σου λέω. Και άντε να το αντικρούσεις αυτό!"" εδω εσυ μου λες οτι εχουμε κατι απο το χριστο απο ενα μερος που εκεινη την εποχη ουδεν πνευματικο κειμενο αφησε παρα μονο παραμυθια..εδω δεν ηξεραν τι ηταν η βιβλιοθήκη και μου λες για λογια του χριστου?η θα μου πεις οτι τα γραψανε στην Ελλαδα αρα εμαθαν τι ειναι η βιβλιοθήκη ?
αλλα και ετσι να ειναι αυτα που εστω λεμε οτι ειναι του Σωκρατη εχουν μια συνεχεια και λογικη διαταξη-λογο...ειναι γραμενα απο 1 ανθρωπο και ας μην ηταν αυτος ο Σωκρατης..ας ηταν και ο "Μανωλιος" αλλα ειναι ενος ανθρωπου
αυτα τα διθεν του χριστου(και μην μου πεις ποια?να αρχισουμε παλι αυτα που λεγαμε σε αλλο θεμα)..δινουν ευκολα τροφη για αμφισβήτηση και φαινεται οτι δεν αποτελουν σκεψεις η εκφρασεις ενος μονο ανθρωπου....
""Το παρατήρησα πως δεν έχεις προσκολλήσει ταμπέλα πάνω σου. Η μόνη διαφωνία μου εδώ είναι το ότι αποκλείεις το χριστιανισμό ως βοήθημα διεύρυνσης της σκέψης. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν αποκλείω ΤΙΠΟΤΑ-"" σωσταααααααααααααα
Κατ'αρχάς μην υποβιβάζεις τη θανάτωση του Χριστού σε κάτι που είναι "ντροπή", γιατί καταδεικνύεις μια προσέγγιση μάλλον εβραϊκή, παρά ελληλνική.
δεν ειναι υποβιβασμος η πραγματικότητα ...
παντως δεν θα κανω αυτο που κανετε εσεις..αναποδεικτα εκθειαζετε εναν ανθρωπο(θεο για πολλους)...
βασικα το θεμα του χριστου καλλιτερα(θα προτεινα) να μην το ξανα θεσουμε σαν θεμα διαλογου μεταξυ μας
για τον εξεις λογο:
εσυ αποδεχεσαι καποια λογια απο την "αγια"γραφη σαν λογια του χριστου
εγω οχι! αρα οταν μου λες κατι καλο που ειπε ο χριστος...για τη δικη μου λογικη το ερωτημα για τον καλο λογο του χριστου δεν ευσταθει. δεν εχω δικιο σε αυτο το συλογισμο οτι ετσι συμβαινει???
για αυτο μαλλον δε συνενοουμαστε σε αυτο το θεμα σωστα?
""Και ο Σωκράτης θανατώθηκε για τα πιστεύω του. ΑΥΤΟΝ δεν θα τολμούσες να τον υποτιμήσεις."" οχι και αυτο θα ηταν πραγματικα μεγαλη ντροπη για μενα γιατι θα εχω μειωσει ενα μεγαλο πνευμα!! γιατι δεν το επαιζε θεος(ο Σωκρατης η ο "Μανολιος") και παντωγνωστης..ελατε να σωθειτε και τετοια...ηταν φιλοσοφος και οχι παντωγνωστης και ειναι μεγαλη αυτη η διαφορα...
και καθε φορα που θα βλεπω τετοια συγκριση μονο τα λογια του Λιαντινη θα μπορω να παραθετω....: "δεν βαζεις στο ιδιο βαζο ιακυνθους και βατα"
""Εννοώ τη φιλοσοφία του Χριστού και μόνον."" η διαφορα μας ειναι οτι εσυ πιστευεις οτι σωθηκε η φιλοσοφια του...
εγω πιστευω οτι "αν" διδαξε φιλοσοφια η οτι διποτε αλλο δεν εχει σωθει...και αν εχουν σωθει 4-5 φρασεις του..ε δεν θα κατσω να πιαστω απο εκει και να στηρίξω εκει ολλη την κοσμοθεαση μου... μια και για να βρω αυτες τις 4-5 φρασεις πρεπει να διαβασω ενα βιβλιο που εχει πανω απο 1500 σελιδες και γραφει καμια 10αρια λογικα πραγματα και 1000 ανοησιες![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
κανενα κακο..ποτε κακο
""Σαφές τι εννοούσα;"" απολυτα αλλα δεν λεει κατι αυτο..σιγα να μην διαλεξω το "ιμιτασιον" χαχαχαχαχα αστειεύομαι
"Καθόλου υποκειμενικό(οτι σε ατσαλωνει η θρησκεία )"....οχι παντα..οχι παντα δεν σε ατσαλωνει παντα...
"Τα ευαγγέλια γράφτηκαν από σύγχρονους και μαθητές του! (Λουκάς, Ματθαίος, Ιωάννης, Μάρκος) ο δεύτερος φοροεισπράκτωρ αν θυμάμαι, ο τρίτος ιδιαίτερα προσφιλής του! Κατέγραψαν τα άτομα τα γεγονότα, τότε που έγιναν στην αραμαϊκή (συγνώμη που δεν γνώριζαν τη γλώσσα μας οι..."αγράμματοι") . Στην ελληνική συνεγράφησαν αργότερα, κι όχι 200 χρόνια μετά, αλλά από το 60 ως το 90 μ.Χ. "
οχι βεβαια....καποια γραφτικαν ακομα και το 150 μχ!!!
απο μαθητες των μαθητων του αλλα ακομα και οι μαθητες του δεν κρατουσαν και μπλοκακι την ωρα που τα ελεγε..οτι θυμοταν εγραφαν(οσοι τα εγραψαν οι ιδιοι) ή οτι ηθελαν ή οτι τους βόλευε για να επικρατισουν(δικια μου η θεση αυτη "βολευε").
""Κι απ'τον ίδιο τον Σωκράτη δεν έχουμε τίποτα. ΑΥΤΟ σου λέω. Και άντε να το αντικρούσεις αυτό!"" εδω εσυ μου λες οτι εχουμε κατι απο το χριστο απο ενα μερος που εκεινη την εποχη ουδεν πνευματικο κειμενο αφησε παρα μονο παραμυθια..εδω δεν ηξεραν τι ηταν η βιβλιοθήκη και μου λες για λογια του χριστου?η θα μου πεις οτι τα γραψανε στην Ελλαδα αρα εμαθαν τι ειναι η βιβλιοθήκη ?
αλλα και ετσι να ειναι αυτα που εστω λεμε οτι ειναι του Σωκρατη εχουν μια συνεχεια και λογικη διαταξη-λογο...ειναι γραμενα απο 1 ανθρωπο και ας μην ηταν αυτος ο Σωκρατης..ας ηταν και ο "Μανωλιος" αλλα ειναι ενος ανθρωπου
αυτα τα διθεν του χριστου(και μην μου πεις ποια?να αρχισουμε παλι αυτα που λεγαμε σε αλλο θεμα)..δινουν ευκολα τροφη για αμφισβήτηση και φαινεται οτι δεν αποτελουν σκεψεις η εκφρασεις ενος μονο ανθρωπου....
""Το παρατήρησα πως δεν έχεις προσκολλήσει ταμπέλα πάνω σου. Η μόνη διαφωνία μου εδώ είναι το ότι αποκλείεις το χριστιανισμό ως βοήθημα διεύρυνσης της σκέψης. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν αποκλείω ΤΙΠΟΤΑ-"" σωσταααααααααααααα
Κατ'αρχάς μην υποβιβάζεις τη θανάτωση του Χριστού σε κάτι που είναι "ντροπή", γιατί καταδεικνύεις μια προσέγγιση μάλλον εβραϊκή, παρά ελληλνική.
δεν ειναι υποβιβασμος η πραγματικότητα ...
παντως δεν θα κανω αυτο που κανετε εσεις..αναποδεικτα εκθειαζετε εναν ανθρωπο(θεο για πολλους)...
βασικα το θεμα του χριστου καλλιτερα(θα προτεινα) να μην το ξανα θεσουμε σαν θεμα διαλογου μεταξυ μας
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
εσυ αποδεχεσαι καποια λογια απο την "αγια"γραφη σαν λογια του χριστου
εγω οχι! αρα οταν μου λες κατι καλο που ειπε ο χριστος...για τη δικη μου λογικη το ερωτημα για τον καλο λογο του χριστου δεν ευσταθει. δεν εχω δικιο σε αυτο το συλογισμο οτι ετσι συμβαινει???
![conf :conf:](./images/smilies/conf.gif)
""Και ο Σωκράτης θανατώθηκε για τα πιστεύω του. ΑΥΤΟΝ δεν θα τολμούσες να τον υποτιμήσεις."" οχι και αυτο θα ηταν πραγματικα μεγαλη ντροπη για μενα γιατι θα εχω μειωσει ενα μεγαλο πνευμα!! γιατι δεν το επαιζε θεος(ο Σωκρατης η ο "Μανολιος") και παντωγνωστης..ελατε να σωθειτε και τετοια...ηταν φιλοσοφος και οχι παντωγνωστης και ειναι μεγαλη αυτη η διαφορα...
και καθε φορα που θα βλεπω τετοια συγκριση μονο τα λογια του Λιαντινη θα μπορω να παραθετω....: "δεν βαζεις στο ιδιο βαζο ιακυνθους και βατα"
""Εννοώ τη φιλοσοφία του Χριστού και μόνον."" η διαφορα μας ειναι οτι εσυ πιστευεις οτι σωθηκε η φιλοσοφια του...
εγω πιστευω οτι "αν" διδαξε φιλοσοφια η οτι διποτε αλλο δεν εχει σωθει...και αν εχουν σωθει 4-5 φρασεις του..ε δεν θα κατσω να πιαστω απο εκει και να στηρίξω εκει ολλη την κοσμοθεαση μου... μια και για να βρω αυτες τις 4-5 φρασεις πρεπει να διαβασω ενα βιβλιο που εχει πανω απο 1500 σελιδες και γραφει καμια 10αρια λογικα πραγματα και 1000 ανοησιες
- ArELa
- Founder-Administrator
Έχεις κάποια ζοχάδα ή "τα'χεις χαλάσει" με το κουμπί [quote]?
Μπερδεύομαι γμτ.
Τεσπα θα προσπαθήσω αργότερα να απαντήσω...
Πάντως όσο συνεχίζεις να "ανταπαντάς", τόσο επιβεβαιώνω πως διαρκώς ψάχνεις λέξεις ή φράσεις μου, για να βρεις σημεία διαφωνίας ΝΤΕ και καλά. Το σύνολο του σκεπτικού μου και της πρόθεσής μου δε γουστάρεις να το δεις. Στέκεσαι μονίμως στα επί μέρους. Καλό αυτο για τη διαλεκτική, αλλά ως ένα βαθμό. Από τη στιγμή που βλέπω αυτό να γίνεται αυτοσκοπός, μου "σκοτώνει" αργά αλλά σταθερά την έμπνευση να συνεχίσω...
Μπερδεύομαι γμτ.
Πάντως όσο συνεχίζεις να "ανταπαντάς", τόσο επιβεβαιώνω πως διαρκώς ψάχνεις λέξεις ή φράσεις μου, για να βρεις σημεία διαφωνίας ΝΤΕ και καλά. Το σύνολο του σκεπτικού μου και της πρόθεσής μου δε γουστάρεις να το δεις. Στέκεσαι μονίμως στα επί μέρους. Καλό αυτο για τη διαλεκτική, αλλά ως ένα βαθμό. Από τη στιγμή που βλέπω αυτό να γίνεται αυτοσκοπός, μου "σκοτώνει" αργά αλλά σταθερά την έμπνευση να συνεχίσω...
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Τάλως
χααχαχαχα οχι απλα σε μεγαλα κειμενα δεν εχω μαθει καλα να το χρισημοποιω τοΑρΕλα έγραψε:Έχεις κάποια ζοχάδα ή "τα'χεις χαλάσει" με το κουμπί?
Μπερδεύομαι γμτ.
μου βγαινει το κειμενο αλλα αντι αλλων...![]()
οχι βρε...δεν ψαχνω σημεια διαφωνιας(σε καταλαβαινω..απλα δεν πιστευω οτι ειναι σωστο αυτο που λες ισως) αλλα οταν που πεις κατι...και εγω σε ενα μερος του διαφωνω...δεν θελεις να το ξερεις??αν θελεις το "πανω κατω συμφωνω" οκ δεν εχω προβλημα![]()
τεσπα...βασικα αστο εντελως το θεμα γιατι η κουβεντα δε γινεται να εχει βαση σε κατι που εσυ θεωρεις αληθινο και εγω οχι...γιατι δεν υπαρχει καμια κοινη βαση για να αρχισει μια επιχειρηματολογία και να διαφωνισουμε η να συμφωνισουμε σε αυτο ...για αυτο και τα ερωτηματα του ενος προς τον αλλο δεν "στεκουν" κατ αυτον![]()
πχ..για να γινει μια κουβεντα πανω στη μαχη του βατερλω πρεπει και οι 2 να αποδεχτουμε οτι εγινε...αν ο ενας λεει οτι δεν εγινε τοτε δεν μπορει να συζητηθεί η μαχη αυτη
σε αλλα θεματα βλεπεις οτι σε καταλαβαινω και με καταλαβαινεις μια χαρα...
- an3mos
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
φυσικά και δεν σε θεωρώ άθεο.Τάλως έγραψε:θα σου δωσω την απαντηση που αρεσε πολυ στην αρελα...(ελπιζω να θυμαμαι σωστα...)georgevenga έγραψε:και ποιά θρησκεία υποστηρίζεις δηλαδή;
για μενα ...
η αρχαια και σωστη θρισκεια εχει χαθει....εχουμε μονο το 1-2% της γραπτης κληρονομιας και παραδοσεων μας...
τη νεα τη κυριαρχη δηλαδη... δεν τη θεωρω δικια μας,...ειναι για μενα κουτση και λειψη...και δεν τη θελω..την απερριψα καιρο τωρα...
οι αλλες δεν μου κανουν για διαφορους λογους .τους εχω ξανα γραψει σε αλλο θεμα....
αρα?
για μενα ο θεος ειναι ζητουμενο στο μυαλο μου και οχι δεδομενο παρμενο απο το δογμα καποιας θρισκειας...
ούτε και εγώ ασπάζομαι οτιδήποτε λέει ο χριστιανισμός.αναγνωρίζω τα λάθη του.
απλά ψάχνω να βρω την αλήθεια μέσα από έρευνα και διάφορα μονοπάτια.
ποιά είναι η γνώμη σου για την wicca?
γιατί δεν άρπαζεσαι αυτην αφού σου αρέσει ο αρχαία θρησκεία αν δεν κάνω λάθος;
διακρίνεις κάποια λάθη;
- ArELa
- Founder-Administrator
Πήγαινε στις οδηγίες μου εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic.php?f=2&t=81 ίσως σε βοηθήσουν.Τάλως έγραψε: χααχαχαχα οχι απλα σε μεγαλα κειμενα δεν εχω μαθει καλα να το χρισημοποιω το quote μου βγαινει το κειμενο αλλα αντι αλλων...![]()
Είπα, ΚΑΛΟ προς χάριν διαλόγου, αλλά όταν γίνεται αυτοσκοπός κλπ κλπ...οχι βρε...δεν ψαχνω σημεια διαφωνιας αλλα οταν που πεις κατι...και εγω σε ενα μερος του διαφωνω...δεν θελεις να το ξερεις??
Θα'θελα απλά να καταλαβαίνω ότι αντιλαμβάνεσαι και συμφωνείς ή διαφωνείς με την ΟΥΣΙΑ του σκεπτικού μου.
[/quote]αν θελεις το "πανω κατω συμφωνω" οκ δεν εχω προβληματεσπα...βασικα αστο εντελως το θεμα γιατι η κουβεντα δε γινεται να εχει βαση σε κατι που εσυ θεωρεις αληθινο και εγω οχι...
Γιατί όχι; Μπορώ να στηρίξω ΓΙΑΤΙ το θεωρώ αληθινό.
Όσο για τους θεούς... Αν πας στο τόπικ μου με τα μηνύματα των Πλειαδιων, ίσως να καταλαβεις γιατί θεωρώ αυτές τις μικροθρησκευτικές έριδες από ανόητες έως ανούσιες. ΕΚΕΙ έγκειται η βασική μου οπτική σε ό,τι αφορά τους θεούς - ή το Θεό όπως εμείς τον/τους "γνωρίζουμε" και αντιμετωπίζουμε.
Μ'ΑΥΤΗ τη λογική έχω αμφισβητήσει το "θεάνθρωπον" του Ιησού. (σε τόπικς που δεν έχεις δει ακόμα...) Με τη θεία του φύση δεν καταπιάνομαι τόσο, όσο με την ανθρώπινη διαδρομή του που τη βρίσκω, υπερβατική, άξια και καλό παράδειγμα σε πλείστα όσα σημεία.
Αλήθεια, είδες το λινκ που σου'στειλα; (δεν το σχολίασες, γι'αυτό ρωτάω)
Είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ πως αν πας, Σ'ΑΥΤΗ τη σκεπτική μου διαδρομή τουλάχιστον, όχι μόνο θα συμφωνήσεις, αλλά πιθανότατα θα ξαφνιαστείς ευχάριστα γιατί μάλλον (απ'τον τρόπο που με βλέπεις ως τώρα) δε θα την περίμενες από μένα. :loco
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Τάλως
ναι..ωραια ερωτηση αυτη...georgevenga έγραψε:φυσικά και δεν σε θεωρώ άθεο.Τάλως έγραψε:θα σου δωσω την απαντηση που αρεσε πολυ στην αρελα...(ελπιζω να θυμαμαι σωστα...)georgevenga έγραψε:και ποιά θρησκεία υποστηρίζεις δηλαδή;
για μενα ...
αρα?
ούτε και εγώ ασπάζομαι οτιδήποτε λέει ο χριστιανισμός.αναγνωρίζω τα λάθη του.
απλά ψάχνω να βρω την αλήθεια μέσα από έρευνα και διάφορα μονοπάτια.
ποιά είναι η γνώμη σου για την wicca?
γιατί δεν άρπαζεσαι αυτην αφού σου αρέσει ο αρχαία θρησκεία αν δεν κάνω λάθος;
διακρίνεις κάποια λάθη;
δεν ειναι πολυς καιρος που εχω ακουσει για τη wicca... και δυστυχως δεν ειχα καιρο να το ψαξω τοσο ωστε να σου δωσω μια απαντηση σωστη...
δεν μπορω να πω οτι ξερω καλα η εχω διαβασει το ολο "σκεπτικο"-κοσμοθεαση της wicca
αρα θα επιφυλαχτω να απαντησω στο μελλον μια και δεν μου αρεσει να λεω λογια για ενα θεμα που δεν εχω ψαξει καλα
- Τάλως
τα μηνύματα των Πλειαδιων αυτο δεν το εχω δει ακομα...θα το δω..ΑρΕλα έγραψε:Τάλως έγραψε: Γιατί όχι; Μπορώ να στηρίξω ΓΙΑΤΙ το θεωρώ αληθινό.
Όσο για τους θεούς... Αν πας στο τόπικ μου με τα μηνύματα των Πλειαδιων, ίσως να καταλαβεις γιατί θεωρώ αυτές τις μικροθρησκευτικές έριδες από ανόητες έως ανούσιες. ΕΚΕΙ έγκειται η βασική μου οπτική σε ό,τι αφορά τους θεούς - ή το Θεό όπως εμείς τον/τους "γνωρίζουμε" και αντιμετωπίζουμε.
Μ'ΑΥΤΗ τη λογική έχω αμφισβητήσει το "θεάνθρωπον" του Ιησού. (σε τόπικς που δεν έχεις δει ακόμα...) Με τη θεία του φύση δεν καταπιάνομαι τόσο, όσο με την ανθρώπινη διαδρομή του που τη βρίσκω, υπερβατική, άξια και καλό παράδειγμα σε πλείστα όσα σημεία.
Αλήθεια, είδες το λινκ που σου'στειλα; (δεν το σχολίασες, γι'αυτό ρωτάω)
Είμαι ΣΙΓΟΥΡΗ πως αν πας, Σ'ΑΥΤΗ τη σκεπτική μου διαδρομή τουλάχιστον, όχι μόνο θα συμφωνήσεις, αλλά πιθανότατα θα ξαφνιαστείς ευχάριστα γιατί μάλλον (απ'τον τρόπο που με βλέπεις ως τώρα) δε θα την περίμενες από μένα. :loco
(σε τόπικς που δεν έχεις δει ακόμα...) ε δεν μπορω βρε αρελα μου να εχω διαβαζει 10000 θεματα και απαντησεις που εχεις στειλει αμα το κανω ετσι δε βλεπω να ανοιγουμε διαλογο παρα μονο σε 100χρονια που θα τα εχω διαβασει χαχαχα
![Cool :cool:](./images/smilies/icon_cool.gif)
αλλα γενικα σε αυτο το θεμα...και μεχρι να διαβασω ποιο πολλα αφου το θεωρεις απαραιτητο πιστευω οτι αυτο ειναι αρκετο:
""για να γινει μια κουβεντα πανω στη μαχη του βατερλω πρεπει και οι 2 να αποδεχτουμε οτι εγινε...αν ο ενας λεει οτι δεν εγινε τοτε δεν μπορει να συζητηθεί η μαχη αυτη"" ετσι ωστε πχ να συμφωνησουμε η να διαφωνισουμε για το αν ειχε καλη στρατηγική η οχι
- an3mos
- Καμμένος Ιδεογραφίτης
επειδή ίσως δεν το ξέρετε θεωρώ καλό να σας πω πως επειδή έχουν μετρήσει λάθος την χρονολογία με βάση την γέννηση του χριστού ο χριστός με την σημερινή χρονολογία γεννήθηκε γύρω στο 12μ.χ
αστείο δεν ακούγεται;
αστείο δεν ακούγεται;
- Τάλως
κατι ειχα ακουσει...αλλα νομιζα οτι ηταν το 6 πχgeorgevenga έγραψε:επειδή ίσως δεν το ξέρετε θεωρώ καλό να σας πω πως επειδή έχουν μετρήσει λάθος την χρονολογία με βάση την γέννηση του χριστού ο χριστός με την σημερινή χρονολογία γεννήθηκε γύρω στο 12μ.χ
αστείο δεν ακούγεται;
![punch :punch:](./images/smilies/punch.gif)
- ArELa
- Founder-Administrator
Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διαβάσεις όλα τα τόπικς εδώ μέσα.(σε τόπικς που δεν έχεις δει ακόμα...) ε δεν μπορω βρε αρελα μου να εχω διαβαζει 10000 θεματα και απαντησεις που εχεις στειλει αμα το κανω ετσι δε βλεπω να ανοιγουμε διαλογο παρα μονο σε 100χρονια που θα τα εχω διαβασει χαχαχα![]()
![]()
Κάποια λινκς που σου δίνω, δίνουν και το νοητικό μου στίγμα.
Όποτε βρεις τον καιρό και τη διάθεση, ρίξε ένα βλέφαρο
Όσο για το παραπάνω λινκ που σου'δωσα και ΑΚΟΜΑ δε μου'πες αν το είδες, θα υποθέσω πως δεν το είδες και θα σου πω πως είχα γράψει εγώ τα δικά μου αναθέματα, για τα ΚΟΠΑΝΙΑ που έβγαλαν τα 7 αναθέματα (Κυριακή της Ορθοδοξίας).
Χεχ τώρα κάτι μου λέει πως ίσως...λέω ίσως να πας να ρίξεις ένα βλέφαρο τελικά.
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Τάλως
βρε??δεν σου ειπα οτι θα παω?? θα παω ....νο φιαρΑρΕλα έγραψε:Είναι ανθρωπίνως αδύνατο να διαβάσεις όλα τα τόπικς εδώ μέσα.(σε τόπικς που δεν έχεις δει ακόμα...) ε δεν μπορω βρε αρελα μου να εχω διαβαζει 10000 θεματα και απαντησεις που εχεις στειλει αμα το κανω ετσι δε βλεπω να ανοιγουμε διαλογο παρα μονο σε 100χρονια που θα τα εχω διαβασει χαχαχα![]()
![]()
Κάποια λινκς που σου δίνω, δίνουν και το νοητικό μου στίγμα.
Όποτε βρεις τον καιρό και τη διάθεση, ρίξε ένα βλέφαρο
Όσο για το παραπάνω λινκ που σου'δωσα και ΑΚΟΜΑ δε μου'πες αν το είδες, θα υποθέσω πως δεν το είδες και θα σου πω πως είχα γράψει εγώ τα δικά μου αναθέματα, για τα ΚΟΠΑΝΙΑ που έβγαλαν τα 7 αναθέματα (Κυριακή της Ορθοδοξίας).
Χεχ τώρα κάτι μου λέει πως ίσως...λέω ίσως να πας να ρίξεις ένα βλέφαρο τελικά.
αλλα δεν μου λες?τι ειναι αυτο??
""αναθέματα, για τα ΚΟΠΑΝΙΑ που έβγαλαν τα 7 αναθέματα (Κυριακή της Ορθοδοξίας). """
??????
κοπανια = κοπ@νοι?η κατι τετοιο??
![conf :conf:](./images/smilies/conf.gif)
![Cool :cool:](./images/smilies/icon_cool.gif)
- ArELa
- Founder-Administrator
Ναι βρε, κόπανοι. Για να μην πω τίποτα χειρότερο δηλαδής! ![swear :swear:](./images/smilies/swear.gif)
![swear :swear:](./images/smilies/swear.gif)
.
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
- Τάλως
χαχαχχα οκ καπετανιεΑρΕλα έγραψε:Ναι βρε, κόπανοι. Για να μην πω τίποτα χειρότερο δηλαδής!