ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ

Άβαταρ μέλους
Τάλως
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 2 φορές

Re: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΕΩΔΕΣ

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 02 Σεπ 2008, 15:55

ΑρΕλα έγραψε:Φώτη:
Όμως δεν αμφισβητώ ακριβώς το αν και κατά πόσο είναι Ελληνες μ'αυτό το ερωτηματικό. Δεν έχω Ελληνόμετρο και δεν δικαιούμαι να το κρίνω αυτό. Απλά αναρωτιέμαι τι σόι Έλληνες είναι αυτοί που επισταμένως και σχεδόν λαύροι ενίοτε, επιδιώκουν να μειώνουν τα του γένους τους, και μάλιστα να μειώνουν αυτά που οι ξένοι εξυμνούν.
:thumb:

και πολλες φορες με ελειπη στοιχεια...η μαλλον..τα στοιχεια της μιας μονο πλευρας :?
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

[img]http://www.afroditishobby.gr/datafiles/498.jpg[/img]

[img]http://s12.postimg.org/pm4kknyzd/copy.j ... 1364828493[/img]

http://www.youtube.com/watch?v=8F_Z060Wlck
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 02 Σεπ 2008, 16:15

ΑρΕλα έγραψε:
στη φραση σου " (Ο Χριστός επιμένω να υποστηρίζω πως έφερε Ελληνική φιλοσοφία) " εγω θα διαφωνισω γιατι με την ιδια λογικη και ο βουδας το ιδιο εκανε και αλλοι επισεις..
Αφού το έκαναν, πού ακριβώς διαφωνείς; Τι σε χαλάει εφ'όσον ΕΦΕΡΑΝ ελληνική φιλοσοφία; (δε μ'ενδιαφέρει ο βούδας στο παρόν τόπικ, αλλά ο Χριστός σημείωσε, γιατί σ'Αυτόν αναφέρθηκα- αλήθεια διάβασες το άρθρο μου Χριστός vs Δια στο οποίο σε παρέπεμψα; )
μονο στο οτι δεν εχω κατι παραπανω να κερδισω απο αυτον....
ΑρΕλα έγραψε:
Στην περίπτωση του Χριστού ίσως δεν ισχύει μόνο αυτό. Το έργο και τη διδασκαλία του το ξεκίνησε γύρω στα 30. Τι έκανε πριν; Άραζε, δούλευε στο μαραγκούδικο του Ιωσήφ, ή μήπως ταξίδεψε στις πηγές φιλοσοφίας και πολιτισμού όπου και διεύρυνε τις αντιλήψεις, και τις σκεπτικές του διαδρομές; Κάποιοι υποστηρίζουν πως πέρασε κάμποσα χρόνια στις Ινδίες και πολύ περισσότερα στην Ελλάδα. Προσωπικά το πιστεύω εκ των αποτελεσμάτων και εκ της στάσης ζωής του.
ειχε παει στην ερημο λεει ερκετα χρονια χωρις τροφη και νερο για να σκεφτει?να βρει τον "πατερα του?"(δεν καλοθυμαμαι)
μονο φιλοσοφια στην Ελλαδα δεν εψαχνε

ΑρΕλα έγραψε: Ο Χριστός είχε μια προσφορά ουσιαστική. Μέσα απ'αυτά που απεκόμισε, εστίασε και διέδωσε εντονότερα και πιο συγκεκριμένα το μήνυμα της αγάπης παγκοσμίως.
κοιτα...οπως ειπα...μονο την αγαπη δεν διδαξε....κατα τη γνωμη μου..εχω διαβασει και την αγια γραφη και συμπερανα οτι εχασα το χρονο μου

ο χριστος ειπε.."οποιος δεν ειναι μετ εμου ειναι κατ εμου"...και το αλλο των πιιστων..."οποιος δεν πιστευει στο Χριστό ειναι αντιχριστος"(η απολυτη πιστοποιηση της πολεμικης εντολης του Χριστου!!!)
οχι!δεν ειμαστε αντιχριστοι η "αντιβουδιστες" η "αντιμωμεθανοι" το οτι δεν πιστευουμε σε παραμυθια δεν σημαινει οτι σας πολεμαμε με σκοπο να σας καταστεψουμε(αυτα ειναι πρακτικες εβραιογενων θρησκειων(της "αγαπης")) απλα αδιαφορουμε για αυτες τις "παραμυθενιες θρησκειες" οπως παντα.[/quote]
ΑρΕλα έγραψε: Πρόσεξε και προσπάθησε να ξεχωρίζεις τι είπε πράγματι ο Χριστός και τι "του έβαλαν στο στόμα" άλλοι. Είναι αμέτρητες οι επεμβάσεις/παραποιήσεις/προσθαφαιρέσεις που έγιναν στις γραφές...
""τι "του έβαλαν στο στόμα" άλλοι. ""
ναι ναι και καλο και κακο!!!""Τι έκανε πριν; Άραζε, δούλευε στο μαραγκούδικο του Ιωσήφ, ή μήπως ταξίδεψε στις πηγές φιλοσοφίας και πολιτισμού όπου και διεύρυνε τις αντιλήψεις, και τις σκεπτικές του διαδρομές; Κάποιοι υποστηρίζουν πως πέρασε κάμποσα χρόνια στις Ινδίες και πολύ περισσότερα στην Ελλάδα."" αλλα ενα ψεμα για μενα

τεσπα...για να μην σας κουραζω ...
εχω απορριψει αυτα τα παραμυθια και τη δηθεν αυτη θρησκεια της αγαπης..εγω την αγαπη τη βρηκα σε πολλα αλλα μερη εκτος απο εκει....

τωρα ας γυρισουμε πισω στο θεμα..Ελληνικο ιδεωδες"που ειπες και εσυ αρελα"....(εκει να δειτε αγαπη με ολλη τη σιμασια της λεξης!)
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 02 Σεπ 2008, 17:47

οκ τωρα μου θυμησες αυτους που λενε οτι η ποιηση στην Ελλαδα αρχιζει το 1100 πχ(τρωικος πολεμος κατα καποιες αποψεις)...απο τον Ομηρο λενε...
λες και οταν ενας λαος ξεκινησει την ποιηση του γραφει ιλιαδες και οδυσιες(καποιοι λαοι ακομα και σημερα δεν μπορουν να γραψουν τετοια εργα γιατι απλα ηταν προοδος χιλιετειων)..ετσι και εσυ τωρα μου λες οτι ενα πρωινο ξυπνησαν οι κρητες και εχτισαν 5οροφα ανακτορα το 2000 λολ!!!
απλα μονο αυτα εχουν βρει....οπως και του Ομηρου..τυχαια ειναι απο τα παλαιωτερα...
λες και τους ουρανοξυστες ξυπνησαμε ενα πρωινο και τους φτιαξαμε
..μηπως περασαν πολλες χιλαδες χρονια απο τοτε?
Γενικολογεις. οι επιστημονες μιλανε για την ανακτορικη περιοδο οχι εγω.
οχι εγω...οι επιστημονες το κοσμου το λενε...αλλα δεν ειναι μονο η γραμμικη....υπαρχουν επιγραφες με Α Β Γ κτλ κτλ...
εγω γιατι ξερω οτι μεχρι στιγμης η φοινικικη θεωρια ειναι η ποιο αποδεκτη και οσοι δεν την αποδεχονται ειναι συνηθως Ελληνικης καταγωγης; Μηπως αυτη η καταγωγη λειτουργει ως κινιτρο.

το ειδα..αλλα αυτο ειναι απλα λογικες μαθηματικες λυσεις και ακολουθειες...
ειδα ομως και τα αλυτα προβληματα που εθεσε ο Ζηνων και οι αλλοι...
Αποδεχεσαι δηλαδη οτι στη βεδικη εποχη καποιοι μαθηματουσαν; :p
Oτι δεν αντεγραψαν ολοι τους Ελληνες σε ολους τους τομεις; αν ναι τοτε κανουμε προοδο.

Να προσθέσω εδώ ότι ο Πασσάς χρονολογεί Τα Ορφικά τουλάχιστον στα 11.000 χρόνια πριν.
Οπότε για ποιον προγενέστερο πολιτισμό (φιλοσοφία κλπ) μιλάμε;
Απο που συμπερανεται οτι ο ορφεας εζησε πριν τον τρωϊκο πολεμο και πως ξερουμε οτι αυτους τους υμνους τους εγραψε ο ιδιος ο ορφεας κι οχι καποιοι μεταγενεστεροι οπαδοι; (βλεπε το ποσα εγγραψε ο χριστος απο την καινη διαθηκη).
Πως γνωριζουμε οτι δεν παιχτικε κατι τετοιο; Επισης πως δεν ξερουμε οτι στην λεγομενη αργοναυτικη εξτρατεια (Αν εγινε) δεν προσεθεσε τον ορφεα η λαϊκη μουσα ως σελεμπριτυ μιας μεταγενεστερης εποχης;
Μηπως περδευουμε λιγο την μυθολογια με την ιστορια;
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 02 Σεπ 2008, 20:33

Απόμακρος έγραψε:"Η ιστορία της Ελλάδας είναι χαμένη στα βάθη του χρόνου. Γνωρίζουμε σήμερα βάση αρχαιολογικών ευρημάτων ότι μεγάλες περιοχές της Ελλάδας κατοικούνταν ήδη από την παλαιολιθική εποχή - χρονικό διάστημα το οποίο εκτείνεται από 2 εκατομμύρια μέχρι 12 χιλιάδες χρόνια περίπου από σήμερα. Απολιθωμένα κρανία, όπως αυτό που βρέθηκε στα Πετράλωνα Χαλκιδικής, αλλά και μυριάδες άλλα ευρήματα, οικιστικά λείψανα, κοσμήματα και τέχνεργα από διάφορα υλικά που έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη, μαρτυρούν μια πολιτισμική πρόοδο από την Λίθινη Εποχή (Παλαιολιθική, Μεσολιθική, Νεολιθική) ως την Εποχή του Χαλκού, που στην περιοχή της Ελλάδας άρχισε περίπου το 3.000 π. Χ. "

(απόσπασμα του κειμένου από την διεύθυνση:

http://www.mfa.gr/greek/greece/through_ ... toric.html

του Υπουργείου Εξωτερικών)
Σωστααααααααααα :clap: :thumb: :ups:

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 02 Σεπ 2008, 20:33

ΑρΕλα έγραψε:Σωστός ο Απόμακρος! :thumb:

Να προσθέσω εδώ ότι ο Πασσάς χρονολογεί Τα Ορφικά τουλάχιστον στα 11.000 χρόνια πριν.
Οπότε για ποιον προγενέστερο πολιτισμό (φιλοσοφία κλπ) μιλάμε;

ετσι ετσι :clap: :thumb:

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 02 Σεπ 2008, 20:43

Γιώργο...

Δεν προσπαθώ ούτε θα προσπαθήσω να σε πείσω για τίποτα.
Άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να'μαστε κάθετα και ισοπεδωτικά απορριπτικοί σε τίποτα, πλην αυτού που διαπιστώσαμε χωρίς αμφιβολία ως απολύτως κακεντρεχές και φαύλο.

Θα σταθώ μόνο σε μια σκέψη σου και από 'κει και πέρα, ο καθένας έχει την άποψή του και σεβαστή αυτή, είτε συμφωνώ μ'αυτήν είτε όχι.

Είπες:
ο χριστος ειπε.."οποιος δεν ειναι μετ εμου ειναι κατ εμου"...
Ε λογικό είναι φίλε μου. Όποιος δεν είναι μαζί σου, δυνητικά μπορεί να είναι και εναντίον σου τη σήμερον ημέρα. Οσο για το Χριστό...Την τότε εποχή που είχε πολλούς να τον εχθρεύονται, σίγουρα όποιος δεν τον στήριζε ήταν εξ ορισμού εναντίον του. Πού το κουλό, το κακό και το φαύλο σ'αυτό;

Θεωρώ πως η ανθρώπινη φύση του είχε το δικό της μεγαλείο. Για την θεϊκή πλευρά του δεν μπορώ να εκφέρω άποψη, δεν τη γνωρίζω. Και το ανθρώπινο που έκανε να σηκώσει το μαστίγιο στα λαμόγια, προσωπικώς μου γουστάρει τα μάλλα. Μακάρι να'χαν το τσαγανό και σήμερα να σηκώσουν μαστίγιο κάποιοι στα λαμόγια...

και το αλλο των πιιστων..."οποιος δεν πιστευει στο Χριστό ειναι αντιχριστος"(η απολυτη πιστοποιηση της πολεμικης εντολης του Χριστου!!!)
Αυτό όπως λες κι εσύ είναι "των πιστών" και όχι του Χριστού.
Προσωπικά το βρίσκω ανεγκέφαλο και δεν το ενστερνίζομαι.
Θαρρώ πως πρέπει να εστιάσεις την αντιπάθεια που τρέφεις (δικαίως) για την φανατική δογματίλα του ανθρωπόφτιαχτου εκκλησιαστικού "πρέπει", μόνο εκεί και όχι να τη μεταθέτεις και στον Χριστό. Το ιερατείο και ο Χριστός δεν είναι το ίδιο πράγμα. Το πρώτο συχνά απέχει παρασάγγας από τη φιλοσοφία του δεύτερου.

Αυτά και δε χρειάζονται άλλα από μεριάς μου.

Είπα πολλά, θεωρώ ότι προσπέρασες μάλλον βιαστικά ή δεν διαπραγματεύτηκες καθόλου την ουσία αυτών που είπα, πλην των λιγοστών σημείων που επέλεγες.

Όταν θα βρεις το χρόνο και τη διάθεση, μπορείς να τα ξανακοιτάξεις. Αν πάλι δεν το κάνεις, κανένα πρόβλημα από μένα. Καλή καρδιά. :cool:
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 02 Σεπ 2008, 20:52

Divine Sinner έγραψε:
Γενικολογεις. οι επιστημονες μιλανε για την ανακτορικη περιοδο οχι εγω.
Γενικολογω?οκ..αν αυτο βλεπεις...δεν θα κανω αλλο σχολιο...αλλα μονο γενικα που δε μίλησα
Divine Sinner έγραψε: εγω γιατι ξερω οτι μεχρι στιγμης η φοινικικη θεωρια ειναι η ποιο αποδεκτη και οσοι δεν την αποδεχονται ειναι συνηθως Ελληνικης καταγωγης; Μηπως αυτη η καταγωγη λειτουργει ως κινιτρο.
τοτε κοιτας τη μιση αληθεια...ασε αυτους τους "Ελληνες" και κοιτα μια κυρια λεφκοβιτς(δε θυμαμαι πως γραφεται) και αλλους πολλους...δες πχ...ενα βιβλιο απο ξενο "οι Ελληνες και οι κληρονομιες τους"...
αααα και μην μου πεις οτι ειναι φιλεληνες αυτοι γιατι με την ιδια λογικη και οι αλλοι ειναι υποστηρικτές των συγκεκριμενων λαων και θα με κανεις να καταλαβω οτι προκαλεις εσκεμενα ατελεσφορο διαλογο :P
Divine Sinner έγραψε: Αποδεχεσαι δηλαδη οτι στη βεδικη εποχη καποιοι μαθηματουσαν; :p
Oτι δεν αντεγραψαν ολοι τους Ελληνες σε ολους τους τομεις; αν ναι τοτε κανουμε προοδο.
με χανεις...δεν ειπα κατι τετοιο..ειπα οτι αυτο που εστειλες ειναι απλες λογικες πορατηρίσεις δεν εχουν καμια νεα ανακαλυψη.... η θεωρημα
Divine Sinner έγραψε: Απο που συμπερανεται οτι ο ορφεας εζησε πριν τον τρωϊκο πολεμο και πως ξερουμε οτι αυτους τους υμνους τους εγραψε ο ιδιος ο ορφεας κι οχι καποιοι μεταγενεστεροι οπαδοι; (βλεπε το ποσα εγγραψε ο χριστος απο την καινη διαθηκη).
Πως γνωριζουμε οτι δεν παιχτικε κατι τετοιο; Επισης πως δεν ξερουμε οτι στην λεγομενη αργοναυτικη εξτρατεια (Αν εγινε) δεν προσεθεσε τον ορφεα η λαϊκη μουσα ως σελεμπριτυ μιας μεταγενεστερης εποχης;
Μηπως περδευουμε λιγο την μυθολογια με την ιστορια;
σωστα..σε αυτο εχεις δικιο..δεν ξερουμε ακριβη ημερομηνια...αλλα αυτο δε σημαινει οτι θα το απορρίψουμε κιολας....
αυτα τα οποια αναφερει εχουν μια μελετη τουλαχιστον απο πισω...εσυ που τα απορρίπτεις..που ειναι οι αποδειξεις σου για το αντιθετο?
παντως αν αυτο το κειμενο ειναι γραμμενο το 1000πχ η το 11 000 πχ...ενα πρεπει να σε κανει να σκεφτεις..."για να γραφει αυτο το κειμενο τοτε...ποσα αραγε χρονια περασαν για να φθασει ως εκει η ποιηση?" ?????
ρωτα ποιητες να σου πουν...η απαντιση θα ειναι "χιλιαδες χρονια...." και ξανα συλογισου τη δυσπιστια που αντιμετωπιζεις το ολλο θεμα...
ναι να εισαι επιφυλακτικος αλλα οχι ακυρωτικος προς καθε τι
Ελληνικο...
εμεις φταιμε δλδ που ξενοι ειπαν "αναθεμα τους τους Ελληνες δεν αφησαν τιποτα σε εμας να ανακαλυψουμε?"
η φταιμε εμεις που ειμαστε οι μονοι με πνευματικο πλουτο εκεινη την εποχη?...ασε κινεζουν και ινδιανους ηταν πολλυ μετα απο εμαςδεν εννοω απλα τοιχογραφειες αλλα τροπο και αντιληψη ζωης....
εμεις?
εμεις φταιμε πόυ ιερεας της αιγυπτου ειπε στο Σωλονα οτι οι αθηναιοι ηταν ποιο παλαιοι απο τους Αιγυπτυους(καταγεγραμενο στα αρχεια τους)?και το προσδιοριζει στο 9000 πχ???
εμεις?ξενοι τα ειπανε....
τι να σου κανω?
ξενοι τα ειπαν
αν δεν τα δεχεσαι τοτε εγω δεν μπορω να σχολιασω κατι παραπανω :)

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 02 Σεπ 2008, 21:01

παντως αν αυτο το κειμενο ειναι γραμμενο το 1000πχ η το 11 000 πχ...ενα πρεπει να σε κανει να σκεφτεις..."για να γραφει αυτο το κειμενο τοτε...ποσα αραγε χρονια περασαν για να φθασει ως εκει η ποιηση?" ?????
Mε την ιδια λογικη ξερεις ποσες χιλιαδες χρονια χρειαστικε για να εξελιχθει η ποιηση τοσο ωστε να γραφτουν οι βεδες ή οι ουμπανισαδες;
εμεις φταιμε δλδ που ξενοι ειπαν "αναθεμα τους τους Ελληνες δεν αφησαν τιποτα σε εμας να ανακαλυψουμε?"
η φταιμε εμεις που ειμαστε οι μονοι με πνευματικο πλουτο?δεν εννοω απλα τοιχογραφειες αλλα τροπο και αντιληψη ζωης....
Το ειπαν συγκεκριμενα δυτικοι. Ο Δυτικος πολιτισμος ειναι εξελιξη του Ελληνικου αλλα δεν ειναι και ο μονος πολιτισμος. Υπαρχει και η ανατολη ξερεις.
εμεις φταιμε πόυ ιερεας της αιγυπτου ειπε στο Σωλονα οτι οι αθηναιοι ηταν ποιο παλαιοι απο τους Αιγυπτυους(καταγεγραμενο στα αρχεια τους)?και το προσδιοριζει στο 9000 πχ???
Μιλησε ενας αιγυπτιος ιερεας στον σολωνα το 560 πχ περιπου...
και μιλαει για το 9000 πχ? Δηλαδη για 8500 χρονια πριν και ειναι αξιοπιστος;
Με την ιδια λογικη αμα μιλησω εγω για το 7500 ΠΧ ειμαι αξιοπιστος;
Η αρχαιοτητα φιλε μου δεν ειναι μια συγκεκριμενη χρονικη περιοδος που αν καποιος εζησε σε μια χρονικη στιγμη γνωριζε ολοκληρη την αρχαιοτητα 7500 χρονια πριν.
τοτε κοιτας τη μιση αληθεια...ασε αυτους τους "Ελληνες" και κοιτα μια κυρια λεφκοβιτς(δε θυμαμαι πως γραφεται) και αλλους πολλους...δες πχ...ενα βιβλιο απο ξενο "οι Ελληνες και οι κληρονομιες τους"...
Εσυ κοιτας την μιση αληθεια. Εγω λεω οτι ισως εχουν δικιο οι μεν ισως οι δε. Εσυ υποστηριζεις την Ελληνοκεντρικη θεωρεια γιατι εισαι Ελληνας. Σε τιμα ως Ελληνα αλλα δεν σε κανει αντικειμενικο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Divine Sinner την Τρί 02 Σεπ 2008, 21:04, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 02 Σεπ 2008, 21:03

ΑρΕλα έγραψε:Γιώργο...

Δεν προσπαθώ ούτε θα προσπαθήσω να σε πείσω για τίποτα.
Άποψή μου είναι ότι δεν πρέπει να'μαστε κάθετα και ισοπεδωτικά απορριπτικοί σε τίποτα, πλην αυτού που διαπιστώσαμε χωρίς αμφιβολία ως απολύτως κακεντρεχές και φαύλο.
συμφωνω....

ο χριστος ειπε.."οποιος δεν ειναι μετ εμου ειναι κατ εμου"...
Ε λογικό είναι φίλε μου. Όποιος δεν είναι μαζί σου, δυνητικά μπορεί να είναι και εναντίον σου τη σήμερον ημέρα. Οσο για το Χριστό...Την τότε εποχή που είχε πολλούς να τον εχθρεύονται, σίγουρα όποιος δεν τον στήριζε ήταν εξ ορισμού εναντίον του. Πού το κουλό, το κακό και το φαύλο σ'αυτό;
να το πως το βλεπω...αν το πεις αυτο σημερα λιγα θα γινουν αλλα το ειπε σε αμωρφωτους και αγραμματους..τοτε (και σημερα ακομα) ανθρωποι σκοτωνωνται για ενα προβατο..φαντασου τοτε...
φαντασου αυτο να το ελεγε ο βασιλιας τους και ποσο μαλλον ο θεος τους..!!!!!!
εγω να ζουσα τοτε?να να ημουν εχθρος του θεου??λιντζαρισμε με περιμενε και σφαγη..ηταν δεν ηταν ζωντανος ο χριστος...
ψεματα ΄λεω?

Είπα πολλά, θεωρώ ότι προσπέρασες μάλλον βιαστικά ή δεν διαπραγματεύτηκες καθόλου την ουσία αυτών που είπα, πλην των λιγοστών σημείων που επέλεγες.

Όταν θα βρεις το χρόνο και τη διάθεση, μπορείς να τα ξανακοιτάξεις. Αν πάλι δεν το κάνεις, κανένα πρόβλημα από μένα. Καλή καρδιά. :cool:
αχ αυτες οι 2 τελευταιες σειρες ειχαν βαθυ στοχο.... :wink: πολλυ βαθυ!!!!
δεν θα το ξεχασω... :thumb: :P :P :P

:cool: :cool: :cool:

Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 02 Σεπ 2008, 21:22

Divine Sinner έγραψε:
Mε την ιδια λογικη ξερεις ποσες χιλιαδες χρονια χρειαστικε για να εξελιχθει η ποιηση τοσο ωστε να γραφτουν οι βεδες ή οι ουμπανισαδες;
οκ...καλα λες.κατσε να κανεις συγκριση η ζητα απο ενα ποιητη και παλι :P
Το ειπαν συγκεκριμενα δυτικοι. Ο Δυτικος πολιτισμος ειναι εξελιξη του Ελληνικου αλλα δεν ειναι και ο μονος πολιτισμος. Υπαρχει και η ανατολη ξερεις.
οχι βεβαια..ακου συνεχεια του Ελληνικου???ελεος!!απο ποτε?συνεχια του σκοταδισμου τους τον οποιο καθαρισαν η λιγοστη ελληνικη φιλοσοφια που πηραν
σε καμια περριπτωση δεν αποτελει συνεχεια....
και μιλαει για το 9000 πχ? Δηλαδη για 8500 χρονια πριν και ειναι αξιοπιστος;
Με την ιδια λογικη αμα μιλησω εγω για το 7500 ΠΧ ειμαι αξιοπιστος;
Η αρχαιοτητα φιλε μου δεν ειναι μια συγκεκριμενη χρονικη περιοδος που αν καποιος εζησε σε μια χρονικη στιγμη γνωριζε ολοκληρη την αρχαιοτητα 7500 χρονια πριν.
μολις παραδεχτικες οτι δεν εισαι αφου ελεγες για 6500 πχ σε αλλο σου ποστ...εγω αυτο δεν το λεω....

δεν ειναι μια συγκεκριμενη χρονικη περιοδος που αν καποιος εζησε σε μια χρονικη στιγμη γνωριζε ολοκληρη την αρχαιοτητα 7500 χρονια πριν.
με ξανα χανεις...ειπα..ηταν στα αρχεια τους..ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ τα λενε
Εσυ κοιτας την μιση αληθεια. Εγω λεω οτι ισως εχουν δικιο οι μεν ισως οι δε. Εσυ υποστηριζεις την Ελληνοκεντρικη θεωρεια γιατι εισαι Ελληνας. Σε τιμα ως Ελληνα αλλα δεν σε κανει αντικειμενικο.
εχεις δικιο και καλα το κανεις αφου δεν εισαι σηγουρος....αλλα...
τοτε πως μπαινεις σε ενα διαλογο χωρις να εχεις μελετισει και να ξερεις τι τελικά συμβαινει?και ετσι να εχεις μια θεση?
με τα ναι και οχι αυτο δεν ειναι διαλογος αλλα συγχυση ιδεων....
ετσι νομιζω
εγω τουλαχιστον σε οτι δεν εχω μελετησει δεν θα πίεζα ποτε αυτον που το εχει ψαξει και μελετησει πολλες φορες να κανει πισογυρισμα και να ερθει στη λογικη του ναι και οχι...
αυτο δεν το λενε προσπαθεια εξευρεσης λυσης αλλα συγχυση οπως προειπα γιατι οτι αποδειξη και να βρεις η φραση
ισως ναι ισως οχι την ακυρωνει αυτοματα αρα εισαι παλι στο μηδεν

ξερεις γιατι τα λεω αυτα?
δεν μπορεις να εισαι παντα στη λογικη του ναι και οχι..πρεπει να διαλεγεις γιατι απλα ετσι οτι φραση και να ακουσεις το "ναι και οχι""(= αναποφασιτικότητα) θα σου την
ακυρωνει και ετσι δεν πας μπροστα...

οσοι καταφεραν ποτε κατι το εκαναν γιατι επελεξαν....δεν ηταν συνεχως ναι και οχι...
καποτε διαλεξαν...πρεπει και εσυ να το κανεις καποια μερα μια και εχεις καποιες ερευνες να βασιστεις Ελληνων και ξενων...

επιλογη σου ειναι
πρεπει να αρχισεις τα βηματα...ισως πεσεις(λαθος κριση) αλλα κατι θα μαθεις
με το να εισαι στατικος σε μια θεση και να λες ναι και οχι..και δεξια και αριστερα..δεν παει..γιατι 2 κομματια δεν μπορεις να γινεις

και εγω τωρα ισως λεω και λαθος πράγματα και ισως "πεσω" αλλα... εγω επελεξα...
δεν ειμαι στο ναι και οχι..ετσι ακομα και λαθος να κανω,....κατι θα μαθω απο αυτο... :wink:

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 02 Σεπ 2008, 22:31

Eσυ μου λες δηλαδη να δεχθω ως θεσφατα αυτα που μου αρεσουν οταν οχι εγω δεν ειμαι σιγουρος (αρχαιολογος δεν ειμαι) αλλα η ιδια η επιστημη δεν εχει αποφανθει για το τι πραγματικα συνεβη τοτε.

οχι βεβαια..ακου συνεχεια του Ελληνικου???ελεος!!απο ποτε?συνεχια του σκοταδισμου τους τον οποιο καθαρισαν η λιγοστη ελληνικη φιλοσοφια που πηραν
Συμφωνα με ολους τους ιστορικους. Ελληνικος ρωμαικος βυζαντινος, μεσαιωνας, διαφωτισμος, βιομ "επανασταση" , σημερα. αυτη ειναι η ευρωπαϊκη ιστορια κι αρχιζει απο την αρχαια Ελλαδα.

Οι οποιες που βρισκονται αυτη τη στιγμη; Εχουμε εναν Ελληνα που ειπε ενας αιγυπτιος μου ειπε κατι με βαση τα αρχεια του κι ενας αλλος Ελληνας κατεγραψε αυτο που ειπε. Δηλαδη ενα σπασμενο τηλεφωνο.
εγω τουλαχιστον σε οτι δεν εχω μελετησει δεν θα πίεζα ποτε αυτον που το εχει ψαξει και μελετησει πολλες φορες να κανει πισογυρισμα και να ερθει στη λογικη του ναι και οχι...
Η αμφισβητηση δεν ειναι πισωγυρισμα.
Ειναι πολυ "χριστιανικο" να θεωρεις οτι γνωριζεις την απολυτη αληθεια (Εστω κι πανω σε ενα συγκεκριμενο θεμα).
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 02 Σεπ 2008, 22:42

Divine Sinner έγραψε:Eσυ μου λες δηλαδη να δεχθω ως θεσφατα αυτα που μου αρεσουν οταν οχι εγω δεν ειμαι σιγουρος (αρχαιολογος δεν ειμαι) αλλα η ιδια η επιστημη δεν εχει αποφανθει για το τι πραγματικα συνεβη τοτε.
οχι βρε..υπαρχουν μελετες..απο διαφορους αρχαιολογους Ελληνες και ξενους οπως ειχα πει και πριν

Συμφωνα με ολους τους ιστορικους. Ελληνικος ρωμαικος βυζαντινος, μεσαιωνας, διαφωτισμος, βιομ "επανασταση" , σημερα. αυτη ειναι η ευρωπαϊκη ιστορια κι αρχιζει απο την αρχαια Ελλαδα.
ναι ετσι θελουν να λενε για να μην φανουν ποσο χαλια ειναι το δημιουργημα τους...εγω παντως δεν βρησκω σημεια τομης με το Ελληνικο πνευμα....αν εσυ τα ειδες καπου τοτε καλο θα ηταν να τα μαθω κι εγω...

Οι οποιες που βρισκονται αυτη τη στιγμη; Εχουμε εναν Ελληνα που ειπε ενας αιγυπτιος μου ειπε κατι με βαση τα αρχεια του κι ενας αλλος Ελληνας κατεγραψε αυτο που ειπε. Δηλαδη ενα σπασμενο τηλεφωνο.
ωραια,....τοτε αφου για σενα η (αληθηνη) ιστορία αρχισει μετα απο το σταδιο της ακριβούς καταγραφης...θα πιστευεις οτι αρχισε απο το 1700?1800?μχ?
οκ δεκτο..αρα ακομα και τα επιχειρηματα σου αναιρεις τωρα μια και στην εποχη που εχεις αναφερθει ως τωρα ηταν χαλασμενα τηλεφωνα..και αφου δεν εχουν σωθει ολλα τα προτωτυπα...γιατι στο καλο διαφωνεις αφου κατα τη γνωμη σου δεν εχεις ιδιεα επι του θεματος και οτι επιχειριμα και να αναφερεις ειναι λαθος?εσυ το ειπες αλωστε!!?"ανακριβειες και χαλασμενα τηλεφωνα"...αφου δεν πιστευεις οτι εχουμε ακριβη ιστορια..η εστω ιστορια με αρκετα μεγαλη ακριβεια...τοτε γιατι εχεις επιχειρηματα απο αυτη την εποχη???λιγο ατοπο νομιζω..... γιατι αμα πιασω τους σουμεριους...αστα...σχεδον κανενα γραπτο δε σωθηκε(ελαχιστα)..αρα αμα ειχα το ιδιο σκεπτικο με εσενα θα μπορουσα να σου πω οτι η τους τα εχουν παει αλλοι η ειναι κλεφτες μιας και δεν υπαρχουν αποδειξεις....

αν ειναι δυνατον :? δεν ειναι σοβαρες κουβεντες αυτες..."βιαστικες" θα τις χαρακτήριζα
δεν ειναι αν εχεις ενα σκοπο και στοχο να φθασεις..εσυ ως τωρα δεν εχεις αναφερει κανενα..και αυτ οειναι το απολυτο πισωγυρισμα...
Η αμφισβητηση δεν ειναι πισωγυρισμα.
Ειναι πολυ "χριστιανικο" να θεωρεις οτι γνωριζεις την απολυτη αληθεια (Εστω κι πανω σε ενα συγκεκριμενο θεμα).
εγω μονο το οτι γνωριζω την απολυτη αληθεια δεν ειπα μια και εφερα επιχειρηματα τα οποια μπορει να αναιρεση ο καθενας αν θελει...
εσυ αντιθετα...στεκεσαι σε ενα "ναι και οχι" και αναιρεις και τα ιδια τα λεγομενα σου με τον τροπο αυτο...
ο οποιος δεν σκοπευει πουθενα σε κανενα στοχο μια και ακομα δεν εχεις αποφασισει τι πιστευεις "ναι και οχι?""και ειναι και δεν ειναι....
και ετσι...ναι ισως να μην πισογυριζεις αλλα δεν προχωρας επισεις...

Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τρί 02 Σεπ 2008, 23:05

να το πως το βλεπω...αν το πεις αυτο σημερα λιγα θα γινουν αλλα το ειπε σε αμωρφωτους και αγραμματους..τοτε (και σημερα ακομα) ανθρωποι σκοτωνωνται για ενα προβατο..φαντασου τοτε...
Απευθυνόταν στο εβραϊκό ιερατείο κι αυτό είναι σαφές. Δεν ήταν αμόρφωτοι ούτε αγράμματοι.
Ήταν πανέξυπνα λαμόγια. Επίσης, δεν αναγνωριζόταν ως θεός κανενός τότε ο Ιησούς.

Αυτό το διευκρινίζω για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους όπως τα βλέπω εγώ τουλάχιστον.
Μην παλαβώσουμε τελείως κι όλας. :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Τάλως

Δημοσίευση από Τάλως » Τρί 02 Σεπ 2008, 23:13

ΑρΕλα έγραψε:
Απευθυνόταν στο εβραϊκό ιερατείο κι αυτό είναι σαφές. Δεν ήταν αμόρφωτοι ούτε αγράμματοι.
Ήταν πανέξυπνα λαμόγια. Επίσης, δεν αναγνωριζόταν ως θεός κανενός τότε ο Ιησούς.

Αυτό το διευκρινίζω για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους όπως τα βλέπω εγώ τουλάχιστον.
Μην παλαβώσουμε τελείως κι όλας. :loco:

ελα να σε παλαβωσω ελαααααααααααααααααααααααααααααααααααα :P :P

Απευθυνόταν στο εβραϊκό ιερατείο κι αυτό είναι σαφές.

γκουχ γκουχ...απου που καλε? :P :P :P
(περα απο την πλακα ... αληθεια τωρα που το καταλαβες αυτο??για παρεπεμψε με... να εστιασω το βλεμα :D :wink: )

εδω ομως εχω ενσταση ΦΩΝΑΧΤΗ :P
Επίσης, δεν αναγνωριζόταν ως θεός κανενός τότε ο Ιησούς.
ετσι αυτο αποκαλουνταν αρα οσοι τον πιστευαν για θεο τους τον ειχαν η εστω υιό θεου αρα μελοντικο? θεο...
και οταν σου απευθυνεται ετσι ο θεος σου..."κατ εμου" ε αυτο ειναι λογος για σφαγη δε νομιζεις?(για εκεινη την εποχη μιλαω)

Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τρί 02 Σεπ 2008, 23:49

Ο ιησους ηταν ενας αντικειμενικα καλος ρητορας που απευθηνονταν στους αδυναμους και τους αμορφωτους (αυτους που γινονται ποιο ευκολα οχλος).
Μιλουσε με αφορισμους,λαϊκισμους και συνθηματα.
Εξαλου αυτο προσταζει το βιβλιο "η ψυχολογια των οχλων" να κανει ενας δημαγωγος.
φυσικα τοτε το βιβλιο δεν υπηρχε ακομα αλλα απο δημαγωγους αλλο τιποτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Divine Sinner την Πέμ 04 Σεπ 2008, 16:36, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 03 Σεπ 2008, 11:38

Απευθυνόταν στο εβραϊκό ιερατείο κι αυτό είναι σαφές.
γκουχ γκουχ...απου που καλε? :P :P :P
(περα απο την πλακα ... αληθεια τωρα που το καταλαβες αυτο??για παρεπεμψε με... να εστιασω το βλεμα :D :wink: )
Συγνώμη, τη διάβασες είπες την Κ.Δ.;
Κι αν ναι, τι ακριβώς διάβασες και πιο σημαντικό ακόμα τι ακριβώς κατάλαβες;

Θαρρείς πως βάδιζε, και κήρυττε χωρίς παρακολούθηση, χωρίς τα λαμόγια που πήγαιναν κι ενημέρωναν το παπαδαριό; Θαρρείς πως δεν τους είχε μπει στο ρουθούνι με τα μηνύματα που έδινε που συχνά πυκνά κοντράριζαν το εβραϊκό αμπελοφιλοσοφικό δόγμα και το ιερατικό κατεστημένο;
Αν δεν υπέπεσαν στην αντίληψή σου όλα αυτά, αν δεν εστίασες στα σημεία που πραγματικά πολεμάει τον φαρισαϊσμό, άστο, δεν γίνεται συζήτηση.

Είναι άλλωστε συχνό το φαινόμενο ειδικά στον Ελληνα που νομίζει πως έχει βρει αλήθειες σε μια μεμονωμένη και συγκεκριμένη κατεύθυνση μόνον, να διαβάζει (ή να ακούει) ό,τι καταλαβαίνει αντί να καταλαβαίνει ό,τι διαβάζει (ή ακούει). Ειδοποιός όμως η διαφορά.

Και μια και εμφανίζεσαι ως λάτρης του αρχαίου πνεύματος του αθανατου, να σου θυμίσω μια βασική αρχή του. ΔΙΕΥΡΙΝΣΗ ΟΡΙΖΟΝΤΩΝ- ΑΝΟΙΧΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΙΑ- ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ, ΕΡΕΥΝΑ, ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕΤΗΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ, ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ ΣΤΑ... ΝΟΜΙΖΟΜΕΝΑ ΕΙΩΘΩΤΑ.

Αν δεν είσαι διατεθειμένος να βαδίζεις νοητικά με αυτά σαν βάση, περιχαρακώνεσαι σε δική σου μεμονωμένη δογματίλα που δεν διαφέρει απ'αυτήν που ενστερνίζονται αυτοί που "κατηγορείς". Μόνο τα πρόσωπα και τα ονόματα και τα τελετουργικά αλλάζουν.

Για τα περί δημαγωγίας που έβαλε εδώ ο Φώτης, απαξιώ να απαντήσω σε προσβολές που εκπορεύονται από μικρο-κουτοπονηρο-εγωιστικο-ανάξιες λογικές ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ και που δεν μπορούν να αγγίξουν μια μεγάλη φυσιογνωμία έτσι κι αλλιώς.
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 03 Σεπ 2008, 11:44

Για τα περί δημαγωγίας που έβαλε εδώ ο Φώτης, απαξιώ να απαντήσω σε προσβολές που εκπορεύονται από μικρο-κουτοπονηρο-εγωιστικο-ανάξιες λογικές ΜΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ και που δεν μπορούν να αγγίξουν μια μεγάλη φυσιογνωμία έτσι κι αλλιώς.
Δεν ειναι καλο να απαξιεις να απαντησεις σε εναν συμφορουμιτη που δεν σε απαξιωνει.
Ελπιζω να μην σε πειραζει να εχουμε την αποψη μας. Και ναι η αποψη μας μπορει να κρινει ακομα κι αυτους που ειναι στο απυροβλητο. Μπορει να κρινει τον χριστο, τον μωαμεθ(αν τα λεγα γι αυτον δεν θα ταν κουτοπονιροεγωιστοτετοια αυτα που λεω ε;), για τον βουδα (ισχυει το ιδιο).
Σε καλω να διαβασεις την καινη διαθηκη.
Ειναι το μανιφεστο της δημαγωγιας. Και μαλιστα πετυχημενο.
Εκανε ενα τσουρμο Losers να νιωθουν αρχηγοι(ελεω θεου παντα).
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Divine Sinner την Πέμ 04 Σεπ 2008, 16:37, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 03 Σεπ 2008, 11:48

Divine wrote:
Ο ιησους ηταν ενας ακρατος ρητορας που απευθηνονταν στους αδυναμους και τους αμορφωτους (αυτους που γινονται ποιο ευκολα οχλος).
Φώτη,
(επέτρεψέ μου να σε φωνάζω με το μικρό)

αλλά..

πώς το ξέρεις με ποιο τρόπο μιλούσε ο Ιησούς ;

(φιλικά)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 03 Σεπ 2008, 11:49

Divine Sinner έγραψε:
Ελπιζω να μην σε πειραζει να εχουμε την αποψη μας.
Όχι βέβαια!
Δικαίωμά σας αναφαίρετο η... άποψή σας.
Δικαίωμά μου αναφαίρετο να την χαρακτηρίζω. :wink:

Σε καλω να διαβασεις την καινη διαθηκη.
Την διάβασα και πριν γεννηθείς τη διαβάζω και τώρα.
Ευχαριστώ για την παρότρυνση πάντως. :lol:

Ειναι το μανιφεστο της δημαγωγιας. Και μαλιστα πετυχημενο.
Κατά τη δική σου.... άποψη πάντα.
(είπαμε, απαξιώ να απαντήσω επί της ουσίας. Γιατί η ουσία που βγάζεις εδώ είναι τόσο σάπια, που αρνούμαι να τι διαπραγματευτώ καν).
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 03 Σεπ 2008, 11:50

Απόμακρος έγραψε:
Φώτη,
(επέτρεψέ μου να σε φωνάζω με το μικρό)

αλλά..

(φιλικά)
Έτσι ΘΕΛΕΙ να το βλέπει ο ανθρωπος! Είναι η... άποψή του! :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 03 Σεπ 2008, 11:51

αλλά..

Παντα κρινω απο την Καινη διαθηκη. Αν την θεωρησουμε αναξιοπιστη τοτε η ερωτηση μου εχει ως εξης.
Πως ξερετε οτι ο Ιησους ειπε σωστα πραγματα που συναδουν με το Ελληνικο πνευμα αφου το βιβλιο που εμεινε το θεωρειτε αναξιοπιστο;

Α μην το ξεχασω. Για να δεις την καινη διαθηκη απο μια αλλη οπτικη. Διαβασε και το βιβλιο ή ψυχολογια τον οχλων.
Αν και ειναι μεταγενεστερο ειναι λες και ειναι το εγχειριδιο με βαση το οποιο γραφτηκε η γραφη. :cool:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Divine Sinner την Τετ 03 Σεπ 2008, 11:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 03 Σεπ 2008, 11:53

(είπαμε, απαξιώ να απαντήσω επί της ουσίας. Γιατί η ουσία που βγάζεις εδώ είναι τόσο σάπια, που αρνούμαι να τι διαπραγματευτώ καν).
Απαξιεις ή δεν εχεις απαντηση;
Μωρε κι εγω μπορω να απαξιω με τα οσα διαφωνω. Γλυτωνω και τον κοπο της τεκμηριωσης.
Αλλα πες μου που εχω λαθος αν θελεις.
Άβαταρ μέλους
Apomakros

Δημοσίευση από Apomakros » Τετ 03 Σεπ 2008, 11:54

Divine wrote:
Παντα κρινω απο την Καινη διαθηκη.
α, έτσι κάνεις...

(καλά)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 03 Σεπ 2008, 16:42

Divine Sinner έγραψε:
Απαξιεις ή δεν εχεις απαντηση;
Μωρε κι εγω μπορω να απαξιω με τα οσα διαφωνω. Γλυτωνω και τον κοπο της τεκμηριωσης.
Αλλα πες μου που εχω λαθος αν θελεις.

Απλά δεν έχω καμία διάθεση να δώσω απάντηση σε φόλες που πετάει ο οποιοσδήποτε για την πλάκα του στο νετ, και ασφαλώς αρνούμαι να τεκμηριώσω τα πασιφανή για όποιον έχει στοιχειωδώς καλοπροαίρετη οπτική, ευρύνοια και επιθυμία να δει ανάμεσα στις γραμμές.

(σ'αυτό το σημείο θα σε παρότρυνα εγώ να διαβάσεις την Κ.Δ. Αν πράγματι την έχεις διαβάσει, να το ξανακάνεις με διαφορετική προσέγγιση και διάθεση οπτικής αν μπορείς)

Το ότι μίλησες όπως μίλησες (το "απαξιωτικά" είναι λίγο) για μια φυσιογνωμία σαν το Χριστό,
Ο ιησους ηταν ενας ακρατος ρητορας που απευθηνονταν στους αδυναμους και τους αμορφωτους (αυτους που γινονται ποιο ευκολα οχλος).
Εξαλου αυτο προσταζει το βιβλιο "η ψυχολογια των οχλων" να κανει ενας δημαγωγος.
φυσικα τοτε το βιβλιο δεν υπηρχε ακομα αλλα απο δημαγωγους αλλο τιποτα.
είναι δικό σου πρόβλημα, σίγουρα όχι δικό Του, ουτε κι αυτών που Τον τιμούν/σέβονται/μελετούν τη στάση ζωής, το έργο και τη διδασκαλία Του.

Το ότι εσύ απαξίωσες κι όλο τον κόσμο στον οποίο μίλησε...
που απευθηνονταν στους αδυναμους και τους αμορφωτους (αυτους που γινονται ποιο ευκολα οχλος).

... με χαρακτηρισμούς όπως "αγράμματοι" "τσούρμο" "όχλος" "losers" κλπ λες και τους γνώριζες, λες και ήξερες σε ποιους και πόσους μίλησε, καταδεικνύει επίσης το άκυρο του σκεπτικού σου, ένα σκεπτικό άνευ αξίας για μένα, το οποίο ΔΕΝ ΘΑ ΤΙΜΗΣΩ,-ΝΑΙ ΑΠΑΞΙΩ- με το να στήσω διάλογο και να πραγματευτώ διαλεκτικά τέτοιου είδους εξαμβλώματα.

Ελπίζω πλέον να σου'γινε σαφές γιατί απαξιώ να δώσω περαιτέρω "τροφή" στους σχολιασμούς σου. Δεν έπρεπε εξ'αρχής να απορείς γι'αυτή την απαξία άλλωστε. Είναι τουλάχιστον ουτοπικό, εγωτιστικό και άτοπο να περιμένεις να εισπράξεις κάτι περισσότερο ή διαφορετικό από αυτό που εσύ ο ίδιος καταθέτεις. Κι αν τελικά εισπράξεις κάτι περισσότερο ή διαφορετικό, σίγουρα δε θα'ναι από μένα. :cool:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 03 Σεπ 2008, 16:53

Δεν σε εχω ακουσει να λες τα ιδια με τον νιτσε. Ειπε πανω κατω τα ιδια με αλλο λεξιλογιο.
Ουτε για τον βολταιρο. Ειχε πει κι ο ναπολεοντας λιγα απο αυτα.
Οταν τα βλεπεις σε βιβλια ειναι λογοτεχνια οταν στα λεει καποιος ζωντανος ειναι κακεντρεχια.;
Απάντηση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία”