Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 12 Δεκ 2013, 19:53

Εύχομαι να έχεις προσωπικότητα διαρκώς καλλιεργούμενη . Να επιμελείς , να φροντίζεις την ψυχή σου και να παρακαλάς τον Θεό να σου χαρίσει αυτό το δώρο που μου είπε κάποιος μια μέρα . Ότι εύχεται για την δική του την ψυχή , να προοδεύει. Αυτό μου λέει παρακαλώ τον Θεό, να προοδεύω. Να περνούν οι μέρες και να κάνω βήματα μπροστά .Αυτό που κάπου λέει σε μια ευχή στην Θ.Λειτουργία να μας χαρίσει ο Θεός προκοπή βίου και πίστεως και συνέσεως πνευματικής. Να προκόβουμε, να ωριμάζουμε , να καλλιεργούμε την ψυχή μας. Να είμαστε αναπαυμένοι και ευχαριστημένοι ,ήσυχοι άνθρωποι , προσωπικότητες άρτιες ολοκληρωμένες να φτάσουμε σε αυτό που λέει στην Αγία .Γραφή : ''Εις μέτρον ηλικίας του πληρώματος του Χριστού. Εις άνδρα τέλειον .''

Είναι δύσκολο αυτό. Να στο πω με ένα αρνητικό παράδειγμα. Τι θα πει να μην είσαι τέτοιος άνθρωπος, τέτοια προσωπικότητα καλλιεργημένη , συγκροτημένη .

Πόσες φορές ας πούμε χαιρόμαστε να μας πει κάποιος μια καλή κουβέντα. Πόσες φορές δεν θέλουμε να ακούμε έναν καλό λόγο από κάποιον άλλον. Πόσες φορές δεν μας ευχαριστεί η παρέα τον άλλων γιατί δεν αντέχουμε την δική μας παρέα , την παρέα δηλαδή με τον εαυτό μας. Δεν μπορούμε να κάτσουμε μόνοι μας . Δεν μπορούμε να αναπαυθούμε με τον εαυτό μας και θέλουμε διαρκώς μια επιβεβαίωση από τους άλλους . Αυτή η μόνιμη ανασφάλεια που μας πιάνει. Αυτή η επιθυμία να μας δώσουν οι άλλοι αξία ότι αξίζω αν μου χαμογελάσεις. Αξίζω αν μου μιλήσεις, αξίζω αν με πάρεις στην παρέα σου. Αν δεν μου απευθύνεις τον λόγο δεν αξίζω.

Αυτό είναι που θέλει ο Χριστός μας να το ξεπεράσουμε και να φτάσουμε να ζήσουμε αυτή την πληρότητα μιας προσωπικότητας ολοκληρωμένης.

Δεν ξέρω αν αυτό το είχες σκεφθεί ως στόχο ζωής μέσα στα πολλά που σκέφτεσαι. Να νιώθεις δηλαδή μια τέτοια ανάπαυση με τον εαυτό σου και να κάτσεις στο σπίτι σου , να περπατήσεις στους δρόμους της πόλης σου , μια βόλτα , να κοιτάξεις τις βιτρίνες, τα μαγαζιά , να δεις ένα βιβλιοπωλείο , να πας κάπου μόνος και να μην νιώθεις μοναξιά. Να πας κάπου χωρίς κόσμο και να είσαι ευτυχισμένος. Και να νιώθεις ότι έχεις μια παρέα , την παρέα του εαυτού σου.Όχι όμως ως ναρκισσισμό. Όχι όμως ως μια ενασχόληση με τον εαυτό σου ότι εγώ είμαι πολύ σπουδαίος και γω δεν έχω ανάγκη κανέναν , όχι έτσι περιφρονητικά για τους άλλους. Ούτε εγωιστικά για τους άλλους. Αλλά ως πληρότητα. Νιώθω μέσα μου πληρότητα.

Η αξία δεν αποκτάτε απ τους άλλους. Η αξία μου είναι πολύ μεγάλη επειδή υπάρχει μέσα μου η σφραγίδα του Θεού. Επειδή υπάρχει μέσα μου η εικόνα του , η χάρη του , η ψυχή που μου χάρισε ο Θεός , η πνοή του. Αυτό μου δίνει αξία. Όχι το τι θα μου πουν οι άλλοι. Αν οι άλλοι δηλαδή με βρίσουν είμαι ένα τίποτα και αν οι άλλοι με ανεβάσουν στα ουράνια κάτι αξίζω ;
Όχι , αξίζεις επειδή είσαι πλάσμα του Θεού. Δημιούργημα του Θεού. Επειδή σ αγαπάει ο Θεός και όλος ο ουρανός ασχολείται μαζί σου και σ αγαπά και σε φροντίζει. Και σου δίνει σημασία . Κανείς σήμερα να μην σε πάρει τηλέφωνο μα κανείς να μην σου μιλήσει έχεις μια φοβερή δυναμική μέσα σου. Έχεις μια αξία , είσαι ένα πλάσμα όμοιου του οποίου δεν υπάρχει σε όλη τη γη. Δεν υπάρχει κανένας , καμία σαν και εσένα. Με τα δικά σου γνωρίσματα , με τα δικά σου χαρίσματα , με τα δικά σου προβλήματα με τις δικές σου ιδιορρυθμίες, ιδιοτροπίες. Με τον δικό σου χαρακτήρα. Είσαι αυτός που είσαι. Είσαι αυτή που είσαι και αξίζεις.

Και σ αγαπάει ο Χριστός και σου δίνει σημασία ο Χριστός και θέλει να σε δυναμώσει . Αυτή η λέξη να έχεις δυνατή ψυχή . Να έχεις μια προσωπική σχέση με τον Χριστό. Να βρεις την χρυσή τομή - προσωπική σχέση που δεν σε απομονώνει απ την κοινωνία τον αδελφών σου , απ τους πιστούς της ενορίας σου για παράδειγμα , από μια ομιλία , από τις σχολές γονέων από μια συγκέντρωση που πηγαίνεις με άλλους πιστούς. Δεν θα απομονωθείς. Αλλά και όταν πηγαίνεις εκεί να μην πηγαίνεις για να αποκτήσεις αξία .

Οι αξίες σου δεν αποκτώνται από τέτοια πράγματα . Έχεις αξία . Και καθηλωμένος να είσαι σε ένα κρεβάτι και σε ένα καρότσι να κάθεσαι πάνω, να σε γεμάτος με σωληνάκια.Έχεις αξία. Και ας μην σου δώσει κανένας σημασία .Αυτό είναι εύκολο να το λες και εύκολο να το ακούς. Το μεγαλείο είναι να αναβλύζει αυτό από μέσα σου και να το καταλαβαίνεις.

Το πιο μεγάλο θαύμα στην ζωή είναι να μάθεις να αγαπάς , είναι να μάθεις όλα αυτά που ακούς στο Ευαγγέλιο , όλα αυτά που μας δίδαξε ο Κύριος , όλα αυτά που βλέπουμε στην ζωή των Αγίων να μάθεις αυτά να τα κάνεις κτήμα σου , βίωμα σου όχι σε επίπεδο απλό θεωρητικό δηλαδή να ακούς για αυτά τα πράγματα αλλά σε καθημερινή βάση και έστω λίγο αλλά αληθινά και όχι θεωρητικά και στον χώρο της φαντασίας και στον κόσμο του ονείρου αλλά στην πράξη. Έστω κάτι λίγο , να το ζήσεις. Αυτό είναι μεγάλο θαύμα.

Θαύμα νομίζεις πολλές φορές στην ζωή σου ότι είναι να δεις μια εικόνα να κινείτε , να δακρύζει , να ματώνει. Είναι και αυτό θαύμα. Αλλά το συγκλονιστικό αυτό που κάνει τους ουρανούς να χαίρονται , αυτό που κάνει τον Θεό να ευφραίνεται βλέποντα τα πλάσματα του είναι αυτός ο συντονισμός της ζωής μας με την ζωή του Θεού.

Όταν η ζωή του γίνει ζωή μας , όταν αυτά που λέμε δεν είναι μόνο λόγια, θεωρίες αλλά πράξη τότε χαιρόμαστε αληθινά . Τότε μπορούμε να πούμε ότι γινόμαστε σιγά σιγά χριστιανοί , τότε μπορούμε να πούμε ότι είμαστε άνθρωποι του Θεού και ότι ο Θεός μπήκε στην καρδιά μας.

Μου 'κανε εντύπωση, κάποτε μίλαγα και έλεγα διάφορα πράγματα. Μου λέει στο τέλος κάποιος:

-Όλα αυτά που είπες είναι θεωρίες ;

Όχι λέω, είναι λόγια αλλά είναι αυτά που η Εκκλησία μας διδάσκει , είναι αυτά που ζούμε .

-Κάτσε μου λέει, είπες είναι αυτά που διδάσκει και αυτά που ζούμε. Ότι τα διδάσκει το ξέρω , ότι τα ζούμε δεν το ξέρω. Δεν τα έχω δει αυτά που λες , μπορείς να μου δείξεις κάπου αυτά που λες να τα δω ποιοι τα ζουν ; Σου μιλάω για ζωή , για βιώματα ,για πράξεις. Συγκεκριμένα περιστατικά εδώ και τώρα. Εκτός και αν μιλάς για κάποιο άλλο κόσμο για κάτι άλλο. Αν μιλάς για αυτή την ζωή για αυτό τον κόσμο θέλω να δω , να βρω κάποιον.

Δηλαδή είναι σαν να του λέω και γω πως αυτά που διδάσκω τα ζουν κάποιοι αλλά για να τους βρεις αυτούς τους κάποιους να στα δείξω πρέπει να πάρεις λεωφορείο , να ταξιδέψουμε .. δηλαδή είναι κάποιος...που είναι ; Κάποιοι , μερικοί. Δεν είναι η πλειοψηφία. Είναι λίγοι.

Και μερικές φορές φτάνουμε στο άλλο ακραίο σημείο να λέμε :

-Τι λες, αυτά που λες δεν είναι θεωρίες είναι κάποιοι στο Άγιο Όρος που τα έχουν ζήσει.

-Δηλαδή ποιοι είναι αυτοί οι κάποιοι στο Άγιο Όρος ; 5 άνθρωποι .

-Εγώ γνώρισα τον Πατέρα Παίσιο .

-Καλά Συγγνώμη δηλαδή το βίωμα του Ευαγγελίου είναι...ο Πατήρ Παΐσιος ; Δηλαδή να σου λέω 5 ονόματα ότι αυτοί είναι η διδασκαλία στην πράξη ; Τα 5 ονόματα ; Και κάποιοι άλλοι ελάχιστοι ;

-Και ντράπηκα. Του λέω τώρα αυτό το ερώτημα γιατί μου το κάνεις ;

-Ε γιατί θέλω να καταλάβω αν όλα αυτά που διδάσκεις είναι θεωρίες ή αλήθειες . Αν είναι μόνο λόγια , έστω ωραία λόγια. Εντάξει ωραία λόγια ακούμε από παντού , το θέμα είναι να τα δω αυτά που λες κάπου. Να τα δω.

Δεν ήθελα να συνεχίσω την συζήτηση γιατί ντρεπόμουν.

Εσύ βέβαια θα μου πεις έπρεπε να συνεχίσεις να του εξηγήσεις να τον πείσεις να του δώσεις επιχειρήματα . Μα τι να σου πω και γω, την ώρα που μου τα λεγε ντράπηκα γιατί δεν είχα επιχειρήματα πολλά και γω να του πω γιατί το πιστεύω αυτό που είπε ότι ήμαστε θεωρητικοί Χριστιανοί , δεν είμαστε στην πράξη ας πούμε συνεπής σε αυτά που λέμε. Άλλα λέμε και άλλα κάνουμε. Μεγάλα λόγια και ελάχιστα έργα.

Ας πούμε τελειώνεις μια ομιλία , πάω να φύγω απ την Εκκλησία και με βρίσκει ένας φτωχός ζητώντας ελεημοσύνη. Και τι του λέω ;

-Ξέρετε δεν έχω ψιλά μαζί μου.

Και μου λέει ο φτωχός:

-Δεν χρειάζομαι μόνο ψιλά δεν πειράζει και χοντρά πάτερ αν έχεται.

Δηλαδή τα 5 ευρώ που ναι τα χοντρά , ένα χαρτονόμισμα παράδειγμα δεν του πέφτει του ανθρώπου πολύ. Και αυτό λίγο του είναι αφού είναι φτωχός και 5 ευρώ να του δώσεις , τα χρειάζεται.... γιατί συνέχεια δεν έχω ψιλά και δεν έχω ψιλά;;;

Και ενώ μπορεί πριν να μίλαγα περί αγάπης στο κύρηγμα. Να κάνω μια πολύ ωραία ομιλία.

Και τώρα να με έπαιρνε κάποιος τηλέφωνο που είχε ανάγκη πάλι το ίδιο θα κάνω. Σκέψου να με πάρεις τώρα τηλέφωνο και να μου πεις:

-Πάτερ Μπράβο πολύ ωραία τα είπες , σε παίρνω τηλέφωνο θέλω να επανορθώσεις. Δως μου χρήματα , έχω ανάγκη πολλά λεφτά.

(Ακολουθεί σιωπή στο βίντεο)

Το κενό που άφησα ήταν το κενό της δικής μου αμηχανίας. Αυτό που κάνω εγώ, λόγια χωρίς αντίκρυσμα. Που ναι αυτές οι εντολές του Χριστού ;

Αυτό θα ήταν το μεγαλύτερο θαύμα, να ζούμε τις πολύ συγκεκριμένες εντολές του Χριστού και να μην αναλώνουμε τον χρόνο μας , την γκρίνια μας , τον τσακωμό μας , το μίσος μας , της κακίες μας...οτιδήποτε άλλο κάνουμε που βαραίνει την ψυχή μας , για άλλα πράγματα δευτερεύοντα στην ζωή μας .

Είδες τι είπε ο Κύριος ; Λέει , αφήσατε την κρίση και το έλεος , αφήσατε τα βαρύτερα του νόμου , τα βαριά που σας ζήτησα. Είπα μερικά πράγματα πολύ ξεκάθαρα , πολύ βαριά. Πολύ ουσιαστικά και αυτα΄τα προσπερνάτε. Τόσο εύκολα. Και δεν κάνετε τίποτα απ αυτά που λέω και ασχολήστε με ασήμαντα πράγματα.

Θα πει κάποιος ποια είναι τα ασήμαντα ; Ξέρω και γω...Δεν ξέρω ποια είναι τα ασήμαντα πάντως ξέρω πως πολλές φορές τσακωνόμαστε για πράγματα και στον χώρο της Εκκλησίας εκ των οποίων προηγούνται άλλα, θα πρέπε να προηγούνται και άλλα τουλάχιστον τα οποία δεν τα κάνουμε.

Απόσπασμα απ το βίντεο :


Justme
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Κυρ 12 Ιαν 2014, 15:12

ΦΙΛΕ, ΠΑΡΕ ΝΑ ‘ΧΕΙΣ!

Η αρρωστημένη κρίση μας
για τους άλλους
είναι μοναδική.

Και χρήζει ειδικής θεραπείας.
Και σπάνιας
θαυματουργίας.

Εμείς,
οι άνθρωποι της εκκλησίας,
τα ξέρουμε όλα.

Θεία και ανθρώπινα.

Μερικές φορές μάλιστα
νιώθουμε σιγουριά για κάποιον,
ότι θα πάει στην κόλαση.
(Εξαιτίας μιας άποψης,
μιας θέσης,
μιας αμαρτίας ή κακίας)

Λογικά,
αν αυτό γίνει τελικά,
θα γίνει
μετά θάνατον.

Η κόλαση
εκεί τοποθετείται
χρονικά.
Όταν τα μάτια κλείσουνε
για πάντα.

Εμείς όμως
- τ’ αστεία ανθρωπάκια-
το βάζουμε σκοπό
να κάνουμε από τώρα
κόλαση
τη ζωή του.

Έτσι, ο ¨υποψήφιός¨ μας
θα ζήσει δυο φορές
το δράμα τής απώλειας.

Μια φορά
στην άλλη τη ζωή.
Και μια σ’ αυτή,
ως πρόγευση.

Χάρη στον ένθερμο
δικό μας
¨ζήλο¨
να προλάβουμε τις εξελίξεις.

Πηγή: https://www.facebook.com/andreas.konanos
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 15 Ιαν 2014, 23:15

Εικόνα
ΔΟΞΟΛΟΓΙΚΟ

Η δύναμη σου,
Κύριε,
η γαλήνη σου.

Η εξουσία σου,
Χριστέ μου,
η άφεση
που μου χαρίζεις.

Η πειθώ σου,
Θεέ μου,
η ακτινοβολία σου.

Η γοητεία σου,
όταν μ’ αφήνεις
ή και προτείνεις!
να φύγω μακριά Σου
αν θέλω.
Μη και υμείς θέλετε υπάγειν;..

Η έλξη σου,
Ιησού μου,
ο Σταυρός σου
που ενώνει τους πάντες
και τα πάντα.

Η αλλαγή
που έφερες στη γη μας,
Παράκλητε αγαθέ,
η Εκκλησία σου.

Τα θεμέλια
που μου χάραξες,
τα σημάδια απ’ τα γόνατά σου
στη Γεθσημανή.

Θάλασσα
για να βλέπω το απέραντο
της αγάπης σου,
το Αίμα σου στο Γολγοθά,
που σαν ποτάμι μ’ οδηγεί
στον Πατρικό Ωκεανό.

Και τ’ άγιο Πνεύμα
στα πορφυρά νερά του
να χρυσίζει τις ακτίνες του
σε μια διαρκή Ανατολή
Τριαδικής Θεοφάνειας.

υγ. θα μου πεις, ¨θεωρίες¨,
θα σου πω ¨έτσι μου βγήκε¨.
Τα άλλα, δεν τα ξέρω και καλά.
Κι ούτε έχω επιχειρήματα για την αγάπη και το Θεό.
Μόνο ποιήματα.
Προς το παρόν.

https://www.facebook.com/andreas.konanos
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Σάβ 25 Ιαν 2014, 14:10

FOCUS ΑΛΛΟΎ

Τι βαρετό να νοιάζεσαι συνέχεια
για τι θα πουν οι άλλοι.
Τι σπατάλη ενέργειας.
Τι κούραση.

Τι άρρωστη και νοσηρή κατάσταση.
Όχι μόνο γι’ αυτόν που σε σχολιάζει,
μα και για σένα που όλο νοιάζεσαι.

Θα πουν.
Ε, ας πουν.
Τι θα πάθω, τι θα πάθεις.

Οι πενήντα λεν πως είσαι μια χαρά.
Οι δέκα λένε ¨άγιος¨.
Οι εκατό, πως είσαι αμαρτωλός και επικίνδυνος.
Οι δύο, αστέρι σκέτο.
Άλλοι δυο τρεις πως είσαι άχρηστος.

Τι ισχύει απ’ όλα αυτά;
Ποιος έχει δίκιο;
Για ποιον απ’ όλους θα νοιαστείς;
Τίνος η γνώμη θα σε κάνει να χαλαστείς;

Ποιος ειν’ αυτός θα σε κρίνει στην τελική;

Λόγια, λόγια, λόγια.
Κρίσεις.
Κατακρίσεις.
Κουτσομπολιά.

Δεν κουράστηκες ακόμα;

Είσαι αυτός που είσαι.
Ούτε αν πουν πως είσαι άγιος, θα είσαι εξαιτίας αυτής της δήλωσης.
Ούτε αν πουν ότι είσαι άχρηστος,
θα είσαι άχρηστος επειδή αυτοί το είπαν.

Είσαι αυτός που είσαι.
Είμαι αυτός που είμαι.

Το ξέρει ο Θεός απόλυτα το βάθος τής ψυχής μου.
Ξέρω κι εγώ αρκετά το τι συμβαίνει εντός μου.
Οι άλλοι, συνήθως καθρεφτίζουν το εγώ τους στη μορφή μου.
Και κρίνουν εξ ιδίων.

Αφάνταστα κουραστική αυτή η ιστορία.
Άσε τον κόσμο να λέει.
Με μια αξιοπρεπή αδιαφορία.

Και μετά, ξεκούραση.

Ειρήνη.
Θάλασσα πλατιά κι ακύμαντη.
Ουρανός γεμάτος άστρα γλυκά.

Έτσι γίνεται η ψυχή σου
μετά την άγια τούτη αδιαφορία.

https://www.facebook.com/andreas.konanos
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Κυρ 26 Ιαν 2014, 20:55

ΛΟΓΙΣΜΟΙ

Μαθητές του Ιησού…
Αυτού που μιλούσε
για τα λουλούδια του αγρού
και τα πουλάκια του ουρανού.

Εμείς μιλάμε σήμερα
για όλα τα σύνθετα,
πολύπλοκα
και μπερδεμένα.

Αυτόν Τον καταλάβαιναν
ακόμα και τα νήπια
μα εμάς για να μας καταλάβουνε
χρειάζονται πτυχία αρκετά.
Κυρίως φιλοσοφίας,
νομικής,
υποκριτικής
και για επίλογο τα βασικά
του ζίου ζίτσου.

Ο Κύριος αγάπησε τους πάντες.
Μα εμείς τείνουμε να κλείσουμε
την αγκαλιά μας
στους περισσότερους.

Αυτός διέβλεπε μέσα στη Σαμαρείτιδα
μια αγία.
Εμείς το ‘χουμε εύκολο
να βρούμε αιρετικούς
κι αλήτες επικίνδυνους.
Παντού.
Τείνει να γίνει χάρισμά μας η καχυποψία,
η φοβία,
ο δισταγμός και ο διχασμός.
Άγριο ξύλο,
μεταξύ βαπτισμένων και χρισμένων.

Ο Ιησούς μίλησε για αγάπη,
μα εμείς γίναμε φατρίες,
ομάδες, κλίκες,
και κλειστές παρέες.
Οι πιο γενναίοι φορούν
και μαύρη ζώνη του καράτε.

Και καμαρώνουμε αυτάρεσκα
για την αλήθεια
που σφιχτά κρατάμε,
ξεχνώντας ότι Αυτή εντός της
μας κρατεί.

Άραγε ο Χριστός αν ζούσε σήμερα μαζί μας,
θα μας ονόμαζε δικούς Του;
Δεν ρωτώ βάσει ταυτότητας.
Εκεί σίγουρα γράφουμε
τ’ όνομά Του.

Μα στην καρδιά;
Στο ήθος και το φρόνημα;
Θα αναγνώριζε τη σφραγίδα Του;
Θα ερχόταν στις Ακολουθίες μας;
Θα μπορούσε να προσευχηθεί μαζί μας;
Να μπει στο σπίτι μας;
Θα άντεχε τις συζητήσεις μας;
Τα μπλοκ,
τις αναρτήσεις,
τα προφίλ μας;

https://www.facebook.com/andreas.konanos?fref=ts
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 30 Ιαν 2014, 13:22

ΜΑΘΕ ΤΟ ΑΠΕΞΩ

Κύριε Ιησού Χριστέ,
σ’ ευχαριστώ που μ’ αγαπάς,
που με συγχωράς
και με αποδέχεσαι όπως είμαι..

Σήμερα λέγε όλη μέρα,
όσο πιο συχνά μπορείς,
από μέσα σου,
με ηρεμία,
με πίστη
κι εμπιστοσύνη στην αγάπη
του Τριαδικού Θεού
αυτή την προσευχή :

Κύριε Ιησού Χριστέ,
σ’ ευχαριστώ που μ’ αγαπάς,
που με συγχωράς
και με αποδέχεσαι όπως είμαι..

Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Χριστός
δεν θέλει να αλλάξεις
προς το καλύτερο.

Δηλώνει όμως καθαρά
ότι ο Χριστός
απ’ την αρχή
ήδη μας αγαπά όπως είμαστε,
ενώ ταυτόχρονα θέλει
την πνευματική μας τελειότητα
και πρόοδο.

Δηλ δεν λέει, ¨θα σε αγαπήσω αργότερα,
αφού πρώτα διορθωθείς,
αφού μετανιώσεις,
αφού γίνεις τέλειος.¨

Κύριε Ιησού Χριστέ,
σ’ ευχαριστώ που μ’ αγαπάς,
που με συγχωράς
και με αποδέχεσαι όπως είμαι..

Η προσευχή αυτή,
βοηθά την ψυχή μας να εμπεδώσει
την απροϋπόθετη,
θεμελιακή
αφετηριακή
παντοτινή
και δεδομένη αγάπη τού Θεού
στο πλάσμα Του.

Κάτι που ξεχνάμε.
Διότι νομίζουμε ότι ο Θεός
αρχικά θυμώνει,
και μετά από καιρό
αφού πρώτα διορθώσουμε τα λάθη μας,
τότε ¨ηρεμεί¨,
του περνάει ο θυμός
κι αρχίζει να μας αγαπά.

Δεν υπάρχει
πιο μεγάλη πλάνη.

Πολύ καλά εμπεδωμένη
όμως
μεταξύ μας.

Συμπέρασμα:
Κύριε Ιησού Χριστέ,
σ’ ευχαριστώ που μ’ αγαπάς,
που με συγχωράς
και με αποδέχεσαι όπως είμαι..

https://www.facebook.com/andreas.konanos?fref=ts
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Δευ 03 Φεβ 2014, 23:09

ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

Να σου πω κάτι:
θα γίνει!

Αυτό που ζητάς.
Θα γίνει.

Θέλει όμως υπομονή.
Ηρεμία.
Ψυχραιμία.
Πίστη κι ελπίδα.

Ήρεμα χέρια
πρέπει να κρατάνε
το πολύτιμο σερβίτσιο
του Θεού.

Ας κάνουμε
μια υποθεση..
Εσύ, αν ήσουν ο Θεός,
θα έδινες το δώρο σου
σε κάποιον πανικόβλητο,
νευρικό,
αγχώδη ή ταραγμένο;

Και κάτι άλλο.
Για να λάβεις, αδερφέ μου,
θα πρέπει η ζωή σου
συντονισμένη να 'ναι
με όσα Του ζητάς...

Δεν μπορεί να θες ψωμί
και να πηγαίνεις
στο μανάβη.

Αυτά τα δύο
για σήμερα.

Μα αρκούν
για μιας ζωής
τον πλούτο.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 20 Φεβ 2014, 10:44

Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ Η ΠΟΡΝΗ
- Πάτερ, το απόγευμα θα έρθει η κόρη μου να σας δει. Έχει ακόμα δεσμό μ’ αυτόν τον άπλυτο.
- Ποιον άπλυτο; Δεν καταλαβαίνω τι λες.
- Εκείνον τον κρεμανταλά, καλέ, που δεν έχει πάρει ακόμα πτυχίο κι έφτασε 27 χρονών και δουλεύει στα Everest. Σας είχα μιλήσει γι’ αυτόν κι άλλη φορά. Δεν θυμάστε;
- Όχι, δεν θυμάμαι. Εσύ, όμως, μήπως θυμάσαι τι σου είχα πει τότε;
- Μου είχατε πει να μη μιλάω έτσι για τους νέους ανθρώπους που βγαίνουν στη ζωή.
- Ναι, ε; βλέπω σε επηρέασε η συμβουλή μου!
- Αν είχατε κι εσείς παιδιά, θα βλέπατε! Πάτερ, σας παρακαλώ, μάθετε σήμερα ως πού έχουν προχωρήσει στη σχέση τους, διότι ανησυχώ.
- Δηλαδή, να ρωτήσω τι κάνουν; (Ήξερα).
- Ναι, πάτερ. Κάτι μου λέει ότι δεν πάνε καλά.
- Καλά, κι αν μάθω τι ακριβώς θέλεις; Ζητάς να κάνω προσευχή;
- Πάτερ, δεν φτάνει η προσευχή μόνο! Να μου πείτε κι εμένα, και να με βοηθήσετε. Τι άλλο να θέλω. Μάνα είμαι. Πρέπει να ξέρω.
- Λυπάμαι, μα δεν μπορώ. Και λυπάμαι και για το πώς έχεις γίνει ως προς την πνευματική σου καλλιέργεια. Είσαι στην εκκλησία από παιδί, και μοιάζεις περισσότερο με καχύποπτο κατάσκοπο, παρά με άνθρωπο εμπιστοσύνης και προσευχής. Λυπάμαι που σου μιλάω έτσι, μα τι άλλο να πω. Πικραίνομαι.
- Μα, πάτερ, μάλλον πορνεύουν έτσι που ζούνε!! Είναι μαζί έξι χρόνια. Είναι μικρό αυτό; Η κόρη μου είναι πόρνη, και θέλετε να χαίρομαι;
- Επιμένεις!! Τι να πω, κυρία μου. Λυπάμαι και πάλι λυπάμαι. Για σένα. Όχι για τα παιδιά. Και πιο πολύ λυπάμαι γι’ αυτούς που σε δίδαξαν έτσι τόσα χρόνια… Διότι κι εσύ, δεν τα λες απ’ το μυαλό σου όλα αυτά. Κάπου έμαθες να φέρεσαι έτσι, και να ονομάζεις την κόρη σου που έχει έξι χρόνια σταθερή σχέση, στεγνά πόρνη. Κάπου κι εσύ διδάχτηκες αυτό τον τρόπο, που τελικά σε κάνει να χάνεις το παιδί σου όλο και περισσότερο. Έτσι όπως μιλάς, την κάνεις να φεύγει από κοντά σου. ( Ευτυχώς!! )

Το τελευταίο δεν της το ‘πα φωναχτά,
διότι θα μ’ έγραφε κι εμένα στη black list
που γράφει τον καθένα
που δεν χορεύει στο ρυθμό της.
Στο ρυθμό της τρέλας. Της κανονικής όμως.
Όχι της ¨δια Χριστόν¨.
Πάντως ο Χριστός μας
που βρέθηκε πολλές φορές μπροστά
σε επαγγελματίες πόρνες,
ποτέ δεν μίλησε έτσι,
ούτε έβγαλε αυτό το ήθος,
ούτε έχανε τις ψυχές.

Χριστός- χριστιανός.
Απόσταση μεγάλη.
Μιλάμε για χάσμα μέγα.

https://www.facebook.com/AndreasKonanosPage
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Τετ 26 Φεβ 2014, 10:47

ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ

Θυμάμαι
έναν καραγκιόζη
που είχε, παλιά, συνήθεια
να σχολιάζει αυστηρά
αυτές τις μέρες
της αποκριάς
τα γλέντια.

Τα καρναβάλια,
τους ντυμένους,
τους γδυμένους,
αυτούς που μοίραζαν
τις κωμικές τις μάσκες,
σπρέι αφρού
και κομφετί,
ρόπαλα πλαστικά
ντουντούκες
και καπέλα.

Κι όλο ξεχνούσε
τη δική του υποκρισία
και ψευτιά
που όλο το χρόνο
μ’ επιμέλεια κουβαλούσε
κι είχε γίνει
με το πετσί
και την καρδιά του
ένα.

Με θυμάμαι καλά.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Κυρ 30 Μαρ 2014, 12:12

ΕΡΩΤΕΥΣΟΥ

Δουλεύει άραγε
τούτη η δύναμη
εντός σου;
Ή είναι φιμωμένη;
Έχεις ακούσει
την καρδιά σου
να χτυπάει τόσο,
που να ακούνε κι οι γειτόνοι
το τραγούδι της;
Ερωτεύσου!
Τη ζωή.
Την ομορφιά.
Τη δημιουργία.
Το Θεό.
Τον άνθρωπό σου.
Τον έρωτα τον ίδιο!
Ξύπνα.
Φεύγουμε.
Βάλε τού έρωτα το ρούχο
στη βαλίτσα σου.
Μη φτάσεις
με γυμνό κορμί
μπροστά στον Πλάστη σου
και ντροπιαστείς.
Ντύσου τον έρωτα.
Τον έρωτα
που ο Ίδιος ντύθηκε
όταν μας έπλασε,
όταν σταυρώθηκε,
αναστήθηκε,
κι όταν με άγιο Πνεύμα
τύλιξε το είναι μας.

https://www.facebook.com/AndreasKonanosPage
Άβαταρ μέλους
promitheas14
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1799
Εγγραφή: Τετ 02 Ιαν 2013, 16:25
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 1 φορά

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από promitheas14 » Κυρ 30 Μαρ 2014, 12:52

Justme έγραψε: Η αρρωστημένη κρίση μας
για τους άλλους
είναι μοναδική.
Και χρήζει ειδικής θεραπείας.
Συμφωνῶ. Τό νά κρίνουμε τούς ἄλλους εἶναι τό βλαβερότερο δηλητήριο στήν ὀντότητά μας.

Justme έγραψε: Εμείς,
οι άνθρωποι της εκκλησίας,
τα ξέρουμε όλα.

Θεία και ανθρώπινα.

Μερικές φορές μάλιστα
νιώθουμε σιγουριά για κάποιον,
ότι θα πάει στην κόλαση.
(Εξαιτίας μιας άποψης,
μιας θέσης,
μιας αμαρτίας ή κακίας)
Δέν θά εἶναι ἀντίφαση αὐτό πού θά γράψω παρακάτω, σέ σχέση μέ ἐκεῖνο πού ἔγραψα πιό πάνω, διότι θά κρίνω ἀπόψεις καί ὄχι ἀνθρώπους μέ αὐτό πού θά γράψω:

Μήπως αὐτή ἡ θέση-ἄποψη: "Εμείς,
οι άνθρωποι της εκκλησίας...αμαρτίας ή κακίας)" δέν ἐκφράζει τό ἀλάθητο τοῦ Πάπα, κάπως περιφραστικά;

Μήπως, αὐτό δέν εἶναι ἡ χειρότερη μορφή ἐγωϊσμοῦ, ὅτι δηλαδή κάποιοι κατέχουν τήν ἀπόλυτη γνώση;! Καί ἀφοῦ τήν κατέχουν, γιατί δέν τήν διαδίδουν; Καί ποία εἶναι αὐτή ἡ ἀλάθητη γνώση; Ὅτι ἡ Γῆ εἶναι ἐπίπεδη ἤ ὅτι ὁ ἄνθρωπος εἶναι τό μοναδικό ἔλλογο πλάσμα τῆς δημιουργίας;
Πόσο εὔκολα φαίνονται πιά οἱ προθέσειις καί οἱ μέθοδοι μιᾶς χούφτας ἀνθρώπουν νά κρατήσουν τόν ἄνθρωπο ὑπό ἔλεγχο!
Ὄποιος ἐλεύθερα συλλογᾶται, συλλογᾶται καλά.
Ρήγας Βελεστινλῆς
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Κυρ 30 Μαρ 2014, 13:18

Λάθος κάνεις.

Ειρωνικά το γράφει. Θέλει να δείξει αυτό ακριβώς που λες εσύ. Ότι δεν κατέχουν το αλάθητο.Κοίτα τι λέει παρακάτω:
Εμείς όμως
- τ’ αστεία ανθρωπάκια-
το βάζουμε σκοπό
να κάνουμε από τώρα
κόλαση
τη ζωή του.
Κάνει αυτοκριτική στους ιερείς.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 08 Μάιος 2014, 13:34

ΗΛΙΘΙΑ ΛΗΘΗ

Αν δεν σκεφτείς,
όλα είναι όντως προβλήματα.
Αν όμως το καλο-σκεφτείς,
λίγα είναι τα όντως προβλήματα.

Τα περισσότερα είναι κυρίως
σενάρια και λογισμοί,
αναμνήσεις, φοβίες,
παρερμηνείες,
ανασφάλειες,
φαντάσματα.

Κι όλα ξεκινούν απ' τον άρρωστο νου,
που δεν βλέπει φωτισμένα,
δεν ερμηνεύει ψύχραιμα,
δεν διαθέτει ανδρεία
ούτε επίγνωση.

Κι έτσι, όλο φοβάται,
όλο πλάθει σενάρια,
όλο καταρρέει.

Αν ήξερες τη δόξα σου,
την ιερότητα της καταγωγής σου,
το ακαταμάχητο της εν Χριστώ δύναμής σου,
και αν θυμόσουν όλα όσα λέει το Ευαγγέλιο
για τη θεϊκή πλάση σου,
ή - έστω, ρε παιδί μου- όσα τραγουδά η Ελεωνόρα
για την ¨Επιμονή σου¨,
τότε θα άντεχες,
θα πετούσες,
θα γελούσες,
δεν θα φυτοζωούσες,
μα θα ζούσες μ' ένα τραγούδι ηρωικό
διαρκώς στα χείλη σου.

Δεν είναι τυχαίο
που οι άγιοι
μάς τονίζουν διαρκώς πως η ψυχή μας πάσχει
από άγνοια και λήθη.
Δηλ, δεν ξέρει.

Ή, ξέρει μεν,
αλλά διαρκώς ξεχνά.
Λάβε τα φτωχά αυτά λόγια
σαν ένα σκούντημα
και υπενθύμιση
για όλα όσα ξέρεις στον πυρήνα σου.
Εκεί που γράφει
¨Σφραγίς δωρεάς, Πνεύματος Αγίου¨.

Το χάραγμα το θείο είναι εντός σου.
Που αχνίζει Αίμα και λιβάνι.
Και θεραπεία Σιλωάμ.

https://www.facebook.com/AndreasKonanosPage?fref=nf
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 05 Ιουν 2014, 17:19

ΝΕΑΝΙΚΗ ΜΥΤΗ

Ευτυχώς υπάρχει
η όσφρηση των νέων,
σκέτο λαγωνικό.
Που ξεχωρίζει
το άυλον
από το νάιλον.
Την πνευματικότητα
απ’ την υποκρισία
και ψευτιά.
Και δεν τους απατούν
τα νεκρολούλουδα
που κάποιοι θέλουν
να παρουσιάζουν
ως νυφική
ανθοδέσμη.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Πέμ 07 Μάιος 2015, 22:10

Εικόνα

ΤΑΞΙΔΙΑΡΑ ΨΥΧΗ

Αν είσαι
στο σαλόνι σου
κι εκεί που λες
δυο λόγια προσευχής
νιώσεις να καίγεται η καρδιά
να χάνεται ο νους
και να βυθίζεσαι
σε θάλασσα απέραντη,
σημαίνει
ότι ο Θεός
έκανε το κορμί
και την ψυχή σου,
σπίτι
και βάρκα
και ξαπλώστρα Του.

Δεν χρειάζονται
πια
ταξίδια ατέλειωτα,
και πέρα δώθε
όλη μέρα.

Αράζεις κι ηρεμείς.
Κι η ταξιδιάρα σου
ψυχή
στη θεία Ακινησία
πλέον
κολυμπάει.

Αγαπιέται γαρ…

https://www.facebook.com/AndreasKonanosPage?fref=ts
Άβαταρ μέλους
panta
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2047
Εγγραφή: Κυρ 22 Απρ 2007, 13:14
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑΙ
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 17 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από panta » Κυρ 17 Μάιος 2015, 23:30

Χαρισματικός. απο τους λίγους.
όποιος μου πειράξει πατρίδα και θρησκεία και θα μιλήσω και θα πράξω και ας μου κάνει ό,τι καταλαβαίνει.

ΞΥΠΝΗΣΤΕΕΕΕΕΕΕ
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 12585
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 100 φορές
Έλαβε Likes: 268 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από doctormarkon » Δευ 18 Μάιος 2015, 11:26

Ωραίο τόπικ.

Ο πάτερ μιλάει πολύ καλά για ένα θέμα που δέρνει τους πάντες.
Το τι θα πει ο κόσμος.
Να είμαστε αυτό που λένε οι άλλοι.
Να κολλάμε στους άλλους να μας κάνουν κουρέλι με μια τους λέξη.

Θα έπρεπε οι παπάδες στην εκκλησία να μιλούν για τέτοια απλά καθημερινά θέματα.
Ίσως και για μεγαλύτερα προβλήματα όπως είναι οι αρρώστιες οι πόνοι οι πίκρες.

Αυτό που απομακρύνει τον κόσμο από την εκκλησία είναι ο δογματισμός.
Αντιδρώ και πάντα αντιδρούσα σε κάθε είδους δογματισμό.

Βέβαια ο δογματισμός δεν υπάρχει μόνο στην εκκλησία αλλά παντού.
Δογματισμός στερεότυπα υπάρχουν παντού.

Ο πάτερ δε μιλάει δογματικά. Σπάει στερεότυπες αντιλήψεις.

Είτε πιστεύει κανείς είτε όχι είναι γεγονός ότι το υποσυνείδητο παίζει άσχημα παιχνίδια και τα πάθη, οι ζήλιες, οι κακίες τα μου πες σου πα μια μέρα βρυκολακιάζουν και γίνονται αρρώστιες
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Δευ 18 Μάιος 2015, 15:43

Έκανε εκπομπή στο ράδιο της Εκκλησίας η οποία είχε μεγάλη ακροαματικότητα. Πέρσι νομίζω τον έκοψαν όμως.
Άβαταρ μέλους
AnonymosEreynhths
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 5301
Εγγραφή: Τετ 05 Αύγ 2009, 10:22
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 110 φορές
Έλαβε Likes: 159 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από AnonymosEreynhths » Παρ 22 Μάιος 2015, 19:00

Εικόνα

ΟΤΑΝ ΝΕΥΡΙΑΖΩ, ΤΑ ΣΠΑΩ!

Ο θυμός σου, δεν είναι το πρόβλημα.
Για να κόψεις ένα φύλλο χαρτί, θέλεις θυμό
(βέβαια, πολύ υποτονικό, που δεν το νιώθεις ως πρόβλημα).
Για να βγεις για δουλειά,
πρέπει να δουλεύει μέσα σου αυτό που λέμε ¨όρεξη ζωής¨.

Η δημιουργικότητα, προϋποθέτει πνοή.
Ο νεκρός, δεν θυμώνει, διότι απλά δεν ζει.
Ο θυμός είναι η ζωντάνια που ενεργεί μέσα σου,
η ένταση της ζωής,
η δύναμη που σε σπρώχνει να κάνεις πράματα.
Δηλαδή, θυμός: καλό πράμα!

Το πρόβλημα είναι η διαχείρισή του,
η έκφρασή του,
ο τρόπος που τον κουμαντάρεις ή σε κουμαντάρει.
Αν τον απωθείς συνέχεια,
θα γίνει μια μέρα χαμός,
και δε θα ήθελα να είμαι δίπλα σου χωρίς κράνος.

Γι' αυτό σου λέω φιλικά:
δεν είναι κακό να ξεσπάς μ' αυτούς που αγαπάς,
να τα λες, να τα βγάζεις, να φεύγει η ένταση,
να λες αλήθειες,
να μη μαζεύεις μέσα σου δηλητήρια μια ζωή.

Αν δεν τα πεις,
πού θα πάει όλη αυτή η ένταση κι ενέργεια;
Μετά, να τα έλκη, τα εγκεφαλικά, οι δυσκοιλιότητες,
η πίεση, το σάκχαρο,
τα νεύρα τα ανεκδήλωτα.

Φυσικά, όχι μόνο να τα λες,
μα να δέχεσαι κι εσύ με τη σειρά σου να στα λένε, πότε πότε!
Σήμερα εσύ ξεσπάς σε μένα.
Αύριο εγώ σε σένα. Όχι μόνο εσύ, φίλε!!
Κατά τα άλλα,
αν χάσεις και καμιά δεκαριά κιλά!
- πλάκα κάνω,
μα ευκαιρία βρήκα τώρα που είσαι ήρεμος-
μια χαρά άνθρωπος είσαι.

Τα σπας!
Άβαταρ μέλους
doctormarkon
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 12585
Εγγραφή: Πέμ 11 Μαρ 2010, 20:05
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 100 φορές
Έλαβε Likes: 268 φορές

Re: Πατήρ Ανδρέας Κονάνος, ομιλίες και λόγοι

Δημοσίευση από doctormarkon » Τρί 26 Μάιος 2015, 09:19

Πολύ ωραίος λόγος.

Φυσικά και έλκει κόσμο και νέους προς την εκκλησία.
Όπως είπα δεν είναι στεγνός ή δογματικός.

Το μόνο που μου χτυπάει άσχημα είναι όταν μιλάει για αρώστειες χειρουργεία κλπ.
Όχι ότι δεν συμβαίνουν και δεν είναι μέρος της ζωής αλλά αντίθετα από τον Μουρούτη τα βλέπει σαν δοκιμασία που δίνει ο θεός και πρέπει να τα υπομείνεις χωρίς να αμφισβητεί την σύγχρονη ιατρική που δημιουργεί ένα μεγάλο μέρος από τις αρρώστιες που βασανίζουν τους ανθρώπους.
Ή να αμφισβητεί το σύγχρονο τρόπο ζωής τα άγχη και την οικονομική ασφυξία που δημιουργεί επίσης αρρώστιες.
Οι αρρώστιες και πολλά από τα βάσανα όπως και την κρίση δεν τη στέλνει ο Θεός για δοκιμασία.

Ο Μουρούτης όταν μιλάει για συγχώρεση αναφερόμενος σε πατερικά κείμενα επισημαίνει ότι το ψυχικό πεδίο επηρεάζει άμεσα το σωματικό.

Ο πάτερ εγκλωβίζεται συχνά στην παθητική και γλυκερή αντιμετώπιση των πραγμάτων με στωικότητα και υπομονή ή να τα βλέπεις σαν δοκιμασία.
Αλλά όχι να τα πολεμήσεις ή ακόμα και να τα αμφισβητήσεις.
Ο καλός χριστιανός δεν πρέπει να είναι και....πολεμιστής?
Μη σκοτώνετε τα κουνούπια. Αλλοι σας πίνουν το αίμα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Χριστιανισμός”