(στα διάλα, έβαψα το μαλλί, μου βγήκε πιο σκούρο- και μάλλον απέκτησα τεχνητή νοημοσύνη...

Ο συνδυασμός έντονης δραστηριότητας σελήνης/ήλιου ΕΙΝΑΙ η αιτία, και γίνεται γενεσιουργός παράγων για μεγάλες εντάσεις σε περίοδο ύφεσης...
Μιλάει για ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ύφεσης, ή υποτιθέμενες (εκ των μελετών τους) περιόδους ύφεσης, μέσα στις οποίες όμως, μπορούν να προκληθούν ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ εντάσεις, όπως αυτές που παρατηρούμε στη συμπεριφορά ήλιου/σελήνης αυτή τη στιγμή. Αυτή η περίοδος που διάγουμε τώρα, σύμφωνα με τις πρότερες καταγραφές, ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι είναι περίοδος ΎΦΕΣΗΣ (κατά τις υπάρχουσες καταγραφές). Συγκεκριμένα την περίοδο αυτή την λέει "κύκλο 24" αν θυμάμαι καλά.
Σε περιόδους ύφεσης λοιπόν, τα ταρακουνήματα (δηλαδή οι "εκτοξεύσεις μαγνητικών πεδίων απ'τον ήλιο) είναι αμελητέας ισχύος. Επικρατεί ηρεμία υποτίθεται στον πλανήτη... αν μέσα σ'αυτή την περίοδο που δεν κουνιέται τίποτα, ξαφνικά εκτοξεύσουν τα ουράνια σώματά μας κάτι εξαιρετικής ισχύος, τότε έρχεται ο ντουβρουτζάς στον πλανήτη.
Όταν η περίοδος είναι ΕΝΕΡΓΗ (χωρίς όμως μεγάλες εξάρσεις) τότε γίνονται συχνά ταρακουνηματάκια και η... "ζάχαρη στο βάζο δε σβωλιάζει, γιατί το βάζο ταρακουνιέται σταθερά όχι πολύ έντονα, αλλά σταθερά και συνέχεια. Αν είναι όμως επί μακρόν ακίνητο και το κουνήσεις ξαφνικά και έντονη τότε η ζάχαρη βγαίνει απ'το βάζο σβωλιασμένη"... παραθέτω καλύτερα το παράδειγμα που ο ίδιος εδωσε για να δώσει μια αναλογία...
Ελπίζω να έβγαλες καλύτερο νόημα τώρα ΚαλΕλάκι μου.
βάζω και τους τίτλους της συγκεκριμένης τοποθέτησής του, για να αναλύσεις τη σκέψη του καλύτερα:
θέλω να πω κάτι ενδιαφέρον για την ηλιακή επίδραση.
Οι μεγαλύτερες καταιγίδες και οι μεγαλύτεροι σεισμοί, συμβαίνουν παραδόξως
όταν η ηλιακή δραστηριότητα είναι χαμηλή κατά μέσο όρο...στο ηλιακό ελάχιστο...
ειδικά στον κύκλο εξισωτικού ελάχιστου (solar minimum)
στο οποίο μπαίνουμε τώρα...στον 24ο κύκλο.
Συμβαίνει σε περιόδους όπου και η Γη είναι ήσυχη...
και προκύπτουν μεγάλες εκλάμψεις σ'αυτή την περίοδο.
Κι αυτή η δραστηριότητα, εντείνει περισσότερο τους σεισμούς.
Οταν έχεις μεγαλύτερη ηλιακή δραστηριότητα, προκύπτουν μικρότεροι σεισμοί...
και όχι πολύ μεγάλοι που προκύπτουν στην ελάχιστη ηλιακή δραστηριότητα.
πράγμα που είναι ενδιαφέρον και κατανοητό όταν σκεφτείς σε αναλογία...
το ταρακούνημα για να βγάλεις ζάχαρη από ένα βάζο.
Η ζάχαρη κολλάει (όταν το βάζο μένει ακίνητο για καιρό) και βγαίνει σε κομμάτια (όταν κουνηθεί).
Οταν την ταρακουνάς συχά και απαλά, δεν βγαίνει σε κομμάτια. (σβωλιασμένη)
Αυτή η αναλογία, βοηθάει να το καταλάβουμε...
(οι παρενθέσεις δικές μου διευκρινίσεις)