Iamvos έγραψε:Δηλαδή αν ένας οπαδός παιδεραστών είναι καλοπροαίρετος, φιλόξενος, χαμογελαστός και ευγενικός τότε είναι καλός οπαδός παιδεραστών;
Γράφω ολόκληρα σεντόνια και το μόνο που εξακολουθείς να λες είναι αυτό.
Δε συνυπολογίζεις ΤΙΠΟΤΑ απ'ό,τι σου παρατίθεται;
Εμμένεις επίμονα σ'αυτό. Εμμένεις άραγε το ίδιο όταν βλέπεις και σε άλλες φυλές (μαύρους της Αφρικής, τσιγγάνους κλπ) που έχουν
διαφορετικό ηθικό κώδικα από μας και παντρεύονται κορίτσια-παιδιά; Συγνώμη κι εγώ δεν τους γουστάρω, κι εγώ δε θα συναναστραφώ μ'αυτούς γιατί δεν έχουν τίποτα να μου δώσουν, αλλά δεν τους μισώ κι όλας, γιατί οι άνθρωποι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ η θρησκευτική τους πίστη . Δεν απαρτίζει μόνο αυτή την υπόστασή τους. Είναι και χιλιάδες άλλοι παράγοντες.
'Ασε που στην πίστη των ανθρώπων, παίζουν ένα σωρό χειραγωγήσεις και έλεγχος του νου!
ΣΕ ΟΛΕΣ τις θρησκείες. Συνεπώς... λέω εγώ τώρα....
Μήπως είναι ελλειμματικο απο΄μεριάς σου να κρίνεις ολόκληρες ομάδες ανθρώπων μόνο από τα θρησκευτικά πιστεύω τους κι από μέρος του ηθικού τους κώδικα που δεν συνάδει με τον δικό σου,
με μια απολυτότητα που φτάνει στα όρια του τυφλού μίσους;
Γιατί εκεί δείχνεις ότι φτάνεις, κι αν φτάνεις εκεί, κολλημένος σε μια μεμονωμένη οπτική,
δε διαφέρεις και πολύ απ'τους φουνταμενταλιστές φανατούκλες, που κάνουν τα αίσχη και τις φρικαλεότητες στο όνομα του Αλαχ ή του σατανά ή και του Χριστού (θυμίσου σταυροφόρους).
Αν με ρωτάς πώς βλέπω τον Μωάμεθ, όχι δεν τον έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση.
Αυτό δε σημαίνει πως θα μισήσω, θα απορρίψω ή θα απαξιώσω συνολικά ΟΛΟΥΣ
τους μουσουλμάνους (2 δις ξαναλέω) επειδή εγώ τυχαίνει να'χω άλλες κοσμοθεάσεις.
Αν κινδυνέψει η ζωή σου και έρθει ένας μουσουλμάνος και σε σώσει, είσαι ικανός
να πεις "είναι οπαδοί του Μωάμεθ, άρα δεν του μιλάω"??? Αν είσαι ικανός, δεν έχουμε
και πολλά να πούμε στη συνέχεια οι δυο μας, διότι δεν υπάρχει διαλεκτική στην οποία
θα μπορούσαμε να βρούμε έστω κι έναν κοινό τόπο.
Διότι αν αγνοούσες ή συνέχιζες ν'απαξίωνεις/περιφρονείς (ή και να μισείς) κάποιον που σου'σωσε
τη ζωή λόγω των πιστεύω του, εκτός του ότι παίζεις σε ταμπλό άνευ προηγουμένου προκατάληψης (που ακυρώνει την ίδια την ανθρώπινη υπόστασή σου) παίζεις και σε λογικές άνευ προηγουμένου
ΚΑΙ επιλεκτικού τσουβαλιάσματος! . 'Ασε που πάλι βλέπω 2 μέτρα 2 σταθμά, αφού με την ίδια λογική,
δεν κρίνεις και τους άλλους... τους δυτικούς, τους κουστουμάτους, και τους "πολιτισμένους" της άρχουσας τάξης, η συντριπτική πλειονότητα των οποίων σήμερα είναι επίσης παιδόφιλοι, βασανιστές παιδιών, δολοφόνοι βρεφών και σατανόπληκτοι. Γι'αυτούς δε σε βλέπω να ωρύεσαι...
Iamvos έγραψε:Σε ό,τι αφορά την ορθόδοξη χριστιανοσύνη δεν αποδέχεται ολόκληρη την Παλαιά Διαθήκη, αλλά μόνο μερικά βιβλία από αυτή.
Διαφωνώ οριζοντίως, διαγωνίως και καθέτως. ΟΛΗ η Π.Δ. έχει ενσωματωθεί στο χριστιανικό
θρήσκευμα (όλων των δογμάτων), ως ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ μάλιστα κομμάτι του, και μέχρι να δω
τεκμήρια γραπτά από την ιερά σύνοδο που να αποδεικνύουν το αντίθετο,
θα μου επιτρέψεις να εμμένω σ'αυτό.
Iamvos έγραψε:Όμως η διαφορά είναι πως εδώ δε μιλάμε για ένα πρόσωπο της Παλαιάς Διαθήκης που ο Χριστιανός μπορεί να μην το γνωρίζει καν
πολύ εύκολα δίνεις συγχωροχάρτια, κι αυτό επειδή αναγκαστικά έχεις χριστιανούς στη ζωή σου
και πιθανότατα είσαι και ο ίδιος, οπότε αναγκάζεσαι να μπεις σε λογική εξαιρέσεων και δικαιολογιών.
ΟΜΩΣ: Όταν ασπάζεσαι ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ μια θρησκεία, πράγμα που γίνεται ΚΑΙ με τους Ελληνες όταν μεγαλώσουν, σκεφτούν και επιλέξουν, οφείλεις να ξέρεις τι εμπεριέχει αυτή η θρησκεία. Αν ασπάζεσαι κάτι που δε γνωρίζεις στην πληρότητά του, είσαι επίσης ανάξιος λόγου και θα'πρεπε να κρίνεσαι όπως κρίνονται κι οι "οπαδοί" του Μωάμεθ... Δεν είναι δικαιολογία λοιπόν το ότι "μπορεί και να μην το γνωρίζουν". Αν δεν το γνωρίζουν, να μάθουν, αλλιώς να μη δηλώνουν θρησκευάμενοι της χριστιανοσύνης. Εξ άλλου, δεν ξέρω στα σχολεία των μετέπειτα γενεών, αλλά στη δική μου,
κάναμε ΟΛΗ την Π.Δ. στα θρησκευτικά και ΜΑΘΑΜΕ. Είναι λοιπόν επιεικώς έωλο αυτό το επιχείρημα.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ και με επισημάνσεις της δοκτορέσας,
και με επισημάνσεις του Ινδιάνου. (Two-Spirited )
\