Δελφίνια...

Ανείπωτη εθνική τραγωδία 23/7/18 (ArELa)
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
totispap
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Δημοσιεύσεις: 2381
Εγγραφή: Τετ 06 Ιαν 2010, 20:39
Irc ψευδώνυμο: totispap
Φύλο: Άνδρας

Δελφίνια...

Δημοσίευση από totispap » Τρί 22 Σεπ 2015, 14:51

Λοιπόν μιας που έχω το ακαταλόγιστο απο τον πονόδοντο και την υπερβολική χρήση παυσίπονων :drag: πάμε :cool:

Το δελφίνι το λατρεύω απο πιτσιρικάς όπως όλοι φαντάζομαι.Την πρώτη μου επαφή απο πολύ κοντά την είχα στον κόλπο της Καβάλας ταξιδεύοντας με γρι-γρι για σαρδέλα μαζί με τον πατέρα μου,τα δελφίνια πηδούσαν μπροστά απο την πλώρη σε πραγματική απόσταση αναπνοής παίζοντας με το καΐκι και εγώ καθόμουν στην πλώρη επάνω στην γκάγκα προσπαθώντας να τα αγγίξω.Πανέμορφα πλάσματα γεμάτα χάρη και αρχοντιά που είναι στην κυριολεξία οι βασιλιάδες της θάλασσας.

Πάμε τώρα στην αντίπερα όχθη που δεν έχει μαγευτικές εικόνες με δελφίνια, αλλά για μια μεγάλη μερίδα Ελλήνων ψαράδων είναι η ζοφερή πραγματικότητα.

Το μπουρδέλο που συνεχίζουμε παραδόξως να αποκαλούμε κράτος εκτός ότι δεν έχει ξεχωριστό υπουργείο ναυτιλίας δεν νιώθει καν την ανάγκη δημιουργίας ενός υπουργείου αλιείας για να λύσει κάποια θέματα στον ετοιμοθάνατο αυτό τομέα.

Η Αλιεία πεθαίνει.Δεν είναι δήλωση εντυπωσιασμού ούτε κανένα κλαψομ....κο παράπονο..Απλώς δεν υπάρχει μέλλον με αυτόν τον ρυθμό αλίευσις και τακτικής απο μέρους του κράτους αλλά και των ίδιων των ψαράδων.
Τα προβλήματα πολλά αλλά όχι αξεπέραστα.Το δελφίνι απλώς τυχαίνει να τα επιτείνει με τον τρόπο του και με την απίστευτη εξυπνάδα του.
Δεν υπάρχει τρόπος να αποφύγεις την ζημιά που κάνουν τα δελφίνια παρά με τρίκ που δεν είναι της παρούσης.
Το κράτος δεν αποζημιώνει ούτε στο ελάχιστο για τις ζημιές που προκαλούν στα δίχτυα.Και για να μην κάνετε λάθος,ενα δελφίνι δεν σκίζει τα δίχτυα περνώντας απο μέσα όπως ίσως νομίζουμε, αλλά τραβώντας το ψάρι πάνω απο τα δίχτυα, δημιουργεί μια τρύπα αξιοπρεπέστατη..

Κλείνω προς το παρόν εδώ και βλέπουμε,αρκεί να θυμόμαστε ότι κάποια επαγγέλματα που παλεύουν με το περιβάλλον χρίζουν κάποιας διαφορετικής προσέγγισης.

Αναρτηθέν εδώ

Προταθέν εδώ
Μοναχή το δρόμο επήρες,
εξανάλθες μοναχή.
Δεν είν’ εύκολες οι θύρες,
εάν η χρεία τες κουρταλεί.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Προεξέχοντα ΙΔΕΟγραφα (και προτεινόμενα)”