1) «Τι έκανες στα μαλλιά σου;»
Εκτός από το ενδεχόμενο να κόβουμε μόνες μας τα μαλλιά μας πράγμα εξαιρετικά σπάνιο προφανώς κάποιος άλλος έκανε κάτι στα μαλλιά μας. Δεν το κάναμε εμείς από μόνες μας. Και προφανώς, κάτσαμε και πολλές ώρες στο κομμωτήριο για να αποκτήσουμε αυτό το κάτι. Για να μην αναφερθούμε καν στο ποσό που πληρώσαμε... Η φράση «Μου αρέσει το καινούργιο σου κούρεμα» είναι πολύ καλύτερη και σίγουρα δείχνει ότι δώσατε λίγη προσοχή. Εκτός του ότι είναι πολύ ανώτερο από το «Δείχνεις διαφορετική», μία φράση που δηλώνει σαφώς ότι δεν έχετε ιδέα, όπως πάντα!
2) «Και τα δύο μου φαίνονται τα ίδια»
Κατανοούμε πως ενδιαφέρεστε πολύ λιγότερο, σε σχέση με εμάς, σε ότι αφορά στα ρούχα ή στο σερβίτσιο της κουζίνας, για παράδειγμα. Αλλά δεν υπάρχει περίπτωση αυτά που κατά καιρούς σας ζητάμε να συγκρίνετε να είναι ακριβώς τα ίδια. Γίνεται; Πείτε μας κάτι. Οτιδήποτε. Ρίξτε το στην τύχη και διαλέξτε ένα, ώστε να μην ανησυχούμε για την όρασή σας ή ακόμα χειρότερα, για να μην νομίζουμε ότι δεν νοιάζεστε.
3) «Χαλάρωσε»
Η φιλική προτροπή «Μην εξάπτεσαι τόσο» δημιουργεί γενικά τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Όταν λέτε «Χαλάρωσε», αυτό που φτάνει στα αυτιά μας είναι πως πιστεύετε ότι γινόμαστε παράλογες για το τίποτα και αυτό κάθε άλλο παρά μας χαλαρώνει.
4) «Τα έχω όλα υπό έλεγχο»
Χα χα! Οι διάσημες 5 λέξεις . Αποφεύγετε όσο γίνεται να τις χρησιμοποιείτε εάν δεν θέλετε να πάρουμε την άκρως σατανική μας ικανοποίηση μόλις συνειδητοποιήσετε ότι χάσατε το δρόμο, επειδή δεν θέλατε να σταματήσουμε να ρωτήσουμε (εάν όμως αργήσουμε να φτάσουμε, τότε θα μας δείτε να βγάζουμε αφρούς από τα νεύρα) ή επειδή σας έμειναν τα μισά εξαρτήματα έξω από τη συναρμολόγηση της καινούργιας flat τηλεόρασης, γιατί είπατε πως δεν χρειάζεται να διαβάσετε τις οδηγίες συναρμολόγησης.
5) «Δεν πιστεύω να είσαι φεμινίστρια; Ε;»
Ο ιπποτισμός μπορεί να είναι ετοιμοθάνατος στις μέρες μας, αλλά ξεστομίζοντας αυτή τη φράση του δίνετε τη χαριστική βολή κατευθείαν στην καρδιά.
Είτε είναι φεμινίστρια μία γυναίκα είτε όχι, κάνοντάς της αυτή την ερώτηση σίγουρα θα προσβληθεί. Απλά να είστε ο εαυτός σας. Να είστε ευγενικοί, να ανοίγετε την πόρτα, να προσφέρεστε να πληρώσετε τον λογαριασμό και τέλος. Από εκεί και πέρα, εμείς, ως γυναίκες, μπορούμε να επιλέξουμε αν θα αποδεχτούμε ή θα συνεισφέρουμε στη γενναιοδωρία σας.
6) «Πότε με το καλό γεννάς;»
Φέρτε στο μυαλό σας για ένα δευτερόλεπτο την ακόλουθη σκηνή: κάνετε αυτή την ερώτηση σε μία γυναίκα και εκείνη γυρνάει και σας απαντάει «Δεν είμαι έγκυος» ή «Γέννησα πριν από 6 μήνες»! Καταλαβαίνετε τώρα γιατί πρέπει να διαγράψετε την ερώτηση αυτή από το λεξιλόγιό σας; Μέσα σε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου, αυτή η αθώα περιέργεια μπορεί να αποδειχθεί «θανάσιμο» λάθος και άθελά σας να προσβάλετε τη γυναίκα. Και δυστυχώς, άμα την πάθετε μετά δεν το σώζετε με τίποτα.
7) «Γίνεσαι συναισθηματική»
Σε στιγμή έξαρσης, αυτό μπορεί και να αληθεύει. Εάν, όμως, δεν θέλετε η σύντροφός σας να γίνει ακόμα πιο συναισθηματική ή να θυμώσει, τότε καλύτερα να παραλείψετε αυτή τη διαπίστωση, όπως και την ερώτηση από πλευράς σας που πηγαίνει πάντα ασορτί με αυτή τη φράση: «Περιμένεις περίοδο;»
8) «Συμπεριφέρεσαι σαν τη μάνα σου/μάνα μου/πρώην μου»
Οι αναφορές στα τρία αυτά πρόσωπα δημιουργούν πάντα προβλήματα. Η πρώην θα πρέπει να αναφέρεται φειδωλά και ποτέ σε σύγκριση. Γιατί να θέλουμε εξάλλου να σας θυμίζουμε ένα πρόσωπο με το οποίο έχετε χωρίσει; Και μιας και το αναφέραμε, γιατί θα πρέπει να την σκέφτεστε συνέχεια και να μας το πετάτε με κάθε ευκαιρία; Βλέπετε πόσο εύκολα μπορεί να αρπαχτεί μια γυναίκα; Δεν θέλει και πολύ. Παρομοίως, η αναφορά σε οποιαδήποτε ομοιότητα με την μητέρα μας ή τη δική σας μπορεί να είναι εξίσου ενοχλητική. Θέλουμε να μας συμπεριφέρεστε ως μεμονωμένες προσωπικότητες και όχι σαν απλά προϊόντα της δικής σας (ή δικής μας) ανατροφής.
9) «Με ολοκληρώνεις»
Λίγο πολύ όλες έχουμε δει την ταινία «Τζέρυ Μαγκούαιρ», όπως και αναρίθμητες άλλες ρομαντικές κομεντί. Σίγουρα πολλές περισσότερες από εσάς. Όσο, όμως, και αν μας αρέσουν (ή δεν μας αρέσουν) οι ταινίες αυτές, δυστυχώς σπάνια συμβαίνουν τα γεγονότα αυτά στην πραγματικότητα. Κατανοούμε πως ο ρομαντισμός κάνει έναν άντρα και μία γυναίκα πολλές φορές να ξεστομίσει ανεξήγητα πράγματα, αλλά καλό θα είναι, όταν κάνετε ένα κομπλιμέντο και είναι τόσο πραγματικό όσο και ειλικρινές και να λέτε τη φράση «Σ' αγαπώ» μόνο όταν την εννοείτε πραγματικά.
10) «Νομίζεις πως πρέπει να το φας αυτό;»
Ναι. Πρέπει να το φάμε αυτό. Ακόμα και αν είπαμε πως ξεκινάμε δίαιτα!!!!
...και πολλα αλλα!!! Το νου σας λοιπον...!!!