Πέρασε μιά βδομάδα, περάσαν δυό, τρείς ...τίποτε!
Βγάζει τότε μια ανακοίνωση το ανάκτορο πως "όποιος κάνει τον γάϊδαρο του βασιλιά να γελάσει θα αμοιφθεί πλουσιοπάροχα".
Άρχισαν τότες λοιπόν να καταφθάνει στο παλάτι κόσμος πολύς.
Γητευτές γαϊδουριών, γιατροί, ζογκλέρ, η μπρίτνεϋ σπίαρς, ο μπούς, γαύροι και χανούμια αλλά τίποτες.
...τ' αυτιά κάτω ο μικρός γκαρής!
Περνώντας από εκεί ο Γιωρίκας από το Κιλκίς, μαθαίνει τα σχετικά και αποφασίζει να δοκιμάσει την τύχη του.
Τον πηγαίνουν στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο που μέχρι χτές έτρεχε και έπαιζε ο τύπος-γάϊδαρος, πλησιάζει, σηκώνει το αυτί του γαϊδάρου ...και του ψιθυρίζει κάτι..
Αυτό ήταν!
Ο γκαρής από 'κείνη την ημέρα έσκασε να γελά. Κλωτσιές από τα γέλια. Η πλάτη κάτω τα πόδια επάνω και να γκαριζογελάει ασταμάτητα όμως!!
Μην τα πολυλογούμε, στην εβδομάδα επάνω 2η ανακοίνωση που έλεγε ότι όποιος κάνει τον γκαρεί να σκάσει θα πάρει την κόρη του βασιλιά και ότι άλλο δίνουν σε τέτοιες περιπτώσεις.
Πηγαίνουν μάγοι, πάει κουασιμόδος, πάει ο Ρουβάς, η Σαρρή,κόσμος και κοσμάκης αλλά τζίφος...
Βάζει ο άνακτας και καλούν για άλλη μια φορά τον Γιωρίκα.
-Θα ήθελα να βγήτε όλοι από το δωμάτιο (λέει).
Περνούν λίγες μόλις στιγμές που άφησαν μόνο του τον γκαρή με τον Γιωρίκα και ξάφνου ...σιωπή!
Ούτε φωνές, ούτε κλωτσιές.
Φωνάζει ο βασιλιάς το παλληκάρι μας και τον ρωτά:
-Θα μου 'πεις σε παρακαλώ τι έκανες εκεί μέσα τόσο την πρώτη όσο και την δεύτερη φορά;
Πως τα καταφέρνεις ρε φίλε;;
-Είναι απλό βασιλιά μου. Την πρώτη φορά, με την κατάθλιψη, έσκυψα και του ψιθύρισα στο αυτί πως...την έχω μεγαλύτερη από αυτόν.
-(
-Την δεύτερη φορά του την έδειξα...