Έρχεται το πλήρωμα του χρόνου και ο Γιώργος αποφασίζει να παίξηι εις το MONEY DROP, που γίνεται για τον ιερόν σκοπόν της συγκεντρώσεως χρημάτων ίνα ξεχρεώσηι η Ελλάς. Ο Γιώργος τα πάει καλά στους πρώτους γύρους, έχοντας μαζέψει συνολικώς ένα σεβαστόν χρηματικόν ποσόν. Γι' αυτό το χρηματικόν ποσόν θα πρέπει να παίξηι ο πρωθυπουργός εις τον τελευταίον γύρον. Πάσα η χώρα κρατάει την αναπνοήν της και εύχεται να αποφασίσηι για την ορθήν απάντησιν. Εμφανίζονται πρώτα οι τρεις πιθανές απαντήσεις, που είναι οι εξής:
1) Η χώρα που παράγει ρούμι.
2) Είναι παραφθορά της λέξεως "αργυρούν" λόγωι των κοιτασμάτων αργύρου.
3) Η χώρα των Ρουμ (των Ρωμηών).
Η ερώτησις τώρα που του τίθεται είναι η εξής;
Το Ερζερούμ (Erzurum), η αρχαία Θεοδοσιούπολις, είναι περσική λέξις που σημαίνει ....
Ο Γιώργος, που δεν είναι μόνος του, αλλά είναι μαζί του ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως, ο οποίος ως γνωστόν είναι τιτάνας εις την ιστορίαν, συζητάει με τον αντιπρόεδρον.
Γιώργος:Να σου πω την αλήθεια, μου φαίνεται απλή η ερώτηση.
Θεόδωρος: Τί πιστεύεις, Γιώργο;
Γιώργος: Έτσι όπως το βλέπω, είμαι βέβαιος ότι είναι το 1.
Θεόδωρος: Κοίτα νομίζω ότι πρέπει να αποκλείσουμε το 3, γιατί από που κι ως πού Ρωμηοί στα βάθη της Τουρκίας. Εμείς λεγόμαστε Ρωμηοί. Οπότε πάει το 3.
Γιώργος: ό,τι πεις αφεντικό.Για το 2 τί λες;
Θεόδωρος: 'Ελα ρε, Γιώργο, μην τρελλαθούμε τελείως. Παραφθορά της λέξης "αργυρούν"; Αφού λέει η ερώτηση ότι είναι περσική λέξη,
Γιώργος: Μπορεί να την πήραν οι Πέρσες από τους Έλληνες. Α καλά άστο! Έχεις δίκιο. Αφού δεν ζούσαν εδώ Έλληνες.
Θεόδωρος: Καταλήξαμε, λοιπόν, στο 1, έτσι;
Γιώργος: Ναι. Άσε που μου κάνει πιο πολύ σαν σημασία. Δεν θυμάμαι βέβαια ότι εδώ παράγουν ρούμι, αλλά τυχαίνει ίσως να μην το ξέρω.
Θεόδωρος: Μην το κουράζεις και τόσο πολύ, Γιώργο. Μην μας πουνε και στο τέλος εθνικιστές! Όλα τα λεφτά στο 1.
http://img404.imageshack.us/i/moneyd.png/
όλα τα λεφτά πάνε στο 1.
1) Η χώρα που παράγει ρούμι.
2) Είναι παραφθορά της λέξεως "αργυρούν" λόγωι των κοιτασμάτων αργύρου.
3) Η χώρα των Ρουμ (των Ρωμηών).
ΜONEY DROP εις το 1 και το 2.
H απάντησις είναι το 3, η χώρα των Ρουμ (των Ρωμηών).
ΥΓ.: Καλό ταξείδι, Γιώργο, εις το Ερζερούμ, όπου άλλοτε έγινε η τουρκική εθνοσυνέλευσις υπό τον Κεμάλ και ετέθησαν οι βάσεις του τουρκικού εθνικισμού.
O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ MONEY DROP
O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ MONEY DROP
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ
...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
- KAL EL
- Σούπερ Ιδεογραφίτης

- Irc ψευδώνυμο: KAL EL
- Φύλο: Γυναίκα
Re: O ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΟ MONEY DROP
Με τον ΓΑΠ και τον αντιπρόεδρο που διακρίνονται για τα πατριωτικά τους αισθήματα, σίγουρα είμαστε χαμένοι από χέρι, όπου και αν μας εκπροσωπήσουν.
Και δυστυχώς διαχειρίζονται όχι τις απαντήσεις σε ένα τηλεπαιχνίδι, αλλά θέματα εθνικά.
Παρ' όλο που δεν γνώριζα την απάντηση, σίγουρα δεν θα επέλεγα το 1.
Και δυστυχώς διαχειρίζονται όχι τις απαντήσεις σε ένα τηλεπαιχνίδι, αλλά θέματα εθνικά.
Παρ' όλο που δεν γνώριζα την απάντηση, σίγουρα δεν θα επέλεγα το 1.
<<Αναιρώ, όπως δεν αναίρεσε ποτέ κανείς, και είμαι εν τούτοις το αντίθετο ενός αρνητικού πνεύματος>>
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)
FR.NIETZSCHE - ΙΔΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (Πώς κανείς γίνεται, εκείνο που είναι)