Ο Καφές ανά τον Κόσμο
Δημοσιεύτηκε: Δευ 29 Ιουν 2009, 17:28
Ο Καφές ανά τον Κόσμο
Την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω για να διασκεδάσετε, γιατί δεν παραγγέλνετε έναν Espresso Doppio, έναν Lungo or ένα Latteccino.... Ακολουθεί μια λίστα διαφόρων γνωστών, σε ολόκληρο τον κόσμο ή σε κάποιες χώρες, ροφημάτων καφέ αν και ο τρόπος παρασκευής τους διαφέρει κατά τόπους.
Αμερικάνο (Americano)
Εσπρέσο ο οποίος μοιάζει με το σουρωτό καφέ. Παρασκευάζεται με την προσθήκη καυτού νερού από το ειδικό στόμιο του μηχανήματος για να δημιουργηθεί το απόσταγμα του καφέ αλλά και να διατηρηθεί το άρωμα του εσπρέσο.
Café Crème (Καφέ Κρεμ)
Μέτριος καφές με μια στρώση κρέμα γάλακτος όπως ο εσπρέσο.
Café Frappé (Καφέ Φραπέ)
Δυνατός καφές (1/2) τον οποίο ανακατεύουμε με παγωτό (1/2) σε μπλέντερ.
Caffe Latte, Café au lait, Koffie Verkeerd (Καφέ Λάτε ή Καφέ ω λαι)
Μέτριος καφές (1/2) με ζεστό γάλα (1/2)
Café Lungo (Καφέ Λούνγκο)
Σερβίρετε σε μεγάλο φλυτζάνι και παρασκευάζεται με περισσότερο νερό για να ποτίσει τον αλεσμένο καφέ αλλά χωρίς να αραιωθεί υπερβολικά το ρόφημα 100 ml - 120 ml
Café Ristreto (Καφέ Ριστρέτο)
Ένα μικρό φλυτζάνι ή 'βαρύς' εσπρέσο, όπου η παροχή νερού μέσα από το στόμιο από το οποίο βγαίνει το ρόφημα διακόπτεται στα 25 ml περίπου
Καπουτσίνο (Cappuccino)
Εσπρέσο (1/3) με αχνιστό γάλα (1/3) και αφρόγαλα (1/3)
Con Panna (Με κρέμα γάλακτος)
Σκέτο εσπρέσο με γαρνιτούρα κρέμα γάλακτος
Demi-tasse (Ντεμί τας)
Μια δόση εσπρέσο σε κανονικό φλυτζάνι
Εσπρέσο (Espresso)
Καφές παρασκευασμένος με την μέθοδο του εσπρέσο, από 40 ml έως 50 ml
Erlängerter (Ερλανγκέρτερ)
Καφές εσπρέσο με περισσότερο νερό (βλ. Café Lungo)
Espresso Doppio (Εσπρέσο Ντόπιο)
Διπλή δόση εσπρέσο
Flavoured Latte
12 oz. γάλα με 1 oz. αρωματικής ουσίας (τσέρι, βανίλια, κλπ.).Το μέγεθος του φλυτζανιού ποικίλλει
(Grosser) Brauner (Γκρόσσερ Μπράουνερ)
Ο καφές με γάλα σε μεγάλο φλυτζάνι ονομάζεται Γκρόσσερ
Kapuziner (Καπουτσίνερ)
Σκέτος καφές με λίγο αφρόγαλα
Latte macchiato (Λάτε μακιάτο)
Μια δόση εσπρέσο σε ποτήρι με αχνιστό γάλα
Latteccino (Λατετσίνο)
Κάτι μεταξύ καφέ με γάλα και καπουτσίνο
Macchiato (Μακιάτο)
Μια δόση εσπρέσο με ένα ή δύο κουταλιές της σούπας αφρόγαλα
Μόκα
Παρασκευάζεται όπως ο εσπρέσο αλλά προστίθεται γάλα αρωματισμένο με σοκολάτα. (1/3) εσπρέσο με (1/3) αφρόγαλα στο οποίο έχει διαλυθεί σκόνη κακάο (1/3)
Romano (Ρομάνο)
Μια δόση εσπρέσο ο οποίος σερβίρεται με μια φλούδα φρέσκου λεμονιού
Schlagobers (Σλαγκόμπερς)
Δυνατός καφές με κρέμα σαντιγί
Schwarzer (Σβάρτζερ)
Σκέτος καφές
Wiener melange (Βίνερ μελάνζ)
Μέτριος καφές (1/2) με ζεστό γάλα (1/2) και σοκολάτα
Την επόμενη φορά που θα βγείτε έξω για να διασκεδάσετε, γιατί δεν παραγγέλνετε έναν Espresso Doppio, έναν Lungo or ένα Latteccino.... Ακολουθεί μια λίστα διαφόρων γνωστών, σε ολόκληρο τον κόσμο ή σε κάποιες χώρες, ροφημάτων καφέ αν και ο τρόπος παρασκευής τους διαφέρει κατά τόπους.
Αμερικάνο (Americano)
Εσπρέσο ο οποίος μοιάζει με το σουρωτό καφέ. Παρασκευάζεται με την προσθήκη καυτού νερού από το ειδικό στόμιο του μηχανήματος για να δημιουργηθεί το απόσταγμα του καφέ αλλά και να διατηρηθεί το άρωμα του εσπρέσο.
Café Crème (Καφέ Κρεμ)
Μέτριος καφές με μια στρώση κρέμα γάλακτος όπως ο εσπρέσο.
Café Frappé (Καφέ Φραπέ)
Δυνατός καφές (1/2) τον οποίο ανακατεύουμε με παγωτό (1/2) σε μπλέντερ.
Caffe Latte, Café au lait, Koffie Verkeerd (Καφέ Λάτε ή Καφέ ω λαι)
Μέτριος καφές (1/2) με ζεστό γάλα (1/2)
Café Lungo (Καφέ Λούνγκο)
Σερβίρετε σε μεγάλο φλυτζάνι και παρασκευάζεται με περισσότερο νερό για να ποτίσει τον αλεσμένο καφέ αλλά χωρίς να αραιωθεί υπερβολικά το ρόφημα 100 ml - 120 ml
Café Ristreto (Καφέ Ριστρέτο)
Ένα μικρό φλυτζάνι ή 'βαρύς' εσπρέσο, όπου η παροχή νερού μέσα από το στόμιο από το οποίο βγαίνει το ρόφημα διακόπτεται στα 25 ml περίπου
Καπουτσίνο (Cappuccino)
Εσπρέσο (1/3) με αχνιστό γάλα (1/3) και αφρόγαλα (1/3)
Con Panna (Με κρέμα γάλακτος)
Σκέτο εσπρέσο με γαρνιτούρα κρέμα γάλακτος
Demi-tasse (Ντεμί τας)
Μια δόση εσπρέσο σε κανονικό φλυτζάνι
Εσπρέσο (Espresso)
Καφές παρασκευασμένος με την μέθοδο του εσπρέσο, από 40 ml έως 50 ml
Erlängerter (Ερλανγκέρτερ)
Καφές εσπρέσο με περισσότερο νερό (βλ. Café Lungo)
Espresso Doppio (Εσπρέσο Ντόπιο)
Διπλή δόση εσπρέσο
Flavoured Latte
12 oz. γάλα με 1 oz. αρωματικής ουσίας (τσέρι, βανίλια, κλπ.).Το μέγεθος του φλυτζανιού ποικίλλει
(Grosser) Brauner (Γκρόσσερ Μπράουνερ)
Ο καφές με γάλα σε μεγάλο φλυτζάνι ονομάζεται Γκρόσσερ
Kapuziner (Καπουτσίνερ)
Σκέτος καφές με λίγο αφρόγαλα
Latte macchiato (Λάτε μακιάτο)
Μια δόση εσπρέσο σε ποτήρι με αχνιστό γάλα
Latteccino (Λατετσίνο)
Κάτι μεταξύ καφέ με γάλα και καπουτσίνο
Macchiato (Μακιάτο)
Μια δόση εσπρέσο με ένα ή δύο κουταλιές της σούπας αφρόγαλα
Μόκα
Παρασκευάζεται όπως ο εσπρέσο αλλά προστίθεται γάλα αρωματισμένο με σοκολάτα. (1/3) εσπρέσο με (1/3) αφρόγαλα στο οποίο έχει διαλυθεί σκόνη κακάο (1/3)
Romano (Ρομάνο)
Μια δόση εσπρέσο ο οποίος σερβίρεται με μια φλούδα φρέσκου λεμονιού
Schlagobers (Σλαγκόμπερς)
Δυνατός καφές με κρέμα σαντιγί
Schwarzer (Σβάρτζερ)
Σκέτος καφές
Wiener melange (Βίνερ μελάνζ)
Μέτριος καφές (1/2) με ζεστό γάλα (1/2) και σοκολάτα
