ZEITGEIST

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

ZEITGEIST

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 10 Νοέμ 2008, 00:14

Η λέξη σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση, "πνεύμα της εποχής" από το zeit που σημαίνει χρόνος, καιρός, εποχή, και το geist που σημαίνει πνεύμα.

Κυκλοφορεί ευρέως από πέρσι αυτή η λέξη.
Τελικά αναζήτησα κι εγώ την ταινία

Έχω ήδη ξεκινήσει να τη βλέπω.

Τι άποψη έχετε όσοι γνωρίζετε γι'αυτήν ή την είδατε;

Όσοι δε γνωρίζετε, θα σας ενδιέφερε να μάθετε;

Θα'θελα να ξεκινούσαμε ένα αναλυτικό διάλογο επ'αυτού.
Ήδη αργήσαμε ως ΙΔΕΟ να το κάνουμε.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Prince Istar
Ιδεογραφίτης με τα όλα του
Φύλο: Άνδρας

Re: ZEITGEIST

Δημοσίευση από Prince Istar » Δευ 10 Νοέμ 2008, 12:21

Επαναληψη παλαιων θεωριων συνομωσιας για της θρησκειες στο πρωτο μερος.Το ιδιο και στα υπολοιπα γελοια μερη.Ενα αφελες μπερδεμα ιστοριων συνομωσιας,ανακριβειων και μαλιστα χωρις πηγες.
Αυτα τα ολιγα..Πλακα ειχε αλλα ως εκει.
Every prophet in his house
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Irc ψευδώνυμο: Casandra

Δημοσίευση από Casandra » Δευ 10 Νοέμ 2008, 13:02

Δεν το έχω δει και πρώτη φορά την ακούω. Έκανα μια έρευνα στην imdb και είχε ένα μόνον σχόλιο. Μ'αρεσε το "well executed expose on the manipulations of the masses by those with wealth and power".
Αυτή η πρόταση μου θυμίζει ΙΔΕΟ. Οπότε, θα σε παρακαλούσα να μας έγραφες μερικά στοιχεία για το documentary και είμαι σίγουρη πως θα 'ανάψει' πολλές συζητήσεις,
Άβαταρ μέλους
Prince Istar

Δημοσίευση από Prince Istar » Δευ 10 Νοέμ 2008, 13:43

Καταρχην,να ξεκαθαρισουμε οτι μιλαμε για το Zeitgeist,the movie που ειναι αυτο το συνομωσιολογικο ιντερνετ μουβι και οχι το American zeitgeist το οποιο ειναι ενα κανονικοτατο ντοκυμαντερ σχετικά με τον αμερικανικό επεκτατισμό και τον λεγόμενο πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία.
Το Zeitgeist,the movie λοιπον,αποτελειται απο 3 μερη.
Το πρωτο αναφερεται στα της θρησκειας και δη του χριστιανισμου.Το πως ειναι κοπυ-πειστ παλαιοτερων θρησκο-μυθολογιων και πως ολα αυτα δεν ειναι,ηταν και θα ειναι απλα ενας μηχανισμος κοινωνικου ελεγχου.Ορθον κατα μια εννοια,ΑΛΛΑ οχι με τον τροπο που προβαλλεται και μαλιστα μεσω μιας ηλιθιας προπαγανδιστικης προβολης στοιχειων,κειμενων κτλ.οπου υπαρχουν πολλες παραποιησεις αλλα και ψευδη.
Στην ουσια,γι'αυτο που κατηγορει τη θρησκεια,αυτο το ιδιο μεσο χρησιμοποιει και ο ιδιος για να πεισει.
Το δευτερο μερος,αναφερεται στην 9/11 και αναπαραγει ολες τις γνωστες θεωριες που ακουμε,βλεπουμε τοσα χρονια και το πως ηταν inside job.Τιποτα το καινουργιο,τιποτα το ενδιαφερον.Μπορει να ειναι μια βρωμικη ιστορια το συγκεκριμενο θεμα και χρησιμοποιηθηκε σαν προκαλυμα για τις γνωστες πραξεις των πολιτειων αλλα ας μη γινομαστε υπερβολικοι και πιστευουμε οτι μας πλασαρει το συγκεκριμενο βιντεο χωρις κανενα ψαξιμο.
Τριτο μερος,ειναι μια ξεχασμενη θεωρια συνομωσιας του '30 για το πως και ποιοι ελεγχουν το χρημα σε αυτον τον κοσμο.Πραγματα χιλιοακουσμενα για τον ελεγχο των τραπεζων,του χρηματος και τελικως της κοινωνιας απο 5-10 κεφαλια.
Συνολικα,το ντοκυμαντερ θελει να κανει χεντσοτ και τελικα χτυπαει στην ακρη του ποδιου μπερδευοντας μπουρδες με λογικα ερωτηματα.Τα new age,που κατακλυζουν αρχη και τελος με κανουν να θελω να πηδηξω απο το μπαλκονι.
Το προβλημα δεν ειναι τα συστηματα κοινωνικου ελεγχου η τα παγκοσμια καρτελ η αν η 9/11 ειναι αποτελεσμα συνομωσιας αλλα αυτο που κανει το ντοκυμαντερ απαισιο ειναι:
1)Η αναφορα πηγων σε ελαχιστα σημεια
2)Οι τρελες ανακριβειες πρωτου και τριτου μερους,οπως και οι επιστημονικες του δευτερου
3)Περιλαμβανει πραγματα απο παλιες θεωριες συνομωσιας που εχουν καταριφθει προ πολλου
4)Και το χειροτερο ολων κατ'εμε,πολλα πραγματα ειναι καθαρα φαντασιες του δημιουργου του
Every prophet in his house
Άβαταρ μέλους
Casandra
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής
Irc ψευδώνυμο: Casandra

Δημοσίευση από Casandra » Δευ 10 Νοέμ 2008, 15:00

Για το Zeitgeist: The Movie (2007) αναφέρομαι και εγώ.
Η imdb το συγκαταλεγει ως Documentary about a) the origin of Christian faith b) how American banks have seized world power at the beginning of the 20th century c) how these 2 items are related to the wars fought in the 20th and 21st century.

Δέχομαι όμως την διόρθωσή σου αφού δεν το έχω δει :)
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Δευ 10 Νοέμ 2008, 17:27

Το πρωτο αναφερεται στα της θρησκειας και δη του χριστιανισμου.Το πως ειναι κοπυ-πειστ παλαιοτερων θρησκο-μυθολογιων και πως ολα αυτα δεν ειναι,ηταν και θα ειναι απλα ενας μηχανισμος κοινωνικου ελεγχου.Ορθον κατα μια εννοια,ΑΛΛΑ οχι με τον τροπο που προβαλλεται και μαλιστα μεσω μιας ηλιθιας προπαγανδιστικης προβολης στοιχειων,κειμενων κτλ.οπου υπαρχουν πολλες παραποιησεις αλλα και ψευδη.
Στην ουσια,γι'αυτο που κατηγορει τη θρησκεια,αυτο το ιδιο μεσο χρησιμοποιει και ο ιδιος για να πεισει.
Συμφωνώ με τον Πρίγκηπα. :thumb:
Είδα αυτό το μέρος, που αφορά τον Χριστιανισμό.
Η προσπάθεια αφανισμού της θρησκείας είναι εμφανής, και σ'αυτό αντιτίθεμαι, γιατί θεωρώ το εγχείρημα εκ του πονηρού- μέσα στα πλαίσια της νεοταξίλας, όπου ο στόχος είναι να γίνουμε ουσιαστικά άθρησκοι και εθνικά αδιάφοροι. Άλλο να χτυπάει κανείς τη σαπίλα των ιερατείων κι άλλο την ίδια τη θρησκεία. (και το λέω εγώ αυτό, που είμαι άθρησκη) Όπως ειναι άλλο να στηλιτεύει κανείς την κυβέρνηση μιας χώρας, και άλλο να καταβαραθρώνει την εθνική ταυτότητα του λαού της.

Το δευτερο μερος,αναφερεται στην 9/11 και αναπαραγει ολες τις γνωστες θεωριες που ακουμε,βλεπουμε τοσα χρονια και το πως ηταν inside job.
Η πιο συγκροτημένη, ορθολογική και τεκμηριωμένη αναφορά και στοιχειοθέτηση που καταδεικνύει (αν όχι αποδεικνύει) το "εκ των έσω" αυτής της ιστορίας, παρουσιάστηκε από τον David Icke όπως ειπα και στο συγκεκριμένο νήμα για τους διδύμους εδώ http://ideografhmata.gr/forum/viewtopic ... 112#p69112
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Fountikos_Xasistas
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fountikos_Xasistas » Τρί 11 Νοέμ 2008, 03:04

Παραπομπές όντως δεν έχει - κατά την διάρκεια της ταινίας, δηλαδή. Και στο τέλος, εκτός από μερικά βιβλία, αναφέρουν πως υπάρχει πλήρη λίστα βιβλιογραφίας στην σελίδα τους.

Όπως το κόβω δλδ, θέλουν να κάνουν τους θεατές να ψάξουν και να ψαχτούν.

Αυτό δεν συμβαίνει στην συνέχεια που βγήκε φέτος. Εκεί κάνουν κανονική διαφήμιση :P

Πς. Δεν είναι άσχημο πάντως
Τα άστρα και τα ζώδια, μας φέρνουνε εμπόδια...
http://www.youtube.com/watch?v=HtUFhbH1UZ4
Άβαταρ μέλους
dimerr
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα

Δημοσίευση από dimerr » Τετ 12 Νοέμ 2008, 00:16

Eγω ειδα το δευτερο μερος zeitgeist addendum.Καλο αν και πιστευω οτι η λυση μεσω του Venus Project ειναι σχεδον ακατορθωτη.Και μη νομιζετε οτι επειδη εμεις ειμαστε ψαγμενοι γαι αυτες τις θεωριες οτι και οι υπολοιποι ειναι ενημερωμενοι.Η πλειοψηφια του κοσμου δεν εχει ιδεα οποτε πιστευω μονο καλο κανει αυτο το ντοκιμαντερ.
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 39 φορές
Έλαβε Likes: 63 φορές

Δημοσίευση από Hlios » Τρί 10 Απρ 2012, 18:52

Ancient Knowledge, Consciousness, Sacred Geometry, Cymatics, Illusion of Reality (Rare Footage) Pt.1

Ancient Knowledge, Fibonacci Sequence, Golden Ratio, Phi in Nature, DNA, Fingerprint of God Pt.2

Ancient Knowledge, Pyramids, Monuments & Megaliths, Ley Lines (Earth's Energy Grid) Pt.3

Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Hlios » Τρί 10 Απρ 2012, 19:27

Ancient Knowledge, Fibonacci Sequence, Golden Ratio, Phi in Nature, DNA, Fingerprint of God Pt.2
Εικόνα
ION 4ever έγραψε: A!!

Εγώ πιστεύω ότι όλα είναι ενέργεια.
Ακόμα και η ύλη.
Νομίζω δε καθώς και οι λεγόμενες θετικές επιστήμες
που λες και εσύ, καθώς εξελίσσονται προς αυτήν την κατεύθυνση οδηγούνται.

Η ενέργεια σε πιο συμπυκνωμένη μορφή εκφράζεται σαν ύλη.
Δεν παύει όμως να είναι μια μορφή ενέργειας.
άλλοτε πιο χονδροειδής και άλλοτε λεπτοφυέστερη.
Σε κάποια θα αρέσουν τα παραπάνω βίντεο.
Ονόματα δε λέμε οικογένειες δε θίγουμε.
Άβαταρ μέλους
ION 4ever
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Έλαβε Likes: 1 φορά

Δημοσίευση από ION 4ever » Τρί 10 Απρ 2012, 20:02

Αφου στο εχει πεί.
Είναι IN
:loco:
There is a crack, a crack in everything
That's how the light gets in.
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Hlios » Τρί 10 Απρ 2012, 20:11

Όχι, πλάκα πλάκα είναι άκρως αξιόλογα βίντεο.
Ίσως από τα καλύτερα που έχω δει.
Άβαταρ μέλους
Hlios
Επίτιμος
Επίτιμος

Δημοσίευση από Hlios » Τετ 11 Απρ 2012, 20:17

Για να μας λυθούν οι απορίες του προηγούμενου βίντεο.

http://www.youtube.com/watch?v=jqyH8ueC ... p_play_all
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”