"ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΘΛΗΤΕΣ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Clairvoyant
Aνενεργός χρήστης

"ΕΛΛΗΝΕΣ" ΑΘΛΗΤΕΣ

Δημοσίευση από Clairvoyant » Δευ 23 Απρ 2007, 14:37

ΕΚ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ:
Posted: Sat Nov 11, 2006 3:24 am
--------------------------------------------------------------------------------

Ο Νέρι Καστίγιο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 16 χρονών. Λόγω της ποδοσφαιρικής του αξίας (σαν χαρακτήρας έχει δείξει πολλές άσχημες πτυχές με ανάρμοστη συμπεριφορά σε συμπάικτες και αντιπάλους), τίθεται το θέμα να αγωνιστεί με τα χρώματα της Εθνικής Ελλάδας. Έχει μάλιστα ακουστεί και ότι θα του δοθεί χρηματικό ποσό γι αυτό.
Ολυμπιακοί αγώνες Αθήνα 2004. Ο Ηλίας Ηλιάδης κερδίζει το χρυσό μετάλλιο στο τζούντο. Πάει ο δημοσιογράφος να του πάρει συνέντευξη και, ώ τι έκπληξη!! Μιλάει άπταιστα γεωργιανά-ουζμπεκιστανικά... Να μην αναφερθώ και σε πολλους της άρσης βαρών, τον Τσακαλίδη στο μπάσκετ κλπ...
Και μετά τον Ηλιάδη θα τον κάνουμε και αξιωματικό στις ένοπλες δυνάμεις....
Δε θέλω κανένα χρυσό για την Ελλάδα που δεν το κερδίζει Έλληνας....πειράζει??

Υ.Γ. Μπράβο στα παιδιά της εθνικής μπάσκετ το καλοκαίρι
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: eLia_
Φύλο: Γυναίκα

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:38

Posted: Sat Nov 11, 2006 3:36 am
--------------------------------------------------------------------------------
από sottis:

ο νερι εχει μεσα του νευρο,ανοησια,περηφανεια,και αυθορμητισμο.οτι χαρακτηριζει τον ελληνα δηλ.
θα χαρω πολυ να τον δω να αγωνιζεται με το εθνοσημο στο στηθος.και ισως να ειναι πολυ πιο ελληνας απο αλλους ελληνες.απαντες τους κρινει ο χρονος.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:38

Posted: Sat Nov 11, 2006 4:02 am
από Clairvoyant_:

Μάλλον είσαι κολημμένος ολυμπιακός....τότε υποθέτω ότι δεν έχεις πρόβλημα να σηκώνει αλβανός τη σημαία στις παρελάσεις ε?....
Και εδώ θέτω το θέμα του εθνόσημου και της σημαίας, όχι σαν ανταμοιβή για την καλή απόδοση στο σχολείο ή στο ποδόσφαιρο..Αλλά το εθνόσημο/σημαία είναι κάτι που αφορά τους Έλληνες, έστω αυτούς που όταν ακούν τον εθνικό ύμνο ρηγούν και συγκινούνται...
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:39

Posted: Sat Nov 11, 2006 10:32 am
από ΑρΕλα:

Αυτό το τόπικ, μόλις το πρωτοείδα, λέω μέσα μου, μάλλον πρέπει να μεταφερθεί στην ενότητα "Αθλητισμός", αλλά θα την αφήσω λίγο εδώ να δω αφ'ενός πώς θα εξελιχθεί, αφ'ετέρου να ενημερώσω και το Χρήστο μας που είναι "φρέσκος" στο χώρο και δεν ήθελα να την ψάχνει.
Βλέπω ότι εξελίσσεται σε εθνικο-αθλητική. Πού στο καλό να τη μεταφέρω? :woohoo: Τελικά μήπως είναι καλύτερα να την αφήσω εδώ :?:

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:40

Posted: Sat Nov 11, 2006 12:44 pm
από _XRHSTOS_:

Θα προτιμούσα η εθνική Ελλάδος,να απαρτίζεται από Έλληνες το γένος.
Γι' αυτό άλλωστε λέγεται Εθνική Ελλάδος. Γιατί εκπροσωπεί τους Έλληνες.
Είναι η εθνική μας ομάδα. "Εκπροσωπεί" κατά κάποιο τρόπο τη δυναμική (καλή ή χάλια) των Ελλήνων στο ποδόσφαιρο. Ας μην την κάνουμε κοινή ομάδα λοιπόν. Σκοπός,δεν είναι να φέρνει γενικά κύπελλα,αλλά να φέρνουν οι Έλληνες κύπελλα,όταν και όσο μπορούν.
Εαν διεθνοποιηθεί η ομάδα,τότε χάνει την αξία του ο τίτλος εθνική Ελλάδος.
Ας μη γίνουμε σαν τη Γαλλία,όπου πρέπει να ψάξεις με το μικροσκόπιο για να βρεις Γάλλους ποδοσφαιριστές.
Το ίδιο και το αυτό ισχύει γενικά για τις εθνικές αντιπροσωπείες του αθλητισμού.
Δε μπορώ να θεωρήσω δικό μας ένα μετάλλιο ή ένα κύπελλο που το φέρνουν ξένοι,γιατί ανήκει σε αυτούς.
Συν τις άλλοις,η προσθήκη ξένων αθλητών,στις εθνικές αντιπροσωπείες του αθλητισμού,οδηγεί στην επιπλέον εμπορευματοποίηση του αθλητισμού,όπου ο αθλητισμός,μετατρέπεται σε θέαμα τέρψης,χάνοντας την ουσία του. Ήδη υπάρχουν αυτά τα προβλήματα με την εμπορευματοποίησή του,εδώ και χρόνια και για πολλούς άλλους λόγους. Ας μην τα προωθήσουμε κι άλλο.
Αλλά κυρίως,τα κύπελλα και τα μετάλλια των εθνικών αντιπροσωπιών του αθλητισμού,να τα φέρουν Έλληνες. Αλλιώς,χάνουν την εθνικού επιπέδου αξία τους.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:41

Posted: Sat Nov 11, 2006 2:53 pm
από sottis

Clairvoyant_

ναι ειμαι κολλημενος ολυμπιακος.οσο για την σημαια την σηκωνουν αντρες στον πολεμο και οχι παιδια στα σχολεια.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:42

Posted: Sat Nov 11, 2006 3:19 pm
από Seliniasmenos:

Χαχαχαχαχαχαχαχαχα!Sottisssssss έγραψες!

υ.γ: by the way είμαι περίεργος να δω τι θα κάνουν μερικοί σε ενδεχόμενο πόλεμο...γιατί όπου ακούς πολλά να περιμένεις λίγα...έτσι λέει ο σοφός λαός...
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:42

Posted: Sat Nov 11, 2006 5:04 pm
από Clairvoyant_

_ΧΡΗΣΤΟΣ- ταυτίζομαι απόλυτα με τις απόψεις σου και επικροτώ.
Η σημαία είναι σύμβολο ιερό του έθνους σε πόλεμο και ειρήνη SOTTIS.Έχει την ίδια σημασία για μένα αν την κρατά γυναίκα, παιδάκι ή άντρας, αρκεί να διαισθάνεται ην τιμή και το τι εκφράζει η σημαία, και το ότι οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους γ αυτή.
Κάτι τέτοιο δε νομίζω το διαισθανθεί ο Νερι ποτέ.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:43

Posted: Sat Nov 11, 2006 5:09 pm
από Seliniasmenos:
Clairvoyant_ wrote:
_ΧΡΗΣΤΟΣ- ταυτίζομαι απόλυτα με τις απόψεις σου και επικροτώ.
Η σημαία είναι σύμβολο ιερό του έθνους σε πόλεμο και ειρήνη SOTTIS.Έχει την ίδια σημασία για μένα αν την κρατά γυναίκα, παιδάκι ή άντρας, αρκεί να διαισθάνεται ην τιμή και το τι εκφράζει η σημαία, και το ότι οι πρόγονοί μας έχυσαν το αίμα τους γ αυτή.
Κάτι τέτοιο δε νομίζω το διαισθανθεί ο Νερι ποτέ.

Aν οταν την κρατάει αισθάνεται τιμή και περυφάνια,ποιος εισαι εσυ που λες οτι ΔΕΝ τα αισθάνεται;
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:44

Posted: Sat Nov 11, 2006 5:10 pm
από sottis:

κι εγω αισθανομαι περηφανος που ενας ξενος δεχετε να σηκωσει το συμβολο μιας αλλης χωρας.εμενα πχ αν μου πεις να αλλαξω υπηκοοτητα η να σηκωσω την σημαια μια αλλης (οποιασδηποτε χωρας),δεν θα το κανω με κανενα αντιτιμο.γιατι να μην αισθανθω ανωτεροτητα λοιπον οταν βλεπω να σηκωνει την σημαια μας ενας αλλοδαπος?τωρα το τι θα αισθανθει ο νερι,αυτο μονο ο ιδιος το ξερει,αλλωστε ανδρωθηκε εδω.τωρα ειναι ενηλικος και κανει τις επιλογες του,δεν ειναι παιδακι πλεον.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:44

Posted: Sat Nov 11, 2006 5:10 pm
από Clairvoyant_

Α, Αρέλα το θέμα δεν είναι καθόλου απλά αθλητικό ...Είναι μάλλον εθνικό....Επίσης συμφωνώ και με τον Ρέμπελο στις απόψεις του
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:45

Posted: Sat Nov 11, 2006 5:20 pm
από ΑρΕλα:

Χρήστο (clairvoyant) λέω να το αφήσω για λίγο εδώ, και μετά το στέλνω εκεί που του πρέπει.

Στην ουσία των καταθέσεων, προσυπογράφω και αυτή του Ρέμπελου και των Χρηστων μας

Η μαγκιά είναι να σέβεσαι τον άνθρωπο ΚΑΙ όταν δεν αποδέχεσαι κάποια άποψή του. Σεβασμός δε σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή...
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:46

Posted: Sat Nov 11, 2006 5:34 pm
από Clairvoyant_ :

Σεληνιασμένος μην αρχίσουμε τώρα τα παιδιάστικα "ποιος είσαι εσύ και ποιος είμαι εγώ"....
Πολύ κατινίσιτκο για να σου αναλύσω τώρα ποιος είμαι και τέτοια....
Πώς να το κάνουμε η ιστορία είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στον πλανήτη μας και δενμπορούμε να τη διαγράψουμε όπως επίσης και το γεγονός της ύπαρξης διαφορετικών εθνών με τα αντίστοιχα σύμβολά τους.
Οι σχέσεις μεταξύ των εθνών πέρα από το παρελθόν τους, μπορούν να είναι ειρηνικές και φιλικές, ωστόσο δεν θεωρώ ότι μπορεί και ούτε πιστεύω ότι πρέπει να ισοπεδωθούν τα πάντα.
π.χ.Μή μου λες λοιπόν ότι τα ίδια νιώθει ο Νέρι με τα κλάμματα του Ζαγοράκη όταν μετά το τελευταίο του αγώνα οι συμπαίκτες του τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο.
Σέβομαι (υπό προϋποθέσεις) τον ξένο εργαζόμενο και μετανάστη αλλά κάποια συναισθήματα που εγώ έχω γι αυτή τη χώρα δεν θα τα νιώσει εκείνος ποτέ.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:46

Posted: Sat Nov 11, 2006 6:56 pm :
από Seliniasmenos:

Clairvoyant μπορώ να επιμείνω στις θέσεις μου; Μπορω να έχω έναν λόγο παραπάνω; Όπως βλέπεις στο άβαταρ μου νιώθω περισσότερο ιταλός παρά ελληνας. Και όπως μου είχε πει και ένας Ιταλός: Είσαι περισσότερο Ιταλός απο μένα.
Οπότε είμαι περήφανος για τον Νέρι και τον κάθε Νέρι που είναι περισσότερο Έλληνας απο μένα. Και καλά θα κάνει το παιδί να κρατήσει την σημαία και να παίξει με τα χρώματα της Ελλάδας γιατί Έλληνας είναι μέσα του. Και δεν το λέω σαν Έλληνας που νιώθει Έλληνας, αλλά σαν Έλληνας που νιώθει Ιταλός. Και είμαι κάθετος διοτι το βλέπω απο μένα ;)

υ.γ: "Μέσα απο σένα αγάπησα ξανά την Ιταλία". Λόγια Ιταλίδας.
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:47

Posted: Sat Nov 11, 2006 10:39 pm
από _XRHSTOS_ :

Είναι απλό ρε παιδιά. Για να εκπροσωπεί μια ομάδα τους Έλληνες,πρέπει να αποτελείται από Έλληνες.
Το ότι ο Καστίγιο ενηλικιώθηκε στην Ελλάδα,δε σημαίνει ότι μεγάλωσε με ελληνικά ιδανικά. Κάπου μέσα του,νοιώθει σίγουρα ότι ανήκει στην πατρίδα του κι όχι στην Ελλάδα.
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:48

Posted: Sun Nov 12, 2006 12:47 am
από ΑρΕλα:
Η σημαία δεν είναι, ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να είναι ένα είδος πειράματος στα χέρια των Ελλήνων για να εξακριβώσουν εάν ο άλλος νιώθει ή δε νιώθει ΈΛΛηνας, και αν τελικά το κάνει να νιώσουν και αυτοί με τη σειρά τους ανωτερότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως την ανωτερότητα μου δε θα την εξακριβώσω μέσω του αλβανού ή τον βούλγαρου ή όποιου άλλου ξέμπαρκου σηκώσει τη σημαία μου, αλλά από την Ιστορία, η οποία είναι σαφέστατη και ξεκάθαρη. Η σημαία είναι σύμβολο (το οποίο όπως και να το κάνουμε έχει ποτιστεί με το δικό μας αίμα) και όχι μπριζολάκι που δίνεις στο αδέσποτο σκυλί της γειτονιάς για να το δεις αργότερα να σου κουνάει την ουρά του κι εσύ να ικανοποιείσαι από την υποταγή του.

Yesss! _worship_

Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:49

Posted: Sun Nov 12, 2006 12:59 am
από Seliniasmenos:
Η σημαία δεν είναι, ή τουλάχιστον δε θα έπρεπε να είναι ένα είδος πειράματος στα χέρια των Ελλήνων για να εξακριβώσουν εάν ο άλλος νιώθει ή δε νιώθει ΈΛΛηνας, και αν τελικά το κάνει να νιώσουν και αυτοί με τη σειρά τους ανωτερότητα. Το μόνο σίγουρο είναι πως την ανωτερότητα μου δε θα την εξακριβώσω μέσω του αλβανού ή τον βούλγαρου ή όποιου άλλου ξέμπαρκου σηκώσει τη σημαία μου, αλλά από την Ιστορία, η οποία είναι σαφέστατη και ξεκάθαρη
Στον αλβανό επιτρέπεται να ανατριχιάσει ακούγοντας τον εθνικό ύμνο και μάλιστα θα τον επικροτήσουν, αλλά στον Έλληνα είναι ανεπίτρεπτο... Γιατί αλλιώς = φασίστας, ναζί, γραφικός, προγονολάτρης, κολλημένος, οπισθοδρομικός, κλπ, κλπ.

Ποιος μίλησε για ανωτερότητα λαού; Όταν κάποιος μου μιλάει για "ανωτερότητα" τότε μάλλον είναι φασίστας,ναζί,γραφικός,προγονολάτρης,οπισθοδρομικός ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ....
Εξάλλου, οι κοινωνίες δεν αλλάζουν απο τη μια μέρα στην άλλη. Θέλει υπομονή.

Δυστυχώς οι κοινωνίες δεν αλλάζουν απο την μια μέρα στην άλλη. Είναι δύσκολο να της ανοίξεις τα μυαλά οταν έχουν πέσει μέσα σε "δάφνες ανωτερότητας"
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:50

Posted: Sun Nov 12, 2006 1:17 am
από Seliniasmenos:
Για ανωτερότητα, μίλησε ο sottis

Όπως είπες...ο sottis...;)
Άβαταρ μέλους
elia
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από elia » Δευ 23 Απρ 2007, 14:50

Posted: Sun Nov 12, 2006 1:31 am
από Clairvoyant_

Ρέμπελε με κάλυψαν πλήρως οι απόψεις σου. Επικροτώ!!!
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”