ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
5
16%
ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ
1
3%
ΜΙΝΩΪΚΗ ΚΡΗΤΗ
2
6%
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ
12
38%
ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ
2
6%
ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ
4
13%
ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑ
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
ΑΜΕΡΙΚΗ (ΜΑΓΙΑΣ-ΑΖΤΕΚΟΙ-ΤΟΛΤΕΚΟΙ-ΙΝΚΑΣ)
1
3%
ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ 16ο ΕΩΣ 19ο (ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ-ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΙΕΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ)
1
3%
20ος ΑΙΩΝΑΣ (Α' & Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ-ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΣ-ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ-ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ)
4
13%

Σύνολο ψήφων: 32
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

Δημοσίευση από Dhmellhn » Τετ 14 Μάιος 2008, 00:15

Επαναφέρω το ερώτημα-δημοψήφισμα για το ποια εποχή θα προτιμούσατε, διότι το προηγούμενο έχει κλειδωθεί μαζί με εκατοντάδες άλλα ποστ από την αρχή του έτους. Εκφραστείτε ελεύθερα και γράψτε, γιατί όχι, πληροφορίες για την συγκεκριμένη περίοδο της ανθρωπίνου ιστορίας. Είναι ευκαιρία να μάθουμε άγνωστες ίσως πτυχές από διάφορες εποχές που δεν τις γνωρίζουμε.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Φύλο: Γυναίκα

Re: ΠΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ

Δημοσίευση από Salome » Τετ 14 Μάιος 2008, 08:41

Δημήτρη, έπρεπε να βάλεις τουλάχιστον μία ακόμα επιλογή, για τους διχασμένους. :Ρ

Περιττό να πω ότι ψήφισα Αρχαία Μεσοποταμία και Αίγυπτο, ως την ιδιαίτερη ιστορική μου προτίμηση. Αν είχα δεύτερη επιλογή, θα τσόνταρα και την Ευρώπη, από Αναγέννηση μέχρι Βικτωριανή εποχή, αλλά καθαρά για τις τέχνες και τα γράμματα (οκ, και για την Βικτωριανή Αγγλία της Jane Austen :P)

Πάντα με τράβαγε η Αίγυπτος σαν μαγνήτης κι είναι μια χώρα που απ' τη μια θέλω σαν τρελή να πάω, απ' την άλλη, γνωρίζοντας ότι η τωρινή Αίγυπτος και δη το Κάιρο είναι ένας αχταρμάς, φοβάμαι μη μου γκρεμιστεί αυτή η εικόνα της που έχω πλάσει στη φαντασία μου.

H αγαπημένη μου περίοδος είναι απ' την εποχή του τέταρτου Αμένοφι έως και τον θάνατο του Ραμσή Β'. Τη βρίσκω με τον ρομαντικό κι ονειροπόλο Ακενατών, που ήταν πολύ μπροστά απ' την εποχή του, αλλά παντελώς ανίκανος να διοικήσει την Αίγυπτο, ονειρεύομαι τους δρόμους της Θήβας, της Ηλιούπολης, της κατεστραμμένης Ακετατών, την όμορφη και θλιμμένη Νεφερτίτη, τον φοβερό στρατηλάτη Χορεμχέμπ, που κατάφερε να σώσει την Αίγυπτο απ' την καταστροφή και κατάφερε να σκαρφαλώσει μέχρι το θρόνο του Φαραώ, την απίστευτα ανεπτυγμένη ιατρική, που έκανε σφραγίσματα στα δόντια κι εγχειρήσεις ανοιχτού εγκεφάλου, την απόλυτη κυριαρχία του Άμμωνα, ολόκληρο το Αιγυπτιακό πάνθεον, την Αιγυπτιακή Βίβλο των Νεκρών που έχει απίστευτες ομοιότητες με το κύρηγμα του Χριστού, τους Βαβυλώνιους μάγους-αστρολόγους, την απίστευτη πολεμική ικανότητα των Χετταίων, την κατακαημένη Συρία, που από τότε προσπαθούσε ανεπιτυχώς να σώσει τη Γάζα απ' τον κάθε κατακτητή, την πανέμορφη Χαναάν, με την Αστάρτη απόλυτη θεά-μητέρα, τους Χαβήρους, που προσπαθούσαν να βρουν έναν τόπο να στεριώσουν, καταλήγοντας στην Αίγυπτο και, πάνω και πέρα απ' όλα, τον Ραμσή Β'. Τον ΑΠΟΛΥΤΟ άρχοντα, τον μεγαλύτερο Φαραώ όλων των εποχών, που στα χέρια του η Αίγυπτος ευδοκίμησε, χτίστηκε η Περ-Ραμσής και τα απίστευτα αγάλματα του Αμπού Σιμπέλ και κανείς δεν στάθηκε ικανός να κλονίσει στο ελάχιστο την απόλυτη κυριαρχία της. Για μένα, η μεγάλη Αίγυπτος πέθανε μαζί του κι άφησε πίσω της κληρονομιά στον παγκόσμιο πολιτισμό τ' αγάλματα, την υπέροχη γραφή των ιερογλυφικών, την τέχνη της μουμιοποίησης, την αιώνες μπροστά ιατρική και βοτανολογία και την Σφίγγα, τον φρουρό της κοιλάδας των βασιλέων, όπου μέσα στις μεγαλειώδεις πυραμίδες αναπαύτηκαν για αιώνες οι μεγάλοι Φαραώ της.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Μάιος 2008, 10:07

'Eπρεπε να το επισημάνεις πρώτα βρε Νινίνα και μετά να ψηφίσεις.
Άλλαξα την δυνατότητα επιλογών σε 2.

Φήφισα πρώτη επιλογή Αρχαία Ελλάδα βεβαίως βεβαίως, (τι διάολο το φοράμε το νικ Εικόνα )
Θα μπορούσα να γράψω κατεβατό για την αρχαία Ελλάδα, αλλά όχι σημεία άγνωστα πιστεύω...
Διαφορετικοί είναι οι τρόποι που μπορεί να μελετήσει και να επεξεργαστεί κανείς τους αστείρευτους δρόμους γνώσης που μπορεί να αποκομίσει απ'αυτή την εποχή, και ό,τι "άγνωστο" ίσως να έγκειται σ'αυτή τη διαφορετικότητα. Το πραγματικά άγνωστο έγκειται μόνο στα σημεία εκείνης της εποχής που δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά στην πορεία αποκαλύπτονται ολοένα και περισσότερα...

Για μένα είναι μια από τις εποχές που υπήρχε περισσότερο ΦΩΣ στα μονοπάτια και τα τεράστιου εύρους τοπία των νοητικών (και όχι μόνο) διαδρομών της ανθρωπότητας.
Ένα φως πολιτισμού, πνεύματος, γνώσεων, που υπήρξε καθοριστικό την πνευματική, φιλοσοφική και επιστημονική ανάπτυξη και εξέλιξη της ανθρωπότητας. Μετέπειτα βέβαια, ήρθε η εποχή του σκοταδισμού και του πισωγυρίσματος που επήλθε σαν απόρροια πολλών λαθεμένων νοοτροπιών. Βέβαια ο άνθρωπος δε θα μπορούσε ν'αντέξει αυτή την άγονη στασιμότητα και χαλεπή για το πνεύμα κατάσταση για πολύ κι έτσι, με κόπους και οδυνηρές μάχες, ξαναβρήκε το δρόμο έξω απ'τις σκοτεινές σήραγγες, αναζήτησε ξανά αυτό το φως και το βρήκε. Δεν ήταν όμως τόσο εκθαμβωτικά λαμπρό όσο παλιότερα. Κάθε πληγή αφήνει τις ουλές της, και τα σημάδια απ'την εποχή του σκοταδισμού παραμένουν μέχρι και σήμερα σαν μαύρες τρύπες (φανατισμός, θρησκοληψία, μισαλλοδοξία, προκαταλήψεις, ηθικισμοί αντί ηθικής) που βάζουν φράχτες και όρια στους ορίζοντες της σκέψης. Συχνά ταξιδεύω νοερά πίσω σ'εκείνη την εποχή που το φως ήταν καθάριο, περίλαμπρο, δεν χρειαζόταν φίλτρα γιατί δεν τύφλωνε, απεναντίας άνοιγε τα πνευματικά μάτια αυτών που ήθελαν να "δουν".

Και φυσικά ψήφισα και 20ο αιώνα, τον οποίο σαφέστατα πιστεύω ότι στιγμάτισε ειδικά ο Β'ΠΠ. Είναι ένα ιστορικό αχνάρι που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του και στις μετέπειτα εξελίξεις - ακόμα και ιδεολογικές- που προέκυψαν σ'ολάκερη την ανθρωπότητα μέχρι τα σήμερα. Και ναι, με γοητεύει /συναρπάζει κι εμένα, (σχεδόν όσο τη Λολίτα θα'λεγα Εικόνα ) αυτό το ξεχωριστό '40, η ατμόσφαιρα, τα κτίρια, ακόμα και το πώς καλωπίζονταν οι γυναίκες εκείνη την εποχή, τα ρούχα, και όλα όσα την χαρακτηρίζουν.

Οι επιλογές μου είναι όπως ακριβώς και παλιότερα, όταν ο Δημήτρης είχε βάλει την ψηφοφορία, αλλά με δύο επιλογές.
.

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...

τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Τετ 14 Μάιος 2008, 11:10

Nα θυμίσω και στις δυο εκλεκτές κυρίες που επέλεξαν αρχαίες περιόδους, ότι τα ωραία που φαντάζονται γι'αυτές, αφορούσαν τους άντρες και μάλιστα την κάπςω ανώτερη κάστα των ανδρών των κοινωνιών αυτών, ιδίως στην Αίγυπτο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ArELa την Τετ 14 Μάιος 2008, 11:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: μετατροπή σε ελληνική γραφή
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Μάιος 2008, 11:35

atimi_ksenitia έγραψε:Nα θυμίσω και στις δυο εκλεκτές κυρίες που επέλεξαν αρχαίες περιόδους, ότι τα ωραία που φαντάζονται γι'αυτές, αφορούσαν τους άντρες και μάλιστα την κάπςω ανώτερη κάστα των ανδρών των κοινωνιών αυτών, ιδίως στην Αίγυπτο.
Να σου θυμίσω κι εγώ με τη σειρά μου:

α/ Δεν τα φαντάζομαι "για μένα" όπως λες ως γυναίκα, τα επεξεργάζομαι και τα "νοσταλγώ" αν θες, ως άνθρωπος. Με άλλα λόγια, δεν λειτουργώ/σκέφτομαι/δρω και αντιδρώ πάντα στη ζωή μου με πρώτο γνώμονα το φύλο μου.

β/ δεν είπα ότι οι αρχαίες εποχές ήταν τέλειες, αλλά αν συγκρίνουμε τα τότε λάθη με τις σημερινές φαυλότητες, υπερισχύει συντριπτικά η αρχαιότητα κι ας μην είχε η γυναίκα τη θέση που έχει σήμερα- βλέπουμε και τα χαϊρια μας παρά την ισονομία.

γ/ μια Ασπασία στον Χρυσό Αιώνα μπορεί να διαφωνούσε κάθετα μαζί σου. Μπορεί η γυναίκα να'χε άλλη θέση εκείνη την εποχή, δεν αντιμετωπιζόταν όμως σαν "πράγμα" ή σαν αντικείμενο ανάξιο λόγου με μόνη αξία της το ότι είναι παιδομηχανή, όπως αντιμετωπίζεται σήμερα σε πολλές κοινωνίες (βλέπε φουνταμενταλιστές, ταλιμπάν, ισλάμ γενικότερα)

δ/ ψήφισα και πιο "σύγχρονη" εποχή, όχι μόνο αρχαία.

Ελπίζω να φρεσκάρισα με τη σειρά μου κι εγώ λίγο τη μνήμη σου γιατρέ μου, και να σε κάλυψα. :lol: :rose:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 14 Μάιος 2008, 13:29

Επελεξα ρωμη, βυζαντιο και ευρωπη του 18 αιωνα (λογω των ιερων πολέμων αν και προτιμω τους ισλαμιστες της εποχης)

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

β/ δεν είπα ότι οι αρχαίες εποχές ήταν τέλειες, αλλά αν συγκρίνουμε τα τότε λάθη με τις σημερινές φαυλότητες, υπερισχύει συντριπτικά η αρχαιότητα κι ας μην είχε η γυναίκα τη θέση που έχει σήμερα- βλέπουμε και τα χαϊρια μας παρά την ισονομία.
Σημερα η γυναικα δεν ειναι δουλα οπως παλια. ειναι δουλαρα. σπιτι και δουλεια.
και η πλακα ειναι οτι το απαιτησε η ιδια. (Η τουλαχιστων οι φεμινιστριες του συστήματος).
Η πραγματικη ισοτητα θα λαμβανε υπ οψιν και τη μητρότητα.
γ/ μια Ασπασία στον Χρυσό Αιώνα μπορεί να διαφωνούσε κάθετα μαζί σου. Μπορεί η γυναίκα να'χε άλλη θέση εκείνη την εποχή, δεν αντιμετωπιζόταν όμως σαν "πράγμα" ή σαν αντικείμενο ανάξιο λόγου με μόνη αξία της το ότι είναι παιδομηχανή, όπως αντιμετωπίζεται σήμερα σε πολλές κοινωνίες (βλέπε φουνταμενταλιστές, ταλιμπάν, ισλάμ γενικότερα)
Το ισλαμ γενικοτερα εχει πολλα ρευματα καποια απο τα οποια τιμουν τις γυναικες.
Η γυναικα στην αρχαιοτητα δεν ειχε πολιτικα δικαιωματα αλλο αν ο σωκρατης ετρωγε παντοφλα.
Και φυσικά ψήφισα και 20ο αιώνα, τον οποίο σαφέστατα πιστεύω ότι στιγμάτισε ειδικά ο Β'ΠΠ. Είναι ένα ιστορικό αχνάρι που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη του και στις μετέπειτα εξελίξεις - ακόμα και ιδεολογικές- που προέκυψαν σ'ολάκερη την ανθρωπότητα μέχρι τα σήμερα. Και ναι, με γοητεύει /συναρπάζει κι εμένα, (σχεδόν όσο τη Λολίτα θα'λεγα ) αυτό το ξεχωριστό '40, η ατμόσφαιρα, τα κτίρια, ακόμα και το πώς καλωπίζονταν οι γυναίκες εκείνη την εποχή, τα ρούχα, και όλα όσα την χαρακτηρίζουν.
Εγω παλι δεν το νοσταλγω καθολου.
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 14 Μάιος 2008, 13:50

Ο μεγαλυτερος φιλοσοφος για μενα ηταν Ελληνο-ρωμαιος (ο Μαρκος Αυρήλιος).
Επίσης μου αρεσει η εννοια της αυτοκρατορίας γενικά.
Για μενα το ζενιθ του Ελληνισμου ηρθε μεσα στη ρωμαϊκη αυτοκρατορία.
Η ενωση Ελληνικου και ρωμαϊκου πολιτισμου εφερε τον Ελληνορωμαϊκο πολιτισμο.
Στην ουσια οι ρωμαιοι ειχαν πιασει τοσο καλα την ανθρωπινη ψυχολογια που με μικρο στρατο σε συγκριση με τον πληθυσμο ελέγχαν ταιραστιες γεωγραφικες εκτάσεις και πληθυσμους
Η ισονομία της γυναίκας δεν περιορίζεται ή δεν στέκεται τέλος πάντων μόνο στα πολιτικά της δικαιώματα. Τουλάχιστον κατά τη δική μου άποψη
.
Εκει αρχιζει στο να αποφασίζει για τον τόπο της.

Σχετικα με το ισλαμ.
Υπαρχουν διαφορα ισλαμικα πολιτικα κινήματα στην ανατολή που ειναι υπερ της ισότητας. Μαλιστα χρησιμοποιουν ως επιχειρηματολογια το ιδιο το κοράνι.
Καποια απο αυτα τα κινηματα εχουν αρχηγους γυναίκες.
Επισης ο σουφισμος ειναι υπερ της ισότητας.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Μάιος 2008, 13:56

Ιφικράτης έγραψε: Η γυναικα στην αρχαιοτητα δεν ειχε πολιτικα δικαιωματα αλλο αν ο σωκρατης ετρωγε παντοφλα.
Η ισονομία της γυναίκας δεν περιορίζεται ή δεν στέκεται τέλος πάντων μόνο στα πολιτικά της δικαιώματα. Τουλάχιστον κατά τη δική μου άποψη.
Το ισλαμ γενικοτερα εχει πολλα ρευματα καποια απο τα οποια τιμουν τις γυναικες.
Θα μ'ενδιέφερε να μου πεις ποια είναι αυτά και πώς ακριβώς τις... "τιμούν".
Εγω παλι δεν το νοσταλγω καθολου.
Έτσι πληροφοριακά θα σου πω γιατί μάλλον ψιλομπερδεύτηκες, ότι ο ρήμα "νοσταλγώ" το'βαλα σε εισαγωγικά και το χρησιμοποίησα "ποιητική αδεία" αν θες, για την αρχαία Ελλάδα, όχι για το '40.

Κατά τα λοιπά δεν κατάλαβα γιατί περιορίστηκες στο να σχολιάσεις μόνο τη δική μου τοποθέτηση. Δική σου ξέχωρη δεν έχεις και δη για την εποχή που ψήφισες?
Επελεξα ρωμη, βυζαντιο και ευρωπη του 18 αιωνα (λογω των ιερων πολέμων αν και προτιμω τους ισλαμιστες της εποχης)
Η οποία ψήφος σου ΑΝ ψήφισες, Δεν ξέρω πού ακριβώς πήγε. Η Ρώμη και το Βυζάντιο -2 ξέχωρες επιλογές- είναι στο 0%
Το μέχρι τώρα αποτέλεσμα βγάζει τα εξής:

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ 0% [ 0 ]
ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ ΚΑΙ ΑΙΓΥΠΤΟΣ 16% [ 1 ]
ΜΙΝΩΪΚΗ ΚΡΗΤΗ 0% [ 0 ]
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΣ - ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑ 33% 33% [ 2 ] x
ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ 0% /b] [ 0 ]
ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ 0% /b] [ 0 ]
ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΚΙΝΑ ΚΑΙ ΙΝΔΙΑ 0% [ 0 ]
ΑΜΕΡΙΚΗ (ΜΑΓΙΑΣ-ΑΖΤΕΚΟΙ-ΤΟΛΤΕΚΟΙ-ΙΝΚΑΣ) 0% [ 0 ]
ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ 16ο ΕΩΣ 19ο (ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ-ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΙΕΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ) 0% [ 0 ]
20ος ΑΙΩΝΑΣ (Α' & Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ-ΜΕΣΟΠΟΛΕΜΟΣ-ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ-ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΨΥΧΡΟ) 50% [ 3 ] x
Total votes : 6

Πού πήγε η δική σου ψήφος αν πήγε κάπου;

η οποία ψήφος έτσι όπως την τοποθετείς μπάι δε γουέι, μου κάνει λίγο άτοπη και μ'αυτό που υποτίθεται ότι πρεσβεύεις έστω και σε φιλοσφοκο/θρησκευτικό επίπεδο- νόμιζα τουλάχιστον ότι είσαι πρώτιστα λάτρης του Ελληνισμού κι έπειτα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας που κατά το μέγιστο βαθμό ακολούθησε τ'αχνάρια της ελληνιστικής εποχής. Νόμιζα επίσης πως το Βυζάντιο δεν είναι στη λίστα των αγαπημένων σου δεδομένου ότι δεν το θεωρείς Ελληνικό. Βέβαια το ρήμα κλειδί εδώ, είναι το "νόμιζα". Όσο ζω μαθαίνω και στέκομαι διορθούμενη. :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Τετ 14 Μάιος 2008, 14:01

Αναγκαστικα να ξαναψηφισω
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Τετ 14 Μάιος 2008, 14:53

αναγκαστικά ή αναγκάστηκες?
Και μπορείς να ξαναψηφίσεις?

Πάντως στο παραπάνω ποστ μου, (για την ψήφο) απευθυνόμουν στον Ιφικράτη. :cool:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Ιδεογραφίτης Υψηλών Ταχυτήτων
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Πέμ 15 Μάιος 2008, 19:53

ηθελα 3 επιλογές και αναγκάστηκα να μην ψηφίσω τους Ινδιάνους......μπορεί να μην το λέει η στατιστική, αλλά τους ψηφίζω =Ρ
Κατά τα άλλα, Μινωϊκή Κρήτη και Αρχαία Ελλάς με Ελληνιστικά βασίλεια.
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
Diagalaksiaki
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Irc ψευδώνυμο: diagalaksiaki
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Diagalaksiaki » Παρ 16 Μάιος 2008, 14:02

Κι εγώ ήθελα περισσότερες επιλογές από την αρχή.
Ψήφισα από τους πρώτους (μία ψήφος) την Αρχαία Ελλάδα (φυσικά), αλλά ήθελα να ψηφίσω και τη Μινωική Κρήτη, καθώς και τους Μάγιας, Ίνκας κλπ.
ΣΥ ΘΑΡΣΟΣ ΔΟΣ ΜΑΚΑΡ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΕ ΜΕΝΕΙΝ ΕΝ ΑΠΗΜΟΣΙ ΘΕΣΜΟΙΣ ΔΥΣΜΕΝΕΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΝΤΑ ΜΟΘΟΝ ΚΗΡΑΣ ΤΕ ΒΙΑΙΑΣ
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από seliniasmenos » Παρ 16 Μάιος 2008, 15:14

Δεν χρειάζεται να πω τι ψήφισα, νομίζω οτι όλοι ξέρετε. Ούτε χρειάζεται να το δικαιολογήσω.
Παρ'όλα αυτά κάποιος που είναι ερωτευμένος με την ομορφότερη πόλη του κόσμου
Εικόνα

δεν θα ήθελε να ζήσει πουθενά αλλού απο την Αναγέννηση, γέννημα της Φλωρεντίας.
Όσον αφορά την εποχή της αναγέννησης θέλω να διευκρινίσω κάτι: Δεν θα ήθελα τόσο να ζήσω, όσο να είμαι ένας τρίτος παρατηρητής. Νομίζω οτι είναι η ομορφότερη εποχή αλλά και η πιο δύσκολη για να την ζήσεις.

Εdit: H πληροφορία της ημέρας: Στην Φλωρεντία βρίσκεται το 85% της αναγεννησιακής τέχνης. Τους ανεκτίμητους θησαυρούς τους χάρισε στην πόλη η τελευταία κληρονόμος των Μεδίκων υπο τον όρο να μην φύγουν ποτέ απο την Φλωρεντία.
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
_XRHSTOS_
Operator
Irc ψευδώνυμο: _XRHSTOS_

Δημοσίευση από _XRHSTOS_ » Τετ 21 Μάιος 2008, 16:22

Η εποχή της ελληνικής Επαναστάσεως του '21 δεν αναφέρεται,παρότι θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στην κατηγορία:

"ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ 16ο ΕΩΣ 19ο (ΑΝΑΓΈΝΝΗΣΗ-ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ-ΙΕΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ-ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ)"
Γεια σας
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Δημοσίευση από Dhmellhn » Πέμ 22 Μάιος 2008, 00:19

Τόσο η Αρχαία Ελλάς όσο και η Βυζαντινή είναι συναρπαστικές εποχές. Και ο Παρθενών αλλά και η Αγία Σοφία αποτελούν τα σύμβολα των δύο Ελληνικών Πολιτισμών.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Κυρ 25 Μάιος 2008, 12:48

Προϊστορία και Βυζάντιο, η αρχή και το τέλος του πολιτισμού (τα υπόλοιπα -για μένα- είναι μάλλον αναμασήματα πολιτισμού).
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Κυρ 25 Μάιος 2008, 13:24

τα υπόλοιπα -για μένα- είναι μάλλον αναμασήματα πολιτισμού).
Παρ'όλα αυτά, η Αρχαία Ελλάδα και τα..."αναμασημένα"... Ελληνιστικά Βασίλεια προηγούνται συντριπτικά. :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
karipis
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από karipis » Πέμ 29 Μάιος 2008, 20:59

Μίλησα για αρχή και ακμή Βασίλω μου!!

Ξέρεις την γνώμη μου για την αρχαία Ελλάδα νομίζω...
Άβαταρ μέλους
Spirit oF Fire
Irc ψευδώνυμο: Spirit_Of_Fire

Δημοσίευση από Spirit oF Fire » Παρ 30 Μάιος 2008, 19:17

όχι, δεν την ξέρω.. ποια είναι; :xara: :loco:
Ο αληθινός πολεμιστής διατηρεί την ανθρωπιά του ακόμη και στη μάχη. Κερδίζοντας έναν βάρβαρο θρίαμβο εξακολουθείς να διακυβεύεις την ψυχή σου. Αυτοί που πολεμούν τον δράκο μπορούν να γίνουν ο δράκος.
Η φωτιά δεν καταστρέφει μόνο, μπορεί και να καθαρίζει τις ψυχές μας.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 31 Μάιος 2008, 00:03

Πνεύμα Φωτιάς έγραψε:
όχι, δεν την ξέρω.. ποια είναι; :xara: :loco:

Βασίλω σε λένε καλέ? :loco:
.

στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Fountikos_Xasistas
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Fountikos_Xasistas » Τετ 11 Ιουν 2008, 21:56

H προϊστορία. Εκεί θα πάμε πάλι σύντομα :P
Τα άστρα και τα ζώδια, μας φέρνουνε εμπόδια...
http://www.youtube.com/watch?v=HtUFhbH1UZ4
Άβαταρ μέλους
Nightwinter
Φρεσκαδούρα
Φρεσκαδούρα
Irc ψευδώνυμο: Nightwinter

Δημοσίευση από Nightwinter » Πέμ 19 Ιουν 2008, 22:06

Αρχαία Ελλάδα.. για αυτά τα απίστευτα επιτέυγματα της.
Ως δεύτερη επιλογή έβαλα την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αλλά μέχρι την εποχή του Ιουλίου Κάισαρα για την υπεροχή και πειθαρχία των λεγεώνων της
Λιγότερη φιλοσοφία, περισσότερη αρετή
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Δημοσίευση από Divine Sinner » Παρ 20 Ιουν 2008, 21:51

O Καισαρας ήταν μεγάλος αλλα προτιμώ τον μαρκο αυρήλιο
Άβαταρ μέλους
SeirioAstro
Σχεδιαστής
Σχεδιαστής

Δημοσίευση από SeirioAstro » Σάβ 21 Ιουν 2008, 15:26

Μινωική Κρήτη γιατί ειναι μία εποχή για την οποία γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα και το μόνο σίγουρο είναι οτι ήταν εξαιρετικά ανεπτυγμένοι και πολύ μυστηριώδεις οπότε θα ήθελα πολύ να πάρω μία γεύση απο τους πρώτους πολιτισμούς μας.

Μέχρι την Γερμανία είχαν φτάσει, πολύ θα ήθελα να ζούσα αυτή την εποχή.

http://hellenicrevenge.blogspot.com/200 ... st_14.html

Εικόνα
[img]http://i366.photobucket.com/albums/oo10 ... 2wr0-1.jpg[/img]

Ούτως λέγομεν άπαντες.
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Κυρ 22 Ιουν 2008, 08:44

Συμφωνω με την ΣειριοςΑστηρ για την Μινωικη Κρητη. Εγω θα το συνεχισω κι αλλο και θα πω οτι λατρευω την Προιστορια. Ε τι να κανουμε;Ειμαι Δεινοσαυρος.
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ

...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”