Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Μάιος 2008, 09:27

Διατροφική «βόμβα» νοθευμένου με ορυκτέλαιο ηλιέλαιου

Εικόνα


Τρόμο προκαλεί στους Έλληνες καταναλωτές το πιθανό διατροφικό σκάνδαλο με νοθευμένο με ορυκτέλαιο ηλιέλαιο, την ανάκληση του οποίου διέταξε ο ΕΦΕΤ. Το προϊόν προέλευσης Ουκρανίας εισήγαγαν από την Ελβετία δύο Ελληνικές εταιρίες, με σκοπό να υποστεί ραφινάρισμα. Το ορυκτέλαιο είναι λάδι όμοιας χημικής δομής με το ηλιέλαιο και χρησιμοποιείται μόνο ως λιπαντικό για τις μηχανές των αυτοκινήτων. Είναι τοξική και καρκινογόνος ουσία, που μπορεί να προκαλέσει στον άνθρωπο από δηλητηρίαση έως και θάνατο.

Ελεγκτές του ΕΦΕΤ έκαναν έφοδο την Τετάρτη στον Βόλο στον ένα από τους δύο εισαγωγείς που έφεραν στην Ελλάδα 3.000 τόνους από το επικίνδυνο ηλιέλαιο. Η συγκεκριμένη εταιρεία πρόλαβε να διαθέσει σε 16 εταιρείες τροφίμων το νοθευμένο με ορυκτέλαιο λάδι. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος ερωτηθείς σχετικά με την υπόθεση δήλωσε ότι «το προϊόν αυτό δεν είναι τυποποιημένο, αλλά ήρθε σε βυτία και πρέπει πρώτα να επεξεργαστεί και μετά να βγει στην αγορά. Το πιθανότερο είναι να μην έχει βγει στην αγορά. Ολοκληρωμένη εικόνα και για τη δεύτερη εταιρεία θα έχουμε τις επόμενες ώρες».

Οι 3.000 τόνοι ηλιέλαιο προέρχονται από τις κοιλάδες της Ουκρανίας και έφθασαν στη χώρα μας μέσω Ελβετίας. Σύμφωνα με τους Ελβετούς 1.200 τόνοι είναι σίγουρα μολυσμένοι. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν μέρος αυτής της ποσότητας κατέληξε στα ράφια των σούπερ-μάρκετ. Ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ευάγγελος Λάζος δηλώνει σίγουρος ότι δεν έφθασε στους καταναλωτές, μόνο για το ένα τρίτο της ποσότητας. Το διατροφικό σκάνδαλο δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφού σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία παρτίδες του τοξικού λαδιού έχουν φθάσει στις αγορές της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Αγγλίας.

Συναγερμός έχει σημάνει και σε άλλες χώρες, αφού η Ουκρανία είναι η χώρα που προμηθεύει με ηλιέλαιο σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη. Στην Ελλάδα το τοξικό λάδι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία διατέθηκε κυρίως ως συστατικό για την παρασκευή τροφίμων.

http://www.alphatv.gr/index.asp?a_id=90&news_id=29571




Ωραία πράματα ε?
Ένα είναι βέβαιο...τα πιστόνια μας είναι καλά λαδωμένα πλέον. :swear:
Με τις υγείες μας! :beer:
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
TEUTAMOS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1697
Εγγραφή: Σάβ 21 Απρ 2007, 20:35

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από TEUTAMOS » Παρ 09 Μάιος 2008, 11:43

Κοιτα Αρελιτα, θεωρω δυο πραγματα πιθανα πλεον στο ορατο ή μη μελλον: ή θα πεθανουμε απο ασιτια, γιατι ουτε λαδι δε θα μπορεσουμε πια να αγοραζουμε με την 30% αυξηση που υπεστη, ή θα πεθανουμε απο διατροφικη δηλητηριαση, καρκινο και δεν ξερω γω τι. Και ολα αυτα αφου μας εχουν βγαλει καλα καλα το λαδι εδω στο Ελ-λαδι-σταν. Αχ ναι μωρε, εμεινε και η σανιδα σωτηριας, η ΦΡΑΠΕΛΙΑ!!!!. Σπορελαιος!!
ΕΛΛΗΝΩΝΠΡΟΜΑΧΟΥΝΤΕΣΑΘΗΝΑΙΟΙΜΑΡΑΘΩΝΙ
ΧΡΥΣΟΦΟΡΩΝΜΗΔΩΝΕΣΤΟΡΕΣΑΝΔΥΝΑΜΙΝ


...ΓΙΑ ΤΑ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΧΗΝ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 66942
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1879 φορές
Έλαβε Likes: 2770 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από ArELa » Παρ 09 Μάιος 2008, 11:48

Αχ ναι!

Η φραπελιά!

Ρε τι μου θύμισες τώρα!

Έχει κάτι ελιές απέναντι απ'το σπίτι μου στον Κάλαμο.
Την επόμενη φορά που θα πάω, θα κόψω φύλλα και θα τα βάλω στο μπλέντερ. Μα την παναγία! :xaxas:

Δεν είναι για γέλια πάντως η υπόθεση.
Είναι σαν να χτυπάνε τους λαούς απ'όλες τις πάντες! Οικονομικά, ψυχολογικά, στην ασφάλεια του κοσμάκη και τώρα στη διατροφή! :swear:

Κάτι δεν πάει καλά μ'αυτή την εικόνα. Κάτι δεν πάει ΚΑΘΟΛΟΥ καλά! :shock:
.







Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...


τα κανάλια μου /my channels:
στο vasoula2908 και στο vasoula2908asteria
στο Βrighteon,
στο Bitchute
στο Rumble
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από Dhmellhn » Παρ 09 Μάιος 2008, 16:24

Η ασυδοσία της ανεξέλεγκτης αγοράς. Θα δούμε και θα ακούσουμε χειρότερα.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 685
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Παρ 09 Μάιος 2008, 18:37

Η ασυδοσία της ανεξέλεγκτης αγοράς. Θα δούμε και θα ακούσουμε χειρότερα.
oxi re sy, mh les tetoia kai pareksigithei o alexandros
Kakos parenevei to kratos yia na aposyrei ta ladia. To swsto tha itan:

a)Ta ladia na diwxeteytoun sthn agora

b)Osoi ta agorazane siga siga tha pethainane opote...

c)Oi pwlhseis ths etairies pou poulaei valvolines tha peftane

d)Yia na ayksisei ta kerdh kai na epiveiwsei h etairia tha evaze akoma perissoteres valvolines opote oi pelates ths tha pethainane me taxyteroys rythmous, ara h kedroforia ths etairias tha epefte perissotero (aytorythmish ths agoras ..oh yeaaah)

e)otan oi misoi pelates ths tha eixane h psofisei h meinei paralytoi h etairia den tha mporouse na parameinei kerdoforos opote tha ekleine me apotelesma ta ladia me balbolines na aposyrthoun logo kleisimatos ths etairias kai etsiiiii....

H Eleytherh Agora tha eixe rithmisei to problima!!!!!
(kai tou ladiou kai twn syntaksewn mia kai oi perissoteroi syntaksiouxoi tha ta eixane tinaksei)
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 806
Εγγραφή: Κυρ 16 Μαρ 2008, 15:06
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Νιμπίρου

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από alexandros » Σάβ 10 Μάιος 2008, 10:32

ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται ασταμάτητα είναι όλοι να αποστηθίζουν ένα ποίημα και να το επαναλαμβάνουν σταθερά και αδιάλειπτα δίχως να χρησιμοποιούν την κοινή λογική. ατιμη_ξενιτεια οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι διαφορετικό πράγμα από τον κρατικό παρεμβατισμό και θα πρέπει να λειτουργούν. υπάρχουν κανόνες και νόμοι και πρέπει να τηρούνται. Ο φιλελευθερισμός δεν επικροτεί την κατάλυση του κράτους γιατί τότε δεν θα ήταν φιλελευθερισμός αλλά ασυδοσία. η φιλελεύθερη ιδεολογία επιβάλλει την ανοικτή αγορά που ευνοεί τον ανταγωνισμό προς όφελος του καταναλωτή. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι τώρα στην Ελλάδα υπάρχει ελεύθερη αγορά; Η ελεύθερη αγορά είναι πολύ περισσότερα πράγματα από ένα απλό "αφήστε τα όλα ελεύθερα στην αρένα". Για παράδειγμα, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που είναι συνισταμένη της ελεύθερης αγοράς είναι η καταναλωτική συνείδηση. Ο καταναλωτής να μποϋκοτάρει τα προϊόντα και τις εταιρείες που θεωρεί ότι τον υπερχρεώνουν και τον κοροϊδεύουν.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 685
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Σάβ 10 Μάιος 2008, 15:44

οι ελεγκτικοί μηχανισμοί είναι διαφορετικό πράγμα από τον κρατικό παρεμβατισμό
eee???
dhladh o elegktikos mhxanismos den tha einai kratikos?
kai otan paprembainei den tha kanei kratikh parembash??
ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται ασταμάτητα είναι όλοι να αποστηθίζουν ένα ποίημα και να το επαναλαμβάνουν σταθερά και αδιάλειπτα δίχως να χρησιμοποιούν την κοινή λογική.
ayto einai profanes, rikse mia matia sto ti grafeis
Για παράδειγμα, ένα από τα σημαντικότερα θέματα που είναι συνισταμένη της ελεύθερης αγοράς είναι η καταναλωτική συνείδηση
ok...to rixame twra sta eyxologia. Parepimptontos oso kai na voithaei h katanalwtikh syneidhsh, h dynatotha antidrashs ths einai poly isxnh otan yparxoun kartel pou kathorizoun tis times.
Ο καταναλωτής να μποϋκοτάρει τα προϊόντα και τις εταιρείες που θεωρεί ότι τον υπερχρεώνουν και τον κοροϊδεύουν.
eyxologio...mexri tote as mpei kai kana lamoyio pou aisxrokerdei sto keli
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 685
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Σάβ 10 Μάιος 2008, 16:17

kai ena wraio paradeigma kratikou paremvatismou apo thn Ispania

http://www.antinews.gr/?p=1949

εν θα ασχοληθώ με τη συζήτηση στη Βουλή για την υπερχρέωση των νοικοκυριών (της ελληνικής κοινωνίας δηλαδή) στις τράπεζες. Οι διαξιφισμοί Παπανδρέου – Καραμανλή είναι για το θεαθήναι, για να δείξουν ότι ασχολούνται τάχα κι αυτοί με τα προβλήματα του ελληνικού λαού. Και για να εμφανίσουν το ΓΑΠ ως σκληρό και αδυσώπητο αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τώρα που πήραν όλοι χαμπάρι τον δικομματισμό. Αντ΄ αυτών προτείνω να διαβάσετε τι προτείνει αναγνώστης από το εξωτερικό (έχουμε και τέτοιους και μάλιστα είναι το 10% από εμάς εδώ) για τα δάνεια:

Έχω βάλει ΝΟΒΑ και βλέπω στα κανάλια αργά τα βράδια να διαφημίζονται δάνεια με 6,75%, με 7,5% και άνω επιτόκιο !!!. Ειλικρινά σας μιλάω εάν γινόταν αυτό σε Γερμανία και Ισπανία που ζω θα τους είχαν σπάσει τα μαγαζιά!. Θα αρνούνταν τα κανάλια να παίξουν τέτοια διαφήμιση! Στη Γερμανία από παλιά και τα τελευταία τέσσερα χρόνια και στην Ισπανία βγήκε νόμος ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά υποχρεώνει τις τράπεζες να δίνουν πιστωτικές με όριο που να μην υπερβαίνει το μισό του μισθού σου. Δηλαδή εάν παίρνεις π.χ. 1.200 Ευρώ μισθό, μπορείς να χρεώσεις την κάρτα μόνο έως 600 Ευρώ και ούτε σέντσι παραπάνω! Έτσι μόλις σου μπει ο μισθός σου κρατούνε τα 600 αλλά σου μένουν τα 600 του μισθού και έχεις και αέρα άλλα 600 να την χρεώσεις. Πιστωτική κάρτα σου βγάζει μόνο η Τράπεζα που μπαίνει ο μισθός σου! Τράπεζα στην οποία δεν καταβάλλεται ο μισθός σου αλλά στην οποία άνοιξες μόνο αποταμιευτικό λογαριασμό ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να σου βγάλει πιστωτική κάρτα πλην αν π.χ. καταθέσεις ντεπόζιτ 20.000-30.000!

Όταν βγήκε ο νόμος αυτός στην Ισπανία, για να προστατευθούν οι καταναλωτές (τότε πήγαινε να γίνει και εκεί το χάλι που γίνεται στην Ελλάδα), επαναστάτησαν οι Τράπεζες. Οπότε βγαίνει ο πρωθυπουργός στην τηλεόραση μαζί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δίπλα-δίπλα (!!!) και λένε με μία φωνή ότι οι Τράπεζες είναι πρώτα για 57.000.000 Ισπανούς και μετά για 15 Τραπεζίτες και όποια τράπεζα δεν συμμορφωθεί να κλείσει όλα τα υποκαταστήματα, να φύγει από την Ισπανία και τους άνεργους θα τους βάλει το κράτος σε κρατικές τράπεζες και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Ποιος να φύγει; Η Caixa Madrid με 3,8 εκατομμύρια εργαζόμενους να τους καταβάλλεται εκεί ο μισθός τους; Η Caixa Sabadell με 2,1 εκατομμύρια εργαζόμενους; Και πού να πήγαιναν; Στην διπλανή Γαλλία που βρίθει από τράπεζες; Στην διπλανή μικρή Πορτογαλία που περιμένει το καλοκαίρι πώς και πώς τον τουρισμό να κινηθεί λίγο η οικονομία της; Το κατάπιαν λοιπόν οι Τράπεζες και έμειναν εκεί που ήταν!!!

Για να γίνουν βέβαια όλα αυτά στην Ελλάδα θα έπρεπε πρωθυπουργός και αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μην υπολογίζουν το πολιτικό κόστος και κυρίως να μην τρέμουν την διαπλοκή.Λάκης

diafwnei kaneis?
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 806
Εγγραφή: Κυρ 16 Μαρ 2008, 15:06
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Νιμπίρου

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από alexandros » Σάβ 10 Μάιος 2008, 16:42

Οι υπόλοιποι συγχωρήστε με που θα παραθέσω ένα κείμενο από το πολιτικό πρόγραμμα της ΦΣ αλλά μου φαίνεται ότι δεν γίνεται, ή δεν θέλει να γίνει, κατανοητό αυτό που εννοώ.

Στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα λειτουργίας των θεσμών. Αυτή η έλλειψη επιτείνεται από την ανυπαρξία των λεγόμενων άτυπων θεσμών, δηλ. του πλέγματος εκείνου των βαθειά ριζωμένων άγραφων νόμων, κανόνων και συμπεριφορών που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στις σχέσεις των ανθρώπων.

Ο φιλελευθερισμός, παρότι κατηγορείται συχνά για ελαχιστοποίηση των κανόνων, γεγονός που δήθεν οδηγεί σε ‘ζούγκλα’, έχει διαφορετικές αρχές και προθέσεις. Δίνει πρωταρχική σημασία στη θέσπιση ενός απλού και ξεκάθαρου συνόλου κανόνων σε υψηλό επίπεδο καθώς επίσης στη δημιουργία και στο σεβασμό τυπικών και άτυπων θεσμών. Και βέβαια επιμένει στην αυστηρή τήρηση των λίγων αυτών κανόνων. Η σημασία των θεσμών στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης έρευνας τα τελευταία χρόνια και έχει σε μεγάλο βαθμό αποδειχθεί.

Στο πλαίσιο αυτό, η Φιλελεύθερη Συμμαχία δίνει ιδιαίτερη σημασία στη λειτουργία των θεσμών και στη δημιουργία και λειτουργία μιας ευνομούμενης πολιτείας, ενός νομοκρατούμενου κράτους. Όσον αφορά στους τυπικούς θεσμούς, θεωρούμε τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Σύνταγμα, το σύστημα δικαίου, τις διαδικασίες αντιπροσώπευσης και διακυβέρνησης και την υγιή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης ως τους κυριότερους θεσμούς που καθορίζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή.


Πιο απλά δεν γίνεται να το εξηγήσω. Έχω ίσως αναγκαστεί να πω μία και δύο φορές περίπου τα ίδια πράγματα (προσπαθώ να το κάνω με διαφορετικά λόγια για να μην σας κουράζω πολύ) αλλά δεν γίνεται κατανοητό. Οπότε αναγκάζομαι να παραθέσω το παραπάνω κείμενο με το οποίο συμφωνώ πλήρως.
Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν είναι ευχολόγιο η καταναλωτική συνείδηση. Εσύ προσωπικά άτιμη_ξενιτειά έχεις κάνει κάτι για να εμποδίσεις όλη αυτή την κατάσταση; Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι στα 4 χρόνια που βρισκόμουν στην Αγγλία για σπουδές έτυχε δύο φορές να μποϋκοτάρουν οι φοιτητές τα προϊόντα της Νεστλέ στα καταστήματα του πανεπιστημίου μέχρι που αποσύρθηκαν. Εκείνη την εποχή είχαν βγει στο φως οι ιστορίες περί εκμετάλλευσης ανθρώπων από την Νεστλέ σε χώρες του Τρίτου Κόσμου και αποφασίστηκε μποϋκοτάζ. Σε αυτό συμμετείχαν όλοι!! Αυτό εννοώ ως καταναλωτική συνείδηση και καλό είναι να αποκτήσουμε σύντομα.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 685
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Σάβ 10 Μάιος 2008, 18:18

Όσον αφορά στους τυπικούς θεσμούς, θεωρούμε τη συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Σύνταγμα, το σύστημα δικαίου, τις διαδικασίες αντιπροσώπευσης και διακυβέρνησης και την υγιή λειτουργία της δημόσιας διοίκησης ως τους κυριότερους θεσμούς που καθορίζουν την κοινωνική και οικονομική ζωή.
ok...ara symfwneis me ayto pou kanane oi ispanoi mesw ths ygious leitourgias ths dhmosias dioikhshs kai symfwneis na epibalei to kratos plafon sta epitokia kai sthn ellada. etsi?
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Dhmellhn
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 4046
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 15:16
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: ΕΛ-ΛΑΣ
Έδωσε Likes: 27 φορές
Έλαβε Likes: 71 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από Dhmellhn » Σάβ 10 Μάιος 2008, 19:21

Καλό είναι να υπάρχει η καταναλωτική συνείδηση, αλλά να είναι πραγματική και όχι κατευθυνόμενη. Η μεγαλύτερη ευθύνη, όμως, είναι στο κράτος. Στα βασικά είδη θα πρέπει να επιβληθεί διατίμηση. Το κέρδος θα έχει ένα ανώτατο πλαφόν. Επιπρόσθετα, οι κρατικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί θα πρέπει να προκαλέσουν ασφυξία στους κερδοσκόπους.

Το ίδιο χέρι πρέπει να μπει στους ασύδοτους μεγαλοτραπεζίτες. Δεν γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη οι τράπεζες να έχουν μείωση των κερδών και στην Ελλάδα να εμφανίζουν κάθε έτος τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα από το προηγούμενο.
Δεν έχουμε αιώνιους συμμάχους ούτε διηνεκείς εχθρούς. Τα συμφέροντά μας είναι αιώνια και διηνεκή. Αυτά έχουμε καθήκον να τα προασπίσουμε. (ΛΟΡΔΟΣ ΠΑΛΜΕΡΣΤΟΝ)
Άβαταρ μέλους
Lionheart
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 2878
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:48
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Μόναχο

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από Lionheart » Κυρ 11 Μάιος 2008, 01:57

Δεν ξέρω για εσάς παίδες, εγώ παίρνω από έναν ξάδερφο λάδι από την Ιτέα, οπότε είμαι ΟΚ...
Αὐτὰ τὰ δέντρα δὲ βολεύονται μὲ λιγότερο οὐρανό,
αὐτὲς οἱ πέτρες δὲ βολεύονται κάτου ἀπ᾿ τὰ ξένα βήματα,
αὐτὰ τὰ πρόσωπα δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸν ἥλιο,
αὐτὲς οἱ καρδιὲς δὲ βολεύονται παρὰ μόνο στὸ δίκιο.
Άβαταρ μέλους
seliniasmenos
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
"Δεν παίζεται" Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 3066
Εγγραφή: Παρ 20 Απρ 2007, 03:50
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Fortress of Solitude

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από seliniasmenos » Κυρ 11 Μάιος 2008, 17:59

Ωραία και; Είναι η πρώτη φορά που θα φάτε τέτοια πράγματα;
Και για να θυμηθώ τα του ευαγγελόπουλου, σταμάτησε κανείς σας να πίνει χυμούς; Σταμάτησε κανείς σας να τρώει τυρόπιτες;
If i go crazy, then will you still call me Superman?
[img]http://s11.postimg.org/m0jzyebw3/superm ... 5wbdc6.jpg[/img]
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από Divine Sinner » Κυρ 11 Μάιος 2008, 20:17

Δεν βουταγαμε το ψωμι σε βαλβολινες. οι αρμοδιοι λεν οτι το πολυ να υπαρχει μια σταγονα στο λιτρο.
Το προβλημα προεκυψε κατα τη μεταφορα σε πλοιο λογω διαροης (δεν το κανε ο κακος ξενος για να βγαλει λευτα).
Φυσικα αν μιλουσαμε για μεγαλες περιεκτητκοτητες τοτε οσοι τα πέρναν θα παθαιναν αμεσως βλαβες στα νευρα και στο συκώτι.
Δηλαδη 10δες νεους νεφροπαθεις θα ειχαμε. Οποτε θα συμφωνησω με τους αρμοδειους και θα πω οτι δεν εγινε για λογους νοθειας αλλα ατυχημα.
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 806
Εγγραφή: Κυρ 16 Μαρ 2008, 15:06
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Νιμπίρου

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από alexandros » Δευ 12 Μάιος 2008, 13:06

Όλος ο θόρυβος λοιπόν έγινε για το τίποτα; Ατύχημα ήταν; Τι κρίμα! Δεν έχουμε τίποτα να προσάψουμε στους ξένους που πήγαν να μας καταστρέψουν.

Σχετικά τώρα με το περίφημο άρθρο του Λάκη, που κατοικεί στην Ισπανία σχετικά με την ισπανική υπόθεση. Κατ' αρχήν η πηγή που παρατίθεται δεν είναι αξιόπιστη διότι δεν παραπέμπει σε κάποιο επίσημο στοιχείο. Θα επιθυμούσα να βλέπαμε και κάτι που να προέρχεται από τα ισπανικά ή διεθνή ΜΜΕ. Ας θεωρήσουμε ότι γράφεται μέσα εκεί είναι σωστό. Λέει λοιπόν για τις παρεμβάσεις στις αγορές. Όπως αναφέρεται και στο παρακάτω άρθρο (http://www.moneyweek.com/file/28641/has ... burst.html) από το περιοδικό Money Week, διαβάζει κανείς

"In Spain, the situation with interest rates is even more grim. Because it’s part of the eurozone, Spain can’t set its own interest rates."

Επίσης, σχετικά με τις κάρτες διαβάζει κανείς στο παρακάτω σάιτ (http://www.expatica.com/es/survival/fin ... -1898.html) : "You will usually be issued with a credit card to match your cheque account. You should pick it up at the bank at the same time as your personalised chequebook is issued.

The credit card, which may be a Mastercard or Visa, is used like any other credit card, but you can only spend or withdraw money up to the limit of what you have in your bank account." Όχι τα μισά από τον μισθό σου αλλά όσα έχεις μέσα στο λογαριασμό σου.

Αυτή την εικόνα των αδιάφθορων Ισπανών ηγετών που τα έβαλαν με τους τραπεζίτες θα ήθελα πολύ να την δω αν υπάρχει στο youtube. Αν την βρει κανείς παρακάλω να με ειδοποιήσει.
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 685
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Δευ 12 Μάιος 2008, 13:16

Because it’s part of the eurozone, Spain can’t set its own interest rates."

profanws anaferetai sta epitokia vashs


The credit card, which may be a Mastercard or Visa, is used like any other credit card, but you can only spend or withdraw money up to the limit of what you have in your bank account

Symfwneis me aythn thn kratikh parembash?
Symfwneis na ginei ayto sthn ellada?
(yia na doume apanthsh tha paroume pote h pali ypekfyges?)
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 806
Εγγραφή: Κυρ 16 Μαρ 2008, 15:06
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Νιμπίρου

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από alexandros » Δευ 12 Μάιος 2008, 14:27

Απαντώ λοιπόν: ΟΧΙ. Διότι το κράτος δεν μπορεί να υποκαθιστά τον κοινό νου. Αν είσαι πρόθυμος να καταστρέψεις τον εαυτό σου δανειζόμενος δίχως να έχεις να πληρώσεις τότε δεν μπορεί να έρχεται το κράτος και να παίζει το ρόλο του Τζίμινι Κρίκετ. Μπορώ όμως ταυτόχρονα να σου δώσω ένα παράδειγμα όπου θα επιθυμούσα να επιβληθεί η παρέμβαση. Στην περίπτωση του Χρηματιστηρίου για παράδειγμα, όπου συνέβη μία πρωτοφανής σπέκουλα με θύματα ανθρώπους που άλλα τους έταζαν και άλλα συνέβησαν. Στο είπα και άλλες φορές: δεν είμαι υπέρ της κατάλυσης του κράτους αλλά είμαι υπέρ της επιβολής ενός πλαισίου όπου θα μπορεί να αναπτυχθεί ελεύθερα ο υγιής ανταγωνισμός υπέρ του καταναλωτή.

Μία ερώτηση και για σένα: θεωρείς τα στοιχεία που παρέθεσες αρχικά σοβαρά ή αστήρικτα;
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 685
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Δευ 12 Μάιος 2008, 14:32

na ypothesw oti sto xrhmatisthrio epekses, exases kai yia ayto mou zhtas kratikh parembash enw me tis kartes eisai entaksei (akoma) kai den thes parembash?

Μία ερώτηση και για σένα: θεωρείς τα στοιχεία που παρέθεσες αρχικά σοβαρά ή αστήρικτα;
pou anaferesai? gine pio sygkekrimenos yia na apanthsw..ean thes kane copy -paste
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
alexandros
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 806
Εγγραφή: Κυρ 16 Μαρ 2008, 15:06
Φύλο: Άνδρας
Τοποθεσία: Νιμπίρου

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από alexandros » Δευ 12 Μάιος 2008, 14:45

Βρε μανία στην Ελλάδα να στηλιτεύουμε μονάχα όταν έχουμε πληγεί από κάτι. Όχι ούτε στο χρηματιστήριο είχα παίξει (επενδύσει θα ήταν το σωστό αλλά στην Ελλάδα...) ούτε με κάρτες έχω πρόβλημα. Η κάρτα είναι κάτι που μπορείς προσωπικά να ελέγξεις, γι' αυτό θεωρώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει παρέμβαση. Όμως το να βρίσκεσαι έρμαιο στα χέρια εκείνων που παρανομούν και κάνουν υπόγειες συμφωνίες και χωρίς ανοικτά χαρτιά, τότε είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

Γίνομαι πιο συγκεκριμένος περί του ζητήματος των εσφαλμένων στοιχείων και αντιγράφω "στην Ισπανία βγήκε νόμος ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά υποχρεώνει τις τράπεζες να δίνουν πιστωτικές με όριο που να μην υπερβαίνει το μισό του μισθού σου". Αυτό φαντάζομαι ότι κι εσύ το θεωρείς αναξιόπιστο και λανθασμένο, σωστά;
Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα της οποίας ο καιρός έχει φτάσει.
Βίκτωρ Ουγκώ

ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 685
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Δευ 12 Μάιος 2008, 14:49

to antinews einai en genei egkyro site.
proswpikh apopsh epi tou zhthmatos den exw dioti den eimai katoikos ispanias wste na gnwrizw apo prwto xeri ti ginetai ekei.
Mporw na psaxw alla tha mou parei xrono
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
KASSANDROS
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1142
Εγγραφή: Πέμ 03 Μάιος 2007, 18:08
Φύλο: Άνδρας
Έλαβε Likes: 5 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από KASSANDROS » Δευ 12 Μάιος 2008, 14:55

Απαντώ λοιπόν: ΟΧΙ. Διότι το κράτος δεν μπορεί να υποκαθιστά τον κοινό νου. Αν είσαι πρόθυμος να καταστρέψεις τον εαυτό σου δανειζόμενος δίχως να έχεις να πληρώσεις τότε δεν μπορεί να έρχεται το κράτος και να παίζει το ρόλο του Τζίμινι Κρίκετ.
Το Κράτος οφείλει να προστατέψει τον λαό και να μην τον αφήνει έρμαιο είτε των δικών του παθών και των χαμηλότερων ενστίκτων, είτε του αδηφάγου καπιταλισμού που εν προκειμένω εκφράζεται από τις τράπεζες.
Βέβαια, το σημερινό άθλιο αστικό κράτος δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατέψει τον λαό του.

Το ζήτημα λοιπόν είναι η εγκαθίδρυση ενός γνήσιου Λαϊκού και Εθνικού Κράτους που θα προστατεύει τον λαό.
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1833
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 00:14
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: ο μικρός μου υδροβιότοπος

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από Salome » Δευ 12 Μάιος 2008, 15:30

Τι λες, ρε Κώστα; Δηλαδή ο ενήλικος Έλληνας πολίτης πρέπει να 'χει από πάνω του τον μπαμπά-κράτος να του λέει: "όχι παιδάκι μου, με 600 ευρώ μισθό δεν σ' αφήνω να πάρεις τη μερσεντές την κάμπριο"; Είσαι σοβαρός;

Όχι, ο κάθε ΕΝΗΛΙΚΟΣ πολίτης ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τη μαλακία του. Δεν γίνεται να συμπεριφέρεται το κράτος στην κάθε ψωνάρα σαν να 'ναι παιδάκι του δημοτικού!

Διόλου περίεργο, συμφωνώ με τον Αλέξανδρο.
Άβαταρ μέλους
atimi_ksenitia
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Πορωμένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 685
Εγγραφή: Τρί 22 Μάιος 2007, 00:00
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 1 φορά
Έλαβε Likes: 6 φορές

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από atimi_ksenitia » Δευ 12 Μάιος 2008, 15:38

diladi salome prepei na mporoun oi trapezes na bazoun oso epitokio theloune xwris elegxo, opos ginetai kalh wra twra. Kai ean oles mazi symfwnisoune na pane ta epitokia sto 30% tha prepei na poume den variesai
Όχι, ο κάθε ΕΝΗΛΙΚΟΣ πολίτης ΠΡΕΠΕΙ να είναι ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για τη μαλακία του
symfwnoume. Allo ayto, allo na epitrepeis se kapoion na aisxrokerdei panw sthn malakia tou allou.
Esy phres eipes ena stegastiko daneio yia na pareis spiti kai to apoplirwneis twra syneta kai wraia..bravo kai evge...Ean oi trapezes poune ayrio oti yia logous astatheias, petrelaiou, ellhnikwn idiaiterothtwn klp..to epitokio prepei na anevei sto 9% apo 5,5% panw katw pou dineis twra, tha eksakoloutheis na theleis to kratos na mhn parembenei?..tha peis oti ekanes mia malakia kapote kai twra thn plhrwneis? H tha zhthseis apo to kratos na balei fylakh tous kleftes?
Confutatis maledictis,flammis acribus addictis, voca me cum benedictus. Oro supplex et acclinis,
cor contritum quasi cinis,gere curam mei finis. Lacrimosa dies illa,qua resurget ex favilla
judicandus homo reus
Άβαταρ μέλους
Divine Sinner

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από Divine Sinner » Δευ 12 Μάιος 2008, 15:51

Η ελευθερη αγορα εχει αποτύχει το βλέπουμε καθημερινα.
Αν δεν μπορεις να βαλεις πλαφον στις τιμές τοτε ο εμπορος θα παρασυρθει απο την αλλαζονια του.
Αν δεν μπορεις να διασφαλισεις τον κατωτερο μισθο τοτε θα καταληξουμε οι επιχειρηματιες να προσπαθουν να κανουν τους εργαζομενους σκλαβους.
Ο καπιταλισμος εχει παρακμάσει.
Στην ουσια ο καπιταλισμος λειτουργει ως εξης.
Θετει καποιους κανονες και υποτιθετε πως αν οι δεικτες ευημερουν τοτε ευημερει κι ο κόσμος.
Και σου λεει. για να εχεις δουλεια πρεπει να θυσιασεις το μισο σου μεροκάματο γιατι ετσι λενε οι αριθμοι αλλιως δεν βγενουμε.
Δεν βγαινουμε αν θεωρησουμε δεδομενο οτι εχουμε καπιταλισμο.
Αλλα γιατι να εχουμε καπιταλισμο αυτο δεν μας το ειπαν ποτε.
Δεν υπαρχουν εναλλακτικες; βεβαιως και υπαρχουν.
Άβαταρ μέλους
Salome
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Σούπερ Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 1833
Εγγραφή: Τετ 18 Απρ 2007, 00:14
Irc ψευδώνυμο: RedSonya, Salome
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: ο μικρός μου υδροβιότοπος

Re: Βουτάγαμε το ψωμί σε βαλβολίνες!

Δημοσίευση από Salome » Δευ 12 Μάιος 2008, 15:56

Μην διαστρεβλώνεις τα λόγια μου. Δεν είπα ποτέ ότι το κράτος πρέπει ν' αφήνει τις τράπεζες να κάνουν πάρτι. Είπα μόνο ότι ΔΕΝ πρέπει να κάνει τον μπαμπά στον πολίτη και να του απαγορεύει να παίρνει υπέρογκα δάνεια στα οποία δεν μπορεί ν' αντεπεξέλθει. Σαφώς και επιβάλλεται να προστατεύει έμμεσα τον πολίτη, μην επιτρέποντας στις τράπεζες να τοκίζουν ανεξέλεγκτα τις πιστώσεις και τα δάνεια.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”