Το παράδοξο της δεξιας

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
_Divine_Sinner_
Επίτιμος
Επίτιμος
Δημοσιεύσεις: 5622
Εγγραφή: Κυρ 17 Μαρ 2013, 22:46
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 6 φορές
Έλαβε Likes: 56 φορές

Το παράδοξο της δεξιας

Δημοσίευση από _Divine_Sinner_ » Πέμ 29 Απρ 2021, 08:09

Παρατηρώ σε παγκόσμιο επίπεδο ότι οι χώρες με σκληρό καπιταλισμό έχουν εθνικιστικές κυβερνήσεις.
Κάποιος θα περίμενε ότι ο εθνικισμός θα προήγαγε την αλληλεγγύη μεταξύ των ομοεθνών, οπότε δεν θα μπορούσε να σταθεί σε ένα καπιταλιστικό πλαίσιο στο οποίο ο καθένας είναι μόνος του.
Κι όμως βλέπουμε ότι η σχολή του Σικάγο , χρειάστηκε έναν Πινοσέτ για ένα εφαρμοστεί. Δεν μπορούσε να εφαρμοστεί στις ΗΠΑ που είναι το "σπίτι" της, γιατί οι Αμερικάνοι θα τους έπαιρναν με τις πέτρες.
Οπότε εφαρμόστηκε σε μια εθνικιστική δικτατορία.
Βλέπουμε επίσης χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ με ακραίο καπιταλισμο και καπιταλιστικές φιλοσοφίες να αναδεικνύουν εθνικιστές ηγέτες.
Πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει γιατί αν εφαρμόζαμε την κακώς νοούμενη οικονομική "ελευθερία" χωρις κανένα ιδεολογικό υπόβαθρο δεν θα υπήρχε καμία συνοχή και πειθαρχία.
Οπότε αυτήν την έλλειψη αλληλεγγύης έπρεπε να την καλύψουν με κάτι. Και αυτό το κάτι είναι η δήθεν αγαπη για την πατρίδα. Ότι δηλαδή θα αγαπω ως Έλλημας την Ελλάδα, ως Ούγγρος την Ουγγαρία, αλλά δεν θα χρειάζεται μαζί με την Ελλάδα να αγαπώ και τον Έλληνα ή μαζι με την Ουγγαρία να αγαπώ και τον Ούγγρο.
Οπότε διασφαλίζεται η πειθαρχία και η αρένα για να εφαρμοστεί ο κοινωνικός Δαρβίνισμος αλλά αυτό το σύστημα δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί γιατί τότε δεν θα είσαι πατριώτης.
-
The bird of Hermes is my name.
Eating my wings to make me tame.
Άβαταρ μέλους
OTTO
Επόπτης Δημοθοινίας
Επόπτης Δημοθοινίας
Δημοσιεύσεις: 8322
Εγγραφή: Σάβ 30 Οκτ 2010, 21:58
Φύλο: Άνδρας
Έδωσε Likes: 275 φορές
Έλαβε Likes: 216 φορές

Re: Το παράδοξο της δεξιας

Δημοσίευση από OTTO » Παρ 30 Απρ 2021, 01:37

εγώ απλά παρατηρώ από τη μιά μία άρρωστη φιλοδοξία κομματικών στελεχών, αιρετών κλπ, που για την εκάστοτε καρέκλα εκτελούν υπάκουα κάθε μαλκια της κυβέρνησης, κι από την άλλη αρρωστημένα τυφλούς οπαδούς, που απλά εμπιστεύονται και την καρδιά τους στο κόμμα, θεωρώντας ότι ο ηγέτης τους αποκλείεται να τους προδώσει και όλο και κάτι θα ξέρει που κάνει αυτά που κάνει.
~ καταραμένο υπεραναλυτικό κάθαρμα ~
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”