Χάπι αυτοκτονίας

Περί ανέμων και υδατων
προσώπων και πραγμάτων
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
FireflyEarth
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Κολλημένος Ιδεογραφίτης
Δημοσιεύσεις: 237
Εγγραφή: Παρ 03 Νοέμ 2017, 22:16
Irc ψευδώνυμο: FireflyEarth
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 216 φορές
Έλαβε Likes: 126 φορές

Χάπι αυτοκτονίας

Δημοσίευση από FireflyEarth » Σάβ 08 Φεβ 2020, 01:05

Οι Κάτω Χώρες θα εγκρίνουν ένα «χάπι αυτοκτονίας» για άτομα άνω των 70 ετών «κουρασμένα από τη ζωή»: δεν θα χρειάζεται συνταγή

Η κυβέρνηση των Κάτω Χωρών πρότεινε να περάσει ένας νόμος πριν από το τέλος του 2020 για να δημιουργήσει ένα «χάπι αυτοκτονίας». Το μέτρο αυτό θα διατεθεί για άτομα άνω των 70 ετών που δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να ζουν. Δηλαδή, τους δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουν πότε να εγκαταλείψουν αυτόν τον κόσμο χωρίς να ζήσουν δύσκολες στιγμές.

Η πώληση αυτού του φαρμάκου, όπως το επιθυμούν, δεν θα απαιτεί κανενός είδους ιατρική συνταγή ούτε θα χρειάζεται να δικαιολογείται κάποιο πρόβλημα υγείας για την απόκτησή του. Κάθε άτομο άνω των 70 ετών που έρχεται να το αγοράσει, θα μπορούσε να το κάνει χωρίς εμπόδιο.

Το «χάπι αυτοκτονίας», μια αρχαία ιδέα
Η ολλανδική κυβέρνηση δημοσίευσε πρόσφατα μια πρώτη μελέτη που καθόρισε το κοινό-στόχο στο οποίο απευθύνεται αυτός ο τύπος φαρμάκου, που ονομάζεται επαγγελματικά το χάπι Drion.

Το όνομα είναι αφιέρωση στον Huib Drion, δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου που ήταν καθηγητής του δικαίου και ακαδημαϊκός . Θεωρείται επαναστάτης αφού πριν από περίπου 40 χρόνια υποστήριξε την ιδέα ότι το κράτος πρέπει να προσφέρει ένα δηλητηριώδες χάπι ώστε οι πολίτες να μπορούν να αποφασίσουν πότε θα τερματίσουν τη ζωή τους.

Ήταν ο συντάκτης του βιβλίου Het Zelfgewilde Einde Van Oudere Mensen , κάτι σαν Η επιλογή του τέλους της ζωής για τους ηλικιωμένους . Το επινόησε όταν γνώρισε έναν γέρο που ήταν τρομοκρατημένος να φανταστείτε τελευταία χρόνια της ζωής του οτι θα τα περάσει στην κατοικία του.Και αυτή είναι μια από τις στιγμές που οι περισσότεροι τρομάζουν τους ηλικιωμένους καθώς γερνούν και εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τους άλλους.

“Μου φαίνεται ότι πολλοί ηλικιωμένοι θα βρούν μεγάλη ψυχική ηρεμία εάν θα μπορούσαν να έχουν ένα μέσο για να τερματίσουν τη ζωή τους με αποδεκτό τρόπο τη στιγμή που για αυτούς είναι το καταλληλότερο”.

HUIB DRION

Ο Drion πέθανε από φυσικές αιτίες στην ηλικία των 86 ετών και κοιμόταν ειρηνικά στο σπίτι του στο Leiden, το 2004. Ωστόσο, η ιδέα του συνεχίζει να αφήνει ένα σημάδι στην ολλανδική κοινωνία, επειδή τώρα έχουν αναλάβει το θέμα να προσπαθήσουν να δώσουν έγκριση στην πρόταση.


Μερικά αποκαλυπτικά δεδομένα
Χάρη στη μελέτη, κατέστη δυνατό να λάβουμε υπόψη μερικά ενδιαφέροντα γεγονότα. Συνολικά 10.000 άτομα (0.18% του πληθυσμού) ηλικίας άνω των 55 ετών ομολόγησαν ότι, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε καλή κατάσταση υγείας, “έχουν την επιθυμία να πεθάνουν σταθερά και ενεργά”. Ο Υπουργός Υγείας επιθυμεί να εργαστεί για να αποκαταστήσει τη χαρά της ζωής.

Το βιβλίο που δημοσίευσε ο Drion είχε μεγάλη επιρροή στη συζήτηση αυτή. Αυτό οδήγησε στην έγκριση του νόμου της ευθανασίας και τώρα έχει ως στόχο να οδηγήσει στην έγκριση του χάπι δηλητηριάσεων για τους ηλικιωμένους. Η πρόταση προήλθε από το φιλελεύθερο κόμμα D66. Οι εκπρόσωποί του επιβεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση πάει πολύ αργά στην επεξεργασία του και, ως εκ τούτου, τον Φεβρουάριο θα πάρουν τη δική τους νομοθεσία, ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία ότι θα προωθήσουν το έργο.

Σύμφωνα με το D66 MP Dijkstra, η υπουργός προσθέτει ότι υπερασπίζεται ότι όλοι αυτοί οι ηλικιωμένοι που θεωρούν ότι έχουν ζήσει αρκετά καιρό θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να πεθάνουν όταν αποφασίσουν.

Συζητάει για το τέλος της ζωής
Με όλη αυτή τη συζήτηση, το περασμένο Ιούνιο, η ολλανδική κυβέρνηση ξεκίνησε μια εκστρατεία για τους ηλικιωμένους ώστε να σκεφτούν περισσότερο για το τέλος της ζωής τους. Μετά από αυτό έχουν εμφανιστεί κάποιες σελίδες στο Διαδίκτυο που σχετίζονται με την παρηγορητική φροντίδα, στις οποίες υπάρχουν οδηγίες να μην αμφισβητηθεί η βούληση των ανθρώπων που έχουν πληγεί από συμπτώματα γεροντικής άνοιας.

Μία από τις σημαντικότερες ενώσεις σε αυτό το επίπεδο είναι η Ολλανδική Ένωση για Εθελοντική Λήξη της Ζωής (NVVE), στόχος της οποίας είναι η επέκταση των ορίων του νόμου για την ευθανασία.

Η περίπτωση της έφηβης Noa Pothoven, η οποία αφέθηκε να πεθαίνει με τη συνενοχή των γονιών της και μερικών ιατρών, αφού δεν της επέτρεπαν να υποβληθεί σε ευθανασία, έδωσε προσοχή . Αυτό αποδεικνύει τη φυσικότητα που δείχνει η ολλανδική κοινωνία στην ιδέα του “θανάτου κατά παραγγελία”.

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση εμπειρογνωμόνων, η κυβέρνηση θα ξεκινήσει τη συζήτηση ενώπιον της κοινωνίας, αν και δεν αναμένει να έχει το νομοσχέδιο προετοιμασμένο πριν από το τέλος του καλοκαιριού.

ΠΗΓΗ: https://filoitexnisfilosofias.com/%ce%b ... OJl-KnofJ4

Η ένστασή μου δεν είναι καθ' αυτώ στο χάπι αυτοκτονίας. Άλλωστε ο καθένας μπορεί να διακόψει τη ζωή του με χίλιους δυό τρόπους και σε όποια ηλικία θέλει. Ειδικά σε ανθρώπους με ανίατες ασθένειες -αν και εφόσον το επιθυμούν- θα έπρεπε να είναι νόμιμο. Αυτό που με φρικάρει είναι ότι θα διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή και ελεύθερα!!! Πάνε καλά οι Ολλανδοί ;;; Κι αφού εξαντληθεί αυτή η δεξαμενή, μετά τι; Κατεβάζουμε το όριο στα 60; :banghead:
  • I want no power or command
    Over people I'll never understand
  • Κάθε ιδεολογία αρνιέται όλες τις άλλες,
    υποχρεωτικά ξεπλανευτικές.
    Τότε είναι που αρχίζουμε να σκοτώνουμε.
Άβαταρ μέλους
ArELa
Founder-Administrator
Founder-Administrator
Δημοσιεύσεις: 57758
Εγγραφή: Κυρ 15 Απρ 2007, 01:29
Irc ψευδώνυμο: ArELa
Φύλο: Γυναίκα
Έδωσε Likes: 1585 φορές
Έλαβε Likes: 2579 φορές

Re: Χάπι αυτοκτονίας

Δημοσίευση από ArELa » Σάβ 08 Φεβ 2020, 02:10

Πριν 13 χρόνια ανοίξαμε νήμα για την αυτοκτονία εδώ viewtopic.php?p=12718#p12718
πραγματευτήκαμε με ΑΘΩΟΤΗΤΑ το θέμα τότε...

Πέρσι, στο νημα για την ευθανασία, έφερα το θέμα της Νόα..
viewtopic.php?p=315007#p315007
ουσιαστικά υποβοηθούμενη αυτοκτονία ήταν αυτή η συγκεκριμένη
συνθήκη που ονομασαν "ευθανασία"
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι σοκαριστικό και δείχνει
ως που έχει φτάσει η.... προοδευτική Ολλανδία,
κάποιες περιοχές στην Αμερική, και ΙΣΩΣ και άλλες χώρες...


Οπότε, έχοντας απωλέσει πλήρως την αθωότητα με την οποία
έβλεπα το θέμα το 07, δεν μπορώ να πω ότι με σοκάρει
αυτή η συγκεκριμένη είδηση... τη θεωρώ φυσικό επόμενο...
Μέγιστη εξυπηρέτηση βέβαια για τους πάσχοντες από θρησκευτική
κλιματική υστερία, καθώς και για τους ελιτιστές που λαχταράνε
τρελά τον αποπληθυσμό....
.


Εικόνα

I faced it all and I stood tall, and did it my way....

Δεν περιμένω τίποτα, δεν ελπίζω σε τίποτα,
δεν καταλαβαίνω τίποτα, είμαι ξανθιά κι ελεύθερη...τα κανάλια μου /my channels:

https://www.brighteon.com/channel/vasoula2908

http://www.youtube.com/user/vasoula2908/featured

https://www.youtube.com/user/vasoula2908asteria

το μπλογκ μου: http://ideografhmata.blogspot.com/
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενικα-Ελεύθερο βήμα”