«Η συμπεριφορά του ανθρώπου, που έχει μέσα του την αγάπη του Θεού, είναι χαρακτηριστικά υπέροχη. Ο άνθρωπος πού αγαπά, δε ζηλεύει, δε φουσκώνει από εγωισμό, δε θυμώνει, δε ζητεί το δικό του συμφέρον, δε σκέπτεται κακό για τούς άλλους. Η αγάπη δεν ξεπέφτει ποτέ, αλλά θα ισχύει πάντοτε. Η αγάπη θα γεμίζει τις καρδιές όλων των ανθρώπων που την παραδέχθηκαν και την εφάρμοσαν στη ζωή τους.
Ένα από τα πιο θαυμαστά κείμενα της Καινής Διαθήκης. Είναι ένας υπέροχος ύμνος του Αποστόλου Παύλου για την αγάπη. Είναι ένα άριστο ποίημα. Περιέχει καταπληκτικές αλήθειες, που φωτίζουν και εξυψώνουν τη ζωή του ανθρώπου. Μόνο ένας άνθρωπος φωτισμένος από το άγιο Πνεύμα, θα μπορούσε να γράψει έναν ύμνο που περιέχει τέτοιες εξαίσιες και σημαντικές για τη ζωή μας αλήθειες.»
"Ο Θεός είναι αγάπη, και εκείνος που ασκεί συνεχώς την αγάπη, μένει με το Θεό και ο Θεός μένει με αυτόν"
Σας δείχνω και έναν πολύ ανώτερο ακόμα δρόμο « ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ »
Αν μπορώ να λαλώ όλες τις γλώσσες των ανθρώπων, ακόμα, ακόμα και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπη για τους άλλους, οι λόγοι μου ακούγονται σαν ήχος χάλκινης καμπάνας ή σαν κυμβάλου αλαλαγμός. Και αν έχω της προφητείας το χάρισμα και όλα κατέχω τα μυστήρια του Θεού και όλη τη γνώση, και αν έχω ακόμα όλη την πίστη, έτσι που να μετακινώ βουνά, αλλά δεν έχω αγάπη είμαι ένα τίποτα. Και αν ακόμα μοιράσω στους πτωχούς όλα μου τα υπάρχοντά, κι αν παραδώσω στη φωτιά το σώμα μου για να καεί αλλά δεν έχω αγάπη, σε τίποτα δεν με ωφελεί.
Εκείνος που αγαπάει έχει μακροθυμία ( έχει υπομονή και ανεκτικότητα απέναντι στα σφάλματα και τα ελαττώματα των άλλων) έχει και καλοσύνη. Εκείνος που αγαπάει δεν ζηλοφθονεί, (δεν νιώθει ζήλια και φθόνο για κάτι που έχει ή έχει πετύχει κάποιος άλλος) εκείνος που αγαπάει δεν κομπάζει (δεν μιλά με αλαζονεία για τον εαυτό του ή τις πράξεις του) ούτε περηφανεύεται. Είναι ευπρεπής δεν είναι εγωιστής ούτε ευερέθιστος. Ξεχνάει, ξεχνάει το κακό που του έχουν κάνει. Δεν ζητάει αυτά που του ανήκουν,δεν χαίρεται για το στραβό που γίνεται αλλά μετέχει στη χαρά για το σωστό.Εκείνος που αγαπάει όλα τα ανέχεται σε όλα εμπιστεύεται για όλα ελπίζει όλα τα υπομένει . Ποτέ η αγάπη, ποτέ δεν θα πάψει να υπάρχει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος georgeelvismichael_ την Δευ 11 Φεβ 2019, 18:03, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ
Δεν ξέρω πόσο σ’ αγαπώ
μέτρο δεν έχει η αγάπη ...∞∞∞♾️
είναι απ’ τον ήλιο πιο ψηλά
είναι απ’ τον ήλιο πιο ψηλά
και δεν τη φτάνει μάτι
Ήταν μια σπίθα στην αρχή
και μιας βροχής 🌧 ψιχάλα 🌢
κι έγινε η σπίθα πυρκαγιά
κι έγινε η σπίθα πυρκαγιά
και πέλαγος η στάλα
κάποιοι λένε οτι η Αγάπη απέτυχε, γιατί ακόμα δεν έχουν γνωρίσει τον Χριστό!!!
Κάποιοι λένε οτι ο Χριστός απέτυχε, γιατί δεν εχουν νιώσει την αγάπη και το 'Ελεος του Αγαθού Θεού!!!
Για όσο υπάρχει ανθρώπινη αναπνοή στο διττό κόσμο αυτό, η αγάπη του Χριστού θα μας συντροφεύει και στήν χαρά και στο πόνο μας.
Μες στο λήθαργο επωφελήθηκαν , οι καπηλευτές της ελεύθερης βούλησης του νου, θα αντιμετωπίσουν την θηλεία της τυφλής δικαιοσύνης!!!